Advertentie

Persvrijheid zwaar onder druk; angst bij ‘TPTB’..?


x

Persvrijheid zwaar onder druk; angst bij ‘TPTB’..?

2013 © WantToKnow.nl

x

Een maand geleden was het topjournalist Micahel Hastings die op uiterst verdachte wijze om het leven kwam..
Een maand geleden was het topjournalist Micahel Hastings die op uiterst verdachte wijze om het leven kwam.. (klik voor artikel)

Het lijkt erop dat TPTB, ’the Powers that Be’, ofwel de krachten achter de schermen, paniekreacties vertonen de laatste maanden. Er komt in hun ogen kennelijk tevéél publiciteit rondom de wazige spelletjes die zij spelen.. Was het onlangs de dood van Michael Hastings, sterverslaggever van ‘Rolling Stone’-magazine, die al aanleiding voor velen gaf om vraagtekens te zetten bij de officiële versie van zijn ongeluk, de afgelopen dagen werden we opnieuw verrast met vuile druk op journalisten om hen enerzijds proberen te intimideren en anderzijds het baanbrekende nieuws dat ze brengen te blokkeren. Een ongeëvenaard staaltje van aantasting van de persvrijheid.

En was het niet John F. Kennedy die in de jaren 1960 al een beroep deed op de pers om hem bij te staan, in de strijd tegen het ‘militairy-industrial complex’ en vooral tegen die krachten achter de schermen, die bezig waren een machtsovername in de VS te realiseren, vooral via smerige achterdeurpolitiek en manipulaties..? (HIER)

Het zijn op dit moment weer twee bizarre staaltjes van interventie van de krachten achter de schermen, die dit weekend het nieuws haalden. Althans voor hen die met ogen kijken om te zien…!

‘Het is je geboorterecht om een vrij en onafhankelijk mens te zijn!’
John F. Kennedy

Partner ‘The Guardian’-journalist 9 uur vastgezet..
En dan is er het verhaal van de Braziliaan David Miranda (28), de partner van Guardian-journalist Glenn Greenwald. Zoals je weet schreef Glen Greenwald alle ‘NSA-Snowden-artikelen’ voor zijn krant en is deze nog volop aan het schrijven, in samenwerking met Edward Snowden. David Miranda, werd zondag 18 augustus maar liefst 9 uur vastgehouden op Heathrow Airport, na een tussenlanding in London, op weg naar zijn thuisland Brazilië, en komende vanuit Berlijn. Voordat hij door kon vliegen werden wel zijn laptop, mobiele telefoon, een video-game en USB-sticks in beslag genomen, aldus het artikel in ‘The Guardian’. (HIER) Voor journalist Glenn Greenwald is dit duidelijk een staaltje van intimidatie.

The Guardian-journalist Glenn Greenwald (r) hier met zijn partner David Miranda.
The Guardian-journalist Glenn Greenwald (r) hier met zijn partner David Miranda.

“Het is klaarblijkelijk een heftige escalatie van de aanvallen op de vrije-nieuwsgaring en journalistiek in het algemeen”, aldus Greenwald, die furieus verder gaat: 
“Het is al erg genoeg als mensen die klokkenluider zijn, worden vastgezet en vervolgd, maar als er journalisten vervolgd gaan worden, die de waarheid aan het licht willen brengen, dan is dat nóg weer een heftiger zaak.. Om dan vervolgens familieleden en geliefden te gaan vasthouden, dat is voor mij helemaal despoot..
Zelfs de maffia heeft ethische regels inzake het behandelen van familieleden van personen tegen wie zij zich wensen te ‘beschermen’.”

Op grond van het artikel in The Guardian liet de ‘Metropolitan Police’ van Londen weten, dat ‘een 28-jarige man was opgepakt op Heathrow Airport’. En dat dit was gebeurd op basis van de wet die dit mogelijk maakt, ‘Schedule 7 van de ‘Terrorism Act 2000′.    Volgens de Guardian zijn de 9 negen uren die David Miranda vastzat, ook precies het maximale aantal uren dat iemand mag worden vastgezet, zonder tussenkomst van een rechter. Daarna moet een persoon officieel iets ten laste worden gelegd, om hem te kunnen arresteren en langer vast te houden. Dat is niet gebeurd. The Guardian blijkt voor David Miranda’s gemiste vlucht te hebben betaald.

Waarschijnlijk is de reden van vastzetting van die 9 uur, het feit dat deze David Miranda in Berlijn verbleef bij filmmaker Laura Poitras. Zij werkt intensief samen met Guardian-journalist Greenwald om artikelen rondom de NSA mogelijk te verfilmen en/of in reportagevorm te vervatten. Journalist Glenn Greenwald is woest en liet in dat verband weten: “Als de overheden van de VS en het UK geloven dat dit de tactiek is om ons te beletten informatie vrij te geven of ons op deze manier te intimideren, dan hebben ze het op een vreselijke manier bij het verkeerde eind.. Wij zullen nog feller doorgaan met het onthullen van de NSA-documenten en ons niet laten afleiden. Deze daden van overheden zullen een volledig omgekeerd effect hebben: ze maken ons alleen maar meer vastberaden!”.

Richard B. Hall van televisie gehaald..
richard d hall richplanetTV tour2012En dan is er dus het verhaal van internetjournalist Richard B. Hall, van wiens hand wij al eens een krachtig artikel over de bizarre vliegtuigaanslagen op de WTC-torens plaatsten. (Dit artikel vind je overigens HIER).

Richard D. Hall is een topspeurneus als het aankomt op paranormale zaken en berichten die ‘verborgen blijven’ voor grote groepen mensen. De laatste 3 jaar zijn zijn shows te zien op televisie, onder de naam ‘Rich Planet TV’, op de Britse zender ‘SKY 191’ op ‘Showcase TV’. Dat wil zeggen, tot voor kort. Want dit weekend kwam het bericht, dat dit programma van Tv moest.. Honderden mensen hebben inmiddels geklaagd over het feit dat deze show nu zo plotseling uit de programmering is gerukt. Officieel zou dit zijn vanwege een klacht van een kijker..

Het verhaal gaat over een reportage van Richard Hall, waarin hij Dr. Nick Kollerstrom interviewd, over de wijze waarop het nieuws in beeld werd gebracht van de Woolwich moordzaak. Soldaat Lee Rigby, zou op 22 mei jl. vermoord zou zijn door een fundamentalistische Islam-jongeman. Deze zou Lee Rigby met een machette op vreselijke wijze hebben afgeslacht.

Maar -zoals wij ook al rapporteerden in een eerder artikel- bleken de beelden van deze aanslag, die de wereld in werden gestuurd, totaal niet consistent. Zoals zo vaak gebeurt bij ‘staged-attacks’, zoals dat wordt genoemd, oftewel ‘valse-vlag-operaties’. (HIER). Kijk naar het hele verhaal van Richard D. Hall zelf én beelden van het interview op basis waarvan werd besloten om zijn show van de buis te halen.. Hieronder vind je die video.

bloed aan de handen2

Bijzonder plaatje uit de omstreden video. Is het bloed van zijn handen weg-gefotoshopped, of is het omgekeerd.. Jij mag het zeggen..!
Bijzonder plaatjes uit de omstreden video. Is het bloed aan de handen van de vermeende dader, weg-gefotoshopped? Of is het omgekeerd.. Jij mag het zeggen..! Bovendien zou de ITV-opname de enige zijn, maar zoals je ziet is er wel degelijk sprake van verschillende camera-standpunten..!

OFCOM (Office for Communication) is het Engelse bureau voor mediazaken en zij zouden de genoemde klacht hebben ontvangen en zouden meer dan een maand nodig hebben gehad om de klacht gegrond te verklaren.. Maar nog vóórdat OFCOM met een uitspraak kwam, bleek het televisiebedrijf ‘Information TV’, dat de show van Richard D. Hall produceert, het contract met Richard Hall te hebben beëindigd. Officieel met een opzegtermijn van een maand, maar logischerwijze is het programma dan ook direct van de zender gehaald.

Wat is er dan precies gebeurd?
Het hele verhaal gaat over de moord op de soldaat Lee Rigby, die op 22 Mei van dit jaar zou zijn afgeslacht met een manchette, door een Islamstrijder. Deze zou, met bebloede handen duidelijk zichtbaar, een verklaring voor ITV op hebben gezegd.

Wij hebben HIER op de site ook hetverhaal staan, waaruit klip-en-klaar ook blijkt dat er met het Tv-materiaal is gerotzooid. De beelden van deze vermeende moordenaar zouden (opnieuw) te zien zijn geweest op Tv, en wel in het programma van Richard Hall, waarin hij dr. Nick Kollerstrom interviewde, die zijn twijfel keihard uitsprak over de echtheid van de beelden van de aanslag..

Dr. Kollerstrom uitte zijn twijfels en dit zou dan de irritatie hebben veroorzaakt bij de betreffende kijker..? Kollerstrom nam geen blad voor de mond en sprak over ‘state fabricated terror’, of in goed Nederlands: ‘door de staat georganiseerde terreur’.

En natuurlijk is soldaat Rigby werkelijk gestorven, maar het gaat om de leugen rondom zijn dood. Nogmaals, de omstandigheden van de Tv-opnames zijn uiterst inconsistent.. Daarbij is het de taak van journalisten om uit te vinden wat er wáár is en wat niét waar, zeker in dit soort zaken van nationaal belang. Maar tegenstanders van journalisten hebben natuurlijk de mogelijkheid de meest giftige leugens te verspreiden en de bevolking op deze manier op te hitsen. Emotie en haat zijn het gevolg, zodat gezonde gedachten en logische afwegingen niet meer worden gemaakt; zo wordt het spel kennelijk gespeeld door de ‘krachten  achter de schermen’.

Daarbij is het ook nog zo, dat er altijd mensen zijn die aanstoot nemen aan -ongeacht welk- Tv-programma of stuk daaruit..? Maar officieel zou het vooral dus gaan om de mogelijke ontkenning van de dood van soldaat Lee Rigby, zoals door de geïnterviewde Dr. Kollerstrom werd geopperd. Maar laten we naar het statement luisteren dat Richard Hall maakt in de volgende opname.

x

x x

Het is belangrijker wellicht, dan uit te vinden wat Richard D. Hall fout zou hebben gedaan,  om eens te kijken waarom Mains Stream Media (MSM) als schaapjes achter de offciële versie van deze gebeurtenis aanlopen. Het was Fred Perkins, de CEO van ‘Information TV’, die Richard Hall een schriftelijke uitleg toezond, rondom het beëindigen van het contract met RichPlanet Tv. “Het spijt me, maar puur om commerciële redenen kunnen wij niet langer doorgaan met het maken van ‘Rich planet TV-programma’s”’ Daarbij probeerde hij ook nog uit te leggen dat er een economisch nadeel zou zitten aan het onderzoek dat door OFCOM nog werd uitgevoerd..  Het is kennelijk niet de bedoeling dat waarheid in dit soort Tv-programma’s aan het licht komt…!

Tot slot dan natuurlijk het interview van Richard Hall met deze Dr. Niels Kollerstrom, waarin deze zich ook nog eens uiterst kritisch uitlaat over de amateuristische aanslagen op de Sandy Hook basisschool:

x

4 gedachten over “Persvrijheid zwaar onder druk; angst bij ‘TPTB’..?

  1. De mensheid word al eeuwenlang geterroriseerd door religie en politiek vooral doormiddel van ANGST , met als doel innerlijke polarisatie te kweken/leren,wat ik overigens innerlijke terreur noem,wat dan weer zijn effect heeft op onze houding c.q. gedrag naar onszelf en daardoor naar de wereld in zijn algemeenheid, met alle nadelige gevolgen van dien!Helaas hebben wij dit allemaal nodig om BEWUST te worden van onze conditioneringen omdat de meesten van ons daarin gevangen zitten en door MANIFESTATIEANGST durven we niet of niet meer werkelijk ons ware zelf te manifesteren en leiden de meesten van ons(lange ij is eigenlijk beter)een doods en gefrustreerd bestaan !

    Word wakker neem de verantwoordelijkheid voor je geconditioneerde innerlijke terrorist zodat we het globale terrorisme,in wat voor vorm dan ook, kunnen bestrijden om een betere wereld creëren die leefbaar is voor alles en iedereen die daar op leeft!!

  2. Deze situatie verbaasd mij niet . Journalisten ok klokkenluiders zijn soms een doorn in het oog van bepaalde belangenmensen die eerder de waarheid schuwen . Jammer.

  3. Ik kan hier aan toevoegen het overlijden van auteurs Michael Crichton, Andreas Moritz en David Horrobin. Allemaal verdacht. Ik zou graag onderzoek zien naar deze zaken, maar heb daar niets over gezien of gehoord.

    1. Andrea Mortiz’ geheimzinnige dood is relatief simpel: HIER.
      De andere mannen zijn wellicht net zó simpel..?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.