Advertentie

Betaalt Equador het IMF Assange-losgeld..?


We hebben allemaal de macht van het geld aan het werk kunnen zien, bij de operatie waarbij Griekenland werd gemangeld door de zg. ‘Troika’. Dat waren de geldbeheerders Europese Centrale Bank, het IMF en de Europese Unie, die Griekenland werkelijk te grazen hebben genomen. Natuurlijk leefde Griekenland op veel te grote voet, maar wat we bedoelen te zeggen, is de macht van het geld, in handen van de manipulatoren op deze wereld te tonen. Griekenland werd gedwongen om allerlei staateigendommen te verkopen en/of te belenen.. Hoe is het mogelijk nietwaar..?

Het is dan ook net als in de private sector, wanneer je geld van een bank wilt lenen.. Je dient voor zóveel waarde onderpand te hebben, of zóveel andere zekerheden af te geven, dat de banken werkelijk alle macht in handen houden over hun geleende geld. En dan hebben we het nog niet eens over de malafide handelswijze van veel banken, zoals we hebben kunnen zien in de onvolprezen voorstelling van ‘De Verleiders’ in de voorstelling ‘Door de bank genomen’..

Toen nog in functie, Dominique Strauss Kahn, in mei 2011, na zijn arrestatie op verdenking van het ‘verkrachten’ van een kamermeisje. Het verhaal is duidelijk, gezien ook zijn gezichtsuitdrukking.. Later werd een hele lijst van ‘seksueel misbruik tijdens feestjes’ openbaar gemaakt. Hij werd erin geluisd en diende af te stappen van zijn functie als voorzitter van het IMF. Kennelijk té eigenzinnig geweest..? De weg voor marionet Christine Lagarde kwam vrij en zij is inmiddels nóg IMF-baas..

Het is in deze wereld van het geld opletten geblazen. Lees bijvoorbeeld eens de verhalen van Yanis Varoufakis, de oud-minister van Financiën van Griekenland over deze materie. Griekenland werd vakkundig in de mangel genomen, nádat het te kennen had gegeven om in de EU te willen blijven. Tja en dan zijn de druiven heel zuur, als je onder curatele wordt gesteld door je ‘broeders en zusters’ binnen de EU. Een groot deel dus van staatseigendom werd verkocht, zoals de haven van Athene, Piraeus, die inmiddels in handen is van Chinezen en/of Chinese overheid..

Kijken we nu naar het verhaal hieronder, in relatie tot de strapatsen van vooral het IMF. Onder leiding van de -laten we zeggen- ‘aparte’ voorzitter Christine Lagarde. De vrouw die, laten we dat niet vergeten, op die voorzittersplek kon komen, door het aan het licht komen van de misstap van Dominique Strauss Kahn, de vorige voorzitter.

Hem werd heel duidelijk -voor hen die kijken en zien en luisteren en horen- een kunstje geflikt. Zijn escapade met een kamermeisje in New York werd ineens publiek gemaakt.. Door wie..? Zeg het maar door de arrestatie kwam ook het onderzoek naar seksfeesten in Lille in een stroomversnelling. De Fransman gold voor de affaire als een van de grootste kanshebbers om president van Frankrijk te worden. En ja, inmiddels is deze Christine Lagarde de koningin van.. de onzichtbare koning..!

En nu, we kunnen het niet helpen, zijn we niet alleen achterdochtig over de lening die hetzelfde IMF nu plotseling en kennelijk HEEL toevallig aan Equador verstrekt. Wat de voorwaarden zijn voor deze lening..? Julian Assange wordt één maand na het rondkomen van deze lening in Londen  opgepakt. DOORDAT Equador de diplomatieke onschendbaarheid van haar ambassade had opgeheven en Assange aldaar kon worden in de kraag gevat.. En dat is allemaal toevallig zeg maar.. Nadat Assange 7 jaar in de ambassade van Equador verbleef.

* * *

Eén van de vele marionetten van de elite.. Christine Lagarde, bankier in dienst van.. Voorzitter van het IMF, het Internationaal Monetaire Fonds.

x

x

Betaalt Equador het IMF Assange-losgeld..?

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Het IMF, het ‘International Monetary Fund’ heeft maandag 11 maart, een lening goedgekeurd van het lieve sommetje van US$ 4,2 miljard, als 3-jarige lening voor Equador. Het is onderdeel van een breder pakket aan noodhulp, dat bedoeld is om het economische hervormingsprogramma van de Equadoriaanse regering te ondersteunen. Officieel is het verhaal dat het IMF, gezeteld in Washington, ‘akkoord is gegaan met de voorwaarden van deze financiering’, maar de vraag is of het verhaal niet andersom is.. Equador kon op basis van instemming met deze voorwaarden, een eerste termijn van US$ 652 miljoen van de lening van het IMF tegemoet zien.

Julian Assange , een nieuwe prooi voor de elite..

IMF voorzitter, Christine Lagarde verklaarde dat deze hulp de overheid zal helpen haar financiële huishoudboekje op orde te krijgen. Daarbij horen volgens haar, het opnieuw uitlijnen van de loonkosten, het in stappen verlagen van de de brandstofsubsidies en een reductie van de staatsschuld. Lagarde zei het als volgt: “De besparingen die door deze maatregelen zullen worden gegenereerd, zullen de mogelijkheid bieden, een uitbreiding te doen van ‘sociale ondersteunings uitgaven’, gedurende de loop van het bezuinigingsprogramma”.

Volgens haar statement dient het met name als sleutel, om ‘de armen en meest kwetsbare onderdelen van de maatschappij te beschermen’. Tja, de tranen schieten je in de ogen, bij zoveel goede daden van het IMF.. Nietwaar? Equador zal naar verwachting, naast deze lening,  nog eens US$6 miljard krijgen toegeschoven, van de ‘Development Bank of Latin America’, de ‘Inter-American Development Bank’, de Wereldbank en het ‘Latin American Reserve Fund’.

Lagarde hierover: “De autoriteiten in Equador implementeren een degelijk hervormingsprogramma, met het doel de economie te ‘moderniseren’ en daarmee de weg te bereiden voor een duurzame en vruchtbare groei.” In de voorwaarden staat dat het IMF periodiek reviews kan uitvoeren, teneinde te controleren of the overheid van Equador voldoet aan de financiële beloften, die met het aflossen van de leningen te maken hebben.

Assange feitelijk uitgeleverd door president Moreno
De Ecuadoriaanse president Lenín Moreno was degene die de dolk in het hart van de vrije meningsuiting stak een paar dagen geleden, door Engelse autoriteiten in de Equadoriaanse ambassade toe te staan, om de heroïsche klokkenluider EN bekroond journalist Julian Assange te arresteren. Was dit Moreno’s prijs om dit verraad te plegen? De IMF leninggarantie van  US$ 4,2 miljard?

De huidige president van Equador, de man die het losgeld voor Julian Assange mag verdelen.. ‘Om zijn land te helpen de arme bevolking te ondersteunen’…

Het tijdschrift ‘The Economist’ publiceerde onlangs een profiel over president Moreno, waarin hij laat zien hoe hij het beleid van zijn voorganger, Rafael Correa, heeft omgekeerd. Correa was een populist die de olie-inkomsten van Equador gebruikte om sociale programma’s te financieren. Correa was de man die stevig achter Assange stond. Maar Lenin Moreno heeft Ecuador weer in de richting van een onderdanige vazalstaat van de globalisten gevoerd.

Daarbij smeekte hij internationale financiers om giften, teneinde zijn corrupte regime overeind te houden. Dat hij mogelijk zelfs een vazal is van deze ‘bovengrondse’ financiële superelite in de wereld (waaronder vooral het Rothschild-banking kartel , zoals ook de Braziliaanse nieuwe president Bolsonaro dat  is), dienen we in de overwegingen mee te nemen..! Afgelopen februari liet president Moreno weten: “Dankzij de ferme beslissingen die ik heb genomen, zijn we niet meer wat Venezuela vandaag de dag is …. we hebben de democratie hersteld. Dit geld zal kansen op werk creëren voor degenen die nog niet iets stabiel hebben gevonden.”

Heel toevallig  (maar niet heus natuurlijk) werd deze IMF-deal aangekondigd op de zevenjarige verjaardag van het asiel van Assange in de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Het was duidelijk in Moreno’s retoriek dat zijn Equadoriaanse regering zich voor hun wereldwijde meesters buigt en dat men klaar stond om Assange onder de bus te gooien, of van de trein, zoals je wilt..

Moreno liet ook nog even slinks weten: “Onze regering herstelt haar geloofwaardigheid.  Het feit dat de wereld ons vertrouwt (doelen op de lening van IMF), toont aan dat we op de goede weg zijn.” Hij heeft niets minder gedaan dan zijn land aan het IMF-syndicaat verkopen. Ook was toen duidelijk dat de globalistische financiële entiteiten, zoals de genoemde Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Wereldbank óók de Ecuadoriaanse soevereiniteit met voeten zouden treden.

Het zwarte schaap: Wikileaks en Assange..
WikiLeaks publiceerde op haar site, dat een beschamend corruptieschandaal dat aan het licht was gekomen, de Moreno-regering indirect daarvan beschuldigde. Met Moreno’s populariteit die met de dag afnam, werd Assange een steeds gemakkelijker zondebok voor overheidsfunctionarissen, die niet bereid waren om hun eigen corruptie te veranderen, die voor hen schaamtevol, openbaar werd blootgesteld.

Een corruptie-onderzoek is gestart, tegen Ecuador’s president Moreno, nadat vermeende gelekte content van zijn iPhone (Whatsapp, Telegram) & Gmail waren gepubliseerd. De New York Times heeft gemeld, dat Moreno heeft geprobeerd, om Assange aan de VS te verkopen, voor verlichting van de staatsschulden.  https://t.co/0KFcBrnUfr

— WikiLeaks (@wikileaks) March 25, 2019

Gevolgd op 4 april, door deze berichtgeving van Wikileaks..

BREAKING: Een hoge bron in de Equadoriaanse overheid heeft verteld, dat @WikiLeaks Julian Assange zal worden uitgewezen, binnen ‘enkele uren of dagen’, waarbij het #INAPapers offshore-schandaal, gebruikt zal worden als motief. En dat Equador al een overeenkomst met het UK heeft gesloten voor de arrestatie van Assange. https://t.co/adnJph79wq

— WikiLeaks (@wikileaks) April 4, 2019

Het was de vice-president van Equador, Otto Sonnenholzner die dit vuurtje had aangestoken:  “Wat WikiLeaks en andere politieke figuren hebben gedaan is verachtelijk, weerzinwekkend en een afschuwelijke handeling, door privé-foto’s van de President van de Republiek en zijn familie te publiceren,”

Maar de vroegere consul van Ecuador Fidel Navarez, zegt tegen de pers, dat er helemaal géén bewijs is, dat erop wijst, dat WikiLeaks bij het publiceren van deze lekken betrokken was. Navarez hierover: “Niet één enkel document dat naar de ‘INAPAPAPERS’, of de familie van de president verwijst, is ooit gelekt of gepubliceerd door WikiLeaks. Laat staan door Julian Assange, die meer dan een half jaar al geen redacteur is geweest en die feitelijk één jaar onder een regime geïsoleerd heeft gezeten, in de quasi-gevangenis, en door de overheid van Ecuador werd geïsoleerd”.

Het is veel waarschijnlijker dat deze INAPAPERS een prima excuus –mogelijk zelfs zelf gefabriceerd-  waren, om Assange pootje te lichten en zo een aanvang te kunnen maken, met et ophalen van de miljarden dollars in globalistisch bloedgeld. Dat Ecuador in handen van het IMF brengt.

“Als President Moreno illegaal het asiel van een vluchteling wil beëindigen om een offshore corruptieschandaal in de doofpot te stoppen, zal blijken, dat de geschiedenis hem niet vriendelijk terzijde zal staan” vertelde een woordvoerder van WikiLeaks aan Associated Press. President Moreno zal zeker herinnerd worden als een van de grootste monsters van onze jaartelling, wiens corrupte actie om Assange uit te leveren, wereldwijd gevolgen zullen hebben voor de digitale (pers)vrijheid.

 

3 gedachten over “Betaalt Equador het IMF Assange-losgeld..?

 1. http://adbroere.nl/web/nl/artikelen/bilderberg-waarom-die-geheimzinnigheid.php
  Citaat:Ja,maar er zijn naast hem veel anderen zoals Lagarde,die waarschijnlijk de volgende IMF baas zal worden.Lagarde is Bilderberger,evenals Sarkozy en Obama.Ze zijn van plan om het internet te controleren,omdat het internet nog steeds een platform is voor vrije meningsuiting.
  Ze willen het onder controle krijgen en gebruiken daarvoor terrorisme,de bestrijding van pedofilie en andere schokkende zaken als excuus om de vrijheid van internet in te perken.(einde citaat).
  Dit is een al iets ouder interview van Ad Broere.
  https://www.blacklistednews.com/article/72126/how-you-can-be-certain-that-the-us-charge-against-assange-is.html
  Alles lijken ze aan te grijpen om mensen het zwijgen op te leggen en de vrije meningsuiting op internet in te perken maar ook mensen de toegang tot landen ontzeggen die niet dezelfde denkwijze hebben als de machthebbers is geen uitzondering wat we hebben kunnen zien in Australië.

 2. Als gevolg op de reacties van Arend, die mij in snelheid heeft gepakt, in het andere item over Julian Assange, wil in dit item toch wat dieper ingaan over de mogelijke achtergronden van de tussenkomst van het IMF via een “lening” (sic). Zoals in Venezuela speelt in Ecuador de “olie” ook een belangrijke rol met geopolitieke aspecten. Er is de invloed van China :
  https://business.financialpost.com/investing/how-china-took-control-of-ecuadors-oil-2
  met citaat :
  “November 26, 2013 9:10 AM EST
  China’s aggressive quest for foreign oil has reached a new milestone, according to records reviewed by Reuters: near monopoly control of crude exports from an OPEC nation, Ecuador.
  Last November, Marco Calvopiña, the general manager of Ecuador’s state oil company PetroEcuador, was dispatched to China to help secure $2 billion in financing for his government. Negotiations, which included committing to sell millions of barrels of Ecuador’s oil to Chinese state-run firms through 2020, dragged on for days. Calvopiña grew anxious and threatened to leave. “If the Phase III transaction documents are not signed in the coming days, then I cannot remain in Beijing,” he wrote in a confidential letter to China Development Bank (CDB), reviewed by Reuters.In reality, Calvopiña had little choice but to wait. Shunned by most lenders since a $3.2 billion debt default in 2008, Ecuador now relies heavily on Chinese funds, which are expected to cover 61 percent of the government’s $6.2 billion in financing needs this year. In return, China can claim as much as 90 percent of Ecuador’s oil shipments in coming years, a rare feat in today’s diversified oil market. “(=einde citaat).
  De voormelde toestand, zal dan ook in de USA niet in goede aarde gevallen zijn. Vervolgens poogde Ecuador de schade te beperken :
  https://www.reuters.com/article/ecuador-oil/ecuador-seeks-renegotiation-of-china-oil-sales-loans-idUSL2N1MZ1G5
  met citaat :
  October 24, 2017
  “QUITO, Oct 24 (Reuters) – Ecuador is seeking to renegotiate oil deals with Chinese firms to get higher prices for its crude exports and reduce the amount it has to send the Asian giant, the head of state-owned Petroecuador, Byron Ojeda, said on Tuesday.
  OPEC member Ecuador has shipped around half of its oil to Chinese firms after a rash of oil-for-loans deals signed under former President Rafael Correa, who touted the deals as a triumph of trade between close allies. “(=einde citaat).
  Intussen zijn de USA petroleum maatschappijen weer aan de zet, en belangrijker is de nieuwe militaire aanwezigheid van de USA in Ecuador :
  https://progressive.org/dispatches/us-military-returns-to-exert-influence-in-ecuador-and-region-181005/
  met citaat :
  “Under the “cooperation agreement” signed by the government of President Lenin Moreno with the U.S. earlier this year, a Lockheed P-3 Orion maritime surveillance aircraft from the U.S. Customs and Border Protection Agency will now monitor Ecuador’s coast for three to four days every month to “fight against drug trafficking, organized crime, human trafficking, illegal fishing, and contraband.”Such an arrangement is hardly new. An almost identical program operated from the coastal city of Manta, Ecuador from 1999-2009, until then-President Rafael Correa decided not to renew the lease. Under Correa, the Ecuadorian government championed a new constitution that declared Ecuador as “a territory of peace.” That appears to be changing. (=einde citaat).
  Een ander aspect dat een mogelijke invloed heeft gehad op de IMF lening is het conflict tussen Ecuador en Chevron dat uiteindelijk beslist werd in het nadeel van Ecuador :
  https://www.bbc.com/news/world-latin-america-45455984
  met citaat :
  “An international tribunal in The Hague has ruled in favour of the US oil company, Chevron, in an environmental dispute with the government of Ecuador.
  Chevron had been ordered to pay $9.5bn (£7.4bn) compensation to thousands of residents in Ecuador’s Amazon region.They accused the company of dumping toxic waste in local lakes and rivers of the Lago Agrio region for decades.The court said that the 2011 Ecuador Supreme Court ruling had been obtained through fraud, bribery and corruption.The oil giant now stands to be awarded hundreds of millions of dollars in costs by The Hague’s Permanent Court of Arbitration.
  (=einde citaat). Uit het voormelde kan ik dan ook afleiden dat Ecuador het mes op de keel heeft, en een lening van het IMF, leidt dan uiteindelijk tot de strop rond de nek.
  Nog een andere bron :
  https://www.mintpressnews.com/as-us-buys-more-ecuadorian-oil-is-trump-also-buying-assanges-arrest/246613/
  met citaat :
  “Moreno’s recent statements continue to add to the speculation that Ecuador will soon give in to those U.S. demands, particularly given the increasing pressure the Trump administration has placed on Ecuador regarding Assange’s situation. According to some reports, the U.S. has threatened to block an International Monetary Fund loan to Ecuador over the Assange case. In addition, over the last two weeks, the U.S. has imported a record amount of Ecuadorian oil, leading to speculation that a deal or pay-off may have been made to ensure Moreno’s cooperation with Washington’s long-standing efforts to have Assange arrested and extradited.
  (=einde citaat). De vraag die ik hierbij stel : gaat het om Trump of de “Deep state…” die de uitlevering van Assange wil. Desgevallend als wapen tegen Trump !! Momenteel is de toestand verre van duidelijk, en lopen er m.i. geopolitieke – & olie – en zakelijke belangen door elkaar.

  1. Sub Rosa 2.
   Gezien de olie leveringen die Ecuador aan China zou moeten doen denk ik dat de BIS een erg grote rol kan spelen.
   Er zijn zestig centrale banken lid van de BIS,inclusief die van Brazilië,Rusland,India,CHINA en Zuid- Afrika,de BRICS landen.
   Wat is de rol van de BIS bank?

   De BIS is vergelijkbaar met een Chinese doos.Als je een la opentrekt zie je maar een deel van de inhoud ervan.
   Wanneer je dit leest en ziet dat de aandeelhouders de dienst uitmaken en als je dan aan de Bilderbergers denkt dan denk ik dat het telkens dezelfde lieden zijn die er overal voor zorgen dat er problemen zijn of komen.
   Veel multinationals doen al zaken in/met China en in de NWO (zo staat beschreven in de verwijzing) zal China een hoofdrol spelen.
   https://adbroere.nl/web/nl/columns/bis-bank-de-geheime-bank-die-de-wereld-runt.php
   Op alle mogelijke manieren proberen ze alles in hun macht te krijgen en Ecuador lijkt nu het slachtoffer te zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.