Advertentie

Aarden, met je voeten op de grond.. UPDATE


aarden

x

* * *
We hebben onderaan de film ‘Grounding’ voor je in dit artikel gezet. Plezier ermee!

* * *

Een interview met een Earthing Expert
X

Aarden, met je voeten op de grond..

x
2014 © Berend Watchus – WantToKnow.nl/.be

x

De eerste keer dat ik over aarden hoorde.. Sinds enkele jaren was ik bekend met het fenomeen van aarden, zoals dat voorkomt bij de meeste vormen van meditatie. Ook had ik weleens gehoord van mensen dat het gezond is om met je blote voeten op het gras en op de aarde te lopen. Het was nog wat abstract voor me en ik had ook niet echt een duidelijk overzicht van welke zaken nu wel en niet met elkaar te maken hebben.

Berend Watchus
Berend Watchus

In 2013 had ik in blogs en podcasts van Dave Asprey, ‘quantified self’ guru, zeer positieve ervaringen vernomen over het fenomeen van aarden. Dave Asprey is een nuchtere succesvolle zakenman die tonnen heeft geïnvesteerd in allerlei soorten scans, testen en experimenten om zijn lichaam en geest te upgraden. Intussen is de multi-miljonair na jaren van experimenteren enkele (dollar) tonnen en vele (lichaams) kilo’s lichter, heeft enkele gezondheidsklachten waar hij last van had, geëlimineerd en hij heeft met trainingen en testen zijn IQ aanzienlijk verhoogd.

Asprey had het over een ‘Earthing Mat’ als praktisch alternatief voor het lopen op blote voeten, ook had hij het over het voorkomen van jetlag klachten met zijn ‘Earthing Mat’. Ik vond het toen nog steeds wat abstract, maar ik was wel zeer geïnteresseerd geraakt, zeker ook omdat ik vind dat Dave Asprey iemand is die met beide benen op de grond staat: heel ‘down to earth’!

Steve Kroschel en de film ‘The Grounded’
Aan het einde van 2013 zag ik online de film Grounded in een voorpremière , ook bekend onder de titel The Grounded. Deze film is nu, januari 2014, net in première in de bioscopen in de VS. De film is gemaakt door Steve Kroschel, een filmmaker uit Alaska die normaal gesproken natuurfilms maakt. Steve Kroschel is enorm nieuwsgierig naar het fenomeen van aarden, ofwel fysiek bloot huidcontact met de aarde.

Grounded-Print-poster_dec10Kroschel probeert het eerst zelf uit om zijn eigen pijnklachten te verminderen, zodra hij merkt dat het ondanks de eenvoud echt werkt, wordt hij razend enthousiast en begint hij aardingssetjes uit te delen aan mensen in zijn woonplaats (Haines, Alaska) die leiden aan diverse gezondheidsklachten. Tot iedereens vreugde en verbazing begonnen veel mensen vrijwel direct op te knappen, ze hadden minder pijn, ze werden mobieler en ze konden beter slapen.

Clint Ober en het boek ‘Earthing, The most important health discovery ever?’
Hoewel het contact maken met de aarde een van de meest natuurlijke dingen is wat mensen, dieren en panten kunnen doen, is er toch een echte pionier geweest die dit weer terug heeft geherintroduceerd in de moderne maatschappij die letterlijk haar contact met de Aarde heeft verloren. Clint Ober is de pionier die in de jaren ’90 als gepensioneerde kabeltelevisie eploitant begon na te denken over de reden dat elektronische apparaten elektrisch worden geaard en  of dit aarden misschien ook gunstig zou kunnen zijn voor het functioneren van de mens.

Ober experimenteerde eerst op zichzelf en zijn eigen klachten en deed vanaf 2000 samen met een team onderzoeken met vele tientallen proefpersonen. Het combineren van elektrotechnische principes, natuurkunde en biologie bleek te werken! Clint Ober heeft sindsdien veel informatie beschikbaar gemaakt over Earthing. Het meest bekende boek over dit onderwerp heet ‘Earthing, The most important health discovery ever?’ en is geschreven door: Clint Ober, Stephen Sinatra en Martin Zucker. Het boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar onder de titel: ‘Earthing, Je lichaam aarden (gezond en energiek door contact met de aarde).’ (zie boekentips onder dit artikel)

Hoe werkt Earthing?
Wat mij betreft, zeker na het lezen van wetenschappelijke onderzoeken en ervaringsverslagen, is Earthing een geweldig iets dat we gewoon vergeten zijn sinds we van de grond af zijn gaan wonen en rubberen zolen zijn gaan dragen. Echter sinds we wisselspanning in ons huis en op het werk hebben, is de noodzaak voor Earthing alleen maar toegenomen. Het is dus echt, concreet, heilzaam en veilig alleen wilde ik er toch meer over weten dan ik bij de FAQ’s van Earthing Mat dealers en andere websites kon vinden.

Ik had al wat video’s op youtube gezien waarbij mensen met een multimeter (ingesteld op AC Volt) thuis de verschillen in spanning op de huid meten wanneer men wel of niet geaard is. Zodra je bij je pc een een spaghetti aan snoeren hebt, in de muur bij je hoofdeinde van je bed een stroomkabel hebt, een laptop op schoot hebt of buiten onder een hoogspanningskabel doorloopt, dan zie je de spanning op het lijf oplopen wanneer je niet geaard bent.
In dit geval maakt het praktisch niet uit of je nu van je slippers afstapt en met blote op het gras gaat staan, of dat je thuis via een speciale veilige Earthing stekker met een speciaal geleidende Earthing mat of deken verbinding maakt met de ‘aarde’ in het stopcontact. (*Let op: Er bestaan testapparaatjes waarmee je kunt testen of de aarde van jouw stopcontact wel echt verbonden is met de aarde en ook of het wel veilig is en niet bijvoorbeeld per ongeluk onder spanning verkeerd is aangesloten..!)

Hoewel deze video’s iets meer inzicht gaven, zag ik door de bomen het bos niet meer, en ik besloot een expert op het gebied van Earthing te interviewen om zo wijzer te worden over de technische eigenschappen van dit gezondheidsbevorderende fenomeen. Ik heb contact opgenomen met Jan van Stiphout van Earthing Nederland en hij wilde inderdaad meewerken aan een interview. Ik ben ervan uitgegaan dat de meeste lezers van dit artikel al bekend zijn met de basis info rondom het fenomeen van Earthing, om die reden ga ik redelijk snel over tot specifieke technische vragen.

Dit is mijn interview met Earthing expert Jan van Stiphout:

* * *

Wie bent u en wat doet u voor werk?

Jan van Stiphout
Jan van Stiphout

Mijn naam is Jan van Stiphout. Ik ben afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht in wiskunde. Na mijn tijd bij een verzekeringsmaatschappij heb ik een boerderij in Friesland verbouwd tot een retraite centrum. Twee jaar geleden kwam ik in Amerika op het spoor van Earthing, Aarden en ben ik het bedrijf Earthing Nederland gestart.

Kunt u iets over uw bedrijf en producten vertellen?

De missie van Earthing Nederland is het promoten van het contact maken met de energie van de aarde als een eenvoudige en natuurlijke manier om een gezondere wereld te creëren. Tevens omvat onze missie het aanbieden van betaalbare producten van goede kwaliteit, zodat mensen zich effectief kunnen aarden binnenshuis en tijdens de slaap. De belangrijkste producten zijn het Aardingslaken, van katoen en zilverdraad, voor op bed en een Aardingsmat voor bij de computer en/of bij de tv.

Begrijp ik het goed dat je met aarden, bijvoorbeeld op je blote voeten of met een earthing mat, je lichaam elektrisch verbindt met de aarde en direct gelijk stelt aan het DC voltage van de aarde?

Ja

Is het zo dat je door je te verbinden met de aarde en hetzelfde DC voltage aanneemt als de aarde en dat je dan met je lichaam een soort (Faraday kooi) schild vormt voor EMF straling?

Ja, de EMF straling die voortkomt uit ons elektriciteitsnetwerk, dus met een lage frequentie van 50 Hz, heeft door het aarden geen vat meer op je en kan nauwelijks of geen wisselspanning meer op je lichaam creëren.

Zodra je met een laptop op schoot zit, in de buurt bent van elektriciteitskabels of buiten onder hoogspanningskabels doorloopt is er een enorme verhoging van AC voltage op het lichaam te meten. Zodra je met een aardingsmat of met blote voeten op het gras verbinding maakt met de aarde, zie je deze door EMF veroorzaakte AC spanning weer neutraal worden richting 0. Ik heb dit online gezien in video’s, klopt dit? Wat doet deze verlaging van spanning van het lichaam?

Dit klopt en zorgt daardoor voor veel minder spanning en dus veel minder stress op je lichaam. Deze AC spanning, wisselspanning, is onnatuurlijk voor je lichaam en zou niet meer mogen bedragen dan 100 mV. Als je niet geaard bent, zie je vaak, dat deze wisselspanning wel enkele Volts ofwel enkele duizenden mV bedraagt. Deze continue stress op je lichaam zorgt ervoor, dat je lichaam continu in de Vecht of Vlucht stand komt, waardoor de energie wegtrekt uit je organen en naar je ledematen gaat (klaar om te vechten of te vluchten). Je metabolisme gaat minder goed werken, je immuunsysteem, het kost veel energie dus je wordt eerder moe en het creëert extra vrije radicalen, die chronische ontstekingen veroorzaken. (* 100 mV=100 milli Volt=0,1 Volt)

Klopt het dat de aarde een 24 uurs (circadiaan) ritme heeft m.b.t. veranderingen in oppervlakte spanning?

Een mens is een onlosmakelijk onderdeel van de Aarde; hij maakt hier deel van uit, op een intensere wijze, dan hij vaak wil toegeven!
Een mens is een onlosmakelijk onderdeel van de Aarde; hij maakt hier deel van uit, op een intensere wijze, dan hij vaak wil toegeven!

De energie van de aarde is niet constant en heeft een 24 uurs (circadiaans) ritme. Daar is je lichaam op afgestemd. Daarom is het erg belangrijk als je naar verre oorden reist om op de bestemming zo snel en zo veel mogelijk te aarden. Als ik naar of van Amerika reis zorg ik altijd dat ik in een Recovery Bag slaap en zo mogelijk nog even buiten aard voordat ik ga slapen. Ik heb eigenlijk nauwelijks last van een jetlag, terwijl het tijdsverschil soms wel 9 uur is.

De Schumann resonantie, opgewekt door duizenden bliksemontladingen per seconde tussen de ionosfeer en het aardoppervlak, heeft ook een 24 uurs (circadiaan) ritme. Deze Schumann resonantie is een puls in de vorm van straling. Sommige earthing mat verkopers beweren dat een earthing mat de Schumann resonantie aan je lichaam doorgeeft.

Voor zover ik weet, kan dat helemaal niet, omdat de Schumann resonantie geen geleider nodig heeft om het lichaam te bereiken en in de lucht aanwezig is. De Schumann resonantie is onderdeel van het complexe geheel aan geo-elektriciteit en atmosferische elektriciteit. Heeft de Schumann resonantie specifiek met earthing en Earthing matten te maken?

De Schumann resonantie staat los van Earthing. Je leest er ook niets over in het boek.

Er is aangetoond dat de Schumann resonantie een bewezen ‘zeitgeber’ functie heeft voor ons circadiaan ritme, net als zonlicht. Het lijkt alsof het verbinden van je lichaam met de spanning van het aardoppervlak, Earthing, ook een positieve (‘zeitgeber effect’) invloed heeft op onze biologische klok, net als bij zonlicht en de Schumann resonantie. Is het ritme van aardoppervlakte spanning (DC Volt), verbonden aan het ritme van de Schumann resonantie? (zijn het DC Volt uitingen en EMF uitingen van hetzelfde fenomeen van bliksemontladingen tussen de ionosfeer en de aarde?)

Earthing, Aarden heeft inderdaad invloed op onze biologische klok en is ook een ’zeitgeber’. Ik zou niet weten of de DC spanning verandert gedurende de dag, maar men spreekt wel over de frequentie van de vrije elektronen of van de energie van de aarde. Zoals ik ook hierboven verteld heb, heeft aarden een duidelijke invloed op mijn biologische interne klok als ik reis.

Wat is een gezond niveau van lichaamsvoltage? Meet je dat met AC of DC? Kan je lichaam ook van polariteit veranderen, dus van min naar plus?

Als je veel aardt, dan neemt je lichaam de meest natuurlijke lichaamsspanning aan. Ik weet niet wat gezonde lichaamsspanningen zijn en ik denk dat die bij iedereen verschilt. Bij Earthing zijn ze ook niet bezig met het meten van de lichaamsspanning. Wat ze wel meten is de wisselspanning op het lichaam. Die moet zo laag mogelijk zijn, maar in ieder geval minder dan 100 mV. Dat bereik je door binnenshuis zo veel mogelijk te aarden. Wanneer je statisch geladen bent, kun je wel enkele duizenden Volts opbouwen aan spanning. Wanneer je dit voelt met een schok, kan dat wel 3000 tot 5000 Volt zijn geweest.

aarden 2Hoe verhoudt dit zich tot de subtiele verschillen (enkele volts / millivolt) in voltage waarover gesproken wordt als het gaat om earthing en gezondheid?

Statische elektriciteit is geen wisselspanning. Die ben je na het aanraken van iets geaards of zelfs een deurknop (van een auto) of een andere persoon vaak meteen kwijt en komt dan niet meteen weer terug.

Het grote probleem is de wisselspanning (los van allerlei straling van mobiele netwerken, mobiele telefoons e.d.) op je lichaam, die gecreëerd wordt door ons elektriciteitsnetwerk en elektrische apparaten. Dat is een onnatuurlijke door mensen gecreëerde spanning en geeft stress. (Zie ook hierboven).

Iedere meter hoger (ongeaard) boven de grond, verhoogt het lichaamsvoltage enorm, namelijk zo’n 100 Volt per meter, je komt dan al snel op 1000 Volt in een appartement. Dit verklaart kennelijk ook het gigantische verschil in aantallen mensen met bijvoorbeeld een beroerte: statistisch 40% hogere kans op beroerte bij mensen die meerdere verdiepingen van de grond af wonen.

Hoe verhoudt dit zich tot de subtiele verschillen (enkele volts / millivolt) in voltage waarover gesproken wordt als het gaat om earthing en gezondheid?

Nogmaals, je moet de ene spanning niet vergelijken met de andere spanning, dus de elektrische potentiaal van 1000 Volt op je lichaam kun je niet vergelijken met enkele volts/millivolt in wisselspanning op je lichaam.

De elektrische potentiaal die ontstaat doordat je hoger van de grond af bent, is iets natuurlijks. Zelfs als je op de grond staat heb je een elektrische potentiaal van gemiddeld 200 Volt. Het is wel zo, dat hoe hoger je ongeaard bent, dus in flatgebouwen, hoe hoger de elektrische potentiaal. Deze hogere elektrische potentiaal worden ook aangenomen door alle stofdeeltjes op die hoogte en die kunnen bij botsing met je lichaam of in je lichaam (bijv. je longen) zorgen voor een verhoogde aanmaak van vrije radicalen, die dan weer zorgen voor een slechter functionerend lichaam. Dat laatste is misschien de oorzaak van de hogere kans op een beroerte. Door veelvuldig te aarden, als je in een appartement woont, zul je de verhoogde aanmaak van vrije radicalen weer kunnen neutraliseren.

Dan ben ik meteen gekomen bij misschien wel het belangrijkste voordeel van aarden: het binnenstromen van vrije elektronen in je lichaam, die het overschot van vrije radicalen kan neutraliseren. Het gevolg is een lagere chronische ontstekingsgraad. En chronische ontstekingen zijn de oorzaak van bijna alle chronische ziekten en ziekten van onze moderne tijd.

Meer hierover is op onze website te lezen bij o.a. HIER

Aanvullend:

Earthing draait niet voornamelijk op de diverse vormen van lichaamsvoltage. Dat is een belangrijk aspect, maar het belangrijkste aspect zijn de vrije elektronen die we als mens nodig hebben om onze immuunrespons met vrije radicalen in de toom te houden, zodat het teveel aan vrije radicalen geen chronische ontstekingen veroorzaken!

* * *

Persoonlijk ben ik weer een stuk wijzer geworden door de uitleg van Jan van Stiphout van Earthing Nederland. Dus samengevat, als je helemaal in de middle of nowhere bent, zonder wisselstroom in het huis, dan nog heeft je lichaam contact nodig met de aarde om elektronen in het lichaam aangevuld en in balans te krijgen. Dit is het belangrijkste aspect van Earthing.

earthing nederlandDaarnaast is het geweldig als een soort reset of calibratie van je biologische klok, zeker bij het reizen door tijdzones om een jetlag (bijna volledig of geheel) te voorkomen. Je zet als het ware je eigen klok weer gelijk met ons grotere (hemel) lichaam: de Aarde! Zo ben je als het ware ‘in tune’ of resonant met de aarde, want ook de aarde heeft haar eigen 24 uurs ritme. Mogelijk fluctueert de lage spanning van het oppervlak van de aarde in een 24-uurs ritme en is dit de klok waar we ons aan ‘gelijkstellen’. In ieder geval werkt het net als zonlicht en net las de Schumann Resonantie (straling) als een ‘zeitgeber’ die onze biologische klok beïnvloedt.

Elke meter die je hoger van de grond af woont, is des te meer reden om te aarden, omdat er een elektrisch veld om de aarde aanwezig is (als onderdeel van het geheel aan geo-elektriciteit en atmosferische elektriciteit) dat per ongeaarde meter omhoog 100 Volt extra potentiaal spanning op het lichaam veroorzaakt. Hoewel deze potentiaal spanning in de lucht niet verward moet worden met spanning in het stopcontact of in een batterij, is ook dit een gezondheidsissue. Als mensen geaard zouden slapen in flats en appartementen, zou dit voor deze doelgroep veel schelen op gezondheidsgebied.

Tot slot is het mooi meegenomen en zeer belangrijk dat we door te aarden, we ons kunnen afschermen tegen de uitstralende wisselspanning in ons huis en op het werk. Los van alle apparaten zijn er ook nog eens allemaal elektriciteitskabels in de muren verwerkt; zelfs in de muur bij het hoofdeinde van het bed.

Bij deze wil ik Jan Stiphout van Earthing Nederland nogmaals hartelijk bedanken voor het interview en ik nodig de lezer uit om de website van Earthing Nederland te bezoeken: www.earthingnederland.nl

Berend Watchus

2014 januari © berendwatchus@hotmail.com

77 gedachten over “Aarden, met je voeten op de grond.. UPDATE

 1. Goed verhaal van Jan van Stiphout. Dit maakt het wat toegankelijker. Ik had er al veel van gezien en gehoord. En die film die januari 2014 zou uitkomen, zeker een remake?? De film is allang reeds op youtube te bekijken. Een poos terug had Cozmic daar een linkje van geplaatst.
  Ja waar de Hollandse houten gele klompen al niet goed voor zijn 😉 ♥

  1. Sun, je hebt een goed geheugen 😉
   Ook had ik een tjoep geplaatst van een cardioloog die uitlegde hoe vernietigend de electrische spanning in je lichaam werkt. ( zal em ff opzoeken)
   Aan de hand daarvan ben ik zelf gaan meten en onderzoeken en kwam tot verbluffende resultaten. De spanning rond electrische apparaten kan behoorlijk hoog oplopen. Als je er een poosje tussen zit en niet geaard bent dan heb ik voltages tot 14 volt gemeten in het lichaam.
   Met behulp van een zelfgemaakte aardingsmat viel de spanning in het lichaam direct terug naar 0,5 volt, verbazingwekkend was ook dat de aanwezigheid van een aardingssmat de aanwezige spanning meer dan halveerde.
   Ik moet nu weer nieuwe aardingsmatten maken want iedereen die het resultaat zag en voelde wilde er 1 hebben.

  2. @Cozmic, ja dat zei je n paar maandjes geleden ja, dat je er zelf mee aan de slag zou gaan. Viel mij ook op hoe die meters kunnen uitslaan.
   Goed bezig!

  3. Berend, ik heb wat geld geïnvesteerd in onderzoek. Uiteindelijk kan ik mensen voor een paar tientjes een goedwerkend aardingsysteem aanbieden.
   Materiaalkosten zitten em in puur zilverdraad, haardikte. En nog wat klemmetjes en wat koperdraad om aan de verwarming te aarden.
   Ik heb dit al aan Guido gemeld, ik kan er geen supergelikt set van maken, slechts het materiaal en de instructies. Gedeeltelijk een zelfbouwpakket.
   Bij aanvraag van min. 50 personen kan ik een goed pakket samenstellen, het zilverdraad moet ik groot inkopen.
   De kosten zijn echter een lachertje tov de earthingmats die je op internet kan kopen. Wie oren heeft hore

  4. Ok, maar dan wel op wtk een review. 😉
   Meetresultaten en gevoelsresultaten.
   De prijzen van die earthingmats vind ik idioot, commerciele Amerikaanse trash. Ik stel dus voor om mijn metingen en oplossingen aan de tand te voelen.

  5. Al het goede komt van Cozmic 😉 haha; ik kon het niet laten; niet jouw favoriete reclame, maar het kwam zo in me op.
   Vanwege o.a. de Nigella Sativa (komijnzaadolie) die je had aanbevolen. Het heeft dezelfde effect (mbt pijn) op een mens als earthing is mijn ervaring.
   De pijnlijke schouder die ik altijd had is ermee verholpen. Nigella Sativa, schijnt ook een ‘verborgen’ zeer heilzame middel te zijn, en dat kan ik beamen. thanks, Cozmic!! 🙂

  6. OK Coz, biedt hem aan hier. En ik plaats het onder het artikel..! Kleine amateurfoto is geen bezwaar..! Zou dat lukken..? Verzamelen we de orders. 50 is wel veel, in mijn gevoel.. Wie zou er een willen bestellen..??

  7. Sun 1.11
   Alle crediet gaat uit naar moeder Aarde, deze prachtige planeet die alle geneeskrachtige planten op haar huid laat groeien. Zelfs Earthing houdt in dat je je weer verbindt met haar resonantie.

  1. We gaan ze snel aanbieden Ine.. Komt goed. Ik ben in koortsachtig overleg met Cozmic..

 2. Zijn we toen we incarneerde naar de aarde niet automatisch geaard (AArdlingen)ik denk zelf dat je geen matjes nodig hebt om te aarden want je bent al geaard bij de geboorte.
  Als jij jou eigen kracht (gedachtekracht) gebruikt en zegt in ben geaard dan ben je al geaard.
  Want u wil geschiedde, maar als je denkt dat een matje helpt koop er dan een of maak er dan een, maar je word dan wel afhankelijk van een matje en zo heb je weer een hulpmiddel erbij en zo kan je maar doorgaan en als je op internet leest dan zie je dat je ook kristallen moet gebruiken kettingen, enz…
  Geloof weer in jezelf en gebruik je eigen grootse kracht als schepper.
  Ze kunnen je van alles laten zien op meetapparatuur maar het gaat ten slotte om jou eigen geloof of jij wel of niet geaard bent!

  groeten van een Aardling…

  1. Klopt allemaal wel Raymond, maar ik neem aan dat je ook een fiets/auto/bus/trein gebruikt en niet in de spirit op pad gaat? Het gaat om die mensen die het nodig hebben.
   En de mensen die zeggen: “Geaard!” en het vervolgens niet zijn, zullen ook niet op de vingers van twee handen te tellen zijn..?!

  2. Placebo erkennen is 1 ding, maar zeggen dat alles op dezelfde manier met de geest te beïnvloeden is, dat laat ik aan de goden en de wijzen over mij daarvan te overtuigen (of een heel overtuigende wetenschapper)

 3. Een prima artikel,dat belangrijk is te weten.
  Neem wel een echte aarde en zorg dat bij je blote voeten iets van
  koper (zilver) aanwezig is. Ik heb een band gemaakt met geleidend materiaal. Als ik in bed lig, voel ik deze geaarde band tussen mijn grote teen en slaap dan met vertrouwen in, wetend dat ik verbonden ben met moeder aarde.
  En voor de computerende mensen. Er bestaan polsbandjes waarmee je je zelf eenvoudig kunt aarden.

  1. Goeie tip Janee! Zorg er idd voor dat je jouw lichaam niet gebruikt als aardingsantenne, maar dat je de opgepikte spanning via de aarding weg laat vloeien. Een beetje techneut snapt het verschil denk ik wel. een enkelbandje zal je dus als antenne laten functioneren.

  1. Dr. Stephen Sinatra talks about Bioenergetics, Earthing and Grounding
   http://www.youtube.com/watch?v=AQBe4xZQndE
   Wie dit verhaal snapt kan waarschijnlijk ook een link leggen naar het werk van Viktor Schauberger. Ik zal ff helpen… de verkeerde spanning in het lichaam tast het immuunsysteem aan, bij het onderzoek van Viktor Schauberger kwam naar voren dat water dat zijn gezonde spanning verloren was, daar konden forellen niet in zwemmen, ze werden dan meegesleurd.
   zoek zelf maar via deze link http://bookshop.wanttoknow.nl/eenoog-in-het-land-van-de-blinden.html

 4. Ik lees net dit artikel en ik ben zelf ook al een aantal weken bezig met aarden. Vond dat laken ook te duur en wilde mezelf ook niet via het lichtnet aansluiten.

  Ben een beetje aan het experimenteren geweest met verschillende methodes, maar heb nu een systeem gemaakt wat ik voor een euro of 30 kan maken en wat super degelijk in elkaar zit en op elk bed is toe te passen. Weet vrij zeker dat zo’n systeem 10tallen jaren mee gaat. Wasbaar is e.d. Voor mijn gevoel kan het niet simpeler gemaakt worden. Geen andere lakens nodig, geen aanpassingen aan het bed. Easy peasy.:)

  Heb mezelf eerst via een pin in de tuin aangesloten, maar later ben ik overgestapt op de verwarming. Heb in verschillende huizen metingen gedaan en in de huizen waar ik deze metingen heb uitgevoerd waren in alle gevallen de verwarming geaard (wel belangrijk dat het gedeelte waar je je op aansluit geheel verf-vrij is en de kabel goed strak om de verwarmingsbuis zit). Alles nagemeten en lig helemaal geaard.

  Op dit moment heb ik materiaal achter me liggen voor 2 “bestellingen” van collega’s. Mocht iemand vragen hebben of ook interesse hebben in zo’n systeem.. Laat het me maar weten…

  1. Ben wel benieuwd Marc naar je systeem. En heb eventueel interesse in het systeem.

  2. En hoe kan ik meer info krijgen over de door jou zelfgemaakte aardingsmat @cozmic ?

 5. Aarden… Het eerste en tevens het belangrijkste dat je leert bij de heksen opleiding.

  Soms vraag ik mezelf weleens af hoe de wereld eruit zou zien nu, als er door de geschiedenis heen niet veel vrouwen, die weet hadden van zoveel wijsheden, gedood waren door bange mannen… Generaties lange wijsheden weg en voor hocus spocus verklaard.

  Natuurlijk is het fijn als er placebo artikelen zijn die aarden vergemakkelijken. Maar voor diegenen die vertrouwen op hun eigen kracht, die weten dat hun lichaam gemaakt is van alles wat Moeder Aarde is (van nature verlaat niets stoffelijks de aarde).
  Stamp op de grond, loop met blote voeten zodra het kan, maar belangrijker: heb er weet van…

  Lig je in bed, open visueel je 1ste chakra en vraag de Aarde of je je extra mag verbinden met Haar. Ze is onze Moeder en wij zijn altijd met haar verbonden, of we dat nu willen of niet! Er WEET van hebben maakt het grote verschil en dan dit grote cadeau accepteren in dankbaarheid en liefde. Moeder Aarde geeft het altijd onvoorwaardelijk.

  Veel liefs, Anneke XXX

  1. Een kennis van mij werkt in een instelling waar van alles wordt verbrand ook menselijke lichamen, hij zegt als er een heks door het systeem gaat, het veel harder fikt, en later stinkt naar fosfor, soms horen ze ook geschreeuw, dan waren ze volgens hem nog niet echt helemaal dood, maar of dit verzinselen zijn of werkelijkheid, zou mijn hand er niet voor in het vuur willen steken.
   In bed open ik altijd al mijn chakra’s, mijn vrouw begint dan altijd te mopperen, en met haar boek te wapperen, dat wapperen doet ze op de oud Tibetaanse wijze, dan Vliegen al mijn chakra’s me om de oren,
   als we gaan slapen doen we onze zuiver koperen kettingen om en aarden ons aan de aarde pool van de electriciteit, als we dan het licht uit doen gloeien we nog even na, seks kan niet want dan maken we een vals contact en de vonken springer er van af, dus gewoon rustig slapen in de 5e topioto houding, linker grote teen in rechter oor en rechter grote teen linker oor, je handen ja mag je zelf weten.
   Het heelal neemt je op, en je wordt verfrist nou nou wakker.

  2. anneke, ik ken de techniek van het aarden. allang. Daar hoef je geen heksenopleiding voor te hebben.
   Als de hekern een verschil maken tussen het energetisch lichaam en het fysieke, dan komt de aap uit de mouw.
   Je kan je wel energetisch gronden, maar zodra je op je bezemstoel achter je pc zit met je rubberen zolen op je houten of laminaatvloer dan is het fysieke contact weg.
   Jenne zal waarschijnlijk over moeten stappen naar de welbekende tantra aarde pen, een koperen dildo die via het achterwerk stroomstootjes geeft, als zijn vrouw goed geaard is zal ze dat ……….nevermind. google het maar 😉

  3. Aarden zoals velen dat in de wereld doen, is gewoon met je basis op de grond gaan zitten in kleermakers zit of je neemt de sitarhouding aan. Alternatieve geroep en getoeter is afwijken van een beasis behoefte die al van oudsher toe wordt gepast en onder ‘New Age’ inzichten valt. Je 1ste chakra is helaas voor geheel andere doelstellingen dan voor het geaard willen zijn op een lager stadium.

  4. Handchakra’s en voetchakra’s , meer zeg ik er niet over anders krijg ik weer een bak new-age shit over me heen.

  5. En zoals Odette het ook al aan geeft; je lach chakra. Anders kan je noooooit goed aarden…. :mrgreen:

  1. Hoi Cozmic,

   Dat heb ik gedaan. Je moet er zelf alleen voor zorgen dat je die film op je computer krijgt en dan kun je die in combinatie met m’n ondertitels gebruiken.

  1. Hoi Akasha via Guido mijn mailadres vragen. Op de hoofdpagina van deze site staat rechts boven in, over ons, daar op gaan staan en zie je contact staan dat aanklikken.

  1. Ik dacht laat me het toch even vermelden want je weet maar nooit wat mensen in hun hoofd halen tegenwoordig! 🙂

  1. HE toch nog online! Komt goed uit voor degenen die m nog willen zien, je kunt m ook kopen/pay per view kijken, wat je wil 🙂

  1. Heb de aardingsmat van Earthing Nederland nu 2 weken in huis.De kwaliteit is super en lekker groot 25 x 68 cm. Hij is heel makkelijk aan te sluiten via een geaard stopcontact.
   Wel even testen of je stopcontact daadwerkelijk geaard is kan via de Eu stopcontact aardetester.
   http://www.earthingnederland.nl/aardingstesters
   De universele aardingsmat is heel handig te gebruiken bij je computer en kost 45,90 euro.
   http://www.earthingnederland.nl/aardingsmatten

   Wat testresultaten met de multimeter Elro M990 kost bij de Praxis 25 euro.
   http://www.kijkshop.nl/product/128560/elro-multimeter-met-automatisch-bereik-m990/

   Leg ik de mat bij de computer en raak ik de mat niet aan krijg ik continu 2,6 V binnen. Leg ik mijn hand op de mat daalt de waarde gelijk naar 0,087 V een heel verschil dus. Ga ik met mijn blote voeten op de mat staan is de waarde 0,073 V.
   Het verschil tussen een geaard stopcontact of via een grondpen is niet zo groot.
   Zelf kies ik via een grondpen voelt op een of andere manier fijner aan.
   Omdat de Universele aardingsmat lekker groot en sterk is is hij ook handig om in bed te gebruiken met de speciale hoes erbij waar zilverdraad in geweven is.
   Universele aardingsmat met hoes kost 64,90 euro

  2. Gezien dat dit wel kwaliteits spul is van zeer professionele aard, is het niet even voor iedereen weg gelegd om op een vrij simpele manier je Ptje of elk anders apparaat zomaar even te grouden. Daar komt wel meer bij kijken dan je portomonnee groot is.

  3. Gezien dat dit wel kwaliteits spul is van zeer professionele aard, is het niet even voor iedereen weggelegd om op een vrij simpele manier je PCtje of elk anders apparaat zomaar even te grounden. Daar komt wel meer bij kijken dan je portomonnee groot is, als je alles bij elkaar op zou tellen wat voltage spanning oplevert ben je bij elk apparaat toch wel een aparte oplossing voor kwijt. Dat dacht Jouke ook vermoedelijk in het bijzonder.
   Je bent beter af als je het zelf kan maken of via goedkoper materiaal. Het pakketje van Jouke is geen verkeerde optie, gemeten en bekeken volgens de http://www.kijkshop.nl/product/128560/elro-multimeter-met-automatisch-bereik-m990/ meter doet zelfs verschil aantonen. Het kan met meten nog zuiniger gemaakt worden gezien dat het professionele materiaal afgesteld is voor een vaste waarde in voltage. Niet iedere PC, laptop en of notebook produceert dezelfde spanning, dit geldt ook voor andere apparatuur inclusief je eigen warme bed. Nu heb ik zelf voor de gein Jouke’s pakket op de proef gesteld en moet aan geven dat die een zalig makend pakket is die naar alle tevredenheid goed werkt, afgezien van de simpelheid van materiaal werkt het zelfs even goed tot beter. Gezien de kosten die nu te drukken zijn voor de zelfde resultaten ben ik blij dat wat ik nu over hou aan andere dingen kan besteden. Want de misser is toch wel dat niet in ieder huis in elke kamer een geaard stopkontakt aanwezig is voor apparaten die een geaard stekker bevatten en dus hun gehele werkzaamheid missen in functionele werking. Door juist iets simpels als een kleine oplossing verbeterd kan worden. 42.60 Euro is niet veel voor Jouke’s pakket,zeg het eens zelf…?

  4. Ik ben blij dat je tevreden bent Paul. Als aarding kan je idd ook een grondpen gebruiken, iedere metalen pen is daar goed genoeg voor. Verbind de aardingsdraad met de grondpen en doe er wat tape omheen om het te verzekeren.
   Het is slechtst statische electriciteit, wie er honderden euro’s voor over heeft om dat af te voeren moet dat zelf weten. De natuurwetten laten zich niet kopen. Verbinding is verbinding, maakt niet uit wat je er voor betaald hebt.

  5. Blij te horen dat het setje goed werkt Paul.
   Op zich kun je voor 45 euro via die aardingsmat die ik gekocht heb klaar zijn.
   Zowel te gebruiken voor je computer als in bed.

 6. Het hele proces van aarding is simpel: opgebouwde spanning afvoeren en in resonantie komen met de natuurlijke frequentie van de Aarde, Omdat we op rubberen zolen lopen zijn we letterlijk het kontakt kwijt. Ook staan we constant bloot aan allerlei electromagnetische velden waardoor we een enorme spanning opbouwen die we niet kunnen afvoeren, of heel langzaam.
  Een hovenier die buiten werkt en beroepsmatig regelmatig een boom of struik beetpakt ontlaad zichzelf ongemerkt. Lekker met je handen in de aarde….dat hoor je mensen vaak zeggen, tuinieren werkt ontspannend.
  Voor wie niet altijd de tijd heeft om ff te ontladen en ook niet honderden euro’s heeft te besteden aan iets wat we van nature al zouden doen als we de tijd hebben, heb ik deze set ontwikkeld. http://www.wanttoknow.nl/aanbieding/grounding-setje-voor-wanttoknow-lezers/ De prijs is gebaseerd op de prijs die je minimaal kwijt zou zijn als je zelf op zoek zou gaan en alle materialen zou moeten kopen, laat staan de tijd die er in gaat zitten.

  1. ‘Al zo snel’ lijkt me relatief Ja/Nee.. Toch? Het heeft er bijna 3 weken op de homepage gestaan. Maar het is toch nog niet weg..?? Snap het verhaal niet zo goed Ja/Nee..kl

  2. Guido ik vind de informatie die gegeven wordt in dit artikel zo belangrijk.
   Op de homepage komen er zoveel mogelijk mensen mee in aanraking.
   Nu is het bijna niet meer te vinden het staat ook niet in het lijstje van laatste 25 artikelen.Terwijl het wel een artikel is van 25- 01. Vraagje waar staat kl voor in je reactie op mij?

  1. Konar, hier is de tekst:

   Uit nieuwsgierigheid ben ik onderzoek gaan doen naar aarding. Technische kennis ontbreekt me niet en zodra ik een simpel prototype aardingsmat had ontwikkeld zag ik hoe we aan electriche spanning bloot worden gesteld en hoe eenvoudig het is om deze af te voeren.
   Na wat onderzoek kwam ik er achter dat de verwarming/radiator meestal dubbel gegrond is. Het dichtstbijzijnde gegronde stopcontact was ver weg van mijn pc hoek, en ook ver weg van mijn slaapkamer. Een aardekabel naar 1 van dezen zou een lastige zaak zijn, ik koos er dus voor om te gronden via de radiator.
   Nadat ik mijn bevindingen aan meerdere mensen had laten zien, wilden zij ook graag een aardingsmat. Ik kwam er echter vrij snel achter dat niet iedereen het principe erachter goed begreep, vooral het technische deel.
   CONNECTIE/VERBINDING
   Voor de aardingsmatten had ik speciaal chirurgisch zilverdraad besteld, het is veel duurder dan koperdraad, echter het geleid zeer goed , is soepel en heel dun, haardikte. Koperdraad is stug en koperoxide is niet een prettig zout, geeft ook een groen/blauwe uitslag.
   Belangrijk is dat de blote huid contact maakt met het geaarde object, zodat het spanningsveld gelijk wordt met de aardespanning. Kleding werkt als een isolator, dus liefst blote huid.
   Voorkomen beter dan genezen.
   Na metingen rond bijvoorbeeld mijn pc hoekje kwam ik erachter dat daar een vrij hoge spanning aanwezig was, een zgn EMF veld. Zodra ik een geaarde muismat neerlegde viel de spanning aanzienlijk naar beneden. Deze spanning zou dus ook afgevangen kunnen worden, zodat het niet in jouw lijf komt, een eenvoudige koperen spiraal die aan een gronding aangesloten zit zou dat werk kunnen doen.

   Het Systeem dat ik heb omtwikkeld is goedkoop en effectief.
   Een gegronde muismat, de huid van je pols maakt contact en sluist de spanning weg.
   Koperen kabel van de muismat naar de radiator ( 5 meter) met klemmetje om aan muismat te verbinden. Aaan de radiator zoek je een ongeverfd stukje en verbind de koperdraad daaraan met wat tape (contact)

   Om de bed te gronden krijg je nog 9 meter chirurgisch zilverdraad, weef dat door een stuk textiel( katoen of zijde ) verbind de zilverdraden aan het bijgeleverde koperdraad en verbind de koperdraad aan de radiator(ongeverfd deel) Zorg dat deze strip textiel met ingeweven zilverdraad op een deel van het bed ligt waar je huidcontact hebt, ligt er aan of je met of zonder kleding slaapt.
   Als je dit onderdeel wilt wassen, dan trek je voorzichtig de draden eruit en weef ze later weer terug.

   Voor je huisdier kan je hetzelfde doen.

   Ik kan kan en klare sets toesturen, na veel speurwerk kon ik door groot in te kopen deze sets tegen redelijke prijs aanbieden, stel het zelf samen.
   Textiel voor het bed te aarden zit er niet bij, wel het zilverdraad en een kabel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.