Advertentie

Ohja, de VS leverde zélf de ISIS-Toyota’s…


Toyota-vehicles-ISIS-propaganda

x

x

Het mysterie van de vloot nieuwe ISIS-Toyota’s is opgelost..
x

Ohja, de VS leverde zélf de ISIS-Toyota’s…

x

2015 ©WantToKnow.nl/.be vertaling en deze versie
2015 © origineel Tony Cartalucci

x

Het Amerikaanse Ministerie van Financiën is niet lang geleden een onderzoek begonnen naar het grote aantal gloednieuwe Toyota trucks waarmee de ‘islamitische staat’ (ISIS) rondrijdt. Het probleem ontstond in de nasleep van Russische luchtoperaties boven Syrië. Er was een groeiend vermoeden dat de VS zélf een belangrijke rol had gespeeld in het bewapenen, financieren en opzettelijk handhaven van het terroristische leger in Syrië en Irak.. En toen was er dat item in ABC News: ‘Amerikaanse contraterreur-specialisten hebben Toyota gevraagd hen te helpen achterhalen, hoe ISIS erin is geslaagd een vloot van Toyota pick-up trucks en SUV’s te bemachtigen.’

ISIS Toyota stoetDeze auto’s nemen een prominente plaats in in de propaganda video’s van IS in Irak, Syrië en Libië (US Officials Ask How ISIS Got So Many Toyota Trucks).  Toyota verleende alle medewerking aan het onderzoek. Het artikel gaat door met een citaat van de Iraakse ambassadeur in de Amerika, Lukman Faily:
“Deze vraag hebben wij ook gesteld aan onze buren. Waar komen deze spiksplinternieuwe trucks, deze zeer mooie vierwiel aangedreven terreinauto’s, honderden ervan, eigenlijk vandaan?”.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft de vraag aan de verkeerde mensen gesteld. Ze hadden bij hun eigen buurman, bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken moeten aankloppen. Het blijkt dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS, de afgelopen jaren tientallen Toyota’s naar Syrië heeft gestuurd, naar de strijders van het ‘Free Syrian Army’. En ja, what’s in a name inderdaad. FSA of IS, of ISIL, of ISIS.. In 2014 publiceerde het Amerikaanse Public Radio International (PRI) (HIER) o.a.:

“Toen het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken hun materiële steun aan de Syrische rebellen hervatte waren 43 trucks van het merk Toyota in de verzendlijst opgenomen.”

toyotaDe TOYOTA Hilux stond op het verlanglijstje van het Vrije Syrische Leger. Oubai Shahbander, een in Washington gevestigde adviseur van de Syrische Nationale Coalitie, was namelijk een grote fan van de Japanse pick-up truck. “De Toyota Hiluxes zijn wat wij noemen krachtige instrumenten voor de oppositietroepen op de grond”, voegt Shahbander eraan toe. De door de VS geleverde pick-ups zullen troepen en voorraden meebrengen. Een deel van de trucks zal zelf als wapen op het slagveld worden ingezet.

De Britse regering heeft ook toegegeven voertuigen geleverd te hebben aan strijders in Syrië. Een artikel in het Britse Independent uit 2013 heeft de titel, ‘Openbaar bekend gemaakt: Wat het Westen aan de Syrische rebellen heeft geschonken’:

‘Groot Brittannië heeft tot nu toe voor ongeveer £ 8 miljoen aan ‘niet-dodelijke’ hulpproducten gestuurd. In de officiële documenten, die zijn ingezien door medewerkers van dagblad ‘The Independent’, wordt gesproken over 5 vierwiel-aangedreven trucks (met bescherming tegen kogels); 20 sets kogelvrije kleding; 4 vrachtwagens (drie 25 ton, een 20 ton); 6 stuks 4 × 4 SUV’s; 5 niet-gepantserde pick-ups; 1 recovery voertuig; 4 vork-lift heftrucks; 3 geavanceerde kits om mensen te redden uit noodsituaties; 130 zonne-energie batterijen; zo’n 400 radio’s; waterzuivering en vuilnisophaal kits; laptops; VSAT (kleine satellietsystemen voor datacommunicatie) en printers”.

Waarschijnlijk heeft het US State Department en ook de Britse regering meer van dit soort leveringen gedaan, lang vóór en nadat deze rapporten openbaar werden gemaakt. Dus het mysterie hoe in hemelsnaam honderden identieke gloednieuwe trucks in de handen van IS strijders zijn gekomen lijkt hiermee opgelost. Maar is het wel een mysterie, of is het beter over een poppenkast te spreken..?

Want deze informatie is natuurlijk niet nieuw.

Rechtstreeks uit de.. 'situationroom' van CNN.. Tjonge jonge..
Rechtstreeks uit de.. ‘Situation Room’ van CNN.. Tjonge jonge..

Dus de vraag blijft waarom het Amerikaanse Ministerie van Financiën nu bezig is met deze transparante poppenkast? Misschien denken de mensen in Washington dat als deze voor de hand liggende vraag hoe IS erin is geslaagd om zo’n indrukwekkend gemechaniseerd leger in het midden van de Syrische woestijn te krijgen, dat niemand zal vermoeden dat de Amerikaanse regering er zelf een grote rol in heeft gespeeld?

De Toyota trucks zijn niet vanuit het niets midden in Syrië gematerialiseerd. Zij komen van buiten Syrië en zijn, met de expliciete kennis en/of directe medeplichtigheid van de VS en zijn bondgenoten in grote aantallen aangevoerd. ​​Toyota vragen waar de vrachtwagens vandaan zijn komen is een andere indicatie hoever de Amerikaanse buitenlandse politiek, legitimiteit en geloofwaardigheid de weg zijn kwijtgeraakt. De tussenkomst van Rusland en wat moet uitgroeien tot een breed gedragen anti-terrorisme coalitie, moet de criminaliteit van Amerika en haar partners in gedachten houden wanneer zij partners kiezen om de veiligheid en de orde te herstellen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

* * *

11 gedachten over “Ohja, de VS leverde zélf de ISIS-Toyota’s…

 1. Russian President Vladimir Putin: “Instead of the triumph of democracy and progress, we got violence, poverty and social disaster — and nobody cares a bit about human rights, including the right to life. I cannot help asking those who have forced that situation: Do you realize what you have done?”

 2. Een aantal jaren geleden (ergens in 2012) kwamen de eerste berichten van mensen uit de VS die hadden opgemerkt dat er op diverse plekken in het land grote partijen witte voertuigen en pick-up trucks opgeslagen stonden. Dit was vaak op grote leegstaande terreinen en vliegvelden die weer in eigendom waren van stichtingen geleid door Bush, Cheney en Rumsfeld. Van een aantal van deze vliegvelden werd er ook beweerd dat er vliegtuigen opstijgen die worden gebruikt voor het sproeien van Chemtrails.
  Mogelijk dat deze voertuigen nu in Syrie rondrijden bestuurd door mensen van IS.

  https://www.youtube.com/watch?v=6ksk03aO6OI

 3. Zoals de meeste wel weten heeft de VS 2 regeringen. 1. landelijke overheid. 2. het Capitol Wasingthon(wereld vrijmetselarij/elite).
  Nog steeds is het schuldenplafond verhoging niet goedgekeurd door de senaat(in mijn ogen de vrijmetselarij, enkele daargelaten). Europa heeft na de 2de wereldoorlog veel geld geleend van deze club om Europa weer op te bouwen. De EU is een verlengstuk van het capitol, niet van de VS zelf. Nu denk ik dat de aanslagen bedoeld zijn om Frankrijk op zijn knieën te dwingen om te gaan betalen aan de EU. Zij lopen achter op de begroting.
  Dus zolang wij de braafste jongetje van de klas blijven om te betalen, dan zal er bij ons nog niks gebeuren. België daar en tegen moet/is nog bezig met hervormingen/bezuinigingen. Om het maar even te benoemen!
  Dus is het aan ons(Europa) of de dollar gaat vallen. Zolang wij het nog allemaal kunnen af betalen. Iedereen weet, dat aan dit ook een keer een einde aan komt. Mensen(meeste) zullen dus steeds verder in armoede vervallen en de chaos wordt dus met de dag groter. De mensen in de VS maken hetzelfde mee. Het leger dat vooral uit buitenlanders bestaat in de VS is dus om hen onder controle te houden. Bij ons hetzelfde. Islam is bijzaak.

  1. ”…dwingen om te betalen…” de woorden alleen al. Zelf bakken die arrogante paljasen met het IQ van een dropje geld uit de lucht. Je weet dat ze bewust verwarring zaaien want weet iemand verder nog hoe of wat? We weten alleen in grote lijnen dat de U.S. Europa naar hun pijpen wil laten dansen nou nuf is enuf, het hele monetaire stelsel zal vallen. Het uit de lucht gecreeerde geld waar wij ons dan een bult voor moeten werken, moeten lenen en verplicht rente moeten betalen (uit de lucht gegrepen geld!) of nederig een schrale uitkering van mogen ontvangen en de mislukten dus verstotenen horen te spelen. Terwijl zij de goudhaantjes uithangen. Zelf doen ze niets, dwz. uitsluitend zieke plannetjes verzinnen om het volk er onder te houden. Dat rapaille is al of wordt binnenkort opgepakt en achter slot en grendel gezet.
   Hoogmoed komt voor de val en een basisinkomen voor elke wereldburger. We gaan de taart vanaf nu eerlijk verdelen. Dit is zoals ik het zie.

  2. Het Capitool Washington staat in Washington DC. Dit district behoord tot geen enkele staat, het is een staat op zich en maakt deel uit van de Holy See. Achter gesloten deuren wordt veel bekokstooft en zijn niemand enige verantwoording schuldig.

  3. ”Europa heeft na de 2e wereldoorlog veel geld geleend van deze club om Europa weer op te bouwen.” Je vergeet te melden dat we die 2e wereldoorlog doelbewust ingerommeld zijn, ze hadden in die tijd net als nu, weer hard een oorlog nodig. Honger, ellende, dood en verderf bewust laten gebeuren en vervolgens kwamen ze ons een handje ‘helpen’, waarvan ze vinden dat we daar nu nog voor moeten bloeden. Het zijn ook net de commercieelen he, met hun ‘hulp’programma’s. Eerst mensen er met de haren bij trekken middels hun geschreeuw van de daken en gebluf via opdringerige reclames. Is dat voor elkaar komt fase 2, die mensen afstompen, veel beloven weinig interessants te zien, dom houden en geld uit de zakken kloppen. Vervolgens worden ze een handje ‘geholpen’ tenminste, als ze geluk hebben. Maar dan moeten ze wel verplicht in beeld en allerhande vernederende situaties verduren en hebben ze ook niets meer te zeggen over hoe iets is opgenomen en hoevaak ze het herhalen. De lulligste stukjes krijgen wij ze zien want dat is wat ze noemen ‘mooie televisie’. Mits de sponsor breeduit in beeld komt uiteraard want anders gaat dat hele feest niet door.
   Het zijn precies dezelfde nazi praktijken die ze daar hanteren. Als de boel klapt zijn we ook meteen van dat hersenloze gedoe om de reclames heen en die megalomane leeghoofdige bluffers af, die zich zelf trouwens ook goudhaantjes wanen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.