Advertentie

Avaaz-initiatief succesvol!!!


Samenwerking werpt zijn vruchten af! Zo simpel is het. Onze steun en oproepen aan medemensen werken. Laat dát nou eens goed het hart binnenlopen..!! Je bént niet alleen en we maken wel dégelijk het verschil!

De uiterst krachtige club die jouw steun verdient.. Doen! Klik op de afbeelding m je in te schrijven bij deze sympathieke club. Je kunt dan voortaan eenvoudig je stem laten horen.

We plaatsten al vaker hier oproepen voor Avaaz, een non-profitrganisatie die het internet gebruikt om wereldwijd mensen te mobiliseren om aktie te ondernemen. Deze aktie bestaat vooralsnog alleen uit het ondertekenen van een petitie. MAAR DEZE ZIJN SUCCESVOL!!

De uiterst sympathieke mensen van AVAAZ, zijn kennelijk ook heel goed in staat, de petities, die vaak door meer dan 1 miljoen mensen worden getekend, aan te bieden aan de betreffende organisaties of personen.

De wettelijk gelegitimeerde homo-moord in Oeganda van de baan!!

(Klik HIER voor het artikel hierover en HIER voor andere artikelen over AVAAZ op WantToKnow)

We plaatsten hier een week geleden de oproep om de AVAAZ-petitie te tekenen, tegen de dreigende aanname van een wet in Oeganda, die het mogelijk ging maken dat homo-sexuele mensen de doodstraf zouden krijgen, op wettelijke gronden dus!

De AVAAZ-petitie heeft gewerkt. We bieden je dit bericht van AVAAZ in het Engels aan; het laat aan duidelijkheid hopelijk niets te wensen over!

Dear friends,


Uganda’s anti-gay law has failed! It looked sure to pass last week, but after 1.6 million petition signatures delivered to Parliament, tens of thousands of phone calls to our own governments, hundreds of media stories about our campaign and a massive global outcry, Ugandan politicians dropped the bill!

De vriend van David Kato van het Avaaz-team werd 2 maanden geleden op brute wijze vermoord in Oeganda

It was down to the wire – religious extremists tried to push the bill through on Wednesday, and then convened an unprecedented emergency session of Parliament on Friday. But each time, within hours, we reacted.

A huge congratulations to everyone who signed, called, forwarded and donated to this campaign – with our help, thousands of innocent people in Uganda’s gay community do not wake up this morning facing execution for whom they chose to love.

Frank Mugisha, a courageous leader of the gay community in Uganda sent us this message:

“Brave Ugandan LGBT activists and millions of people around the world have stood together and faced down this horrendous anti-homosexuality bill.The support from the Avaaz global community has tipped the scales to prevent this Bill going forward. Global solidarity has made a huge difference”

The EU High Representative for Foreign Affairs’ Office also wrote to Avaaz:

“Many thanks. As you know, thanks to a very large extent to the intensive lobbying and combined effort of you, other civil society representatives, EU and other governments, plus our delegation and embassies on the ground the Bill was not presented to the Parliament this morning.”

This fight is not over. The extremists behind this bill could try again within just 18 months. But this is the second time we’ve helped defeat this bill, and we’ll keep going until the hate-mongers give up.

Transforming the deeper causes of ignorance and hatred behind homophobia is an historic, long term struggle, one of the great causes of our generation. But Uganda has become a front line in that struggle, and a powerful symbol. The victory there echoes across many other places where hope is desperately needed, showing that kindness, love, tolerance and respect can defeat hatred and ignorance. Again, a huge thanks to all who made it happen.

With enormous gratitude and admiration for this amazing community,

Ricken, Emma, Iain, Alice, Giulia, Saloni and the whole Avaaz team.

Media highlights:

Anti-gay bill shelved:
http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-13392723

Avaaz’s response to the outcome in the Guardian:
http://www.guardian.co.uk/world/2011/may/13/uganda-anti-gay-bill-shelved

Ugandan President did not back bill because of “criticism of human rights groups”:
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/n/a/2011/05/13/international/i042638D37.DTL

Anti-gay bill delayed amid outcry:
http://www.news24.com/Africa/News/Uganda-shelves-anti-gay-bill-20110513

Uganda’s “kill the gays” bill defeated:
http://af.reuters.com/article/topNews/idAFJOE74C0HP20110513

8 gedachten over “Avaaz-initiatief succesvol!!!

 1. Ik krijg ook altijd deze berichten in mijn mailbox. Daarom blijf ik, als ik achter het doel sta, de petities tekenen. Het is ook leuk om te horen dat we het samen weer hebben geflikt, toch? :Y
  Je moet je wel in de onderwerpen verdiepen en jezelf afvragen hoe je er zelf over denkt voor je een petitie tekent, naar mijn mening.
  Anders is het een automatisme en dat kan averechts werken.
  Belangrijke zaken als dit moet je met hart en ziel ondersteunen. Zo is je stem een stem uit het hart en dat maakt het meteen heel waardevol en duurzaam.
  Over anderhalf jaar kan de wet weer worden aangekaart. Maar volgens mij is de winst al binnen en gaat er op wereldniveau veel ten goede veranderen voor homo’s.
  Dit komt omdat de meeste mensen met hun hart hebben meegedaan. Dat blijft doorwerken door het hele universum. Wat uit het hart stroomt is moeilijk te keren.
  Ik blijf fan van avaaz en weet dat deze groep samen met vele medewereldbewoners al heel veel heeft weten te veranderen in onze wereld.

 2. Al meer dan een jaar teken ik de petities van Avaaz. Elke oproep die zij doen, heeft een meer dan gewettigde reden. Is dikwijls letterlijk van levensbelang. Door de petitie aan vrienden door te sturen, creëer je een sneeuwbaleffect en wordt de geweldige macht van de publieke opinie in de positieve zin – verandering kàn – duidelijk. Wanneer je dan het gunstige resultaat ziet, ben je terecht trots.

 3. ik moet er toch niet aan denken dat petities HET middel voor de toekomst zijn, de tijd en moeite die erin gaat om dan nu es 1x minimaal succes te hebben het is mij wat te mak allemaal ik vrees dat we het met petities (die een merendeel alleen maar een vaag ik doe goed gevoel geven) niet gaan redden de elite lacht zich toch werkelijk een deuk om ons met zijn petities

  wanneer gaan we nou es echt wat doen?

  1. Beste P,

   Je vraagt wanneer gaan we nu echt eens wat doen. Geweldige vraag. Te mak allemaal? Prima, wat is jou volgende stap? Fijn wanneer je initiatief gaat nemen! Respect. Ik krijg dat zelf niet voor elkaar momenteel.

   In de tussentijd heb ik wel getekend en vind ik het fantastisch om te bemerken wat een resultaat deze petitie heeft weten te bewerkstelligen. Het maakt mij daarbij niet uit wanneer de elite die je noemt zich een deuk lacht als antihomowetten worden geblokeerd. Maar nog mooier zou het zijn als ze de petitie tekenen en persoonlijk opkwamen voor de rechten van homo’s.

  2. P., wie heeft het er dan over dat petities ‘het’ middel zouden worden..??
   Wat is er tegen om in plaats van een negatief beeld over onze eigen IMPOTENTIE om beleid te maken als burgers, te bedenken dat PETITIES en de EURO die je in je zak hebt, in ieder geval 2 prachtige manier zijn om je stem ‘uit te brengen’.

   In plaats van alléén dat prachtige stembiljet-met-rood-potloodje..

  3. Heb jij wel eens zo’n petitie getekend en dan af en toe gecontroleerd of het beoogde aantal handtekening al gehaald is.?
   Ik wel. En het geeft je het gevoel een deel van de goede kant van de wereld te kennen als je ziet hoe de handtekeningen binnenstromen.
   Dat gevoel van, “ik doe iets goeds” daar is niks mis mee. Als je buiten petities tekenen ook in het dagelijks leven iets “goeds” doet. Ik heb het idee dat de meeste bezoekers hier, altijd zo leven en niet anders. Dus waar heb je het over.

  4. Helemaal gaaf is dat nietwaar? Ze zeggen eerst dat ze op zoek gaan naar bijv. 500.000 handtekeningen, maar als je dan terugkomt, zitten ze bijv. al ver boven het miljoen..!
   Heerlijk gevoel idd!

 4. Het is geweldig dat we dit hebben bereikt,we moeten voortdurend op ons hoede zijn,
  Het is als een oorlog waarbij voortdurend de vrijheid van zijn, dat voor elk mens tel. Dat je kan zijn wie je bent, dat elk geloof, keuze van samen leven ,of ras gerespecteerd word ,waar je ook woont op deze wereld.
  Dit is een strijd waardig om voor strijden een leven lang.
  Bedankt AVAAZ.org.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.