Advertentie

EU: 120 lege auto’s tussen Brussel en Strassburg…!!


x
x

EU: 120 lege auto’s tussen Brussel en Strassburg…!!

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Wist jij dat en groot deel van de zowat 120 auto’s met chauffeur, die voor de maandelijkse plenaire zitting van het Europees Parlement van Brussel naar Straatsburg worden gereden, die rit maakt, zónder dat er een inzittende aanwezig is..!? Een woordvoerster van het EU-parlement heeft dat onlangs bevestigd aan het Duitse nieuwsagentschap DPA. Zoals je weet verhuizen leden van het Europees Parlement elke maand van Brussel naar Straatsburg voor de plenaire vergaderingen van hun assemblee.

Maar wat weinigen weten, is dat ook de chauffeurdienst van het parlement op dat moment dan de ‘overstap’ maakt van zo’n 450 kilometer. De ongeveer 120 wagens worden naar Straatsburg gereden, zodat ze dienstbaar zijn, om de parlementsleden aldaar van bijv. de luchthaven of het station naar het parlement te kunnen brengen..

Maar de meeste van die 120 wagens blijven, met uitzondering van de chauffeur, helemaal leeg tijdens die rit op dat traject. Want er zijn maar een paar van de 751 Europese parlementsleden die van de gelegenheid gebruik maken om mee naar Straatsburg te reizen. Zo zijn voor de zitting van november 2019, zo meldt het persbureau, slechts 25 gekozen meegereden.

De woordvoerster van het Europees Parlement verdedigt deze manier van werken. Volgens haar is het ‘in het belang van goed financieel beheer’ niet raadzaam is om wagens in Straatsburg te stationeren. Ze beklemtoont ook dat het meestal om elektrische of hybride wagens gaat. Het rekensommetje daarbij is waarschijnlijk dat de 12 verhuizingen van Brussel naar Strasburg of vice versa op déze wijze, goedkoper is, dan een extra wagenpark aan te schaffen van 120 auto’s..

Maar deze maandelijkse volksverhuizing tussen Brussel en Straatsburg of omgekeerd, lokt al lange tijd kritiek uit, omdat die operatie als volstrekt overbodig, duur en weinig milieuvriendelijk wordt beschouwd. Voor velen is dit verhaal hét bewijs dat het Europese parlement niet of nauwelijks in staat is haar eigen handelen tegen het licht te houden, waardoor het ook het failliet van de Europese Gemeenschap betekent..! Kijk eens naar deze 2 delen over dat parlement, waarbij reporter Tom Staal van GeenStijl de EU onder de loep legt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.