Advertentie

Aandeel Facebook gehalveerd: Californië in problemen..!


Het feestje leek begonnen voor facebook-oprichter Mark Zuckerberg, ná de introductie van Facebook op de kapitaalmarkt.. Zijn aandelenpakket werd rond de US$ 50 miljard geschat. Hoeveel zou Zuckerberg op zijn ‘Nina-Brinks’ hebben gecashed op de Facebook-topkoers van bijna US$ 40,-..?

x

Aandeel Facebook gehalveerd: Californië in problemen..!

2012 © WantToKnow.nl

x

Donderdag jl. bereikte het aandeel Facebook voor de vijfde dag op rij een koers-recordlaagte. De koers ging zelfs door de grens van US$ 20, nádat bekend was geworden dat twee topmanagers van het sociale netwerkbedrijf gaan opstappen. Afgelopen Mei kwam Facebook met veel tamtam via een introductieprijs van US$ 38,- per aandeel werelwijd op de markt. Afgelopen donderdag, 2 Augustus, sloot het aandeel dus maar liefst 4% lager op $20,04.

Facebook had afgelopen donderdag haar eerste kwartaalcijfers bekend gemaakt. De koers van Facebook daalde ook doordat Zynga, een producent van digitale-spelletjes, een winstwaarschuwing had afgegeven. De koers van Zynga, dat nauwe banden heeft met Facebook, donderde helemaal naar beneden, zo’n 37,5%.

Californië
De staat Californië is één van de vele staten die zijn financiële begroting nauwelijks rond krijgt. Grote tekorten in deze staat maakten eerder van oud-gouverneur Arnold Schwarzenegger al een ‘ lame duck’, maar de koersdaling van Facebook heeft nu voor Californië ook veel minder prettige consequenties.

Naar verluidt kan de koersdaling van Facebook deze Amerikaanse staat ‘honderden miljoenen dollars’ aan verwachte belastinginkomsten kosten, aldus een belastingdeskundige van de staat. Dit komt vooral doordat Facebook sinds de beursgang in Mei bijna gehalveerd is in waarde.

Want bij de beursgang rekende Californië nog op maar liefst zo’n US$ 1,9 miljard aan inkomstenbelasting. “De Facebook-aandelen zijn nu ver onder de laagste niveaus gezakt waar wij op hadden gerekend”, zeggen analisten in dienst van de staat. “Als dat zo aanhoudt, staan er honderden miljoenen op het spel waar wél op werd gerekend voor de begroting van de staat.”
De verwachtingen zijn dusdanig dat Facebook nóg veel verder zal dalen. Een structurele verzwakking van Facebook, dat feitelijk nooit écht sterk is geweest, maakt dat het aandeel bij veel professionele beleggers uit de gratie is.

Er gaat er een ontluisterende trend verborgen onder kwartaalcijfers van Facebook, die op zichzelf imposant lijken. Maar neem de omzetgroei van 32%.. Als je dat cijfer omrekent naar opbrengsten per gebruiker, valt op dat Facebook eigenlijk al twee kwartalen nauwelijks meer van zijn plaats komt in Noord-Amerika. Terwijll er in Europa op dat niveau zelfs van een daling sprake is. Het blijkt dat Facebook dus op belangrijke fronten al bijna uitgegroeid is.

De Facebook-waardering is nog steeds gebaseerd is op de luchtbel van ‘een explosie van winst en omzet’… Ook op de huidige recordlaagte van US$20 per aandeel (een bijna-halvering sinds de introductie) is het sociale netwerk 40x de ’toekomstige winst waard’ en dat blijkt in economische termen. Dat is nog steeds een astronomische verhouding. Vergelijk dit cijfer bijvoorbeeld met de factor 15, bij de succesvolle internetgigant Google…!

Het vertrouwen van beleggers is kennelijk dus nog niet opgedroogd, maar een aantal prominente investeerders van het eerste uur gooit de handdoek alvast in de ring. Zo heeft het Amerikaanse fonds Fidelity een grootschalige exit gemaakt door 2 miljoen aandelen te verkopen, meldde The Wall Street Journal donderdag. Een ongebruikelijke stap voor een langetermijnbelegger als Fidelity, die nog bijkocht ten tijde van de beursgang.

148 gedachten over “Aandeel Facebook gehalveerd: Californië in problemen..!

 1. “Als dat zo aanhoudt, staan er honderden miljoenen op het spel waar wél op werd gerekend voor de begroting van de staat.”
  Typisch gevalletje van de huid verkopen voordat de beer geschoten is. Kleuterwijsheden die overheden nog steeds niet schijnen te beheersen , intriest.

  1. Typisch gevalletje van voorkennis door diegenen die de prijs van het aandeel hebben opgestuwd tot hoogten die niet realistisch waren. Social media hoort m.i. niet op de beurs thuis.

  2. Xtabay, de beurs is er nu eenmaal, omdat het onderdeel is van een geldsysteem zoals we dat nu kennen. Ik ben het met je eens dat we zonder kunnen.

   Met mijn simpele verstand bestaat de beurs nu bij de gratie van de handelaren in produkten (we laten derivaten even buiten beschouwing). Omdat Facebook m.i. geen produkten levert, maar alleen potentiële kopers, hoort Facebook daar niet thuis. In feite worden de gebruikers verhandeld…

 2. Mark Zuckerberg Awarded CIA Surveillance Medal

  Facebook Contributed More to Monitoring Americans Than All Other Sources Combined, and Cheaper, too.

  … by Jim W. Dean, VT Editor

  Who’s behind those Foster Grants – The CIA, of course.
  http://www.veteranstoday.com/2012/07/10/mark-zuckerberg-awarded-cia-surveillance-award/
  http://www.youtube.com/watch?v=3sThcwmx3rs&feature=player_embedded

  Well, now it is official. Mark Zuckerberg was not so smart after all, but just fronting for the CIA in one of the biggest Intelligence coups of all times.

  But there remains one small problem, the CIA is not supposed to monitor Americans. I guess we will hear more on that soon from the lawyers once the litigation gets cranked up.

  Personally I will be more interested in how this is going to effect the stock offering and shares as all Americans should own the entity that has been spying on them.

  And then there are the SEC full disclosure regulations and penalties. It’s bonanza time for the lawyers.

  Could the loophole the CIA used be that, ‘you aren’t being spied on if you are willingly posting everything a repressive regime would love to have on your Facebook account, with no threats, no family hostages, no dirty movies or photos that could be released?

  But enough with the lead in. Let’s take you directly to our source where you can get it straight from the source’s mouth, including seeing Zuckerberg getting his award.

  We really need your comments on this below so we can speak to power with one voice…something that can rarely be done around here.

  I know what you’re thinking, but no, I am not stupid…all of my Facebook material is all made up, including all of my friends. I am in the safe zone. My momma didn’t raise no fool. But how about you?

  1. @ cozmic
   Het wachten is nog op het verschijnen van deze “prachtige”techniek in openbare toilet gelegenheden, zodat als er ook maar een scheet dwars zit de hele “vriendenschaar”mee kan genieten.

  2. AHHH ben nu ook on topic heb Paul en Mosa verwijderd van mijn Facebook paar dagen terug.

  3. Shit, als het maar niet aan mij ligt dan want dat wil ik niet op m’n geweten hebben… Het is je eigen keuze, we hebben tussentijds niet gebabbeld of zo. Geen poppenkast gehouden dus dat kan het niet zijn.
   Iedereen moet lekker zelf weten wat ie wil. Sterker nog, ik was laatst van plan om heel mijn Facebook op te doeken maar lukte niet.
   Gelukkig maar want ik kom er ook weer oude bekende tegen die best leuk zijn om zo nu en dan even mee te babbelen. Of te zien dat ze nog leven, wat ze nu doen, wat ze interesseert en zo. De meesten hebben 200 vrienden of meer, ik zit op zo’n 10% Ja, dat zegt ook wat over mij ja.

  4. De meeste mensen die ik hen op Facebook ken ik al heel lang veel jeugd vrienden en vriendinnen.

  5. Familie, ex-vriendinnen, oude en nieuwe vrienden en vriendinnen.
   Ik doe er alleen wat te weinig mee. Zal eerdaags weer eens wat mooie foto’s plaatsen van het mooiste eiland wat ik ken.

  6. Paul en cozmic die wrijf ik nog even onder jullie neus Paul gaf gisterenavond laat nog een reactie naar Guido Reactie 30.100 en zei iets over gedragscodes. Nou mensen die privee dingen van mij weten waar ik zit en wat ik doe en er ontstaan strubbelingen en ze gaan dat tegen je gebruiken zoals Paul en cozmic deden die vertrouw je toch dan niet meer. Plaatsnamen noemen. Dus weg ermee op Facebook daarbij benoemen van missie geslaagd mensen laten hun ware gezicht zien waar is de zelfkennis gebleven zoiets flik je niet.

  7. Janee
   zoiets flik jij niet, dat wil nog niet zeggen dat een ander dat niet wel kan doen , met een overtuigende hoeveelheid eigenkennis ook nog . Je verschrijft je denk ik even , dat zijn namelijk 2 heel verschillende zaken.

  8. @Janee, eerlijk gezegd vond ik dat niet eens het ergste. Het denigrerende in gedichtjes en andere comments vond ik geheel over de top. Net als enige scheldpartijen die ik al voor mijn rekening heb gekregen. Gewoon te sneu voor woorden. Lijkt wel middelbare school mentaliteit. Met grove poten op ieder zijn tenen trappen en zelf niet tegen een stootje kunnen. Ik weet genoeg. Niks beter dan de gewone volksman.

  9. Ook het verdraaien en zich verlustigen Martijn was zo bizar en gaf mij veel inzichten hoe forums werken. En ik trok zelf ook hard van leer ik moest wel.

  10. Paul is geen frisse man een naarling is het. Kan maar beter op afstand gehouden worden laat hem niet teveel in je keuken kijken dat is mijn mening nu.

  11. @ janee
   Op het gevaar af dat je ook tegen mij gaat piepen ,maar alla(h). Je moest wel ????? van wie dan?? Je wilde dat zelf het was je eigen keuze , ik hield mij er grotendeels buiten , dat was mijn keuze .
   Zodra je gaat ontkennen voor jezelf dat je een keuze hebt gemaakt kies je toch , namelijk voor de slachtofferrol , dat moet je maar willen.

  12. @ janee
   en nog even voor de duidelijkheid
   De manier waarop jij je steeds maar weer aangevallen voelt, geeft te denken .Jij vind paul geen frisse man en dat is je goed recht , zodra je gaat zeggen dat ie het niet is , is het laster . Je hebt een creatieve geest gebruik die eens , inplaats van voer voor een volgend conflikt te strooien.

  13. Weet je Janee, het was me ergens al bekend bij Sjamama, toen deden we er alleen allemaal nog aan mee weet je nog? Toen had ik al een wansmaak in m’n mond. Je wil het dan nog niet zo zien, kijkt er overheen maar goed, als het tij dan tegen jezelf keert, ja, dan is genoeg genoeg. Verder wil ik geen vuile woorden in mijn mond nemen of uittypen hierzo. Ergens heeft ie ook een hart van goud en daar ging ik voor. We hebben allemaal een schaduwkant in dit spel wat leven heet. Waarom ik hier kwam was juist de essentie waar licht en schaduw in opkomen. Er was alleen meer zeiden ze. Meer ellende, meer plezier. Ach, uiteindelijk is het allemaal peanuts.

  14. marcel zoiets komt niet uit de lucht vallen we kennen elkaar al een hele poos van het forum.

  15. @ jane
   De mens is meer dan zijn driften , instincten , hormonale spiegels en intuities, zo niet ,is hij gelijk het dier. Dat is je keuze.En dat is niet moeilijk doen dat is de verantwoordelijkheid nemen voo je daden en je leven . Voor je eigen keuzen die je maakt dus.

  16. @Marcel, uiteindelijk kom jij er het sterkste uit. Dat mag gezegd. Je hebt mensenkennis. Als iets je niet zint dan stel je vragen waardoor de ander duidelijk antwoorden moet. Je kan ook strijden (net als destijds met Gait maar ook met anderen) toch doe je alles op een rechtvaardige wijze. Vind ik oprecht heel knap van je.

  17. @ janee en martijn
   Nou moeten jullie allebei een keer ophouden
   jullie kiezen ervoor om ergens in mee te gaan of omdat te laten. Dat is nooit en te nimmer de schuld van een ander , alleen de keuze van jezelf , wees een werkelijk mens en bied je excuus aan of ga achter je keuze staan . Niet van die slappe happerige slachtofferpraat meer a.u.b.

  18. @ janee
   ik lees jou heel wel . En wat ik van je lees is niet dat je achter je mening staat . Je steld je mening als waarheid en als reden voor je handelen . En dan wel een reden die buiten jezelf ligt . Daar wordt je op aan gesproken , niet roepen ik moest wel , nee ik heb verkozen om da ben je een man . Zo ben je een muis.
   @ martijn thnx
   ik leef een werkelijk leven als ziel in een menselijke ervaring maar ik onderscheid mij van de dieren . Wat is jouw excuus? 🙂

  19. Mijn excuus? Ik ben nog jong en wil nog wat beleven. De werkelijkheid zal me niet meer vergaan, dat geldt voor iedereen trouwens maar alles wat erin opkomt, dat is beleven, het leven. Sommige dingen trekken elkaar aan en andere stoten elkaar af. Zo is het leven, één en al magnetisme. Dat m’n geest er een puinhoop van heeft gemaakt door alle indoctrinaties van buitenaf is nog niet zo erg. Maar dat ik me met die geest heb geïdentificeerd, das de grootste fout van mijn leven geweest. De geest, de gedachte, tis tijdelijk, veranderlijk, onzinnig. Vanaf nu is het zoals het is. Of het nu duister of licht is, het is illusie. Alle vorm is illusie. Gewoon een spel tussen leven en dood waarbij leven en dood ook maar woorden zijn die niet bestaan als je kijkt vanuit de werkelijkheid.

  20. Ik zou af en toe ook wel eens een potje willen sparren met Marcel of Paul .
   Die rotjongens hebben me echter steeds door en gaan dan lopen geinen , tja dan is de lol er snel af .

  21. @Paul, annex Jan Klaassen, je hebt zeker veel poppenkast gespeeld vroeger of niet? Weet je nou eigenlijk zelf wel wie of wat je bent? Ik heb toch alles uit een boekje? Jij hebt alles van www.

  22. @Cozmic, vraag Paul maar hoe geweldig die Char vindt en Derek Ogilvie. Trouwens, je kan er zelf ook wat van met die channelings van die oude Barbie laatst. Beetje jammer dat jullie allerlei mensen zo geweldig vinden die ik als neppers zie. Zal wel aan mijn waarneming liggen maar jullie pikken van alles, plakken van alles van het www. en maken daar een verhaaltje van. Allemaal oude koek in een nieuw jasje.

  23. Janee , in een schijnbaar verhitte situatie val je Paul aan/af , je krijgt daar heel even de wind van voren over …. en je blijft er over door zeuren . Vind je het gek dat er iets oplaait dat los staat van de essentie ? Keer op keer blijf je het oprakelen , ben je masochist ofzo ? Kan mij niet bommen hoor , jij schijnt te lijden , lekker belangrijk , jouw ego .
   Martijn , 😆 soms heb je gelijk door ongelijk te hebben of andersom , maakt het wat uit ?

  24. @Cozmic, het maakt allemaal geen flikker uit. Alles is Maya, we are here just for fun. Het leven, er is niets te behalen, alleen het doorzien van alles waardoor onze werkelijke zelf teruggevonden wordt. Toch is er genoeg om over te babbelen in dit leven, al is het maar voor even.

  25. Zie je , Marcel , ik wist het , op subluminaal nivo zag ik namelijk steeds haar yoni afdruk in jouw avatar . Damn , mijn intuïtie laat me niet in de steek .

  26. @Marcel, dat maakt ook niets uit, niet mijn idee om mensen zwart te maken op hun ideeën, daarvoor moet je bij Cozmic zijn. Die heeft een bloedhekel aan diverse new age gedachten als Salusa of zo, love & light. Alles wat nep is in zijn ogen. Ga eens op indigo revolution kijken, weet je gelijk wat meer.

  27. @ cozmic
   Shit betrapt …. oke daarom heb ik dus geen vriendin de majesteit zou dat denk ik niet goedkeuren , en ik zou dan ook niet meer over haar mogen dromen . Nouja alleen dan nog met de ( vele lichtwerkers ) handjes boven de dekens , en waar is daar de lol dan gebleven?

  28. @ Martijn , juistum !
   Zou ik me steeds aangevallen moeten voelen als jij even een kutbui hebt en iets bots neerschrijft ? Of andersom ? Of als ik de intentie verkeerd opvat ?
   Juist dat is EGO , mindego .
   Blijf lekker bij jezelf en als anderen een vreemd uitstapje doen zou het je niet moeten deren .

  29. De ene vindt Niburu of zeker Anton Teuben geweldig, de andere moet gelijk kokhalzend naar de plee. Ik moet gauw naar bed, weltrusten allemaal.

  30. Janee , zodra iemand mij hufter TWEEDE klas zou noemen , dan pas zou ik geirriteerd zijn . Ben bang dat Paul ook alleen maar voor eerste klasse gaat .

  31. @ martijn
   een goede vriend van mij opende mijn ogen en vertelde dat hij doorhad wat het was dat salusa vertelde. GELUL IN DE RUIMTE . Ik was het daar niet mee eens het is gelul uit de ruimte.
   En weet je waarom ? Tijdens de olympische spelen werd er gewach gemaakt van een komende disclosure…… Door tadadadadada Salusa . een week later vertelde hij dat hij dat had gezegd niet omdat het zo was maar om de negatieve vibes rond de olympische spelen te compenseren met positieve . Want zijn bericht had daar veel van losgemaakt . Ik noem dat niet transparant en gewoon gebruiken van mensen zonder meedeweten van die mensen . Dat kan niet van het licht zijn.( hele dikke punt)

  32. Dit lijntje gaat Guido weer helemaal niet leuk vinden. Cozmic, heb je ook al Facebook? Weltrusten nu voor het eggie.

  33. Marcel , eh , tja , eh , ik kan niet voor anderen spreken . Pas hoorde ik een hufter eerste klas weer over platina beginnen . Ik weet het ook niet meer .

  34. Tot nu toe was ‘hufter’ het grofste woord , we gaan de goede kant op .
   Alles bij elkaar wel een inzichtelijk draadje voor wie de rode draad kan zien . Ook geen youtjoepies zonder begeleidende tekst , dus Dutchie kan ook tevreden gaan slapen .
   Erg droevig dat Paul en Moos op Facebook geblokkeerd zijn , dat zal ze vast en zeker vele slapeloze nachten opleveren , maar ja , daar komen ze ook wel weer overheen , zij het niet in dit leven dan wel in een volgend .
   Later is allang begonnen .
   http://www.youtube.com/watch?v=OEXuOiKE954

  35. Is niet droevig hoor Cozmic, je kan makkelijk iemands vriendschap opzeggen, dat is niet het probleem. Maar dan kan men nog wel mee kijken over je schouder is een van de opties die mogelijk zijn. Zeker wanneer men na verwijdering ineens ook bevriend raakt met hele oude goede vrienden, kennisen tot zelfs aan familie toe, blokkeer ik dan zelf ook graag zo’n persoon. Mijn Privé zaken gaan hem of wat dan ook niks meer aan. Puur om bepaalde ongwenste zaken te voorkomen. (zit anders met tekst en uitleg van wie is diegene die zegt dat hij jou vriend is?) Ben zelf ooit op FB voor heel andere zaken terecht gekomen en welliswaar ook met tegenzin omdat ik er niks te zoeken had, tot ik door een paar heel oude kameraden uit het jaar nul mij weer aanspraken na jaren van zoeken.
   En wat hier gebeurd hou ik gescheiden met wat er op Facebook gebeurd en idem voor op andere sites. Heb al zoveel soorten mensen leren kennen via internet en computers clubs wil je niet weten, dus ben geen newby met een laptop die net om de hoek komt heen kijken. Geloof ergens halverwege de jaren 70 begonnen met vonkendozen te leren beheersen. Ik lig er in iedergeval er niet wakker om hoor…

  36. Was ook 100% sarcastisch bedoeld beste Paul .
   Geeezzz , ken je me nou nog niet ?
   Hyper zou em wel snappen .

  37. Sjees kan niet face to face recht in je ogen kijken… Vond ineens een ‘kaatsebal in een net’ en een grote letter ‘PRET’! Ik leun maar een beetje terug Cozmic, als ik dat niet doe val jij ook weer om… :roleyes:

  38. Mij alleen van de omvallerige van lachen zijnde . Uch 🙄
   In het Engels gebruik ik altijd de term ; Micky Mouse emotions .
   Kleine mind-ego beschadigingen waar we mee uit het dualisme kunnen leren stappen .

  39. Daarom lekker Hoogwollig Technologisch Singularisch zijn, kan je alle kanten nog mee op één en de zelfde middenweg. (LOi) Mag ik klassikaal deze ferrieke les activiteit kort verlaten door de excises santitaire voorziening naast te utaliseren?! Dank U!

  40. Marcel, leuk dat je zo boven de zaken staat, maar je bent geen enkel keer uitgescholden of beledigd of gekleineerd op een manier die anderen hier wel hebben meegemaakt. Als je, hoe je het zegt, je er buiten houdt, dan betekent dat niet dat dat wijs is, het zou ook als laf kunnen uitgelegd worden, of als iemand die door niets te doen, juist wel iets doet.
   Ik denk dat ik een tamelijk goed oordeelsvermogen heb…

   En kom nou niet met wat pietje over jantje zegt of dat men zich aangevallen voelt.
   Het is een keuze of ik opkom voor onrecht (o.a. een bak ’troep’ over iemand uitstorten) of of ik mijn mond houd en degene die onrecht is aangedaan dan ook nog een trap na geef en voor ‘slachtoffertje spelen’ uitmaak.

   Dit is hoe ik het zie, de peergroep in een groep, de meelopers zijn bang dat ze zelfs worden aangepakt, door de ‘sterkste’ in de groep, die maar steeds uithalen naar de ‘zwakkeren’.
   Het is gewoon pesten en lelijk doen naar willekeurige mensen, die het voor anderen opnamen.

   Wikipedia:
   Een peergroup is een groep mensen uit de samenleving, die een vergelijkbare leeftijd, status, belang of belangstelling hebben.

   Een “peergroup” wordt ook wel de “vriendengroep” of “vriendenkring” van genoemd.

   Groepsdruk is de benaming voor de druk die een peergroup uitoefent op een bepaald persoon of kleinere groep om diens gedrag te veranderen zodat het overeenkomt met het gedrag van die peergroup. Dit kan zowel in positieve als in negatieve zin gebeuren en kan te maken hebben met opvattingen over bepaalde onderwerpen, voorkeuren voor muziek en kleding of de kijk op het leven.

  41. @ monika
   Je bent relatief nieuw hier dus om nou zomaar te stellen dat ik nog nooit uitgescholden of afgeserveerd ben is een beetje kort door de bocht. Verder is jouw hele post slechts een interpretatie van jou, zegt dus heel weinig over vanuit welke intentie ik dingen doe. Het staat je overigens geheel vrij om te vinden en te denken over mij wat je wilt hoor .
   Voor de rest is jouw comment imo een beetje van alles wat het kan dit en het kan dat, en daar heb je gelijk in , je weet namelijk mijn beweegreden niet . Dat je een goed öordeelsvermogen” hebt is mij evenwel geheel duidelijk. Vaak staan je postings bol van de oordelen , ook weer jouw goed recht, maar ga niet piepen als ik daar niet aan meedoe( das namelijk dan weer mijn goed recht)
   Nog even over het “er leuk boven staan”het is een keuze om je wel of niet aangevallen te voelen , het is een keuze om je wel of niet te verdedigen, en het is een keuze om je wel of niet te laten kwetsen door wie dan ook. Gezien je oordeelsvermogen ,neem ik aan dat je begrijpt welke keuze ik maak.

  42. Marcel, ik heb het wel een keertje meegemaakt dat coz met ‘jou bezig was’. Ongeveer een half jaar geleden of zo. En dat vond ik toen ook niet gepast maar misschien begrijp ik het nu beter 😉
   Alles gaat door, laat ons de tijd die we nog hebben met mooie en liefdevolle dingen invullen…Wanneer men niet in staat is om liefde en genegenheid aan te nemen en vorm te geven dan houdt het op…jammer voor de mens.
   Ik wil hiermee niet ontkennen dat er veel lelijkheid in de wereld is, maar ik zou het gek vinden om niet toch nog te mogen genieten en plezier te beleven en een mens lief te hebben…dat laten we ons toch niet zo maar afpakken…we zouden ons moeten ver-sterken door elkaar sterk te maken en niet te verzwakken.
   Juist nu is een sterke mind noodzakelijker dan ooit.

   De zon doet haar werk om ons allemaal, de hele aarde, te ver-hogen maar er zijn machten die dat niet willen, dat weet je Marcel…

  43. @ Marcel & Cozmic & Monika

   Elke dag vallen we met onze neus in de boter hier. Elke dag moeten we ‘HET’ weer opnieuw uitleggen aan degene die het niet snappen willen. Continue DeJa-Vu’s van herhalingen, denk je dat je het oude kan loslaten dan staat er altijd weer een nieuwe te trappelen die het ook eens onder zijn neus gesmeerd wil krijgen. En dat was zelfs al van het very very begin hier op WTK, haast geen mm opgeschoten in essentie.
   EX ET het filmpje wat ook zo aansluitend goed van strekking is om het nog eens te laten zien wat men er nou mee bedoeld:
   http://www.youtube.com/watch?v=Q1OBD4ansXY

  44. @ Marcel
   ROFL , behoud het goede zou ik zeggen .
   Ook wat betreft oordeelvermogens enzo .

  45. omg Cozmic, daar is geen eind aan….zo te lezen 🙂 lol
   Houden we het maar bij er is geen tijd, stel je voor dus ook geen gisteren of morgen alleen het nu, alles is stil, alleen ons bewustzijn schept alles wat we zien en meemaken…dit noem ik pas trippy 😉

   Marcel, je bent oke, dat weet je toch wel?!

  46. Toen was het struikelblok code het woord Non-dualiteit. Als je dat ergens intikt op welk forum of site dan ook ben je gelijk;
   1) Gebanned
   2) Berg aangeraden medicamenten te moeten slikken
   3) Zware ontploffing aangehoord
   4) Heel forum over je heen krijgt van tere zieltjes
   5) Paul Smit ineens gezellig op de thee krijgt
   6) Vul zelf maar in ……

   Daarom hou ik het voortaan maar op het woordje non-de Ju, want dat kan tenminste nog van alles zijn!

  47. Monika 4.75
   Als ik ooit een attack tegen Marcel maakte , wat ik ogenschijnlijk deed , is dat direkt tussen mij en hem , was ook zonder omhaal , slechts een slechte woordkeuze onder omstandigheden . Marcel pareerde dat netjes en vroeg door naar de intentie , aangezien hij in de gaten had dat dit niet in de normale lijn lag . Cozmic was even moody en knalde er uit wat hem op het hart lag , Marcel ging daar heel netjes mee om en nam er notitie van .
   Als je het bewust had gevolgd wat er werkelijk gebeurde dan had je dit niet eens aangehaald , het was geen aanval , gewoon een uitgesproken irritatie .
   Oordelingsvermogen schijnt toch een juk te zijn uiteindelijk .

 3. Facebook is de nieuwe gijzel van de mensheid…lang leve de geglobaliseerde mens 🙁
  De mensen zien gewoon niet dat ze zich laten gebruiken door een medium wat sterker is dan ze zich zelf kunnen voorstellen.
  Ik kan er gewoon niet naar kijken naar al die mensen die grijnzende nepfotos van o kijk naar mij, en wat ze doen, en wat ze willen verkopen… Ik bedoel maar…over ego gesproken…
  De facerbookers zijn er gewoon ‘ingestonken’…tja wie met de ‘duivel’ in zee gaat, die moet er wel mee weg zeilen 🙂
  De VS is daarin verder, eigen email-account, zaken doen, alles gefaciliteerd door FB. Mij wordt steeds duidelijker waarom de mens zo is, ik denk dat kan alleen door dat we al vet mind gecontroleerd zijn.

  De volgende stap is dat de smart/i-phone voor je gaat denken…lol
  “doesn’t attach itself to your brain, but rather attaches itself to your brain.” John Hodgman, exlaining design at TED

  Als iemand dit onderwerp interessant vind, dan is deze site een echte aanrader… http://www.dataasylum.com

  Alleen een sterke mind kan ons misschien nog redden.
  Doe je best lieve mens om je mind te versterken.

  1. @ Monika

   Ik snap helemaal wat je daarmee bedoeld, is treurig om steeds naar scheinheilige toetjes te kijken, daarom dat ik eerder prefereer naar deze leuke site: http://www.pussybook.co.uk/ Kan ik de hele dag van Poesjes en ouwe katers genieten.

  2. Ach Paul moet ik je nu serieus nemen toen ik jou nog als vriend had op Facebook je zat er continu op en nu zeg je dit draaikont.

  3. Ha zure man, je mis zo te zien mijn vriendschap al op facebook. Kan ik me heel goed voorstellen als je me een zalige draaikont vind. Wat je verder van me vind zal mij een Hema Worst wezen. Als jij er zo dubbelop van genieten kan mag dat en doe dat met AUB volle teugen. (je leeft maar 1x) Leef je geheel uit wil ik je toe stoppen en kijk vooral in mijn lachspiegel om je zelf zo zien te schitteren als (h)eerlijke vrome vent. Morgen kom ik wel bij je langs om je uit te lachen op afstand… What about that?!

  4. Ahh, heb er net zulke leuke spontane foto’s opgezet en dan zeggen ze dit. Ook minder spontane foto’s hoor, soms is m’n vrouw net paparazzi. Ik kan het soms echt niet velen als bij elk wisse wasje die camera weer tevoorschijn komt. Dan denk en zeg ik, ‘hoe kun je nu nog van het moment genieten’? Dat wil toch niet? Het is het één of het ander.
   Sommigen zijn er de hele dag mee bezig, vertellen precies wat ze gaan doen, wat ze hebben gedaan, net een real-life soap serie af en toe. Ik lach me rot.

  5. Daarom neem ik al je acties tegen mij maar met een korreltje zout Janneman. Verder lig ik ook niet echt wakker van je, kan je betogingen en argumenten missen als kiespijn! (die heb ik tenminste al niet meer)

  6. Ahh, mijn vrouw wel, mag haar handje weer gaan vasthouden morgen. Stevige kiespijn, kan morgen pas terecht. Ze moest er al van overgeven en koorts tot 39,9 graden. Gelukkig zakte dat al wat af. Ik heb er zo’n hekel aan he. Ik heb nog liever zelf pijn in m’n mond.

  7. Yes , ik heb de naam voor mijn politiekuh partij gevonden , thank you guys !!! KIESPIJN .

  8. Tis zenuwpijn Janee, kruidnagel gaat niet werken waarschijnlijk. Is normaliter wel een goed middel voor kiespijn. Ibuprofen 400 mg. werkt wel aardig maar ja, moet ze het niet uitspugen. Voorlopig slaapt ze al weer even, de temp. was al wat gezakt, heb haar kruidenpoeder van mijn vader gegeven om de maag wat te stabiliseren. Morgen naar de tandarts, ze is daar zo benauwd voor, dat werkt ook tegen. Ze vind bij de tandarts zitten erger dan bevallen. Ze heeft er echt angst voor. Ik moet al mee voor een gaatje.

  9. Wel een goeie Cozmic, kiespijn, beetje vroeg dag voor nu maar je hoeft vast geen vier jaar te wachten want die kabinetten pleuren heel snel weer in elkaar tegenwoordig.

  10. Zeg haar maar Martijn ik zit ook morgen bij de tandarts heb afspraak om 2.15 echt waar.

  11. @Janee, ik hoop alleen voor controle voor je. Ik had meestal een x aantal gaatjes. Zeg tussen de 6 en 8, geen uitzondering. Als er een kies getrokken moest worden dan kreeg ik 3 verdovingen, lukte het nog niet. Moest ik weer naar een kaakchirurg. Blij dat ik van die grappen af ben, echt waar.

  12. Lijst 23 Martijn , Btw vrijstelling voor tweedehands goederen .
   Roemer , Rutte , Wilders , Teuben , de hele mikmak gaat er aan .

  13. Cozmic, die btw vrijstelling, daar ga ik voor, jij bent mijn man.
   Kan ik toch mooi elk kwartaal een goede vakantie van genieten 😉

  14. Controle had ik vorige week nu een afgebroken kies bij vullen. Lukt haar heb een lieve tandarts met grote borsten lol.

  15. Btw is de grootste verneukerij na loonbelasting .
   Iets is al verkocht met alle btw er op en er aan , daarna wordt het weggegeven , weer verkocht en dan wordt er over hetzelfde voorwerp weer btw geheven .

  16. Ja Cozmic en soms hebben we objecten wel twee a drie keer in onze handen daar het terugkomt als de klanten iets mooiers zien. Echt te gek maar ja, het zij zo. Er is wel een marge regeling van kracht. Als ik, net als nu, een klok van 300 euro inkoop en verkoop voor 750 euro, dan hoef ik maar over 450 euro belasting te betalen. Alleen over de winst dus.

  17. Martijn ik begon in 1988 mijn eigen bedrijf , ik weet dus wel wat vooraftrek is 😆

  18. Janee , volgens mij slaapt engerd Paul nog niet hoor , zijn astrale veld is nog vol aanwezig .

  19. Tja de kleintjes hier moeten morgen weer werken, ik kan lekker lang en lui uitslapen zoals ik DAT wil, niks engs of verkeerds aan. Zo heeft iedereen zijn eigen levens optiek. Gelukkig ben ik vrij van die opgelegde Maatrix zogenaamde vriendenclubjes, wat goed is is op 1 hand na te tellen en dat hou ik zo de rest op Facebook, zijn familie en heel oude vrienden van me. Griezels geven we dan ook spontaan een blokkendoos als ze moeilijk gaan lopen te doen. Ga zo nog een paar uurtje Die-Hard Gamen in Mplayer mode with a Venegance…

  20. Gewoon erin springen, gewoon doen, dat is het beste. De rest komt later wel. Ik was 21, alleen havo op zak, daar kun je ook geen f*ck mee. Moest voor m’n vrouw en dochtertje gaan zorgen. Met wat hulp van m’n pa toch een mooi bedrijfje opgebouwd. We leven er nu met twee gezinnen van na negen jaar. We zien wel waar het schip strand, of dat we er één kunnen kopen. Ik leef niet voor m’n toekomst, ik bouw geen pensioen op, die hard, nu genieten, morgen kan alles wel anders zijn. Het is geen vetpot, het is hard werken zo nu en dan maar het is zo heerlijk om vrij te zijn. No nine to five aan mijn lijf… Nu met die warme dagen doe je wat minder, neem je de tijd. Straks werk je je zeven slagen in de rondte. Ach, ik vind het wel mooi zo. Moet er niet aan denken, ook niet voor tien keer zoveel geld, om de hele dag in een kantoorruimte te moeten bivakkeren.
   http://www.youtube.com/watch?v=fA51wyl-9IE

  21. Tis dat ik met m’n vrouw naar de tandarts moet Paul… Vandaag ook heerlijk niets gedaan. Beetje bij het Tjeukemeer kijken hoe mijn dochter met de hond van mijn ouders aan het zwemmen was. Vorige week vroeg een oudere vrouw van de Spar ook nog of ik moest werken vandaag. Nee zei ik, ik ben vrij vanmiddag. Maar ben dan ook eigen baas dus ik maak zelf uit wanneer ik werk of vrij hou. Je hebt wat minder vakantiedagen maar je kan tussenbeide dan ook heerlijk genieten. Moeten we niet net een klus te doen hebben natuurlijk. Of dat de winkel open moet, wel drie middagen in de week. Ik hou van vrij zijn en lekker niets doen. Tis hollen of stil staan in ons werk. Met zulke mooie dagen ben ik blij vrij te zijn.

  22. Martijn, tandarts? ah nee dat was de kaakchirurg voor mij vandaag, ben los in de mond, alles is er uit nu, en plastic brengt ochtendstond op dit uur rond. Heb wat paracetmals codeïne in genomen om het trekkende en zere tandvlees te ontwijken. Janee loopt achter, ik had een eng bekkie en dat is nu weer een brede witte smile als ooit tevoren. Het trekken was in nog geen 12 minuten gebeurd. Was ook niet bang ervoor. Kan dit nu ook lekker achter me laten, klaar om volgend karma probleem aan te pakken… Het centrale zenuwgestel.

  23. Maar goed Paul, wie werkt hier op WTK nog voor z’n geld? Niet veel mensen volgens mij of wel? We konden er wel weer een nieuwe New Kids serie van maken. Tis maar te hopen dat de VVD niet weer te groot wordt want dan wordt het er niet beter op voor de meesten hier. Daarom SP, ik leef ook met jullie mee. Nee, het komt ook door opvoeding hoor, + dat wij maar bij de kleine middenstanders horen. De VVD en de CDA zijn alleen voor de grote bedrijven en boeren, de rest kan de pot op. Lekker eigen risico van 300 euro + betalen. Zo min mogelijk sociale voorzieningen zonder te betalen. Privatiseren van alles en nog wat, wat we bij de SP de uitverkoop van de welvaartsmaatschappij noemen. Welke oetlullen stemmen er nu op de VVD? Zijn niet alleen de rijken, nee, alle wannabies stemmen er ook op. Sukkels zijn het.

  24. @Paul, tis even doorbijten en wennen maar dan ben je wel van al die shit af in je mond. Ik ben nu blij met die prothese hoor. Alleen moet ik nu steeds met m’n vrouw en dochter mee. Ben ik nog niet van die eikel af…
   Dat zenuwstelstel moet gewoon even lekker ontspannen. Geen games, geen negativiteit. Gewoon relaxen, alles lekker loslaten joh. Das volgens mij de beste remedie. Adem diep in en laat lossss. Anders ga je maar eens een flink sjaffie roken. Oohh, daar ben ik eigenlijk ook wel weer eens aan toe, gewoon een dikke blow.

  25. Mijn laatste werk en wat ik nog verdiende was in Guldens, daarna in Euros heb ik vereder nooit van kunnen genieten, misschien weer wel als we bij de Gulden af zijn, eerder vermoed ik niet. En 12 September dan ben ik er niet dan zit ik op een prachtige berg met enorm mooi uitzicht te genieten van een semmeltje met Gmünder käse en een Tasse Caffe.

  26. Klinkt goed. We waren met meerderheid tegen de Eu, toch, het werd ons de strot doorgeduwd. SP deed er nooit aan mee en is voor mij dus de enige oude partij die nog een kans krijgt van mij. Volgende keer stem ik op Cozmic.

  27. Blijf zoeken naar alternatieve oplossingen Paul. Er moet een oplossing zijn ergens.

  28. En alles in mijn mond is al vervangen hoor. Finishing Touch was het vandaag. Roken, drinken en medicijnen gebruiken doen we allang niet meer, het is overschakelen op energetisch voedsel en waardoor bloedsuikers stabieler zijn dan iemand die het niet heeft. Alles wat voedsel is opnieuw onder de loep nemen en heel veel dingen doorlezen en onderzoeken. Niet stil te zitten, Facebook is dan ook een voortreffelijk middel als je dan bepaalde zaken wereldwijd met anderen kan delen die in het zelfde schuitje zitten. Ook is het een toevoeging van het verkrijgen van informatie waar je gewoon verlegen om zit, dan ineens is er iemnd die je informatie verstrekt waar je heel erg blij mee bent.

  29. Oplossingen zijn ook al bekend enkel moet wel iemand zien te vinden die het begrijpen wilt wat ik aangeef en dan daarmee goed uit de voeten mee kan komen, dan zweefgeteef en foutkundige behandelingen toepassen die niet funtioneel werkend zijn. Sommige lui zijn goed maar kosten een berg geld wat niet vergoed wordt en bij de reguliere shitzorg sta je dan ongeholpen met je rug tegen de muur. Ik kan mezelf wwel behelpen met sommige zaken maar ben helaas niet zo lenig dat ik het kan helen bij mezelf.

  30. wauw dat schattige lichtvoetige zeer gezond ogende adem koppeltje plus kind leeft al 4 jaar op lucht en zon! thnx Cozmic voor dit Juicy Interview!
   het kan dusz echt, ik merk dat zoals ik nu aan de kust op sandalen leef dat ik veel langer kan doen op een lekker zuur zoet rauw Elstar appeltje en een broodje Haring met uitjes, zon en frisse lucht en met de blote voetjes op moeder aarde en in het water doet wonderen, alle gifstoffen er uit zweten en zuchten, het werkt echt, absoluut wat jij zegt Monika, een fratsen boek interface heeft een gigantische (negatieve) invloed, als ik zie hoe ik daar 2 jaar over aan het sjamanen wasz en als ik nu zie hoe bepaalde personen hier Volledig insuckeren, ik kan het wel in detail gaan uitleggen, neem nou die vadsige zelf voldane opmerking van Janneman over aansluiten bij het fratsen makers ghetto collectief, ik zie dan een computer uitdraai met de duvelse consequenties van deze vrijwillige segregatie kortsluiting met zeer veel gevolgen, stom koppen ik heb het hier al jaren uitgespeld over poepboek en I AI AI Ego Phone Tablet Bord voor je Harses. Ik ben zo blij dat jij het wel helder snapt begrijpt Monika, ik ga zeker nog een keer met je meelen, er mee beginnen, neeeh niet stalkerig, het gaat om de kwaliteit, stel het nog even uit, ik vind juist wel spannend een Vriendin met een intensief liefdesleven, dat is het fatale van fratsboek details upfront, misschien na een hele tijd kwaliteit dat ik een detail te weten kom en daar goed mee kan leven, niet om daar mee te beginnen, mag Ze zelf weten wat ze wel en niet doet, laat je Fantasia fantasie tot leven komen door niet Upfront alle details en specificaties in een telefoonboek print uitdraai te willen ‘moeten’ hebben, dat is wat FratsBoek doet, slaat alles Upfront Plat en 2d Dood, Snappen de meesten geen Hout van omdat ze al zo Plat zijn in hun dagelijkse manier van leven en denken, Sukkels, ik ga lekker verder Fantaseren over wat ik juist Niet precies weet, veel Spannender, jah ook over Monika, boeren lullen krentenbrood slap gezever, de ouwe rooie scheet kliek is maar niet door de plee te spoelen, als ze elkaar totaal ‘sociaal’ uitgemoord hebben gaan ze nog door, het lijken wel ‘rugtuffers’ aan het sneaky giftige naaktslakken strand, brrrrrrr, en dan die ranzige verraders kop van meneertje Roemer Tomaat met Pentagram Pentagon Star in z’n vlag logo van Mao, gadverdamme, Iedereen Hetzelfde, waar kennen we dat toch van? Waky Waky WakeBoard f u all behalve Monika en Cozmic, en de vrolijke groeten aan de anderen en toch ook maar aan De rooie tomaten Kliek, zijn niet uit te moorden, rare lui

 4. Leuke wel van Facebook is ben toegevoegd aan een groep schilders die beroepsmatig bezig zijn. Wat ik allemaal langs zie komen aan schilderijen en discussies erover en elkaar inspireren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.