Advertentie

Carla del Ponte spreekt de waarheid..!


Een van de meest respectabele juristen van het internationale toneel, Carla del Ponte (1947), oud-voorzitter van het Yoegoslavië-tribunaal aan het Internationale Gerechtshof in Den Haag, heeft haar klokkeluidersrol vervult. Het zijn niet de troepen van Assad die zijn volk bestoken met zenuwgas, aldus Del Ponte, maar het zijn de rebellen die dit doen en de schuld trachten neer te leggen bij het regime van Assad. Carla del Ponte is een vooraanstaand lid van een team van de VN, dat onderzoek doet in Syrië. Volgens Del Ponte zijn er zeer sterke aanwijzingen dat Syrische rebellen het zenuwgas Sarin zelf hebben gebruikt, in plaats van dat het tégen hen gebruikt zou zijn en tégen de Syrische bevolking.

Waar kennen we dit gedrag toch van..? Ohja, dat heet een ‘valse-vlag’-operatie en die zien we de laatste jaren veel té vaak, en op téveel plaatsen in de wereld opdoemen. Het trachten iemand of een groepering een bepaalde daad in de schoenen te schuiven, zodat, vanuit de publicitaire herrie die losbreekt, wettelijk beleid kan worden gelegitimeerd, om precies het tegenovergestelde te bereiken wat de gepleegde daad werkelijk veroorzaakte.. En dat het een heel normale zaak is, in de internationale machtsverhoudingen, om valse-vlag-spelletjes te spelen, blijkt uit deze verklaring van gepensioneerd kolonel Lawrence Wilkerson, die nog onder generaal Colin Powell diende, tijdens het regime, eh de regering Bush jr. Kijk naar zijn valse-vlag-verhaal, waarbij hij regelrecht het gedrag van Israël ter discussie stelt:

Carla del Ponte is niet de eerste de beste dus, die de bewering doet. Ze doet dit natuurlijk ook niet ‘zomaar’, even ‘uit de losse pols’.. Nee, mevrouw Del Ponte is met haar 66 jaar geen groentje, die zich verspreekt..! Mevrouw Del Ponte is het zat als marionet in VN-dienst te worden ingezet, om mee te huilen met de wolven in het bos. En natuurlijk is de VS er als de kippen bij om ‘ernstig te twijfelen’ aan de opmerkingen van Del Ponte.. Maar waarom moet je wereldwijd verkondigen dat je twijfelt aan de uitspraken van Del Ponte, als je zélf deze VN-missie in het zadel hebt geholpen..?!

* * *

x

Carla del Ponte spreekt de waarheid..!

2013 © MEDIAWERKGROEP SYRIE

x

Niet de Syrische overheid, maar de gewapende rebellen in Syrië hebben chemische wapens gebruikt. Dat zegt Carla Del Ponte, chef van een VN-onderzoekscommissie, in een vraaggesprek met een televisiestation uit Zwitserland. In het interview op de Zwitserse televisiezender RSI zegt Del Ponte dat ze gesproken heeft met getuigen, onder wie ook geneesheren, in de aangrenzende landen van Syrië. Zij zouden hebben verklaard dat de rebellen gebruik maken van chemische wapens en dat het wellicht het zenuwgas Sarin betreft.

Sarin is een zenuwgas dat specifiek voor de Tweede Wereldoorlog werd ontwikkeld in Duitsland. Het werkt via de huid in op het zenuwstelsel van slachtoffers die daarna overlijden. Naast verstuiving via de lucht is het ook mogelijk om voedsel of water te vergiftigen. Ademhalingsproblemen, schuim op de mond, overmatig zweten, misselijkheid, braken, diarree en veranderde pupillen zijn symptomen van een vergiftiging door dit gas. Opstapeling van dit gas in het lichaam zorgt er voor dat de spiercellen zich niet meer voldoende kunnen ontspannen en dit leidt onder meer tot stuiptrekkingen. Bij ernstige blootstelling treden de symptomen reeds na twee tot 30 minuten op.

"Our investigators have been in neighboring countries interviewing victims, doctors and field hospitals and, according to their report of last week which I have seen, there are strong, concrete suspicions but not yet incontrovertible proof of the use of sarin gas, from the way the victims were treated," Del Ponte said in an interview with Swiss-Italian television
Top-juriste Carla del Ponte laat zich niet ringeloren door internationale machten..! Ze spreekt haar waarheid, die er niet om liegt en de ware en smerige spelletjes onthult, die in Syrië op dezelfde wijze gespeeld worden als in de andere Midden Oosten-landen, zoals Libië, Egypte en Algerije. Carlo del Ponte: “Onze onderzoekers zijn druk bezig geweest in de buurlanden van Syrië om slachtoffers te interviewen, doktoren en veldhospitalen te bezoeken. En volgens hun rapporten van vorige week, die heb ingezien, blijken er sterke en heel concrete aanwijzingen te zijn, hoewel er nog geen volledig sluitend bewijs is, dat het gebruik van het zenuwgas ‘Sarin’ door de rebellen zélf is ingezet”

Sarin is berucht geworden door de terroristische aanslag door de Aum Shinrikyo-sekte in Japan op 20 maart 1995. Op meerdere plaatsen in de metro van Tokio werd Sarin vrijgelaten, met 12 doden en 1.034 gewonden als gevolg. Del Ponte zegt nu absoluut geen aanwijzingen te hebben gevonden dat de regering van president Assad chemische wapens heeft gebruikt. Del Ponte was aanklager van het VN-tribunaal voor ex-Joegoslavië en krijgt internationaal ontzettend veel respect voor haar partijonafhankelijke kritische houding.

Met voorbedachten rade..!
Eén dag na de dodenherdenking hier in Nederland, op 4 mei 2013, voert het Israëlische leger een luchtaanval uit op de Syrische hoofdstad Damascus. Bij deze aanval viel er niet alleen materiële schade, maar zijn er ook doden gevallen. Volgens Syrië is deze aanval met voorbedachten rade uitgevoerd door Israël, om de positie van de terroristen die tegen het Syrische nationale leger (SNL) vechten te versterken. Het Jamraya-centrum ligt immers aan de rand van Damascus en in de buurt staat ook veel militair materieel, waarmee de rebellen, of simpelweg ‘de terroristen’ onder vuur worden genomen. Inhoudelijk reageert Israël niet; maar ze ontkennen de aanval ook niet!

Syrië claimt vanaf het begin van de oorlog dat het conflict in Syrië een proxyoorlog is waarin Noord-Amerika, Europa, Turkije, Saudi Arabië en Israël betrokken zijn. De afgelopen twee jaren hebben deze landen geregeld geld, voedsel, medicijnen en wapens geleverd aan de rebelse terroristen in Syrië. Daarnaast hebben zowel Turkije als Israël meermaals Syrische doelen bestookt. Minstens 42 soldaten van het SNL kwamen in de nacht van zaterdag op zondag om het leven door de Israëlische raketaanval. Volgens journalisten van AFP vielen er eveneens een onbekend aantal gewonden op de site waar op dat moment 150 mensen aan het werk waren.

Het militaire complex in Jamraya omvatte een voedselbevoorradingscentrum, een munitiedepot en een luchtafweereenheid. Hetzelfde gebouwencomplex werd op 30 januari 2013 ook al getroffen door een Israëlische luchtaanval. Na de aanval sloot Tel Aviv enkele uren het noordelijk luchtruim van Israël, maar intussen is dat opnieuw open voor commerciële vluchten.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon riep op tot kalmte en terughoudendheid om een escalatie van het Syrische conflict te vermijden. Daarnaast vroeg de Zuid-Koreaanse diplomaat en politicus om respect voor de “nationale soevereiniteit en de territoriale integriteit van alle landen in de regio”. Er kwam eveneens bezorgdheid door buurlanden van Syrië na de Israëlische terreuractie.

8 gedachten over “Carla del Ponte spreekt de waarheid..!

 1. Ik kan natuurlijk niet beoordelen of ze liegt of de waarheid zegt. Maar het vraagt toch wel heel veel moed om dit te kunnen en willen beweren. Ik heb het gezien en vroeg mij meteen af wie haar gaat geloven en hoe snel er tegen geprotesteerd wordt. Ik moet ook wel bekennen dat ik dat niet actief blijf volgen. Ik kijk zelden nieuws. Lees enkel de berichten af en toe. Maar toeval zal het niet zijn dat ik dit soort nieuws wel zie. Ik ga voor haar waarheid. Wat er verder ook over wordt beweerd. Wie weet nog wie de waarheid verteld uiteindelijk. Ik ga maar op mijn gevoel af. En verder hoop wens ik de wereldbevolking betere tijden. Maar je hoeft niet ver te gaan om uit je huis te worden gehaald door vergiftigingsgevaar. Iets wat ook helemaal niet nodig was en vooral te voorkomen was.

 2. Deze Mevrouw Del Ponte, is absoluut integre te noemen, ze spreekt de waarheid, ben er zeker van die viese USA-Saoudische kliek, doen waar ze zin in hebben, en de media doet wat zij zeggen, heel duidelijk.

  Even terug naar Yougoslavië, waar een Islam staat gecreéerd is in het hart van Europa, Albanië, overal gloed nieuwe Moskeën, betaalt door Saoudies, plus de grootste USA militaire basis van Europa.

  Toen mevrouw Del Ponte in het openbaar bracht de orgaan handel bedreven door de Albanese regerings leiders, organen afkomstig van gekilde Serviese gevangenen, toen heeft Mevrouw Del Ponte zich terug moeten trekken van wege de doods bedrijging van de Albenese leiders,
  Holbrook heeft zich nooit uit gesproken, is gelukkig niet oud geworden, die knecht van het kwaad.

  Het gaat maar door, ik ben oud en ik wil zo graag een mooie wereld zien voor dat ik op stap, maar ik betwijfel het steeds meer.

  1. Die mooie wereld is te vinden in een oud boek, het boek van Stefan Denaerde. Het boek heet de Universele Schepping. Stefan Denaerde heet in werkelijkheid Ad Beers en is reeds overleden.

 3. Mogelijk is deze onthulling zelf een valse vlag actie.Het vermoeden over de bemoeienis van de VN in Syrië kan wel eens met deze bekentenis ontkracht worden.Het vertrouwen in de beleidspersonen die er toe doen bij oorlogen en crisis is van een niveau waar wij vraagtekens bij zullen moeten zetten.Gelukkig is de wereldwijde onwaarachtigheid zo groot,dat een uitbarsting niet ondenkbaar is voor de naaste toekomst.

 4. Ik hoop maar met u en Del Ponte dat Assad de democratische heerser blijft van Syrië en dat al die fascistische leugenaars uit Amerika en elders die ook nog wijlen de heer Hitler hebben besteden, door hem zullen worden vernietigd. Misschien kan Nederland een handje helpen.
  Teddy

  1. geloof niet dat je er veel van begrijpt! Nog even verder zoeken maar je komt er wel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.