Advertentie

Irak: zullen wij ze ‘maar’ herdenken?!


Geen woord over de 1,5 miljoen doden in Irak.. Maar het was het wel allemaal waard..? Wat is er dan bereikt, vragen wij ons af..?

x

Zullen wij ze dan ‘maar’ herdenken..?!

15 december – WantToKnow.nl/.be

x

De bezetting door de Amerikaanse legermacht in Irak is vandaag officieel afgelopen. Deze week waren er berichten, zoals het hierboven afgebeelde Teletekst-bericht, in dit geval van de NOS. Maar de zogenaamde terugtrekking van de VS is feitelijk een farçe, omdat de VS het land Irak dan wel fysiek, in legerunits mag verlaten, maar je denkt toch niet dat de VS zijn strategische positie écht opgeeft in dit werelddeel. Laat je niet in de maling nemen door Obama’s PR-campagne..!

De ambassade van de VS in Baghdad is de grootste VS-ambassade in de wereld. Niemand weet precies wat zich allemaal in dit uiterst zwaarbewaakte mega-complex bevindt..!

De Verenigde Staten lieten in Irak namelijk de grootste VS-ambassade in de wereld bouwen! Voor een bedrag van zo’n slordige US$ 750 miljoen werd een immens bouwwerk, dat te zien is vanuit de ruimte, gebouwd. (zie foto)  Het VS-‘hoofdkwartier’ in het Midden Oosten is dus nu in Baghdad gestationeerd. Deze ambassade is qua oppervlakte bijna zo groot als Vaticaanstad..! Er zouden zo’n 15.000 mensen werkzaam zijn en de gebouwen van de ambassade zijn voor een groot deel volledig geheim, inclusief de zwaar versterkte keldercomplexen.

De VS hebben dus absoluut geen enkele intentie Irak te verlaten en ook de Iraakse grondwet zit vol met wetgeving die er door de VS is ingebracht; oud-VS-ambassadeur in Nederland, Paul Bremmer, heeft hier de basis voor gelegd. Bijvoorbeeld voor bedrijven als Monsanto ligt de rode loper uit om hun verderfelijke producten te slijten in Irak. Nee, de ambassade in Irak is een ‘blijvertje’.. HIER

Kosten
Natuurlijk zijn de kosten van deze oorlog krankzinnig, en dan spreken wij in eerste instantie over de slachtoffers van deze oorlog, die op valse gronden werd gevoerd..! Want over de financiële kosten kunnen we kort zijn: de oorlogen in Irak en Afghanistan kostten de VS een slordige 1.200 Miljard US-dollar.. En deze meter loopt nog steeds..

Slachtoffers
Maar wat in onze ogen het meest schandalige in de berichtgeving tot nu toe is, is het volledig negeren van de burgerslachtoffers, die in deze bijna 10-jaar durende oorlog zijn gevallen. De Amerikanen maken melding van het aantal gesneuvelde Amerikaanse soldaten; dat aantal stond gisteren op 4800. Van de alliantie zijn tot op gisteren 2828 militaire slachtoffers gevallen..

Slechts weinigen kennen de gruwelijke beelden van de honderduizenden slachtoffers die vielen in Irak. Maar het zijn vooral ook weer de kinderen die van deze waanzinnige bezetting en moordpartij de trauma’s hebben overgehouden…

Maar als we spreken over het aantal burgerslachtoffers, dat direct of indirect ten gevolge van de oorlogssituatie is gesneuveld in Irak, dan komen we op het verschrikkelijke aantal van bijna 1.500.000 mensen..!!
De teller die je al meer dan een jaar op de homepage van WantToKnow vindt (zie afbeelding hieronder), wordt bijgehouden door een paar instituten, die het aantal dodelijke slachtoffers met gedetailleerde nauwkeurigheid bijhouden.

Natuurlijk is het geen wedstrijd.. Maar het gaat erom dat de cijfers zoals die vaak in de nieuwsmedia verschijnen, volstrekt onvolledig zijn. Zij hebben het over 100.000 slachtoffers of iets dergelijks. Wil je er meer van weten kijk dan eens op de site van JustForeignPolicy.org, die dit verzorgen.

Dan is er natuurlijk de verschrikkingen van het verarmd uranium, het zogenaamde Depleted Uranium (DU), dat gebruikt wordt in munitie en granaten van de ‘geallieerde troepen’. Het radio-actieve stof, dat overblijft als de munitie en granaten zijn ontploft, verspreid zich door heel Irak en in mindere mate Afghanistan. Dit radio-actieve stof zal tot honderden jaren na deze oorlogen, tot slachtoffers leiden..! (Kijk HIER en HIER voor artikelen hierover op deze site.)

Kortom, wij als Nederlanders zouden ons de ogen uit het hoofd moeten schamen, dat we aan deze waanzin hebben meegedaan. Onze steun toezegden aan een imperialistische oorlog, die met opzet op valse gronden begon en nu, 9 jaar later, eindigt met een verscheurd en smerig Irak en een erfenis voor vele, vele generaties na ons..!
Dat het ‘gedenkteken’ op deze site een moment van bezinning mag zijn, met name voor al die anonieme en reeds vergeten Iraakse burgers die volledig onschuldig hun leven verloren in deze bloedige en krankzinnige oorlog!

 

 

14 gedachten over “Irak: zullen wij ze ‘maar’ herdenken?!

  1. Lees Wilcock Peter. Het kan allemaal nog wel eens meevallen. Hoewel niet zo maar vanzelf.

  2. Dreigementen ontstaan door angst. Als ze hem echt al hadden willen vermoorden hadden ze dat gewoon gedaan of er was toch minstens een aanslag geweest.
   Dit komt eerder uit een hoek die er wat vaart in wil brengen. En zo zijn er velen.
   Als het te lang duurt zakt het geloof onder de mensen en kan men geen eenheid vormen als er te veel afhaken. Zodoende. Dat maak ik er tenminste uit op nadat ik overal eens heb rond gekeken.

 1. Ïk zal wel weer een dramaqueen zijn maar als ik invoel wat een ellende zich daar afspeelt kan ik echt janken en de hele rotbende vervloeken . Saddam was waarschijnlijk geen lieverdje en de interne strijd tussen bevolkingsgroepen was niet tof , maar dit slaat alles .
  Wat in dit artikel niet vermeld is , is dat er naast alle uranium en andere doodslag ook nogeens een voedseloorlog gaande is , de lokale landbouw wordt om zeep geholpen met troepvoedsel en regelgeving .
  Ik doe niet aan kerstgedachtes want die zouden jaarrod moeten circuleren , maar bij deze een uitzondering : moge die pleurislijers snel opzouten en de wonden snel helen , amen .

  1. Cozmic, ik wordt ook altijd verdrietig van deze dingen. Vooral als het om kinderen gaat maar uiteindelijk om alle mensen die in de ellende van oorlog en misbruik worden gestort.
   Ik vind het eerder vreemd als iemand zijn schouders daar bij op kan halen.
   Ik begrijp wel de mensen die dit soort nieuws proberen te vermijden. Ik voel me ook niet graag zoals ik me nu weer voel.

  2. Kijk eens op de links op nr 1 van peter in dit Topic.

   Vanaf 1700 komt een naam op cruciale punten steeds weer naar voren in de geschiedenis en draaien nog volop mee op het wereldtoneel.

   bij de links staat ook de waarschuwing van Ahmedinejadh . Anoucement ahmedinjad aan Rothschild LCFR.

   Rothschild = Roodschild.

   peter puinhoop

 2. ik== heb zo het idee dat AMERIKA comunistich is geworden !je mag er alleen nog eten en ademhalen !en voor de rest je b(k houden! zij zijn daar al geen haar beter dan die hussein en consorten .kijk maar eens naar rusland destijds of china ..nog steeds

  1. Zo gaat dat tegenwoordig en al jarenlang…kijk maar rond in de wereld. Er is toch haast geen land meer waar de VS niet zit en haar zin krijgt. Al die onrust in deze landen is gewoon gemaakt en altijd uit eigenbelang.

  2. Klopt wat je stelt,

   in londen ligt een cheque in een museum van ik dacht $6000 van ene mr. Rothschild aan ene meneer Marx.

   op reactie nr 1 sta ik met diverse links, inclusief het manifesto van de Rothschilds , het ontstaan van die familie.

   De oprichting van de federal reserve act in 1913 samen met de rockefellows, lezzard,jp morgan,kuhn loeb ,speyer, oppenheimer .

   commentaren nog van kaddafi hierop de waarschuwing van Ahmedinejadh aan de Rothschild LCFR.

   En div. andere interesante links die de mainstream voor het gemak maar achterwege laten daar deze mainstream in veelal askjeNAZImjoden die helaas ook de propaganda machine van Hidler in handen hadden , kissinger en Brezinsky (draaien nog volop mee vanuit de Rockefellerfoundation o.a.) zijn ook Khorzaarse askjeNazims.

   begrijp me niet verkeerd ik heb niks tegen het jodendom maar een stam maakte het nog wel eens bont.

   gr peter puinhoop

 3. Anderhalf miljoen Irakezen vermoord. Je zou haast denken dat het om een kudde wilde zwijnen ging dat een plaag was en afgemaakt moest worden.

  Ik kan me voorstellen waarom onze premiers altijd zo nederig doen tegenover de Amerikaanse presidenten. De angst voor een uitroeing is behoorlijk groot als je ze niet gehoorzaamt of meewerkt (getuige Irak).

  Angstocratie rules! En de sterkste democratie blijkt ook de sterkste bedreiger van de mensheid.

 4. Volgens mij zijn hier een hoop misverstanden over.
  En natuurlijk is het daar zacht uitgedrukt helaas een rot bende geworden.
  Maar……, als de Irakezen de Amerikanen als bevrijders hadden blijven zien,
  en zij hadden zoals in ons land na de oorlog de handen gezamelijk in elkaar gestoken om het land weer op te bouwen, dan hadden zij nu een vrij en democratisch Irak kunnen hebben en op eigen kracht dit te kunnen vervolmaken zoals de bedoeling was van het geheel.
  Maar inplaats daarvan maakten ze onderling oorlogen, gingen afwachten of buitenland het op zou bouwen en verder enkel geklaag of naar het westen gaan om van de soos af te zijn.
  Conlusie: De mentaliteit van dit volk is zo complex, dat de ene keer ben je vriend en bevrijder en de andere keer bezetter en vijand.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.