Advertentie

Hartstichting heeft BECEL op ’t hoofd..!?


BECEL pro-activ, een door Unilever ‘uitgedokterd botersmeersel’. Hoe lekker ook ONgezond kan zijn? En ongezond ook wetenschappelijk verantwoord kan lijken..!

x

x

Hartstichting heeft BECEL op ’t hoofd..!?

2017 © WantToKnow.nl/be
(met dank aan marketingfuel)

x

Zoals je weet is het Brits-Nederlandse concern Unilever, producent van beroemde en beruchte producten. Hieronder vinden we ook het merk ‘UNOX’ van de soepen en de rook- en knakworsten, de Magnum-ijsjes en de vele kant-en-klaar maaltijden. Deze levensmiddelenfabrikant probeert zich echter al een tijdje ‘érg-gezond-bezig’ voor te doen. Althans, gezonder dan ze werkelijk zijn. Net zoals farmaceuten zich een stuk vriendelijker willen doen voorkomen, dan het gespuis waar ze in essentie toe zijn verworden. Niet dat ze dat bij Unilever zijn, hou ons ten goede, maar het lobbywerk om je ‘gezonde voedsel’ te promoten, is ook hen niet vreemd.

Zo was er onlangs nog een partnerschap met de EVU, de Europese Vegetarische Unie en nu is de samenwerking met de Hartstichting verdere ‘diepgang’ gegeevn. Samen met Unilever roept de Hartstichting op deze zogenaamde Persoonlijke Gezondheidscheck (HIER) te doen. Deelnemers aan deze check ontvangen een gezondheidsrapport met concrete handvatten ‘om risicofactoren terug te dringen, een gezonde leefstijl toe te passen én vol te houden’…

De samenwerking tussen de Hartstichting en Unilever is er volgens de Hartstichting op gericht, mensen te stimuleren hun gezondheid en welzijn te verbeteren. De genoemde ‘Persoonlijke Gezondheidscheck’ is ontwikkeld door het NIPED-Instituut in samenwerk met onder andere de Landelijke Huisartsenvereniging en het Nederlands Huisartsen Genootschap. Deze test (inclusief cholesteroltest) kost normaal € 24,95, maar is nu ‘gratis’ bij de aankoop van een 500 grams actie-verpakking Becel (HIER), een product van Unilever.

En vooral deze actie levert de Hartstichting nu veel kritiek op; vooral op de facebookpagina. Daar vallen reacties te lezen als:

Hartstichting.nl : jullie zijn heel erg fout bezig.

Test ..met de bedoeling dat we allemaal becel gaan kopen. ..
Niet dus ..

Pure reclame van/voor Becel. Foei Hartstichting wat valt me dit tegen van jullie!

HARTSTICHTING: erg goedkoop dit met Becel of welk ander middel te promoten……aandeelhouder van Becel?

In september 2015 berichtten wij over de rechtszaak die voedselonderzoeksorganisatie Foodwatch had aangespannen tegen Unilever (HIER) over de schadelijke stoffen die in ‘Becel Pro-Activ’ te vinden zijn. Wat speelde er? Het Hogergerechtshof te Hamburg oordeelde toen, dat Unilever mag blijven beweren dat er ‘geen aanwijzingen’ zijn, voor bijwerkingen van hun margarine ‘Becel pro-activ’. Dit ondanks het FEIT dat talrijke onderzoeken wel op die risico’s wijzen. De rechter oordeelde dat de uitspraak van Unilever als een ‘mening’ gezien mag worden, die daarmee is toegelaten. De rechter had echter totaal niet gekeken naar de feitelijke juistheid/inhoud van deze ‘mening’.
Enfin, zo zijn we weer wat wijzer.. Roomboter eten, zo bleek onlangs weer uit vele onderzoeken, is gewoon ouderwets ‘kei-gezond’..

x

x

* * *

x

26 gedachten over “Hartstichting heeft BECEL op ’t hoofd..!?

 1. Het is nog steeds, als het maar geld opleverd. De gezondheid van de mensheid staat helemaal niet hoog in het vaandel. Dat is waarom we in de supermarkten nog steeds worden gebombardeerd met eten/drinken wat ons lichaam niet nodig heeft maar wel de geld opleverd. Of het nu becel is of de zogenaamde bio kip mensen laten zich blijkbaar graag beetnemen. t’zal wel geld opleveren dat de hartstichting hier aan mee doet. Waarschijnlijk de voorzitter die hier de vruchten van plukt als neven functie 🙂

 2. Het was v.d.Berg & Jurgens nu Unilevert, de normale natuurlijke wijze is van brood strond maken, maar deze alchimistische wonderdoeners, maken van strond brood, met hun Wonder enzymen.
  Sommige dingen zijn en blijven onbegrijpelijk, de hoeveelheden troep die er door de mensheid verorbert wordt.
  Jenne

 3. Op achterbakse wijze worden vers gekookte groenten en aardappelen ook verbannen uit ziekenhuizen en vervangen door diepvriesmaaltijden.
  http://nos.nl/artikel/2151665-voedselverspilling-in-ziekenhuizen-kan-de-helft-minder.html
  Het gaat helemaal niet om voedselverspilling maar om kosten op keukenpersoneel te besparen wat duidelijk maakt dat ze niets om mensen geven waarbij ze zichzelf afhankelijk maken van grote bedrijven als Unilever die straks de hele voedselketen in handen heeft.
  Zeker een ziekenhuis zou moeten weten dat er niets gezonder is dan vers klaargemaakt eten wat overigens ook ingevroren kan worden waardoor er niets weggegooid hoeft te worden.
  Dit is gewoon puur geldelijk gewin voor het management ten koste van de gezondheid van de patienten en keukenpersoneel dat ontslagen zal gaan worden.
  Onvoldoende verplegend personeel door eerdere bezuinigingen,ongezonder voedsel in de plaats van vers en gezonder voedsel en minder keuken personeel en dat alleen maar zodat de top meer te verdelen heeft onder elkaar.

  1. Vraag je eens af hoe het weer wordt opgewarmd….. happy magnotroep. Blijft geen spat voedingswaarde achter voor de herstellende patienten. Nou was het al niet aan te bevelen om in het ziekenhuis te belanden , maar nu is dat helemaal uit den boze.

 4. Zij die nog geloven in de cholesterol mythe: Lees het boek: ‘Cholesterol is niet schadelijk’ van Dr. Lenkei. Daarin staat dat als er al aders dichtslibben als gevolg van een ’te hoog’ cholesterolgehalte, als eerste de langzaam stromende vaten en haarvaten zouden moeten dichtslibben. Echter, het zijn juist de snelstromende kransslagaders die dicht slibben. Dus een lage cholesterolwaarde is geen garantie ter voorkoming van hartfalen. Big Farma houdt de mythe maar wat graag in stand.

  De oorzaak ligt volgens Lenkei heel ergens anders. O.a. als gevolg van een tekort aan vitamines en mineralen en de aanmaak van collageen. Door die tekorten raken de aders aan de binnenzijde beschadigd en probeert het cholesterol de ‘binnenband’ te repareren. Aldus ontstaat laag op laag.

  1. Jopiek, dit klinkt inderdaad logisch.
   Bedankt voor de informatie.

 5. Unilever is gigantisch rijk met een omzet van ongeveer 50 miljard per jaar.
  De Hartstichting moet het hebben van donaties.
  Nou dan doneert Unilever toch even een heel mooi bedrag aan de Hartstichting.
  De kans dat de Hartstichting daarna ‘nee’ zegt tegen welk voorstel dan ook van Unilever is vrijwel niet aanwezig.
  De Hartstichting werkt nu in opdracht van Unilever want wie betaalt die bepaalt.
  De Hartstichting is dood maar de naam doet het goed dus die houden ze aan.

  1. Het hart van velen is ziek helaas; organisaties bestaan uit mensen en vele mensen zijn van hun padje…

  2. Prochrist, wat mij betreft moeten multinationals verboden worden, er moeten andere vormen worden gevonden om de wereld te bedienen, maar mag zeker niet worden opgekocht door machtshebbers die al dat geld min of meer gestolen hebben van de hardwerkende, dienstbare medemens. Patenten moeten trouwens ook verboden worden, want die houden de vooruitgang tegen, wederom zijn deze opgekocht door hetzelfde bovenvermelde zooitje 😉

  3. Multinationals zijn prima, mits in de goede handen, de gezondheids wereld is tot een money machine verworden, moet ontmanteld worden, en op nieuwe, en op ethise basis worden opgebouwd, zo simpel zou het moeten zijn, helaas, dus ik ga lekker naar bed.
   Groet Jenne

  4. Multinationals zijn niet prima op basis van ons huidige financieele systeem. Het is een verdienmodel die de mensheid niet dient. Een artikel van Ad Broere die gaat over een mogelijk basisinkomen, maar hier een analyse geeft van wat er mis is.
   http://www.cooperatiedevrijemedia.nl/2017/01/is-basisinkomen-een-goed-idee/
   En voor jou Jenne een artikel over de mogelijke geschiedenis van Friesland.
   http://www.beyondthematrix.nl/geschiedenis/friesland-eigen-taal-en-cultuur-vroeger-een-eiland-onder-ijsland-genaamd-frisland/

  5. Anna,

   de Multinationals zijn qua structuur niet te verbeteren, maar zo als ik aan geef in de verkeerde handen, maar zo als het nu in elkaar steekt is het verwerpelijk, en in grove tegenstrijdigheid met de menselijke waarden.
   En bedankt dat je bij Friesen aan mij gedacht hebt, ik verval in herhaling, maar er is meer tussen hemel en aarde als dat wij denken, en al die volkeren, die hun rolletjes hebben vervult in de menselijke geschiedenis, waarvan hun roots verdwijnen in de mythologische schemer van de tijden, en dan worden benoemd met aannames en gissingen, al de prachtige boeren behuizingen op terpen gelegen, zijn gesloopt door de latere baronnen, en de terpen werden afgegraven, de grond als mest verkocht naar o.a. het westen van Nederland.
   Er zijn aan de Deense en Noord Duitse kust nog enige blijven bestaan,
   mijn voorouders kwamen van het verloren gegane eiland Strand met de stad Strungholt, zij spraken een iets ander Fries het Haalster Fries.
   Groeten Jenne

  6. Multinationals hebben in tegenstelling tot kleine bedrijfjes een groot voordeel via brievenbusfirma,s waardoor ze miljarden aan belasting betalen ontlopen wat gewoon gelegaliseerde diefstal is.
   Nederland (Wiebes) en Dijsselbloem houden dat in stand en plukken liever hen die hard werken tot op het bot kaal.De vakbonden zijn verworden tot middel van bedrijven om alles wat in het verleden door onze ouders en voorouders is opgebouwd aan wet en regelgeving in het voordeel van de hardwerkende mensen in razend tempo weer af te breken wat te zien is aan wie er in de bonden de dienst uitmaken.
   Rond 1960 was dat bij de FNV bv een zekere Fentener van Vlissingen die deel uitmaakt van een familie die vele bedrijven hebben opgestart en in bezit hadden en dus echt niet in het belang van de hardwerkende arbeider maar van zichzelf gehandeld zal/kan hebben vandaar de achteruitgang voor de werkman/vrouw en mooie baantjes aanbieden aan hen die meewerketen in het voordeel van die bedrijven ten nadele van Jan met de pet zal ook wel een rol gespeeld hebben.
   Opvallend is ook dat bv de hartstichting net als andere “goede doelen” steeds beroep doen op de gewone burger en zelden de rijken of grote bedrijven aanspreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid laat staan dat ze de overheid aanspreken die wel veel geld over hebben (belastinggeld)voor oorlogstuig maar gelijktijdig geld weghalen bij hen die toch al bijna niets hebben.

  7. De structuur van multi nationals is ook niet persé verkeerd. Er is niks mis met op een efficiënte manier produceren en distribueren.

   Alleen de wijze van het verdelen van de productie (via de noemer arbeid) is niet langer van deze tijd.

   In de huidige tijd is 99% van de westerse mens volledig opgegaan in het “IK” denken en markt denken (dat tegenwoordig pure theorie is c.q. in de praktijk niet meer bestaat. Duidelijke visie (strategie) ontbreekt vaak ook, het is slechts tactisch handelen binnen bestaande kaders; veel meer lijken “we” niet meer te kunnen.

   Beter zou zijn een generatie met leiders te creëren die denkt in termen van werkelijke toegevoegde waarde voor de maatschappij (= mede mens). Veel van de huidige problemen en zogenaamde crises zullen dan als sneeuw voor de zon zijn opgelost.

  8. Slim Verdelen 7.7
   Het probleem is waar je zulke mensen vind die de mens voorop stellen.
   De vakbonden zouden eens kunnen beginnen met op te komen voor de leden door iets aan ontslag door digitaliseren of automatiseren te doen want daar hoor ik ze nooit over zoals ook de overheid daar nooit over te horen is,sterker nog de overheid doet er zelfs aan mee want alles moet per computer wat velen overbodig maakt en hen ontslag zal opleveren net zoals dat ook op banken e.d gebeurd.
   De banken maken het helemaal mooi want zij gingen geld vragen als iemand op de ouderwetse manier bv afschriften wilde ontvangen om mensen aan te zetten tot het makkelijkere internet bankieren.
   De banken hebben mensen gedwongen om te gaan internet bankieren omdat het anders extra geld ging kosten en nu roepen ze luid dat door de digitalisering mensen ontslagen worden terwijl ze dat naar mijn mening bewust zo hebben gepland want dan houd de top meer over om bonussen te verdelen ten koste van vele bankmedewerkers die ook zelf schuld hebben want zij hebben zelf per telefoon of brief mensen aangemoedigd om te gaan internetbankieren.
   Op deze manier zal het hele systeem ineenstorten omdat ongeveer 80% niets meer te besteden heeft tegen over 20% die schatrijk zijn en nog steeds rijker worden tot alles in elkaar klapt want dan komen ook zij aan de beurt omdat het geld niet rouleert in de economie maar opgepot is.

  9. De economische organisatie die via marktwerking tot stand is gekomen, is zeker slim en gericht op efficiency en productiviteit, dat moet je niet weggooien. Ook niet verdere technische vooruitgang. Dat zou dom zijn. Het valt me op dat er vaak wordt gesproken over “instituties”, bedenk dat dit ook gewoon mensen zijn die daar werken.

   Het wordt echter hoog tijd dat deze economische organisatie volledig ten dienste komt te staan van de mens en dat kan door een betere manier van het verdelen van de welvaart. Dit laatste is volledig fout gegaan binnen de zogenaamde marktwerking.

   Eén van de eerste taken zou zijn om NU te starten met het opleiden van een generatie leiders die denkt in termen van werkelijke toegevoegde waarde voor de maatschappij (= mede mens). Veel van de huidige problemen en zogenaamde crises zullen dan als sneeuw voor de zon zijn opgelost. Binnen vijf tot tien jaar kunnen deze leiders klaargestoomd worden om belangrijke bestuurlijke functies te vervullen

   Concrete positieve actie is zeker mogelijk!

  10. 7.9
   Dat klinkt nogal militaristisch, ahum, Marx?, bolsjewieken?…Soros… . De maakbaarheid van de maatschappij en ‘Never let a good crisis go to waste’.
   Ik heb wel eens het idee dat in de ‘moderne maatschappij’ iedereen recht heeft op… en vooral heel ontevreden moet zijn, want anders ben je een slaapkop. Of misschien: Anders valt er geen onrust te stoken. Men zegt dat de laatste Tsaar wel degelijk bezig was met broodnodige hervormingen, maar misschien was dat een te grote bedreiging voor de Powers That Be (PTB).
   Misschien komt zo langzamerhand te veel echt Christus bewustzijn bovendrijven, tijd voor het opleiden van meer puppets.

  11. Marktwerking is er altijd geweest en was bedoeld als vraag en aanbod.
   In de zorg heeft men bv een enorme fout begaan door ook daar dit principe toe te passen,mijn mening is dat marktwerking gebaseerd moet zijn op vrije keuze en zorg is geen vrije keuze maar iets wat je overkomt.Vreemd is ook dat wanneer het om geld verdienen gaat men vaak naar het buitenland kijkt en dan de regels van daar ook hier introduceert terwijl men dat bij de zorg bv achterwege laat want als men naar Belgie kijkt dan is de zorg daar veel goedkoper en net zo goed als in Nederland of zelfs beter.Wanneer ziekte uitgebuit wordt om geld te verdienen dan is men verkeerd bezig en komt zorg pas op de tweede plaats. Wat betreft technische vooruitgang dat is tot op zekere hoogte belangrijk maar als het ten koste gaat van welvaart voor iedereen dan moet men misschien toch aan de rem trekken en het misschien iets langzamer doen dan nu vaak het geval is.Er zijn ouderen en mensen die geen geld hebben om met de ontwikkelingen mee te doen en die groep wordt over het hoofd gezien en bepaalde instanties zeggen dan kunt u het niet aan een buurman of buurvrouw vragen om te helpen wat zowieso al een in mijn zienswijze domme opmerking is omdat mensen nu eenmaal niet graag hun hele hebben en houwen op straat gooien en ook mensen die geestelijk de vermogens niet hebben vergeet men terwijl de bedrijven enorme winsten boeken en mensen ontslaan juist omdat die machines 24 uur per dag produceren wat goedkoper is dan mensen waarbij dan ook nog overproductie ontstaat.Onbemande benzinepompen,geen baliemedewerkers/sters meer enz,en dan gaat men roepen dat er tegenwoordig zo weinig sociale contacten zijn en dat velen alleen aan zichzelf denken rara hoe komt dat?

  12. 7.9 slim verdelen
   “De economische organisatie die via marktwerking tot stand is gekomen, is zeker slim en gericht op efficiency en productiviteit, dat moet je niet weggooien.” Nee, hoezo niet?
   Dat degene die het nu voor het zeggen hebben, het blijven doen.
   No merci. Ik ben voor rechtvaardigheid!
   Alles moet anders…schoolsysteem, sociale bedoelingen, geen elitair gedoe meer etc. Zat werk in de winkel. Pas degenen die dit beseffen, ga ik serieus nemen.

   Wellicht moeten we de mensen, het volk een keer vragen of ze het niet het ermee eens zouden zijn, om even voor de komende 5 of 10 of ban mij 20 jaar, geen ‘vooruitgang’ kunstmatig te scheppen, terwijl het voor de meesten een achteruitgang betekent.
   Stoppen met ‘meer en meer’ en even genieten van wat men heeft.
   Ik ben ervan overtuigd dat de meesten het zo zouden willen en even stilstaan met alle hyper ontwikkelingen zoals ‘ruimtevaart’, en startrek onzin, geen nieuwe mobieltjes, gadgets, robot toestanden waar geen mens meer iets aan heeft. We schaffen ons op deze manier zelf af. Hoeveel geweldige uitvinders hebben niet schone en verstandige ontwikkelingen gedaan, net als b.v. Stan Meyer van de water-auto of degene met de oudste nog steeds brandende gloeilamp, vrije energietechnieken…etc.
   Niet ‘meer meer’, maar ‘verstandig verstandig’ is de enige kans voor ons als mensheid.

  13. Beste MC, helemaal eens dat “De bomen groeien tot in de hemel” een belachelijke (marktwerking) aanname is (Net zoals dat een mens altijd alleen maar “meer” wil).

   Anderzijds brengt de marktwerking ook goede voortgang en waarom zou je dat deel weggooien? Reorganiseren en beter reguleren, ja dat zou mooi zijn. En de “nutsvoorzieningen” weer ontdoen van de marktwerking zou ook bijdragen tot meer mensgericht handelen.

   Daarom voorzie ik in de toekomst een mix van een stevig en onvoorwaardelijk “basisinkomen” met goede gezamenlijke nutsvoorzieningen. Daarbovenop mag rustig geconcurreerd worden om de mens te blijven uitdagen tot verdere verbeteringen, op zich niets mis mee, en er zijn genoeg mensen die juist hier weer levensvreugde uithalen.

 6. De Hartstichting doet niets vanuit het Hart.
  Het wordt tijd de zucht naar geld met deze marketing stop te zetten.
  Hoe konden ze ooit becel als medicijn op recept krijgen van de dokter.

 7. Unilever = de Food Pharma die overal tentakels heeft.
  Ondertussen levens verwoest met al hun veelal chemisch samengestelde toevoegingen aan producten.

  Koop eens zo’n lekker Unox rubber rookworst en eens verse gemaakte van de slager. Het verschil zal duidelijk zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.