Advertentie

Hypnose-technieken bij COVID-persconferenties..!


Igor van Kaam, NLP-trainer en schrijver, analyseert sinds november de persconferenties van Rutte en De Jonge en stelt dat ‘de kijker constant wordt gehypnotiseerd’. De video’s die hij daarover heeft gemaakt zijn al tienduizenden keren bekeken. Zijn uitspraken hierover zijn duidelijk:”Normaal gesproken worden NLP-technieken gebruikt om ongewenst gedrag te veranderen, zoals bij een coach of trainer. Nu wordt er misbruik van gemaakt door de overheid om mensen te manipuleren.” In deze video zie je zijn analyse van de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge van vrijdag 26 november 2021. Igor was te gast bij BLCKBX.TV tijdens de live nabeschouwing van de vervroegde persconferentie naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen.

* * *

x

Hypnose-technieken bij COVID-persconferenties..!

2022 © Igor van Kaam | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Igor van Kaam

De coronapersconferenties worden door zo’n drie miljoen Nederlanders bekeken, maar wat de kijkers vaak niet doorhebben, is dat deze persmomenten vol zitten met hypnosetechnieken om de kijker te manipuleren. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methodiek voor communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Het wordt gedefinieerd als ‘de wetenschap die zich bezighoudt met het bewust maken van onbewuste processen’. De naam vat de drie onderdelen van deze theorie al samen: ‘Neuro’ staat voor het zenuwstelsel dat via de zintuigen ervaringen verwerkt, ‘Linguistisch’ gaat over hoe wij ervaringen betekenis geven via taal/vertaling. Het ‘Programmeren’ beschrijft het beïnvloeden van gedrag, door gebruik te maken van de twee eerder genoemde onderdelen.

De term is bedacht door John Grinder en Richard Bandler die in de jaren zeventig ontdekten hoe krachtig bepaalde woorden en communicatiestijlen iemands gedrag en vooral iemands emoties kunnen beïnvloeden. Igor van Kaam over dit fenomeen:

 “De meest gebruikte technieken die de tekstschrijvers van de persconferenties gebruiken, zijn de ‘oorzaak-gevolg’-redeneringen, loze stellingen, metaforen, quotes en gedachtenlezen. Hugo de Jonge bijvoorbeeld, zegt regelmatig ‘u hoort mij al denken’, of ‘ik kan mij voorstellen’. Door te doen, alsof je de gedachten van de kijker kunt aanvoelen/lezen, wordt daar een verbinding mee gecreëerd. Deze denkt dan: ‘Zie je wel, hij begrijpt mij’. Wat daarna wordt verteld, gaat er vervolgens in als zoete koek.

Ook ritme-gebruik – zoals ‘testen, testen, testen’ – en metaforen worden veel gebruikt. Deze metaforen gebruiken ze vooral om van het coronavirus iets levends te maken. Ze zeiden afgelopen keren bijvoorbeeld ook dat ‘Omikron zich niet tegen laat houden’ of dat ‘Corona nog onder ons is’. Terwijl iedereen weet dat een virus geen eigen leven leidt! Het komt niet ineens tevoorschijn in een bepaald seizoen of na 17.00 uur als de horeca te lang open blijft.”

Igor van Kaam erkent wel dat het woord ‘hypnose’ wellicht een wat zwaar woord is, maar eigenlijk betekent hypnotiseren ‘het wegnemen van weerstand’.

“In ons dagelijks leven worden we constant gehypnotiseerd, bijvoorbeeld om iets wel of niet te doen of te kopen, door middel van reclames of slogans in verkiezingstijd. Tijdens de persconferenties worden de kijkers ook naar bepaald gedrag gestuurd, in dit geval het navolgen van de maatregelen en het nemen van een vaccinatie.”

Van Kaam maakte ook een aparte video over viroloog Ab Osterhaus, die op dat moment al meer dan veertig keer te gast was geweest bij tv-programma Op1. Ook deze Osterhaus is volgens Igor van Kaam een ster in ‘omdenken’, wat ook een manipulatietechniek is, afkomstig uit NLP.

“Tijdens het gesprek over de invoering van een 2G-systeem, heeft hij het niet over het verbieden van de toegang van niet-gevaccineerden, maar over het belonen van de mensen die wel een prik hebben gehaald. Daardoor klinkt het een stuk minder erg dat er ruim een miljoen mensen worden buitengesloten van de samenleving.”

Ondanks deze voorbeelden, is de belangrijkste info volgens Van Kaam wat er niet gezegd wordt. Zo mist volgens hem consistent de info over het aantal mensen dat van corona is genezen, of een profiel van de gemiddelde patiënt in het ziekenhuis. En Van Kaam mist de stip op de horizon in het narratief van de overheid en de media.

“Bijna alle coronapatiënten op de IC hebben onderliggend lijden. Dit wordt niet verteld, waardoor het lijkt alsof iedereen zomaar in het ziekenhuis kan belanden. Onder welke omstandigheden stoppen de maatregelen weer? Welke cijfers zijn het ijkpunt? Dat is informatie die juist gerust stelt, maar die ontbreekt volledig.”

Ook is er de laatste maanden met geen woord gerept over de massale bezuinigingen op de zorg, die ervoor hebben gezorgd dat er van de capaciteit van tien jaar geleden nog maar één derde over is.

“Hun eigen rol in deze crisis wordt niet beschreven. Net zoals het belang van een goede gezondheid, het opbouwen van je weerstand en sporten. De kijker wordt gehypnotiseerd, met maar één doel: het nemen van een vaccinatie.”

De analysevideo’s van igor van Kaam zijn te vinden op de website van Igor en zijn YouTubekanaal ‘University of Me’. (HIER)

 

 

1 gedachte over “Hypnose-technieken bij COVID-persconferenties..!

  1. Daarmee is het nut van de eugenetische shot alweer bewezen want als meer mensen niet zouden ‘vallen’ voor de fabels van de rattenvanger van Hameln, dan zouden we ook niet zover zijn afgedwaald en met een rechte rug,”nee” kunnen zeggen tegen deze hoax.
    Dan heb ik het nog niet over de ‘Kulturkammer’ viezerikken zoals Youp van ’t Hek, Hans Teeuwen, Bert Visser, Jochem Meijer en Sanne Walles de Vries, om er maar eens een paar te noemen. Zij die het waarachtige gehalte van het cabaret hebben verraden en een smet over zich hebben afgeroepen waar ze NOOIT MEER van af zullen komen en het predikaat NSB’er hebben gekregen. Het zijn waarschijnlijk mensen die zich geschaard voelen bij het soort wat zich blij heeft laten prikken met het moordgif en waar we op termijn afschei(ij)t van zullen nemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.