Advertentie

Eerdmans & De Jonge: ‘vriendjespolitiek’ in actie!!


X
X

Eerdmans & De Jonge:

‘vriendjespolitiek’ in actie!!

2022 © WantToKnow.nl/be
x

Door de stem van Joost Eerdmans (JA21) tégen de motie van wantrouwen tegen Hugo de Jonge, in de TweedeKamer afgelopen donderdag, is er paniek bij JA21. Daarom werd er snel een email gestuurd naar alle leden met daarin een uitleg over deze ’tegen’-stem van Joost Eerdmans en JA21. De partij zegt in deze email -die we hieronder plaatsen- dat er in JA21 geen zg. ‘fractiediscipline’ heerst, waarbij de onafhankelijke fractieleden dus hun éigen afweging mogen maken, i.p.v. de fractie te volgen. Maar vanzelfsprekend wordt in deze mail niet verteld, dat Joost Eerdmans en CDA-er Hugo de Jonge ‘de-man-met-de-schoenen’, al jarenlang vrienden zijn..!

JA21 licht het in deze verklaring als volgt toe:

“Wat er op tafel lag was voor Joost Eerdmans en Maarten Goudzwaard te licht om de minister nu voor weg te sturen. De Jonge heeft op een onhandige manier voor veel verwarring gezorgd. Daarvoor heeft hij het boetekleed aangetrokken. Deloitte komt nog voor de zomer met een compleet onderzoeksrapport over alles met betrekking tot de mondkapjesdeals. Tweede Kamerleden Joost Eerdmans en Maarten Goudzwaard (tijdelijke vervanger van Nicki Pouw-Verweij) willen dit rapport afwachten om tot een definitief oordeel te komen. Derk Jan stemde wél voor de motie. Hij kwam tot het oordeel dat de minister de Kamer staatsrechtelijk onjuist en onvolledig geïnformeerd had.”

En natuurlijk heeft Derk Jan Eppink daarin juist gehandeld en gedaan wat een partij als JA21 in zijn geheel had moeten doen.. VOOR DE MOTIE STEMMEN..! Het is dan ook volstrekt ridicuul dat Eerdmans en Goudzwaard tégen de motie van wantrouwen (mvw) hebben gestemd. Maar JA21 probeert het allemaal mooi en glad af te doen als een detail.. Met de woorden, dat er bij hen geen sprake is van ‘rigide fractiediscipline’. Zoals bij andere partijen.

En dat leden en JA21-stemmers dat feitelijk als een goede ontwikkeling zouden moeten omarmen, i.p.v. onrustig te doen over de tégenstemmers tegen de mvw. Dit is die e-mail; trek er je eigen conclusies uit! Maar natuurlijk is politiek de politiek niet, als hier niet wat anders speelde..! Er is gewoon feitelijk iets heel anders aan de hand..

Eerdmans en De Jonge: vrienden voor het leven..
De 2 Roterdammers, De Jonge en Eerdmans zijn gewoon vrienden.. Dit wordt bevestigd door beelden van TV Rijnmond, waaruit blijkt dat Hugo de Jonge Joost Eerdmans bij hem thuis aan de deur kwam, in 2013, om hem (Eerdmans) te feliciteren met zijn nieuwe rol als ‘lijsttrekker JA21’. Dus een veel betere verklaren, dan het verhaal dat beide heren gebruik hadden gemaakt van hun vrijheid als niet-gebonden Kamerlid..! En dat ze, wat de mvw betreft, ‘vonden dat de feiten niet voldoende waren om vóór deze motie(s) te stemmen.’ Of in gewoon Nederlands, druk bezig zijn met ‘VRIENDJESPOLITIEK’...!!

 

7 gedachten over “Eerdmans & De Jonge: ‘vriendjespolitiek’ in actie!!

 1. Het debat waar hier over geschreven is heb ik ook gezien en de vuiligheid spatte ervanaf.
  Joost Eerdmans wordt ook graag gezien als vriend van wijlen P.Fortuin (gisteravond was dat ook weer in een programma te zien).Maar wat opvallend was is dat niet alleen J.Eerdmans de motie niet gesteund heeft maar dat ook mevr.J.vd Berg ( CDA) De Jonge nogal stond te verdedigen.(Klaver vroeg zelfs of ze niet bij hem in vak k wilde gaan zitten en sprak ook uit dat vd Berg een schande was voor de Nederlandse politiek.).Nou is Klaver dat in mijn zienswijze zelf ook natuurlijk zoals ook vele anderen dat zijn.Maar dat gel.l over dat rapport/onderzoek van Deloitte is grote lariekoek omdat overduidelijk was dat De Jonge via woordspelletjes zijn betrokkenheid heeft willen verdoezelen en uiteindelijk heeft hij toe moeten geven dat hij wel betrokken was bij het aanjagen voor het tot stand komen van die deal met Sywert van Lienden.Dit heeft de belastingbetaler 100.000.0000 gekost en zelfs dat is dan voor Eerdman en j.vd Berg niet genoeg om de Jonge weg te sturen.ook werd tijdens dat debat gezegd dat het moeilijk zoniet onmogelijk zou zijn om die 100.000.000 terug te halen.Daar komt ook nog bij dat het zeer waarschijnlijk is dat de Jonge ivm corona deals met Big Farma heeft gesloten waar weinig tot niets over bekend is/wordt gemaakt maar ook veel geld heeft gekost of nog zal kosten.
  Het is één en al smerigheid in de Nederlandse politiek en strafbare feiten vinden zo onderhand straffeloos dagelijks plaats vooral door oa De Jonge en Rutte.Ook heb ik zo mijn twijfels over het Deloitte rapport dat nog moet uitkomen om de simpele reden dat Balkenende daar mogelijk zijn invloed zou kunnen laten gelden.Balkenende heeft banden gehad of nog steeds met dat bedrijf en trok zich tijdens zijn premierschap ook niets aan van het volk en uitslagen van referendums bv.Mona Keijzer werd weggestuurd omdat ze de waarheid zou vertellen maar is dat zo?
  Wat betreft 5G riep zij toch ambtenaren op om vooral geen onderzoek te laten doen naar 5G.
  Waarom vroeg ze dat en waar was ze bang voor vraag ik me nog steeds af. 5G wordt gebruikt voor digitale controle en 6G zal volgen terwijl overheden/gemeenten en grote (tech)bedrijven en Big Farma alle persoonsgegevens en informatie van iedereen verzamelen.Niet voor niets is nog niet zolang geleden veel te doen geweest over de komst van een datacenter in Nederland.
  Gisteren was er een debat over een referendum wat beter zou zijn dan niets maar we hadden een goed iets wat mogelijkheden had maar door Ollongren werd afgeschaft.Ook hiervoor waren voornamelijk CDA,VVD,D66 en de Christen Unie verantwoordelijk.Christen Unie heeft toch wel vreemde opvattingen voor naastenliefde wanneer men ziet dat de Christen Unie deze dodelijke coalitie ondersteund terwijl Segers eerder gezegd heeft dat hij nog eens regeren met Rutte niet zag zitten nu doet hij dat wel en neemt hij daarmee de rechten van de naasten af waarvoor plichten en dwang in de plaats komen.Ook dat nieuwe wetsvoorstel voor dat referendum waar gisteren over gedebatteerd is zal weinig uithalen vrees ik en zal zeker het vertrouwen in de politiek niet terug brengen.Maar goed het is beschreven dat de politiek zal falen en uiteindelijk de pijp aan Maarten zal geven omdat ze geen uitweg meer zullen zien voor de problemen die ze zelf hebben veroorzaakt zoals het ook bedoeld is.

  1. Gisteren schreef ik dat ik me af vroeg welke deals De Jonge nog meer heeft gemaakt met Big Farma en vandaag komt het nieuws dat er miljoenen vaccines over zullen blijven en mogelijk over de houdbaarheidsdatum zullen gaan.Om welk bedrag het hier gaat wil men niet zeggen uiteraard.
   Rutte is op zoek naar miljarden en wil dat gaan halen bij “de rijken” zegt hij.
   Gisteren tijdens het wekelijkse gesprek met de premier en A.Noorlander zei Rutte zelfs iets in de trant dat hij niet voor de rijken alleen zou zijn of zoiets.
   Maar wanneer men dan vraagt waar hij miljarden wil gaan halen dan komt het bewust bedrog naar voren door net te doen of hij niet weet wat met echt rijken bedoeld wordt wat blijkt uit zijn antwoorden.Hij wil voornamelijk geld bij het MKB weg halen en mensen die bv door hard werken een beetje geld/vermogen hebben verkregen waardoor ze bv een tweede huisje kunnen kopen.Dat zijn niet de rijken waar ook in de tweede kamer vaak genoeg over gesproken is en bedoeld worden.Met de Rijken wordt bedoeld multinationals,aandeelhouders mensen die zoals Bernard Junior die honderden huizen in bezit hebben en die u telkens voordelen geeft en weinig of geen belasting laat betalen.
   Het MKB moet en zal kapot gemaakt worden en dat is wat Rutte en cornuiten doen en de werkende Jan met de pet die mogelijk eens wat over houd en dus het MKB die door de coronapandemie al zwaar getroffen zijn dreigen nu de nekslag te krijgen op meerdere manieren.1.Meer belastingen laten betalen ipv degene die echt schat rijk zijn en 2. Te vroeg belasting laten betalen terwijl ze er nog helemaal niet bovenop zijn.Dan kun je destijds wel uitstel hebben gegeven maar wanneer mensen de slag nog niet te boven zijn en de belastingen moeten dan toch geïnd gaan worden is dat voor velen gewoon einde verhaal.
   Ook heb ik zo mijn twijfels over die tekorten van miljarden terwijl men potten heeft van bv 20 miljard voor de einsteintelescoop in Limburg wat naar mijn mening gewoon een uitbreiding is van het alles en iedereen controlerende digitale controle systeem.Gisteren zag en hoorde ik Dijsselbloem en de minster van economische zaken en klimaat Mevr.Micky Adriaansens uitleg geven over dat ding en hoorde ik spreken over 12 miljard Euro.Wanneer Rutte dan zegt op zoek te zijn naar 10 miljard wat tekort gekomen zou worden dan heb ik toch zo mijn vragen en twijfels bv hoe bestaat het dat beweerd wordt dat er miljarden tekort zijn terwijl men meer aan deze Einsteintelescoop wil uitgeven?
   In de toekomst komen daar dan nog de uitgaven voor het milieu vanuit Brussel dan nog bij bv voor de greendeal van Timmermans om maar wat te noemen.
   https://www.1limburg.nl/zo-staat-het-ervoor-met-de-einsteintelescoop
   Voor de rijksten sprak Rutte over 2 miljard dividendbelasting voordeel en dan kan het wel maar wanneer het om het MKB of Jan met de pet gaat kan er niets tot weinig wat we ook zien bij de pensioenen en ondanks dat er zo’n 2000 miljard in de pot zou zitten.
   Daar komt dan weer nog bij dat ze nu al spreken over gemeenten dwingen vluchtelingen op te nemen terwijl ze de deur wagenwijd open laten staan en opvallend is dat ze zich bij lange na niet zo druk hebben gemaakt over het zogenaamde woning tekort voor studenten en andere mensen uit Nederland zelf maar wat nu als er bv ineens 10 miljoen vluchtelingen komen uit verschillende landen/wind richtingen? Is er een grens voor wat Nederland aankan en zoja welke grens is dat dan of maakt het niet uit zolang Nederland maar kapot gemaakt wordt?Boeren onteigenen of uitkopen gaat om het land afnemen om te kunnen bouwen waardoor in de nabije toekomst voedseltekorten zullen ontstaan terwijl er niet meer verbouwd zal kunnen worden omdat het akkerland bebouwd zal zijn.
   Kots misselijk wordt ik van Rutte en consoorten of tewel firma list,leugens en bedrog die dat dan ook nog ongestraft kunnen en mogen doen.

  2. Helaas heb ik een fout gemaakt wat ik wil corrigeren het gaat niet om miljoenen vaccines die over zouden blijven maar er zouden 850.000 vaccines gekocht zijn waarvan er ca 1.000 in een arm beland zijn verder klopt het wel.Excuses.

  3. Ter aanvulling over de boeren.
   https://nos.nl/artikel/2425293-boeren-leggen-gesprekken-over-uitkoop-stil
   Ter aanvulling over wat ik schreef over de “firma list,leugens en bedrog” of te wel onze regering.
   https://nos.nl/artikel/2425335-d66-houdt-rapport-grensoverschrijdend-gedrag-partijlid-achter
   H de Jonge wilde verdoezelen dat hij te maken had met de deal van Sywert van Lienden
   Coalitie/kabinet Rutte houd gegevens achter,informeert de kamer niet op tijd of helemaal niet verder is het geen geheim dat hij en Hoekstra (die nu minister van buitenlandse zaken is) betrokken waren bij de kindertoeslagaffaire en wat betreft Hoekstra hij heeft meer steun gegeven aan KLM dan hij eerder had gezegd.
   Wat hebben we dan als optelsom?
   Rutte deugd niet en liegt,Hoekstra heeft ook niet de waarheid verteld,Kaag verbergt dan weer grensoverschrijdend gedrag en H.de Jonge wilde dan weer zijn betrokkenheid bij een deal verdoezelen.Dat zijn allen lieden die nu het land besturen en wat gewoon geaccepteerd wordt en zelfs verdedigd door afgelopen week J.van der Berg die de Jonge probeerde te beschermen,de Christenunie die het niet zag zitten om weer deel uit te maken van een Rutte coalitie maar dat uiteindelijk wel doet en daarmee laat de christen Unie dit bedrog doorgaan en houden ze het zelfs in stand.De tweede kamer krijgt vaak geen informatie van de coalitie of niet op tijd en moeten veel uit onbetrouwbare media halen waarop ze dan weer reageren waarna er soms na veel drang een debat ontstaat.
   Maar is dit de manier waarop Nederland geregeerd kan en mag worden want dan maak ik me toch ernstige zorgen over de toekomst voor toekomstige generaties en ook voor de korte termijn.Door afspraken die Rutte en eerdere premiers met de EU hebben gemaakt waarvan ik me afvraag of al die afspraken wel bekend zijn in de tweede en eerste kamer bv kan de Nederlandse politiek nu al vaak niets meer en dat betekend eigenlijk dat zelfs in Nederland nu al de EC de dienst uitmaakt.Wat is het controle systeem voor afspraken die tussen premiers en de EU gemaakt zijn en worden of is dat er gewoon niet? Klaver heeft gelijk het is een schande voor de Nederlandse politiek.Het vluchtelingen gebeuren is kennelijk bedoeld om boeren te kunnen onteigenen zodat gebouwd kan worden terwijl de deuren wagenwijd open blijven staan.Deden ze dat niet dan zou er voor de eigen Nederlandse bevolking een veel minder ingrijpende oplossing kunnen zijn en niet zoveel gebouwd moeten worden,nadeel zou dan wel zijn dat ze geen reden meer hebben om boeren uit te kopen of onteigenen.Mag ik concluderen dat het Co2 probleem en de vluchtelingen (mis)gebruikt worden om boeren hun bezit te kunnen afnemen?
   Zie wat ze doen bij de zogenaamde oligarchen en zelfs bij andere mensen die een Russische nationaliteit hebben maar mogelijk eigenlijk niets verkeerd doen.Rutte heeft het al gezegd dat Nederland zal verarmen komend jaar maar kennelijk niet alleen Nederlanders en laten we eerlijk zijn is het niet gewoon diefstal?

  4. PS als ik hier ook maar iets zou liegen wat dan weer door de MSM en politiek fake news genoemd zou kunnen worden dan hoor ik dat graag zodat ik het zou kunnen veranderen zodat het wel klopt.Naar mijn mening lieg ik niets en dat onderbouw ik ook in tegenstelling tot een groot deel van de MSM en de politiek zelf.Waarom hebben de MSM bv geen vragen of geen vragen gesteld zoals veel mensen dat op alternatieve sites dat wel doen?
   Deze week heeft de MSM nog een prijs uitgereikt aan een journalist zag ik op NPO politiek en nieuws.Dit was een prijs van nieuwspoort en wordt De prijs van het vrije woord genoemd maar ik zag ook een dame die de schuld van de dalende kijkcijfers bij fake news legde ipv zich af te vragen of ze zelf wel correct waren.Natuurlijk zal er wel fake news zijn maar doen de MSM daar dan niet aan mee? Voorbeelden? Er waren massavernietigingswapens in Irak gezien door Powell wat aanleiding tot de inval was feit: ze hebben deze massavernietigingswapens of hoe je het ook wil noemen nooit gevonden.
   Oekraïne en Poetin Oekraïne is de goede zijde en Poetin de boeman maar: Waarmee word dat onderbouwd? Poetin heeft gezegd dat hij zijn land wil beschermen en Oekraïne wil denazificeren en daar gaat de MSM niet op in terwijl notabene de NOS zelf heeft gezegd tijdens een nieuwsuitzending dat het AZOV bataljon extreem rechts is en waar veel over te doen is en nou las ik dat in noord Europa ook al extremistische groepen bezig waren de boel op stelten te zetten en dat doet bij de MSM geen lichtje branden? Nee Poetin is de slechte en ook schuldig aan het neerhalen van MH 17 wat nog helemaal geen bewezen zaak is omdat het nog bij een rechtbank voor ligt en er nog geen uitspraak is.Tja dan moet je natuurlijk wel zelf je eigen journalisten belonen want door juiste berichtgeving zal dat mogelijk niet door anderen gebeuren en zeker niet wanneer je anderen van nepnieuws beschuldigd terwijl je daar zelf aan mee doet.De doden op straat in Oekraïne dat waren de Russen maar waar is de onderbouwing/feiten? Is bv het paspoort gevraagd aan de daders? hebben journalisten het zien gebeuren? en waren het geen verklede Oekraïners die Poetin willen aanvallen? Hoe weten de MSM zo zeker dat dit door Russen is gedaan? Ook is er mogelijk een propaganda oorlog gaande dus waar is het bewijs van deze beschuldiging

  5. Laat ik eens beginnen met iets grappigs/leuks.
   In reactie 1 maakte ik een fout welke ik in reactie 2 corrigeerde zodat het geschrevene wel klopte.Nou blijkt dat het gecorrigeerde en het foute geschrevene beiden correct waren waarschijnlijk wat door berichtgeving van de MSM bevestigd wordt.
   https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5302981/coronavaccins-weggooien-vaccins-de-prullenbak
   Kuipers vreest miljoenen vaccines te moeten weggooien omdat ze ze zelfs niet meer in het buitenland kwijt kunnen om te helpen.En dan te bedenken dat alternatieve sites nogal vaak worden beschuldigd van fake news of complottheorie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.