Advertentie

Italiaanse minister: revolutie Oekraïne is ‘NEP’..!


2 Van de daders achter de revolutie in Oekraïne in beeld..? De leider van de ulta-rechtse partij in de regering van Oekraïne, En natuurlijk de leider van de Amerikaanse goeddoeners.. John McCain, overal volop aanwezig, voordat er ergens in de wereld Amerikaanse wapens en ‘adviseurs’ geleverd gaan worden.. Maar vooral een einde gemaakt wordt aan ‘ondemocratische toestanden’..

x

x

Italiaanse minister: revolutie Oekraïne is ‘NEP’..!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Wat de meeste politici wel uit hun hoofd laten, is de waarheid vertellen.. Zéker als het gaat om de daden van de geo-politieke machten, durven maar weinig politici het aan om het ‘beestje bij zijn naam te noemen’. Sinds de nieuwe regering in Italië is aangetreden, zien we daar mensen op het toneel verschijnen, die lak hebben aan ‘hoe het hoort’.. Kijk naar de opstelling van Italië rondom de vluchtelingenopvang, waarbij o.a. Nederland zo ‘lekker ver weg zat van het vuur’, dat het zich meende te kunnen veroorloven, om buiten dit vraagstuk van de vluchtelingenopvang te blijven. Italië verdomde het om alleen voor het verhaal op te draaien en het was paniek in de EU-tent..

Matteo Salvini

Nu speelt een dergelijk geval, nadat Matteo Salvini, de nieuwe Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, de in 2014 gepleegde staatsgreep van Euromaidan in Kiev, na weken van heftige neergeslagen protesten, als een ‘pseudo-revolutie’ had betiteld. Inmiddels heeft Oekraïne de Italiaanse ambassadeur uitgenodigd voor een gesprek over deze kwestie. Deze revolutie werd vanuit het buitenland geïnitieerd en gesponsord, aldus Salvini. Tja, wij denken dan, dat er eindelijk eens een politicus op is gestaan, die de dingen ook hier bij naam durft te noemen..

Volgens Olena Zerkal, de Oekraïense onderminister van Buitenlandse Zaken, op vrijdag, zal aanstaande maandag de 23ste juli deze ontmoeting met de Italiaanse ambassadeur, Davide La Cecilia plaatsvinden. “Hij is een vriendelijke persoon en we begrijpen ook, dat hij niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de woorden van de politici in zijn thuisland”, aldus Olena Zerkal.

Salvini maakte de opmerkingen over de Oekraïense revolutie, in een interview met de Washington Post, dat eerder deze week werd gepubliceerd. De Amerikaanse journalist Lally Weymouth probeerde de minister te grillen, vanwege zijn steun voor de terugkeer van de Krim naar Rusland. De journalist noemde het referendum dat in de regio plaatsvond ‘nep’, maar Matteo Salvini, had daarop het volgende antwoord:

December 2013 in Kiev. Wat heeft deze onderminister van Buitenlandse Zaken daar te zoeken..? Een maand later is de revolutie een feit en 7 maanden later wordt de MH17 uit de lucht geschoten.. Poetin staat met de rug tegen de muur en de VS aan de grens met Rusland..!!

“Vergelijk dat referendum dan met de neprevolutie in Oekraïne, een pseudo-revolutie die is gefinancierd door buitenlandse mogendheden. Zoals deze vergelijkbaar is met de revoluties van de Arabische Lente,” Waarbij hij erop wees dat 90% van de burgers op de Krim vóór de terugkeer van het schiereiland naar de Russische Federatie heeft gestemd. Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken kwam als reactie met een verklaring, waarin stond, dat de woorden van Salvini ‘niet gebaseerd waren op werkelijke feiten en in strijd waren met erkende beginselen en normen van het internationaal recht’.

De Oekraiense minister Zerkal probeerde vrijdag Salvini’s woorden te bagatelliseren door te zeggen, dat ‘het moeilijk was van Salvini andere retoriek te verwachten’, na Salvini’s vorige bezoek aan de Krim ‘als Italiaans wetgever’.

De Krim en de nep-revolutie..
Ondanks het feit dat de burgers op de Krim in maart 2014 massaal stemden, vóór hereniging met Rusland, beschouwt Oekraïne het schiereiland nog steeds als zijn eigen grondgebied en verbiedt het politici, publieke figuren en kunstenaars om naar de Krim te reizen.

Enkele duizenden demonstranten bezetten eind 2013/begin 2014 het Onafhankelijkheidsplein van Kiev (Maidan), en eisten het aftreden van de regering, waarbij dodelijke botsingen uiteindelijk leidden tot de onttroning van de toenmalige Oekraïense president Viktor Janoekovitsj. Tijdens deze heftige onlusten, militair gesteund door de Amerikanen, was het de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Victoria Nuland, die talloze reizen naar Kiev maakte en zelfs traktaties aan de demonstranten uitdeelde. Zij schepte zelfs nogal potsierlijk en dom op, dat Washington zo’n US$ 5 miljard (!!) had geïnvesteerd in de bevordering van de democratie in Oekraïne.

De verkiezingen uit 2010, toen alles nog redelijk rustig was in Oekraïne, geven de werkelijke stemming aan in het land. Het donkerblauwe deel van het land is feitelijk Russisch-georienteerd. Dit is de werkelijk prooi voor de VS-NAVO-EU-elite..!

x
De nieuwe pro-westerse regering stuurde in het voorjaar van 2014 tanks naar Oost-Oekraïne, waar de bevolking weigerde de staatsgreep te erkennen. Als je kijkt naar dit afgebeelde kaartje, is dat niet zo verwonderlijk. Niet alleen was Janoekovitsj officieel gekozen via vrije verkiezingen, onder het toeziend oog van westerse waarnemers, ook is het gehele oostelijke deel van Oekraïne Russische sprekend en grotendeels pro-Russich.

De VS en de EU hebben de hereniging van Rusland met de Krim en het conflict in Donbass gebruikt, om Moskou met verschillende golven van sancties te bestoken. Sancties die gericht zijn tegen personen, bedrijven en alle economische sectoren. Italië zo blijkt, zal het eerste EU-land worden, dat de opheffing van deze anti-Russische sancties wil effectueren. Salvini vertelde de Washington Post dat het de hoogste tijd was om deze sancties op te heffen “omdat ze niet nuttig bleken te zijn, en volgens de gegevens, ze de Italiaanse export nadelig beïnvloedden”.

* * *

2 gedachten over “Italiaanse minister: revolutie Oekraïne is ‘NEP’..!

 1. Gezien wat de (bolsjewieken) Russen in de Oekraïne toen de mensen aandeden (Holomodor), is te begrijpen waarom sommige Oekraïners de andere kant kiezen.
  Mijn vermoeden is dan ook, dat de VS dit gigantisch heeft uitgebuit/misbruikt.
  Alle mensen die op het pad van amerikaanse politici komen, moeten uitkijken niet voor de gek gehouden te worden, alleen om de belangen van de VS.
  Triest beleid van een land, bezet door bezetenen!

 2. Voor wie nog iets aan achtergrond info wil:
  ” 31 maart
  Onlangs becommentarieerden we het nieuws van de aanstaande reis van Matteo Salvini (Northern League, Lega Nord)) naar Israël – een toevluchtsoord van het globalisme waar we moeten gaan knielen om te kunnen klimmen in de kamer van knoppen in Italië.
  Nou, het gaat veel erger dan je had kunnen verwachten. Hij is het volledig eens met de Israëlische regering, zegt Salvini. Hieronder vindt u de ANSA verzending. Lees het om te geloven. Vandaag een ontmoeting met de leider van extreemrechts, zionist Avigdor Lieberman.

  “Op het gebied van veiligheid, immigratie en terrorismebestrijding is Israël “zeker een model dat navolging verdient”.
  Matteo Salvini zei dit zonder aarzelen aan het eind van de ontmoetingen met vertegenwoordigers van de Knesset (Parlement) op zijn eerste dag van het officiële bezoek aan Israël en hoopt dat de betrekkingen tussen de Liga en Israël in de nabije toekomst zullen worden versterkt. “De eerste keer dat de Liga”, herhaalde hij de Italiaanse journalisten herinneren aan de aanwezigheid van de twee federale plaatsvervangend secretarissen Lorenzo Fontana en Giancarlo Giorgetti tijdens de reis. Hij beweerde onmiddellijk “de trots van de partij dat zij in verschillende EU-landen op het hoogste niveau was ontvangen. Iets waar we niet bekend mee waren. De volgende reis zal zijn naar de VS en we zullen terugkeren naar Rusland.

  Maar er staat ook Japan op de agenda waar hij in de week van de presentatie van de kiezerslijsten naartoe zou kunnen gaan. In tegenstelling tot de Italiaanse politiek spreekt Salvini – die geen commentaar wilde leveren op het initiatief van de hoofdaanklager van Turijn Armando Spataro om de minister van Justitie te vragen tegen hem op te treden wegens minachting van de rechtsorde – van “directe vragen en even directe antwoorden in de vergaderingen van vandaag over terrorisme, immigratie en zelfs de betrekkingen met de EU”.

  “Al onze afkeuringen van het anti-Israëlische beleid van de EU, dat zij duidelijk deelden.

  Dan is er het onderwerp Libië: “Zij roepen op tot onmiddellijke actie, zelfs over land, voordat het te laat is. Ze hebben zeker niet verborgen een bepaalde ondanks voor het verlies van tijd”. Salvini benadrukt met genoegen dat Tzachi Hanegbi, voorzitter van de Commissie buitenlandse zaken en defensie van de Knesset, een aantal standpunten heeft over het dossier Turkije: “Gezien ons verzet tegen hun toetreding tot de EU ben ik zeer geïnteresseerd in dit aspect”.

  Er is de zelfde overeenkomst over het werk van Rusland: ,,Hanegbi vertelde me dat Poetin briljant en briljant was en dat hij zeer goed in SyriÔ werkte.

  Salvini lijkt echter op de onderschatting van het gevaar van islamitisch extremisme dat Israël aan de EU toeschrijft, het gaspedaal in te drukken: “het is van hen en een zorg van mij”.

  Identiteit van het denken ook over immigratie en de leider van de Liga citeert letterlijk wat de viceminister voor Regionale Samenwerking Ayoub Kara zei: over opvang en immigratie de EU maakt een enorme fout, “in de toekomst zal het een groot probleem voor Europa zijn”.
  Tijdens de bijeenkomsten is ook het thema Egypte aan de orde gekomen, waarmee Israël zijn betrekkingen heeft verbeterd, maar dat van Italië heeft het openlijke probleem van de zaak Regeni. “Het is duidelijk, zo vertelde hij aan journalisten, dat we duidelijkheid verwachten van Egypte, maar we verwachten niet veel van deze regering, zoals we hebben gedaan met de Marò-affaire.

  Morgen ontmoet Salvini Avigdor Lieberman, leider van de nationalistische rechtse partij ‘Israel Beitenu’: “De Liga heeft jaren geleden contacten met hem gehad. Mijn doel is nauwere en directere politieke betrekkingen. En als een journalist hem vraagt of hij de indruk had dat Israël probeert een gesprekspartner te hebben in centrumrechts Italië, die al lange tijd zijn gesprekspartner is, antwoordt Salvini zonder enige aarzeling: “Ik zou ook erg blij zijn omdat deze EU in Straatsburg helaas absoluut ver verwijderd is van goede vriendschap met Israël. Israël wil terecht de horizon verbreden.

  En het is geen toeval dat ik me “de blijdsboodschappen herinner die mij door de Italiaans-Joodse gemeenschappen werden overgebracht voor het eerste officiële bezoek van de Noordelijke Liga aan Israël”. ”

  https://sollevazione.blogspot.com/2016/03/salvini-dimmi-dove-vai-e-ti-diro-chi.html
  http://www.vrijewereld.org/2013/03/17/albert-pikes-brief-aan-mazzini/

  Trouwens, de “dictator Orban” is ook helemaal op lijn met IsraOhell..en het enige land samen met de VS dat niet aan de VN-agenda vluchtelingenbeleid meewerkt. Het was ook geen verplichting van de VN maar een advies, en toch de rest van de landen doet blijkbaar dus wel mee…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.