Advertentie

Oekraïne ‘democratisch’..?? Je bent misleid!


x
x

Oekraïne ‘democratisch’..?? Je bent misleid!

2022 © WantToKnow.nl/be

x

 Oekraïne; aan de overkant van de oostgrens ligt Rusland en in het westen Europa. Eeuwenlang is het land het middelpunt geweest van een touwtrekkerij tussen machten die controle probeerden te krijgen over het rijke land en de toegang tot de Zwarte Zee. Op basis van de documentaire ‘Oekraïne onder vuur’ , gemaakt tezamen met regisseur Igor Lopatonok, vroeg de Amerikaanse filmregisseur Oliver Stone aan president Trump om alle geheime documenten over dit conflict in Oekraïne openbaar te maken. Het Maidan-bloedbad in Oekraïne in 2014 zorgde ervoor dat de pro-Russische -demoratisch gekozen- president Janoekovitsj af werd gezet. Maar daarbij werd -bijna terloops- Rusland afgeschilderd als de dader.

Oliver Stone is een bekend Hollywood-filmregisseur en heeft meerdere bekroonde
films op zijn naam staan, zoals ‘Salvador’ (1986), ‘Platoon’ (1986), JFK (1991), Natural Born Killers (1994), Nixon (1995) en Wall Street: Money Never Sleeps (2010). En dat zijn slechts de meeste bekende.  Volgens Oliver Stone weten de meeste Amerikanen en de westerse wereld, bitter weinig, over de feiten ACHTER de crisis in Oekraïne.

Stone stelt dat het Amerikaanse establishment ten onrechte zegt dat Rusland de Krim ‘heeft ingenomen’ en een ‘bedreiging’ vormt voor Oekraïne. Het beeld is verwrongen, omdat belangrijke feiten over het ontstaan van de crisis, de ‘revolutie’ en deze oorlog, worden verzwegen, aldus Stone. Daarbij vallen -in de aanloop naar de Maidancoup- , vooral de financiers van deze coup op. Én de mysterieuze scherpschutters die tijdens de crisis zowel op politieagenten als betogers schoten.

De huidige regering in Kiev is ongekozen, extreemrechts, zwaar corrupt en wordt vanuit het buitenland aangestuurd, legde Stone uit. “Het voortbestaan ervan hangt af van financiële steun uit het buitenland, en ik zie daarbij geen echte democratie in Oekraïne, maar een verhaal voor de bühne.” Stone zei in het interview:

Oekraïne is sinds vele decennia één van de belangrijkste doelen van de CIA. Eigenlijk sinds het begin van de Koude Oorlog. Al sinds de jaren veertig financierde de VS in het geheim milities en rebellengroepen in Oekraïne. Maar de Amerikaanse mainstream media zingen mee met hun rol in deze ontwikkelingen en geven Rusland unaniem de schuld van de gevechten.”.

Stone werkte onder meer mee aan deze filmdocu ‘Ukraine on Fire’, waarin het ontstaan van de crisis in Oekraïne nader wordt belicht. Een aanrader voor iedereen die niet begrijpt wáárom de Russische leider Vladimir Poetin aanleiding vond, de Oekraïne binnen te vallen en ‘een militaire operatie’ te beginnen. Oliver Stone:

“Het Amerikaanse militair-industrieel complex heeft continu vijanden nodig, waardoor de strategische omsingeling van Rusland -geïnitieerd door politieke neo-cons in de VS- uitermate passend is in dát plaatje. Daar, in die kringen, bevindt zich het grote geld. Rusland en haar president worden al lange tijd voorgeschoteld als één van Amerika’s belangrijkste vijanden.”

Het bloedbad van Maidan in 2014 leidde tot een bloedige opstand waarbij president Viktor Janoekovitsj werd afgezet en Rusland door de westerse media werd afgeschilderd als de dader. Maar was dat ook zo? ‘Oekraïne in brand’ door Igor Lopatonok, biedt een historisch perspectief voor de diepe verdeeldheid in de regio die leidde tot de Oranje Revolutie van 2004, de opstanden van 2014 en de gewelddadige omverwerping van de democratisch verkozen Janoekovitsj.

In de westerse media werd de revolutie gepresenteerd en gezien als een revolutie van het volk, maar in werkelijkheid was het een geraffineerde en goed-voorbereide staatsgreep, geënsceneerd en in scène gezet door nationalistische groeperingen en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Onderzoeksjournalist Robert Parry onthult hoe door de VS gefinancierde politieke NGO’s en mediabedrijven sinds de jaren ’80 de CIA zijn gaan vervangen bij het promoten van Amerika’s geopolitieke agenda in het buitenland.

Uitvoerend producent Oliver Stone krijgt voor deze documentaire ongekende toegang tot het verhaal van binnenuit, door zijn interviews met voormalig president Viktor Janoekovitsj en minister van Binnenlandse Zaken Vitalij Zacharchenko. Zij leggen uit, hoe de Amerikaanse ambassadeur en facties in Washington actief samenzwoeren voor een regimeverandering. In dat kader is het goed om hier de video te plaatsen, van de presentatie die Victoria Nuland hield, als onder-minister van Buitenlandse Zaken in de regering Obama, deed, nadat ze voor de 3e keer in korte tijd naar Kiev was gereisd om ‘het e.e.a. voor te bereiden’..

Haar bericht aan de gretig toegestroomd industriëlen: ‘Het klusje is geklaard, de ‘revolutie’ staat in de steigers’..! En.. een paar maanden later was het zo ver. Deze presentatie was natuurlijk geen ‘publiekelijk’ karakter; CHEVRON was zo vriendelijk deze meeting te bekostigen en te organiseren.

Interessant is het feit, dat beide docu-filmmakers de kans kregen om president Poetin te interviewen. In zijn eerste ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin, vraagt Stone naar Poetins mening over de betekenis van de Krim, de NAVO en de Amerikaanse geschiedenis van inmenging in verkiezingen en regimewisselingen in de regio. Geen idioot, geen krankzinnige dus, zoals hij nu wordt afgeschilderd, maar een man, een voor velen ONBEKENDE. Een man die desondanks wordt gebashed, omdat hij als een getergde beer, die jarenlang is getreiterd, zijn hok uitkomt, om wraak voor deze daden te nemen. Een video die we je aanraden te bekijken.

De slachtpartij van 20 februari 2014 veroorzaakte de vlucht van president Viktor Janoekovitsj en de overname van de macht door het huidige regime. Oliver Stone kwam met -voor velen- controversiële uitspraken, na een lang gesprek met deze voormalige president Janoekovitsj. “Het is duidelijk dat de scherpschutters agitatoren waren die door pro-Westerse buitenstaanders werden aangedreven.”

Deze uitspraak over Maidan lokte een storm van verontwaardiging uit in de Amerikaanse MSM (de main-stream-media). Stone besliste daarop zijn uitspraak verder toe te lichten via de sociale media.

“Ik heb geen sympathie voor Viktor Yanoekovitsj, best mogelijk dat hij de meest corrupte president was die Oekraïne ooit heeft gehad. Oekraïne heeft een zeer dramatische geschiedenis van corruptie. Dat is echter het punt niet! Er zijn ruime bewijzen van de Westerse inmenging in de rellen”.

Stone vermeldt ondermeer USAID, de dienst voor ontwikkelingssamenwerking van de Amerikaanse overheid en de ‘National Endowment for Democracy’, die een deel van de betogers hebben geassisteerd om zich op de sociale media te organiseren.

“De huidige regering doet geen enkele inspanning om de daders van de vele moorden tijdens de protesten te vinden. Stone roept zijn landgenoten op om het grotere verhaal te willen zien. “De VS heeft er (sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog) nooit mee opgehouden Oekraïne te gebruiken als een lanceerplatform tegen de onderbuik van de Sovjet-Unie en nu van een verzwakt Rusland.”

1 gedachte over “Oekraïne ‘democratisch’..?? Je bent misleid!

  1. Rutte en Hoekstra hebben “de aanval op de kerncentrale” veroordeeld en gooien olie op het vuur.
    Feit is dat een trainingskamp is aan gevallen en dat is toch echt iets anders.
    ook heeft Rutte een video laten opnemen en daarin zegt hij dat Oekraïne en Nederland familie zijn en dat Nederland het Oekraïnse leger en de burgers steunt.Nou gebeurt het wel meer dat “leiders” beweren uit naam van het volk iets te doen of ze zeggen dat we met ons allen ergens voor gekozen hebben maar dat klopt van geen meter natuurlijk.Het referendum is geschrapt en het volk wordt niets gevraagd dus zijn bewering klopt niet.Ik steun geen NEO Nazi’s leger WEL DE BURGERS DIE HET SLACHTOFFER VAN DEZE LIEDEN ZIJN EN GEDWONGEN WORDEN EN GEEN KANT OP KUNNEN.Zelensky heeft de sleutel om de Oekraïne oorlog te beëindigen maar hij weet dat hij eenmaal in handen van de Russen slecht af zal zijn.Net als Hitler destijds dwingt hij mensen door te vechten wat onnodig levens kost omdat ze tegenover een overmacht staan.
    Kaag,Ollongren,Hoekstra,Rutte en hun volgers en al die landen die nu wapens naar Oekraïne sturen verlengen het lijden en dat zou men ook als oorlogsmisdaad kunnen zien.
    Poetin kondigt vaak eerst aan iets te gaan doen wat gelegenheid zou bieden om te vluchten of een veilig heenkomen te zoeken maar wanneer burgers tegen gehouden worden en gedwongen moeten vechten gaat dat niet.Zelensky zou een held zijn nou ik denk het niet wat heeft HIJ te verliezen? Hij weet dat hij en zijn bende of in handen van Poetin komt of om dat te voorkomen kan hij vechten tot de dood en het lijkt erop dat hij voor het laatste kiest helaas neemt hij ook veel onschuldige mensen mee en maakt hij gezinnen kapot. Rutte zei op het laatst in de video Slava Oekraïne en nou weet ik niet precies wat dat betekent maar wanneer zegt hij nu eens gefeliciteerd Groningers of kindertoeslag ouders? Wanneer neemt hij nu eens echt verantwoordelijkheid en boet hij voor zijn listen,leugens een bedrog?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.