Advertentie

Mijn verhaal..


Mijn verhaal

‘Cozmic’- 2012 © juli 2012

x

Het hoofdstuk ‘De familie van het Duisternis’ uit dit boek, werd hier op WantToKnow integraal geplaatst en triggerde ‘Cozmic’ tot het schrijven van dit artikel.

Tijdens de Indigo-meeting in april jl. sprak ik met Micky over hoe bepaalde energieverbindingen je leven kunnen beïnvloeden .Zowel in de positieve zin als in de negatieve zin. Het hele onderwerp is veel te groot om even te vertellen hier, bijvoorbeeld in een reactie. Maar ik heb er maanden tegenaan gehikt om het op papier te zetten en ik ga gewoon mijn best doen om het zo goed mogelijk in het vat te gieten. EN uit ervaring weet ik dat velen zullen denken: waar heeft ie het in godsnaam over, terwijl anderen zullen zeggen; Aha.. nu snap ik het!  

Om even in het kort te gaan ervaar ik mijn hele leven al paranormale dingen, dingen die anderen niet voelden, niet zagen of ervoeren, dat was voor mij eigenlijk vreemd. Want als kind speelde ik met onzichtbare vriendjes, kreeg ‘engelenbezoekjes’, waarin ze mij over de toekomst vertelden. Maar ik had ook regelmatig voorspellende dromen en kon aura’s en fysieke blokkades zien bij mensen en dieren.

Niets was mij op dit terrein eigenlijk vreemd, later gebeurden er ook bizarre healings door mij heen en ik kon uittreden, dat deed ik bewust met bewijsdata erbij. In het paranormaalclubje waar ik in zat, deed ik het goed en al snel werd ik hulpje bij Reiki-inwijdingen en intuïtieve ontwikkelingslessen. En ook op de mysterieschool was ik een gewild object..! Ja, zo noem ik het nu maar. Met de kennis en inzichten van nu..

Ongelukkig
Diep van binnen was ik ongelukkig, maar met mijn kracht om bij mensen te screenen en hun pijnplekken te vinden vond ik weer levensenergie. Ook trok ik allemaal mensen om me heen aan die problemen hadden, in de relatiesfeer waren dat meestal meiden met incestervaringen. Ik werd op een voetstuk gezet, dáár waar ik eigenlijk niet wilde zijn, maar het voelde toch wel goed, Nee dus..!

Velen gaven met het advies zeiden dat ik mijn werk moest gaan maken met wat ik deed, maar een diep stemmetje in mezelf, gaf duidelijk aan dat dát nou nét niet juist was…. Toen ik op een keer met een jongedame een sessie deed en haar de exacte leeftijden doorgaf waarop ze misbruikt was door een man wiens gezicht ik niet kon zien maar die wel een bekende/vertrouwde voor haar was, kon zij niets daarvan herinneren, ook navraag in haar familie leverde niets op .

Toch waren de beelden voor mij zo duidelijk geweest, dat ik begon te twijfelen aan mijn ‘talenten’… Nadien ben ik gestopt met dit soort behandelingen, ik was in echt in verwarring gebracht over de echtheid van mijn ‘readings’.. Maar een paar jaar later belde ze me op en vertelde dat de vader van haar jeugdvriendinnetje een brief had gestuurd en alles opbiechtte wat ik had gezien..!

Gelukkig was ik toen al gestopt met mijn praktijken, anders was mijn leven waarschijnlijk compleet anders gelopen. Nog steeds had ik de eigenschap om achter de emotionele muren van mensen te kijken, want ik wist gewoon niet beter. Het was voor mij ook niet moeilijk, want de beelden kwamen als vanzelf naar me toe. En wat een irritante lulhannes moet ik geweest zijn zeg..! Ik was altijd op zoek naar het ‘verborgene’, daarbij mezelf belangrijker makend dan ‘de ander’, taking the upperhand, getverd… Tot het moment dat ik me realiseerde dat het een ‘bepaalde energie’ was, die me ertoe dreef, en dat was zelfs verslavend en verslavend geweest. Het zoeken naar een ingang waar een bepaald lijden was en dat opvoeren en willen helen , blabla .

Mijn hemel, wat een inzicht was dat ineens! Ik wilde helemaal niet helpen, ik was bezig met het opwekken van een energie. Maar de vraag was natuurlijk voor mij: welke energie dan? Dat wist ik niet, maar het voelde fout en ik heb me er jaren lang zoveel mogelijk van afgesloten. Totdat en een vrouw was, die ik in mijn huis had opgenomen  een zwaar ‘probleemgeval’ met veel occulte energie om haar heen ….
Zij begon plotseling de verbanden te leggen tussen waar ze in haar leven was geweest en waar ze zich toe aangetrokken voelde. Opgegroeid in een sekte waarbij seksuele energie gebruikt werd, kwam ze van de ene ellende naar de andere. Ze dacht dat ze geleid werd, maar wat nou eens als ze gestuurd werd? Ik was blij dat ze daarna paranoïde werd en dat ze aan de horizon verdween, maar het zette mij echter op een spoor, waarom ik zo’n aantrekkingskracht voelde naar dit type mensen/vrouwen voornamelijk. Even ‘for the record’: het magnetisme was echt sterk, wederom, terwijl ik dacht mezelf goed te kennen!

Direct ben ik gaan zoeken naar alle info op gebied van occultisme om mijn onderbewuste programmering te leren doorzien en waar dat brandende lampje in mijn systeem al voor had gewaarschuwd.. mijn vermoeden werd bevestigd.
Het blijkt dat je vanuit de familielijn, zeker als hooggevoelig, empathisch kind, de trauma’s van je ouders en voorouders kunt overnemen. In dat kader bleek dat ik zélf geen nare seksuele ervaringen heb, maar dat mijn moeder die wel heeft, en ook mijn oma, m’n moeders moeder dus, was een ‘heks’ geweest. En in die familie gebeurde een hoop occulte bagger die het zonlicht niet kon verdragen.

Mijn arme moeder heeft dat nooit kunnen verwerken en werd een radicaal gelovige, waarbij ze me echter wel voldoende heeft kunnen vertellen in haar goede momenten. De rest heb ik in beelden voorbij zien komen, toen ik een paar maanden door India zwierf. Nu even een flashback waardoor ik besloot dit hele verhaal hier op te rakelen; een artikel hier op WantToKnow dat mij bijzonder triggerde en daarna bij vele anderen kennelijk ook. Het verhaal van Barbara Marciniak over de ‘Familie van het Duister’.

Cozmic / 9 januari 2012 om 00:51
Wow! Quote uit dit artikel: ‘Degenen die op de fysieke en multi-dimensionele niveaus over jullie heersen, begrijpen de macht van jullie genitaliën om leven, vreugde, pijn en dood te scheppen. Zij gebruiken jullie genitaliën als poorten zonder dat jullie het zelfs maar beseffen‘.

Enkele jaren terug kwam ik hierachter, het plaatje werd duidelijk. Ik zag en voelde vooral, hoe een portaal gekoppeld aan mijn tweede chakra mij keer op keer weer naar persponen trok die duistere seksuele verwondingen hadden. Zelf had ik ze dus niet, maar in de familielijn waren die dus wel aanwezig. Alsof ik het stokje had overgenomen van de vrouwelijke lijn. Een sterk occulte kracht die me leek te leiden, maar me steeds weer naar het lijden zoog. Een magneet voor verwonde vrouwen met al hun bagage en de entiteiten hadden een feestje..! Die dwingende drijvende kracht, voelde voor mij als een ontneming van mijn vrijheid en ik heb toen deze portalen met kracht dichtgesmeten; dat voelde als een ware bevrijding.

Vervolgens ben ik me volledig in de occulte krachten gaan verdiepen die met dit onderwerp te maken hebben, zodat ik er met die inzichten tegengas aan kon gaan geven. De enorme wereld die er dan voor je opengaat is werkelijk met geen pen te beschrijven, het is werkelijk immens als je er in zit. Maar, en dat is belangrijk, wees er vooral ook niet bang voor, want besef dat zodra je het doorziet, het volledig krachtloos is!

Inmiddels heb ik gelukkig de balans hervonden en loop ik niet meer rond met een overgeërfde ervaring die mijn leven en gevoelens stuurde. Inmiddels ben ik dus wel de ervaring rijker geworden om me in te kunnen leven wat verwonde mensen met zich meedragen. En hopelijk komt het komende tijdperk in het teken te staan van seksuele gelijkheid, waarbij wat mij betreft de vrouwen een poosje aan het stuur mogen staan om deze oude en diepe wonden te helen. Naar mijn gevoel zou daarmee ook, tegelijkertijd, de verkrachting van moeder aarde geheeld kunnen worden.

9 januari 2012 om 01:29
Het lijkt er op dat ik de ‘deur’ heb opengezet, het plaatje van het dualisme komt ineens weer voorbij. Ik herinner weer hoe de ‘Witte broederschap’ zich in vele facetten in mijn derde oog manifesteerde terwijl op onbewaakte momenten via de achterdeur, in dit geval het 2e chakra, duistere krachten zich manifesteerden. Mijzelf daarbij ‘in het midden latend’, mezelf afvragend: ‘WIE BEN IK?’… Een soort Dr. Jackle & Mr. Hide?

In ‘verkeerd ‘ gezelschap en onder invloed van een paar liter bier absorbeerde ik zoveel bagger dat ik me daarna een paar dagen af moest zonderen en veel in de natuur moest zijn om mezelf weer terug te vinden.. Uiteraard mezelf afvragend ‘waarom dit alles?’ en ‘wie ben ik nu echt?’ Want zijn we niet allemaal poppenspelers in één groot theater? Ben ik hier wel gekomen met mijn hele pakket of dans ik mee op de golven van de oceaan der gedachten , inclusief het ziek-duistere..?

Ik deel deze gedachten, omdat er misschien mensen zijn, die dit proces herkennen en er baat bij kunnen hebben, mijn ervaringen te lezen. Empatische mensen hebben naar mijn ervaring, zelden iemand om zich heen om dit proces en deze gedachten aan te kunnen reflecteren. Wil je meer lezen over dit verhaal, lees dan de rest maar HIER als je wilt.

Mijn bevindingen
Ik kwam er dus achter, dat terwijl ik dacht geleid te worden door het licht ( 4D), ik feitelijk gepusht werd door het (2D0 duister ( 2D), waarbij mijn spirituele charisma, dat feitelijk toch niet van mij was, tegelijkertijd een andere energie meetrok in dat spirituele kielzog. Eigenlijk stortte het laatste deeltje van mijn wereld in, niets was en leek meer ‘ECHT’.  Maar.. toen ik beter om me heen ging kijken zag ik echter dat ik het mooiste cadeau van de wereld had gekregen! De rest van de zogenaamde ‘healers’ en betweters zaten allemaal nog op dat stuk dat ik verlaten had. Ik kon dat duidelijk zien en dat inzicht vervulde me met blijdschap.. Ik had mezelf ontworsteld aan het moeras van mijn familielijn.

Ook al voelde ik me verraden, genaaid en hoe je het ook wilt noemen, dit verkregen inzicht was goud waard, in het kader van zelfkennis. En door geen interactie met wat voor soort van occultisme meer te hebben (alle occultisme heeft een prijs, je roept de lagere demonen aan) en door mijn tweede chakra goed in de gaten te houden, heb ik het gat gedicht. Eerst radicaal, later selectief, voelen wat er echt gebeurd, noem het mijn waarheidsfilter 2.0.. Ook ben ik al tijden gestopt met het channelen en het via mijn hoofd binnen laten komen van boodschappen. Ik check eerst of het niet van buitenaf komt, past dit bij mij, who is talking here, enz.

We hebben het hier eigenlijk over portals, ingangen die er op jouw en ieders energiesysteem zitten. En zolang je je niet bewust bent van die portals, dat je dus open kunt staan voor deze invloeden, ben je een soort speelbal voor de entiteiten die er toegang toe hebben. In het sjamanisme wordt hier veel mee gewerkt, en een rechtgeaarde sjamaan zal je kunnen helpen inzicht te bieden. En een foute sjamaan zal het als een ingang zien om misbruik van je te maken, want ook dat gebeurt in onze fysiek-mentale wereld.

Hetzelfde geldt voor spiritueel helpers, als deze zelf nog onder de zogenaamde Orion 4D-invloed staan, zullen ze je niet verder helpen. Zwaardstrijders, we staan er vaak alleen voor, zo lijkt het. Maar hoe gek het misschien klinkt, als het zo lijkt, blijkt het meestal goed te zijn. We leven allemaal ons eigen, unieke stuk leven..! Ik sluit hierbij even af en ook al weet ik dat ik veel heb overgeslagen, dát gaf ik in het begin al aan, het is gewoon té veel hier allemaal uitgebreid uit de doeken te doen, en natuurlijk ook heel persoonlijk. In de reacties hieronder, kunnen we altijd verder gaan!

Thank you folks!

x

 

400 gedachten over “Mijn verhaal..

 1. Wow, Cozmic, wat een mooie boodschap! Dankjewel! Het helpt mij iig weer een heel stuk verder met het uitpluizen van mijn pad, waar ik vandaan kom en waar ik heen ga.

 2. @Cozmic, bewondering en respect voor jouw eerlijke verhaal, ook ik ken de boeken van Barbara en ze hebben me veel gebracht, erkenning en herkenning. Veel succes en plezier op je weg naar binnen, want het spannenste vind ik nog steeds, tevens het moeilijkste; jezelf leren kennen. En wat je opdracht is in dit leven. Ik weet dat de reis net zo belangrijk is als het doel. Maar dan nog, weten is ook moeilijk.

 3. Super Cozz sta me toe om even impulsief even wat op te braken zonder te veel na te denken.

  Ik zeg even niet wat jij voor mij betekent, dat is much to0 much to handle en dat blijft zo, vooral ook omdat ik nog lang niet klaar ben.
  180 graden omgekeerd naar de andere kant toe, over het chronisch bezopen ouwe en jongere kerels kukident Wtk veld, ik word al jaren erg onwel van een aantal bipolaire chronisch bezopen vertroebelde koude koeiekak ouwe kerel kukident krentenbrood koplopers hieroooh, precies zoals al helder gezegd is vandaag, kukident is niet koel.

  Aart vergeef het ze, ik krijg niet eens de kans om wat uit te wisselen met heldere zuivere zwaar gewichten op de achtergrond in het Wtk veld.
  Van jongs af aan een gruwelijke weerzin gekend als het om groene kobold kabouters gaat, nachtmerries, dat zijn toch geen mensen? Zeker geen prinsen, je moet toch niet aan een groene wrattige kabouter prinses denken? gadverdamme, dan nog liever gewone gezonde vla flip koeien poep, dat is dan nog nuttige heilige zeer vruchtbare en brandbare stof, weten ze in India ook.

  ooh wat wilde ik eigenlijk zelf zeggen, zie je, eerst de vibe, maar de vibe gaat eerst uit op Wtk, dusz moet het bij mij weer achter de zwarte gordijnen, ik en de mijnen zouden best zich willen laten zien, of de duvel er mee speelt.

  ik wilde echt iets belangrijks zeggen nu, maar het lukt weer even niet, dat is zoals het steeds weer gaat, het ongeziene moet kennelijk nog steeds ongezien blijven en sommige krachten bewaken dit, kabouters go home, ik zou bijna op de hand van de nwo geraken, dood moeten ze, ik haat ze, mijn gewonde chakra’s imploderen daardoor, verbergen zich, en dan moet het weer in het donker en gaat de klassieke ellende ongezien door en door en door en door en door en door, oooh jah nog een sleutel woord, ik heb mij de afgelopen dagen zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer intensief grondig ingelezen in argus anarch monarch Trushka, man oooh man wat zou ik graag haar en de haren een hart onder de riem willen steken,

  krijg er de kans niet toe hierooh, dat verschraalde lauwe goedkope pis bier is niet voor iedereen goed, een groot talent kan onder invloed van bepaalde drugs nog steeds een groot talent zijn, en meer dan dat, niet iedere wielrenner is geschikt voor doping. Weg met de middelmaat en de vertroebeling om niets, mijn vertroebeling heeft altijd een reden, rot op met je ranzige ouwe kerel kwalen als je niet uit je woorden kan komen en niets te zeggen hebt, dan heb ik nog meer aan mijn bejaarde buurvrouw van 89, wat een schat van een scherp zinnig mens, wat een bloed mooie meid moet zij geweest zijn op haar 17e levens jaar, ik wou dat ik een tijdmachine had, dan kwam alles goed. Ik kan wel janken.

  Ik wil nog iets belangrijks zeggen, ik zie de beelden, nitwits hierhoooh, niet iedereen, weet ik wel, besef even dat sommige “oudere” mannetjes en vrouwtjes zelf een soort imploderende ruzie chakra hebben waarmee ze zelfs hun uiterlijk kunnen omvormen naar de leeftijden waar het finaal fout is gegaan, weet je, sommige vrouwen van veertig zijn soms weer 11, dat weet de dark site ook, ik kan het zien soms. flikker op met de numerieke rechtlijnige leeftijden verwarring bull shit, snap wat er aan de hand kan zijn, meestal zijn deze ‘heksen’ volledig in bezit en in de ban van de dark side, ook dat heb ik vaak door, moet ik dan gvd toch nog naar de kaa kelders van die hufters? handelaars in jong vee en ouder vee, met hun hexen spelletjes, als je er geen reet van begrijpt lazer dan op met oppervlakkige geintjes over pijn zweepjes op sbsm téééééévéééé voor stomme oppervlakkige consu boertjes, neeh ik heb het niet over jou Cozz, dat is mijn dilemma steeds weer..

  Lisz veel plezier met de 2 wekelijkse coup drentina en tinus tondeuse scheer beurt van je ongetwijfeld zwart werkende verlaagde honda met brulpijpen bouwvakker vriendje (het is maar een gokje hoor, kan er compleet naast zitten wat dat betreft, het gaat om het frustratie beeld en de daaraan verbonden blokkades en dusz chronische ellende) het heeft geen praktisch nut, ik weet het wel, het is onmacht maar ook eerlijkheid, en zonder eerlijkheid komen we hier geen stap verder hierooh op Wtk, wij willen niet weten hierooh, is comfortabeler, ik weet het..

  1. Hyper,
   Iedereen mept op zijn/haar eigenwijze van zich af, zie het maar als machteloosheid. In wezen zitten we allemaal in hetzelfde schuitje( begint helaas wel op de titanic te lijken he).
   In het dagelijks leven in een keurslijf zitten en via de toetsen achter het veilige scherm komt de frustratie er af en toe uit.
   De ware verstaander leest wel door die oprispingen heen

   Wat ik me afvroeg, volgens de native americans zijn de haren als antennes. Nu ervaar ik jou als een hyper gevoelig persoon, merk je dan nu ook enig verschil nu je je blonde krullen hebt afgeschoren?( of ie dit een hele domme vraag? wijt het dan mijn maar aan mijn blonde haren!)

  2. Hyper kan het zo mooi vertellen. Komt ie met sensation Black. Toevallig kom ik uit die wereld. Ben net ff te bijdehand. Sorry.
   House muziek, ik ben er mee opgegroeid. Metal? dat was m’n tweede leven, daarna kwam Slim Shady. I just don’t give a fuck.

   http://www.youtube.com/watch?v=lyBD0IrBQm8
   http://www.youtube.com/watch?v=UH7lP6y04iI
   http://www.youtube.com/watch?v=rNOVgsYqsZk&feature=related

   Dat is nou precies waar ik de demonen heb leren kennen. Dit is de manier om binnen te komen. Not cool!

  3. Oooh Imke spijkerhard raak meid, sinds ik mijn haren kort heb afgeschoren voelde ik mij de eerste dagen opgelucht licht, er kan veel ballast in haren gaan zitten, echter na een dag of 10, het is niet mij, jaaaah er mist iets belangrijks, tenminste voor Mij belangrijk, en en en, nou sinds dien “durf” ik mij minder te laten zien of zo, de kop die ik nu heb mist iets inderdaad, het verkeerde signaal of zo, jaaah er mist iets nu voor mij Imke, dat klopt wel… met een korte kop ben ik platter dan normaal of zo, het slaat eerder dood ook in mezelf, dat idee heb ik wel.

  4. wat een gruwelijk goed multi talent die Jim Carrey, eigenlijk nog beter dan het origineel, dat is onmogelijk maar hij doet het…

  5. jammer Martijn maar ich sehe einen Tolle shape shifter van de first kind soort..
   die mogen er ook wezen, daar niet van, en geen reden om niet naar Tolle te kijken en te luisteren.
   en zeker weten doe ik ook niks, gelukkig maar, zoals Lezer trouw onder iedere bladzijde van zijn hand disclaimt, wie zegt dat ik het goed zie.

  6. Wat een prachtig artikel Cozmic. Wat goed dat je zo open bent over je ervaringen.
   Vrouwen worden nog steeds in veel landen slecht behandeld en wat jij daarover zegt raakt zelfs mij.

   @Hyper: In dit geval zit je er ver naast. Hij werkt niet zwart is geen bouwvakker en heeft ook geen opgevoerde en verlaagde honda. Hoe kom je daar nu bij straal ik dat uit of zo? Welke frustratie gaat het over wat is coup drentina en wat heeft een tondeuse ermee te maken? Ik voel een blokkade opkomen..

  7. Hyper ik begrijp je niet goed, gaat over dat ik hier 2 weken niet ben geweest? Ik ben nog niet met pensioen o.i.d. heb niet altijd tijd om hier te lezen en comments achter te laten. Zo heb ik 2 weken als een kip zonder kop rond gelopen om alles te regelen en doen, ziekenverzorging, werk, eigen bedrijf, blog, huishouden, eten koken, niet kunnen slapen en weer doorgaan.. I need some time to stress out!

  8. jah snap ik wel Lisz, mijn frustraties lijken een beetje ingewikkeld maar uiteindelijk is het een kwestie van aandacht, zoals Lezer al zei, ik vind jou altijd leuk en dan begint het lijden met een lange ij, maar ik vind Iem ook leuk en dan begint het lijden met een lange ij bij mij en ik heb ook wat met Cozmic en Monika en dan begint het weer en en en en, en als je er even bent ondanks je drukke programma dan ben ik blij, maar blij dat schuurt bij mij altijd een beetje, er zit ook wat auw aan bij mijn blij, een oudere blije baby boy met een krasje op z’n plaat voor mijn koppie zeg maar, maar zonder die plaat heb ik geen muziek (vroeger, nog niet eens zo heeel lang geleden, toen bestonden er geen Cd’s En Dvd’s, toen had je een zwarte schijf met groeven en die moest je afspelen met een naald). Nou Liszie dusz dan weet je dat je altijd gewaardeerd wordt, juist omdat je niet altijd tijd hebt.

  9. en en en en Lisz energie, waar halen we het vandaan in deze barre tijden, op mijn manier heb gisteren enorm ‘gestressed out’, het was bij mij een hele tijd geleden dat ik mijn ‘nulpunt energie’ uit het schijnbare niets kon vinden, een menselijk lichaam loopt namelijk gemakkelijk op Vrije Aether Energie, maar door opspelende frustraties en blokkades en familie relaties die dit vaak versterken, daardoor gaat mijn lichaam en geest denken dat er veel lomp voedsel in moet, en dan heb ik nog weinig fut, gisteren ook daar onstekings Aandacht van Iem denk ik, geweldig gedroomd en de dag daar op onvoorstelbaar veel energie op mijn race fietsie weten los te maken uit het Niets leek het wel, nu heb ik weer de sleutel om ergens Veel Fut voor te hebben

   Energie en Aandacht zijn de Sleutel Faktoren uiteindelijk Lisz, en energie heeft met kwaliteit te maken, en en jij hebt dat net als Iem en Cozmic en Monika VEEL KWALITEIT, maar ik mag geen complimenten geven van enge Anelle want dan gaat haar tweede chakra met de donkere kant het werk, die van mij waarschijnlijk ook wel maar kan me niks schelen

  10. Ja iedereen heeft aandacht nodig, we moeten allemaal geven en nemen ook al is het moeilijk je aandacht goed te verdelen. Soms moet je even naar binnen keren en jezelf alle aandacht geven om te ontstressen. Je voelsprieten staan contstant naar buiten gericht met overprikkeling als gevolg. Dan is het tijd om even aan de rem te trekken en je terug te trekken in je eigen schulp. Even opladen en weer door..
   Wat Anelle zegt zit zeker een waarheid in..Helaas heb ik dat tweede chakra van dichtbij ervaren in mijn verleden. Wat ook weer aan kwam waaien de afgelopen weken door een ongevraagde conversatie dat op mijn weg kwam afgelopen maand. Gerechtigheid dat is nu de hoofdzaak.

  11. Vast geen toeval dat ik dit nu semi live in de lucht hoor ;

   The Shins – Caring is Creepy(Lyrics)
   http://www.youtube.com/watch?v=DnCIVyxAEeQ

   in het begin ligt het niet gemakkelijk in het gehoor, is om vaker te beluisteren voor dat je de ietwat ingewikkelde ‘hooks’ in dit nummer oppakt, ik heb um nu 2 keer gehoord, 1 keer op internet para radio station en 1 keer nu net op YT, ik ga nu derde en misschien vierde keer op repeat nog een keer afspelen, tekst is niet simpel maar titel van de song dekt voor mij en de mijnen de lading wel,

   caring is creepy, voor mij wel, het is niet dat I do not care, I do care, maar via een omweg, voor de veiligheid denk ik wel, en non niet caring kan ook een vorm van wel pos caring zijn, ik bedoel als het echt niet kan schelen waarom dan ergens energie in steken, dusz euh de boeven in de wereld zijn caring dat het hun kan schelen op hun eigen kromme manier, iets kapot maken is een kinderlijke destructieve manier om liefde te betuigen, het vergt een gepast tegenspel,

   boeven ontkennen dat ze bestaan en hun streken is niet realistisch, ze hebben gepast tegen gas nodig, dat vergt moed, la la land in ‘5d’ is daarom gevaarlijk, tegengas is noodzakelijk volgens mij, en alertheid, en afgemeten dronkenheid, het verstand niet de boventoon laten voeren, en boeven zijn vaak ook maar mensen, meedogenloos is vaak afsluiten van denk ik.

  12. Het blijft een mooi nummer hyper! Mooie zachte ontspannen stem heeft eva.

   Maar wil je toch eens uitleggen wat je bedoelde met de tondeuse en die andere termen. Omdat je die zelf gebruikt hebt? Mijn vriend moet wel naar de kapper dat wel haha..

   Sorry voor mijn spelfouten..bedoelde constant natuurlijk..

   Dark raver haha ja die tijd heb ik ook nog wel gehad..daar lopen ook wat demonen rond hoor..

 4. Dank je Cozmic voor je openheid. Ineens vallen die nachtelijke uitbarstingen ook wat op hun plek. In de commentaren had ik af en toe al eens iets meegekregen maar het lezen ervan voelde dan een beetje als gluren bij de buren. Wat zou het mooi zijn wanner we allemaal als een open boek gelezen konden worden, wat een wederzijds begrip zou dat opleveren.
  Een paar mensen in mijn omgeving kunnen dat ook, dat channellen, maar ik vraag me regelmatig af of het nou wel zo goed uitpakt voor henzelf, gezien de puinhoop in hun eigen leven.
  Ook (ongevraagde) boodschappen naar mij toe hebben mij vaker uit balans gebracht dan dat het me hielp.

  Ik ben vast niet de enige die leergierig is naar je hele verhaal, misschien kan je er een vervolg aan geven?

  1. Hey Imke ,
   Ja misschien kan ik er wel eens een vervolg aan geven .
   Ik wil echter niet te stellig zijn met het deponeren van stellingen van wat/wat is . Ik zie mezelf als leerling en niet als leraar .
   Liefst pretendeer ik nog dat ik helemaal NIETS weet en zelfs dat niet weet .
   Slechts wat ik uit eigen ervaring heb opgedaan kan ik oprecht delen als zijnde mijn kennis en/of inzichten , en zelfs die zijn weer aan voortschrijden inzicht onderhevig . 🙄

  2. @ coz
   Zo sta ik ook in het leven; de inzichten van vandaag kunnen morgen weer een andere wending krijgen. Voor mij bestaat er geen statische waarheid.
   Wel de individuele ervaringen met bijbehorende perceptie. Maar aangezien niks op zichzelf staat blijft ook dat continu in beweging. En zelfs hetgeen ik nu als heel beroerd ervaar kan ik volgend jaar misschien wel waarderen.
   Of de personen waar ik nu jeuk van krijg kan ik morgen misschien ineens begrijpen. Voortschrijdend inzicht inderdaad.
   Volgens mij zijn we allemaal leerling en leraar tegelijkertijd.

  3. Volgens mij is de werkelijkheid door iedereen gekend. Het is onze oorsprong en het zal ons einde betekenen. In de tussentijd maken we van alles mee, alles is vergankelijk. Alleen die werkelijkheid overleeft. De rest verdwijnt. Slechts tijdelijk allemaal.

   http://www.youtube.com/watch?v=9cOCcH6RV8M

 5. @ cozmic
  Mooi man , in de zin van wat een bewustwording. Hele dikke hug. En kom eens de natuur in het noorden bewonderen, er is hier altijd plek voor jou.

  1. Marcel ,
   hond en aanhang ook welcome 😆 ?
   Komme we effe in je knollentuin helpen wieden .

  2. Marcel ,
   hond en aanhang ook welcome 😆 ?
   Komme we effe in je knollentuin helpen wieden .

 6. @Cozmic,

  Message from the dark side….

  Intrigerend verhaal. Ondanks dat ik vaak praat over het licht is het duister mij niet vreemd. Paar jaar geleden is bij mij een vloek weggehaald die ik tijdens een vorig leven heb opgelopen.

  Wist niet dat het kon en bestond. Zal wel vreemd klinken voor sommigen maar toen die weggehaald was , werd de wereld toch een stuk anders….

  Werd niet meer bezocht tijdens mijn nachtelijke dromen…..heerlijk.
  Ook andere vervelende innerlijke sensaties en gedachten waren verdwenen…

  Het hoe en waarom van die vloek weet ik ook ondertussen. Misschien ook maar eens stukje over schrijven…

  1. Burke ,
   zoals ik al aangaf in het artikel is eigenlijk niets mij meer vreemd .
   De laatste keer dat ik me kan herinneren dat ik in mijn slaap aangevallen werd , werd ik half wakker met een verstikkend gevoel , alsof er iemand op me lag , maar dan in mijn lichaam verzonken . Automatisch vulde ik mijn borstkas met mijn energie en lanceerde die zuiger met een knal de andere wereld in , boem weg .
   Het lijkt er wel op dat mijn onderhuidse agressie dergelijke entiteiten weg houd . 😆

  2. Klinkt herkenbaar, hoe zo’n aanval werkt. ben blij er vanaf te zijn…
   Kan nog wel meer verhalen vertellen over kennis maken met en het persoonlijk overwinnen van het duister en de valsheid van de duistere kracht, maar komt wellicht nog wel een keer ter sprake. Ik weet dat ik twee zeer sterke gidsen bij me heb om me bij te staan…..

  3. Grappig ik zie er ook steeds twee , en ze hebben geen menselijke vorm .
   Ze stralen wel uit : Dont mess with us !! 🙂

  4. Cozmic,
   wat jij ervaren heb in je bovenbewustzijn. Dat heb ik op mijn manier ervaren met mensen van vlees enbloed. Als kind had ik al het gevoel dat andere zielen de baas over mij spelen als ik mijzelf zou zijn. Ik heb toen een enorme scherm om mijzelf heengebouwd en die zielen met hun eigen wapens bestreden. Dat is wat ik moest leren. Opkomen voor mijzelf. Dat heeft heel lang geduurd om die scherm die ik zelf gemaakt had te laten zakken. Tot dat moment voelde ik me onbegrepen. Ik had ook het gevoel ik word niet gehoord, niet begrepen, ondergewaardeerd of wat dan ook. Ik zou er zo een minderwaardigheidscomplex kunnen krijgen. Nu ik mezelf kan afbijten heb ik dat scherm helemaal niet nodig. Het leven gaat mij gemakkelijker af. Ik zie mensen staan. Zij zien mij staan. En ik elke dag geniet ik van het leven! Beseffen dat ik het altijd zelf behoort doen; een andere kan dat mij nooit geven. Ik heb niets met het bovenbewustzijn. Maar ik weet dat het bestaat. Mocht ik ooit het bovenbewustzijn in dit leven ervaren, dan zie ik mijn ervaring met zielen van aarde als leerschool voor contact met zielen en entiteiten uit boven – en onderbewustzijn en astraal.
   Laat ik platvloers gezegd op aards niveau verneuken dan zal het in andere dimensies niet veel anderszijn. Zo beneden, zo boven en vice versa! Hoe dichter ik bij mezelf ben, hoe beter ik mezelf ken. Trouwens een mooi verhaal en mooi te horen dat je geheel weer in het leven staat en daarvan geniet. Iedereen kan zijn of haar geluk zelf ontdekken. Het is vaak met vallen en opstaan. Maar met volharding en een goede intentie word je uiteindelijk beloond.
   Coz je laat je van je goede kant zien. Een ruwe bolster met een blanke pit (dat tot bloei komt). Eerst je inspiratie met het ‘de zwaardvechters’ dan het mooie gedicht ‘One’, en nu ‘Mijn verhaal’. Ik ben benieuwd wat je nog meer voor ons in petto hebt. Bedankt!

  5. Ja Burke, start met schrijven.. Wat Coz-can can-u-2..! Graag dus!

  6. @ lezer
   Ja dat is de andere kant van de medaille , als kind kon ik niet begrijpen dat mensen liegen , stelen , machtspelletjes spelen , elkaar pijn willen doen , onderdrukken etc . Het heeft me vele jaren gekost om dat te accepteren , ook was ik als kind een hummeltje die goed kon schelden en hard wegrennen , fysiek delfde ik het onderspit . Tegenover volwassenen delf je als kind sowieso het onderspit .
   Now its a good time to set it right 😉

  7. @ martijn
   Ter overdenking voor het slapen gaan, ik praat met poezen honden kippen konijnen prei bomen bloemkool mieren soms ook mensen …….. misschien ben ik maar een klein mens.

  8. @Marcel, dat is fijn om te horen. Heb hier geen bloemkool of prei maar wel een konijn een hamster en een poes. Het is hetzelfde als met een baby, de communicatie ligt ff anders maar het gaat om begrip. Ja, ook planten begrijpen dit. Voor de meesten raar, net als boom knuffelaars. Toch, die essentie, daar gaat het om. Liefde voor al wat leeft.

  9. Ik kan alleen ook een hork zijn. Ik kan zo lullig doen soms, ik schaam me er voor. Maar ja, over je heen laten lopen is ook not done. Lastig soms, zulke overwegingen. Ik heb nog veel te leren, al zal ik het praten met poezen en ook de rest van de natuur altijd heel hoog houden.

   Sinds ik de mensen heb leren kennen ben ik van de dieren gaan houden.

  10. Martijn ,
   Wat jij noemt ‘hork zijn ‘ is dat niet gewoon een stuk bezieling . Af en toe laten zien dat je het óf niet meer weet , óf dat je het gewoon zat bent ?
   Of allebei , hoedanook , als jij een hork bent , dan ben ik het ook . En de hele rotrest .

  11. Marcel..ik praat ook nog tegen mezelf…wat ben je dan?… een vrouw of zit er nog iets anders tussen 🙂 lol

  12. Ja Cozmic, ben het gewoon zat denk ik. Daardoor ben ik een hork tegen mijn omgeving. Valt niet mee he, om veel dingen te doorzien.
   Soms zou ik zo graag een domme lul willen zijn. Die gewoon plezier heeft in een simpel leven.

   Ik kan het niet, alleen de werkelijkheid blijft overeind. De rest gaat voorbij. 4-0 voor Spanje tegen Italië. Zo’n grote winst, zo nietszeggend.
   Bewustzijn is, informatie gaat voorbij. Wie ben ik, wie ben jij, wie of wat zijn wij allebei? Het is, de werkelijkheid.

  13. Ook Chrissie kan op z’n tijd horken hoorrr, effe raggen, de oudjes doen het nog best, nou de jonkies nog, waar zijn ze, ooh ja cv’s aan het builden en pulp artikeltjes schrijven over de Ufo partij.

   Pretenders – Precious
   http://www.youtube.com/watch?v=o6-0ypKuwv8

 7. Sinds ik me ben gaan verdiepen in het occulte ben ik mezelf wat kwijt.
  Mijn besluit is dan ook om er mee op te houden.
  Ik had beter moeten luisteren, ik heb een hele goede raadgever maar daar hij mijn vader is nam ik het niet te serieus. Ondertussen weet ik beter.
  Tijd om een hoofdstuk in mijn leven af te sluiten.

  http://www.youtube.com/watch?v=BzMP_jeUkIc

  1. Martijn ,
   wat was er eerder , de kip of het ei ?
   Raakte je de weg kwijt door je erin te verdiepen of werden er latente energiën geactiveerd zodat je er mee moest dealen ?

  2. @Martijn,

   Er werd mij getoond dat het bestaat. Maar ik hoef er verder niets mee.
   Het was nodig om te leren, dat hét bestaat…

   Je kunt voor jezelf besluiten te weten dat het bestaat. Maar je hoeft er niets mee. See for yourself….

  3. Ik was nieuwsgierig en heb daarom denk ik dingen opengezet die niet goed waren. Aan de andere kant, de engste ervaringen heb ik als kind meegemaakt. Ik was niet weerbaar toen. Nu kan ik het sturen maar door me er te veel in te verdiepen raak ik de weg kwijt. Je wordt gewoon overgenomen zonder het door te hebben. Ik ben er in ieder geval klaar mee. Ik weet dat er een tussenwereld bestaat waar ik niets van wil. Volgens mij is het ook deze energie of wat ook, wat alle ellende brengt.
   Het is zwarte magie, totaal anders dan de spiritualiteit die je leidt tot de gelukzalige eeuwigheid. Het is vernauwend, eng.
   Ik wil vrij zijn.

  4. Martijn ,
   mooi hoe je het verwoord ; je wordt overgenomen zonder dat je het in de gaten hebt .
   Alleen door het te ervaren kan je het zo verwoorden .

  5. Ik wil niet meer overgenomen worden. Ik wil ook niet continu meer pijnen van anderen voelen alsof het de mijne zijn. Ik word er bij tijd en wijle gek van. Ik trek het me aan maar daardoor kan ik niet normaal meer functioneren. M’n hele leven lang al. Een ander ziet je als een aansteller maar weten niet wat je meemaakt. Pijnen van familie of vrienden, ik weet gewoon vaak niet of het van mezelf komt of van een ander. Ik moet leren me niet teveel open te stellen denk ik. Ook hier of juist hier, merk ik teveel op, wil overal tegelijk er voor iedereen zijn maar dat kan niet. Sterker, ik verniel soms meer dan ik aan goeds breng. Ook dat heb ik m’n hele leven al. Shitzooi…

  6. Niet de bedoeling om jullie in de shit te trekken. Das dan ook weer zo. Laat mijn woorden maar woorden zijn. Dadelijk zitten jullie met pijn, niet wat ik wil, niet wat jullie willen. Laat het maar zo zijn.

  7. Waarom ik dit nummer nu kies daar kom ik nog wel achter, als ik iets nauwkeuriger naar de tekst luister krijg ik al hints geloof ik.
   Nou het resoneert in ieder geval een brok op mijn keel nu.
   Op z’n JaNees plemp ik het maar even plomp verloren boven aan, je weet nooit waar het goed voor is.
   Of neeh, ik zet het netjes onder Martijn..

   Smashing Pumpkins – 04 Violet Rays
   http://www.youtube.com/watch?v=o0F6qS1XlSM

  8. Martijn ,
   weer zie ik jou aan hetzelfde koordje trekken als wat ik heb ervaren , en vaak nog ervaar . Maak je geen zorgen , je trekt niemand in de shit , juist door deze openheid laat je anderen zien dat ze niet de enige zijn die dit ervaren .
   in dispite of my rage i am still just a rat in a cage
   http://www.youtube.com/watch?v=8-r-V0uK4u0&feature=related

  1. nu is het voor mij de vraag er is waarheid is dat iets wat ik via denken kan ervaren?

  2. Janee, je weet volgens mij best dat de waarheid nooit bedacht kan worden. Het is alleen te ervaren. Ja, ik lul te veel hier, ja, ik zit er naast. Jij snapt het. Jij ervaart het. Je wilt niet eens weten hoe hoog ik jou heb. Prachtig, dat is wat bij mij opkomt als ik aan jou denk…

  3. JaNee..ik denk 🙂 dat het een kombinatie is. Je neemt waar via je zintuigen uiteindelijk de hersenen. De ervaringen die je bewust en onbewust hebt ‘opgeslagen’ spelen ook een rol in jouw waarheid. Een deel is volgens mij ook het denken…je weet dat 2+2=4 is, dus zo gauw je met iets wordt geconfronteerd dat zegt 2+2=3 dan start het denkproces. Misschien zou je ook kunnen stellen, hoe ouder de ziel hoe meer opgeslagen ervaringen ergo een rijpe waarheid, als men waarheid in dit geval ook met wijsheid mag vergelijken 🙂

  4. valt er een leeftijd aan de ziel te koppelen ?
   Hoelang is een oneindige chinees

  5. Misschien heeft de ziel van de oneindige chinees mooi genoeg van en heeft die andere plannen… 🙂

 8. Cozmic, heel erg bedankt voor dit artikel. Ik werd net als jou heel erg geraakt door de quote uit het boek van Barbara Marciniak ‘Degenen die op de fysieke en multi-dimensionele niveaus over jullie heersen, begrijpen de macht van jullie genitaliën om leven, vreugde, pijn en dood te scheppen. Zij gebruiken jullie genitaliën als poorten zonder dat jullie het zelfs maar beseffen‘. Ik worstel al mijn hele levenlang met het thema sexualiteit. En ik weet ook al langer dat die sexuele verwonding komt vanuit de voorouderlijke lijn van mijn moeder. Zij is als jong kind misbruikt door mijn oom en ik weet van mijn vader (en ik heb het ook altijd gevoeld) dat er een enorm taboe bij haar heeft gerust op alles wat te maken heeft met sex. Maar het gaat nog verder… Ik weet van mijn vader dat hij uit een soort plichtsgevoel met mijn moeder is getrouwd. Hij wilde op een gegeven ogenblik de verkering uitmaken, maar net in die periode werd mijn moeder ineens kaal (van de stress???) en durfde hij mede onder de druk van zijn familie en vrienden niet meer afscheid van haar nemen. Ik weet dat hij uit plichtsgevoel altijd bij mijn moeder is gebleven, meer dan 50 jaar tot haar dood. Erg gecompliceerd allemaal!

  Ik ben gelukkig de laatste jaren meer en meer bewust geworden van die voorouderlijke lijnen en heb daardoor ook bepaalde patronen in mijn eigen leven meer en meer kunnen doorbreken, ook bepaalde dwangmatigheid op gebied van sex. Maar toch voel ik dat hier nog wel een lading op ligt, dat er soms nog “stemmetjes”op de achtergrond een rol spelen, waardoor ik voel dat ik nog niet 100% in mijn eigen Kracht sta, nog niet 100% mijn keuzes maak op basis van mijn eigen Vrije Wil. En dat triggert mij enorm! Ik heb heel lang gedacht dat vormen van tantra misschien mij zouden kunnen helpen om die sexuele verwonding te helen. En ik heb daar ook mee geexperimenteerd… Maar het lezen van dit artikel begin 2012 heeft me aan het denken gezet En de laatste maanden ben ik gaan twijfelen en voelde meer en meer dat het niet de weg is. En ik moet zeggen dat laatst het geleuter hier op wtk over die lingham massages van Mascha Roedelof mij overtuigd heeft in mijn gevoel dat dat niet mijn weg is! Zo werkt dat toch bij mij. Iets houdt me bezig en de synchroniciteit doet zijn werk en ik durf daar nu blind op te vertrouwen! Ik wil niet zeggen dat ik 100% ben geheeld op dit gebied. Maar Cozmic, mede door jouw artikel ben ik me er weer heel bewust van geworden door welke poort die “stemmetjes” die ik soms hoor binnenkomen! Geweldig dat je jouw ervaringen met ons wilde delen!

  1. Deze is voor Dick, zij blijkt ook van bomen te houden hoor ik nu;

   The Pretenders – Message Of Love
   http://www.youtube.com/watch?v=An1evxkLPr8

   zij is het type die ik niet eens naakt wil zien, elke beweging die ze maakt is voor mij magchick zoals die police knakkers dat konden bezingen..

  2. Dick ,
   You are very welcome zogezegd .
   Mag ik jou uit ervaring mededelen dat tantra het tegenovergestelde effect heeft ? Anyway , de tantra zo als die hier in het westen gepropageerd wordt .
   Seksualiteit hoort iets natuurlijks te zijn , een liefdevolle verbinding waarbij geslachtsverkeer een mooi iets is .
   Zodra je dat gaat uitbreiden met de meest bizarre stimulaties komt het onnatuurlijke deel aan de man/vrouw .
   In dit verhaaltje heb ik p*rn*grafie niet eens aangetipt , zoals ik al aangaf is het hele verhaal te groot .
   Ik raak nu in de verleiding om weer even op MR af te geven maar dat doe ik niet , lingam-massages en yoni massages , prettig met een partner maar niet als equi handelswaar , imo .
   Gewoon een lekker wijf vinden en de Beuk er in toch ? 😆

  3. @ Hyper, de kern van mijn boodschap is dat als ik mijn leven overzie ik soms het gevoel heb dat ik mijn naam “dick” wel eer heb aangedaan! Ik heb me er in ieder geval wel voor een groot deel door laten leiden. Ik begin echter meer en meer te begrijpen dat The Message of Love pas echt gestalte kan krijgen als je 100% in je eigen Kracht gaat staan en op basis van je eigen Vrije Wil je keuzes maakt. Dan pas wordt Liefde werkelijkheid! En kun je het ook delen met de ander!

  4. At least you are not a ‘stuck up dick ‘ Dick , omg I love your sense of humor . 😆

  5. @ Cozmic, ik ben het helemaal met je eens, maar ik heb sex en liefde een belangrijk deel van mijn leven met elkaar verward. En over een lekker wijf vinden en de Beuk erin…. Zoekt en Gij zult vinden, staat er in de bijbel. Ik zoek niet meer, maar weet dat ik wordt gevonden als ik het heb begrepen!

  6. Het tweede chakra is niet beroerd. Het moet er zijn. De ellende komt uit een chakra onder het eerste. Geef er geen energie aan. Het zit ergens bij je anus. Dit chakra niveau ligt onder alle natuurlijke chakra’s. Het kan tijdelijk energie geven maar je wordt een idioot als je hier mee doorgaat. Seks is niet slecht maar vanuit dit niveau komen de problemen. Misbruik bv. Een chakra die er niet hoort. Beestachtig, pedofilie, etc.
   Het is niet het tweede chakra, het is iets onder de eerste.

  7. Dick , ook al heb ik het niet helemaal uit de doeken kunnen gooien , de verwarring van sex liefde , macht en nog veel meer zaken is wat ik aan wilde tippen . Zodra onze basis in het leven niet goed is , wordt dat een verdraaid spelletje . Tot we erachter komen wat de drive is .
   Gelukkig kan ik er zelf als een boer met kiespijn om lachen , ik heb zelfs in het artikeltje aangegeven hoe ik mezelf naderhand zag , Guido heeft er netjes lulhannes van gemaakt 😆
   Omg , is het niet heerlijk om inzicht te krijgen ?

  8. @ Martijn, ik weet niet welk chacra het is (ik dacht altijd het 2e), ik weet wel dat het met sexualiteit te maken heeft. Het heeft ook niets te maken met perverse dingen zoals bestialiteit en pedofilie ( en de allerergste vorm als het gaat om sexuele handelingen met kinderen). Dat draait in mijn visie meer om macht en om geweld en om een diepe, diepe duisternis! Ik heb het hier toch over het vastzitten in oude pijn, waardoor er ergens iets was waardoor ik de Liefde in mijzelf niet toe kon laten! En als je de Liefde in jezelf niet kunt toelaten, hoe kun je dan een ander Lief hebben??? Dan is Liefde toch nooit onvoorwaardelijk? Ik bedoel als je niet 100% vanuit je eigen Kracht en vanuit je eigen Vrije Wil een relatie aangaat dan kom je toch altijd iets bij een ander halen? En dan wil de ander in ruil daarvoor toch iets terug? Dan hou je elkaar toch in een klem gevangen? Of werkt dat niet zo? Misschien zijn we ons er niet altijd van “bewust” maar ik voel (bij mij) dat het energetisch wel zo werkt!

  9. @ Dick

   Het milt chakra:

   Dit chakra, wat een regelrechte verbinding kent met de Zon (evenals de zonnevlecht), maakt gebruik van veel zonne-ener­gie. De acupunctuur en acupres­suur maakt veelvuldig gebruik van dit chakra.
   De kleur van dit chakra, mits optimaal werk­zaam is hard oranje of okerkleurig oranje.

   Het miltchakra is nauw verbonden met het centraal zenuwstelsel. Als u nerveus bent of gespannen, kunt u uw spanning afreageren door dit chakra krachtiger en sneller te laten draaien. U zult dan een bepaalde vitaliteit in uzelf omhoog brengen. De aanhechtingsplaatsen van de chakra’s zitten vast aan de kundalini-energie, die langs de ruggengraat omhoog slingert.

   Door middel van seksuele impulsen, waarop dit chakra erg sterk reageert, zult u de kundalini-energie omhoog kunnen stuwen naar het voorhoofdchakra en uw kruinchakra. Veel mensen doen dit in onbewuste vorm, want als men zich bezig houdt met het geestelijke, komen alle geestelijke aspecten tot wasdom. Heel veel mensen ontspannen zich hierdoor en gaan dan iets doen wat ze prettig vinden, wat hen stoffelijk zowel als geestelijk, ontspant.

   De ervaring van het verleden (basischakra) wordt werkelijkheid in het heden (miltchakra). Het MILT- of GESLACHTS-chakra, heeft bij mensen te maken met:
   – hun seksualiteit,
   – met hun voedsel,
   – met hun gedachtenkracht.
   Seksualiteit is het zoeken naar de Goddelijke Eenwording. Christus zei: “Waar er twee of meer in mijn naam tezamen zijn…” U zou kunnen zeggen: “in naam van de liefde tezamen zijn”, maar dan Goddelijke Liefde. Als je echt van elkaar houdt ben je SAMEN HEEL, terwijl je je – elk voor zich – maar de helft voelt. Je bent incompleet wanneer de ander er niet bij is, maar samen, samen ben je heel. Vraag dat maar aan jonge mensen, aan verliefde mensen, maar ook – en vergist u zich daar niet in – aan oude tot heel oude mensen, wanneer de relatie althans goed is. Het is het zoeken naar… Het samenspel. Het elkaar aanvullen.
   In de puberteit openen zich de beide componenten die te maken hebben met seksualiteit. Afhankelijk van welke zijde zich het éérste opent – STOFFELIJK of GEESTELIJK – zal datgene bepalend zijn voor uw verdere incarnatie.
   Met andere woorden: Wanneer het geestelijk facet zich het eerste opent zal de ziel die u bent zich koppelen aan dat wat u op Aarde seksualiteit noemt.
   Wanneer echter het stoffelijk facet zich eerst opent, zult u de liefde hoofdzakelijk bedrijven vanuit menselijke gedrevenheid. Uw ziel komt dan in deze op de tweede plaats.

   Op 10.2 staat er iets over het basis chakra. Ik zou haast vergeten voor alle kenners er nog aan toe te voegen dat elke chakra weer onderverdeeld is in vlakken en in draairichtingen en of deze wel op niet open staan, met een kant van negatief en positief. (links=ontvangen/rechts=geven).

   Zoals Cozmic het formuleert er is veel meer op dit vlak te ontdekken dan het oppervlakkige Reiki denken en de nep licht creaties, wees de hacker van je zelf en ontdekt de waarheid.

  10. 100% precies zoals jij het nu zegt Dick.
   “het niet of moeilijk of kortstondig kunnen toelaten”
   het is er wel, seconde later kan ik het ineens plots niet toelaten, als ‘ze’ even niet opletten een seconde later of 2 minuten later dan weer wel en zo gaat het door bij mij, ik moet mezelf om de tuin leiden of om de tuin laten leiden, om er iets van te kunnen toestaan.
   terwijl ik er naar hunker all my life for as far back I can remember,
   dorst hebben maar na een halve slok water dicht gaan zitten en bang voor water maar ook gek op water, aantrekken afstoten maal honderd duizend

   een bepaalde mentale mishandeling heb ik nodig maar ook weer niet, klinkt lomp,om even veel eerlijker zachtmoediger helderder te wezen zonder te gaan zweven en zonder iets te willen claimen van iemand;

   ik heb vannacht heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel bijzonder ‘rijk’ gedroomd, het was echter dan overdag, vroeger droomde ik niet of nauwelijks, zeker vergeleken bij dit

   ik weet wel dat voordat ik ging slapen iets van de energie van Imke heb kunnen toestaan, wat voor mij heel bijzonder is, gebeurt zelden, die droom was een hele kleurrijke wereld waarin ik totaal mezelf kon wezen onder de wezens die niet wezenlijk anders bleken te zijn als ik, het was nimf achtig om in kabouter termen terug te keren maar ook menselijk zoals mensen ooit bedoelt waren, heel intense

   er was alleen natuurlijke interactie in mijn droom, geen perverse mishandeling, maar vergeet niet dat dat ook een vorm van interactie isz, het waren vrolijke invoelende wezens, menselijk,

   mmmmh, U zegt de nwo buzzz woorden van kinderen en beesten mishandelen?
   nou ik heb mijn hele kindertijd als vrij zware mishandeling beleefd, dat ook om mij heen gezien en tot op de dag van vandaag zie ik dat beesten overal zwaar mishandeld worden op grote schaal en ik zie dat volwassenen geen volwassenen zijn maar elkaar continu mishandelen als perverse gestoorden idioten mentaal en lichamelijk waarbij vergeleken zuivere heel jongen mensen veelal volwassenen zijn

   oooh de mensenlijke nimfen zowel mannelijk als vrouwelijk in mijn mooie droom van vannacht, of dat volwassenen waren, geen idee, het waren geen lelijke ouwere door gerookte gestresste valse hartinfarct heksen met dubbele gespleten mind en tong, dat weet ik wel, neeeeh ze hadden geen pampers en fop spenen in hun mond, neeeeh ze deden niet kinderachtig, neeeeeh ze waren niet onderdrukt gevangen, neeeeh ze waren niet onnozel dom maar wel vrij, hou oud ze waren in menselijke aardse jaren? geen idee, ze waren niet erg beschadigd, dat zal de nwo wel graag willen benoemen met 1 van HUN perverse stempels, alles omkeren, neeeeh er was geen stichting Martijn in mijn droom, een baby mishandelen is mishandeling, een beest mishandelen is mishandeling, een ‘volwassene’ mishandelen is gewoon voor een ‘volwassene’ een ‘volwassene’ weet niet beter, wie is er nou ziek?

  11. Hoi Dick,

   Zelf heb ik het ook niet altijd gemakkelijk met sexuele energie oftewel de levensenergie die we allen zijn. We zijn allen energetische wezens in een stoffelijke dimensie. Ik hou me veel bezig op het gebied van sexualiteit. Ik kan je zeggen dat Tantra een hele goede weg is om ermee om te gaan. Eigenlijk bestaat er geen hogere weg in mijn ogen en ieder die de lezingen kent van Osho – Vigyan Bhairav Tantra – wil het hier ook eens mee zijn. Deze zijn gratis te downloaden of zijn ook beschikbaar in boekvorm. Een echte aanrader! In het kort is Tantra – wat onbewust is, bewust maken en dat gaat niet zozeer over technieken. Het is meer een levensvisie in het algemeen en heeft in feite ook weinig te maken met de geslachtsdelen alleen, daarom zijn in feite alle technieken die zich concentreren op bepaalde lichaamsdelen niet de weg in mijn ogen. De ware transformatie ligt in het aanvaarden en loslaten en zo ook bij seks. Ware overgave aan het nu en contact maken met het innerlijke gevoel. Dus maw. naar binnen richten en zo voorbij het lichaam zien en daar zit de ware transformatie. Wanneer man&vrouw deze zelfde weg volgen en de basis van tantra als fundament hebben gelegd dan zijn er tijdens het éénzijn geen twee lichamen maar is er maar één energie aanwezig. Dat is ware Liefde. Vrijheid in éénheid. Geen voorwaarden, geen verwachtingen, loslaten en aanvaarden. Dat is de weg tot innerlijke vrede en tantra heeft de helderste visie over seksualteit. Hier bestaat geen twijfel in maar men wil weten waar te kijken want er zijn vele boeken over tantra waarin ook dingen instaan die in feite niets te maken hebben waar tantra in werkelijkheid voor staat. Osho is één van de weinige geweest die Tantra zo goed heeft kunnen verklaren en heeft dan ook vele mensen aangeraakt met zijn wijsheid erover…

  12. Wanneer je tweede chakra zonder aanleiding gaat ‘opspelen’ 😉
   mag je er zeker van zijn dat dit van buitenaf gestuurd is. Plotse lustgevoelens wijzen meestal op vampirisme, door mensen of door entiteiten. Omdat dit aangename gewaarwordingen zijn, gaat er geen alarmbelletje rinkelen. Jàren geleden kwam ik erachter, mede door andere tekens, dat er iets anders aan de hand moest zijn. Want telkens volgde er een aanval op omdat er een deur open stond.
   Let er ’s op dat, telkens wanneer je je afsluit voor een opspelende tweede chakra, er op je ingebeukt wordt alsof er met geweld een toegang geforceerd wordt. Ik heb een eigen manier ontwikkeld om eea te onderscheiden en af te schermen en ben van mening dat elk er op zijn/haar manier een persoonlijke oplossing voor moet vinden. Alleen een strikt persoonlijke aanpak biedt bescherming en inzicht omdat de traditionele gebruiken van witte magie, ook door de aanvaller(s) gekend zijn.
   Vele zwart-magische aanvallers gebruiken seksualiteit als transportmiddel en energievoorziening, want seks is nu eenmaal fijn.
   Nog een door menselijke vampieren gebruikte methode is de persoon in kwestie te vleien of te kwetsen : in beide gevallen gaat er een doorgang open en kan de vampier naar hartenlust van jou stelen.
   Ook manipulatie van op afstand kan je herkennen doordat er ahw een knop wordt omgedraaid en je plots hypernerveus wordt. Soms is het zo erg dat je onvervalste trac krijgt, met beven en zweten enz. Tekens dat iemand je iets wilt laten doen of niet doen tégen je wil in.
   Er is sprake van zwarte magie vanaf het moment dat de integriteit en de vrije wil van de mens op occulte manieren geschonden wordt.

  13. @ Anelle
   Hoe heeft de mensheid zich in godsnaam kunnen voortplanten als ik lees hoe tegen de seksuele liefde wordt aangekeken.

   ‘Plotse lustgevoelens wijzen meestal op vampirisme, door mensen of door entiteiten’

   Misschien zijn het wel de hormonen (rond de eisprong heeft de vrouw wel meer zin in seks, als ze niet aan de pil is).

   De ‘vampieren’ zitten eerder in te veel dierlijk eiwit, teveel sex in de media, bekrompen opvoeding en de gestuurde maatschappij op zich. Ik denk dat het materialisme meespeelt.

   Sex hoort bij liefde en niet bij haat.
   Teveel mensen hebben seks die niet echt van elkaar houden, ook na jaren getrouwd te zijn…

  14. @ Monika en Anelle. Ik heb jullie beide reacties met belangstelling gelezen en ik kan beide heel goed volgen en begrijpen. Monika kan ik heel goed volgen als ze stelt dat hormonen ook een grote rol kunnen spelen bij het opwekken van lustgevoelens. Ik voel ook wel dat ik nog erg vitaal ben voor mijn leeftijd en heel erg gepassioneerd. Misschien speelt daarin ook een rol dat ik van horoscoop een Ram ben en van Maya zonnezegel een Slang (staat ook voor de Passie)! Maar Anelle begrijp ik heel goed als ze spreekt over “vampirisme” of “zwarte magisten”. Ik noemde het zelf “stemmetjes”. Het is het gevoel dat er van buiten krachten of entiteiten controle over me proberen uit te oefenen via de poort van de 2e chacra, waardoor soms gedrag ontstaat dat ik dwangmatig noem. Ik herken het veel beter, maar weet nog niet altijd hoe ik weerstand kan bieden aan die “stemmetjes”. Misschien zou ik juist geen weerstand meer hoeven te bieden en zal de herkenning door het artikel van Barbara Marciniak en het openhartige artikel van Cozmic en onze discussies hierover leiden tot zoveel Bewustwording, dat we alleen al daardoor onze Poorten niet meer openstellen voor die entiteiten, waardoor de “stemmetjes”verdwijnen. Ik geloof er heilig in dat zolang die “stemmetjes” nog een deel van mijn gedrag bepalen ik nog niet Vrij ben, ik nog niet uit 100% Vrije Wil mijn eigen keuzes bepaal. En dus geen Meester ben over mijn Eigen Leven!

  15. @Monika 9.13
   Ik ken maar al te goed het verschil tussen een plotse, van buitenaf gestuurde sexuele impuls en, soms ook plotse, impulsen door gevoelens en dus hormonen opgewekt. Ben nu 70 en geloof me, ik heb totnogtoe met volle overgave geleefd. Seks is universeel en is zeer mooi tussen geliefden, maar dat betekent toch niet dat er geen misbruik bestaat! Seks als wapen, als manipulator, als valstrik, als handelswaar, enz, enz.
   Dààrover heb ik het. Over via de tweede chakra iemands leven overnemen.
   Ik heb het boek slechts doorbladerd, maar neus ’s in “Magica Sexualis” van Emile Laurent, dan zal je weten wat ik bedoel. Dit boek is een soort bijbel voor alle zwarte magiërs, net als oa “Le Grand Albert Grimoire”.

  16. Het onderdrukken van je seksuele gevoelens lijkt mij niet gezond Mensen die goed in hun vel zitten weinig stress hebben hebben een uitstekende zin in seks. Je ziet dan de ander, wat is het mooi aantrekkingskracht tussen een man en een vrouw waarbij liefde aanwezig is Geniet speel leef je uit zou ik zo zeggen als beiden er naar verlangen.

   Maca uit Peru

   MACA, KRACHTIG ADAPTOGEEN UIT DE ANDES

   De natuurlijke weg naar een optimale endocriene balans, meer energie en een beter seksueel functioneren voor mannen en vrouwen

   Auteur : Désirée L. Röver, medisch journaliste

   http://www.fonteine.com/maca.html

  17. @JaNee, ik ken Maca heel goed en heb het een paar jaar geleden ook gebruikt. Het is werkelijk een heel probaat middel. Ik kreeg het eind 2007 in een vallei in het zuiden van Ecuador met de naam Vilcabamba. Deze vallei is heel bekend in Zuid Amerika en wordt in de volksmond wel genoemd de Vallei van de Langstlevenden. De mensen worden in de regel ouder dan 100 jaar. Het is daar een heel hoog trillingsniveau en ik had daar de ervaring van het zien vliegen van een UFO door de vallei.
   Ik kreeg de maca van een Amerikaan van Braziliaanse oorsprong, Richard Fontes, die in Ecuador en Peru gedurende meer dan 20 jaar de medicinale werking van plantenin het Amazone gebied had bestudeerd. Ik ontmoette hem tijdens een etentje in een restaurant in Vilcabamba en hij was geinteresseerd in mijn gezwollen bovenlip (heb ik sinds 2007, maar is de laatste jaren aanzienlijk geslonken). Hij had op dat moment een shiatsu therapeute uit Peru op bezoek ( er wonen veel Japanners in Peru), samen met haar Indiaanse vriend, die sjamaan was. Richard Fontes nodigde mij de volgende dag bij hem thuis uit. Hij was de eerste die mij serieus nam toen ik vertelde dat ik geloofde dat de gezwollen bovenlip iets energetisch was. Ik kreeg bij hem thuis een shiatsu massage van de Peruaanse vrouw, terwijl haar vriend tijdens die sessie op de fluit speelde, trommelde en zong. Ik heb 4 dagen een behandeling gehad. Eveneens kreeg ik van hem homeopatische middelen, waaronder ook de maca.

   Ik heb even een linkje toegevoegd met een artikel over Vilcabamba, de Vallei van de Langstlevenden, waarin ook de naam Richard Fontes wordt genoemd. Ik heb in 2008 nog wel een tijdje met hem gemaild, maar ben hem de laatste jaren uit het oog verloren. Interessante man, hij voorspelde me toe al dat de euro en de dollar in elkaar zouden storten. Volgens hem ging het niet meer om of je straks veel geld had, maar of je nog kon beschikken over genoeg water. ik denk dat hij daar wel een punt heeft. Hij probeerde me naar Zuid Amerika te krijgen en zei tegen me dat je in Paraguay nog voor weinig geld land kon kopen, maar dat Paraquay als het water schaars zou worden het beste land was op de hele aardbol waar je kon wonen, gezien klimaat en hoogte!

   http://www.cuencahighlife.com/post/2010/06/29/The-claims-for-its-centenarians-may-be-grossly-exaggerated-but-Vilcabamba-remains-charming-none-the-less.aspx

  18. Ja Dick had ook al eens iets over deze vallei gelezen best bijzonder. Leuk dat je ook maca kent.

  19. @ Anelle
   Ja ik weet wat je bedoeld met misbruik enz. maar ik denk dat een liefdeloze maatschappij juist dit effect heeft. Macht over mensen willen hebben, zich niet in een ander kunnen inleven, de oorzaak is misschien sociaal-emotionele tekortkomingen…. helaas de ‘systemen’ zijn zo geconcipieerd dat de mensenliefde dus ook de seksuele liefde is afgezakt tot een laag niveau.
   Mij gaat het erom dat niet seksuele liefde in het algemeen als iets ‘slechts’ wordt gezien. Ik weet dat je ook zo denkt en al helemaal met een bewogen leventje achter de rug 😉
   Ik zit soms te denken of deze ‘demonen gestuurde’ zin in seks, wat dus laat verkrachten en misbruiken niet ook gebeurd met mensen die opeens iemand vermoorden of wat dan ook doen. Zouden we impulsen kunnen opvangen die in het frequentiebereik zijn van onze emoties? Gaat de matrix idd zo ver… in combinatie met steeds meer verstopte ‘seks’-propaganda?
   Wilhelm Reich (orgonenergie) schreef het boek ‘Die sexuelle Revolution’ over agressie en onderwerping bij de mensen die in een hypocriete maatschappij leven waarin geen ruimte is voor liefdevolle seksualiteit met een partner waar je oprecht liefde voor voelt.
   Nog gefeliciteerd lieve Anelle met je 70ste verjaardag 🙂

  20. @ JaNee 9.16, ik heb nog een (bijna) leeg potje met Maca voedingssupplemten teruggevonden. Die Richard Fontes waar ik bij op bezoek was draaide zelf capsules in elkaar. Het potje met Maca capsules heet Maca Action. Je kunt het bestellen bij Maca Amazon Hij had ook wel humor, want op het potje staat:

   ” Ancient Inka food for modern day stressed out people, wang, bang, power!

  21. Ik googelde net even naar Maca Amazon. Ze bestaan nog, De beschrijving van Maca op hun website is als volgt:

   The effects of Maca do seem to live up to its ancient reputation as a tonic for impotence, loss of libido, an aphrodisiac, fertility, menopausal hot flashes and as a general energy tonic. Maca has been grown by the Peruvian Indians for centuries, high in the Andes Mountains. In fact it is the highest altitude cultivated crop in the world. It is grown for food purposes, the root of this Mustard family member being used. But besides its food uses it was long valued for its energy and fertility promoting properties and as an aphrodisiac. Young women were encouraged to eat it to promote fertility. The Spanish, learning of its uses, fed it to their horses to increase their herds. It was also thought of as valuable for women going through the change of life. And finally it was considered to increase stamina and sexual potency. While little research is being done into it’s chemical constituency, Maca appears to contain natural steroidal compounds and to revitalize the endocrine glands. It works quickly to restore energy in run-down conditions without stimulants. A larger than average dose is used for a fast-acting sexual energy boost; maintenance doses used for long-term cases with loss of libido, frigidity and impotency without functional causes. It seems to work quickly to relieve hot flashes in many women. Athletes and muscle-builders have attested to it’s usefulness in maintaining stamina during workouts. All this, and Maca has a sweet, chocolaty flavor.

  22. @ Dick

   Beste Dick, je hoeft niet ver te zoeken hoor als je aan maca wilt komen, gewoon bij Frontier Bookshop te Amsterdam, zij verkopen ook veel Superfoods. Heb het toevallig nog een paar maanden geleden Maca capsules gekocht daar.

   – Chlorella poeder
   – Spirulina poeder
   – Cacao Nibs, raw beans en poeder
   – Camu Camu berry powder
   – Chia seeds
   – Hennep zaad gepeld en ongepelde hennepzaadjes
   – Hempoil
   – Mangosteen
   – Magnesium uit Zechsteinzee
   – MSM poeder en capsules
   – Maca poeder en capsules
   – Lucuma powder
   – Mesquite meal
   – Purple Corn
   – Cacao Butter (500 gr)
   – Goji berries

   En veel meer.

   Frontier is te vinden op de Leliegracht 42 in Amsterdam, bel voor meer info naar:020-3309151

  23. @ Paul, gepost op 00:44, mijn favoriete getallen! Ik ga eens neuzen! Dank je!

  24. @ Paul, ik ben die voedingssupplementen even langsgelopen en zie ik ineens “mangosteen” staan. Ik ken daar nog een mooi verhaal over! Ik ben in het voorjaar van 2009 in Sri Lanka op vakantie geweest. Ik kwam daar trouwens aan op het vliegveld op de dag dat de Sri Lankanen werden bevrijd van de Tamil Tijgers. Heel bijzonder, want ik arriveerde 10 minuten na de president van Sri Lanka en het voelde of ik in de aankomsthal van het vliegveld in Colombo door duizenden mensen werd begroet met vlaggen. Toen ik mijn gids vroeg wat er aan de hand was vertelde hij mij dat de president net was teruggekeerd uit Jordanie van een werkbezoek vanwege het feit dat ze die dag van de Tamils waren bevrijd! Maar goed, toen ik vlak voor de terugreis op het vliegveld van Colombo stond te wachten in de rij om door de beveiliging te gaan, sprak mij een Canadese vrouw aan van Turkse afkomst en zij vroeg mij naar mijn dikke, gezwollen bovenlip. Ze vertelde mij dat haar man ook een dergelijke bovenlip had gehad en dat het te maken had met inwendige ontstekingen. Eindelijk kreeg ik bevestiging van iets dat ik al heel lang voelde, maar wat werd ontkend in het reguliere medische circuit. Die mevrouw vertelde me dat haar man een drankje was gaan gebruiken van de mangosteen vrucht en dat de klachten daarna langzamerhand waren verdwenen. Dat drankje heet Xango sap. Overigens vertelde ze me nadat we door de beomen ook een heel verhaal over het Baáh geloof of zoiets. Maar goed, toen ik terugkwam in Nederland ben ik gaan googlen naar Xango sap en zag dat deze sap werd geproduceerd door een Amerikaanse firma Xango en dat ze gebruik maakte van locale distributeurs in bijna alle landen van de wereld. Ik vond op internet een 06-nummer van een Nederlandse distributeur. Jullie kunnen het geloven of niet, maar toen ik de man aan de lijn kreeg vertelde hij mij dat hij hemelsbreed 15 km van mijn eigen woonplaats woonde. En toen ik naar zijn huis reed om een paar flessen Xango te halen, bleek hij prewcies te wonen achtre het huis waar vroeger mij opa en oma woonden en waar ik meer dan 40 jaar geleden regelmatig over de cvloer kwam. Vinden jullie dat niet bijzonder dat je een vrouw spreekt op 10.000 km afstand die jou de weg wijst naar een drankje dat je ondersteunt bij je heling en dat je dat drankje uiteindelijk vindt op 15 km afstand van waar je woont bij je opa en oma achter in de tuin. Ik heb het drankje met anti oxidanten een paar jaar gebruikt en ik voelde dat het uitstekend als ontstekingsremmer dienst deed!

  25. @ Paul, dank je voor de tip, ik zal onze vrienden van AH vragen of ze ruimte in het schap willen reserveren. Als ik dat allemaal zo beluister hier over Tantra, wat overigens mijn eigen schuld is omdat ik dat ik zonodig moest vertellen dat ik daar wat mee had geexperimenteerd wat me slecht was bevallen, dan zal die Maca Melk gretig aftrek nemen en kan AH zich daarmee geweldig onderscheiden van de concurrentie,ha,ha.

  26. @ Ja Dick, zulke ervaringen heb ik ook wel eens gehad (vroeger veel aan InterRail gedaan), sta je in het buitenland met iemand uren lang te kletsen over alles en nog wat in het Engels en dan kan je ineens niet op een bepaald woord komen. Nu vraag je aan je mede reisgenoot die ook Nederlands spreekt of hij het Engelse woord wel kent. Voordat hij dat woordje toespeelt schiet de gesprek personage ineens om naar vloeiend Nederlands en vraagt heel toepasselijk waar kom je vandaan?! Klapper op de vuurpijl, schijnt dat persoon gewoon bij je om de hoek te wonen al jaren… Dan kan je je zelf wel voor je hoofd slaan van opwinding… Dat vind ik nou altijd het leuke van het Buitenland, altijd kom je wel iemand tegen die ineens ook Nederlands spreekt, er woont of er jaren als gastarbeider is geweest. Soms zelfs in Marokko of In Turkije waar het halve dorp gewoon te verstaan is in het Nederlands terwijl je maanden aan het oefen bent op de Arabische taal.
   Dick ik zal de volgende keer speciaal een rode loper voor je uitrollen, Je hebt inhoud… Heerlijk!

  27. @ Paul, op mijn 25ste was ik op vakantie op Mallorca, sta ik rustig te plassen in een toilet van een discotheeek, zegt opeens iemand boven de plasgoot naat me: Hoi Dick, heb je het een beetje naar je zin? Was dat ene collega die bij mij op dezelfde kamer werkte en i wist niet eens dat hij ook op vakantie naar Mallorca was! Ik heb het gevoel langzamerhand dat ik nu wel op de afdeling Sterke Verhalen ben terecht gekomen! Ik ga naar bed, slaap lekker!

  28. Ik las net nog even na alles wat geschreven is over “Mijn verhaal” van Cozmic. Ik kan jullie wel vertellen dat dat de laatste dagen veel mij mij heeft losgemaakt. En dan met name in relatie tot mijn moeder.Het gekke is dat ik voor mijn gevoel al een paar jaar mijn moeder volledig had losgelaten. Dat ik haar ziel kon laten gaan, waardoor zij verder kan. En ik ook weer verder kan. Toch, werd ik enorm geraakt eergisteren toen ik weer herbeleefde dat ik als 9 jarige jongen bij haar op bezoek was in het ziekenhuis,heel dicht bij haar was, maar haar niet mocht zien. En dat het schreeuwen van die vrouwen bij mij door merg en been ging! Blijkbaar zit daar toch nog pijn!

   Ik wil graag nog even terugkomen op het feit dat ik schreef dat ik mijn leven overziend wel het gevoel heb dat ik mijn naam “dick” eer heb aangedaan. Kunnen jullie je voorstellen dat als je moeder (zonder dat ik haar ook maar het geringste verwijt maak, daar is ze me veel te dierbaar voor) haar hele leven “afwezig” is en je hunkert naar haar Liefde, dat je je die schreeuw om (moeder)liefde vertaalt naar een schreeuw om aandacht van een partner. Dat je dan eigenlijk die “afwezige” moeder zoekt in de partner, maar dat je die nooit in een partner zult kunnen vinden, Dat je dan nooit een gelijkwaardige relatie kunt ontwikkelen? Het blijft dan een kwestie van aantrekken en afstoten! Dat bedoelde ik met mijn leven overziend, dat ik misschien wel teveel mijn “dick” achterna ben gelopen. Overigens, is voor mij dat ook de kern van het vrouwelijke principe. God is Drieledig. God is Vader, Moeder en Zoon, die staan voor de Onverwekte, de Zelfverwekte en de Verwekte. In esoterische zin zijn dat het Zijn, de Beweging en het Leven. Als de Moeder is ons Leven afwezig is kan niets in Beweging komen en blijven we stilstaan. Door weer de Moeder toe te laten en te omarmen komt er beweging en kunnen we loslaten en ons overgeven aan hetgeen het Leven op te bieden heeft.

   Overigens kan ik jullie van harte aanbevelen ene boekje met allemaal leuke naamspelingen. Het boekje heet “Wil je nog thee, muts?” met als ondertitel “Nee, ik heb liever koffie, Dick!”

   http://www.bol.com/nl/p/wil-je-nog-thee-muts/666830701/

  29. De Moeder wordt in de gnostiek Sophia genoemd en later Isis of Maria Magdalena. Het staat voor de vrouwelijke wijsheid, die in deze “eindtijd” weer deel van ons zal gaan uitmaken! Door de eeuwen heen is deze vrouwelijke kant van God enorm ontkend, waardoor we zoveel moeite hebben/hadden om de God in ons zelf te vinden!

  30. Een bijzondere geschiedenis de Pistis Sophia wat ik er van begrijp is dat ze een creatie gemaakt heeft zonder medeweten van haar paargenoot de mannelijke kant van God.
   Ze schrok daar zo van en verstopte haar creatie ver weg van God deze creatie wordt genoemd Jaldabaoth. Het is de valse God van deze wereld dus er bestaan 2 Goden een Ware God en een valse God. Wat ik mij afvraag wat is de mens zijn functie in dit gebeuren. De mens die afgedaald in deze wereld van de valse God heeft diep in zich het licht in zich van de Ware God. Dit zuivere licht wordt door het valse licht van deze wereld weggezogen zolang de mens zich blijft identificeren met deze wereld. Door ontwaken en erkennen dat dit valse licht de mens in zijn greep heeft en moedig inzien dat dit valse licht ook in de mens is gaan wonen kan men het overwinnen. Het is een weg van diepe verslagenheid en opperste vreugde. Het ware licht van de Goddelijke Vader/Moeder brengt de mens weer thuis waar het eens uit afgedaald is.Ik voel zelf omdat de functie van de mens is omdat wat eens ontstaan is de creatie van de Pistis Spohia op die manier door de mens in deze dimensie weer in evenwicht gebracht wordt.

  31. Mijn persoonlijke visie over de Goddelijke drie-éénheid is dat God, de Schepping, bestaat en tot stand ik gekomen door drie fundamentele Goddelijke Wetten namelijk Moederschap – Vaderschap – Wedergeboorte. Alles om ons heen komt door deze drie Wetten tot stand. Neem bv. de geboorte van een bloem. Het zaadje is Moederschap en we leggen dit in Moeder Aarde om tot baring & stuwing te kunnen komen. Wanneer deze bloem nu in bloei staat is hetgeen we kunnen waarnemen Vaderschap. Moederschap is onzichtbaar, Vaderschap is het zichtbare en alles wat zichtbaar is, is Vaderschap. Daarna komen de bijkes of bij andere soorten wordt de verstuiving door de wind veroorzaakt. Verstuiving is de Wedergeboorte en de cirkel is compleet. Zo kan je dit met alles doen wanneer je de Schepping volgt. Als ik mijn lichaam nu neem dan is het zichtbare, de buitenkant= Vaderschap en de binnenkant van mijn lichaam is het onzichtbare en is dan ook Moederschap en door met een andere lichaam de éénheid te beleven komt de Wedergeboorte tot stand…

   Zelf heb ik ook een paar programma’s gezien waarin ze de binnenkant van het lichaam laten zien waardoor de wonderbaarlijke werking ervan zichtbaar wordt. Die zichtbare werking is dan weer het Vaderschap binnenin het Moederschap en dan zie je cellen die maar een paar dagen ofzo leven waarna ze dan afgebroken worden om zo weer de opgenomen energie ervan te gebruiken voor de geboorte van nieuwe cellen. Dat is dan ook weer Wedergeboorte en zo kan je heel de schepping ontleden van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. De Macrokosmos heeft immer de Microkosmos geschapen en ze delen dezelfde Wetten dus het klopt waarlijk zo boven, zo beneden.

   Als je nu het Moederschap vergelijkt met het Vaderschap doorheen heel de Schepping dan is er veel meer Moederschap dan Vaderschap. Neem de Ruimte er maar eens bij. De vele planeten en sterren zijn de zichtbare Schepping(Vaderschap) en als we nu alle Ruimte (onzichtare schepping=Moederschap) persen uit de zichtbare schepping dan blijft er niet veel meer massa meer over. Deze kan je gewoon in een kamer van 4*4 leggen. Lijkt onwaarschijnlijk maar als je het atoom neemt dan bestaat deze uit 99,99% leegte (oftewel Ruimte, onzichtbare schepping=Moederschap) en maar voor 0.01% materie (oftewel zichtbare Schepping= Vaderschap) en ons stoffelijek lichaam bestaat ook uit atomen. Dus als we alle Ruimte uit onze lichaam zouden persen dan kan je de materie ervan op een vinger leggen. Zoveel blijft er dan nog over van het Vaderschap 🙂

   Om nog een laatste voorbeeld te nemen kunnen we ook Ziel, Geest & Lichaam nemen. De Ziel is Moederschap= gevoel, stuwing, baring – de geest is Vaderschap= denken, werking, schepping – het Lichaam is de Wedergeboorte tot standgekomen door de éénheid tussen Ziel & Geest = voelen & denken = Moeder- & Vaderschap.

  32. @ Dick

   Wat je nou hebt ervaren en de kleine regressie die je terug hebt gebracht naar 9 jaar zijn, de ontoereikendheid van liefde van je Moeder en voor je Moeder. Het hele gevecht in en buiten jou om, het willen hebben van een Partner die de kenmerken in zich draagt van een Moederlijke rol. De Koemelk bezorger, de samen brenger van 1 denken en zijn (GOD) heeft allemaal een onderdeel bij een gebracht dat je dit Karma voor je zelf moet ondergaan en in lost om er inzicht en wijsheid uit te kunnen putten. Onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft, al krijg je dat dan niet zelf aangereikt, dan moet je het zelf maar naar buiten toe gaan produceren. Daarom ben je ondernemend, onderzoekend en leergierig eerste klas. Alles komt altijd terug als een Deja-Vu tot je ineens de hele ligging overziet van de puzzel, sommige randjes liggen dus toch niet goed, sommige stukken liggen onderste boven en je hebt er al die tijd overheen gekeken met bepaalde voorgenomen instellingen. Draai en schuif het hele geheel eens om en kijk er opnieuw naar nu kom je in de buurt van de oplossing om deze puzzel uit te leggen. Vaak is de oplossing te gemakkelijk dat je het de hele tijd overziet met te ver denken en willen. Al je leed en ellende op één gehoopt in je bovenlip, is een verzameling van niet uitgewerkte zaken. Pruil lippen wil ‘ik’ het noemen omdat veel zaken toch ergens niet gingen zoals je ze verwacht had dat het zo zou moeten gaan. Daar kunnen we meters hoge dialogen en spraakmakende verhalen er om heen verzonnen worden, maar het belangrijkste doel om er achter te komen wat jou tot op dit heden heeft genekt de hele tijd. (tekortkomingen) Dat moet je dan eens ‘spiegelen’ en dan pas kan je het loslaten want dan weet je waarom je het allemaal MOEST ervaren!
   Zoals je al vertelde kende je het antwoord erop al wel, denk eens terug wat je vertelde over die melkman, wat had die nou altijd bij zich en waarom zou dat dat zijn boodschap aan jou geweest zijn?!
   Ik voel duidelijk dat daar de ‘clou’ zit van je hele verhaal en met je Moeder ook.
   Onvoorwaardelijk lief hebben is dan terug kijken en dan je dan kan zeggen GOD bedankt voor de les die U mij heeft laten ondergaan opdat IK dit heb mogen mee maken en tot een fatsoenlijk EINDE heb gebracht. Dit allemaal heeft MIJ gemaakt WIE Ik nu ben!
   Zonder dit beste Dick was je nu ‘nooit’ dit ‘fijne’ en ‘zeer bewuste mens’ geweest die je Nu op dit MOMENT BENT!

   Elke les is er ‘niet’ voor ‘niets’, want ‘zonder’ is er geen ‘moer’ aan in het leven NIET! Je bent een prachtige Puzzel Dick!

  33. @ Paul, je bent een topper van de allerbovenste soort. Onder 22.20 ging ik even terug naar mijn kindertijd om te verklaren waarom ik nu eindelijk na 50 jaar mijn missie/taak op deze wereld aan het vervullen ben, terwijl ik het als 5 jarig jongetje al wist. Ik vertelde een verhaaltje over die tijd op de boerderij dat dagelijks een melkrijder met paard en wagen de bussen met melk kwam halen om deze naar de zuivelfabriek te brengen. Hotze heette hij. Een man met geweldig veel humor, maar soms ook een beetje nors. Hij had vaak een zak met snoepjes naast hem liggen op de bok van de wagen. Ik hoorde vaak al van verre dat hij er aan kwam en liep dan naar de weg en vroeg hem dan: “Hotze, heb je een snoepje voor mij?” en soms gooide hij vanaf de bok van de wagen mij een snoepje toe, maar soms riep hij mij ook “Ach, jongen, ga toch naar je moeder toe en vraag haar om een koude aardappel!” Ik weet niet meer waarom ik dit verhaal vertelde. Misschien kwam het wel omdat Janee begon over Maca als voedingssupplement. En doordat ik veel in Peru ben geweest de laatste jaren heb ik daar ook vaak Maca gegeten. Dat is een soort aardappel gerecht. De Maca groeit in de Andes op grote hoogte en lijkt ook heel veel op een aardappel, maar veel zoeter. Het is een geweldig eenvoudig gerecht, maar voor die mensen die op grote hoogte wonen is er niets anders dan Maca en een bepaalde groente die daar kan groeien (ben even de naam kwijt, begint met een Q). Geweldig Paul, dat jij de betekenis hiervan hebt geduid! Ik was me daar zelf eergisteren nog niet bewust van! Het is precies zoals je zegt. Ik denk dat ik de eerste 45 jaar van mijn leven heel erg heb geleefd uit Angst voor Tekort(komingen). Ik was daardoor erg naar buiten gericht. Dat zag ik terug in relaties, maar ook in het leven vanuit de materie. Denken dat alles met geld te koop is! Ik heb altijd heel veel geld verdiend, maar gelukkig ook altijd laten stromen en dus met bakken uitgegeven (vaak ook om anderen te “pleasen” omdat ik dacht dat daardoor de ander me meer zou waarderen en lief hebben)! Ik realiseer me nu we het er over hebben dat ik zelfs de keuze voor mijn beroep ( de bedrijfseconomische richting) helemaal ondergeschikt heb gemaakt aan het vooruitzicht er veel geld mee te kunnen verdienen i.p.v. aan dat waar mijn echte passie lag! Nu begrijp ik waarom ik me bijna mijn gehele leven zo ongelukkig voelde: Het was zuiver najagen van wind!

   Die “snoepjes”van Hotze staan voor de materie (en de buitenwereld) en die “”koude aardappel bij mijn moeder” staat voor de eenvoud van de natuur ( en van de binnen wereld, van de verbinding). Nu begrijp ik ook zo goed waarom ik de laatste jaren zoveel behoefte had om te reizen naar landen waar de mensen nog zo dicht staan bij de natuur. Ik heb dat geproefd in al mijn reizen door de Andes (waar ook nog eens sprake is van een hele, zachte, vrouwelijke energie) onder meer met Inka sjamanen, naar Sri Lanka (Mooi Eiland) met z’n geweldige natuur en een geweldige boeddhistische cultuuur en natuurlijk naar de Sinai woestijn waar ik weken met bedouienen heb gereisd op kameel. Ik kan me nauwelijks iets voorstellen dat er een plek is waar ik dichter bij mezelf kon komen dan een verblijf van enkele weken in de woestijn, rijdend op een kameel met een snelheid van iets meer dan een schildpad, slapend op een matje in het mulle zand onder een geweldig mooie sterrenhemel en wekenlang geen gebruik kunnen maken van een toilet of douche. Ik heb altijd heel veel gereisd. Het verwondert me dat er nu al bijna 2 jaar lang geen enkele aandrang meer is om op vakantie te gaan. Blijkbaar heb ik dan toch zoveel rust in mijzelf gevonden en zoveel geleerd op die reizen dat ik ze niet meer nodig heb.

  34. Ik geloof toch mijn ogen niet….. Ik heb heel veel Quinoa gegeten op mijn reizen in de Andes. Nu lees ik net (zie de link) dat Quinoa, dat een Indiaans woord is, letterlijk “Moeder” betekent. Is dit niet weer een fraai staaltje van schijnbare toevalligheid?

  35. Dick het zijn van die kleine details, die eerst niet opvielen maar nu dat je het weet bevat het kleinste deel gedetaileerd alle informatie. Net als de Celestijnse Belofte & 12de inzicht geeft aan dat de hele reis al tot in de details bekend zijn van te voren. Alles past perfect en is reeds voorbestemd. Deze ontdekking is dus je ascentie naar een hoger stukje bewustzijn. Zo mooi zo eenvoudig, zo opwindend, zo dicht bij huis, zo enerverend onder hand bereik. Alles is reeds al voorbestemd, voor sommige mensen is dit een ‘hard gelach’ en voor mensen zoals ik is het doodnormaal, dat alles ook zo aannemelijk is. Als ‘ik moet’ kan ik heel goed luisteren en dan de kralen aan een ketting rijgen wat je zelf aangeeft, puur op gevoelsbasis zonder verstand te gebruiken. Zie het maar als een oude kruimel van de taart die ik voor je heb kunnen lossen, daarom pleziert het mij juist om jou ook blij te zien dat de puzzel wordt opgelost. Flarden uit je verhaal kan ik zo wie zo overnemen als wat ik ergens ook ervaren heb in mijn eigen leven en stukjes daaruit van mijn broer die ooit worstelde met de zelfde problematiek. Het zitten in de woestijn is de mooiste plek om te zijn je zelf ten midden van niks dan kaalheid van eenvoud, droogte, zand, duinen, oases, kamelen, kou, warmte/sidderende hitte, wind en sterren. Daar waar de Dualiteit ophoudt met bestaan begint de reis naar binnen. De inzichten gaan werken…

 9. Hahahaaah ik had al ergens zo’n vermoeden, dat er iets met je was dat een ervaring had die mee telde met het grotere geheel Cozmic. Daar heb ik al met Marcel W en Mosa over je gehad, maar ook met Mira oa. Je kunt niet alles verbergen al ben je er een Meester er in, je straalt iets uit wat we allang van je hebben opgepakt. Geen achteraf geklets maar eerder voor mij zelf ook een bevestiging. Bij je Thuis kwam er ook al een deel los en ook bij die kleine meetings met elkaar gaf je toch wel overduidelijke informatie bewust en onbewust door. Wat je nog niet weet maar ik wel, dat ik grote respect heb voor wat je bent en wat je komt doen hier, niet dat ik tegen je op ga kijken maar dat ik naast je mag staan in je Aura zonder je energie te stellen, eerder om af te tasten wie je bent.

  Een oude en heel bekende uit de antieke oudheid waar ik graag nog een kruimel mee wil oplossen in dit leven. Voor jou verhaal heb ik geen boeken nodig om iets te herkennen of verwijzingen nodig naar een ander toe vanwege ervaring, zulke zaken komen eerder van mijn interne HDD Akasha schijfje af. Dat is niet uit te leggen aan de buiten wereld maar ik heb daar geen hoofd bij nodig omdat te willen snappen. Zelf heb ik ook wel zo’n verhaal te vertellen maar toch hou ik mijn deur op een kier, niet opdat ik niet durf maar vanwege dat ik niet op nieuw continue wordt beschadigd. M.a.w. je kan nooit alle waarheid op tafel leggen al weet je precies hoe heel veel dingen in elkaar steekt, je zal continue geblokkeerd worden, niet alleen van gene zijde maar ook met de mensen om je heen.

  Alleen met een handje vol kan je blindelings op vertrouwen, mits die wakker zijn en je herkennen als Zwaardvechter maak ook als een heel oude vriend waar je altijd al voor geweest bent. Veel zaken die nu gaande zijn zijn veelal verzonnen en verdraaid door mensen die het nog mooier willen maken dan de werkelijkheid kan bevat worden in 4D, 3D en 2D. Maar goed om te lezen dat je durft te schrijven en durft te publiceren, waar Indigo Revolution al een opwaartse stap was om je los te maken van het moeras, kijkend om je heen we dat ook doet of wie je lachend nu toe wuift voor degene de er al zijn. Erh je was er al de hele tijd… Ik zal de mijne wel eens aan je laten horen, Marcel W heeft het eerder al gehoord, mits je interesse hebt niet waar?!

  1. Paul ,
   ik durf mijn verhaal gewoon te delen , in de hoop dat anderen er iets aan hebben en rapper de valkuilen doorzien waar ik in mijn eentje uit heb moeten klimmen . Ook ben ik niet bang voor de boze wolluf .
   Als ik af en toe een grote bek heb over bepaalde zaken zullen mensen nu misschien een beetje snappen waar ik vandaan kom . Dat ik ook mezelf in de spiegel heb moeten bekijken om het koren van mijn kaf te scheiden , het is zo makkelijk om maar kleine leugens en manipulaties te laten zijn voor wat ze zijn . Daarmee raakt echter je zelfrespekt ondergesneeuwd en leef je een verloren leven . Dus ja , als je het over een zwaardstrijder hebt ; en garde !!

  2. Basis Chakra:

   Het basischakra is wel het belangrijkste chakra dat mensen op Aarde nodig hebben om te komen tot een geestelijk bewustzijn. In het basischakra bevindt zich uw geestelijk geheugen. Het geheugen van de ziel, wat terug gaat in het verleden, misschien enkele duizenden, maar zeker enkele honderden jaren terug. Het vertelt u herinneringen uit dat verleden.

   Als uw basischakra optimaal functioneert, zal de kleur die het uitstraalt, overwegend ROOD zijn. Als het ziek is, zal het veel oranje in zich hebben. Wanneer uw basischakra veel krachten tot zich trekt uit de geestelijke wereld, of zelfs uit de Kosmos, zult u dat kunnen zien aan de vele kleuren, die latent in dit chakra aanwezig zijn, maar de kleur die u gebruiken kunt om uw basischakra te activeren, te herstellen of te vitaliseren, is ROOD.

   Het basischakra is niet alleen de basis van alle leven, maar vertelt ook de buitenwereld, de helderziende b.v. of uzelf, hoe uw geestelijke ontwikkeling is. Als het basischakra niet goed functioneert, kunnen alle andere chakra’s zich ook niet goed ontplooien.

   Het basischakra legt de verbinding tussen de astrale en de stoffelijke wereld op het moment van uw geboorte. Het is de sluis. de verbinding tussen uw zielekracht en uw mens-zijn. Als zodanig is het van essentieel belang dat het basischakra goed functioneert, want wanneer dit zo is, zult u een tevreden mens zijn en uw leven accepteren zoals het is.

   Bij mensen die hun aanwezigheid op Aarde niet kunnen accepteren, zit de fout in het basischakra. Als de kracht van hun persoonlijkheid, van hun zielezijn en van hun andere chakra’s goed is, zullen zij binnen zeer korte tijd in staat zijn zich boven hun probleem te verheffen. Maar als zij langdurig blijven zeggen: “Waartoe ben ik op Aarde?… Wat heeft het leven mij te bieden?” Of zelfs: “Ik wil helemaal niet leven…” dan zijn dit mensen die zich afzetten tegen het leven. De andere chakra’s zullen daarvan last ondervinden, want de storing zit in het basischakra: de verpersoonlijking van het leven.

 10. Even voor alle eerlijkheid ; ik had dit artikel aanvankelijk geschreven voor IndigoRevolution http://www.indigorevolution.nl/ .
  Een relatief kleine website voor zoekers naar de essentie van spiritualiteit , rebellenclub tegen new age .
  Aangezien ik hier op WTK veel heb geleerd van zowel de artikelen alswel de reageerders , heb ik ook een copie naar wtk gestuurd waarvan de resultaten inmiddels zichtbaar zijn .
  Wie zich afvraagd wat ik met Orion 4D bedoel http://www.indigorevolution.nl/De-Orion-groep-ontmaskerd.html
  Hopelijk kunnen we met elkaar het plaatje op de juiste wijze inkleuren , de puzzelstukjes inpassen en het spel doorzien .
  I greet you all , for we are all ONE

  1. Wow , eindelijk iemand die die serie ook kent en de connectie legt . De Taelons met hun ‘hidden agenda ‘ .
   Steve Roddenberry blijkt een 32e graad Rozenkruizer geweest te zijn , in zijn serie’s als Star Trek en Earth Final Conflict geeft hij heel veel prijs .
   Earth final conflict S1E1
   http://www.youtube.com/watch?v=CvyzXAeDpE0&feature=fvst

 11. @Kevin Z. Hartelijk dank voor jouw bijdrage over Tantra! Helemaal mee eens!
  M.i.gaat Tantra over de Weg itt bij sex het doel. Ook gaat Tantra over geven en ontvangen, oftewel het mannelijke en het vrouwelijke principe. Tantra wil je leren om die in balans te krijgen, en dat is waar deze tijd voor staat. Dat eindelijk die twee principes in balans komen, itt. wat de o.a. de kerk door de eeuwen heen heeft gedaan, n.l. het ontkennen van het vrouwelijke principe. En dan te bedenken dat Maria ( die eeuwenlang voor hoer is uitgemaakt) de belichaming was van het vrouwelijke principe en dus samen met Jezus voor de balans zorgde!
  Ook op deze site wordt het vrouwelijke principe met de uitspraak over een lekker wijf en de beuk erin ontkend! Wat me wel verbaasd, eerst een kwetsbaar verhaal van Cozmic en dan een stoere mannenuitspraak!

 12. @Kevin Z. Hartelijk dank voor jouw bijdrage over Tantra! Helemaal mee eens!
  M.i.gaat Tantra over de Weg itt bij sex het doel. Ook gaat Tantra over geven en ontvangen, oftewel het mannelijke en het vrouwelijke principe. Tantra wil je leren om die in balans te krijgen, en dat is waar deze tijd voor staat. Dat eindelijk die twee principes in balans komen, itt. wat de o.a. de kerk door de eeuwen heen heeft gedaan, n.l. het ontkennen van het vrouwelijke principe. En dan te bedenken dat Maria ( die eeuwenlang voor hoer is uitgemaakt) de belichaming was van het vrouwelijke principe en dus samen met Jezus voor de balans zorgde!
  Ook op deze site wordt het vrouwelijke principe met de uitspraak over een lekker wijf en de beuk erin ontkend! Wat me wel verbaasd, eerst een kwetsbaar verhaal van Cozmic en dan een stoere mannenuitspraak!

  1. Ik doe helemaal niet aan tantra (in ieder geval niet bewust)…maar heb heel lekkere seks…is dat dan ook oké? 🙂
   Kan het zijn dat tantra een uitvinding is van de ‘matrix’? Lekker vrijen met systeem? Zoek maar onder Aleister Crowley en tantra…
   Heeft Osho (Baghwan) dan ooit de liefde bedreven met een vrouw of man?
   Wat is er mis met een ‘lekker wijf’? En een lekkere vrijpartij?
   Voor ieder wils iets.
   Is het de political uncorrectness die jou stoort?
   Geloof me maar het een sluit het ander niet uit… 😉
   De beste seks is die die vanuit het hart komt, geef het kind maar een naam…

  2. @ Issy ,
   Ik kan me voorstellen dat je mijn opmerking verkeerd kon interpreteren .
   Het was een onderling grapje , Dick heeft zich voorheen ingezet om een paar honderd oude Beuken in zijn woonplaats te redden , met succes . Daarom schreef ik Beuk ook met een grote B .

  3. @monika

   Bij Tantra gaat het net niet om systemen. Het gaat om volledig aanwezig te zijn in het Nu zonder verwachtingen, fantasieën, oordelen,… Volledig bewustzijn in het Nu en om in het gevoel, de sensatie te komen. De meeste mensen vliegen er in en ze beleven in feite de emotionele kant ervan en niet de gevoelskant. Emotie en gevoel zijn twee werelden van verschil en de kunst zit erin om in het gevoel te komen. Emotie is het schaduwbeeld en is onbeheersbaar. Bij Tantra gaat het er om , om beheerst in het gevoel te komen bij volledig bewustzijn en er zo op te surfen in een wereld vol heerlijke sensaties die niet te beschrijven zijn.

   Hierbij gaat het ook niet om allerlei standjes want deze vloeien er dan vanzelf uit en zijn afgestemd op de sensaties van dat moment. De meeste zitten nog teveel in hun hoofd tijdens het éénzijn en het gaat er net om, om uit je verstand te zijn. Verstand is ego net zoals emotie dat is. Het is spanning en het gaat er in mijn ogen om de ont-spanning en dat is gevoel, bewustzijn, Liefde, het Nu, overgave, loslaten en heerlijk genieten 🙂

  4. Kevin, waarom moet dit allemaal dan tantra heten? Voor mij is dat gewoon vrijen… 🙂

  5. @ Monika

   Tantra betekent letterlijk: verruiming. In Sanskriet is Tan: expansie en tra: bevrijding. In onze woorden kunnen we het ook wel seksualiteit noemen. Wat houdt onze seksualiteit nu precies in en wat is dan ook onze natuurlijke seksualiteit want er is veel onnatuurlijkheid hierover te horen, te zien en te lezen…

   Bij Tantra ligt het accent op ontwikkeling van menselijke kracht, zowel door middel van meditatie als door directe confrontatie met moeilijke omstandigheden om angsten en zwakheden te overwinnen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei technieken om lichamelijke en geestelijke harmonie te bereiken en het persoonlijke bewustzijn te overstijgen. De Tantra’s bestaan uit vele principes en oefeningen, maar het wezenlijke van Tantra is ‘om alles te accepteren zoals het is of gaat en open te staan, nieuwsgierig te zijn en ja te zeggen tegen alles wat je ervaart. Tantra is een levenshouding, een manier van leven c.q. een manier van zijn. Er wordt dan ook wel gezegd dat je Tantra alleen maar kunt begrijpen door het te ervaren. Tantra legt het accent op het zich bewust zijn van elke sensatie’

   Ja kan het gewoon vrijen noemen als je dat zelf wil maar de wijsheid van Tantra gaat ook dieper in op wat je nu eigenlijk beleeft. In mijn ogen is dat veel meer dan gewoon vrijen. Voor mij het om ook in contact te komen met mijn vrouwelijke energie en voor haar om in contact te komen met haar mannelijke energie. We zijn immer energetische wezens van yin&yang die leven in een stoffelijke sfeer. Die versmelting in éénheid transformeert je hele wezen en de kunst zit erin om dit op een zo bewust mogelijk manier te beleven zodat je ook werkelijk tijdens het éénzijn de totaliteit van yin&yang voelt. Op dat moment zijn er geen twee lichamen meer of een vrouw en een man maar er is op dat moment één yinyang energie. Alles is één maar dan ook Alles 🙂

  6. Tantra het verhogen van de Khundalini energie stroom, geestelijk of stoffelijk, via seks of door middel van lekker eten wat staat voor gronden en of wel aarden. Het op en ontladen van alle spieren groepen, zenuwenbanen en lympfen, maar ook het controleren van de Merdianen punten en de bloedsomloop. Zeg maar een volledige ‘RESET’ functie.
   Hoewel het meer gaat om de Ergoznes die je kan prikkelen met aanraking van bepaalde delen van het lichaam hoeft nog niet te zeggen dat het gelijk maar om Geslacht gemeenschap MOET gaan. Kortzichtigheid zullen we maar bewerkstelligen. Een Tantra kan ook via de kruin worden geactiveerd! nou niet gelijk door het kruinchakra, maar met een handig hulpje van de ORGASMATRÓN. Bij volledige ontspanning siddering genoeg langs de rugwervel en hoog Tantra gehalte net als bij heerlijk potje stevige seks goed tot ontlading komen. Tantra staat dus voor ONTLADEN! Goed uit je dak gaan, terwijl je je broek zelfs dicht houdt.
   Hier maar een voorbeeldje (wel in het Spaans (zonder Spaanse vlieg)): https://vimeo.com/21495577

  7. Kevin, zullen we dan maar iets afspreken? 🙂
   Flauwe opmerking ik weet het maar ik heb veel humor, ik hoop dat jij die ook hebt 😉

  8. @ Paul, die Orgasmatron van jou die ken ik. Mijn shiatsu therapeute gebruikt die ook al jaren als start van de behandeling. Ik heb zelf ook wel eens een goedkoop dingetje gekocht, maar die ligt in de kast. Paul, ik heb zelf aangeleerd als ik wil ontladen om mijn beide handen op mijn hoofd te leggen. Het wordt dan vaak heel warm en langzaam stroomt het door. Ik voel het vaak dan ook ineens borrelen in mijn darmen ten teken van ontspanning. Soms leg ik ook een paar minuten een hand op mijn hoofd en leg dan de andere hand op een been en zeg dan “Verbind” . Dat heb ik een keer geleerd in een workshop Touch of Matrix! Dit alles werkt bij mij heel goed om te ontladen!

  9. Dat klopt Dick, er zijn veel meer mogelijkheden voor ontlading. Het zelfde als een ritje in een Ferrari met 320km over de snelweg heen, geeft het gevoel van reinste ontmaagding bij elke versnelling. Of je doet een parachute sprong met vrije val dan krijg je dezelfde ontlading want adrenaline wordt aan gemaakt in je khundalini stroom baan, deze slang met vuur wil dan echt naar buiten.

  10. @ Paul

   In Tantra zit ook het verhogen van de Khundalini energie maar reikt in werkelijkheid nog veel verder dan dat alleen hoor. Het hele lichaam voel je meestromen op één energetische golf van gelukzaligheid om het zo kort door de bocht te zetten want je kan dit in feite niet in woorden omschrijven. Het heeft dan ook meer met energie en met het geestelijke fijngevoelige te maken. De stof is alleen het middel om tot eenheid te komen maar het is de geestelijke energie in ons die de ‘bliss’ tot stand brengt doorheen het hele lichaam. Met lekker eten, handoplegging,… kan je deze toestand in mijn ogen niet bereiken. In Tantra kan je er uren van genieten en de man hoeft in feite nog eens niet te ejaculeren. Door Tantra kan je de ejaculatie zelfs scheiden van de beleving door je aan het gevoel over te geven. Het is ook niet zozeer een ontladen, meer een opladen en beleven van de gevoelsensaties in totale ontspanning. De gezondheidsvoordelen voor het stoffelijke lichaam is dan ook een mooi meegenomen bijzaak maar in feite is het éénzijn een portaal voor transformatie en wanneer deze BEWUST beleefd wordt, gevoeld wordt blijft er altijd iets van hangen tijdens het dagdagelijkse leven. Wanneer het een beetje moeilijk wordt kan je veel gemakkelijker naar je gevoel gaan waardoor je de wereld om je heen niet meer zozeer door je verstand waarneemt maar door je gevoel. Leven in het Nu is meer leven uit het verstandelijke denken en daar ligt het ware geluk en door Tantra maak je dit een stukje eenvoudiger te bereiken.

   Ook heeft het niet te maken met bepaalde ero-zones want in feite wordt heel het lichaam één grote Ero. Tantra gaat dan ook om het geheel en niet om bepaalde delen. Het geheel is immer groter dan de som der delen zeg ik altijd.

   Met Orgasmatron bewerk je in het beste geval bepaalde ontspannende tintelingen die gezondheidsbevorderend kunnen zijn maar dat kun je verre van vergelijken met de slagroom(seks) van Tantra.

   Tantra is meer als een harp en de kunst is om de juiste snaren op het juiste moment gevoelig aan te raken. Dus niks met stevige seks of goed uit je dak gaan hoor want dat is net waar Tantra niet voor staat. De meeste denken spijtig genoeg nog dat het bij seks gaat om wrijving en snelheid enz. maar dat is de schaduwkant van wat er werkelijk mogelijk is. Tot het hogere éénzijn te komen doe je niet via er een strijd tussen de seksen van te maken of een fitness-workout op kamasutra stijl van te maken. Niks verkeerd daarmee indien je daar iets voor voelt maar het gaat om gevoel, zachtheid, langzaam, ontspanning, opladen, speelsheid, loslaten, eenvoud, spontaniteit.

  11. @ monika

   Nou als het zo eenvoudig zou zijn wou ik wel met je afspreken maar zo werkt het spijtig genoeg niet. Tantra is meer dan seks alleen. Zie het meer als een levensvisie waarbij de slagroom (seks in jouw woorden 🙂 )ondersteunt dient te worden door een heerlijke taart. Die taart dient eerst door het koppel opgebouwd te worden en één ruzie bijvoorbeeld kan al het fundament afbreken dat is opgebouwd en kan men alweer opnieuw beginnen met bakken. De taart is de sleutel tot het honingzoete van de slagroom. Zonder een harmonische platonische relatie van openheid, begrip, waardering omgeven door de mantel van onvoorwaardelijke Liefde. Dus geen voorwaarden, nodig hebben, verwachtingen, jaloersheid enz. kan je niet tot de slagroom komen waar Tantra naar wijst. Lijkt ingewikkeld hé maar dat is het net niet. Alle begin is moeilijk of in andere woorden onnatuurlijk en zo ook het begin van een relatie. De meeste mensen houden vast aan dat begin maar die onnatuurlijkheid is redelijk snel over en dient dan ook losgelaten te worden. Het gaat immer niet om emotie, hartstocht maar om gevoel en dat is zeer kwetsbaar. Dit kan men in feite ook niet zoeken. Dit dient eerst op je pad te komen en wanneer dat dit op je pad komt dan is dat het teken dat je er klaar voor bent. Zoek buiten je en je zult niet vinden. Zoek in je en je zal het vinden en zo kan het dan ook tot je komen. De Wet van aantrekking.

   In feite gaat het allemaal om aanvaarden en loslaten. That’s it 🙂

   En of Osho iets over de vrouwelijke energie weet te vertellen…:

   http://www.oshoboeken-besproken.nl/Osho-Geheim%20van%20de%20Stille%20Kracht.htm

   Het boek der geheimen:

   http://www.osho.be/New-Osho-NL/Boeken/Geheimen.htm

   groetjes,
   kevin

  12. Tantra zoals ik het ken heeft eerder te maken met het puur levelen van energiën binnen verschillende bewustzijns niveau’s. Elke laag (chakra) die de Khundalini stroom aan doet opent het chakrum in verschillende waarnemingen van kosmische energie aan. Chakra’s zijn onderverdeeld in vlakken, zoals een lotusbloem meerdere bloembladeren kent voor elk gemarkeerd aspect. Zoals: spiritueel, mystiek, kosmisch, holistisch functioneren. Als de persoon in kwestie geheel in balans (ying/yang) is kan de tantra door vloeien en alle 7 hoofd chakra’s in werking stellen. Niet eerder! Khundalini burnouts (zelf ontbranding!) Emoties zitten gekoppeld aan deze waarneming en ook aan de ERGO zones, (div. Chakra plaatsen). Het hoogste punt van het bereiken met de Tantra is de extase (bewust uitreden) waarmee we verborgen en on/bewuste delen van gevoelen kunnen ervaren (veel mensen kleven hier vaak het beest zijn aan).
   Tantrisme is niets meer en of minder dan de absolute verhoging in je zelf bereiken door middel van je khunadilini stroom aan een gekoppeld met al je chakra’s in balans tussen de geest en het fysieke. Iedereen die dus bezig is met zijn assentie is in werkelijkheid bezig zonder seks maar met meditatie technieken zijn of haar Tantra te verhogen naar het level waar iedereen terug naar verlangt.

   Meer leeswerk voor geintresseerden:
   http://www.sahajayoginicinta.nl/watistantra/WATISTAN.HTM

  13. IK HOOR HET AL! Ik geef de voorkeur aan het woord vrijen: vrij-en, vrij komen of worden dus, ook jezelf loslaten. Monika heeft het volgens mij goed. Al die woorden en verhandelingen over het systeem tantra, hierdoor ontbreekt mij de “lust” aan zo’n systeem te beginnen. Trouwens, ik vind vrijen ook heerlijk zonder tantragedoe. Het zal allemaal wel zin hebben voor die en genen, maar wat is er mis aan je blootstellen en ervaringen (net als verder gewoon in je leven) opdoen en gaandeweg jezelf leren kennen in deze en ook de ander? Mits deze ook openstaat hiervoor natuurlijk. Als ik een methode moet gaan volgen krijg ik het gevoel ergens aan te moeten beantwoorden als zoveel in het leven heden ten dage. Ik geloof oprecht dat vrij-en je kan bevrijden van allerlei ongein, mits je bezig ben je te ontlasten van alles wat er niet toe doet en kan gaan ontdekken wat er wel toe doet. Er zijn m.i. teveel methodieken waar mensen dan weer van alles aan ophangen, wat dus eigenlijk niet zou moeten zijn. LOS LATEN! VRIJ-EN! “KLAAR KOMEN!” (In de ouderwetse betekenis van het begrip, dus niet sexueel!).

  14. Ja nog wat: waar is ons begrip minnen, minnekozen gebleven? Toch een heel mooi begrip. Beminnen, minnen. Liefkozen. Het heeft toch ook met bewustzijnsstaat te maken hoe men het ervaart en/of ziet. Men kan niet anders zien dan je bewustzijnsstaat het toelaat. Hoger kunnen wij niet springen.

  15. Mooi geschreven Willie. In het Duits zou je het Sinnlichkeit noemen. Waarnemen met je zintuigen en je laten drijven op de golven van de zee der gevoelens.

  16. Poeh, na alles gelezen te hebben krijg ik het idee dat ik eerst een complete studie moet afronden voordat ik uberhaupt kan gaan genieten…

  17. @ Imke

   Zo kan je het inderdaad aanvoelen maar dat is het hem juist niet. Door theorie alleen kan je nooit tot genieten komen niet maar voor mij persoonlijk kan ik door me te verdiepen in Tantra mijn eigen seksualiteit en die van mijn Geliefde beter leren begrijpen in de zin van dat ik door te lezen en erover na te denken achter kom welke onbewuste energieën in man&vrouw aanwezig zijn. Dit maakt voor mij al het één en ander duidelijk waar nog veel mensen mee liggen te worstelen omdat ze die energieën niet bewust begrijpen. Tantra is in feite wat onbewust is, bewust maken en alle technieken dienen hierbij bezien te worden als “tijdelijke hulpmiddelen” die je kunnen leiden naar een dieper besef van Zijn. Het gaat hier niet alleen over seks maar over het Leven in het algemeen, wat de Kern ervan is en hoe we daarbij kunnen komen…

  18. @Imke 14.20: hahahahahahaha, ik sluit me hierbij aan. Waar is de spontaniteit gebleven. Is dit omdat we angsthazen zijn geworden? Komt dat doordat overal een studie of cursus voor gevolgd moet worden tot in het ridicule af. We hebben ons onze hachjes af laten pakken door de bovenbazen. “Alle kinderen zijn prinsen en prinsessen, maar waar blijven de koningen en koninginnen als ze volwassen geworden zijn?” Inayat Khan.

  19. @KeZa: er zit misschien een klein beetje zin in jouw verhaal. Maar tegenwoordig kun je overal (voor veel geld, dat wel) allerlei “levens”cursussen volgen. En de discommunicatie is groter dan ooit. De aandacht voor mensen is verder weg dan ooit. Levenskunst (daartoe moet er iets in je zijn dat daardoor aangetrokken wordt) kun je niet leren en beoefenen door cursussen, dat is aangeleerde levenskunst en niet op werkelijke ervaringen gestoeld. Inzicht komt met de jaren is een oud-Hollands gezegde: zeker weten. Er zijn teveel coaches en managers heden ten dage (en heel veel geld verdienen: hoofdzaak) die het allemaal “weten”. Nou ze weten niets maar maken misbruik van mensen die menen dat ze niet zo veel weten over het een en ander en daardoor gefrustreerd raken: moet dat trouwens, alles willen weten? Geluk en liefde, wat hiervoor doorgaat dan is hier trouwens niet te vinden omdat we in een dualistische wereld leven. En wat ik weet weet ik, dat zie jij niet, wat een ander weet weet hij of zij, dat zie ik niet. Altijd maar weer ventileren wat men weet, maar over wat men niet weet spreekt men niet. WE WETEN NIET! Wel kunnen we heel veel veinzen, zogenaamd weten. Maar we zijn met z’n allen stumpers die ronddolen in een verwarde wereld en anderen in die verwarde wereld proberen dan te leiden en te “leraren”, meer nog verder te verwarren. We moeten m.i. van een ander afblijven, respecteren en meer in onszelf delven en zelfkennis proberen te verwerven, dan zie je dat we allemaal met hetzelfde sop overgoten zijn en krijg je mede-lijden en mede-leven, begrip en aandacht. We raken steeds verder van onszelf weg door allerlei methoden, wat ook forceren is. Klinkt allemaal hard merk ik nu, wat niet mijn bedoeling is. Sorry.

  20. @ willy, laten we het er maar op houden dat je “het” hebt, of niet.
   Ingewikkeld gedoe allemaal. Als ik erover moet gaan nadenken wie, wat en hoe is de magie al weg.

   @ Keza
   Mooi dat het voor jou zo werkt, niks mis mee hoor, maar ik heb nog nooit een probleem met genieten gehad.

  21. @KeZa: wat ik bedoel te zeggen is: er zijn teveel “dominees”. En op z’n Amerikaans” business!

  22. @Imke: ja “je hebt het of je hebt het niet”, dat geldt voor zoveel dingen in het leven! Jij hebt gaven in de kunst en jouw medium is beeldhouwen (voornamelijk dacht ik), ik heb dat niet. Maakt mij dat daardoor ongelukkig? Nee! Ik vindt dat fijn voor jou, dat jij je daarin kunt uitdrukken en iets kan betekenen voor je medemens en dat het in je leven duidelijk is welke taak je hierin hebt. Dat is niet een ieder gegeven. Ik vind het fijn om mij in kunst te verdiepen en te zien wat een moeite een kunstenaar soms moet doen iets over te brengen wat in hem of haar leeft en zich ook kwetsbaar opstelt. Ik leer daar ook weer veel van en dat is wat mijn aandacht daarvoor me geeft. Ik heb die gaven niet, wel andere gaven die niet direct zichtbaar en maatschappelijk gewaardeerd worden hahahaha maar daar heb ik toch al geen behoefte aan omdat ik doorzie hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Bij mij werkt dat dus anders, maar we hebben allemaal dezelfde basisbehoeften en als we ons dat nou eens meer bewust zouden zijn, deelden we dat niet in aparte hokjes op. Alles is met elkaar verbonden en ieder-een is nodig om daarmee het geheel te maken. Hoe dichter we bij onszelf zijn/komen hoe minder we waardering nodig hebben van anderen in wat we doen wat ons goed dunkt, maar hebben we wel respect voor de ander want er is dan her- en erkenning, ook al zijn we dan anders, we zijn wel gelijkwaardig aan elkaar. Ik geloof dat ik weer zit te preken getver: sorry.

  23. @ Willie

   Nee hoor klinkt helemaal niet hard maar ik zal het proberen om Tantra in jouw woorden weer te geven. Door Tantra leer je veel weten en hoe meer je weet, hoe meer je er achter komt dat je nog niets weet 🙂

   Het gaat allemaal om het leven in het Nu en daar wijst Tantra ons dan ook naar. De technieken erin zijn voor ieder persoonlijk gebonden en dient men ook als tijdelijke hulpmiddelen te bezien want uiteindelijk komt het erop naar om alles los te laten. Dat is de Kunst met hoofletter K.

   Bv. gewone meditatie op een stoel kan in het beste geval een hulpmiddel zijn om tot in een diepere laag van gevoel te komen in jezelf. Deze ontdekking of her-innering of hoe je het ook noemt laat voelen dat er meer is dan ons onrustige verstandelijke denken en dat we daar op ieder moment naar toe kunnen gaan. Tantra toont verschillende wegen die erna toe leiden en het éénzijn tussen man&vrouw is de eenvoudigste weg maar dan dient men wel te weten dat men er geen strijdt van moet maken in de relatie en tijdens seks met allerlei standjes en weet ik veel want dat leid je juist van jeZelf af. Een koppel die dit begrijpt kan tot hoogtes komen die niet in woorden te beschrijven zijn en zoals ik al eerder zie zijn er dan geen twee lichamen meer of een vrouw en een man maar is er maar één gevoelsenergie aanwezig die zweeft op de golf van sensatie. Deze ervaring verdiept, transformeert en hierdoor kan men in het dagdagelijkse leven ook gemakkelijker in bv. moeilijke situaties bij zichzelf blijven waardoor de situatie niet meer gezien wordt als moeilijk omdat men eenvoudiger kan aanvaarden en loslaten omdat men voelt dan men in feite onkwetsbaar is. Natuurlijk niet in de zin dan je van een toren ofzo kunt afspringen. De innerlijke kracht staat boven het menselijke ego en van binnen kan de storm tot stilstand gebracht worden. Niet de storm van buiten.

  24. @ Willie…ik kan me in je woorden helemaal vinden en in die van Imkie (lekker ding 😉 ook… dikke knuffel voor jullie 🙂

  25. Keza, ik denk dat wij het ook zo zien als jij maar dan andere woorden gebruiken. Soms lijkt het alsof je uit mijn ziel schrijft alleen heb ik het niet zo op ‘clubs’ en daar hoort het Osho gebeuren ook erbij.
   Een vriend van mij was in Poona, en hij verbaasde zich over Zennis ipv tennis. Gezamenlijk mediteren alleen als je dezelfde kleuren sokken aan hebt. Veel geld neerleggen om binnen 3 weken het licht te mogen zien. En buiten de poorten is de honger en het ellende.
   Trouwens heb ik herkenning als ik naar mezelf kijk en het verhaal van de bezoeker las, die in de VS de dames ging observeren. Terwijl ik nog geen enkel dag in een osho centrum was. Kende wel mensen die sannyasins zijn geworden. Een de nee-nee-absoluut-nee-jaaaa meditatie 😉 maar ben toch meer mijn eigen leider.
   Dank je voor je mooie uitwisseling.

  26. @ monika

   Ik zie Osho eerlijk gezegd niet als iemand die zijn wijsheid door gaf aan clubjes die verlichting dachten te kunnen afkopen.

   Bij Osho draait het in mijn ogen om wijsheid en de kracht van het Nu. Dat is alles en hij maakte er in zijn lezingen altijd iets moois van. De ene iets meer dan de andere weliswaar maar best wel allen waardevol. Ook wijsde hij naar de kacht die in ieder van ons ligt en hoe deze te gebruiken in het dagdagelijkse leven want dat is de Kunst.

   Een klein beeld wie Osho in feite was want hij is al 20jaar over. Hij heeft een carrière als filosofieprofessor gehad en daarna vele jaren als rondreizend spiritueel leraar. Met haast wetenschappelijke scherpte en duidelijkheid beantwoord hij de vele vragen die hem in de loop van zijn 35-jarige publieke leven zijn gesteld. En terloops ontwikkelt hij een radicaal nieuw model voor het individu dat op zoek is naar het antwoord op de vraag naar de zin van zijn persoonlijk existentie.

   Eckhart Tolle zit ook in deze richting met het enige verschil dat hij niet zozeer over seksualiteit in het Nu praat.

  27. Hi Willie,

   Ja, de vrouw heeft haar scheppende kracht te vinden waarbij de man ook zijn stuwende kracht dient te vinden maar hierbij zitten een paar verschillen. Zoals ik het zie voelen & denken vrouwen dieper dan wij mannen. Sommige mannen zullen dit misschien niet graag horen maar zo is het omdat jullie Moederschap met beide voetjes door de potentie om leven te baren, te scheppen in de Schepping staat en wij staan er net langs. Daarom ook zoveel geprul om ons heen 🙂

   In mijn ogen is het bij de vrouw de kunst om vanuit haar gevoel te denken, handelen en praten. Sommige zitten zo verwikkeld in emotie maar emotie is niet de natuurlijke staat van Zijn. Als de vrouw dit te pakken heeft kan ze in feite alles aan en dit vanuit een harmonsich Gevoel van ontvankelijkheid, openheid, stilte, rust & Liefde…

   Bij ons mannen zie ik het zo dat wij meer uit ons verstandelijk denken (ego) dienen te komen en meer naar ons Gevoel toe en dan is een man pas echt in staat om vanuit een bewuste harmonische toestand van Zijn te scheppen want veel om ons heen is niet meer dan onbewuste schepping. Heel ingewikkeld, vervuilend, onbewust rationeel …noem maar op… terwijl wanneer wij vanuit ons innerlijke gevoel, dus niet verstand, scheppen we meer éénvoud kunnen scheppen en eenvoud siert nu eenmaal. Doch de vrouw heeft ook een verantwoordelijkheid door in haar ware kracht de schepper te bezielen want zonder de vrouwelijke bezieling is de man ook tot weinig fris en nieuws in staat. De nieuwe tijd hangt daarom ook vast om een evenwicht te vinden tussen de vrouwelijke energie en de mannelijke energie. Zij bezielt en wij scheppen en voila het paradijs is geschapen…zo eenvoudig maar blijkbaar niet zo gemakkelijk 🙂
   zoek ook de man in jezelf. Want beiden man en vrouw zijn aanwezig in de mens, hetzij de man latent in de vrouw, hetzij de vrouw latent in de man. Dan is er sprake van een heilig/heel mens. 🙂

  28. @KeZa 14.31: dankjewel voor je reactie. Misschien ga ik er morgen op in. Ben nu veel en veel te moe, ‘k ga de hond uitlaten en naar bed toe. Welterusten alemaal.

 13. Voordat we helemaal de weg kwijt raken in tantra yantra en Kalimantra’s ….
  De seksuele beschadigingen waar ik het over had , staan in connectie met occulte bloedoffers , het ontkrachten van de ander door te beschadigen op vaak jonge leeftijd . Ook het aanroepen van lagere demonen/energiën , in de bijbel wordt geschreven over bloedoffers op het altaar , oude culturen offerden maagden op , tegenwoordig is het vervangen door wijn en hostie , het symbolisme blijft . Als we het dan toch over tantra moeten hebben dan zou ik Kevin gelijk geven , pure passie tussen 2 geliefden , ook tantra is vervormd geraakt door overstimulatie met plastic en lederen speeltjes .
  De lage maar ozo verslavende energie waar ik het over had is gekoppeld aan macht , dominantie , manipulatie ,verslaving , perversiteit …
  Dagelijks worden we gevoed door beelden die daar op inhaken , zap 2x door op youtube en je ziet in de beeldjes weer een megadecoletté terwijl je naar homeopatie aan het zoeken was .
  Ik weet , ik dwaal af , maar het is duidelijk voor mij dat er een kracht is die ons verleidt om van elkaar te voeden op energienivo .
  Om in de spiegel te kijken en bij jezelf te ontdekken dat je dat zo doet of hebt gedaan is niet makkelijk , zeker als je daardoor je ‘status ‘ moet opgeven . Mij kan die status niet boeien , alles wat nep is mag van mij in de prullenbak .
  Wat ik eigenlijk wilde zeggen kan ik geloof ik niet goed onder woorden krijgen , maybe another time 😉

  1. Het theater is we willen de ware zuiverheid ervaren in deze dimensie. Kan dat? Laat de ware zuiverheid zich trekken in deze dimensie voel je de zuiverheid van God in deze dimensie wordt het verkracht zo ontwikkel je geweten en verlangen je wordt ervaringsvol. Stilte is dan je kracht.

   http://www.youtube.com/watch?v=MFqBTSvBPAU

  2. Uiteindelijk is het op zielsnivo één groot poppentheater . Soms zijn er nog de warriors die de waarheid boven tafel willen brengen , wetende dat ze bij zichzelf moeten beginnen . Ze vechten tegen windmolens die met alle winden meedraaien , de meedraaiende molens passen zich aan , het is zoals het is , zo wordt het spel gespeeld . Hun wieken zijn de chakra’s die absorberen wat ze voorgeschoteld krijgen . Met de opgevangen energie vermalen ze het genetisch gemanipuleerde graan om hun kinderen mee te voeden , brood en spelen , vooral niet voelen , gevoelloos pijnigen we elkaar .

  3. @ Cosmic,nog bedankt voor je uitleg over je grapje over de Beuk erin, nu begrijp ik het. het kwam op mij als een vrouwonvriendelijke opmerking over. Trouwens mooi, die bijdrage van jou! Ook nu weer, dat mooie gedicht, en idd. status is voor sommigen belangrijker, dan in de spiegel kijken.
   @Monica, ik reageerde op de Beuk erin, omdat het mij raakte, mijn laatste vriend was nl. op sexueel gebied,ook zo. Uiteindelijk kon ik duidelijk maken, dat ik Tantra wilde, mede omdat hij ook een probleem met sexualiteit heeft. Uit Vrije Wil, is hij daarmee akkoord gegaan.Dat leverde een andere manier van vrijen op, maar uiteindelijk hebben we geen Tantra gedaan, maar ging de Beuk er weer in!
   En vervolgens, nadat het voor hem bevredigend was, kreeg ik figuurlijk een schop onder mijn hol! Wat mij enorm heeft geraakt( ik hou van deze man met hart en ziel!)en ik nu al weken lang met Ischias zit!(nu zie je weer hoe lichaam, ziel en geest 1 zijn.)
   En het meest kwetsende is, dat ik hem dit alles kan vergeven, maar dat hij MIJ gewoon negeert, door niet te reageren op smsjes, mailtjes of de telefoon gewoon niet opnemen!
   En ja, ik Weet, dat ik niets meer moet willen met deze man, maar ik Voel dat niet zo, omdat ik het gevoel heb, dat wij een karmische verbinding hebben, en wij van elkaar kunnen leren!

  4. @ Issy
   Je openheid verrast mij. Respect.
   Ik ben een vrouw als ik nu een man was, en opgevoed als man in deze maatschappij waar vaak liefdevolle omgang tussen mensen als ‘zwakte’ geïnterpreteerd wordt, en vrouwen op eens meer hun eigen leiders zijn, dan is het niet verbazend dat mannen misschien een beetje de ‘weg kwijt zijn’. Zolang een man alleen maar op de mannelijke energie wordt ‘gevoed’ en de vrouwelijke energie bij de man ondergeschikt is, zal er ook niet veel veranderen.
   Mannen en vrouwen zijn anders maar ze hoeven zich niet vreemd te zijn. Afhankelijk hoe toegankelijk en open men zich opstelt kan er verandering komen.
   Ik vind het wel heel sneu voor je dat hij zich zo opstelt. Je bent zeker een hele liefdevolle vrouw en dan wachten op een reactie van hem zal je idd heel veel pijn doen. Maak je vrij van deze invloed.
   Hou je van jezelf? Ja… laat je niet pijn doen….schuif het even op zij…laat los en richt voor een tijdje je energie op iets anders. Probeer het gewoon. De liefde die je voor hem voelt, heb je ook volledig in jezelf. Het was toch een reis, een spel, dit leven….smile lieve Izzy.

   p.s. vergeef me als ik jullie met mijn reactie heb gekwetst.

  5. Hoi Coz,

   Ik begrijp wat je bedoelt met seksuele beschadigingen want ik ben daar ook niet vrij van gebleven. Voor mezelf bezie ik dit ook vanuit het licht en kan ik voor mezelf zeggen dat het juist één van de belangrijkste leermeesters is geweest vanuit mijn jeugd waardoor ik verder ben gaan kijken dan het oppervlakkige. We zijn hier immer niet voor niets op aarde in deze tijd en ieder heeft zijn/haar eigen karaktereigenschappen waar nog werk aan is. Door fouten leren we hoe het niet moet en toont ons de wegwijzer naar hoe het wel kan. Ook het feit dat dit vertrekt kan worden door onbewuste identiteiten is maakt het er niet makkelijker op buiten het feit dat we het op de eerste plaats ook zelf zijn. Ik heb de kracht en de wil om te doen wat ik wil en daardoor ligt de keuze bij mij of ik een deurtje open zet waar onbewustzijn binnen kan.

   Alles wat buiten mij ligt toont mij hoe het niet moet en toont me steeds de weg naar mijn eigen Zelf. Daar staat deze tijd ook voor. Ieder dient te leven vanuit zijn/haar eigen bewustzijn en wie zich laat beïnvloeden van buitenaf heeft nog eerst aan iets te sleutelen en wie wil zich nu niet goed en rustig voelen? Dat kan alleen door bij jezelf te blijven in mijn ogen en van daaruit je naaste lief te hebben.

   Een kanttekening hierbij is dat ik me ervan bewust van ben dat ieder van ons onder de 30-34 jaar nog achter het koeren aanloopt omdat de geslachtsorganen nog overheersen. Deze kracht wordt ook versterkt door Moeder Aarde want waarom worden er zoveel jongens geboren na oorlog? Moeder Aarde houd het evenwicht in eigen handen en wij als mens hebben dan ook niet de keuze om te zeggen dat we bv. een jongen willen en we dan ook een jongen zullen krijgen.

   Ik wil hiermee aantonen dat we niet alles als onnatuurlijk moeten gaan bestempelen want de natuurlijke evolutie van de mensheid heeft voorrang want was deze kracht, bezieling, leiding of hoe je het ook noemen wil er niet dan was de mens waarschijnlijk al uit gestorven. Daarom ligt er ook zo een genot vast aan de geslachtsdelen maar deze overheersing begint vanaf 34-36 aan kracht te verliezen zodat men er zich vrij van kan maken. Dan pas treedt ook de volwassenheid in die niet op 18jaar ligt maar op 38jaar. Alles wat we onder 30 beleven is nog altijd onbewust karakter en vanaf 30 worden we bewuster en is ook ware vrijheid ervan mogelijk. Natuurlijk moet je het dan ook zelf willen want er zijn ook nog mensen die op oudere leeftijd swingen van de een naar de ander. Daar is ook niets verkeerd mee want ieder is bezig in zijn/haar eigen evolutie van bewustzijn en het gelijke trekt steeds het gelijke aan waarbij het ongelijke, het ongelijke afstoot.

  6. @ Monica,

   Bedankt voor je begripvolle woorden, doet me goed!
   Ook ik zie steeds meer, dan bij zowel man als vrouw, die mannelijke en vrouwelijke energie uit balans is.Zelf werk ik daar hard aan, om in balans te komen, maar helaas deed mijn laatste vriend dat niet.

   @ Cozmic, bedankt voor dat mooie liedje, echt geweldig!, en ik waardeer jouw humor!

   Liefdevolle groet Issy

  7. @issy: zoek ook de man in jezelf. Want beiden man en vrouw zijn aanwezig in de mens, hetzij de man latent in de vrouw, hetzij de vrouw latent in de man. Dan is er sprake van een heilig/heel mens. 🙂

  8. @issy
   Aantrekken en afstoten is wellicht de meest gebruikte manipulatietechniek ter wereld. Het vertelt in mijn ogen zeer veel over je vriend, nl over zijn eigen onzekerheid. Door afstoting verleidt hij je tot smeken en aandringen, waardoor hij zich bijzonder kan voelen, niet in het minst door de energie die jij hem telkens toestopt.
   Aan jou om bij jezelf te rade te gaan. Wellicht valt er éea op karmisch vlak uit te zuiveren. De violette vlam kan helpen om oude disharmonie (uit vorige levens) weg te branden.
   Doe ’s de test, stop hem geen energie onder de vorm van sms’jes ed meer toe. Ik denk dat ik het verloop ken… 😉

  9. @issy
   Willie heeft gelijk met de balans ts het mannelijke en vrouwelijke bij mannen en vrouwen. Mijn man heeft uitgesproken vrouwelijke eigenschappen, wanneer het gaat om vanuit het hart te leven en ik heb uitgesproken mannelijke eigenschappen wanneer het om beslissingen ed gaat (ben ook de ‘betere’ knutselaar). Wij leven al bijna 50 jaar harmonisch samen en ik wens dit iedereen van harte toe. Er bestaat niets mooiers dan als elkaars beste vriend oud te worden.

  10. @Anelle: wat grappig Aelle, dat is precies zo bij mijn dochter. Haar handen gaan jeuken als zij in een doe-het-zelfzaak loopt en hij heeft twee linker handen, maar is wel zorgzaam; allebei trouwens. Bij mij dito hoor. Ik geef vaak aan hoe het moet bij een klus, alleen mijn man is zeer eigenwijs en wil het niet van mij horen, wel van zijn kinderen. Typisch. Als hij het niet meer ziet zitten en nerveus wordt dan, ja dan wil hij wel eventueel naar mij luisteren. Mijn man is wat mij betreft soms een beetje te vrouwelijk, waardoor ik soms in een rol kom te zitten die ik niet wil, alhoewel ik wel begrijp hoe het zit. Nu hij nog dus hahahahahaha.

  11. @ issy

   Anelle wijst een wijze weg want in mijn ogen is de Kunst van een goede relatie het evenwicht te vinden tussen aantrekken en loslaten. Ieder heeft zijn/haar eigen vrije tijd nodig om te doen wat hij/zij wil waarbij elkaar loslaten belangrijk is in mijn ogen. Handjes vasthouden op zijn tijd is heerlijk natuurlijk maar elkaar krampachtig vasthouden is dan nu juist niet. Ik persoonlijk zou het ook een afknapper vinden als mijn Geliefde mij steeds naloopt en vlijt bbrbrrr. Dat is voor mij een teken van zwakte om te durven in je eigen Kracht te staan. Hierbij is het ook belangrijk om te weten dat je in feite geen Liefde kunt krijgen. Door in contact te komen met diegene die op dat moment bij je hoort wordt Liefde wakker in jeZelf van vanuit je Zelf want in de Kern zijn wij Liefde en deze ligt al compleet in ons. We kunnen niet meer krijgen. We dienen dit alleen te her-inneren en vanuit ons hart(gevoel) te leven en Liefde is in mijn ogen open, onpartijdig, onvoorwaardelijk, zacht, lief, speels, aanvaardend, loslatend. Het spel der Liefe is er dan ook één van tot elkaar komen en van elkaar gaan en zo steeds in een oneindige spiraal omhoog totdat er maar één is en die Ene vertegenwoordigen wij allen door éénheid.

   Paul Ferinni heeft in mijn ogen een van de mooiste boeken wanneer het komt tussen de relatie vrouw-man. Op http://www.paulferrini.com/ -> bookstore -> relationship books: zijn mooie korte inleidingen te vinden…

  12. Listening for Truth

   You are responsible for what you believe,
   even if you choose to believe what others
   tell you. So don’t be afraid to question
   the authority of others. No one knows
   better than you do what you truly need.

   When Love Comes as a Gift

   The soul mate is not just one person, but a work in progress, a tapestry being woven out of light and shadow, hope and fear. Every lover we have prepares us to meet the Beloved. Each one brings a lesson and a gift and each defers to another who brings a deeper gift and a more compelling lesson.
   Our partner challenges us to become authentic and emotionally present. S/he invites us to walk through our fears, to tell the truth and to trust more deeply. Gradually, we open our hearts to the potential of creating intimacy on all levels.
   And then it is no longer a temporal affair. It is Spirit come to flesh. It is the indwelling Presence of Love, blessing us and lifting us up. It is both a gift and a responsibility, both a promise made and a promise fulfilled.

   Dancing with the Beloved

   Romance may open the door to love, but it does not help us walk through it. Something else is needed. Something deeper. Something ultimately more real. Challenging times must be weathered. Love must be strengthened beyond neediness and self-interest. It must die a thousand deaths to learn to rise like the phoenix beyond adversity of any kind. Love is not a fragile, shiny thing, kept separate from the pain and misery of life. It is born of our willingness to learn from our mistakes and encounter the depth of our pain, as well as our partner’s pain. That is the way it is.

   In time we learn that all pain is the same pain. And we have compassion for the other people who inadvertently step on our toes as they learn to find the inner rhythms of the dance. Like us, they will stumble and fall hundreds of times until that moment of profound aceptance when grace comes and the beloved takes their hand in the circle.”

   From Everyday Wisdom by Paul Ferrini.
   Feel Free to Share with Others.

  13. @ Willie, dank voor je mooie advies! Ja, ik heb mijn moeite om mijn mannelijke kant neer te zetten, en dat was ook, wat ik leerde van mijn laatste vriend, en hij leerde van mij, zijn vrouwelijke kant meer toe te laten. helaas kon hij dat niet aan!

  14. @ Anelle, wat mooi dat jij ook herkent wat mij laatste vriend deed, n.l. aantrekken en afstoten! Het lastige daarbij is voor mij, dat hij WEET, dat het bij hem in liefdesrelaties zo werkt, alleen doet hij er zelf niets mee. En je ziet het goed, dat hij onzeker is, daar was ik ook allang achter gekomen. Maar dat, evenals dat hij niet gelukkig is, overschreeuwt hij, door het tegendeel te beweren.
   En wat is die violette vlam? Ik ben nog niet zo thuis in de termen die hier gebruikt worden, maar ik zou het graag willen toepassen.
   Ik heb bij het verhaal over kabouters ook verteld over mijn band met aartsengel Michael,maar wil graag meer weten over die vlam, zodat ik hem idd. los kan laten. Hij weet n.l. van mij en de energie van Michael, heeft daar zelf ook een lijntje mee, maar nu verzet hij zich ertegen, en dan moet ik gewoon stoppen. Hij is er nog niet aan toe.

  15. @ KeZa, dank voor jouw prachtige stukje van Paul Ferrini! Ik heb boeken van hem al lang op mijn verlanglijstje staan en ga hem zeker lezen!
   Wat jij verder schrijft over relaties herken ik helemaal, voor mij gaat het bij een relatie ook om vrijheid in verbondenheid. Ik ben geen type die 24u per dag bij mijn geliefde kan zijn, dat heb ik 2x langdurig geprobeerd, 14 en 12 jaar lang, en wil ik niet meer. Zelf voel en ervaar ik ook steeds meer, dat de vormen van relaties veranderen, dus niet meer volgens het oude huisje-boompje-beestje principe, maar meer, dat we voor verschillende dingen, verschillende vrienden hebben. Waarbij ik intimiteit exclusief hou voor de man waar ik mijn hart voor heb geopend. Zo heb ik een vriend die bij mij klust, 1 om diepgaand mee te praten, 1 vriendin om bij te huilen en lachen, etc. Wat ik vroeger allemaal bij 1 partner zocht!
   Daarnaast ben ik naar allen eerlijk en open, ga vanuit mijn gevoel met ze om. Zo geef ik veel mensen regelmatig een omhelzing, omdat ik hun een lang en gezond leven gun, want van iedere omhelzing, leef je een dag langer! Ook bij getrouwde mannen doe ik dat, en spreek ik uiteraard wel eerst mijn intenties uit, zodat er geen verwarring ontstaat!Maar ook met vrouwen doe ik dat, want ieder mens heeft behoefte aan een letterlijke aanraking vanuit het hart. het is ook bewezen, da kinderen die veel huidcontact vanaf de geboorte kregen, gezonder zijn, en hun hersentjes zich beter ontwikkelen. Dus daarom promoot ik de aanraking.
   Jammer dat ik jullie niet kan omhelzen, want ook jullie op dit forum verdienen het!
   Maar de figuurlijke aanraking doet mij ook enorm goed! En voor mij geld ook: Delen is Helen!
   En dan ga ik nu met mijn kippen op stok!

 14. Soms weet ik het niet meer
  van wie ik dacht dat het mijn vrienden waren
  spreken plots een andere taal
  andere motivaties
  in contrast tot het geheel

  het geheel , de heling
  de vinger naar jezelf
  nee hoor , terug naar dualisme
  zij zijn fout
  en wij zijn goed
  onze weg is de juiste
  there can be only ONE

  Ik weet het vaak niet meer
  het enige dat ik dan nog weet
  is dat het niet weet
  een wetenschap op zich

  los van het verlangen om te weten
  drijf ik dan oeverloos
  oeverloos op de golven van het ZIJN
  verlost van het oeverloze weten
  waar ik mezelf kan zijn
  gewetenloos en onnadenkend
  niet eens wetend wie ik ben

  zolang ik dit nog heb om me te beschermen
  weet ik dat ik niet verloren ben

  coz 2012

  1. @Cozmic, wat mooi om op deze persoonlijke manier te lezen dat je na alle overpeinzingen bij jezelf kan uitrusten, in jouw eigen ZIJN!

 15. Verhaal van Cozmic gaat niet over Tantra. Het feit Sexualiteit in Liefde kan (tantra) is wel duidelijk, maar wat Cozmic beschrijft is een andere koek als ik het zo mag noemen.

  Verhaal van Cozmic is echt mooi,in de zin van, hoe de world of abuse kan eindigen. Er bestaat een mooi mantra voor de PILLARS OF LIGHT for MY GENETIC LINEAGE en Cozmic is het gelukt om de poort (van duisternis en abuse) te sluiten. Well done!

  Het is echt heftig en heftig mooi! De kracht van de individue!

  Het doet mij denken aan buitengewone veraantwoordelijkheid dat een ieder mens op aarde in zich draagt voor het geheel. Kan je dat voorstellen dat alles dat ik en jij denken, voelen, doen is terug te vinden in de toekomstige en de vorige generaties. Brrr, duizeling wekkend!

  Bedankt voor het delen!

  1. Yess , Monika gaat door naar de volgende ronde 😆
   Ik zou het zelf omdraaien , zodra je je van 2D en 4D hebt losgemaakt , dus niet meer manipuleren of gemanipuleerd worden en nog een heel scala van zulke termen , oa uit de hierarchie stappen , geen horizontale energietapperij etc dan ben je volgens mij in wezen vrij om je ware zelf te gaan ontdekken . Know thyself and you wil know the Universe and beyond .

   Vooral mij niet geloven zou Lezer zeggen 😉

 16. Cozmic: ik ben sprakeloos door jouw verhaal. Wat hierop te zeggen? Kan ik niet. Dankjewel voor je mededeling en je openheid.
  Alhoewel ikzelf mijn levensproces(sen) niet zo zou kunnen verwoorden, voel ik mij wel verwant met jou en al de anderen hier op het forum. We hebben parallelle ervaringen op ons levenspad in het huidige nu (en in het verleden, zeker weten!). We zijn pelgrims op weg! Dag medepelgrim, een warme hartengroet!

 17. Cozmic en JaNee hebben mijn nacht gered, voorlopig wil ik niet meer V(r)Auw vriendelijk zijn, ze snappen niks, voelen niks, het ergste isz dat alles kapot gaat, als het er al ooit wasz, Een SlachtHuis hierhoooh al tijdje sluimerde het, ik was toch niet gek, ik had het wel door, slachthuis van van gevoelloosheid inderdaad, JaNee met z’n zeer toepasselijke muziek keuze vannacht, die heb het wel door hierooh, altijd wel, hiermee konden ‘we’ het Overleven, ik tenminste wel, blijven 2 vrienden over die het woord vriend waard zijn en kunnen dragen over langere periode dan paar maanden, misschien Iem nog, maar ik moet nu dwangmatig naar gewone ho’s gaan kijken, om de Pijn met Pijn te lijf te gaan, zoals gewoonlijk de beste remedie homeo empathisch geweld, Iem is voorlopig even de enige V(r)auw waar ik nog zonder klassieke middelbare school schele steek pijn aan kan denken hieroooh, nou jaaah 3 mensen op deze wereld waar ik Vrienden mee zou kunnen en willen zijn, heftug, toch nog best veel na zo kille koude robo kultra kul genocide hieroooh, kwetsen is het woord niet eens, veel te zwak uitgedrukt, het is zoals het altijd gegaan isz, maar ik voelde het dusz wel… beautiful people, braak

  1. Hyper, vergeet niet dat jij een aparte maar prachtige manier van schrijven hebt, wat soms (voor mij) moeilijk te begrijpen is. Als ik een comment lees van begrijp ik meestal een paar zinnen. Ik zit nog in een ander niveau of hoe je het wilt noemen, weet niet of ik hier wel bij pas of hoor. Er worden hier met woorden gesproken waar ik nog nooit van gehoord heb. Heb geen tijd om uren op een comment te blijven hangen om de betekenis te achterhalen. Dit is vast niet alleen naar mij gericht, maar wilde dit toch laten weten. Gelukkig heb je Cozmic en Janee als goede ‘vrienden’ maar ook dit is slechts digitaal. Probeer het positief te bekijken, en als je echt volledige aandacht wil, kan je beter prive mailen omdat je hier in het openbaar ook moeilijker praat, iedereen leest mee. En wat is er met Monika dan? Dat is toch ook een lieve vrouw.

  2. @Lis: we zitten allemaal op andere en verschillende niveau’s hoor. De een raakt soms op hetzelfde niveau als de ander, maar alles loopt door elkaar en de een is niet meer of minder dan de ander. Ik zie het maar als een spiralengebeuren. En woorden spreken geen waarheid. Woorden verdelen al bij het spreken of schrijven. We zouden al een eind op weg zijn als we geen woorden meer hoeven te gebruiken en elkaar dus zonder woorden begrijpen, maar helaas! Niet te min over jezelf denken. We leven gewoon in een krankzinnigengesticht met z’n allen en een aantal mensen hebben dat in het snotje of beginnen dat nu door te krijgen en we proberen onszelf te genezen teneinde hieruit te geraken. Daar heb je ook je medemensenpatiënten voor nodig en de Grote Genezer, want in ons eentje krijgen we dat (althans de meesten van ons) niet voor elkaar. Veel liefs.

  3. oooh Lisz, ik beloof je dat ik mij herstel zo snel mogelijk, dank je oprecht voor je compliment, ben even sprakeloos

  4. @ Lis

   Je bedoeld het is net als een versnellingsbak van een auto, bij elke versnelling een andere snelheid en reacties. Of je nu helemaal links of rechts rijdt op de weg, het blijft altijd oppassen geblazen om niet tegen een voorganger op te botsen. Wat jammerlijk maar waarlijk vaak gebeurd met blik schade of een behoorlijke crash gezien dat sommigen hier dus ook flinke optrek en remsporen na kunnen laten op de wanttoknowweg. Er zijn wel verkeersregels in pacht maar die worden verworpen aan het matrix systeem langs de weg. 😆

  5. @ Hyper

   Gewoon lekker jezelf proberen te blijven, je niet aan passen aan wat voor stemming dan ook, je bent wie je bent net als ik. Een heel mooi bevlogen en beletterlijk mens die inhoud tentoon spreid. Met haakjes en oogjes. Weest eens trots op je zelf, wat je doet doet niemand anders en dat maakt jou weer enorm Uniek personage waar geen ander van te vinden is op deze hele Planeet! Begrijp me goed, zit hier niet te slijmen om je vriendje te willen zijn, of probeer mijn Pistolen Paultjes guns schoon te vegen, maar ik ken je toch al wel wat jaartjes in digitale mode en dat is nog steeds Hyperdepiep Hoera! Houden dus zo dude!

  6. Lis, ik stel vast dat je steeds wijzer wordt 🙂 Iedereen heeft zijn eigen taal. Hyper schrijft vaak terugkomend op andere reacties, hij rijgt comments aan elkaar als anderen kralen aan een ketting… Dus als je niet die comments las op die hij terugkomt dan snap je zijn woorden niet meer. Maar ik kan je vertellen hij is geniaal wat dat aangaat.
   Verder worden hier soms ’termen’ gebruikt die afhankelijk uit welke bron ze komen, niet door iedereen worden gesnapt. Maar als ze vertaalt worden dan waarschijnlijk wel. Misschien kunnen we een woordenboek samen stellen 😉
   Trouwens heb ik Hyper al lang gemaild ivm het wtk meeting maar heb helaas niets van hem vernomen 🙁

 18. @KeZa: ben blij dat je het zo verwoordt. Het is waar: door meer te leren weten kom je er achter dat je niets weet:. Het hoogste weten is niets te weten en ook in andere zin: het hoogste weten is van HET NIETS te weten.
  Nu ben ik 65 jaar oud en heb vanaf de flowerpowerperiode / hippietijd allerlei goeroe’s door de bocht zien vliegen en vele adepten met hen mee en allemaal zo wetend. Ook veel sociale academiegasten (klinkt oneerbiedig, niet zo bedoeld) die allerlei therapietjes ondergingen en dat dan weer wilde verkopen aan mij; heb zelf een blauwe maandag op de Sociale Academie gezeten en kreeg het al gauw in het snotje dat dit niets voor mij was al dat geëxperimenteer. En allemaal waren ze zo bevrijd en gelukkig enzo. Ik bedoel dit niet veroordelend, maar ze geloofden dat echt en probeerden je dan ook over te halen enzo. Unified Family, Jesus People, Mr. Moon, Baghwan, Hare Krishna, Maharshi Yogi (weet niet of ik het goed schrijf) en vele anderen en andere bewegingen. Trouwens, een schoonzus van me, die me ook zo bewerkte want het was zo fijn en bevrijdend etc. (Maharsi Yogi), is hardstikke geflipt na een cursus “hoppen” (veel geld betaald, hele erfenis van man erdoor gejaagd) en die wij met de familie 3 maanden hebben bijgestaan non-stop, dus er was telkens iemand bij haar. Zij werd niet geholpen en bijgestaan door die beweging!!!!! Ze hebben haar zo naar huis laten gaan in de trein; volkomen verward! Daar heeft ze trouwens nu nog te repercussie van! En nu weer, mijn stiefkinderen en aangetrouwd doen aan allerlei cursussen: geweldloze communicatie en wat al niet meer. En hoppa, meteen ons proberen daar aan te krijgen. En o wat weten ze opeens veel over hoe met elkaar om te gaan. Nee, het spijt me, ik geloof daar niet in. Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Natuurlijk zullen er wel aha en oh-inzichten zijn, zeker wel en alles is meegenomen als het helpt elkaar te begrijpen maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer je in jezelf duikt en oprecht naar jezelf kijkt of wil kijken en beseft dat je niet wetend ben en de ander ook niet en van elkaars ervaringen en inzichten kunnen leren, we al een heel eind op weg zijn. Volgens mij is dat liefhebben en aandacht schenken: zijn niet los te koppelen van elkaar.
  KeZa je beschrijft natuurlijk wel een situatie waarin beiden volkomen oprecht naar elkaar tot een oplossing willen komen. Dat is maar weinigen gegeven en ik ben bang dat het de meesten ook om bepaalde sensaties zal gaan. Ik proef uit jouw verhaal puurheid, dat is mooi. Maar de werkelijkheid is helaas dikwijls anders en dan zou ik mijn “kwetsbaarheid” in dit gegeven niet zo gauw met een ander willen en/of kunnen delen. Er is teveel voyeurisme. Ik heb zo een ervaring uit mijn omgeving! Je kunt het ook misbruik noemen.
  Verder heb ik in mijn jeugd ook zo mijn deuken opgelopen waardoor ik walgde van mannen, nooit zou trouwen etc. Maar door “levenskunst” te beoefenen door de jaren heen ben ik ook de dingen anders gaan zien, wat niet meteen betekende dat ik overal van af was. Nee, maar eerst komt het inzicht en daarna (kan lang duren: vertrouwen etc.) komt het handelen en stapsgewijs vertrouwen in jezelf krijgen met veel vallen en opstaan. Daarom geloof ik in eerst zelf doen/proberen, kom je er niet uit en ontdek je dat je een grote barrière heb, tja, dat je dan naar hulp uit gaat kijken begrijp ik. Maar dan moet je, bij mij althans, van goede huize komen wil ik me bloot stellen aan een “leraar” “coach”. Groet

  1. Heerlijk hè , om Good Old Willie weer even de haren los te zien gooien en met de koekepandernononsensewaarheden rake klappen uit te zien delen 😆

  2. Hahahahaha cozmic. Maar ik kan ook heerlijke panne(n)koeken bakken, alleen heb ik dan andere ingrediënten nodig. 😉

  3. Ik vergeet Imke, oei. Jij komt ook pannenkoeken eten, als je wil, ozo. Hartengroet

  4. Wow Willie !! Lisz het gaat al weer beter, had even een diepe dip, en euh ik laat je niet vallen hoor Lisz, echt niet, jij is echt. Doe toch maar Matriarchaal, mannetjes raken snel in de war en in paniek met mindere knullige gevolgen van dien.

  5. gnork gnaah giegel, Cozz deze is ook leuk vin ik wel, van Kaandorppie, snel voordat de dames op het idee komen, want als die met groene koeien vlaaien gaan gooien dan zijn we helemaal nergens meer benk bang ;

   Brigitte Kaandorp – Ik haat je
   http://www.youtube.com/watch?v=nEQBYiMaSUk

  6. hij is geweldig Dick, unieke snoeiharde humor van de bovenste plank met een enorm hoog realiteitsgehalte is mijn sterke vermoeden.. jaah ik ben een beetje 2 in 1, dusz ben niet geschikt om langdurig belangeloos onderop te gaan liggen in any situation or relation, ooooh die sing a song writer analyse, geweldig, elke seconde is top van deze nu al legendarische Hans Teeuwen clip, ik kende deze nog niet trouwens, hij komt goed binnen bij mij zeg.

  7. @ Dick, Wat ben je toch een GEWELDIGE VENT! Je doet idd je naam eer aan.
   Waarschijnlijk denk en voel jij ook alleen maar met jouw dick!
   Dat jij, als zoon van een moeder met een incestverleden, dit soort platte humor promoot is niet te geloven!
   En op jouw schijten zou teveel eer voor jou zijn!
   Je hebt niets begrepen van de verhalen over tantra en het in balans brengen van de mannelijke en vrouwelijke energie! Daarom was tantra jou weg dus niet!
   En al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel!

  8. Ja Issy, Imke heeft gelijk! Relativeren is een kunst. Zou niet gek zijn deze te gaan beoefenen. Wordt het voor jou ook lichter. 🙂

  9. @issy, imke, willie en dick
   Humor is ook een kwestie van smaak.
   Vlaamse spreuk :
   “Ieder zijn goesting(zin) zei de boer en hij kuste zijn varken”. 🙂

  10. @Dick 22.8
   Kende Teeuwen niet echt. Eigenlijk steekt hij op zijn eigen rauwe manier de draak met het cynische denken dat de meeste (westerse) mensen zich eigen hebben gemaakt. 😉

  11. @ Dick (22.8)

   Daarom dat je dan ook in de zuivel zit… Nu snap ik je romige toevoegingen en je onderbouwde Boerenvruchtentoetjes humor. De rest van de NL’ers zijn weer veels te snel afgeroomd daar mee. Het kerkelijke aspect van jou zit en dus ook in de gepasteuriseerde samenstellingen van Paules z’n uitspraken (niet de mijne imho), psalmen en karakterstieke Buitsenlandse ervaringen verraden dat je een echte Hollander bent in overzeeëse Spé.
   Echter ik constateer dat Tantra’s in het algemeen wel deugd gedaan hebben bij je beste Dick, want gezien je bovenliggende probleem onder je neus (wil er niet mee spotten) kom ik er achter dat wanneer je het te veel doet dat het wel een beetje gaat opvallen: http://bodyodd.msnbc.msn.com/_news/2011/06/23/6927628-shape-of-a-womans-pout-may-mean-better-sex (mannelijk gezien dan)
   😉 Je hebt inhoud Dick! 😉 houden zo :mrgreen:

  12. Hahaha Issy! Er zit wel een kern van waarheid in wat jij zegt. Hij zei het zelf ook al. Relativeren is idd een kunst, maar dat geld voor meer mensen. Tja Hans Teeuwen heeft gewoon een steekje los maar dat is juist zo grappig. Soms kan ik er niet naar luisteren dan gaat het mij te ver. Zo heeft hij een show over incest waar ik niet naar kan kijken. Niet dat ik dat zelf ervaren heb gelukkig maar toch ik vind dat niet grappig.

  13. @Anelle: ja, die kende ik ook al vanuit m’n jeugd. Mijn moeder bezigde die spreuk ook hahahahaha. En ik begreep hem niet toen ik jong was.

  14. Lis mooie blog heb je. Wat goed van je dat je dmv je ervaringen er ook andere mensen mee wil helpen. Ken iemand had vreselijk veel last van eczeem niets hielp haar ze was radeloos. Ze ging zilverwater gebruiken van het merk Crystal is een hele goede.
   Dit helpt haar zeer goed.

  15. @Paul, 1e plaats dank je voor je mooie woorden, ik geniet van jou ook heel veel en natuurlijk van heel veel mensen op wtk. Het met elkaar delen in eerlijkheid en openheid brengt mij heel veel. Wat je nu weer over die bovenlip hebt opgeduikeld vind ik fantastisch. Er is een innerlijk weten, al jaren, dat die bovenlip te maken heeft met Liefde en dat het iets energetisch is, iets wat voortkomt uit voorouderlijke lijnen. Met name uit de voorouderlijke lijn van mijn moeder. Haar hele leven is beheerst door fobische angsten, waardoor ze toen ik 9 jaar oud was voor het eerst bijnaeen jaar lang werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis! Mijn vader bracht mij altijd op vrijdagavond naar een oom en tante, ergens in het Noorden van Groningen. Onderweg gingen we dan eerst langs het UMCG (toen nog Academisch Ziekenhuis) in Groningen om haar te bezoeken. Ik mocht van mijn vader niet mee naar binnen op de zaal van het ziekenhuis waar mijn moeder lag. Ik moest dan een uur lang op de gang blijven wachten! En elke keer als mijn vader de deur van de zaal opendeed hoorde ik vrouwen schreeuwen van angst…. en steeds vroeg ik me af: “Wie hoor ik daar schreeuwen”? Is dat mijn moeder?” Het geluid ging bij mij door merg en been. Ik word er nu weer heel emotioneel van, nu ik dit opschrijf. Ik wist njiet dat dat me niog zo kon raken. Ik heb haar echter meer dan 6 maanden niet mogen zien, terwijl ik zo graag naar haar toe wilde gaan om even een arm om haar heen te leggen. Ze heeft vervolgens een belangrijk deel van haar leven zichzelf staande weten te houden, maar ik voelde dat ze beheerst werd door angsten, die nog eens versterkt werden door haar strenge kerkelijke opvoeding. Ik weet al vrij lang dat mijn moeder rond haar 20ste enorm heeft gehouden van een jongen bij haar uit het dorp. Ze wilden op een gegeven ogenblik met elkaar verloven, maar dat werd geweigerd door mijn oma (en haar familie waaronder die oom die incest heeft gepleegd) onder het mom van dat deze jonge uit een arbeidersfamilie afkomstig was en haar familie uit een welgesteld middenstandsmilieu. En in die tijd werd dat niet op prijs gesteld! Ik heb het vermoeden dat mijn oma wist van het misbruik door haar jongere broer! En dat het gewoon onder het tapijt is gestopt! Toen mijn oma overleed is door mijn familie een brief gevonden in haar nalatenschap van die jongen die verliefd was op mijn moeder. In die brief sprak hij nog eens zijn grote liefde voor haar uit en schreef dat hij graag met haar wilde trouwen. Die brief is echter voor haar achtergehouden, waardoor mijn moeder dacht die jongen haar was vergeten. Echter, ruim 6 jaar voor haar dood waren mijn vader en moeder op een reunie van de basisschool van het dorp waar ze opgroeiden. En toen ontmoette mijn moeder deze man weer. En hij zie toen letterlijk tegen haar: “Ik heb mijn helem leven niets anders gewild dat jij mijn vrouw was” En kort daarna kreeg mijn moeder achtervolgingswaanzin en heeft ze tot 3x geprobeerd zichzelf in bad te verdrinken etc Ze raakte zelfs een tijd haar rotsvaste geloof kwijt!Ze was thuis niet meer te handhaven en heeft toen nog bijna 6 jaar doorgebracht in een psychiatrische kliniek en later een verpleegtehuis, tot aan haar dood toe!

   Ik heb zelf een soortgelijke ervaring gahd als mijn moeder. Ik heb heel erg veel gehouden van een meisje en zij van mij toen ik ongeveer 25 jaar oud was. Ik was stapelgek op haar. Maar als ze tegen mij begon over verloven, trouwen en kinderen krijgen hield ik altijd enormn de boot af. Op de momenten dat ze liet doorschemeren dat ze met me verder wilde, stond bij mij gelijk het angstzweet in de handen. dan kreeg ik het Spaans benauwd! Dus ik heb keer op keer bij haar de boot afgehouden… En toen op een avond vertelde ze me ineens dat ze verliefd was geworden op een collega Ik had niets gemerkt dat ze afstand van me had genomen. Het kwam totaal onverwachts. Het was of mijn wereld instortte. Ik heb die nacht op het punt gestaan om mijn auto tegen een boom te zetten. Ik reed echt met 160 km per uur op een provinciale weg met aan beide kanten dikke bomen en was aan het nadenken tegen welke ik de auto zou parkeren! Ik heb toe vrij snel daarna nog een kortstondige relatie gehad, maar kwam tot de conclusie dat de Liefde niet voor mij was weggelegd en heb toen mijzelf voor mijn gevoel afgesloten en ben een losbandig leven gaan leiden met heel veel drank, heel veel sex en veel rock&roll. Ik bleef overeind doordat ik heel veel sportte en me op mijn carriere stortte. Tot ik een aantal jaren gelden tegen een burn out aanliep en voelde dat ik mijn leven moest omgooien en naar binnen moest gaan dwars door mijn angsten heen, versterkt door een vliegtuigongeluk eind 2007. En ik voel dat ik al mijn fobische angsten achter me heb gelaten. Jullie kunnen je niet voorstellen hoe gelukkig ik nu ben. Ik heb mijn 2 hartsvrienden verloren aan kanker, ik heb geen kinderen (bij mijn weten), mijn moeder is dood, ik heb geen liefdesrelatie, maar ik ben gelukkiger dan ooit!

   Paul, even terugkomend op het kerkelijke aspect in mij en de gepasteuriseerde uitspraken van de apostel Paulus. Ik denk dat iedereen toen hij.zij klein was wel eens heeft gedroomd wat hij later voor beroep wil worden. Probeer je dat nog maar eens te herinneren! En kijk dan wat je nu doet! Wat is ervan terecht gekomen? Ik ben zelf van boerenafkomst en vond als 5 jarig jochie de melkrijder met paard en wagen die de bussen met melk kwam ophalen geweldig aardig en ik vond dat hij een prachtige humor had. Ik wist dat hij vaak snoepjes bij zich had en als ik hem van verre aan zag komen, liep ik al naar de weg en vroeg hem om een snoepje. En als hij dan geen snoepjes had riep hij “Ga toch naar je moeder en vraag op een koude aardappel! Kortom, ik wilde melkrijder worden. En ik wilde dominee worden! Als ik nu zie wat ik nu doe dan voel ik me een soort prekende melkrijder. Ken je het beeld van de KRO met Maria en het kindje Jezus aan de borst? Melk staat ook voor spirituele voeding, voor de Geestkracht die ieder van ons in zichzelf heeft. Ik geloof er echt heilig in dat als iedereen de moed heeft om naar binnen te gaan en zich te laten leiden door de Geest(kracht) die in ons allemaal aanwezig is, dat we dan langzaam allemaal het Licht gaan zien en onszelf kunnen helen. Ik merk het aan de ruimte die ik in mezelf meer en meer ervaar, waardoor ik voel dat ik aan hetloslaten ben. Ik geef me letterlijk over! En de gezwollen lip is daardoor ook aan het slenken. Natuurlijk hoop ik dat in het midden van de bovenlip een kleine verdikking blijft zitten, want dat is allen maar een goed teken. Of niet, Paul?

   N.B. Ik heb hieronder nog even opgenomen het vijfde gebod uit de Tien Geboden. Ik begrijp nu veel beter de betekenis van dat gebod.
   Het gaat hier over “entiteiten” waar we ons Vrij van mogen maken, die te maken hebben met de voorouderlijke lijnen (hier wordt gesproken over het 3de en 4de geslacht)

   Gij zult u voor die niet buigen, noch hen dienen; want Ik, de HERE, uw God, ben een naijverig God, die de ongerechtigheid der vaderen bezoek aan de kinderen, aan het derde en aan het vierde geslacht van hen die Mij haten,

  16. @ Dick

   Je hele verhaal gaat erin met de paplepel, lekker dun, op smaak en precies van de goede warmte, dikte en spoeling, zonder klontjes. Hang als een zuigeling aan de fles omdat je iemand bent die precies als ‘spreukenist’ mensen weet te beroeren en de weg weet te vertellen van de verloren zoon. Ik merk zelf dat je onverbloemd iemand bent met passie voor het leven en dat je vaak aan het wankelen bent gebracht tussen de dualiteit in. Je implicieert daarmee dat je onvoorwaardelijke liefde zelfs kent voor mensen die zelfs met hun zelf vast zitten de ‘EXIT’ niet goed wisten te vinden. Jij wel ondanks alle obstakels die je maar kunt nemen en kunt tegen komen ben je een zeer sterke ziel, die in gevecht bezig is met onbalans in je leven. Ervaringen hebben en er over kunnen praten, laten zien waar je over struikelt in het leven geeft veel meer bloot dan je het spel speelt met de maskers op en je verder van de domme houdt. Je hebt een hoog tolerantie vermogen en kan heel wat hebben, waar een ander allang op gesneuveld is beste Dick. Ik merk dat jij je niet zomaar uit het lood meer laat slaan, want je blijft heerlijk in het midden vertoeven. Sommige mensen vallen hier nog wel eens door de mand met een hoge moed of wanneer ze op een sokkel staan ervan af glijden en dan iets worden van een lage trillings factor, jij niet, jij bent sterk in dit soort zaken. Je hebt ervaren en je hebt in gelost, je hebt ontdekt en je laat je emoties zien, berouw en integeriteit, mee voelend en je bent vooral open en eerlijk. Daar is ‘niks’ verkeerds mee, dat is ’the secret of the milkman’. (geen zure melk) Ik voel gewoon dat je ook een zwaardvechter bent, maar eentje die zijn degen in zijn houder heeft gedaan, menig veldslag achter de kiezen hebt en verder als een wijsneus door het leven gaat. Dominee of niet je bent voor mij een Truthverteller:
   http://img52.imageshack.us/img52/562/truthspeaking.jpg

  17. @JaNee 22.19
   Heb een nog beter merk dan Crystal ontdekt, nl Meditech Europe via Frontier Magazine. Mijn man kampte met een hardnekkige uitslag op kin en voorhoofd, ondanks het feit dat ie dagelijks colloïdaal zilver innam. Vanaf de tweede dag dat hij een zalf met colloïdaal zilver en goud van Meditech Europe smeerde, was de uitslag verdwenen.
   http://www.meditecheurope.nl
   @Lis
   Heb je een eigen blog? Volgens wat ik bij JaNee lees, weet je éea over alternatieve geneeswijzen. Heb je er niks op tegen om het adres van je site door te geven? 🙂

  18. Mijn hemel Dick, ik ben alweer sprakeloos, evenals bij cozmic. En wat een mooie reactie van jou Paul & Co. Ik bevind mij in een heel bijzonder en goed gezelschap. Misschien moet ik ook eens een keer “met mijn billen bloot”! Ik weet niet of het moet of goed doet, maar heb ook zo het een en ander te verwerken gekregen en voel mij ook een zwaardstrijdster: Xenia?Wwas toch zo’n serie met vrouwelijke strijdster, populair bij mijn zonen. Enfin, gestreden heb ik! Misschien komt het er nog eens van. Maar ik krijg wel steeds meer en dieper respect voor jullie. Hartengroet.

  19. Jaah geweldige weldadige actie reactie van Paul boven op het kristal glas heldere Levensverhaal van Dick, goed gezelschap doet Wonderen voor ons Allen, daar ben ik van overtuigd en nu eerste en tweede getuige na Willie die erg van Wanten Weet, en de hoed en de rand. Xena is de optimale kruising tussen Maria en Johannes en Jesuz en Arthur en Sneeuwwitje, het geheim waarom Sneeuwwitje zonder hard werkend door de wol geverfd kabouter gezelschap niet zo Wit en dus aantrekkelijk kan zijn, het 1 kan niet zonder het ander, Lisz is lieffff…

   Zie ginds daar ver over de einder komt zij aangereden op haar roze rode vurig strijd ros verzonken in de mist.. (zuig ik zo uit mijn klein duimpje)

   Xena Warrior Princess: Theme From Gladiator
   http://www.youtube.com/watch?v=E8cO6EtfOO4

  20. @Hyperalert 22.25: mijn hemel Hyper, wat ben je toch een taalvirtuoos en het was Xena jaja. Omhelzing van Willie voor jou! 🙂

  21. @ dick
   Wat kan ik anders zeggen dan mooi dick bedankt voor het delen? Nou misschien toch iets ,iets om trots op te wezen hoewel misschien niet helemaal meer van toepassing op jou gezien je openheid . toch even gekregen van een oude boer hier omdat , Zoals hij zei ik de groningers goed begreep.
   Oans vôlk is brokkel stroef en kôld
   Mor net as zien haarde kloet’n
   Roegste kaant zit boet’n
   ‘T beste is noar binn’n vôld

   vrije vertaling voor niet groningers

   ons volk is zeer stug en koud
   maar net als zijn harde kluiten ( groninger zeeklei)
   de ruigste kant zit buiten
   en het beste is naar binnen gevouwen.

  22. @ Dick

   Mijn zijn is de opdracht die ik mee heb gekregen voor dit leven, mijn keus is de opdracht in te vullen wat Vishnu ooit was, de veler gezichten in het Dharma te vullen. Wellis waar geen gemakkelijk opdracht wat er komt veel meer bij kijken dan de ‘noot’ hard is. Het mee kunnen schakelen in en op elke versnellingsfrequentie is de uitdaging om iedereen het naar zijn zin te mogen maken en net als wat hyper ook zo vaak zegt, het maakt van je zelf een verbolgen schrijver die weet zijn woorden zorgvuldig te verkopen en te toetsen zodat iedereen er iets aan heeft. Met Hyper zijn woord en taal gebruik heb ik zelf geen moeite want hij is Meesterlijk in zijn kunnen en heeft iets wat hij alleen toespeelt aan degene die hem snappen op zijn niveau. Ook jij Dick heeft zulk schrijven in huis, zonder dialogen zonder retoriek in profiel willen zijn. Schrijven op gevoel is iets wat meer fun is dan schrijven op verstand, het golft verlangens op en wederzijdse kennis dat we allemaal dezelfde ervaringen delen wellis waar in een ander jasje. Je moet daarvoor wel in de vurige passie terecht komen om gevleugeld te kunnen neer pennen wat uitje hele wezen zijn naar buiten stroomt en mag en kan je dat delen dan is het Feest, voor jezelf maar ook voor al die anderen. In ieder geval wat schrijft zal lonen en dat veranderd de spijzen bij ons op het bordje. We kunen het wel, maar dat ligt wel aan jullie allemaal…

  23. @ JaNee, bedankt voor je compliment! Ik hoop inderdaad mensen met huidproblemen ermee te helpen. Zilverwater had ik nog niet van gehoord, zal er ook op Googlen. Bedankt voor je suggestie.

   @Anelle: Ja mijn blog kan je via mijn naam bezoeken 🙂 Het gaat vooral over natuurlijke ingrediënten in huidverzorging, gezonde voeding en een aantal andere onderwerpen.

   Hyper, geen woorden voor..

  24. @ Paul en Marcel, bedankt jongens voor jullie mooie woorden en jullie Zijn, ik voel me met jullie en vele anderen hier op wtk op een geweldige wijze Verbonden. Ik voel dat we elkaar enorm versterken. De grenzen tussen fysieke aanwezigheid en de geestelijke nabijheid, die ik zo sterk ervaar van velen van jullie via wtk, is voor mij aan het vervagen!

  25. @Lis 22.30
   Puike site Lis, ik keer er straks nog ’s naar terug.
   Het ‘zilverwater’ van Crystal waar JaNee het over heeft is in werkelijkheid colloidaal zilver van het merk Crystal. Ik heb steeds een fles ‘Crystal’ in huis en je kan er wondjes of andere huidletsels mee ontsmetten, je keel gorgelen, in het oor druppelen etc. Het is een erg doeltreffende virus, schimmel- en bacteriedoder. Onlangs las ik in Frontier Magazine over het gamma van Meditech Europe. Hun colloïdaal zilver is van een betere kwaliteit en bovendien goedkoper dan Crystal. Alleen kan je ze enkele on-line kopen, waar Crystal in de natuurwinkels zo te verkrijgen is. Ik zag op je site dat je veel aandacht aan huidverzorging schenkt. Dan kan ik de zalf van Meditech met oa colloïdaal zilver en goud erg aanbevelen. Mijn man genas na enkele smeerbeurten van een hardnekkige uitslag die met geen enkele crème te genezen was en gebruikt ze nu als after shave.

 19. Voor mij is het tijd om te berusten bij mezelf.
  Voor hoe lang weet ik niet, begin anders helemaal door te draaien van alle info. Succes gewenst voor de mensen die nog energie genoeg over hebben om hier dagelijks te reageren. Ik kan het even niet meer.
  Ik ga maar eens wat afval uit mezelf wegjagen en de boel weer op de rail zetten zoals het drie jaar geleden was. Ik geef niemand de schuld, ik ben zelf wat te hard van stapel gelopen.

  1. Martijn: ik begrijp je volkomen, zit ook wel eens in zo’n situatie, zojuist nog een kort “insult”. Ik wens je ook veel succes en hoop je wel weer te “zien” hier, want je bijdrage is waardevol. Veel liefs en hartengroet.

  2. Martijn gaat je lukken en maak eens een lekere wandeling aan zee.

  3. Ja Martijn, doe dat. En als je uitgewandeld ben kom je bij mij panne(n)koeken eten. Hele lekkere maak ik! 😉

  4. @Martijn,
   Altijd goed je ff terug te trekken.
   Heb dat zelf vaker dan eens gedaan.
   Maar vergis je niet: je bijdrages worden zeker door velen gewaardeerd!
   Dus niet vergeten terug te komen. 🙂

  5. Bedankt allemaal. Spreek jullie later in dit leven.
   Paul, fantastisch man, je kent mijn zwakke plekken soms te goed.
   Alcohol is de eerste die ik nu echt ga aanpakken. Gaat echt fout anders…

  6. Martijn, ik lees nu pas je reactie.
   Hoop dat je houvast hebt. Laat je niet kisten.
   Als je zin hebt in een uitstapje met dochter naar het zuiden van het land? Altijd welkom 🙂

 20. Hi Willie,

  Ja, de vrouw heeft haar scheppende kracht te vinden waarbij de man ook zijn stuwende kracht dient te vinden maar hierbij zitten een paar verschillen. Zoals ik het zie voelen & denken vrouwen dieper dan wij mannen. Sommige mannen zullen dit misschien niet graag horen maar zo is het omdat jullie Moederschap met beide voetjes door de potentie om leven te baren, te scheppen in de Schepping staat en wij staan er net langs. Daarom ook zoveel geprul om ons heen 🙂

  In mijn ogen is het bij de vrouw de kunst om vanuit haar gevoel te denken, handelen en praten. Sommige zitten zo verwikkeld in emotie maar emotie is niet de natuurlijke staat van Zijn. Als de vrouw dit te pakken heeft kan ze in feite alles aan en dit vanuit een harmonsich Gevoel van ontvankelijkheid, openheid, stilte, rust & Liefde…

  Bij ons mannen zie ik het zo dat wij meer uit ons verstandelijk denken (ego) dienen te komen en meer naar ons Gevoel toe en dan is een man pas echt in staat om vanuit een bewuste harmonische toestand van Zijn te scheppen want veel om ons heen is niet meer dan onbewuste schepping. Heel ingewikkeld, vervuilend, onbewust rationeel …noem maar op… terwijl wanneer wij vanuit ons innerlijke gevoel, dus niet verstand, scheppen we meer éénvoud kunnen scheppen en eenvoud siert nu eenmaal. Doch de vrouw heeft ook een verantwoordelijkheid door in haar ware kracht de schepper te bezielen want zonder de vrouwelijke bezieling is de man ook tot weinig fris en nieuws in staat. De nieuwe tijd hangt daarom ook vast om een evenwicht te vinden tussen de vrouwelijke energie en de mannelijke energie. Zij bezielt en wij scheppen en voila het paradijs is geschapen…zo eenvoudig maar blijkbaar niet zo gemakkelijk 🙂

  1. @KeZa: ik vind dat je de man in het algemeen te negatief neerzet en de vrouw in het algemeen te positief. Vrouwen en mannen zijn mensen en ik heb geen illusie over mensen tenzij een mens zichzelf inziet, kent en van daaruit zich “vernieuwt” en dan nog: er blijft altijd een onzekere factor in die mens. Ik vind het heel mooi wat je daar schrijft maar m.i. heb je ten dele gelijk. Kijk, vrouwen over het algemeen gesproken kunnen niet anders dan liefhebben omdat zij kinderen baren, hen moeten voeden en verzorgen en beschermen en enz.; eigenlijk is dit een logisch biologisch gegeven. Daarom speelt alles zich in en om het huis af en dus ook de vrouw meer op details let voor overleving. Maar vrouwen kunnen daar zo in opgaan en verblind zijn dat er niemand anders zo geweldig en bijzonder zijn dan “haar” kinderen (en zijzelf natuurlijk) en zij zelfs krengerig naar andermans kinderen zijn; ook onredelijk naar hun eigen man als hij terecht een duit in het zakje doet bij de opvoeding en zij onredelijk is vanwege blinde liefde voor haar “godjes”. Ik heb allerlei soorten vrouwen meegemaakt; ik heb geen illusie over vrouwen zoals mannen die kunnen hebben. Nu moet je niet denken dat ik vrouwen- en/of mannenhaat heb; nee, maar ik ben een vrouw en weet daardoor hoe een vrouw in elkaar zit en ik kijk genoeg om mij heen en ik ken mijzelf vrij redelijk. Ik ken gelukkig ook wijze en fantastische vrouwen die inderdaad een positieve invloed hebben op mannen en ook op vrouwen. Zo heb ik heel veel met vrouwen gewerkt in allerlei situaties en ik weet hoe sommigen in staat zijn tot verregaande intriges en manipulaties zonder dat de mannen daar erg in hebben en dan zijn daar ook nog de castrerende vrouwen. Of een vrouw dieper voelt en denkt, tja, dat weet ik dus nog zo net niet hoor; ze kan misschien makkelijker bij haar gevoel en zich daarin uiten en inderdaad zoals jij zegt ze kunnen verwikkeld zijn in hun emoties. Achter iedere man staat een vrouw. Een vrouw kan een man maken of breken is het gezegde. Het is waar. Maar… andersom ook natuurlijk. En inderdaad, over het algemeen kunnen vrouwen geestelijk meer verwerken dan mannen. Tja, bij kindersterfte zijn het ook meer jongetjes dan meisjes die het niet halen. “Het zwakke geslacht?” Flauwe kul natuurlijk: mannen zijn lichamelijk sterker en vrouwen geestelijk. Dus gerechtigheid hahahahaha.
   Mannen zijn over het algemeen rationeler en redelijker, juist omdat zij zich niet zo laten leiden door emotie, wat niet zegt dat ze dat niet hebben natuurlijk, het heeft meestal bij hen niet de overhand. Ja, veel mannen kunnen niet goed met hun gevoelens omgaan of erbij komen – ze hebben ze dus wel! -, alweer het geldt ook weer niet voor alle mannen. Ik ken genoeg mannen die dat wel kunnen. Tussen haakjes: ik heb veel mannenvrienden, dat is nu eenmaal zo; vandaag zou ik weer gaan fietsen met 3 vrienden naar ’t Zand maar dat gaat niet door vanwege mijn pijnlijke voet en ik ben de klem voor hondenfietskarretje kwijt, ook een probleem dus. Gisteren gratis ontbijtje bij de Hema gedaan met 2 vrienden, de hele ochtend van 09.00 uur tot 12.30 gebept en dan hebben we totaal geen erg in de omgeving; dit doen we wel vaker! Afgelopen maandag werd er aan de deur geleld en ja hoor, ik werd uitgenodigd voor koffie met Tom Poes in de tuin, dat was dus een vriend en samen met een andere vriend in zijn tuin zitten beppen. Zo komen die vrienden ook bij mij regelmatig op de koffie of maken we een wandeling in de ochtend en eindigen dan met koffie met Tom Poes in de Hema; hahahahaha typisch mannelijk: steeds hetzelfde. Dus de vele contacten met die mannen (ik heb ook -leuke en wijze- vriendinnen hoor) geven mij ook veel inzichten, ik leer van hen en hopelijk zij van mij (heb ik nooit naar gevraagd eigenlijk). Ik vind over het algemeen genomen mannen coulanter naar hun vrouwen dan andersom. Ze praten ook niet negatief over hun vrouwen, ook als er wat aan de hand is, in tegenstelling tot (over het algemeen) vrouwen. Het wordt wel een onsamenhangend verhaal nu. Ik ga stoppen met te zeggen dat mannen en vrouwen mensen zijn en dat beiden veel van elkaar kunnen leren inderdaad, dus als zij positief en open ingesteld zijn kan het wat worden hahahahaha, maar dan moet je wel met z’n tweetjes zijn en kan er een een ontstaan. Mannen- en vrouwenmensen zijn omgekeerd evenredig aan elkaar gelijk. Dus….. ik heb geen voorkeur voor de een of de ander zuiver theoretisch gezien. Mannen hebben een ego maar vrouwen hebben ook een ego, absoluut. Laten we het erop houden dat we elkaar nodig hebben om heel te kunnen worden alhoewel dat ook kan zonder dat je een partner heb. Mijn hemel, ik zit wel weer te leuteren en weet niet eens meer wat ik allemaal schrijf, wordt een heel epistel. Ik kom niet zo goed uit de verf momenteel, net wakker. Nou ja, KeZa, je lijkt me wel een heel uitgebalanceerde en lieve man en dus gezegend. 🙂

  2. En met castrerende vrouwen bedoel ik vrouwen die met hun man getrouwd zijn om kinderen te hebben en zodoende de sex “toelaten” en zelfs als voldoende aan de kinderwens is voldaan bijvoorbeeld tegen hun mannen zeggen: “nu hoeven we toch geen sex meer te hebben, we hebben nu genoeg kinderen” of “oké, als je dan zo nodig moet, doe het dan maar vlug”. Ja, ik ben nu bloedserieus hoor. Dit gebeurt. Ik ken daar voorbeelden van. Een lesbische vrouw die een man nodig had om aan haar kinderwens te voldoen (tijd drong), dus man met goed inkomen uitgekozen. Man heeft het niet door alhoewel af en toe zijn twijfels in verkeringstijd. Had man nou maar MEER geluisterd naar zijn gevoel. Maar eenmaal getrouwd, man gaat het inzien (hij vroeg haar er zelfs naar, maar altijd ontkenning), maar….. man loyaal naar zijn vrouw, want hij heeft kinderen bij die vrouw; hij voldeed ook aan elke wens die ze had. Vrouw niet loyaal naar man, zodra kinderen zelfstandig: man moet ophoepelen zei ze ijskoud aan de tafel waar de kinderen (19, 17 en 15) bijzaten en hij ging meteen. Ondertussen na 20 jaar man wel “gecastreerd” en zij heeft zijn huis (hij woont op kamers) en krijgt gewoon alimentatie en zijn al 20 jaar gescheiden. Ook een vrouw die wilde kinderen (niet lesbisch), toen ze eenmaal de kinderen had kon man ook ophoepelen en ze zei nog letterlijk ook tegen haar man: “ik heb nu de kinderen, dus heb ik je niet meer nodig”; ik ben daar getuige van geweest. Dito met een vrouw die getrouwd was met een man die verschillende goedlopende kledingzaken had in Nederland en Duitsland. Door frauderende boekhouder in Nederland failliet gegaan en de zaken in Duitsland, die hij had kunnen behouden, wegens een juridische onvolledigheid en daardoor gekoppeld aan bedrijven in Nederland, meegesleept. Man komt bij zijn vrouw thuis en zegt dat ook de bedrijven in Duitsland failliet zijn. Vrouw gaat weg komt later naar beneden met koffers en zegt doodleuk tegen haar man: een arme man moet ik niet, je kunt gaan! Ja, die man ging in shock en het heeft maanden geduurd voordat dat tot hem doordrong, naast natuurlijk de ellende van faillissement.

  3. Hi Willie,

   Het is niet de bedoeling om te negatief of te positief over te komen ivm. man&vrouw. Aan mijn bericht ben ik nog vergeten te zeggen dat wanneer een vrouw een man bezielt, meer vanuit haar gevoel dan vanuit emotie, de man haar zo omhoog kan trekken wanneer hij natuurlijk ook meer handelt vanuit zijn gevoel en niet zozeer vanuit zijn verstand. Zie je de oneindige omhooggaande spiraal tussen bezielen-stuwen & omhoog trekken-scheppen?

   Ik begrijp ook dat je het liefhebben van de vrouw toeschrijft aan de natuur van het Moederschap. Zelf wil ik er dieper in kijken want in mijn ogen is dat nog maar een klein stukje van het grote geheel. In mijn ogen heeft de graad van bewustzijn de bovenhand die het liefhebben bepaald. Ik weet niet hoe het zit met jouw gevoel in spiritualiteit maar als ik daarvan uit ga komen er wonderlijke dingen, voor mij persoonlijk althans, naar boven die me mooie antwoorden geeft op de vragen van het leven. Vanuit de visie vanuit de geest zijn er meerdere levens nodig om tot een hoger bewustzijn te komen. Eén leven is in feite nog niets en daarom de rechtvaardigheid van de reincarnatie. In het kort begint men bij punt a, vervolgens naar b,c,… om het zo even simpel uit te drukken. Het bewustzijn(gevoel) van de moeder evolueert ook zo naar boven en dat bepaald de mate van liefhebben. Liefhebben hangt voor mij niet aan de stof vast maar aan de geest en de evolutie van het bewustzijn. Er zijn moeders die zelfs hun kinderen wegdoen en dat is dan een lagere graad van bewustzijn van het Moederschap maar toch ook zullen zij dit in verdere levens goed maken en zo tot hoger lief hebben kunnen komen…

   Natuurlijk zijn er ook dan moeders die hun kinderen nog als bezit zien maar een bewustere moeder staat hier los of in ieder geval losser tegenover. Zelf zie ik het zo dat er zelfs geen kinderen bestaan want als wij meerdere levens nodig hebben om tot een hoger bewustzijn te komen en de Ziel dan ook een feit moet zijn dan zijn kinderen in feite Zielen die ouder zijn dan je kunt voorstellen en via de Wet van oorzaak & gevolg een band hebben met de ouders. Zo ook het feit dat je dominante manipulatieve vrouwen heb tegenover hun man en andersom maar er is ook een natuurwet die ook zegt dat je nergens mee te maken krijgt waar je niet meer mee te maken hebt. Dus vanuit dat oogpunt gezien hebben die mannen of vrouwen in vorige levens zelf gemanipuleerd en weet ik wat nog allemaal. We willen allemaal denken van onszelf dat we engelen zijn en in de Kern zijn we dat ook wel maar we zijn ook nog niet op onze eindbestemming om zo in het kort allemaal te zeggen want hier kan je boeken over blijven schrijven…

   Dus ja hoe een man&vrouw denkt en handelt hangt af van de evolutie en de graad van bewustzijn waar hij/zij momenteel inzit. In feite wat een vrouw allemaal zegt over een man is en moet zij in feite ook nog zelf zijn. Klinkt misschien een beetje overdreven maar ik kan in feite niets over iemand zeggen wanneer ik dat in mijn eigen geloof en wat ik geloof moet ik ook zelf nog zijn. Dat kan dan ook beetje grappig worden als je dat weet want als bv. een vriendin iets zegt over een man of vrouw dan zul je bij haar ook karaktertrekken vinden die daar bij aansluiten.

   In mijn ogen kan een vrouw ook dieper haten(emotie) dan een man ooit kan doen maar andersom kan zij ook dieper liefhebben(gevoel). Het hangt er gewoon allemaal aan af van waaruit wij willen voelen&denken en wat we ermee doen. Sommige zitten nog in het lagere emotionele ego en sommige zijn er net uit en kijken terug omhoog naar de sterren en voelen dat ze op één of andere manier met het grote geheel der Schepping een band hebben en deze band is en kan alleen maar Liefde met hoofdletter L zijn 🙂

  4. @KeZa 24.4: ik zeg hier alleen maar AMEN op. Ik ben het met je eens, beter kan ik het niet verwoorden. Hartengroet KeZa 🙂

 21. Graag gedaan Hyper, je bent een bijzonder persoon. Dat mag gezegd worden. Iedereen waardeert je zoals je bent en dat is goed.

  Willy, Monika en Paul, bedankt voor de lieve woorden. Haha Paul ja zoiets bedoelde ik inderdaad..Er komt ook veel op mij af ineens zoals Martijn eerder zei is het soms teveel informatie. Moet nog steeds bijkomen van alles wat ik nu weet. En verstand komt met de jaren zeggen ze, dat zou met wijsheid vast ook zo zijn. Heb nog een lange weg te gaan ;). Een speciaal WTK woordenboek lijkt me wel wat.

  Hyper ben blij dat het alweer wat beter gaat, schrok toch wel van je reactie. Vrouwen kunnen zeker wel gevoel hebben gelukkig en ja inderdaad soms snappen mannen en vrouwen elkaar niet.

  1. ik vind je juist zo leuk zoals je nu bent Lisz, super aanvulling op mijn moeilijk doen ook, er zit ook nogal wat oud zeer van de afgelopen 3 tropen jaren op Wtk, maar gedeeld leed scheelt meer dan de helft dusz wat een ander in 15 jaar beleefd doen we hier saampjes effetjes in 3 maanden.

  2. Oke 🙂 Kennen jullie elkaar al 3 jaar van deze site? En Monika ook..ik voel een soort spanning tussen jullie maar kan het niet plaatsen.
   Maar ook ik voelde mij gisteren aangesproken omdat je sprak over vrouwen in het algemeen.
   Imke is volgens mij een hele zachte en lieve vrouw, als ik het goed heb gezien op de foto’s is zij de blonde artistieke dame..Schilder je ook Imke?

  3. Haha Lis, ik heb zo mijn momenten. Kan ook venijnig uit de hoek komen hoor,
   ben net een echt mens…

  1. Ik las vandaag in NRC een leuke recentie over de biografie van Carol King “A Natural Woman”die in april dit jaar is uitgekomen. Ik moest toen gelijk aan “You’ve got a Friend in me” denken.
   De recentie heeft de kop “Complex gevoel in simpel liedje” De conclusie van de recentie is: Carol King zegt veel met weinig woorden! Daar kan ik nog veel van leren! Ik ga haar boek kopen

   http://www.bol.com/nl/p/natural-woman/9200000001208294/

  2. net vanaafff paar uur voor zons ondergang half Drenthe op de pedalen wauws afgerausd om m’n zware drukke hoofd lichter te krijgen, zie ik nu bij het binnenvallen blinkende gouden krullen achter een piano met het mooiste liedje van de wereld, thnx Iem, voelt fijn, en reken maar dat ik er zuinig mee zal zijn, ik voel me wel ontzettend op m’n gemak bij de vibesz van Iem, vanaf het begin was dat al, dat is heel veel waard, niet onrustig en geen steken in mijn buik en kop en en soort rust maar geen saaie rust, net wat ik nodig had..

  3. Ik hoorde afgelopen vrijdag het liedje van Carole King “” You’ve got a friend in me” dat Imke hier voor Hyper op wtk heeft geplaatst. Het bijzondere was dat mijn oog niet lang daarna in NRC Handelsblad viel op een recensie van Carole King over de door haar geschreven biologie “A Natural Woman”. Deze biografie is in april uitgekomen en in nu alleen nog in het Engels verkrijgbaar. Ik ben altijd al geraakt door de muziek van Carole King, maar ik werd nu ook getrokken naar dat boek over haar leven. Zo werkt nu eenmaal bij mij de synchroniciteit. Ik werd met name geraakt toen ik de inleiding van de recensie las
   ” Als Carole King achter de pianoa ging zitten, maakte ze soms in een paar uur een klassieker. Honderdveertig hits schreef ze. Toch bleef ze lang Onzeker, blijkt uit haar memoïres”.

   Ik herken dat heel sterk. Ik heb in het verleden vaak presentaties gegeven voor mijn werk voor heel veel mensen. En dat ging me altijd goed af, omdat ik boven de stof stond, maar mensen moesten eens weten hoe ik van binnen brandde van Onzekerheid. En als ik dat soms liet doorschemeren tegen collega’s of tegen kennissen/vrienden dan wilden ze me bijna niet geloven! Ik denk dat bijna iedereen van jullie dat wel herkent. En dat juist Groei mogelijk is als je durft kijken naar je eigen Onzekerheid. Dat maakt kwetsbaar, maar het brengt heel veel!
   Maar goed, ik heb het boek gelijk vrijdag bij bol.com besteld en het werd vanmiddag thuis bezorgd.
   Ik heb nu net een paar bladzijden van het 1e hoofdstuk gelezen, dat gaat over de naam van haar Vader, en de schellen vallen van mijn ogen. Ik denk nu al dat ik weet wat de rode draad is van het hele leven van Carole! Ze vertelt in dat eerste hoofdstuk dat haar grootvader geboren is in Polen en haar grootmoeder in Rusland. Ze ontmoetten elkaar na emigratie naar de USA in New York. Het “toeval” wil dat haar grootvader heel kein van stuk is en dat zijn achternaam Klein was. Nu is Carole zelf ook nogal klein uitgevallen. Haar doopnaam was trouwens ook niet Carole Klein, maar Carol Johan Klein (ik schreef per ongeluk afgelopen vrijdag ook Carol i.p.v Carole). Ze schrijft vervolgens letterlijk “It would take me five decades to appreciate my surname and the history that came with it! Verder heb ik het boek nog niet gelezen. Natuurlijk begrijp ik nu waarom ze uitgerekend voor haar artiestennaam Carol King heeft uitgekozen.

   Kunnen we bijna ons hele leven Onzekerheid, Angsten overhouden vanwege het feit dat we zoveel Aandacht hebben gegeven aan iets wat we niet willen Zijn? Misschien ook soms nog versterkt door ( onschuldig bedoelde) opmerkingen van anderen toen we heel klein waren?

   Ik ben heel nieuwsgierig hoe zij haar Onzekerheden een plekje heeft kunnen geven gedurende haar leven en waar ze nu staat!

   Trouwens, dat doet me ook denken aan een andere Amerikaanse grootheid, Shirley Maclaine. Cozmic maakte me laatst een keer attent op haar spirituele ontwikkeling en de boeken die ze daar over heeft geschreven. Ik kende die boeken niet. Shirley Maclaine heeft me als actrice echter altijd al aangesproken sinds ik als 18-19 jarige haar film Irma la Douce in de bioscoop heb gezien. Ze speelt hierin een onschuldig hoertje in Parijs. Een politieman die haar oppakt tijdens een controle in de hoerenbuurt wordt verliefd op haar en keert regelmatig, verkleed als artistocratische Engelsman, bij haar terug als klant (sinds ” Mijn verhaal”kan ik nu ook plaatsen waarom ik dit altijd zo’n bijzondere film heb gevonden). Nu was ik laatst bij mijn shiatsu therapeute en die vertelde me dat ze heel veel boeken aan het opruimen was. En ze vroeg of ik ook belangstelling had om even in haar boeken te neuzen. En toen viel mijn oog gelijk op het boek van Shirley Maclaine “Voettocht naar Santiago de Compostela”. Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Nu komt er al bijna 2 jaar niets meer bij me binnen over een vakantiebestemming. Pas de laatste weken komen er steeds duidelijk stemmetjes binnen die me in dit najaar deze Voettocht naar Santiago de Compostela willen laten maken. Maar er zijn ook nog stemmetjes die tegen me zeggen om in augustus/september met de motor een paar weken naar de Alpen te rijden. Het zal de komende weken wel duidelijk worden!

  4. @ Dick

   Ik wilde ook net in die Aug-Sep een Milka koe aan de neus-ring gaan voelen of die ook ‘Deep Purple’ melk kan produceren op menig schuine berg choco-helling. Wel iets anders op hellend vlak te ondernemen dan altijd zo oppervlakkig wezen in platte taal, tekst en gevleugeld schrift. Eigenlijk is iedereen die onbekend is een vriend te noemen, ze zeggen je allemaal gedag behalve de Nederlandse plaatsgenoot die niet verder komt dan de meest lange vinger uit het 5 handdelige uitstulpsel. Gelukkig merk je dat spontane gejodel al sowieso in Oostenrijk over de Alpen heen naar de de los geschudde Parmezaanse Toscaan. In iedergeval om iets uit te strooien en dan lui achter over aan het seetje zitten en de Schwanen anschauen aum Schlöss Ört met een Semmeltje Gemünder Käse en een vaas Most. Eerst nog zien te ontsnappen aan het realiteits drama van hier in tegenwerkend Nederlandse stemmetjes.

  5. @ Paul en Hyper, jullie stijgen tot grote hoogte in het produceren van Meesterlijke poezie!

   Jongens, ik trof zaterdag in de NRC het volgende, prachtige gedicht van Gerrit Komrij aan.
   Herkennen we ons hier niet allemaal een beetje in?

   Het Komrij-wezen

   Er is een fabeldier dat “Komrij” heet,
   Eeen wonderlijke naam voor zoiets aardigs,
   De kop ervan is welsiwaar vrij breed.
   Maar verder heeft het niet veel eigenaardigs.

   Hij is gewoon wat sullig, een soort flop,
   Zijn handen lijken erg op kolenschoppen,
   Ook zit de kop gewoon er bovenop.
   Hij zal zich nooit eens tot iets moois ontpoppen.

   Hij is een hond, meer niet. Zijn hele leven
   Zal hij een wezen zijn “dat steeds begrijpt”.
   Alleen diep in de nacht jankt hij soms even,
   Daar een geheime pijn zijn strot toeknijpt.

   uit: Gerrit Komrij, Fabeldieren
   De Arbeiderspers, Amsterdam, 1975

  6. god alle jezusz jah Dick dat is de essentie wel, met wat terug in de tijd die arme Komrij daar schrijft !!

  7. Ik ben in die biografie van Carole King aan het lezen en ben net bij een hoofdstuk waar ze beschrijft dat ze helemaal getroffen werd als puber door de Spirit van Little Richard tijdens een concert in New York. Ik vind het zelf ook weer gaaf om te horen!
   http://www.youtube.com/watch?v=QFq5O2kabQo

  8. Hoooh nou zie ik het, vanaf minuutje 2 en 37 sukontjes, Ze, Ssshee, zit in het publiek pyrotechnisch perfect bijna tijdloos te shaken, bijna buitenaards bloed mooi, voor minder doe ik het kennelijk niet, hoe maak je het jezelf moeilijk, als je er oog voor hebt kom je er moeilijk om heen, taxeren? onbetaalbaar in verschillende valuta opzichten, moeilijk zo uit te checken hoe haar innerlijk er aan toe is, maar inderdaahaad She’s Got IT, wat dat IT ook mogen wezen, om gek van te worden, oooh nog een keer kijken..

   Het zal weer eens niet Verboden zijn NeetjesNetPlatjesland;

   Quote:

   ” Pyrotechniek is de benaming voor de bij de productie van vuurwerk benodigde en gebruikte technieken. Ook andere processen waarbij een snelle of explosieve verbranding plaatsvindt worden tot de pyrotechniek gerekend. Een voorbeeld hiervan is het opblaasmechanisme van de airbag.

   Een pyrotechnicus is iemand die gespecialiseerd is in het uitvoeren van pyrotechniek, waaronder het maken en/of afschieten van vuurwerk valt. “Hobby-pyrotechniek” is in Nederland verboden zonder geldige vergunning. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Pyrotechniek

  9. @ Dick,
   Chapau! Dat je durft te kijken naar je eigen onzekerheid!
   Als je de Camino gaat lopen, kom je er misschien nog wel achter, wat die onzekerheid jou te vertellen heeft, om vervolgens in de aktie te komen, zodat je werkelijk tot verdere groei kan komen, want met alleen er naar kijken kom je er niet!Dat is mijn gevoel,maar dat zal wel weer aan de samenstelling van mijn simpele vrouwenhersentjes liggen. Of aan de afwijking van mijn hart en ziel.

  1. Ah JaNee, je voelt je misschien zo, maar je bent het niet 🙂
   Lekkere aparte muziek DJ…ga je met zo een muziek ook schilderen? Schilder je überhaupt met muziek, of in stilte?
   Wat mooi voor je dat je zo vlak bij zee mag vertoeven. Doe maar de zee groetjes van mij…dank je wel, beste JaNee 🙂

  2. Monika meestal schilder ik in stilte om er helemaal in op te kunnen gaan.
   Gisteren toen het zo warm was wandelde ik 2 uur aan zee ik loste helemaal op in het geluid van de branding. Door de warmte was ik te duf om te denken is dit de oplossing :-). Volgende keer als ik aan zee ben doe ik de groeten aan de zee van jou.

  3. Eind augustus naar Schiermonnikoog, terug naar waar ik het liefst vertoef.
   Lekker in een tent vertoeven, zonder stroom.
   In het landschap van extremen, zonder te veel mensen om ons heen. De natuur, eerst het bos, dan de heiden en duinen en het eindeloze strand, een werk om er te komen, de ZEE!

 22. Het mooiste is misschien nog wel dat aan het eind( of het begin het is maar hoe je het bekijkt) al die “eigen verhalen “samen komen in het gedeelde ervaringsbewustzijn van ons allemaal. Immers de afgescheidenheid waarin al deze verhaallijnen zich ontplooien is maar schijn. Uit eindelijk is het , “het verhaal van de menselijke ervaringen” samengesteld uit de ervaringen van de eenheid die dacht in afzonderlijke delen afgescheiden te zijn. Of zoals een schrijver een boek schrijft vanuit verschillende personages.
  Ik zie steeds meer wijsheid in de droomtijd van de aboriginals, is het niet allemaal een droom van die ene? Maar ze blijven intrigeren alle deelverhalen en ik hoor/lees ze graag. Ze dragen bij aan een verwijde blik op de menselijke ervaring die we allen delen. Soms zorgen ze ervoor dat je dingen niet zelf hoeft ervaren, dat schept weer ruimte voor nieuws.
  Ach zoals ik mijn vader al zei, ieders oorlog is zo erg als hij/zij het zelf vind . Dat geld voor elke ervaring, dus waarom oordelen . De apachen hadden een mooie spreuk “oordeel niemand voor je een dag in zijn moccasins hebt gelopen (ze maakten die zelf was je kundig had je geen zere voeten)”. Of ( voor dick) zoals in de bijbel staat oordeeld niet opdat ge niet geoordeeld wordt. Bekijk het leven van alle kanten en geniet ervan , het is slechts als een droom in de eeuwigheid ,nietwaar?
  Nou dan nog maar even een spreuk van mij erbij , en klaar.
  Geniet wanneer je maar kan , van alles !

  1. @marcel wederom in 5D: Da hè je mooi gezegd mien jong. Da kan’k helemaal met oe eens zijn. Groetjes

 23. ‘Cozmic’ had ff een break nodig 😉 .
  Niet verwacht dat dit stukje zoveel herkenning bij mensen op zou roepen , zoveel mooie delingen zou uitlokken , even uit het veld geslagen .
  Uiteraard bracht het bij mezelf ook veel herinneringen naar boven , oude emoties , het herinneren van mijn souldrive .
  Wat is nu eigenlijk die ‘realiteit’ waarin we leven , als 2012 zo’n belangrijke tijd is waarom zijn we dan juist nu hier ?
  Zijn de entiteiten uit andere dimensies niet gewoon afspiegelingen van onszelf , onze “hogere en lagere” zelven ?
  In de quantumfysica blijkt de observator de uitkomst te bepalen , hebben wij dan deze wereld gecreëerd door ons onbewuste denken ?
  Betekent vrije wil/ vrije keuze dat we de in de matrix kunnen kiezen welk scenario zich afspeelt ? Geldt dat ook voor het collectief , of dromen we in een collectief een scenario ?

  De onrust van de stad , luidruchtige scooters met stinkende uitlaten en bonkende gabbermuziek , winkelwagentjes in de sloot tussen de Redbullblikjes . Schreeuwende kinderen , gestressde ouders op weg naar nergens om daar vooral niet te laat te zijn , de klok dicteert . Voorrangskruispunten waar een ieder zo snel mogelijk overheen wil schieten , een mensenleven is er niets waard , hij had geen voorrang vond het monster achter het stuur . Achteloos de McDonalds happymeal verpakking uit het raam gooien , de auto moet schoon blijven . Meteen de asbak ook maar even leegkloppen op de straat .
  Rammelende winkelwagentjes vol met in plastic en aluminiumfolie verpakte voorgebakken , gezouten en op smaak gebrachte onidentificeerbare produkten , flessen vol water met suiker en gas en een kind dat meegesleept moet worden omdat het steeds de andere kant op wil . Het enige produkt waar geen houdbaarheiddatum op staat . Is overtijdzijn misschien zo’n datum ? Wie weet nog waar het om draait ? Wie weet nog wat de spelregels zijn of waren , en wie die heeft gemaakt en waarom ?

  Bij de vijver buigt het riet na een briesje , moeder gans kijkt niet op of om , haar jongen volgen haar en eten fanatiek het kroos in de vijver . De zon breekt door , en de vijver vertoont andere kleuren . Het riet wuift nog een keer , het is goed hier .

  1. Weet je nog? Een beter milieu begint bij jezelf.
   We kunnen alleen onze eigen liefdeskracht gebruiken en zien dat het aanstekelijk werkt. De reptielen zullen het altijd afdoen als te gevoelig en zwak. Zij blijven er een zootje van maken tot een grote groep mensen het niet meer pikt. Als wij ons teveel richten naar de ellende op de wereld, dan wordt het nog veel erger…

   http://www.youtube.com/watch?v=BWf-eARnf6U

  2. Op de 9e dag verscheen hij weer…de kosmische cozmic met zijn scherpe vragen aan de wereld 🙂

  3. Enerverend zijn…

   Cozmic dat is het mooiste wat je ervaren kunt, als je om je heen alles ervaart en observeert denk je vaak wat is iedereen zo gebrain washed bezig. Waar is de melankolieke meditatie vormen gebleven? Midden in de eenvoud van alles wat leeft. Wanneer je het overzicht dreigt ter verliezen in de wereld die men ten onder brengt is openbaring het bewustzijn dat jij de spil bent in deze wereld van kunst en nijverheid.

   Baraka wat mij altijd terug brengt naar de oorsprong:
   http://www.youtube.com/watch?v=XO1nSVy8q8I

  4. Coz,
   Ik durf te wedden dat je bij thuiskomst van een reis door Azie hetzelfde hebt meegemaakt; De verwondering over de haast, de overvloed aan onzin, de hoeveelheid nutteloos voedsel/vulling in de supermarkt..
   Wanneer de overload teveel wordt ga ik in gedachten even terug naar een bergtop in de sub Himalaya (Nagargoth) en zie ik een adelaar zweven met het dak van de wereld op de achtergrond. Ik kan de magie van dat moment nooit vergeten.
   Zo’n flauwekul die ratrace hier.

   Maar de aanblik van een zwanenpaar met 7 jongen doet de truuk ook trouwens.

  5. @Cozmic,
   Waarom we hier zijn?
   De wereld lijkt soms gek geworden, ik herken dat wel.
   Maar ik ben zelf ook knettergek. Althans dat relativeert wel om dat van jezelf te stellen…Ben net 40 geworden, en weet één ding uit eigen ervaring. Het leven draait om ‘zijn’ niet om ‘hebben’…Vanuit dat perspectief lukt het mij steeds beter te genieten, want werkelijk loop of fiets eens door onze mooie natuur..Er valt zoveel te genieten. Kijk een medemens eens echt in de ogen en wat zien we dan?

   @Imke,
   Ben ooit in Laos geweest. was daar de ‘falang’. Wilde er eigenlijk niet meer weg, maar tja zo’n reis houd een keer op natuurlijk. Nu kindjes en druk, druk..Denk er nog best wel s aan terug. Maar ja als je dit boek leest weet je dat ook in azie de mens ook gewoon mens blijft en dat hij/zij zich zelf blijft verleiden op te gaan in de daar geldende dogma’s….

   http://www.bol.com/nl/p/overal-boeddha-s/1001004010364869/

   Er worden wat dogma’s ingeruild in ieders leven….

  6. @ Imke ,
   ja de grootste cultuurshock is inderdaad weer thuis komen . Het geneuzel over niets , alsof de tijd heeft stil gestaan .
   Terug in gedachten naar de Himalaya ga ik zelden , ik verkas dan liever naar een verlaten strand op het zuiden van Kreta , geen mensen , ook adelaars in de lucht , lekkere wilde zee .. aan mijn blote reet op de golven deinend . Boek , handdoek , wat fruit en een fles water mee …

  7. Als ik buiten goed om me heen kijk kom ik eigenlijk steeds tot de conclusie dat deze wereld van de planten en dieren is .
   Binnen een paar generaties gedragen we ons nog afhankelijker dan een tachtigste generatie hokkonijn .
   Niet voor niets is de missing link de missing link , die is er nooit geweest . LULU , de hybride , dat zijn we . Met een kop die te groot is voor een soepele geboorte , een kop die ons de rest van ons namaakleventje lastig zal blijven vallen . Koppige trots die manipuleert en gemanipuleerd wordt . We voelen ons beter dan de dieren , maar vanbinnen weten we dat zij ons eigenlijk de baas zouden zijn als we niet allerlei gereedschappen zouden hebben en ze in gevangenschap zouden uitbuiten .
   Om ons bestaan te rechtvaardigen hebben we goden uitgevonden die ons met een reden hebben gecreëerd . Het geloof in de goden werd zo sterk dat we elkaar ervoor af gingen slachten . WTF ?
   Mens ken uzelve , het hoogste goed . Voorwaar niet eenvoudig , de begoocheling is sterk , de materie complex en de waarheid waarschijnlijk niet wat je graag zou horen . Homo sapiens , de wetende mens is niet zo wetend als de naam die het zichzelf heeft gegeven . Wij zijn de vreemdelingen op deze planeet die we denken te kunnen beheersen . Vrijwel alles wat we doen is onAards en onAardig tegenover de rest van de Aarde en haar bewoners .
   Om het geheel nog wat extra jus te geven blijkt er ook nog een hybridesoort rond te lopen dat nog extra onAardig is en er genoegen in schept zoveel mogelijk dood en verderf te zaaien , geen wonder dat de gewone mens die zich daaraan spiegelt zichzelf ‘goed’ noemt .
   Zoals de mestkalverenboer zijn kudde naar het slachthuis brengt om twee dagen later met zijn nieuwe pak aan in de kerk het hoogste lied zingt om zijn schepper te eren , zo oogst dit hybride soort zijn medemens in financiele uitbuiting en oorlogsvoering , haleluja , prijs de here .
   We niet mee wil doen doet toch mee want het wordt gesponsord met uw belastinggeld , uiteraard zijn de hoogtepunten live te zien op CNN .
   Wat 2012 ook in mag houden , it better be good .It better be right .
   Iets is heel erg scheef gegroeid en we zijn er allemaal deel van .

  8. dieren foerageren, mensen laten zich organiseren door ‘hogeren’ afgezanten van, een mens leeft niet van brood alleen, dieren doen hun ding, mensen bedenken wat het veiligste het sluwste het hipste of het slimste isz, kijk weet je wat het probleem is met een goed stel hersenen, je wordt bang van wat je kan weten, we weten wel wat waar en hoe, maar het bedreigendste is niet de sluimer status van half dood moeten zijn bij leven, maar weten wat het ware leven voort brengt, de leugen moet beoefend worden om het dode voorspelbare voorrang te geven, dat wat dieren doen is ons verboden door duizenden geschreven en ongeschreven wetten, in die zin willen we niet weten wat dieren doen, dus plakken we maar een eigen verhaaltje op een foto van een meeuw die iets doet of juist niet doet, het verhaal van een meeuw in het echtie is te confronterend voor onze pauselijke misselijke organisatie structuren die tot doel hebben eigen initiatief te verdrinken nog voor het opborrelt, wie gaat er nou braaf 20 jaar langer wachten dan strikt nodig, net zo lang totdat je een papieren permissie permit vergunning krijgt van de staat of je ouders of de buurt om op hun moment een vervolg cursus te gaan doen, of om nooit meer toegang te krijgen tot zekere privileges wegens vermeend ongepast wan ban gedrag, ik bedoel je moet iets gaan leren en doen nog voordat je er aan toe bent volgens mij, dan gieren de juiste levenskrachtige motivaties door je bloedbaan, niet 20 jaar later, ik ben hoogstens een afspiegeling omgekeerd en omgevouwen in de tijd van wie ik ooit tig jaar terug had kunnen zijn, is dat niet drone like, en toch kan ik in de pure essentie van het zijn zeker nog wel in heelheid vertoeven. Wees eerlijk en laat de wrak status van je mishandelde voertuig zien zonder ons in onze eer zo aangetast te voelen. Deformatie is de norm vanwege de voorrangsregels van de kerk van de dood, Saturnus en zo.. Laat de zwartheid zien waar de zwartheid zit, wat ze aangericht hebben, wees trots op de moedwillige rotzooi, de lichte vlekjes die nog over zijn zijn nauwelijks noemenswaardig en toch mooi meegenomen, niet mooi weer spelen boven het muffe afdekkende verstikkende stoffige hoog polige hoge poten tapijt van getapt chique doen naar elkaar. Over wie ik het heb, ja ja ik ben het. Er is maar 1 gevecht begin ik achter te komen, leven, waar haal je de energie vandaan eeuwig in de rij voor de file, zeker met achterstallige schade aan lichaam en geest, als het moet jat ik het, zei de witte meeuw met het zwarte kopje.. Anelle Leuk interessant wat jij zegt over Boogschutter / Paard inside kennis (double horsies), zou best kunnen dat het waar is.. Zij gelooft in mij, en dan ben ik het ook, geen geloof geen leven geen toekomst, status quo business zoals gewoonlijk, niks om bang voor te zijn, mensen zouden zich lam schrikken als ze voor het eerst in hun leven een gezond mens zouden mogen ontmoeten, dat is mij 1 keer overkomen, ik zal het beeld nooit meer vergeten, de dood en ziekte zijn onze norm geworden en we weten het al lang niet meer. Jaah ze was Amish, zonder kleren, dat was niet alleen uiterlijk, met mijn oog keek ik door het oppervlak in 5 dimensionale veerkrachtigheid van de mooiste huid die ik ooit gezien heb, een gezonde huid is een Universum op zich.. Waarom wij moeten terug vallen op onze computer mind is nu wel duidelijk, het enige dat we gedeeltelijk nog intact in bezit hebben, doe er dan wat mee..

   ” Foerageren is de biologische term die gebruikt wordt voor het regelmatig terugkerend zoeken en vinden van voedsel door dieren. Wanneer vogels of andere dieren regelmatig een bepaald gebied gebruiken om zich te voeden, dan spreekt men van een foerageergebied.

   Meerdere natuurgebieden zijn een gedeelte van het jaar niet voor het publiek toegankelijk om de hoofdzakelijk trekvogels de nodige rust te gunnen. Als de vogels in het foerageergebied ook verblijven en broeden wordt het ook rustgebied genoemd.

   Enkele voorbeelden hiervan zijn de Buitenwaarden in de uiterwaarden van de IJssel bij Wijhe, het Panneweel in het Saleghem Krekengebied en het Nationaal Park Duinen van Texel. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Foerageren

   http://tdarkcabal.blogspot.com/

   Silversun Pickups – Three Seed
   http://www.youtube.com/watch?v=mj2m9qbm7Fg

  9. Een luisterend oor is alles wat ik vraag. Een glimlach op het gezicht opent deuren! Op zoek naar het ware leven! Het ligt gewoon voor het oprapen! Zelfs in de matrix die ik mezelf opleg is leven mogelijk! Als je leven als een gevangenis ervaar. Dan is het niet dat een andere jou in die beperking stopt. Die gevangenis, sleutel, cipier en gevangene ben ik allemaal. Hoe beter je de natuur begin te begrijpen en daar weet van hebt des te gemakkelijker kan ik met ‘mijn maakbare’ wereld overweg! Niet dat ik alle ellende dan opeens kwijt ben, maar obstakels die verzonnen zijn kunnen waarheid wat natuur is nooit de baas zijn. Zoek de oplossing niet te ver buiten je eigen habitat. Anders lijkt je ‘normale leefomgeving’ altijd lelijker en slechter! Wat het volgens mij helemaal niet is! Het is alleen anders maar zeker ook doordrenkt met natuur, maar inderdaad moeilijk of niet waarneembaar! Als je natuur als vriend heb kun je echt overal aarden! Ook in de matrix waarin ik leef. Het zijn alleen maar dieren, planten en mineralen ik of wie dan ook (de mens) maak daar ook deel vanuit. Het gaat natuurlijk niet alleen over het Zijn. Want dat is een ideaal beeld. Maar het gaat degelijk om wat DOE ik om dat ZIJN te mogen ervaren! Als wie dan die matrix kan afbreken of veranderen dan zijn het altijd u of ik zelf! Het leven van andere (natuur)volkeren is mooi en zelfs prachtig om te mogen ervaren! Maar het Echte spel waarin het behoort te gebeuren is een uitdaging, nooit een obstakel een mooie wereld voor ons allemaal is het veranderen of afbreken van onze oude vetrouwde zelfverzonnen matrix. Succes!

  10. Ooh wat een zalige midzomerse beklemmende klammige deprie diary dairy moedermelk diarree was dat vannacht zeg, welke sfeer bepalende elementen konden dit o.a. faciliteren mogelijk maken, als voorafje even 1 uur en 47 minuten aandachtig luisteren naar Het hotten totten stotterende cryptische indoor Meme stamel Verhaal van een antiek wonderkind die al bijna een eeuw non stop Willie Wortel diensten verleent aan ondergrondse producenten van zwarte stille helikopters met gewichtloze holografische nep wieken, onzichtbaar buiten de zwarte president om gefinancierd door de domme hom nog ham burgert z’n inflatoire nep fiat Zimbabwiaanse legal tender monopolie briefjes ;

   Project Camelot : Norman Bergrun : Ringmakers of Saturn Interview
   http://www.youtube.com/watch?v=OHmgZymhJL8

   Quote:

   ” Dairy products are generally defined as food produced from the milk of mammals (the Food Standards Agency of the United Kingdom defines dairy as “foodstuffs made from mammalian milk”).[1] They are usually high energy-yielding food products. A production plant for the processing of milk is called a dairy or a dairy factory. Apart from breastfed infants, the human consumption of dairy products is sourced primarily from the milk of cows, yet goats, sheep, yaks, camels, and other mammals are other sources of dairy products consumed by humans. Dairy products are commonly found in European, Middle Eastern and Indian cuisine, whereas they are almost unknown in East Asian cuisine. ”

   http://en.wikipedia.org/wiki/Dairy_product

   Quote:

   ” A meme is an idea, behavior or style that spreads from person to person within a culture. A meme acts as a unit for carrying cultural ideas, symbols or practices, which can be transmitted from one mind to another through writing, speech, gestures, rituals or other imitable phenomena. Supporters of the concept regard memes as cultural analogues to genes in that they self-replicate, mutate and respond to selective pressures. ”

   http://en.wikipedia.org/wiki/Meme

  11. @ Hyper, grappig dat je die link over Dairy (Zuivel)hier plaats. Ik kende die niet. Dis troomdiagraam met al die producte die van melk worden gemaakt is voor mij erg overzichtelijk. Ik denk dat ik die misschien zelf wel ga gebruiken voor presentaties aan bedrijven!

   Je hebt ook een stukje tekst geplaats van Wikipedia. Daarin staat dat zuivelprodukten met name kunnen worden gevonden in de keukens in Europa, Midden Oosten En India. Ik kan je vertellen dat de USA, Zuid Amerika (met name Argentinie) en Nieuw Zeeland ook hele belangrijke gebieden zijn waar veel melkkoeien wordne gehouden en waar dus ook veel zuivel wordt genuttigd. Ik zie de laatste jaren enorm veel groei van zuivelconsumptie in Azie, met name landen als China en Vietnam groeien enorm snel.

   Ik geeft even een linkje naar de website van FrieslandCampina. Zij zijn verantwoordelijk voor meer dan 90% van de gehele Nederlandse melkproduktie met ruim 20.000 boeren en een jaaarlijkse produktie van meer dan 11 miljard liter melk

   http://www.frieslandcampina.com/nederlands/about-us/worldwide-locations.aspx

   Sinds het melotomine schandaal in China, waarbij veel babies zijn overleden aan nierproblemen door vergiftigde melk vanwege gebruik van illegaal veevoer, zijn de consumenten in China heel erg wantrouwend tegenover hun eigen zuivel en is er veel vraag vanuit China naar Europese zuivel. De Chinezen investeren de laatste jaren heel veel in Nederland in bedrijven die melkpoeder maken. Ze exporteren veel van die melkpoeder naar China, waar ze het gebruiken voor het produceren van babyvoeding!

  12. Na deze stop ik over de melk, hoor… maar ik denk dat er sommigen deze informatie nog wel nuttig vinden. In Nederaldn geeft een gemiddelde koe bijn 10.000 liter melk per jaar. Dat betekent bij een jaarlijkse melkproduktie van in totaal bijna 13 mln liter, dat er dus zo, 1,3 miljoen melkproducerende koeien in Nederland zijn, zeg maar per 10 Nederlanders 1 melkkoe!

  13. inderdaad nou je het zegt een pareltje van een pictografisch zuivel stroom diagram met hoge info dichtheid Dick, perfecto voor een pittig puntig power point plaatje tussendoor voor het amechtige keurende eiken rondetafel Campina bestuurskader,

   een aantal jaren terug was er hier in de plaatselijke dorpse plus pus puscifer markt regio nog echte Volle boeren kwark verkrijgbaar, sinds die plaatselijke zuivel boer naar Polen verhuisde om z’n geluk aldaar in de eindeloze voormalige Oostblok uitgestrektheid te beproeven is er in geen velden of wegen nog van die stevige cargadoor kwark kwaliteit te vinden hier in de omgeving,

   op mijn wiedeweerga wijdse fiets rondes kom ik nog wel eens langs een ‘koekanjer’ kokette boerderette boerderietje met een keurig kleurig keurmerk koop bord in de tuin, dat ze daar rechtstreeks zuivel producten verkopen aan de niet zo argeloze kritische klant, ik moet de moed eens hebben om daar gewoon eens het erf op te lopen en wat te kopen, de yoghurt en de kwark van de C1000 en de Plus zijn me net te dun eigenlijk, niet verkeerd of zo, maar ietwat dunnig vind ik, nog altijd die volle stevige zalige roomse romigheid van vroeger herinner ik mij, mensen is geleerd dat vet Vet slecht is, maar het schijnt juist goed te zijn voor je brein box ook en zelfs goed cholesterol is niet slecht voor holle bloedvaten, precies het tegenovergestelde van wat er gepropageerd is door de jaren heen…

   Grappig vrij associërend kom ik nu pas even bij Unitynet.nl langs sjezen en zie daar dat de door klassiek Belgisch WErkPaard Anelle aangehaalde speech van de OerMoeder die ons rechtstreeks toespreekt en Benjamin F. die bangelijke ruzie maakt met de illustere donkere gespleten Illu’s uit Noord Korea die in het geniep Japanse nucleaire akkefietjes schijnen te beramen met onze Nato partners. Er is geen onderwereld, de boven wereld is onder en boven tegelijk, ze hebben ons verkeerd leren denken, digitaal zwart wit aan uit in plaats van realistisch many shades of grey analoog.

   http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9d/Milkproducts_v2.svg/800px-Milkproducts_v2.svg.png

   Quote:

   ” Als de wiedeweerga betekent meteen, bliksemsnel. Wiedeweerga bestaat uit het versterkende voorvoegsel wiede dat verder geen betekenis heeft, maar voor de klank en het ritme is toegevoegd en het zelfstandig naamwoord weerga. Het Etymologisch woordenboek van het Nederlands vermeldt dat het Middelnederlandse wedergade, later weerga, evenbeeld, gelijk exemplaar betekende. Weerga komt tegenwoordig vooral voor in de ontkennende uitdrukkingen zonder weerga en zijn weerga niet kennen hebben, en in weergaloos ongeëvenaard.

   Volgens het Woordenboek der Nederlandsche Taal werd weerga in de loop van de tijd in verscheidene uitroepen en verwensingen op dezelfde manier gebruikt als bijvoorbeeld bliksem, donder en duivel, Wat bliksem! Wat duivel! Wat donder!. Wat weerga! allitereert ook nog eens goed; wellicht heeft dat eraan bijgedragen dat deze uitroep ontstond. Het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale 2006 noemt weerga zelfs een eufemisme van bliksem en weerlicht. Zo schreven Betje Wolff en Aagje Deken in 1784: Wat weerga, Wyf, zei hy, ben je nou heel en al mal? en Wees jy niet bedroefd, Moeder; dat mag ik om de weergae niet zien. ”

   http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/als-de-wiedeweerga

   The Raconteurs Many shades of black
   http://www.youtube.com/watch?v=IbMqqtnvLTY

  14. Door Dick gesproken zuivel teksten en door Hyper aangereikte verse melancholieke fiets prestaties langs menig dorpsprieel. Krijg ik weer spontane drang in het consumeren van boerenbiomassageneugten in mijn ingewanden met rechts omdraaiende melkzuurbacteriën. Hoe houd je anders de boel draaiende want gezien het feit dat de MDL Arts me vanmorgen moest hebben voor een aan komende ‘FUIK’ afspraak voor een grootschalig darm/maag onderzoek. Ik maar eens ‘FLINK’ 3 uur lang de volgende week in hun zakske moet uit komen blazen, of ik wel 50% Alcohol in me adem heb zitten vanwege Campina’s Optimel met Sucraloze Aspartaam zoetstoffen. Gaat een beetje moeilijk als ik deze stoffen ‘never & amper’ of ‘zeker weten’ nooit verobert hebt. Amandel of Rijst wilde er niet in bij hen dundenkvermogen laat staan een ALP(S)prof SoJA bemiddeling fruit gesprekje. Misschien moet ik dan maar toch Dick mee nemen als mijn Persoonlijke melk nuttig Makelaar Coach als ik blijf hangen en of weiger om een drup push push K-zoetstoffen zonder Arla Honingkruid drink yochurt tot me zelf te nemen. Als het maar ‘iets’ is wat goed is voor ‘elk’, kan ik de zuivel ook weer een regulier steentje bijdragen voor een groen weiland milieu, laat staan dat me darmen daarna ook weer gezonde Noord Hollandse Paula Polder Koeienvlaaien kunnen produceren. In iedergeval krijg ‘Ik’ de smaak Wetenschappelijk te pakken met schrijven weer op level met Hyper de Dick & Maxcel op Cozmix niveau, of komt het nou door die Homeopatische alcohol houdende borrelmixjes onder de tongbreezers & Red Bull nootjes. Boer! Hic & Hips… Cheers!

  15. geweldig Paul, keep up de high level literaire Air, Gerrit Komrij kan vanaf z’n PortUGaul Campina wolkje trots op ons neerkijken, het is net als wielrennen, je moet elkaar wat kunnen gunnen om als eerste ongehavend over de streep der geel gekleurde pimpel paars geschaafde zwaar gehavende gevallen kampioenen te komen!

   En doping is op zich niet verkeerd, het witte Optimel optimale stuff stof stuif level, wel nauwgezet goed kalibreren die milligrammen, beter voor maag en neus vleugel tussen schotjes, ik snuif zonder poeder, behalve een Aldie wolkje in de koffie, geen idee waar ze die poeder mee geSpiked hebben, het zal wel Msg fataal zijn op de lange duur, zo’n mooi Amerikaans woord vind ik dat, Spiked..

   Trouwens die met speed gespikete brabbel taal van die oubollige zwaar overschatte Rotterdamse bad batman nacht nicht zwart kijk dichter heeft nooit veel indruk op mij gemaakt, laat um het heen en weer krijgen met z’n achterlijke minne B garnituur rommel piep kraak toeter ‘jazz’, geen smaak heeft ie, laten ze hum op radio 6 een uurtje flauwekul uitkramen, geen verstand van musick heb die gast, ach er zijn maar weinigen die op speed sneller en beter gaan, je prikt er meest snel door heen, de achterhaalde mythe van de sjunken heroïek, ik heb geen café training gehad, maar zou achteraf wel een goeie café tijger en uitbater kunnen zijn, maar dan tikje hoger niveau blijven ambiëren, mekaar tot grotere hoogten opstuwen, moet toch mogelijk zijn, het bewijs is hier en nu.

   waarom blijft Anton geen goeie grunninger café baas, of moeten wij het stokje overnemen?!

   Afscheid Gerrit Komrij in Felix Meritis
   http://www.destentor.nl/nieuws/algemeen/binnenland/11363161/Afscheid-Gerrit-Komrij-in-Felix-Meritis.ece

   Quote:

   ” 1.
   a. A long, thick, sharp-pointed piece of wood or metal.
   b. A heavy nail.

   2. A spikelike part or projection, as:
   a. A sharp-pointed projection along the top of a fence or wall.
   b. A thin, sharp-pointed vertical rod for impaling papers; a spindle.
   c. A thorn or spine.
   d. A tuft of hair waxed or twisted so as to project in a stiff point.
   e. Slang A hypodermic needle.

   3.
   a. One of several sharp metal projections set in the sole or in the sole and heel of an athletic shoe for grip.
   b. spikes A pair of athletic shoes having such projections.

   4. spikes A pair of spike heels.
   5. An unbranched antler of a young deer.
   6. A young mackerel of small size, usually 15 centimeters (6 inches) or less in length.

   7.
   a. A sharp rise followed by a sharp decline in a graph or in the tracing of a scientific instrument.
   b. A sharp momentary increase in voltage or electric current.
   c. A sudden steep increase in prices.

   8.
   a. Sports The act of driving a volleyball at a sharp angle into the opponent’s court by jumping near the net and hitting the ball down hard from above.
   b. Football The act of slamming the ball to the ground after succeeding in an important play, as after scoring a touchdown.
   tr.v. spiked, spik·ing, spikes

   1.
   a. To secure or provide with a spike.
   b. To shape into spikes.

   2. To impale, pierce, or injure with a spike.

   3. To injure with spiked shoes, especially when sliding in baseball.

   4. To put an end to; terminate: spike a rumor.

   5. Informal
   a. To add alcoholic liquor to: spiked the punch with rum.
   b. To add a poison or other chemical to: a drink spiked with barbituates.
   c. To add flavor or spice to: “several herb vinegars, including one . . . spiked with colorful chive blossoms” (New England Living).
   d. To add excitement or vitality to: spiked the speech with many jokes.

   6.
   a. Sports To hit (a volleyball) in a spike.
   b. Football To throw (the ball) down in a spike.

   7. To render (a muzzleloading gun) useless by driving a spike into the vent.

   8. To manifest (a sharp increase in body temperature): spike a high fever. ”

   http://www.thefreedictionary.com/spike

  16. Eigenlijk komt het mellukverhaal precies to the point . Welk ander wezen zuigt zijn leven lang de melk uit de tiet van een ander dier ? Sowieso zogen zuigdieren slechts de broodnodige tijd en dan zeker niet uit een ander zuigdier .

  17. @ Dick & Hyper

   Wij hoeven ons niet gepasseerd te voelen bij die Komrij, ‘ons’ rug label haalt Den Woorden uit onze eigen Hersenbrij. Het is gewoon een 24/7 Full Magic Photon Layer wezen uit Vollen Borst des Vaderlands. Onze analogen vingers die digitale considernaties van gevleugelde woorden uit onze stoffige mouwen moeten mogen trotseren. Moet de reeds aangelegde LOi WTK Student mede tot grote nieuwe Bewustzijn coeffiënt hoogtes doen inplementeren. Eindelijk kunnen we onze grijze stofjas, de augustijnen zethaak en de 6 punts Cicero Spatie in een ander Beeldende Corps bij een passend leesbaar Fontje trotseren. Op Den Houten bok was de zetbok gestoeld om bonden met een strak zittend touwtje omsnoerd door een priem om de losse letters plezant bij elkaar vast te houden met kop/zij en staartwit in een raamwerk voor een hoogdruk pers. Een degelpers wel te verstaan die menig litertjes drop inkt verdeeld over de rubbernrollen hun spoor konden vormen op hoogstaande tekst voor een 1ste proefdruk. Na kortzichtig onderzoek en de juiste instellingen kon men geheel louter een toestel maken van meerdere lagen die ontbraken alvorens met volledig tot een boekdruk kunst kon beginnen. De leger werdt aangepast en op dikte gebracht met een zwart effe legale zwart kleur van drukinstinkt. Het draaien kom beginnen, de toeren namen toe en met beeld en spiegeldruk begon de eerste schobne vromen van Loutje Koster uit Den perse ten tonele te verschijnen in dikke oplages in schoon en weer druk. Na afbinden van de pagina’s, kaften en schoon snijden van het inbindsel klaar voor veel lees pret. Mu is het eerder een imprint van het te drukken knopjes als een enerverende mongool die heen en weer danst op een plank in cliche patronen. Voor het creatief ontdoen van letter en cijfers hebben we dus geen BoekenGuruWurm meer nodig, het is het zelf van Kom(e)r(b)ij notuleren. We doen het gewoon in 7 Kleurendruk als het moet. Namens een ‘oud vakman’ Graf. Technicus Boekdruk kunst.

 24. Ongeveer 10 maanden geleden kwam ik op wtk. Dit was mijn allereerste forum in mijn hele leven geweest. Een beetje eng, maar ik deed het omdat mijn drijfveer was om een mens, die zijn hart volgde, eens of niet eens met hem, een hart onder zijn riem te steken. Ik vond heel grappig op welke manier men met elkaar omging, en elkaar een beetje vermaken, maar toch ook wijze en interessante inzichten delend.
  Ik heb veel mensen die me dierbaar zijn en waren moeten missen en heb er niet veel mensen om me heen. Dat is ook een beetje een vrijwillige maar ook onvrijwillige keuze. Ik heb al gauw het gevoel dat ik me opdring als ik mijn liefde voor iemand ontdek, dat ik in de ruimte van de ander kom, wat ik absoluut niet wil. Daarom ben ik zeker in het begin eerder voorzichtig. Ik wil mensen gelukkig zien en ze blij maken, dat is zeker ook een deel van hoe ik ben. Misschien is het wel een illusie.
  ‘Je kan de wereld niet veranderen, maar ik laat me ook niet door de wereld veranderen’, dat waren de laatste zinnen uit een boek wat ik las tijdens een van mijn ziekenhuisverblijven. Ik had vaak tijden waar ik uit een diep dal moest kruipen, gewoon pech hebben noemen ze dat. Heeft me wel sterker gemaakt in het algemeen, maar ook sporen achter gelaten, toen zeker. Sporen van down zijn, geen gevoel hebben voor het leven op zich, meer dood willen zijn dan levend. Ik ben me echt wel tegengekomen. En o hoe blij was ik tot ik eindelijk weer het gevoel had van yes, ik ben er weer, ik heb mijn onbezwaard gevoel terug. Mijn levenspad van dag tot dag. Het leven met al zijn verrassingen…ja ik kom er aan.
  En ik vond het dan ook zo leuk dat ik met Hyper en Coz, Martijn, Marcel, Imke en Paul en de rest zo leuke uitwisselingen had. En met Coz dat weten jullie, opeens heel bijzondere. Ik ben verliefd geworden op zijn schrijven, op zijn grappige aard en heb wel uren achter de computer gezeten, met wallen maar wel met een dikke smile op mijn gezicht. Hij heeft me zo getriggerd dat ik dag en nacht met Cozmic bezig was. En toen gebeurde voor mij het mooie, dat hij hetzelfde had. Voor mij was, is het nog steeds, iets van zo bijzonder, zo speciaal, zo magisch, dat dat kon.
  Daarom ben ik nu ook een beetje de weg kwijt, heb Coz al een hele tijd niet meer kunnen spreken en zien, weet niet zo goed hoe het met hem gaat, en wat ik hier op wtk nu ’te zoeken’ heb. Het lijkt dat het voor de rest gewoon door gaat, maar ik voel een nare bijsmaak….ik ben gewoon ’te veel gevoel’.

  1. @ monika
   Ongeveer 10 maanden ben je al een welgezien persoon hier, laat je nu niet uit het veld slaan meid. Al 10 maanden deel je van alles met de mensen hier ,en je hebt gezien we zijn echt net als jij.We hebben pech maken ruzie houden van elkaar geven hugs , en praten over onze inzichten . Soms knalt het soms staan de tranen in je ogen, net als bij een ieder van ons.Soms hou je je maar liever even stil om dat je geen woorden hebt , en soms loop je over als een spraakwaterval( ik praat vanuit mezelf)
   Soms weet je met 2 woorden een wereld van begrip en begrijpen over te brengen en soms raak je na 50 zinnen gefrustreert omdat je niet de juiste energie over weet te brengen en gum je het allemaal weer uit. Zo gaat dat en het is waardevol, zo niet voor een ander dan toch zeker voor jezelf.
   Weer heel veel woorden van mij naar jou Monika om je te zeggen blijf komen hier, en blijf vertellen wat je bezig houd ,laat de wereld je niet verzwelgen, wij staan altijd naast je en houden ( indien door jou gewenst ) je hand vast.
   Liefs marcel

  2. Monika,
   Als het wederzijds is veel liefde en geluk!
   Maar blijf in eerste instantie van jezelf houden, dan komt volgens mij helemaal goed!
   Misschien is er een blogger die weet waar hij uithangt of Guido misschien! Dat hij zijn persoonlijk adres heeft.
   Mensen wie kan Monika helpen met haar zoektocht naar Coz?
   Bij voorbaat dank!

   Monica heb je zijn naam gegoogeld of bij diverse media fb, hives, of de site van micky (je weet over diezwaardvechters) bekeken?

  3. Heb het al een paar keer tegen je gezegd Monika, je bent REUZE , een schoonheid met Inhoud. Heb je al 2x gehugged en hoop nog eens op een 3De keer. Cozmic komt nog wel, die zit een beetje vast in Anno 2012 en wie niet? Al diegene die geloven dat de aarde zal vergaan zullen massaal een kater hebben in 2013. Ik niet! Je bent een schitterend plaatje hier in 10 maanden tijd geworden. Enne ik moet zelf ook bekennen dat ik in het prille verleden ook wel eens van een paar weken tot een maanden ajeu tegen iedereen op WTK gezegd en toch is er iets wat trekt aan je. Want ergens is het verslavend om mensen te leren kennen die eigenlijk in de zelfde richting denken en wara je een een elleboog, een hug of een vriendschap mee kan opbouwen, tijdelijk of zelfs langdurig. In de voorgrond hier is iedereen een stuk harder dan als men elkaar in de achtergrond tegen komt. Fijne details en gesprekken en een heel andere sfeer. Wij zijn je echt niet vergeten hoor, we blijven allemaal om je heen hangen. Cozmic komt nog wel, iedereen is wel eens down, morgen is ie er weer volop… Hug + veel liefs… 😆

  4. Monika lieverd, jij prachtig mens, virtueel dwars door het scherm een hele dikke knuffel en je weet dat je hem in het echt ook kan krijgen (en Coz net zo goed, volgens mij kan die het harder gebruiken dan ie wil toegeven).
   “te veel gevoel”; daar hebben er hier meer last van, daarom knalt het af en toe ook denk ik, het is niet altijd even duidelijk waar die heftige emoties vandaan komen, maar daarom zoeken we elkaar misschien juist op, om dat aan het licht te krijgen.
   Hou je taai meis!

  5. Moon voor ons soort types geldt dat we het baasje wel herkennen maar erkennen we het baasje dan wel?
   Maar euhm iedereen wil wel met jou toch?
   Maareuh het moet een beetje passen toch?
   De sterren mogen een beetje mee helpen toch?
   Schoppen en grauwen tegen de baas.

   Weet je toen ik verschrikkelijk into Dawn wasz, toen vernauwde de wereld steeds meer, echter ik had dat niet zo in de gaten, ik was in het Dawn Heelal aangeland, zij was de baas bleek al wel, dat wilde ik toch zo graag, dat Zij de baas was, in alle denkbare opzichten, intelligentie, levenservaring, kennissenkring, kracht, status, humor, en toen op een dag zei zij van ga m’n deur maar even voorbij jij, en ik moest het toen doen met het ‘gewone’ Wtk heelal, waar ik nauwelijks oog meer voor had gehad tijdens de verhitte interacties, het top punt van ego centrisme, en dat voelt niet goed, erger dan een koude douche, niemand kan je bereiken want je zit zelf vast, ze liggen aan je voeten en je kan er nog niet veel mee.

   Moon we zijn dol op je en je kan het moeilijk toelaten voor nu, Cozmic kennende laat ie je heus niet 4 Ever zomaar aan je Lot over, en anders zijn Wij er toch nog? Wij vinden Jou Leuk maar vind jij Ons wel leuk nu, ik voel nu knoopje in mijn maag, is vast Jouw gevoel nu Moon, het komt wel goed en voor ons en voor mij ben je juist EersteRangs Wtk burger en nog wel meer, dat weet je ook, alles op z’n tijd, ik en wij hieroooh vliegen zo naar je toe hoorrr… wispelturig Lief potje ongeduld (dat is zo’n oud hollandse uitdrukking).

  6. WTK is een prachtige site met mooie mensen die reageren. Soms gaat het er alleen wat hard aan toe als een paar koppige mensen met elkaar de strijd aan gaan. Ik heb dat vaker gehad en dan meestal met Paul. Ergens voel ik me er heel lullig onder. Zo nu ook met Cozmic, ja, ik kan het gewoon niet verdragen soms en dan hou ik niet op met wederwoord. Soms zeg ik dan ook dingen die eigenlijk te ver gaan. Best wel jammer eigenlijk want het verziekt de sfeer meestal voor meerdere mensen hier.
   Nou ja, ik vergeef het iedereen en hoop dat ze mijn opmerkingen met een korreltje zout nemen in deze want ja, ik ben ook maar een mens, ben vrij jong en heb nog veel te leren. Laten we het tij weer keren.
   Het kan hier zo fantastisch zijn…

  7. @Monika,

   May the force be with you…:)

   Kom op meid, ik vond het super met je te praten op de WTK meeting…
   Je kent jezelf beter dan descartes ooit gedaan heeft…!

   Je weet wel….’Cogito, ergo sum’ Ik denk, dus ik ben .

  8. @ martijn
   In deze incarnatie ben je in de ogen van sommige nog jong, ik bedoel maar mijn dochter vind je vast al oud . Wat is leeftijd anyway. Het gaat om wat je te melden hebt, en als je het niet alleen maar voorleest uit een boekje is het al gauw waardevol toch? Want jouw perceptie en dus verrijkend voor het algemeen weten. Doe jezelf niet te kort man je bent net zo waardevol als elk ander.

  9. Monika, lieve meid, kop op hè! Je bent een heerlijk levend warmvoelend betrokken en mooi vrouwmens. Je voelde bij de ontmoeting in Biddinghuizen zeer vertrouwd en nabij. Je zweeft nog steeds voor m’n geestesoog; je hebt indruk op me gemaakt en zoals jij zijn er maar weinig. Ik heb een heel bijzondere vriendenkring in mijn leven verworven en jij zou daar zomaar perfect in passen zij het dat je wat te ver woont. Ik weet zeker dat je bij mijn vrienden zeer in de smaak zou vallen. Ik geef van hiervandaan een stevige knuffel.

  10. @ Martijn

   Een korreltje zout?! Wel nee eerder een KLOMP Himalaya Zout…
   Zolang je die maar niet in elk doel kopt… Leeftijd maakt niks uit, vallen en op staan wel en je fikken verbranden steeds aan die hete kachel wel. Maar waarom denken dat je fouten maakt, gewoon mee doen en blijfen genieten van elkaar in alle toonladdertjes die er zijn. We gaan allemaal wel eens op onze bek letterlijk hier en figuurlijk thuis met vrouw die klaar staat elke keer met deegroller!

  11. Dit wordt langzaamaan een lijntje van een hart onder de riem steken van hen die denken te hebben gefaald?
   Kleine update wie is er meer dan een ander ?
   wie is er minder dan een ander ?
   wie is er anders dan een ander ? Allemaal!
   En voor de rest sluit ik af met te zeggen dat een vaasje met alleen maar fresia’s wel erg eenzijdig is , geef mij maar een veldboeket van allemaal andere bloemen . Geef mij maar al die verschillende ( geen eenheidsworst) zielen die zich durven laten zien op het wtk-forum. Heerlijk( om met janee te spreken ) eenheid in verscheidenheid . ( zo was ie toch janee?)

  12. jaaaahah we gaan een Tour de Vriendenkring met een Groot Hart doen om de zoveel tijd, mijn auto heeft naast de bestuurder 3 goede zitplaatsen, dan rij ik eerst naar Nijmegen, en vanuit Marieke Monika van Nimwegen naar Kosmisch ooh oooh de haag Westland en dan van WEstland, met inmiddels een stuk of 3 voertuigen naar Willie JaNee Noord-Holland en dan over de Afsluitdijk richting Imke, Issie, Dick en Marcel en Burke en Martijn en de groeten in Appelscha van Lisz op het postkantoor anders krijgen we ruzie met haar opgestekelde vriendje en een grote Tipi Tent opzetten midden in de polder tussen de dolle bio Pinken, en dan blijkt dat we Eye vergeten zijn, stom stom stom, en rijdt er nog iemand terug, ik ben vrijwilliger, naar Utrecht en dan blijf ik daar weer hangen en heb weer terug, 2 nachten later, veel uit te leggen aan Monika, maar die moet mij weer wat uitleggen wat er in het Westland gebeurt is en dan blijft het lekker spannend, ‘Ons Boeketje’ heet de Vereniging der Oera Linda Boek lezers Kring en zo zijn we verplicht geworden gewezen om onze diepste Chakra’s op orde te krijgen en kunnen we bergen verzetten want de 1 weet dit en de ander kan dat en we gaan nog niet naar huis nog lange niet (2x)

  13. Ben eens even op Indigo wezen kijken. Best stil daar maar ben wel weer wat wijzer geworden. Verdomme, sommige mensen hebben echt pech.
   Tja, ben nogal nieuwsgierig, kan het niet laten…

  14. dat ziet er uit als een moderne inventieve Arabische mobiele flintstone kuisheidsgordel Paul, als ik mijzelf beschouw als een Willy Wonka chocolade pret fabriek Individu in een Westerse samenleving die geen natuurlijke relaties onderling meer hoeft te waarderen dan maakt het geen malle moer uit waar ik mijn mosterdzaadjes aan de lopende band naar toe stuur, echter zo gauw als gemeenschap betekent een groep mensen die onderlinge geestelijke verbindingen aan gaan met daarbij onvermijdelijke 3d vastgoed implicaties dan maakt het wel uit, tenminste als de Vereniging meer is dan een hypo take care verband van het zoveelste duale binaire bank stelletje met onontkoombare haat en nijd Appendix schoon familie die om de plicht en de show komt maar niet voor de Ware Verbinding..

   Wat heb je daar dan ontdekt Martijn, op Indigo Revolution bedoel ik?

  15. @Monika

   Lieve, lieve Monika, net als Imke steek ik mijn armen dwars door het scherm om je liefdevol in een warme knuffel te wiegen.
   Als je mij toestaat om je moederlijk toe te spreken, zou ik je dit zeggen :
   “Geef tijd aan de tijd, wellicht heeft coz die hard nodig. Zend hem liefdevolle energie, wellicht heeft hij die nog harder nodig. Laat je ’teveel gevoel’ toe er te zijn. Je zal er beiden volop uit kunnen putten, zeker weten.”
   Ik ken je slechts virtueel, toch ben je me zeer vertouwd.
   Heel veel liefs van mij.

  16. Voor wie het interesseerd , toen ik 3 jaar terug niet wist of ik nog levend uit het ziekenhuis zou komen heb ik me één ding voorgenomen ; als ik dit overleef heb ik een tweede kans die ik met beide handen aan zal pakken . Die tweede kans betekende 100% er voor gaan om mijn gevoel en innerlijke kennis te volgen , wat ik tot die tijd niet had gedaan , altijd gecompenseerd om maar geaccepteerd te worden .
   Van kinds af aan wist ik dat de waarheid 180 graden gedraaid was en dat we in een programma leven waarin we ons ware zelf verloochenen .
   Na mijn hartoperatie kreeg ik last van wat ik dacht dat paniekaanvallen waren , het is echter de woede die een bak met verdriet afdekt , ik kan ze koppelen aan terugkerende dromen mijn leven lang .
   Ik probeer het beest nu onder ogen te zien , uitvinden waar de pijn ligt .
   Dat is allemaal mijn waarheid , ik zal stoppen deze te delen , het keert zich alleen maar tegen me . Voor mezelf ; ik ga wel voorbij mijn comfortzone , dat ligt in mijn aard en in mijn souldrive .
   Wat er tussen mij en Monika gebeurt ga ik hier niet delen , een goed Lezer zou het wel in de gaten hebben .

  17. @Hyper, ik wil hier niet gaan roddelen over wat iemand op andere websites vertelt over zichzelf. Ik kom er langzaamaan achter dat veel mensen hier hele pittige dingen hebben meegemaakt.
   Best logisch dat ze dan wel eens uit hun vel springen.
   Het leven is vaak heel oneerlijk lijkt het.

  18. @ cozmic
   ik wist wel dat je meelas, kom snel eens langs , met wie je maar wil ( heb plek zat) Wat er tussen jou en monika is is tussen jullie beide , maar ik hou van jullie allebei evenveel. Verlaat ook niet het forum (please, see I used the magic word ) we willen je niet missen. Paul heeft mijn adres en tel nr , wees welkom!

  19. @Cozmic, die shit delen is je enige redding waarschijnlijk, anders kom je nooit van die bak ellende af vriend. Ik heb nog een hoop mazzel gehad in het leven maar velen hier zijn er moeilijker doorheen gekomen. Gedeelde smart is halve smart. Schreeuw, scheld, vloek, kan mij het schelen maar doe het oprecht delen. Laat de ander dan ook weten wat er is, zoals je nu doet. Dan is het tenminste duidelijk.

   Eve of destruction:
   http://www.youtube.com/watch?v=Akoukq5DvAE

  20. Gedeelde smart is halve smart..
   Gedeelde vreugde is dubbele vreugde..!

   Staat in geeneen wiskunde/rekenboekie..

  21. Wat is dat toch voor een “idioot” gevoel. Ik voel me zo betrokken bij alle (regelmatige) reageerders hier op het forum. Ja, ik hou van jullie stuk voor stuk. Daarom Coz, niet wegblijven en alle anderen ook niet. Jullie (we) zijn een kloppend hart. En met JaNee kan ik ook beamen: eenheid in verscheidenheid. En Monica moet ook blijven komen anders moet ik – hoewel me dat helaas niet gemakkelijk afgaat – een potje janken van verdriet.

  22. Marcel w wederom in 5D: o mijn hemel Marcel, die ‘sprinkhanen”; ik heb ze niet gegeten, bwek. En nou wil jij een recept? Je bent een held hahahahaha!

  23. Martijn , ik ga niet meer schelden en tieren , ik ben er klaar mee .
   Hoeft arme Guido ook niets meer te wissen .
   Wie de intentie heeft om werkelijk wakker ofwel bewust te worden kan en zal tussen de regels doorlezen , wie in de massahypnose wil blijven zal iets anders oppikken , ik heb het gehad .
   Heerlijke invocatie van de violette vlam en de verheven meesters http://www.youtube.com/watch?v=YnBhA2429SQ&feature=player_embedded

  24. Zo dus nu iedereen uitgejankt hier, gelukkig!!! Het is al zo zeiknat hier in Nederland, ik denk dat ik meer elders weer eens ga vertoeven op een berg in het buitenland, voor ik het weet sta er weer een Zonvloed met tranen in het dal. Je kan me ergens bij de Traunsee terug vinden. Stelletje jojojojo’s 😆 Ajuus Paraplu’s….

  25. Gek he Willie, ik was echt van plan een lange tijd weg te blijven maar het lukt niet. Heb één en ander weer op de rail en ben blij dat ik hier nog kan komen zonder gelijk van alles naar m’n hoofd geslingerd te krijgen. Geeft ook gelijk aan dat de anderen ook echt oprechte mensen zijn die door één en ander heen kijken. De ene dag is de andere niet zullen we maar zeggen…

   I’ve got the right to be wrong: http://www.youtube.com/watch?v=0_sHGcf8kcI

  26. @ willie
   alhoewel ik mijn baard net heb afgeschoren vandaag , voel ik me nog “bijbels”genoeg om sprinkhanen te eten. En waarom niet ? zijn garnalen niet de sprinkhanen van de zee En ook daar ben ik dol op. Alleen rauw ( had ze van burke gekregen zonder recept) en nu dacht ik is dat niet culinair te bereiden i.p.v. zo naar binnen te schuiven? En als Burke het niet weet moet ik wellicht joop braakhekke in seinen , en dat wilde ik eigenlijk voorkomen ( al was het maar om de naam)

  27. @Cozmic, ik zal het kijken, zag het ook al op Indigo. Heb me daar maar eens ingelogd, je kan nooit weten…
   Heb in de laatste drie jaar zoveel gezien en gelezen, niet normaal. Soms moet je er ook gewoon niet in door blijven spitten want dan trek je juist shit aan wat je niet wilt. Alles op z’n tijd vanaf nu. Morgen gewoon weer me de pleuris werken zoals ik dat gewend ben. Geen vakantie, wel werken, daar word ik nou zat van maar goed. Sommigen hoeven alleen maar op hun reet te zitten en de pionnetjes te verzetten, hun rekeningen lopen vol met bedragen in 7 getallen. SHITZOOI! Zalm ook de bak in.

   Wordt eigenlijk wel tijd voor een revolutie vind je ook niet?
   http://www.youtube.com/watch?v=B1T8xgHdMEM

  28. @ Cozmic

   Joh! neem mijn warme plekje maar over, ik ga de trossen los gooien en stap nu eens voorgoed van het WTK schip af, de muizen en de ratten zijn er al af. Mocht er nog iemand “Man overboord!!!”, willen roepen, dan moet ie maar aan GuidoJ me mail vragen en me persoonlijk maar eens komen storen. Ben van plan op een ander eiland te gaan zitten met andere kanni~balen met weer andere verhalen. Wie er komt aangespoeld als Vrijdag is van Harte Welkom, ik maak ruimte voor nieuwe mensen en nieuwe kansen. Dus genoeg gesnotter en gejank, geen tranen om mij, maar gejuich! Paul gaat van boord!!! Iets mooiers dan dat kan ik niet beloven!

   Auf Wiedersnitzel en oppassen voor Vlammetjes en Meesters n andere idioterie! CIAO…

  29. @ paul
   we gaan je missen hoor hier( wilde je dat even horen?) Ik in ieder geval maar ik weet je te vinden zoals ik al zei. Dit is geen scheiden van ons slechts een medium minder om contact te hebben.

  30. Martijn , ik heb lang moeite gehad met David Icke en George Kasivallis . Toch kom ik er steeds achter dat ze ontzettend dicht bij het vuur zitten . Vaak overkomt het me dat ze precies bevestigen wat ik zelf al had uitgevogeld . Geen leraren of guru’s maar medewandelaars .

  31. @marcelw,

   Je moet ze frituren die sprinkhanen. rauw zijn ze niet te vreten!
   Heb geen recept maar probeer ze s te wokken?

   Wordt toch het voedsel van de toekomst!

   @Paul,

   Hou nee eens op met die flauwekul! 🙂 .Hoe vaak jij hier je vertrek al hebt aangekondigd, ze zijn niet te tellen. Wat wil je nu eigenlijk hier mee zeggen? Maar goed t is jou feestje. Als je weer nuchter bent zien we je wel weer verschijnen…

   @Ieder,

   Een ieder krijgt zijn portie shit te verwerken in dit leven. We noemen dat lessen die we te leren hebben. De grap is we hebben er nog zelf om gevraagd ook…Het is aan mij er mee te dealen…

   Ik deel niet (meer) al mijn shit hier omdat er veel persoonlijks bij zit wat ik zelf nog maar moeilijk kan verteren. Krijg de laatste tijd weer het nodige terug geslingerd van zaken uit mijn jongste jaren die er weer flink inhakken… ja alles is illusie…maar de beleving geenszins…:)

  32. @Cozmic, haha, zit nu David Icke te kijken en het leuke is dat ie over die gnostische verhalen begint die in Egypte zijn opgedoken. Precies wat ik dus ook aan het lezen ben, komt bij een predikant weg.
   De Nag Hammadi geschriften… Archonten, demiurgen, deze jojo gaat maar weer verder studeren. Thanks mate!

  33. Mooi Janee, nog boeken nodig voor in de kachel? Zonder gekheid, ook het Thomas evangelie komt hier uit weg. Toch mooi dat er mensen duizenden jaren geleden dit kenden. Blijft ook nu nog voor een heel selectief publiek, wie horen wil die hore… Pearlen voor de zwijnen gooien heeft ook geen zin, voor je het weet maken ze je belachelijk of erger. Het is het AL.
   Daar is iedereen alleen, niet eenzaam, alleen, in de stilte van DAT.
   It’s no thing. Niet te zien, niet te horen, alleen te zijn. Eén met dat ene eeuwige. Flikker deze tekst ook maar weer weg, er zit geen echte waarde aan.

  34. Hahaha ja Martijn heb ze ook jaren lang gelezen de Nag Hammadi geschriften Jacob Slavenburg wel heel mooi

  35. @Janee, ja, het is niets, nothing. Allemaal woorden en er is geen woord voor dat enige uiteindelijke, waar alles uit voortkomt. Mooji is een mooie man, zelfs mijn moeder ziet hem wel zitten haha. Ergens valt ze op zulke mannen. Jimi Hendrix was ze gek op in haar jeugd.
   Wind cries Mary: http://www.youtube.com/watch?v=M7alzhFMVqE&feature=fvst

   Mooji, mooi, echt en direct met humor ook. Ja, mooie man.

  36. The necessity to seek truth in oneself and the world and act upon it has to come from oneself. No one can do it for another and no one can push another to do it, until he/she himself/herself realizes the precious times we live in, acts upon it and starts to work on him/herself. Only if man knows himself truly is he able to “do”. Before that he’s just like a blind man walking in a porcelain store. Free will is not really “free” as long as man acts from his conditioned personality.

   Looking at the world right now, we have billions of people lost in a porcelain store. People who do not know themselves will build and are building a prison for themselves, a prison without bars and walls, cherishing their “leaders” as “saviors” like in a global Stockholm Syndrome, worshiping/defending the ones who keep them imprisoned. They become tools for the matrix, thinking that they are “free”, but they are merely reacting to external influences (planetary, social, cultural) and accumulated conditioning over a life time(s). No one is exempt from that and the ones shouting the loudest how “awake”, “spiritual” and “aware” they are, are in many ways more deluded than they are capable of admitting to themselves.

   No change is going to happen by simply forwarding the newest conspiracy videos, questionable New Age Teachings and dubious Channeled material (which are mostly corrupted and puts man deeper into sleep), meditating on love and light, striving for sustainable solutions or just protesting with some banners and slogans.
   Yes, some of it can trigger and plant seeds, but ultimately Change happens only if we change and separate lies from truth, within AND without. Only then will we be able to see the world as it is, without filters of denial, wishful thinking, false hopes and misperceptions because of our corrupted state of being. In order to see truth in the world, we need to see truth in ourselves and stop lying to ourselves. Only then will we be able to know what to “do” and act upon it.

  37. Mooi ventje die Mooji mag ik wel zeggen, veel chickies in het publiek ook, natuurkundig wetenschappelijk zou je kunnen zeggen dat Moeilijk doen uiteindelijk leidt tot weinig chickies en kittie katties in het publiek, Waarom dan nog moeilijk doen? Voetballers die doen niet Moeilijk, die Voetballen gewoon, behalve als er een Coach aan te pas komt die Denkt dat ie Ut WEet, dan krijgen de Voetballers gedachten over Voetballen en dan kunnen ze niet goed meer Voetballen, maar dat snapt die Coach dan niet, wonder kind en Vogel VI van der Gijp begrijpt dat wel. En als Martijn z’n moeder Mooji mooi vindt, net als ik, grote kans dat zij dan een mooie moeder is, en dat ik ook mooi ben, omdat ik hem ook mooi vind en omdat er zoveel mooie chickies in z’n publiek zitten, logisch toch?

   Ooohwww dusseeuh Identiteit is de wortel van Frictie dat duidt op VAstheid i.p.v. Vloeibaarheid en Vastness…
   Komt goed uit, ik had al geen zin meer in een Identiteit(skaart).
   Daar waar de zin uit zichzelf naar toeging daar lag de zingeving.
   Wat je bedacht dat je moest doen daar was niet veul te doen laat staan te vinden, dacht ik al wel.
   Het je van Het, Sssshe’s got It en zo, is dat ze er is als ze er is, dat geldt dan ook voor mij, als ik er niet bij ben, als ik er ben, dan ga dan weg, ben je er bij of niet, that’s It…

   en nu heb ik ondeugend zin om iets heel grofs te zeggen, dan zal daar wel werkelijke zingeving liggen, niet daar waar ik ga bedenken of het politiek strategisch wel handig is om het wel of niet te zeggen, dat waar ik nu zin in heb om wel te zeggen, nou dan zeg ik het toch, Lieve Paulie (hij is er nu toch niet toch, of juist wel zei Cozz gisteren, jah je weet ut niet, had ie maar geen dramatisch bombastisch over de top afscheid moeten nemen voor de zoveelste keer) beste Paulie,

   shoot door m’n berenstroop gezever vergeet ik nu waar ik net zin in had om te zeggen, wach effe, ik ben het echt half vergeten, het was net heeeeeeeel krachtig, nu al weer minder, 3 secondjes later, wach efffe, iets met als je uit je nek lult hou dan je bek, dat was het geloof ik, klinkt nu al minder to the point en krachtig en minder grof dan net in mijn eerste opwelling, omdat ik er 3 secondjes over nadacht om het wel of niet te spuien, denken maakt meer kapot dan je liefje je lieff isz. I know,

   (Doe Het Dan Niet!!!!, zou Henk vroeger wanhopig woedend van uit z’n getergde kromme tenen uitschreeuwen naar popie jopie clown Harry) en toen dacht iedereen dat Henk een rol speelde, jaren later bleek het echt te zijn en de onderliggende oorzaak van een totale burn out tussen die ‘grappige’ tv 2 logisch verklaard..

   The Cause of All Trouble
   http://www.youtube.com/watch?v=24HcfaQZ1lk

   Quote:

   ” 1. Very great in size, number, amount, or quantity.
   2. Very great in area or extent; immense.
   3. Very great in degree or intensity. ”

   http://www.thefreedictionary.com/vastness

   Jacques Plafond van vroeger zou zeggen ‘duuuuuh Kaah plaat van de week’, en dan na 20 seconden met geluiden van een krassende naald die Kaaah plaat van de week met een driftige haal van de grammafoon Afspeler halen en op z’n knie doormidden breken en in de prullenbak met dat kreng.

   Jannes – ‘Ga maar weg’
   http://www.youtube.com/watch?v=9IU7tC3KxmM

  38. ‘ ik woon hier nu al 20 jaar en ze hebben mijn nooit ergens voor gevraagd, jah maar jij bent een beetje een raar filosofisch type, ik kan dat wel begrijpen van die mensen, jah maar wat je zegt dan kunnen we szjamen wat gaan drinken, ach weet je wat dan laat ik mezelf gewoon vollopen, en dan wordt het vanzelf nieuwjaar, precies, en dan wordt het vanzelf weer voorjaar en dan euh…. ‘

   Paul Haenen en Wim T Schippers kerst 1984
   http://www.youtube.com/watch?v=ooYtiyyRN8A

  39. oh ja het juh van Het was dat je er bij bent als je er bij bent, zo niet, ga dan weg, nou is de filosofische vraag kun je in debiel SMs tijdperk nog wel ergens bij zijn? In die zin snap ik met terug werkende kracht dan wel ut gedoe van Paulie, als niemand er toch werkelijk echt bij is, hoogstens half, wat maakt het dan nog uit dat je doet, of niet doet, dan doe je maar wat, tegen de haren in strijken, beetje zuigen, beetje porselein kasten plat stampen, beetje zuipen, beetje brullen, beetje zieken, beetje stoken, beetje je oren vol met stopverf duwen, iemand zomaar hard op z’n kop slaan, kabouters uitmelken, rollen simuleren van een fictieve goeroeboeroe, valse schotels in de lucht gooien en met een buks afschieten, hard schreeuwen als er net iemand overleden is grappig doen, hard boeren en ruften in het openbaar, overdag slapen en des nachts druk doend, de afwas laten staan, want muh vrouwke is een slaafse afwas kabouter, nergens serieus op in gaan, de valste toon aan slaan, met het weer mee draaien als een wind vaantje, geen standpunten innemen maar vooral dat heel erg Wel doen door dat juist keer op keer te zeggen, verschrikkelijk standvastig zeggen dat je geen standpunt in neemt dat is het ergste stand punt dak ooit gezien en gehoord heb, brrrr, op die manier zit er geen schot in, geen land mee te bezeilen

   Margreet Dolman wordt lastiggevallen door sms’jes
   http://www.youtube.com/watch?v=7JoDErSQaio

  40. Misschien is dat wel de grootste mind-fuck die we ooit zijn opgelopen. Ze vertellen je over de gevaarlijke matrix, en uiteindelijk niet wetend dat alles wat geserveerd wordt, dus een mindcontrol is. Veel mensen worden er in ieder geval niet blijer van. Noch die vet in de matrix leven, noch die proberen buiten de matrix te leven. Uiteindelijk zitten we allemaal in de matrix. We noemden dat vroeger gewoon het establishment, of de burgers die altijd alles zo doen hoe het hoort en gezegd wordt, of de kerkgangers, of ‘fuck the system’.
   Nu is het allemaal zo lijkt het naar een ‘hoger’ spiritueel niveau verheven, waarin men nu matrix zegt…komt dat door die film? Nou Hollywood, bedankt…. 😉

  41. @ monika( hoi!)
   Het afgelopen jaar van het ene naar de andere zichtveld geslingerd door een overload aan info. Van allerlei zienswijzen kennis genomen, het 1 resoneerd beter dan het andere, maar aangezien ik niet (en in mijn visie niemand) de waarheid in pacht heb, sta ik er nu observerend in. Het poppenspel is overduidelijk, het machtsmisbruik ook. Eenmaal een beetje het spel doorziend wordt er weer op je ingespeeld met allerlei Doom verhalen, en waar of niet waar, de groteske wreedheden slaan mij uit het lood. Daardoor begin ik steeds meer te geloven dat het wezenlijk om de energie -positief of negatief- gaat die je in je handelingen steekt. En dat verandering wel degelijk mogelijk is zonder ellende. Hoe precies weet ik niet maar dat hoef ik ook niet te weten. Dat is juist altijd mijn valkuil geweest dat ik het allemaal loop te bedenken, hoe het moet ,hoe het kan of juist niet kan enz.
   De gebeurtenissen hier de afgelopen dagen hebben mij het een en ander over mijzelf duidelijk gemaakt. Het was een goeie spiegel.
   http://www.youtube.com/watch?v=XLKJ6QXFLUA

  42. Hoi Imkie, ja zo is het….positief en niet negatief, dat is voor mij ook de sleutel. Wat niet zegt dat negatief in die zin slecht is, het laat je gewoon zien dat er ook een andere kant is. En aan ons de keuze welke kant je kiest. Mijn taak is in ieder geval niet de hele wereld erbij te halen….dat is veul te veul werk voor mij, maar in mijn eigen leventje (als dat nog bestaat in dè matrix), waarin ik de keuze maak, daarin kan ik wel het een en ander bewerkstelligen. Ja we blijven spirituele wezens met een ervaring hier op aarde en ja we blijven ontvankelijk voor wat om ons heen gebeurd.
   Trouwens, heb je het heel druk? Zin in een bezoekje van mij? Kan ik jou kippen even blij maken…een beetje met hen kakelen 😉
   Ik zal je wel een mailtje sturen via je site. JaNee had ik ook al benaderd, maar ben bang dat ik op dit moment aan de zee weg waai…en mijn allerliefste reisgenoot is nog even druk.

  43. Oooh Moon en Iem, buiten waait het hierooh bij Mij ook stevig en in mij toch wel, door jullie Intense Aanwezigheid (in het Mooji Nothing Nothing Moment smelt ik als sneeuw voor het zonnetje, die er nu even niet is, maar ook weer wel, happy happy hour mjammie, pas op straks ga ik nog zoenen, terwijl ikkus zo’n pest aan zoenen dacht te hebben! Mede door Jullie mag ik mij nu Alles en Niets tegelijk voelen, das het fijnste dat er is, Ultieme Vrijheid in los vast ge en verbondenheid, daar zijn geen lompe SM(s) touwtjes voor nodig, mag wel hoeft niet, optioneel..

   Ooh Shoot ik heb net een minuutje niet goed nagedacht, is da errug? Straks komen er plots nieuwe mensen kindjes uit mjammie de barende zee varende moeder, heb ik ut weer gedaan zeker, veel nadenken en de mensheid sterft vanzelf uit, heb je geen gifstoffen van de Illu’s voor nodig, aan de andere kant bestaat er ook zoiets als uit ellende en verdrukking vluchten naar de barende moeder, terreur van bovenaf geeft ook veel armoede ellende kindjes denk ik, haal de terreur van boven weg, dan hoeft het individu niet meer in z’n persoonlijke terreur denken te vluchten om vervolgens de overmaat aan sjjjitt spanning te moeten lozen in de eerste de beste barende moeder die voorbij komt,

   dat is de realiteit, kinderen maken uit angst of uit denken (lukt niet uit denken) of uit Zoenen in het Moment van geluk zaligheid bij de Ware(n), ik ben een beetje verknipt in mijn gevoel geraakt en heb dus het Idee dat ik 8 Waren baar moederende vrouwen tegelijk wil, schijnt een Illusie te zijn volgens Mooji, of door mijnen verkniptheid in gevoel creëer ik er 8 (fracties van m’n eigen) om mij heen, uiteindelijk, zou ook kunnen, het kipje en het eitje, maar waar is de haan gebleven in dit kippie zonder koppie tokkie verhaaltje?!

   ‘ de meeste mensen willen geen vragen stellen, geen waarheid zien of horen ‘ (Jordan) ; (weet je wat ik zo leuk vond is dat Santos tegen Jordan over z’n moeder begon te praten en z’n zussen, die niet zo slim zijn als hij, maar dat als ze de Stem van Jordan horen dat hun mind en hart open gaat, schijnt met Italiaanse roots te maken te hebben, ik heb da ok zo errug als ik de Stem van Jordan hoorr, verliefd op zijn stem, en toch ben ik een gewoon heterootje, voor zover ik da zelf kan beoordelen, ra ra hoe kan dat toch. }

   Jordan Maxwell and Santos Bonacci on Astrotheology 07/07/12
   http://www.youtube.com/watch?v=5-3IEh7jNjM

  44. Oh Moon omdat jij toch een fractie deel van mij bent in a way, als je bij Iem live komt, zo gaaf, ik wil dat soort dingen nog wel een keer doen, ben ook wel een goede reisgenoot weet ik wel, maar euh ik heb mezelf zo binnenstebuiten gekeerd dat ik er soms lijfelijk best wel beroerd geroerd van ben, wil niet misselijk in de auto zitten, maar moet dan even een tijdje ‘Aansterken’, weerstand opbouwen, rustiger in mijn hoofd worden, meer in mijn lichaam terug keren door te lopen fietsen tuinieren aan strand wandelen, dan kom ik meer in mijn lichaam en kan veel meer aan in de buurt van Anderen, als ik nou zorg dat ik deze zomer mijn bootje (voor zolang ik er nog net niet helemaal failliet aan ga, gaat kiele kiele worden de komende tijden) dat ik de boel daarooo in orde maak, beetje schoonmaken opstarten, dan heb ik daaroooh weer een basis er bij voor de komende zomer weken, een uitwijk basis, als je dan toch te veel energie hebt, en zorg dat de boel daar in orde is, Zeeland, heb het al 10 jaar daarooo, weet niet hoe lang ik het nog kan betalen, maar ieder jaar is er 1, zonde om zomaar op te doeken, als het echt niet meer kan dan is het vroeg genoeg, nou als ik even 10 dagen niet in de lucht ben, dan ben ik in mijn eentje de boel daar in orde aan het maken, ik ga altijd automatisch ontzettend veel lopen daar aan het strand, op blote voeten meestal, gaat automatisch, WORD ik ook weer sterker van in mijn lichaam, minder dun in mijn geest, ik geef wel een seintje als ik 100% gastvrij kan zijn, meestal na een dag of 7 wel, want alleen is maar alleen, doe daar al 10 jaar alles in mijn eentje, soms fijn, soms juist helemaal niet, anyway ik zal aan jullie denken, en je hebt bij deze een Reisgenoot er bij Moon, ik moet effe uit m’n hoofd, anders ben ik zo snel beroerd, lukt me wel, kan mezelf beresterk maken als ik echt wel, als ik schrijf ben ik half ziek vaak moet ik toegeven…. zo zonde, ik heb nog keuze voor het 1 of ander

   of Moon ik doe mijn stoute schoenen nu direct aan, gooi mijn auto vol met benzine, type een paar coordinaten in mijnen gps en rij direct naar jouw Dorp toe, kan ook, en dat ik Zeeland later doe, toch pokken pest weer, niks an aan het strand nu, misschien volgende week dat het wat bij trekt? Oh mijn meel voor het eerst in 6 maanden openmaken, is misschien ook handig?

  45. @Monika: Of plichtsgetrouw, dat woord komt bij mij nooit goed aan. Een positief woord met een negatieve lading. Iets met verplichting erin voelt bij mij al niet goed. Leef! en doe wat je gelukkig maakt dat is mijn instelling nu. Freedom. Ik heb lak aan plichten. En het vervelende is dat je dan buiten de boot valt, omdat je niet bent zoals anderen. Inmiddels vind ik dat niet meer vervelend maar juist fijn.

   Jeetje heb ik hier een heel digitaal drama gemist…Gaat het alweer wat beter Monika?

   @Hyper bedankt voor de positiviteit, een beetje humor kunnen we wel gebruiken met dit weer!

   “The woman who follows the crowd will usually go no further than the crowd. The woman who walks alone is likely to find herself in places no one has ever been before.”

   Albert Einstein

  46. Monika,
   Daar maak ik tijd voor, Wees welkom!
   (Geinig, ik sla net een boek open dat een vriend van me gisteren voor me heeft meegenomen van Cristiane Beerlandt, en lees in het voorwoord zo’n beetje precies wat ik zojuist bedoelde)

  47. Ja het waait behoorlijk hier Monika. Wat voor mij wel een voordeel is deze zomer zijn de prachtige herfstluchten met nog redelijke temperaturen. Maar naar het schijnt komt er mooi weer aan.

  48. Thanx Imke, ik laat het je weten dezer dagen…misschien doe ik dan een tour de Hollande, en ga ik ook nog bij JaNee langs, even inspecteren of die goed op schilder-schema is 🙂
   En als Hyper zijn ‘valkje’ klaar heeft dan gaan we allemaal nog een rondje Zeeland doen 😉

   a perfect circle..gravity….
   http://www.youtube.com/watch?v=ThqUJfwrg3o&feature=related

  49. Of moeten we Hyper toch even eerst een rondje helpen? 🙂
   Als je je meel na 6 maanden opent, dan ben je wel nog even zoet, vrees ik… 🙂

  50. @Monika 30.66: Zeg lieve meid, dan kom je toch ook bij mij aankloppen hè? Want ik woon op een “steenworp afstand” van Jan JaNee. Guido heeft mijn mailadres en Jan ook! Als je dus naar Egmond aan Zee gaat doe je ook Heiloo aan, doen hoor. Afgesproken? 🙂
   Vandaag regenachtig weer, waaien en kil. Verwarming aangedaan. Verkouden geworden want gisteren 2 x kleddernat geworden op de fiets heen en terug. Voor vandaag was in de middag zon voorspeld: ze hebben me voorgelogen!!!!!

  51. @ Monika. hihi, je krijgt het druk meid.
   Bedankt voor het u tubje,right on the money.( ga meteen effe kijken of ze weer ’s deze kant uit komen)

  52. Willie jij was dat dus…ik las nog in de krant dat een schilder aan zee door een steen was geraakt….niet meer doen, he?! 🙂

   Ik kom graag ook bij jou langs, bedankt voor je uitnodiging.
   Wat jammer dat je een kou hebt gevat, maar het weer is idd super raar. Ik had paar dagen geleden ook even voor een half uurtje de verwarming aan. Het is op zich wel redelijk mild buiten, maar het weer is heel wispelturig, herken ik wel een beetje 😉

  53. Monika, Imke, Lis, Hyper: citaat uit de Tao Teh King: “Doe de wijsheid van u, en weg het weten; dan zal het volk honderdmaal meer gelukkig zijn.
   Doe de filantropie van u, en weg met gerechtigheid, en het volk zal terugkeren tot liefde voor de ouders en voor de kinderen.
   Doe de handigheid van u en weg met gewinzucht, en er zullen geen dieven en rovers meer zijn.
   Doe afstand van deze dingen en neem geen genoegen met de schijn.
   Daarom toon ik u g u moet houden. Zie uzelf in uw oorspronkelijke eenvoud en behoud uw oorspronkelijke puurheid. Heb weinig egoïsme en weinig begeerte.”

  54. Oh god Lisz zoals je nu voorbij komt vliegen, mmmmmm, je wil nie weten hoe gek op je ben, omdat je er zo errug bent, als je er bent, zonder mind bending en zonder boggling, gewoon zoals je bent, She’s So Alive (als ik een god was dan zou ik een Liszie maken en in een doosje doen zodat ik er de gehele dag naar kan kijken, wel een grote box met holografische matrix streepjes, ze moet niet denken dat ze er niet uit kan, dan is er niks meer aan voor een beetje verwende god die graag veel snoept)

   Snoop Dogg Featuring Pharrell – Beautiful
   http://www.youtube.com/watch?v=_FE194VN6c4

  55. Nog eentje dan “om het af te leren”:
   “Laat varen uw studie, dan zullen de zorgen van u wijken.
   Wat baat de kennis van taalkundige spitsvondigheden? Beter is kennis van het onderscheid tussen goed en kwaad.
   Helaas, de wereld is een wildernis geworden en er is geen einde aan.
   Alle mensen zijn blij en vrolijk als hij die geniet van voedsel, als hij die in lentetijd een hoog terras heeft bestegen.
   Ik alleen ben kalm en heb mij nog niet bewogen. Ik ben als een klein kind, dat nog niet geglimlacht heeft. Ik ben vrij en zonder belemmering, alsof er niets was waarheen ik zou willen terugkeren.
   De gewone mensen hebben overdaad; ik alleen ben als een die alles verloren heeft. Ik heb het hart van een domme; ik ben een chaos van verwarring.
   De gewone mensen zijn schitterend verlicht; ik alleen ben als duister. De gewone mensen zijn zijn doordringend van doorzicht; ik alleen ben droevig ongerust. Ik ben vaag als de zee, ik word door de golven heen en weer gedreven, als rusteloos.
   Alle mensen hebben overal een reden voor; ik alleen ben dom.
   Ik alleen ben anders dan de gewone mensen, omdat ik de Moeder vereer die alles voedt.”
   Tao Teh King, hoofdstuk 20.

  56. @Lis 30.60: nostalgie voor mij. Jammer dat de video stopt bij 40 seconden. Gaat niet verder. Min computer (of Youtube) heeft kuren de laatste tijd hiermee. De zanger van The Doors lijkt bovendien als twee druppels water op de oudste van een zus van mij. Hij is alleen een tikkeltje blonder. Grappig.

  57. Monika gezellig als je langs komt. En ja Willie gooit naar mij weleens met hemelstenen.
   Willie wat je zelf wil hoor maar als Monika hier is kun je ook bij mij langs komen heb heerlijke koffie en broodjes.

  58. @JaNee 30.74: JaNee, dat is niet tegen dovemansoren gezegd, ook al ben ik gehoorgestoord gnagnagna. Natuurlijk kan ik dan ook bij jou langs- of beter aankomen. 🙂

  59. Oke Willie leuk, heb je vervoer anders kan ik je met de auto oppikken wanneer het zo ver is.

  60. @Martijn: Toevallig…dat had ik niet gezien 🙂 Grappig Willy dat het ook voor jou een betekenis heeft en dat je neef erop lijkt. Prachtige citaten ook.

   @Hyper: Dankjewel, weet even niet wat ik moet zeggen haha :$

  61. @JaNee 30.76: Ja, leuk met die Rolls Royce van je. Helemaal te gek hahahaha. Doen!

  62. Willie, mijn computer heeft ook allures. Misschien komt het toch wel door de zonnestormen…

   JaNee, dat geloof ik wel met die hemelstenen 🙂

   Leuk als we elkaar dan weer een keertje zien.

  1. Sorry Janee, beetje flauw geworden door het insecten eten verhaal. Dat vuurtje is een goed idee op zo’n natte dag als vandaag. Lekker knus gevoel.

  2. Vuurtje zeker geblust JaNee. Dit is wat ik krijg:
   502. That’s an error.

   The server encountered a temporary error and could not complete your request.

   Please try again in 30 seconds. That’s all we know.

   Heb al meer dan 2 weken gedonder met youtube! En nou dit weer! 🙁

  3. Willie, mijn computer heeft ook zijn allures…misschien komt dat wel door de zonnestormen…

  4. Klopt niet hoor Willie, hier nergens last van. Zag al eerder dat je d’r problemen mee hebt, helaas dat Paul er niet meer is, die weet heel veel over dit soort dingen… Ik zou het zo één twee drie niet weten.

  5. Misschien wat witte salie branden wel raam open zetten en even de rook langs de computer laten gaan hahaha.

 25. @ martijn
  Kan er als ex rokert ook hartelijk om lachen hoor ( bij mij thuis mag door visite gewoon binnen gerookt worden , doe alleen zelf niet mee).
  A, die gewezen rokers die zeggen er af te zijn , en dus geen rook meer kunnen verdragen ( bang dat ze dan weer beginnen ) zijn in mijn ogen niet gestopt met roken ,maar hebben het slechts opgeschort. En als je dan stopt doe dat dan cold turkey ben je der in 10 dagen mee klaar, met die pleisters ben je gewoon aan het rekken .

  1. @Marcel, ik zou stoppen als een pakje shag duurder dan 10 gulden zou worden. De gulden bestaat niet meer… Nu betaal ik € 5,90 haha. Toen nog 50 gram, nu 39, ja, het wordt een steeds duurdere hobby.

   Zetten ze er van die fijne teksten op die niet kloppen: roken is dodelijk. Ja, autorijden ook. Het klopt ook niet. Er hoort te staan, roken kan dodelijk zijn. Wat dacht je van niet bewegen? Net zo dodelijk. Lekker op kantoor werken… http://www.nrc.nl/wetenschap/2012/07/18/niet-bewegen-is-bijna-net-zo-dodelijk-als-roken/

   Ja, een rokersfanaat weet ze wel te vinden, ik ga er denk ik maar stickers voor maken. Roken is doodeenvoudig of roken is doodleuk…

  2. @ martijn
   Ik ben wel blij dat ik gestopt ben hoor , moet eigenlijk zeggen dat ik niet weer ben begonnen . Elke roker stopt telkens weer als ie zijn peuk uitdrukt. Nooit meer shag vergeten, ik kan nu 1.5 baantje onderwater zwemmen, mijn tandvlees is gezonder dan toen ik nog wel rookte , mijn huid ziet er gaver uit dan toen . Maar wie wil roken die mag ik hou niemand tegen. Ik doe alleen zelf niet meer mee. Bovendien veel mensen zeggen dan wauw wat goed van je dat je bent gestopt , maar het koste me helemaal geen moeite ik ben gewoon niet weer begonnen . Ik hoefde dus alleen wat te laten en deed er niets extra’s voor.Ik was er gewoon klaar mee, genoeg gerookt.

  3. Ik rookte vroeger ook meer dan een pakje sigaretten per dag, maar ben er lang een aantal jaren van af. En ik voel me nu ook sinds een paar jaar “vrij” van het “stemmetje” dat mij nog jarenlang heeft geplaagd en me soms weer naar de sigaret deed grijpen. Martijn, ik wil niet betweterig klinken en belerend, maar ik kan het toch niet laten om je even deze link mee te sturen
   http://sigaretten.startpagina.nl/prikbord/3788005/in-een-sigaret-zitten-wel-4000-chemische-stoffen

   Gelukkig is dit een medium die uitgebreid aandacht besteed aan de negatieve invloed van chemische stoffen op ons lichaam. Ik hoop dat deze link ook de nodige discussie teweeg zal brengen!

  4. En Martijn, natuurlijk kan het zo zijn dat je zit te trollen (ik werd net op een idee gebracht), maar, zo niet,……. heb je ook overwogen dat het en/en/en/en kan zijn….en bewust eten en drinken (inclusief niet roken en beperkt of geen alcohol) en bewegen (niet overdrijven, zoek evenwicht tussen bewegen en rust) en kijken naar je eigen emoties en je er bewust van worden wat die je te zeggen hebben en genieten van het leven en daardoor….. GELUKKIG zijn?

 26. even dubbel draads met datum en quote afmarkeren dit dopey en droopy avond vierdaagse drama, kan ik later niet zeggen dat ik niet mijn best gedaan heb…
  Het Verhaal Van Eten Meten en Gegeten worden terwijl we bulderend van het lachen rollebollen over de aloude VerjaardagsVloer \____/ bwaaaak.

  Quote:

  ” Dopey is the youngest of the seven dwarfs in Snow White and the Seven Dwarfs. Eddie Collins performed live-action reference and provided any vocal work needed for the character. Although he never says a word, the dwarf Dopey’s vocal effects were provided by the legendary Mel Blanc.

  Dopey is often the butt of the other dwarfs’ jokes, and his silly, playful actions often annoy the pompous Doc and the short-tempered Grumpy. He is not dumb, but merely acts like a toddler or a dog. Though he occasionally whimpers, laughs or hiccups, he does not talk. Dopey is the most popular of the seven dwarfs among audiences, but definitely not amongst the dwarfs. ”

  http://disney.wikia.com/wiki/Dopey

  1. draadje numero 30 van Jouw en Mijn Verhaal

   je moet ze er met hun botte snuffert in duwen, anders hebben ze nog niks door, de meesten..

   I rest my case voorlopig ook even, knock out, de decadentie is natuurlijk niet voorbehouden aan alleen diegenen die ‘de matrix’ nog niet ontwaard hebben, neuh het is onder ons ‘wakkeren’, duidelijk merkbaar, een levenswerk is niet meer waard dan een hik en een vingerknip, behalve als het toevallig uit komt of ‘maatschappelijk gearriveerd geregistreerd’, zoiets, ach was te verwachten… ik en mijn ‘valkje’ pfffff, het is helemaal geen ‘valkje’, nou jaah weten hunnie veel, maakt niet uit, gevoelsmatige mega kloof, is me al zo vaak overkomen, het is zoooooh f diep droevig decadent geworden in dit land, ze hebben alles al gezien gehad gevreten, voor hunnie is het niks.. maar goed daar ging het nog geen eens om, als je wil weten, lees je maar eens terug, liefst nuchter, kan ook helpen? van solidariteit naar bewuste solitairiteit, is ook een ontwikkeling, soms en voor sommigen is het misschien wel noodzakelijk om zo lang en zo veel mogelijk alleen te blijven, ach echt contact, wel of niet, via de tussensferen, is er wel of niet, 100 kilometer of 10 kilometer of 1000 kilometer maakt dan geen meter meer uit, soms is De Kloof onoverbrugbaar, wat je ook doet, het is nooit goed, mensen zuip ze, vreet ze en kots ze, voor nu zit ook ik er effe doorheen, komt wel weer goed, ik snap nu ook wel waarom ik als ‘jongere’ vaak liever alleen was, het heeft toch geen zin… het is een andere diersoort met een andere taal en beleving, schoppen trappen steken huilen schreeuwen, het maakt niet uit… op een zeldzame uitzondering na daar gelaten, die heb ik al genoemd, die bevinding daar ga ik maar eens op mediteren de komende tijd..

   http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/meelezen/mijn-verhaal/comment-page-3/#comment-87924

  2. meten en vreten

   even vakkundig bruut kort sluiten 2 verschillende Verhalen, voor de zekerheid, voor de hard horenden en hard leersen en mindere verstaanders, je moet ze er met hun snuffert in duwen, anders hebben ze nog niks door.,, het is ook zo lawaaierig op zó’n ‘wakkere’ burger verjaardag boeket kransje
   vroeger liep ik gewoon weg zonder ooit nog een spoor na te laten, die tijd ben ik ontgroeid, ook ik besta, dat zullen ze dan maar weten, vroeger was ik onzichtbaar, was makkelijker voor jullie, heb ik geen zin meer in ;

   http://www.wanttoknow.nl/nieuws/wanttoknow-meet-greet-weet-wat-je-eet/comment-page-3/#comment-88317

  3. @ Hyper
   Valkje of niet….in mijn gedachtes ga ik absoluut mee…

  4. LevensLustige Lieve Liszie dank je dank je dank je (3x), het doet me goed echt, Monika ik ben sinds een half uurtje na 2 kopjes koffie weer een beetje uit m’n put geklommen, voelde als een frontale knal tegen een tegemoet komende Truck vannacht, kalmpjes aan Monika, zeggen ze in Twente en Drenthe vaak, gelukkig is gedeelde smart minder dan de halve smart over een veel kortere oppot tijd, het moet er uit, het goede en het minder goede, maar nu voel ik je wel weer, vannacht was zooooooh raarrrrrr allemaal, soort SP met rotte tomaten sfeertje.. raaarrrrrrr

   Monika grappig opvallend opmerkelijk, ik zei net van dat ik je nu weer voel, daarna kijk ik op de Front Page en zie Jouw nieuwste posting over mijn slakken Meel, Half Jaar Vertraging…

   DAT is het dusz Monika, je hebt HUM, is voor een gemiddeld Mens niet voorstelbaar waarschijnlijk, dat ik mijn Meel een Half Jaar niet open heb gemaakt, waarom dat is, Ik Beloof Jou Nu plechtig, en mezelf beloof ik nu plechtig dat ik Mijn Meel ga openmaken, is ook raaarrrr dat ik daar zo moeilijk over doe, een half jaar lang, ik weet het, ik snap mezelf wel, waarom dat is, kan het moeilijk uitleggen, doet er niet toe, ik moet even de Drempel over zoals dat heet, voor mij is dat een andere Dimensie instappen, meer dichter tegen de alledaagse 3d Dimensie, daar waar heeeeeel veel ongezien geweld kan gebeuren en gebeurt….

   Jeff Buckley – Hallelujah
   http://www.youtube.com/watch?v=y8AWFf7EAc4

   Jiskefet – Raaarrr
   http://www.youtube.com/watch?v=U9exnEwjcbo

  5. Mensen kunnen niet ranzige verhalen, niet tegen een geintje, porseleinkasten, ze worden er al eng van. Welkom in mijn wereld. Ruim al 9 jaren woningen leeg en kom dan de ranzigste dingen tegen, tot de mooiste spullen… Mijn dochter liep op haar derde al tussen 40.000 euro porselein rond haha. Laat haar alleen de ranzige troep maar niet zien of horen wat wij meemaken.

   Ik kan heel gevoelig zijn maar een watje ben ik zeker niet.
   Het is allemaal materie, het ene is vies, het ander wonderschoon. Dat is mijn werk, om deze van elkaar te scheiden. Het één gaat in de afvalbak, het ander wordt tentoon gesteld. Antiek chinees porselein vind ik fijn, prachtig vaak zelfs. Vuile matrassen en vloerbedekking zijn weer wat minder, zijn slechts milde voorbeelden, stel dat ik weer arme zieltjes raak, maar hoort allemaal bij het mensen leven. Ik begeef me waarlijk in het leven, sta er midden in. Ik zie alles, er valt weinig te verbloemen als het hele huis leeg moet.

  6. Hyper zijn teiltjes worden wel steeds beter , hoewel dat teiltje met één zijkant en een doorlatende dubbele bodem mij wel goed heeft laten lachen .
   ~~~~~\_____/~~~~~~~ bootje

 27. Even geen praatje poep , slak of kakkerlak .

  “You represent the renegade group of light, and you have agreed to come back on the planet. You are on assignment. You come into these physical bodies and take them over, and you intend, through the power of your spiritual identity, to change the physical body. You all selected with great care the genetic lines that would best give you head starts with all of this. Each of you chose a genetic history through which members of the Family of Light have threaded….

  As members of the Family of Light, you have incarnated on this planet to prepare yourselves to do your work. What is your work? Your work is quite simple: you carry frequency into systems that have limited light frequency, because light is information. This is not cold, computer-data information; it is information that is transmitted biologically through an electromagnetic send-out of consciousness. This is what you are experts in. If you were to have a business card printed up for yourselves when you are in full memory of your identity, it would say something like: “Renegade Member of Family of Light. Systems Buster. Available for altering systems of consciousness within the free-will universe. On call.“….

  You go for it! This is what you do. This is an aspect of your identity that you all have in common, and you are here in the millions at this time. You are here primarily to remember who you are, to operate multi- dimensionally within the system, and to teach humans-the natives in this place that have been under frequency control for a long time….

  The task for you members of the Family of Light who have desired to take this information inside of yourselves is to anchor a new frequency on the planet by anchoring it impeccably inside yourselves. This is not easy. It was not meant to be easy. You did not come here to have an easy assignment. You are renegades, and you have been renegades…

  1. @Cozmic, is dit een channeling of zo? Family of light, haha, een member ook nog…

  2. Wounded Knee, Zo raak Cozz, fijne rillingen er van, sharp as a razor blade from inbetween heaven and hell, thnx man!

   Wij gegriefde bont en blauw geschopte groentjes met de zeil oren en de Frygische Free Styler Muts mogen lekker Mutsen met Hare Schoonheid en naast Haar staan voor op de plechtige monumentale foto ;

   Snow White & Dopey
   http://www.youtube.com/watch?v=FHRtcuBjs8s

   En nu m’n beginners Teiltje Versie 2.0 na veel oefening baart beginnende kunsten enigszins waterdicht is geworden kan ik er net zo goed voor m’n plezier en vertier een stukkie mee gaan varen op de woeste baren liefst nog voor dat het herfst wordt, oh dat was het al, herfst, bij een graadje of 18 à 19, geen gek temperatuurtje voor een wilde herfst, zoals JaNee al zei..

   Quote:

   ” bloke – a boy or man; “that chap is your host”;
   “there’s a fellow at the door”; “he’s a likable cuss”; “he’s a good bloke” ”

   http://www.thefreedictionary.com/bloke

   Quote:

   ” De Frygische muts is een zacht kegelvormig hoofddeksel waarvan de top naar voren wijst en weer wat naar beneden valt. De muts was het kenmerk van de inwoners van Frygië (Klein-Azië) en werd volgens de legende voor het eerst gedragen door hun koning Midas om de ezelsoren die hij als straf voor zijn domheid van de goden had gekregen te verbergen.

   De Frygische muts werd in het Romeinse Rijk gedragen door vrijgelaten slaven en hun nakomelingen. Dit gebruik wordt vaak gezien als de oorsprong ervan als symbool van de vrijheid.

   In de Middeleeuwen dook de muts weer op bij de Noormannen en de Byzantijnen en gold ook als typisch voor de Saksen en Angelsaksen. Ook Napolitaanse zeelieden droegen de Frygische muts.

   Het hoofddeksel werd in de moderne tijd gedragen door de jakobijnen en als symbool van vrijheid in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de Franse Revolutie. Tot op de dag van vandaag wordt het nationale symbool van Frankrijk, Marianne, afgebeeld met een Frygische muts op. De muts was het symbool van het ooit tot slavernij (aan het feodale systeem ) vervallen Franse volk dat zijn banden had afgeschud en nu vrij was. ”

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Frygische_muts

  3. Of het een eng wijf is weet ik niet , ik heb haar nooit ontmoet .
   Te stellen dat alle channelings slecht zijn zou nogal wat betekenen .
   Dat zou inhouden dat we hier in 3D volledig aan ons lot overgelaten zijn .
   In de vierde dimensie is niet iedere entiteit STS er is voldoende STO .
   De kunst is om te sorteren welke entiteiten je uit je kracht willen halen en welke je stimuleren om in je kracht te gaan staan .

  4. Ik ga er van uit dat ze ons allemaal weinig goeds te brengen hebben. Ik dacht dat jij in je eigen kracht geloofde? Laat ze lekker opzouten met hun domme verhaaltjes. Ze zetten ons klem, of het nu negatief of positief is, of ze je in een nachtmerrie trekken of in een prachtige onnatuurlijke droomwereld. Het is nep. Zo ver ik weet hebben we zelf alle kracht en talenten om alles te kunnen veranderen, aan te trekken en af te stoten. Paranormale ervaringen, voelen, genezen, het zit in onszelf. Daar hebben we dat gelul niet voor nodig. We zijn een energie die één is met het al, wij zijn het al. God is waanzin, al die entiteiten zijn waanzin. Voor mij is alles van dit eerder satanistisch, de waarheid niet onder ogen kunnen zien, meer willen dan je krijgt toebedeeld en daarom maar dromen…
   Uiteindelijk gaat ons lichaam dood en wat wil je dan? Naar de pleiaden? Vast blijven hangen in een bedachte context? Blijven ervaren in welke dimensie dan ook? Of wil je waarlijk vrij zijn, zoals je al bent, hier en nu. Eén met dat wat alles omvat, één met de eeuwigheid. Onze geest is de valstrik, die kiest tussen goed en kwaad. In werkelijkheid is dat allemaal illusie…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.