Advertentie

Julian Assange gaat TV-show presenteren


x

Julian Assange gaat TV-show presenteren

x
bron: BNO NEWS
© vertaling Guido Jonkers

x

Julian Assange, de oprichter van de controversiële klokkenluidersclub Wikileaks, heeft vandaag melding gemaakt van een aankomende TV-specialserie, waarin hij politieke figuren zal gaan interviewen over ‘de wereld van morgen’..
Wikileaks zei in een verklaring, dat deze serie, die geproduceerd zal gaan worden door Quick Roll Productions, ongeveer half-Maart de lucht in zal gaan en zal bestaan uit 10 afleveringen van een half uur.

En volgens Wikileaks is er zoveel belangstelling voor de serie, om deze onder licentie uit te zenden, dat er een bereik van wel 600 miljoen kijkers uit zou kunnen komen, door uitzending via satelliet, kabel en tv-netwerken. Verder details werden niet bekend gemaakt. Wel werd gevraagd of mensen die met deze uitzendingen wat willen gaan doen, ze onder licentie verder uit willen zenden, of deze zich bij Wikileaks willen melden.

“Via deze serie wil in contact komen met de mensen die de toekomst vorm geven, om te kijken waar we in de toekomst naar toe gaan”, verklaarde Julian Assange in een verklaring. “Zijn we op weg naar één groot Utopia, of een ‘Dystopia’? En hoe kunnen we onze paden verkennen. Het zal een opwindende mogelijkheid zijn om de visie van mijn gasten te bespreken in een nieuwe stijl van tv-maken. Het is de bedoeling hun levensfilosfie en hun worstelingen op een intensere, en op een duidelijkere manier te tonen, dan ooit tevoren”

Volgens Wikileaks zal Assange mensen bijeen brengen en hun ‘controversiële stem’ laten horen, door heel het politieke spectrum heen en deze mensen hun mening en ideeën laten geven over hoe we ons van een veelbelovende toekomst kunnen verzekeren. Er worden op de website van Wikileaks nog geen namen genoemd van de personen die Assange zal gaan interviewen.

Assange is op dit moment volop in gevecht gewikkeld tegen het uitleveringsverzoek van Zweden aan Groot Britannië, op basis van vermeende seksuele molestatie, onwettige gemeenschap en verkrachting, die Assange zou hebben gepleegd in Zweden. (zie een gedetailleerd verslag over deze zaak HIER op de site) In November 2011 werd het beroep van Assange afgewezen op de door de rechtbank toegestane uitlevering aan Zweden. Het wachten is voor hem nu op de uitspraak van de hoogste rechtsinstantie van het United Kingdom, in Februari.

Anne Ardin, een van de vrouwen die Assange van verkraching beschuldigt. Het is de 'Sarah' uit ons eerdere artikel (klik voor lead)

De beschuldigingen hebben niets te maken met het werk dat Assange doet voor de klokkenluiders-website Wikileaks. Deze website slaagde erin om de wereld op haar diplomatieke grondvesten te doen schudden door geclassificeerde documenten die Wikileaks had ‘buitgemaakt’, van met name diplomatieke oorsprong, openbaar te maken. .

Wikileaks grootste scoop was het vrijgeven van een geclassificeerde video op 5 April 2010. Deze video laat beelden zien van een Amerikaanse helicopter in Irak, die een verwoestende aanval doet op burgers, waaronder 2 ongewapende journalisten van persbureau Reuters. Assange had in het verleden al eens aangegeven, dat hem verteld was om ‘vieze trucs’ te verwachten van de kant van het Pentagon, waaronder ook de zogenaamde ‘seksuele valstrikken’, teneinde zijn reputatie te ruïneren.

Volgens Assange is het overheden er veel aan gelegen, de beschuldigingen aan zijn adres, in verband te brengen met Wikileaks, zodat deze site de negatieve schijn op zich zou krijgen. Volgens hem is er ook feitelijk niets wat de 2 Zweedse vrouwen zouden kunnen aantonen, dat zou moeten wijzen op seksueel misbruik, door het niet gebruiken van condooms. De gemeenschap die hij met de vrouwen had, zou gebaseerd  zijn geweest op instemming van beide partijen.

De CIA en Assange
Inmiddels komen er meer berichten over vermeende contacten van in ieder geval één van de beide vrouwen, die Assange aanklagen voor seksueel geweld, met de Amerikaanse CIA. In September was op de site Counterpunch al te lezen dat Anne Ardin een opvallende geschiedenis achter zich heeft van het werken met anti-Castro-groepen.
Tenminste één daarvan wordt openlijk gesteund én gesponsord door een voormalig CIA-agent, Luis Posada Carriles, nota bene veroordeeld voor de massamoord op 73 Cubanen, die in een vliegtuig zaten dat werd opgeblazen en waarbij deze CIA-agent betrokken was.
Anne Ardin heeft twee Zweeds-talige publicaties op haar naam staan (hier en hier), die haar (indirecte) banden met de CIA onderstrepen. (HIER het hele (engelstalige) artikel hierover)

 

 

6 gedachten over “Julian Assange gaat TV-show presenteren

 1. Guido, Ik zie meneer Assange nog steeds als een mens. De karikatuur laat een of ander schaapachtig figuur zien dat niets te maken heeft met waar hij voor staat. Of zie ik dat helemaal verkeerd en zit ik maar wat te zeuren?
  Als iemand dit met mij zou doen in dergelijke situatie zou ik me niet op mijn gemak voelen. Niet serieus genomen.

  1. @ Selene…Ik vind niet dat Assange als een schaap eruit ziet maar wel als karikatuur. Hij heeft gewoon een lange neus…Ik vraag me opeens af of de nieuwe vriendin van Bleker ook voor de CIA werkt? 🙂

  2. zeker weten zelfde golflengte Monika..
   , geflipte onderdanige zwoele hypno Monarch oogjes, werkt altijd
   Eyes Wide Shut Polanski, hogere ka sferen, met een blinddoek op, ik heb er een neus voor gekregen ben ik bang..
   Zoals ik al eerder zei Henky Panky is als een kind zo blij met de helft van het origineel dat al lang weg isz..
   Ik wil die andere helft terug zien, dat ben ik weer, neem geen genoegen met de helft van niks niet.
   Alles of niets is als de helft staat tot het geheel.

  3. DAG SELENE, VOLGENS MIJ GEEF JE HIER IETS WEZENLIJKS AAN.
   DANK JE WEL.
   MYRIAM D.

 2. Hmmm, zouden politici in zijn show willen komen opdraven? Dat zou ik pas vreemd vinden. Tenzij ze dingen naar buiten kunnen, of mogen brengen, die in de regels van het grote-iluminatie-spel passen.

  @ Monika: zou Bleker nou werkelijk denken dat een vrouw van 26 valt op iemand die de midlife crises leeftijd al ruim gepasseerd is, zoniet al richting penioen gaat denken? En kinderen heeft die van haar eigen leeftijd zijn?

  Hoe naïef kan een mens zijn. in de oudste val stappen die er is en daarmee lekker chantabel worden.

  Inderdaad Eyes Wide Shut is zeer toepasselijk hierop. (Heb nooit de film helemaal af kunnen kijken, bij het laatste half uur viel ik steeds in slaap.)

  1. in opdracht van je eigenaar heer en meester als geselecteerde zorgvuldig opgefokte hersenloos blonde volledig gedissocieerde voltijds geboeide van wippestein barbie met de vrouwe justitia blinddoek op je in de eerwaarde multi functionele wijnkelders laten beklimmen en afraggen door zorgvuldig geselecteerde uitverkoren human resources die chantabel moeten zijn in hun toekomstige politiek ambtelijke funkties als new nieuwe ‘Leaders’..

   ach wat is het leven toch mooi en vol eerlijke uitdagingen, je weet wat je te doen staat als je hoger op wil komen..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.