Advertentie

Manifest voor Vrijheid, sluit je aan!


– Manifest voor Vrijheid –
x

 Samen maken we het verschil

 Johan Oldenkamp -augustus 2011

x

Op 15 mei 2011 is de Arabische volksopstand via Spanje overgeslagen naar Europa. In Nederland staat het water ons blijkbaar nog niet tot aan de lippen, want bezette pleinen vormen nog niet ons dagelijkse straatbeeld. De laatste keer dat Nederlanders massaal een grens hebben getrokken was in het midden van de jaren 80. Toen ging het over de plaatsing van kruisrakketen. Op 29 oktober 1983 liepen ruim een half miljoen demonstranten door Den Haag. En twee jaar later werden er 3,7 miljoen handtekeningen aangeboden aan de premier. De Nederlanders van 26 jaar geleden lieten zich deze 48 atoombommen niet door de strot douwen. Waar zijn deze medelanders nu?

De Euro als kruisraket..?
Massavernietigingswapens wilden we dus niet op Nederlandse bodem. Maar wilden we dan wel de Euro? Voorheen kon een soeverein land met een eigen munteenheid zelf het nodige doen om financiële malaise terug te dringen. Nu dit op supra-nationaal niveau wordt bepaald kunnen landen alleen vragen om nog meer geld te mogen lenen. Dit wordt echter steeds lastiger, want voor een toenemend aantal (Europese) landen is de totale belastingopbrengst niet meer toereikend voor het voldoen van de betalingsverplichtingen aan de geldverstrekkers. En ook stemden we massaal tegen een Europese grondwet. Maar hoe groot is de invloed van Brussel inmiddels?

Hoe lang laten wij onze privacy nog schenden? Wanneer beseffen we ons het risico dat het ‘alziende oog’ in verkeerde handen komt, mocht dat al niet het geval zijn?

En wat te denken van al die maatregelen die de afgelopen decennia (vooral sinds 9/11) zijn doorgevoerd om ons, brave burgers, zo goed als mogelijk in de gaten te kunnen houden. De meeste mensen hebben helemaal geen idee hoe ver dit al is doorgevoerd. Feitelijk is er al helemaal geen sprake meer van privacy, al zal dat officieel niet zo snel worden toegegeven. En dat geldt helaas ook nog steeds voor 9/11, terwijl nu toch echt iedereen wel weet dat het instorten van WTC 1, WTC 2 en WTC 7 controlled demolition was. Hoe lang laten wij onze privacy nog schenden? Wanneer beseffen we ons het risico dat het ‘alziende oog’ in verkeerde handen komt, mocht dat al niet het geval zijn?

De financiële ellende wordt steeds erger. Het bespioneren van onschuldige burgers loopt steeds verder uit de klauwen. De benzineprijzen blijven maar stijgen, en dat geldt eigenlijk voor alle kosten. Je hoeft geen glazen bol te hebben om te voorzien dat dit niet de goede kant op gaat. En het tij kan zich ook onmogelijk keren. Daar zijn alle onafhankelijke deskundigen het allang over eens. We bevinden ons op de Titanic, en iedereen weet hoe dit gaat aflopen, maar niemand weet precies wanneer. Zullen we dan maar wachten tot het zinken begint, want lang kan het nu niet meer duren?

Nee, wij niet!
Wij willen dit niet langer. Wij claimen onze vrijheid. En gezamenlijk zorgen we ervoor dat we allemaal in vrijheid kunnen leven. Om daarvoor te zorgen gaan we elkaar als medemensen bejegenen. We respecteren ieders visie. En we nemen onze eigen verantwoordelijkheid voor alles in ons leven, zoals voeding, gezondheid, informatievoorziening en zelfontwikkeling.
Er zijn al vele haalbare plannen ontwikkeld om samen op een andere manier verder te leven. Het enige wat we als samenleving hoeven te doen is afscheid te nemen van het oude, om daarna gezamenlijk vorm en inhoud te geven aan het nieuwe.

Wij geloven niet langer in de valse beloftes van politici. Wij geloven niet langer in de objectiviteit en betrouwbaarheid van het voorgeschotelde nieuws. Wij gehoorzamen niet wanneer we het niet juist vinden. Wij denken zelf na, en gaan zelf op onderzoek uit. En bij alles luisteren wij naar ons gevoel.

Wij zijn soeverein, integer en bewust. Wij zijn niemands eigendom. Wij zijn geen onderpand waarmee de overheid zich nog verder in de schulden kan steken. Wij zorgen goed voor onszelf en onze kinderen. Wij laten onze toekomst niet kapot maken. Hier trekken wij de grens.

Wij vieren onze vrijheid. Dat doen we iedere dag opnieuw, want wij creëren onze eigen vrijheid.

En op 20 November aanstaande, op 20 11 2011 vieren we onze zelfgecreëerde vrijheid gezamenlijk op vele feestlocaties. Ga voor meer informatie over het (internationale) Vrijheidsfestival naar vrijheidsfestival.eu. Wij zijn vrij om vrij te zijn! (klik HIER voor meer info op Pateo.nl)

in samenwerking met:

* * *

x
15 Oktober 2011: Verontwaardigden in Europa, verenigt u!

x

.

Verontwaardigden uit diverse landen in Europa zijn opgestaan. Ze zijn helemaal klaar met de corrupte politiek en incompetente overheid die onze samenleving op rand van de afgrond hebben gebracht. Zo kan het niet langer. Het machtsbolwerk van de verantwoordelijken voor de ontstane crises (inderdaad meervoud: financieel, economisch, humanitair, maatschappelijk en ecologisch) zetelt in Brussel. Op zaterdag 15 oktober komen vele Verontwaardigden daar bijeen om duidelijk te maken dat het zo niet langer kan.

De Europese Opstand van de Verontwaardigden begon op 15 mei in Spanje. ‘Indignados’ is Spaans voor verontwaardigden. In juli zijn vanuit zowel Madrid als Barcelona marsen gestart richting Brussel. Ook vanuit enkele plaatsen in Zuid-Frankrijk zijn marsen gestart, en zelfs vanuit Griekenland zijn verontwaardigden onderweg. Het is de bedoeling dat deze Noordwaarts-gerichte marsen op 17 september samenkomen in Parijs, om van daaruit gezamenlijk door te marcheren naar Brussel.

Op 7 oktober wordt er vanuit Aken westwaarts richting Brussel gelopen (klik hier voor meer informatie over deze marsroute). Dit is een Duits initiatief waarbij verontwaardigde Nederlanders zijn aangehaakt. Is het voor jou een optie, marcheer dan mee, bijvoorbeeld vanaf 8 oktober vanuit Maastricht. Is meemarcheren voor jou geen optie, maar wil je als verontwaardigde wel duidelijk maken dat het zo niet langer kan, kom dan ook op 15 oktober naar Brussel.

De schokgolf die de Manifestatie van Verontwaardiging op 15 oktober zal doen ontketenen zal grote gevolgen hebben voor het openbaar bestuur binnen Europa. Deze positieve wending gaan we vervolgens gezamenlijk vieren op 20 november 2011 tijdens het Internationale Vrijheidsfestival (klik hier voor meer informatie over dit festival, en hier om het bijbehorende Manifest voor Vrijheid te lezen).

Johan Oldenkamp,

Zeist, vrijdag 19 augustus 2011

 

 

217 gedachten over “Manifest voor Vrijheid, sluit je aan!

 1. Ik ga het zeker overdenken. Dan maar geen 8 oktoberviering in Alkmaar alwaar de Victorie begon. De Victorie moet nu maar beginnen in Brussel. Dus als het even kan: 8 oktober starten in Maastricht op weg naar Brussel of 15 oktober afreizen naar Brussel.

 2. Als je zelf onderzoek doet (ipv de MSM te volgen) zie je dat N-Afrika klaargestoomd wordt voor het kapitalistische model. Een beetje zoals W-Europa dmv de Marschallhulp onder de knoet van Amerika werd gebracht.

  Waar vrijheidstrijders in Engeland weggezet worden als misdadigers, richten de vrijheidstrijders in N-Afrika opeens Centrale Banken op (..) zodat die Centrale Bank (klink als de FED) geld gaat lenen aan de nieuwe regering van vrijheidstrijders.
  Met als gevolg dat over 50 jaar ook N-Afrikaanse landen verzuipen in de schulden en de Centrale Banken uit het niets geld creeren en de burgers dat via de belastingen en inflatie gaan betalen.

  Als je verder onderzoek doet, zie je dat de zogenaamde opstanden (zoals in Parijs en Amerika) vaak door undercover-politieagenten op touw wordt gezet, Parijs en Engeland zijn daar goede voorbeelden van. En dan wordt de zogenaamde vrijheidsstrijd gewoon ingezet door politicie om verscherpte wetgeving in te stellen om uw burgers te beschermen.
  Echter ELKE BURGER wordt gezien als terrorist (zie de USA)

  De buitenwereld is de spiegel van je innerlijke overtuigingen.
  Welke inwendige opstand ervaar je als je naar binnenkijkt ?

  Laat je niet gek maken met de zogenaamde vrijheidsstrijd, het zal gewoon gebruikt worden om uw vrijheden nog meer in te perken.

  1. Beste Charles,

   Wij creëren inderdaad alles zelf. Laten we ons nu verbinden, en vanuit die verbinding samen een nieuwe samenleving inrichten. Laten we sprong van macht naar kracht maken.

   Alles draait om het bewustzijn. Zo’n mars is alleen maar bedoeld om medemensen een spiegel voor te houden.

   Groet, Johan

  2. Beste Johan,

   ik heb niet gezegd dat wij alles zelf creeren. Ik denk ook niet dat dat zo is op dit aardse niveau. Ik denk dat we op dit aardse nieveau de keuze hebben tussen een reactie van angst of een reactie van liefde. (vertrouwen)

   Laten we in ons zelf afdalen en verbinding maken met de opstandige delen in ons zelf en deze terug nemen en integreren.
   Er is geen macht over de mens, politicie, de EU heeft geen enkele macht over de mens.

   De buitenwereld spiegelt de innerlijke wereld.
   Wij zijn allen dienaren van elkaar.

   Groet,

   Charles.

  3. Oeps opeens reactie 2.2. weggejorist…

   Affin, dan nog maar eens:

   Beste Johan,

   ik heb niet gezegd dat wij alles zelf creeren. Ik denk ook niet dat dat zo is op dit aardse niveau. Ik denk dat we op dit aardse nieveau de keuze hebben tussen een reactie van angst of een reactie van liefde. (vertrouwen)

   Laten we in ons zelf afdalen en verbinding maken met de opstandige delen in ons zelf en deze terug nemen en integreren.
   Er is geen macht over de mens, politicie, de EU heeft geen enkele macht over de mens.

   De buitenwereld spiegelt de innerlijke wereld.
   Wij zijn allen dienaren van elkaar.

   Groet,

   Charles.

  4. reactie 2.3 en deze 2.4 kan weg.
   Het blijft hinderlijk dat op de een of andere manier reactie’s dan wel en dan opeens niet te lezen zijn.

  5. Je hebt gelijk Charles, dat is ook wat ik heb ingezien: de geschiedenis herhaalt zich, telkens weer. Dan hier, dan daar. Een “beschaving” of cultuur komt op, bereikt zijn top en gaat dan weer neer om elders precies hetzelfde te doen ontstaan. Er is niets nieuws onder de zon volgens Prediker en hij heeft gelijk. Steeds weer dezelfde ontwikkeling zij het in een ander gewaad. Maar altijd weer onderhorig aan dezelfde wetmatigheden.
   Heel veel, het meeste, wordt in gang gezet en gestuurd/bestuurd door de “boven ons gestelden”. Machiavelli ten top!
   Dat neemt niet weg dat de wakkeren onder ons in deze tijd van een beschaving die praktisch op z’n kont ligt, een verschil kunnen maken. Mensen wakker proberen te schudden door hen een spiegel voor te houden.
   Dit is een heel bijzondere tijd in der tijdengang voel ik. Misschien wel dat de bokken van de schapen gescheiden gaan worden door het almaar scherper en sterker instralende licht. Maar illusies heb ik niet. Het komt er inderdaad op neer dat we zelf de hand aan de ploeg slaan en onze oude mens verlaten. Op bewustzijn komt het inderdaad neer. Bewustzijnsstaat is levensstaat en je kunt niet anders leven dan je bewustzijnsstaat je toestaat. Groet

 3. ‘Georganiseerde’ volksopstand. Door wie en met welk doel?

  Lees en huiver? Of niet, omdat je het al snapte…

  http://www.bovendien.com/actualiteit/syrie-en-de-financiele-elite-wie-zitten-er-achter-de-opstanden

  Het woord ‘huiver’ gebruik ik niet met de bedoeling angst te zaaien. Angst ontstaat alleen in degenen die het grotere plaatje (nog) niet (in)zien: http://www.hetbewustepad.nl/index.php?nws_id=28

  Waar draag je aan bij als je gaat meelopen met deze mars? En wat doe je the day after? Ga je dan gewoon door met datgene wat je vandaag doet. Euro uitgeven, belasting betalen, hypotheek afdragen, stemknopje indrukken, vingerafdruk afgeven voor je paspoort, laten vaccineren, laten chippen, etc…?

  Wie zit(ten) er achter het oproepen van volksopstanden? Via voornoemde link vind je antwoorden op deze vraag.

  Daarnaast:
  Als alle mensen die mee willen gaan lopen, het grotere plaatje inzien en vanaf vandaag gaan stoppen met het (energetisch) voeden van de huidige oude manier van samen leven en, in plaats daarvan, gaan bijdragen aan de opbouw van een ‘nieuwe’ samenleving dan is die hele mars overbodig.

  Iedereen kan gewoon al werken met Equi en bijdragen aan de transitie. Kun je je voorstellen wat er gebeurt als degenen die mee willen lopen met de mars omdat ze hun ongenoegen willen uitdrukken met de huidige situatie vanaf vandaag stoppen met het gebruiken van euro en belasting betalen en in plaats daarvan zich beschikbaar maken en houden voor Equi en Equi gaan aannemen? En gezamenlijk de transitie mogelijk maken?

  Johan, ik wil graag samen met je kijken hoe jij kunt bijdragen aan het verder brengen van Equi. In plaats van levensenergie laten stromen naar een mars, kun je gewoon doen wat je wilt doen… namelijk een samenleving co-creëren die je gezamenlijk wilt laten ontstaan. Ik vind dat je dán iets te vieren hebt tijdens je Vrijheidsfestival.

  Ik hoor/lees graag van je.

  http://www.equi-transitie.nl

  1. De handreiking die ik Johan in deze reactie doe, is naar aanleiding van zijn vraag (op Argusoog: Is het een idee om iedere gemarcheerde kilometer te sponsoren met 1 Equi?

   En mijn antwoord was:
   […]
   Daarnaast:
   Als alle mensen die mee willen gaan lopen, het grotere plaatje inzien en vanaf vandaag gaan stoppen met het (energetisch) voeden van de huidige oude manier van samen leven en, in plaats daarvan, gaan bijdragen aan de opbouw van een ‘nieuwe’ samenleving dan is die hele mars overbodig.

   Iedereen kan gewoon al werken met Equi en bijdragen aan de transitie. Kun je je voorstellen wat er gebeurt als degenen die mee willen lopen met de mars omdat ze hun ongenoegen willen uitdrukken met de huidige situatie vanaf vandaag stoppen met het gebruiken van euro en belasting betalen en in plaats daarvan zich beschikbaar maken en houden voor Equi en Equi gaan aannemen? En gezamenlijk de transitie mogelijk maken?

   Dus nee: ik vind het geen goed idee om iedere gemarcheerde kilometer te sponsoren met Equi.

   Johan, ik heb je al tijden geleden uitgenodigd in de cirkel van Equi. De uitnodiging is om gewoon Equi te gaan gebruiken. En dat kan nu al. Dat kon al sinds 2007.

   En begrijp ik het nou goed, gezien jouw idee, dat je bij wilt dragen aan het verder brengen van (het bewustzijn van) Equi? Zoals gezegd, vind ik je voorgestelde idee geen goed idee. Maar ik wil graag samen met je kijken hoe jij kunt bijdragen aan het verder brengen van Equi. In deze reactie heb ik al een voorzetje hiertoe gegeven: in plaats van levensenergie laten stromen naar een mars, kun je gewoon doen wat je wilt doen… namelijk een samenleving co-creëren die je gezamenlijk wilt laten ontstaan. Ik vind dat je dan iets te vieren hebt tijdens je Vrijheidsfestival.

   Ik hoor/lees het graag van jou.
   […]

 4. Ik meen dat de bezoekers van Het Internationale (!, klinkt als Global) Vrijheidsfestival in hun ontwikkeling op het puberale niveau aanwezig zijn.
  De puber die schopt en slaat om zijn grenzen te verkennen en weigert (nog) om eigen verantwoordelijkheid te nemen.

  Bewustzijn is alles, alles is bewustzijn en een “Elite” is daar omdat het bewustzijn (wij allen) dit zo creëren. Waarom schoppen en slaan tegen je uiterlijke spiegelbeeld, waarom leven in angst en tekortkoming als je kunt kiezen om te leven in overvloed in liefde die je kunt ontvangen, ervaren en doorgeven.

  Vechten tegen een “elite” is het ontkennen van de grootsheid van het bewustzijn, is het afgesloten zijn van de bron: angstig in het donker doolt en schopt tegen alles wat eng lijkt.

  Alles is bedoeld om te komen tot liefde (overvloed), bij elke situatie sta je voor de bewuste keuze: kies ik voor angst of liefde. (= overvloed)

  Het enigste wat de mens vreest is zijn eigen grootsheid te ervaren (= bewustzijn): lief ego !

  Alles is liefde.

 5. Eindelijk, eindelijk gaan wij gezamenlijk weer op pad. Net als in die heerlijke energie van de jaren 80, toen we de moeite namen om duidelijk onze grenzen te stellen tegen het plaatsen van kruisraketten.
  Over spirituele verbinding gesproken. Hoe wij daarmee kunnen werken staat allemaal in “Het 12e inzicht” van James Redfield beschreven. Helder, duidelijk en relatief simpel in praktijk te brengen.
  Dit is de tijd!
  Myriam.

  1. Myriam, wat heeft het ‘opstaan’ tegen de kruisraketten gebracht?

   In Japan heeft er zijn de kernreactoren inmiddels in de aarde gezakt en gaat de meltdown door. Heb je enig idee wat dat voor betekenis heeft voor de mens en het grotere geheel? In de mainstream media wordt dit stil gehouden, want Nederland wil nog graag een extra kernreactor erbij plaatsen.

   Het verbinden mét elkaar doen we in ons directe leven. Indirect leven, via instituten, verbindt niet. Oproepen tot een mars, het tekenen van een petitie, of volksopstand kanaliseert jouw levensenergie.

   Als je wilt handelen, kijk dan eens hier: http://www.equi-transitie.nl

  2. Moeder Theresa:
   “Ik loop niet mee in een demonstratie TEGEN de oorlog, ik loop mee in een demonstratie VOOR de vrede!”
   Creëer uw eigen leven, door het te scheppen, niet door iets anders af te breken. Je breekt geen ruïne af voor een nieuw huis, je maakt plaats/ruimte voor het nieuwe huis. Een subtiel maar essentieel verschil.

  3. Ik denk wel degelijk dat je de ruine eerst innerlijk dient af te breken (= transformeren) waaruit dan liefde (= stromen van overvloed) ontstaat.

  4. @Charles

   Ja, de innerlijke ruïne ‘afbreken’. Eerst (h)erkennen, doorzien, doorleven… daarna laten de illusies als vanzelf los.

   In de buitenwereld hoeven we geen ruïnes af te breken. We kunnen het ‘oude/huidige’ gewoon verlaten. Gezamenlijk een nieuwe samenleving co-creëren, scheppen… niet langer onze scheppingskrachten laten kanaliseren.

   @Guido

   Als je ergens VOOR bent, ben je ook ergens TEGEN: dualistisch. Dat hoeft niet meer. Er zijn al mogelijkheden om vanuit Bronkracht (eenheid) te handelen. Dat maakt demonstreren overbodig.

   Kijk nog eens naar mijn reactie hieronder over Equi.

  5. Als ik ergens vóór ben, wil dat niet zeggen dat ik meteen ergens tégen ben..! Wat een vreemde conclusie..! Ik ben ervoor om naar het strand te gaan. Maar dat wil niet zeggen dat ik er tegen ben om thuis te blijven..! Jouw visie op ‘voor’ en ’tegen’ maakt dat het duaal is. Er zijn 3 posities i.p.v. 2!!!
   Ja, Neutraal en Nee. Als ik van ‘Neutraal’ naar ‘Ja’ schakel, ben ik niet eens in de buurt van ‘Nee’.. Zie de uitspraak van Moeder Theresa. Verder stop ik ermee, het is een gevoel, ergens, daar.. In het MIDDEN.. Juist, de Gulden Middenweg.. Elke ‘JA’ en ‘NEE’ is een subjectieve KEUZE, geen objectieve werkelijkheid. Daar gaat dualiteit oplossen, bij die subjectieve nul-keuze. Bij jeZelf dus!
   Het lijkt wel of je altijd MOET kiezen voor ‘JA’ of ‘NEE’; niet-kiezen is toch ook een keuze. Een keuze-mogelijkheid die velen niet wordt gegeven en velen niet wordt gegeven te zien! Niet-kiezen is ook kiezen..!? Simple as that.
   ‘Kiezen of delen’, ken je dat spreekwoord. Over het binnenhalen van een buit, een prooi, die door het eerlijke kiezen-of (de buit) delen, eerlijk werd verdeeld onder 2 personen/partijen. Maar de buit aan de ander géven, dáár wordt niet over gesproken..! Meerdere opties, buiten de duaal-lijkende 2-optie-keuzemogelijkheid..! ‘Kiezen of delen’ vraagt eerst je instemming met dualiteit..!!
   Ook Charles zit gevangen in het ‘afbreken’, ipv ‘ruimte maken’. En dit is niet een ‘het is maar hoe je het noemt’-geval..! Het gaat erom welke energie je aan een gebeurtenis geeft, de ruimte om je woorden (=creatie) heen.

  6. @Mascha Roedelof
   Hoi Mascha, het protest tegen de kruisraketten heeft mensen bewust gemaakt van wat er gaande was. Dat ene protest heeft niet de hele wereld verandert, maar het heeft wel meer mensen bewust gemaakt van wat de machthebbers van plaan waren. Daardoor waren die mensen in staat een mening te vormen over dat gebeuren.
   Het heeft ook de mensen bewust gemaakt dat het mogelijk is om te protesteren, en dat het invloed heeft wanneer je protesteert.
   Dat protest tegen de kruisraketten heeft niets te maken met die kernreactoren die een meltdown hebben.
   Dat kernwapens een verschrikkelijk iets zijn dat weet iedereen wel. Maar vele mensen dachten (en denken nu ook nog) dat kernenergie als energiebron schoon en veilig is.
   Ik denk dat die meltdowns in Japan een hoop mensen toch ook aan het denken heeft gezet. Dat is uiteindelijk belangrijk, dat we niet alles klakkeloos accepteren, maar nadenken over de gevolgen van onze acties (zowel als persoon als land).

  7. @Guido
   Ik loop niet mee in een demonstratie TEGEN de oorlog, ik loop mee in een demonstratie VOOR de vrede!

   VOOR wordt in deze zin tegenover TEGEN gezet: dualistisch. Sorry, ik kan er niks anders van maken.

   Er is inderdaad een 3de positie (en meerderen/kijk maar naar de heilige geometrie). Ik noem deze positie in mijn reactie ‘Eenheid’ en dat voelt energetisch dan weer anders dan ‘de Gulden Middenweg’. De 3de positie voelt voor mij niet als het midden, maar maakt van de lijn een (goddelijke) driehoek.

   Ik geef in mijn reactie ook meteen een andere keuze-mogelijkheid… De ruimte is er al…

  8. Ik denk dat als je ergens voorkeur voor ervaart, je vanuit ego reageert. Alles is bewustzijn en bewustzijn omarmt alles, bewustzijn kiest voor alles wat is. Alles heeft de voorkeur van het bewustzijn.

   Heel het bewustzijn-spel is inderdaad een MOETEN kiezen-spel: kies je voor angst (beperking) of voor liefde (= overvloed).

   Volgens mij is het NIET kiezen of delen. Maar is het kiezen (voor liefde = overvloed) EN delen. Zodat de overvloed stroomt.

   Als je in de uiterlijke verschijning van je innerlijke overtuigingen, te kort ziet geeft dit opnieuw de keuze mogelijkheid om zelf te kiezen voor liefde: het tekort te doorvoelen, te accepteren en te transformeren.

  9. You can’t always get what you want. And if you try sometime you find.
   You get what you need. http://www.youtube.com/watch?v=toiM1B6E2ww
   Maak je wereld naar eigen inzicht, gebruik je verstand en wees jezelf, bewustzijn.
   Alles is mogelijk wanneer je niet al te veel vraagt van het leven. Geniet ervan en onthou dit: je bent nooit uitgeleerd, misschien een keer maar dan ben je er niet meer. Niet in deze illusie.

 6. HealingSoundMovement doet in ieder geval mee, en voor HealingSoundMovement TV zal ik Johan Oldenkamp binnenkort ook interviewen, en dan hebben we het natuurlijk ook over vrijheid, dualiteit, controle vs. veiligheid, hoop vs. macht, angst vs. liefde en al dit soort zaken. Want een beter wereld (hoe dan ook), dat zijn wij!

  Mocht je vragen hebben die je wil stellen (en mogelijk beantwoord krijgt), mail mij deze dan, dan kunnen we deze mogelijk meenemen in het gesprek.

  Meer info: http://www.healingsoundmovement.com/news (2e post)

  1. John, ik zou het zo fantastisch vinden als er aandacht gegeven wordt aan mensen die hun leven wezenlijk anders ingericht hebben. Niet de keuzes buiten zichzelf plaatsen, zoals ‘ik doe aan goede doelen’. Of doe mee aan marsen, het tekenen van petities, etc. We zijn al verder dan dat.

   De keuzes die deze mensen hebben gemaakt is in feite het issue al niet meer.
   Maar DAT ze wezenlijk andere keuzes hebben gemaakt. Mensen doen het al wezenlijk anders. Laten we het feit DAT zovele mensen het al anders doen, een gezicht geven.

   Zo kan de self awareness van al deze mensen zich in elkaar herkennen. Zien, ervaren daardoor, dat wij er AL zijn in die nieuwe keuzes.

   Wat een verademing zal dat zijn, dit nieuwe gezamenlijke gezicht te kunnen tonen… het is er allemaal al… laten we het een gezicht geven, laten we het een kanaal geven, het een platvorm geven. laten we het self awareness geven…

   Puur tonen dat we het al doen, het gaat niet eens meer om de keuzes zelf, die zijn allemaal al lang beschikbaar.

   John, Johan, Guido, René, etc. hieraan zouden jullie kunnen bijdragen: tonen dat HET er AL IS…

  2. @ Mascha: volgens mij is dat precies wat ik al jaren doe via HealingSoundMovement Radio, mijn lezingen, workshops etc. En nu ook vooral via HealingSoundMovement TV en WorldPeaceChild TV.

   De problemen zijn wat mij betreft alleen maar interessant als het tot ‘oplossingen’ leidt, en vaak is bewustzijn dan al voldoende; de rest volgt. Zoals ik al zei: een beter wereld, dat zijn wij. Het ‘systeem omzeilen’ door er niet eens mee bezig te zijn in creatie en manifestatie, omdat datgene wat we wel wensen daar in principe los van staat.

   Dat neemt niet weg dat ik een ’tweesporenbeleid’ nastreef: informatie naar buiten brengen voor ’transformatie’ (indien nodig en gewenst en ethisch gezien ‘de bedoeling’) maar vooral hetgene dat geen transformatie behoeft (en wat al mooi, zuiver, goed en liefdevol is zullen we maar zeggen) benadrukken.

   En niets moet, niemand hoeft (niet wat mij betreft in ieder geval), want volgens mij kan de mensheid nog oorlogen voeren over wiens ‘paradijs’ ingevoerd mag worden…

   Maar frappant is wel dat velen die ‘strijden tegen’ soms ook weer mooie ervaringen (lessen?) krijgen voor de persoonlijke ontwikkeling. De wereld is een holografische illusie, een projectie. ” If you do not like what you see, change the movie” .

   Misschien leidt zo,n ‘optocht’ wel tot positieve veranderingen in bewustzijn (of eerder acceptatie, kan ook prima werken). En naders is het in ieder geval een kans voor een leuk samenkomen, ieder zijn ervaring natuurlijk 😉

  3. @Mascha Roedelof, dank !
   We hebben het matriarchaat nodig.

   Bewustwording kent twee stappen: het bewust worden en de introspectie.

   Als bewustwording gevolgd wordt door het verzinnen van krachten buiten jezelf, omring je je met duisternis.
   Introspectie kan wel zo angstig zijn, het beschermende ego zoekt liever buiten zichzelf dan zijn eigen angsten onder ogen te komen. (google: poortwachter)

   En als je je angst omarmt hebt, gekoesterd hebt en erkend hebt, blijkt het een geschenk te bevatten.

   Beelden zeggen meer dan duizend (1000 !) woorden: http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/OK-ProdigalSon.jpg

   Kies voor het Licht, kies voor Liefde, kies voor introspectie.

   ==== Het zijn in gezamenlijke meditatie is DE Vrijheidsparade ====

  4. @John

   Het Spel gaat verder… (of niet?): http://www.hetbewustepad.nl/index.php?nws_id=52
   Van Kindbewustzijn naar Volwassenbewustzijn: http://www.hetbewustepad.nl/index.php?nws_id=55
   Mijn Hartedroom: http://www.hetbewustepad.nl/index.php?pag_id=78

   Wij Zijn Bronkracht en Wij Zijn degenen die gezamenlijk een samenleving kunnen co-creëren die we gezamenlijk willen laten ontstaan. Samen mét elkaar in onze directe verbindingen. De verbindingen die we werkelijk hebben in ons Leven. De onzichtbare ander mogen we loslaten.

   Bronbewustzijn naar buiten brengen, tonen, Leven, voorbeeld durven Zijn waar mensen zich aan kunnen spiegelen…

   En ja… ook tonen wat ‘oud’ is en getransformeerd mag worden.

   Helemaal eens: ik volg dit ’tweesporenbeleid’ ook.

   John, transformatie en bewustwording laat zich niet ‘afdwingen’ (niets moet, niemand hoeft). Eenieder gaat op eigen wijze en in eigen tempo.

   @volgens mij kan de mensheid nog oorlogen voeren over wiens ‘paradijs’ ingevoerd mag worden…
   John, ongetransformeerde ego’s zouden in staat zijn oorlogen te voeren over wiens ‘paradijs’ ingevoerd mag worden. Vanuit Bronkracht weet je dat er vele manieren van samen leven mogelijk zijn. Ieders ‘paradijs’ mag en kan geleefd worden vanuit Bronkracht. Je leeft gewoon samen met degenen mét wie je samen wilt leven. In Vrijheid kies je waar, mét wie, en hoe je wilt Zijn. Bronkracht kent geen strijd wiens ‘paradijs’ het móet zijn. Niets moet, alles mag behalve elkaar schaden. Vrijheid.

   @Maar frappant is wel dat velen die ‘strijden tegen’ soms ook weer mooie ervaringen (lessen?) krijgen voor de persoonlijke ontwikkeling. De wereld is een holografische illusie, een projectie. ” If you do not like what you see, change the movie” .
   Dit klopt voor mij. Echter…

   […]Dingen gaan zoals ze gaan. Maar dingen gaan niet zoals ze móeten gaan. Je hebt een vrije keuze. En je diepste Zelf/je Ziel bemoeit zich ermee door kleine duwtjes te geven, die steeds luider/harder worden. Zolang je in de materie leeft, sta je ook onder de invloed van materie. Je kunt (ver)lichte keuzes maken. Ik kan me lichte keuzes bedenken. Er zijn geen foute en goede keuzes, wel domme en wijze. Je kunt het ook anders zeggen: LevenGevende en levennemende keuzes. Als gevolg van LevenGevende Keuzes sluit je aan op het Leven en stroom je met Jouw Levenstroom mee.[…]
   Uit: Tantra – de Weg naar bewustZijn (http://www.hetbewustepad.nl/index.php?nws_id=30)

   Een ‘optocht’ is onnodig. Het kan anders. Andere, levenGevende keuzes zijn AL mogelijk. Alles IS er AL.

   Dát kun je laten zien aan degenen die mee willen doen aan de mars.

  5. @ Marscha: ik begrijp je reacties, en ik voel dat je me aan wilt vullen, maar ik wil nog even benadrukken dat ik al vermeld dat ‘niemand moet en niets hoeft’. Dat zelfbeschikkingrecht en ieders vrije keuze is wat mij betreft heilig. Maar dat betekent ook dat de keuze van ieder ander, of dat nu John Consemulder, Johan Oldenkamp of Mascha Roelofs is, ook altijd ‘goed’is.

   Je zegt: “[…]Dingen gaan zoals ze gaan. Maar dingen gaan niet zoals ze móeten gaan. Je hebt een vrije keuze.” Maar wie bepaalt hoe dingen MOETEN gaan? Begrijp je? Hoe vrij is de keuze als daar een verantwoordelijkheid bij zit die mede bepaalt of iets de ‘goede’ of de ‘verkeerde’ kant opgaat. Daar zit ook weer een oordeel op.

   En als je zegt dat alles er al is…terwijl je tevens opmerkt dat dingen niet gaan zoals ze moeten gaan…dan is blijkbaar nog niet alles er al. We zitten denk ik in een versnelling van een natuurlijke spirituele evolutie, en misschien gaat dat niet zonder stoot of slag. Want ook de keuze om de wereld anders te wenen of zelfs ernaar te leven (dat laatste heeft ook mijn voorkeur), heeft uiteindelijk effecten vanwege gemaakte keuzen (en de mogelijke verantwoordelijkheden en onverwachte effecten die dit weer met zich meebrengt). Maar omdat we (denk ik) in een soort overgangsperiode zitten, staan we in feite ook nog in de kinderschoenen om echt zuiver te creëren.

   Als alles er al is, zouden we ook niet in deze overgangsperiode zitten, de evolutie is niet ‘af’. Ik begrijp natuurlijk wat je bedoelt, maar omdat we het samen moeten doen (en iedereen dus een vrije keus heeft), is het maar de vraag hoe bepaalde keuzen uitpakken (onverwachte effecten, kettingreacties, etc). De tijd zal het leren.

   Zowel jij als ik kunnen bepaalde opvattingen hebben hoe alles mag/moet/kan zijn, maar misschien is het wel de ‘bedoeling’ dat deze wereld ‘ongedaan gemaakt’ wordt uiteindelijk? Wie zal het zeggen. Misschien is het alleen maar een illusie en doen alleen de ervaringen (welke dan ook) er maar toe. Wie zal het zeggen? Ik zal het in ieder geval niet zeggen, maar ik doe wel mijn zegje en probeer mijn bijdrage te doen op basis van mijn keuze en zelfbeschikkingsrecht (en dat doet iedereen op zijn/haar unieke manier ook).

   Ik juich dus ook dit soort initiatieven toe, omdat het mogelijk iets in beweging zet. Want wie zegt dat bewustzijn niet ‘versneld’ mag worden, ook al ‘verschijnt de meester wanneer de leerling er klaar voor is’? Paradigma verschuivingen en grote transformaties komen altijd schijnbaar ‘plotsklaps’ tot stand (maar daar is dan wel een opbouwende periode aan vooraf gegaan). Wederom natuurlijke evolutie aan het werk, dus geen survical of the fittest, maar een natuurlijke bewustzijnsevolutie.

   Ik denk dat vrijheid, controle, veiligheid, ego, keuze, etc, allemaal samenhangen met de diepere vragen wie we nu eigenlijk echt zijn, wat ons doel hier eigenlijk is, wat de bestemming van de mensheid nu eigenlijk is, etc. En als een ‘demonstratie’, ‘optocht’, of wat voor keuze dan ook op wat voor manier dan ook bijdraagt aan een verhoogd bewustzijn of inzicht, dan is dat bij voorbaat al ‘winst’. En aangezien niemand iets hoeft of moet, zijn ook de thuisblijvers bij deze ‘winnaars’ in deze kosmische prijsvraag.

  6. Mijn vrouw postte net ergens de volgende uitspraak:

   “Life is a Mystery to be lived, not a problem to be solved.”

   Daar sluit ik me volledig bij aan, het gaat dus om het doorleven, het ervaren (denk ik)

 7. Ik vind het wel moedig dat mensen hun on-macht op deze schaal uitdragen. En dat ze in de illusie geloven dan anderen ook maar enige macht over hen zouden hebben.

  “Vechten tegen” doet stoppen, want je vecht tegen bewustzijn. “Vechten tegen” is volgens mij NEE zeggen tegen het bewustzijn, is volgens mij NEE zeggen tegen de schepping.

  De Vrijheidsparade is volgens mij het etaleren van de on-machtigen. Wel, als je in de illusie gelooft dat je onmachtig bent, houdt het bewustzijn zoveel van je dat het direct heersers voor u schept. U vraagt wij draaien.

  U zou dankbaar dienen te zijn ! U krijgt direct waar u om vraagt.

  1. Waar ligt jouw ‘macht’ dan Charles, in relatie tot de ‘onmacht’ die je bij die mensen meent waar te nemen?

  2. http://www.youtube.com/playlist?list=PLA73C2E1F2F076F28

   Guido, woorden zijn wel zo beperkt en zeker geschreven woorden, anders mail mij.

   Weet je Guido er bestaan munten met 1 zijde. Ik heb nergens macht genoemd, onmacht kan gewoon bestaan zonder macht. Maar dat is niet het punt.

   Het wordt een langer verhaal want dit is ook @John.

   Het is een bewustzijnsspel en ik denk dat dit zo ongeveer de spelregels zijn:

   Dit bewustzijns-spel is geen vrijblijvend spel, je MOET leven. Je hebt GEEN keuze !
   Al pleeg je zelfmoord, je wordt opnieuw geboren. Ga je opstandig heel de dag in bed liggen, prima maar je moet leven. == JE HEBT GEEN KEUZE ==
   De enige keuze die je hebt in het bewustzijnsspel is kies ik voor angst of liefde. Er bestaat geen andere keuze. (als je ego onderbouwing wenst, google maar eens: eerst gedachte en later komt de “bewuste keuze”. Er lijkt eerste een extern signaal in je hersenen te verschijnen en dan reageert de mens, denkende dat de mens degene was die tot de keuze kwam)

   Alles, elk grassprietje elk zuchtje wind is bewustzijn om je tot de keuze van liefde te brengen. Het bewustzijnsspel is ingericht om te komen tot de keuze van liefde, dat is dus al de 2de bepaling.

   De mens is een projector, dat wil zeggen dat zijn innerlijke overtuigingen geprojecteerd wordt op mensen die je ontmoet. Hoe herken je die projecties ? Afwijzen en ergernis zijn goede beginners.

   Nu wordt het eng, dus als je een politicus veroordeelt omdat deze zijn macht misbruikt en je bemerkt ergernis in je is dit het teken dat in je eigen bewustzijn d e b e h o e ft e i s t o t o n d e r d r u k k e n. Het bewustzijn geeft de kans om dit te transformeren in jezelf.

   Om te kunnen transformeren heb je een ziel nodig die in je buik is geworteld, heb je een hart nodig dat open staat en je ziel voedt.

   Transformeren gebeurt door “het machts-misbruik in je eigen bewustzijn” te omarmen, lief te hebben te knuffelen en te overladen met liefde en zonder enkel voorbehoudt toe te laten in je ziel (buik).

   Wat anders: == Ego-spiritualiteit is de behoefte tot machtsmisbruik in jezelf ontkennen en weg duwen. Tot je op een gegeven moment geen energie meer over hebt om het te onderdrukken en het opgesloten op eigen kracht naar buiten slaat. En die buurvrouw leek toch altijd zo beleeft en gewoon las je de volgende dag in de krant…==

   Door het te omringen met liefde transformeert de overtuiging en dan zul je deze materie ook niet meer tegen komen. Andere mensen zullen het mogelijk WEL tegenkomen, dit omdat ieder mens zijn eigen universum projecteert en ieder mens zijn eigen pad heef te gaan.

   Wie bepaald dan het pad van je leven (de ervaringen): voordat het bewustzijn besluit om te gaan spelen in dit bewustzijnsspel heeft de ziel bepaald welke ervaringen het wil gaan spelen. Ga ik eens ervaren hoe het is om met een vliegtuig tegen een berg te kletteren ? Of weet je wat ik wil ervaren hoe het is om te leven als een filmster, te bulken van het geld en ieder jaar een nieuw vriendje te hebben. Affin na tien keer miljonair gespeeld te hebben gaat het ook wel vervelen hoor en kies je andere zaken.

   Dat kan het ego niet verdragen nadat de mens geboren is, het ego denkt zelf te bepalen hoe zijn leven verloopt.

   Als je afzet omdat mensen leven in armoede, of in rijkdom of met racisme verzet je je tegen het bewustzijn. Want het zijn slechts ervaringen uitsluitend het ego plakt er een etiketje op: goed of kwaad. En kun je kiezen om die weerstanden te transformeren.

   Elke ervaring is slechts dat wat het is EEN ERVARING. Er bestaat geen goed of kwaad.
   Je kunt GEEN oordeel hebben, over de keuze van de ziel maakte voordat hij afdaalde in het aardse bewustzijn.

   De Vrijheidsparade verspreidt duisternis.
   Wat willen jullie ? Vechten tegen jullie eigen innerlijke projectie. Agent-provocateurs die zich mengen en gaan rellen.
   Met welk gevolg, dat burgers gaan roepen om meer veiligheid en politici wetten opstellen tegen relschoppers. echter iedere burger is dan die relschopper.

   Don Quichote vocht tegen molens, alleen is het nu het vechten tegen innerlijke projecties. Met dit verduisterende gevolg dat degene tegen wie je gaat vechten bevestigd wordt in zijn projectie ! En dus meer macht naar zich toe trekt.

   Guido als tegen hanger van onmacht kun je liefde zien, het innerlijk liefhebben van wat je geprojecteerd ziet. Ontvang de liefde (= overvloed) geef en verdeel. En let op: als je mensen tegen komt die NIET verdelen is dat slechts en alleen ter ondersteuning van jou, omdat het jouw mening projecteert.

   Dat is de enige weg die het bewustzijn je te bieden heeft.
   Affin het is allemaal oude wijn en nog niet eens in nieuwe zakken: het internet en de bibliotheek bulken uit met deze waarheid.

   En zoals je ziet ken ik nog maar een fractie van het spel.
   Echter ik denk dat dit zo ongeveer de spelregels zijn.

  3. @ Charles: uiteindelijk gaat het om de zeer fijngevoelige balans van zuiver intentie, creatie en manifestatie. Zoals je ziet hoeven we zelfs niet de ‘straat op’ om mooie spiegels en projecties tegen te komen. Zo is ieders leven uniek vanwege het afgesloten ‘kosmisch contract’, om vervolgens hier op aarde te incarneren (maar eerst even langs Plato’s river of forgetfulness om daar een paar flinke slokken water tot je te nemen,

   Ik proef uit je woorden; holografische werkelijkheid, de weet van aantrekkingskracht en alles wat je energie geeft, voed je uiteindelijk. Maar het gaat om eigen programma’s en perceptie en filters. Een ‘kwaadwillende en slechte’ politicus liefde sturen die de energie ‘vertaalt in zijn programma’ naar nog meer kracht voor zijn ‘slechte’daden zou in dit voorbeeld mogelijk dus niet zinvol zijn.

   Andersom is het maar de vraag of het ‘bijverschijnselen’ oplevert als je je positief identificeert met iets ‘goeds’, zoals vrijheid (bijvoorbeeld). ‘Vechten tegen’ heeft altijd bijverschijnselen en voeden de projectie. Ik ben dus voorstander van het ‘goede doen’ zonder strijd. Maar het is dus maar de vraag met welk programma, met welke intentie en met welke verwachtingspatroon men meeneemt aan zo,n activiteit (los van wat de organisatie zou ‘uitstralen’ aan energie denk ik.

   Het is net zoals in het Tibetaans Boeddhisme: de vraag is of je je dient te identificeren met een emotie of gebeurtenis die langs komt. Je kunt je ermee identificeren, je kunt het liefdevol omarmen en loslaten om het daarna te zien transformeren, of je kunt het geheel aan je voorbij laten gaan. Ik vind wat hier gedeeld wordt misschien nog wel interessanter dan überhaupt naar de parade gaan 😉

   Ik vind het wel interessant, omdat er signalen zijn dat er wereldwijd wat beroering is. Dus wat dat aangaat is deze woordenwisseling wel relevant in een breder perspectief. Grappig, want ik noem in mijn lezingen altijd het voorbeeld van Don Quichote, en het gaat inderdaad om bewustzijn (of dit alleen de keuze liefde vs angst is weet ik niet, want ik heb teveel gedronken uit die rivier van Plato..).

   Ik denk dat elke unieke ervaring inderdaad voor die persoon zo bedoeld is, daar geloof ik in. We zijn allemaal regisseur van ons eigen drama, zoals Bert Janssen dat zo mooi zegt. Er is alleen maar een ‘consensus reality’ omdat (zoals Inka shamanen zeggen): ‘We have this reality, because we keep on dreaming it into existence.”

   Maar aangezien het leven zelf te definiëren valt als ‘nothing but a dream within a dream’, is het even de vraag wat eerst komt, bewustzijn of bewust-zijn (ook ik ken het werk van Libet, maar met gedachten als Sheldrake’s ‘backward causation’ en ‘future destiny retrieval’ binnen shamanisme is causaliteit geen rechtlijnig (en tijdig) begrip geworden.

   Of zoals mijn andere HSM tv gast Gerrit Teule onlangs beschreef: het is allemaal een kwestie van natuurlijke en evolutionaire ethiek, met de centrale vragen: hoe herkennen we het goede, wat moeten we doen? Ik neem nog maar een slok met Plato (di nog vast zit in zijn grot) 😉

  4. @Cozmic
   Ik ervaar het als een ongelofelijke woordenbrij, welke kant noch wal raakt.

  5. @ Charles ; It’s all in the eye off the beholder 😉
   John heeft zich duidelijk verdiept in vele wijsbegeerten waar ik me ook in kan vinden .

  6. Aanvullend op 11.2
   Wil ik aangeven dat het leven op aarde als enigste doel heeft liefde te ervaren.

   De rest is waterverf.

  7. En waterverf is óók liefde. Dus zijn we weer bij’t begin. Er is liefde en gebrek aan liefde..! Maar daar is ook liefde in die waterverf.. Aquarel-schopper?

  8. Het is heel moedig dat deze mensen en al die anderen die hen al voor gegaan zijn zich verenigen om iets te veranderen aan hun wereld.
   Alles blijft hetzelfde als we zelf niet helpen aan het verbeteren van deze wereld.
   Als je niet meeloopt dan steun je ze in gedachten.
   Alle tegen beweging is niet goed . Dat klopt wel.
   Maar deze mensen gaan vóór een betere wereld met een hele lijst die ze willen verwezenlijkt zien.
   Dat is iets anders dan strijden tegen.
   Het is ook maar hoe je informatie verwerkt en welke woorden er uit springen voor de lezer en/of luisteraar.
   Ieder mens dat nu op deze wereld leeft en zich bewust is van zijn eigen kracht,
   weet dat er veranderingen en verschuivingen zijn die in de goede richting moeten worden geholpen.
   Negatieve kritiek helpt bepaald niet. Iedere positieve kracht is er één. Iedere negatieve kracht is er 1 teveel.
   Dit is mijn nederige mening maar ik sta daar vol achter. 🙂

  9. @Charles, kant noch wal omdat je beter mee kunt stromen dan steeds de wal op proberen te krabbelen.
   We moeten rechtdoor met de stroom mee.
   Het is veel te vermoeiend steeds de discussie aan te gaan.
   Zwem gewoon voorbij aan de dingen waar je niks mee kan en haal de dingen in die wel bij je horen.

  10. Juist, positieve kracht, ipv negatieve macht!

   Ik steun daarom iedereen die meedoet aan de mars, maar ook mensen die meedoen aan de avondvierdaagse en ook iedereen die thuis blijft om wat voor reden dan ook.

   Maar: wordt het kritieke massa via global consciousness en coherentie, of ieder uniek individu die in zijn/haar kracht gaat staan en daarme zijn/haar plek inneemt in de totale ‘Oneness’puzzel die dan ineens op zijn plek valt? Wat zal het worden…

  11. Wat Charles vertelt begrijp ik. Al is het niet te begrijpen maar hij heeft wel gelijk.
   Of je nu positief met zoiets bezig bent of negatief, maakt maar weinig uit, je bent ermee bezig en daardoor voedt je bepaalde gedachtegangen in de wereld.
   Mensen weten helaas niet wat ze doen. Positief geeft voeding voor negatief en negatief geeft voeding voor positief. Het gaat er juist om om vóórbij die gedachtegangen van goed en kwaad te komen. Het wordt ons verdomme verteld in de Bijbel in het begin, wij zijn uit het hof van Eden geflikkerd, juist omdát we kennis van goed en kwaad kregen.
   Nu moeten we er allemaal doorheen zien te komen. Door kennis te vergaren, groots te worden en onszelf daarna compleet kunnen loslaten, wat dient je nog? Wie ben jij? Waarom ben je er? Alleen LIEFDE gaat ons verder helpen. Of noem het wat anders, God, Allah, stilte in vrede, alles vanuit het niets… Who cares.
   Zoek eens in jezelf door jezelf compleet los te durven laten. Incl. alle ideeën die je over jezelf en de rest van de wereld hebt. Eén met alles en één met niets.
   Bemerk wat er dan gebeurt, of ben je er bang voor?

 8. De tijd van innig gearmde vriendjes en vriendinnetjes is voorgoed voorbij, in de dolgedraaide nwo gaat ze snel snel onvrijwillig discreet een weekendje naar de stiekume zwart betaalde oosterse boerderij van charles en diana, in de ashram word je op het roze offer altaar onder het publieke oog zalig gezalfd met het diepgravende beestachtige drievinger beleid en na een paar korte kreten is alles voorbij en staan zij er als geniepig lachende sacrale derde diefjes bij, die energie komt nooit meer terug naar z’n oorspronkelijke bestemming, geen nieuwe leven, dingen gaan niet zoals ze moeten gaan, hoe had je zo dom kunnen wezen, jezelf geven aan een vrouw die niet langer een zij wil zijn, de gemakkelijkste gemeenschappelijke weg en ze is weg voor goed, Dawn ik had je hoger ingeschat, laat je niet inpakken door die sektes met mensen die zich “getransformeerd” noemen maar in wezen koud onverdraagzaam van binnen uit gewelddadig, dat voel ik aan hun abstracte relie woordjes en ze krijgen het van mij terug omdat ik verbaal daar toe in staat ben, netjes of niet netjes, ik word steenkoud van jouw ingehouden agressie mucho maso mass mascha asscha en ik veracht dat soort macht… In het vrije land van de reizigers zijn dit soort praktijken ten strengste verboden, in verNederland is dit van oudsher ons alom vermaarde internationale visite kaartje, het zit er diep in, om te kotsen jah

  http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/de-dood-in-de-doofpot/comment-page-2/#comment-63602

  Gypsy Tailwind – Lonely Without you
  http://www.youtube.com/watch?v=RD6NIMNHyPM

  1. Hyperalert,

   Weer een prachtige reactie! Je beschrijft precies het gevoel wat ik ook bij mascha heb. De enige reden waarom zij steeds reageert op artikelen op dit soort sites is om haarzelf en haar websites te promoten. Allemaal zelfpromotie voor haar, haar praktijkje en haar nieuwe munteenheid! Op zoek naar nieuwe klantjes…..

   Ze geeft en toont alleen maar onecht begrip en betaalde liefde wanneer je haar daarvoor goed betaald maar dan natuurlijk alleen voor keiharde euro’s (lees maar goed op haar website, haar tarieven en je mag alleen maar 10% in haar eigen munteenheid betalen, want ja haar schoorsteentje moet ook roken en er is nog niemand bij wie je in haar munteenheid kan betalen, zelfs bij haarzelf niet!)

  2. Dank je LeefHetLeven, ga ik ook maar eens proberen, leven en zooo, sjeeez Mirakel; duszz euh donker is het ook niet echt blijkt wel, dan nog veel liever Blond!!!

   http://4.bp.blogspot.com/_KWwbvcu1YkU/TFRuJjqne4I/AAAAAAAABGU/gtvY8SGNpE4/s1600/Zweeds+meisje+(Small).jpg

   Mirakel is vast en zeker Blond en Dawn Ook en Cozmic ook en ik ook trouwens, Lianne is vast ook blond en Willie is met de jaren steeds blonder geworden, ik ben al compleet genezen van m’n exotische over de grens waanbeelden van donkere Arabische schoonheden, gewoon stevig Zweeds blauwe ogen en Resus Negatief zoals in Portugal; is Apen negatief altijd Blond of soms ook Donker? Geen gemakkelijke studie die Eugenetische Antropologie… Blondjes zijn gevoeliger dan je denkt, dan ik dacht…

   Toevallig net een stuk of 25 reacties op gemengdeparen illusies gelezen;
   http://www.adversus.nl/relatie/gemengdeparen.html

   Quote:

   ” Questal said, the Celtic blood (roots of Portugal) was the highest RH-Negative percent on Earth (RHesus monkey part of the reptile gene is recessive). Here the Dragon/reptilian brain stem looms large. Reiki often said, these were time travelers (Anunnaki our star elders) who came back in time – to us – their own past, yearning to re-splice themselves onto their own future.. (“The Golden Ones”). ”

   http://www.bibliotecapleyades.net/sumer_anunnaki/reptiles/reptiles29.htm

  3. Nou als dit een Portugees reptieltje van de eerste orde isz dan ben ik voor hoor, heel opvallend trouwens die verdikking tussen haar ogen…. (tie die tie die twilight zone deuntje..) Wat mij betreft zie ik wel enige shape shifting trouwens, of is het mijn fantasie, zeer aantrekkelijk draakje, echt een probleem…
   Op minuutje 1:33 duidelijk enorme verdikking tussen haar ogen te zien, heftug, gewoon zomaar een “Fado” (Portugese muziek stijl) uitgekozen en dan krijg ik dit allemaal te zien, het intrigeert mij enorm mag ik wel zeggen…

   Trago Fado Nos Sentidos – Cristina Branco.
   http://www.youtube.com/watch?v=rooSvnRELlg

   Saudade; Het onbestemde gevoel dat je iets mist en verlangt naar een toekomst die je al kent, heb ik altijd wel gehad, zou Dawn hier regelmatig last van hebben ook? Het schijnen vanouds echte reizende navigerende Timelords te zijn die Port U Gauls Typjes…

   Quote:

   ” The Portuguese word “SAUDADE” has no English Equivalent: it describes the feeling of missing something very intensively. The Portuguese also say: “To Yearn for the Future” – Feeling for the connection to a destiny in time that is NOT YET, may be a particular genetic skill of a bird brain born from the serpent… Squirting forth inhabiting time itself… ”

   http://www.bibliotecapleyades.net/sumer_anunnaki/reptiles/reptiles29.htm

  4. Zeg, weten jullie wel dat wij allen reptielen zijn? Natuurlijk, de ene draagt het wat meer uit dan de andere maar zonder ons reptielen brein wordt het dus echt niets he.
   Kun je niet even overslaan of zo. Je kan evolueren tot kuddedier, mens, you name it. Natuurlijk begrijp ik wel dat jullie het over het beestachtige monster van ego, macht en kinky sex hebben maar dit is iets anders. Wij proberen onze energie omhoog te krijgen, via chakrapunten en anders wel door scholing. De reptielen stoppen echter veel energie in het sex centrum en slaan het hart, het liefdescentrum over. Unnatural, maar dit is de grondslag. We hebben allemaal slangenvuur in onze donder, we hebben allemaal een reptielen brein. So let’s see who’s good or bad. De energie is hetzelfde en we kunnen het heel hoog laten opkomen, als kind kreeg ik er stuipen en epileptische aanvallen van, dus ik ken deze kracht. Mensen die dit ergens herkennen, ik zou graag meer over jullie bevindingen willen vernemen. Verhaaltjes en links van internet tellen dus niet mee…

  5. Hey ya Hyper , Ja ik ben blond , Dawn geloof ik ook , Mirakel en Lianne betwijfel ik , maar dat maakt geen ruk uit .
   Ik wil je ff laten weten dat je niet alleen bent , en dat je het zeker niet bij het verkeerde eind hebt .
   Zelf ben ik wat rustiger in mijn reacties omdat ik mijn rustpuntje gevonden heb , als ik zeg dat ik me aansluit bij Lianne zullen sommigen weten wat ik bedoel .
   Focus op wat je wel weet , je bent een wandelende schat aan inzichten , laat je niet gek maken door niemand .
   groet cozmic

  6. Hyperalert,

   Cosmic heeft gelijk, je staat zeker niet alleen, veel lezers staan achter je en houden van je reacties. Ik vind het prachtig om te zien hoe je vaak juist je kwetsbare kant laat zien in je “harde” reacties.

   Laat je niet gek maken en inderdaad; Mensen durf te leven en laat je niet inpakken door mensen die beweren verheven te zijn boven jou, zogenaamd op weg naar een andere dimensie, maar op weg daarheen iedereen gevoelloos naar beneden trappen omdat ze zo druk zijn met zichzelf.

   We zijn allemaal gewoon maar mensen met onze goede en slechte kanten en echt niemand is meer of minder dan een ander. Des te harder je beweerd op een hoger niveau te zitten dan een ander, des te minder heb je begrepen van het echte leven waarin gevoel, liefde vanuit het hart en de zorg voor elkaar wel de basis is van het bestaan.

   Dus: Zoals Wende en Ramses die beiden zo mooi zingen: Mens durf te leven!!

 9. @John
  maar ik wil nog even benadrukken dat ik al vermeld dat ‘niemand moet en niets hoeft’.

  Waar komt het vandaan dat je wilt benádrukken John? Welk deel in jouw wilt dat? De zin ‘niemand moet en niets hoeft’ straalt door alle teksten van mijn website heen en ook op http://www.equi-transitie.nl. Daar wordt nog iets aan toegevoegd: niemand moet en niets hoeft… alles mag, behalve elkaar schaden. Vrijheid. Je kunt de zin ‘niemand moet en niets hoeft’ niet claimen. Dat jij haar al gebruikt had… ja en? Ik gebruik haar al jaren…

  @Dat zelfbeschikkingrecht en ieders vrije keuze is wat mij betreft heilig.
  Fijn! Voor mij ook.

  @Maar dat betekent ook dat de keuze van ieder ander, of dat nu John Consemulder, Johan Oldenkamp of Mascha Roelofs is, ook altijd ‘goed’is.
  John, de naam is Mascha Roedelof. Ik vind het prettig dat je ‘mijn’ naam gebruikt, zoals ik de namen bij geboorte ontvangen heb. Zowel de voor- als achternaam dragen diepe betekenissen en zijn mij in Liefde gegeven. Namasté. Vind ik ook respectvol om de namen gewoon te gebruiken zoals ze zijn.
  Keuzes zijn niet ‘goed’ of ‘fout’. Er zijn dus ook geen ‘verkeerde’ keuzes. Er zijn wijze en domme keuzes. Dat kan eenieder energetisch in zichzelf voelen: wijze keuzes bieden ruimte, zijn levenGevend… domme keuzes beperken, zijn levennemend. Dat voel je, in jezelf, in je lichaam.
  De keuzes van John Consemulder zijn niet ‘goed’ of ‘fout’. Jij, John, kunt in jezelf voelen wat LevenGevend is voor jou en wat levennemend. En steeds weer mag jij nieuwe keuzes maken. Geen (waarde)oordeel (van mijn kant).

  Wat ik aangeef, is dat de keuze voor een mars onnodig is en van mijn positie uit gezien levennemend: levensenergieën worden gekanaliseerd. En zoals ik in een eerdere reactie schreef: hoe handel je the day after?

  LevenGevend is gezamenlijk het nieuwe samen leven co-creëren.

  @Als alles er al is, zouden we ook niet in deze overgangsperiode zitten,
  Je redenatie klopt niet John. Echt alles is er AL, we hoeven het alleen maar anders te verbinden, de transitiefase, en daarna kunnen we vérder gaan, dieper gaan…

  @de evolutie is niet ‘af’
  In potentie IS alles er AL.

  @maar omdat we het samen moeten doen (en iedereen dus een vrije keus heeft), is het maar de vraag hoe bepaalde keuzen uitpakken (onverwachte effecten, kettingreacties, etc). De tijd zal het leren.
  We moeten(!) niks samen doen. We kunnen helemaal niets afdwingen. Als we ervoor kiezen het niet samen te doen, dan is dat wat het is. Het Spel gaat verder… (of niet?). En ten diepste: we doen het AL samen.

  John, de paragdigaverschuiving heeft AL plaatsgevonden collectief. Is AL beschikbaar. Nu de paradigmaverschuiving in het individu. Omdat de verschuiving collectief (energetisch) al plaatsgevonden heeft, kan het individu het gemakkelijker en versneld ‘oppakken’. Die mogelijkheid IS er AL. De mars is onnodig.

  Je kunt lezen over de transitie en paradigmaverschuiving op http://www.equi-transitie.nl.

  De mars is echt onnodig. Wil je marsen? Tuurlijk… doen!

  Ik ben benieuwd wat de mee-lopers the day after gaan doen, of en hoe ze vanuit hun innerlijk(e) (Bron)kracht gaan handelen…

  NB: John, ik merk aan de manier waarop je op mijn woorden reageert dat je ze interpreteert op een manier die ik niet bedoeld heb. Ik voel niet de behoefte om die interpretaties te gaan weerleggen. Eenieder kan mijn teksten/woorden lezen via mijn website http://www.hetbewustepad.nl en via http://www.equi-transitie.nl.

  1. Mascha, het zal misschien dan aan ‘mannen’ liggen? Maar ik voel een beetje hetzelfde bij je teksten..! Het spijt me, maar als ik lees: “De mars is echt onnodig.” dan gaan mijn haren recht omhoog. Is dat de conclusie die je na lang wetenschappelijk onderzoek objectief hebt getrokken..? Is dat misschien een algemene conclusie, van een groep mensen die dit heeft bekeken.. Maar dan nog..! Het IS JOUW WAARHEID en daarmee niet DE waarheid.. Deze ‘houding’ heb je m.i. bij veel van je informatie, en kriegeligheid maakt zich dan, bij het lezen, van mij meester… Wat natuurlijk weer gewoon mijn dingetje is. (Maar dat maakt niet uit: da’s ook weleens geinig op een doordeweekse dinsdag.)

  2. @Guido

   Ik kan achter elke zin schrijven, ‘vind ik’ ‘mijn waarneming’ ‘mijn waarheid’ ‘volgens mij’, maar dat leest niet zo gemakkelijk.

   Alles wat ik schrijf, schrijf ik vanuit eigen waarneming en is mijn waarheid (en klopt: dat is niet DE waarheid). Ik kán alleen maar vanuit meZelf schrijven en MIJN waarheid delen.

  3. Precies wat ik bedoel Mascha! Maar door het weg te laten, laadt je je woorden met een volledig andere energie volgens mij! Think about it.

  4. @ Mascha, ik heb het gevoel dat jij niet helemaal juist mijn interpretatie van jouw interpretatie probeert te interpreteren en daarbij zelf tegen een projectie aanloopt 😉 Sorry dat ik even wat ironisch bent, maar blijkbaar begrijp je zelf niet wat ik bedoelde in eerste instantie (het laatste wat ik doe, is namelijk jouw interpretaties proberen te verleggen, dat hoef je dan ook niet bij mij te doen, dat is pas on-nodig).

   Maar als het eerste is dat je doet, mij melden dat je het vreemd vind dat ik iets benadruk (en er zelfs iets achter zoekt, misschien zelf invult en projecteert zelfs?), terwijl ik in feite alleen maar wilde aangeven dat mijn hele eerste tekst juist dat zelfbeschikkingsrecht en de vrije keuze van een ieder benadrukt (waarop je me aanvult in eerste instantie, wat dus feitelijk overbodig leek te zijn) dan zegt dat denk ik meer over jezelf. Geeft niet hoor, dat ervaar ik ook dagelijks (waarschijnlijk ook nu). Ik gebruik spontaan woorden, maar ik wist niet dat jij er copyright op had (kon ik ook niet weten, want ik had je site ook nog niet gezien. Ik hou niet van plagiaat, dus bij deze zijn ze al jaren van jou, exclusief en wereldwijd

   Verder excuses voor het tijdens de reaktie schrijven niet vol-ledig onthouden van je achternaam, zat verder ook echt niets achter hoor. Namasthee (of koffie, weer een andere energie).

   Verder zeg je dat je dat een mars onnodig is…en levennemend…wie bepaalt dat? Jij dus! Bij deze. Is de neergezette intentie van zo,n mars allen al voelbaar bij je als een soort energetisch vampirisme? Je zegt later wel dat mensen maar lekker die mars moeten lopen als ze willen (kiezen), maar je oordeel ligt toch snel klaar.

   Ik ga bijvoorbeeld filmen en opvattingen (diverse) peilen, vind ik leuk en zinnig. Handel ik naar alle waarschijnlijkheid de dag erna ook ‘ anders’ (ik dacht overigens dat er geen ‘goed’ of ‘fout’ was)? Blijkbaar heb je ook al een beeld van de intentie en het beoogde effect van de deelnemers? En kun je zelfs de mindset van de dag erna bijna voorspellen? Ik vind dat niet met een onbevangen geest naar deze organisatie kijken? Snap je hoe snel er zich toch weer een gedachtepatroon, overtuiging en oordeel vormt in de menselijke geest? En hoe mooi dit een spiegel kan opleveren voor wat JIJ (of ik en een ieder) hierbij direct voelt of denkt?

   Ik vind het eerder levennemend en vrijheidbeperkend als iemand opmerkt dat een bepaalde zienswijze of gezellig uitje (een vlooienmars of vrijheidsmars, of wat voor activiteit met vrije keuze dan ook)onnodig is… en zelfs…levensnemend is! Begrijp je? Daar zit ook een oordeel of zelfs een vooroordeel achter. Iedereen heeft toch recht op vrije mening en vrije wil en vrije keuze en alles is per definitie niet ‘goed’ of ‘ fout’ toch?

   Verder klopt mijn redenering niet (volgens jou, of is dat een Wikipedia ‘feit’). Geeft niet, maar als ‘alles er al is’ , dan is die verbinding er toch ook al en hoeft ook die niet tot stand gebracht worden, toch? Begrijp je? Natuurlijk begrijp ik wat je bedoelt, maar we zijn er gewoon nog niet en daarom is dit wel degelijk een transitie fase (vind ik).

   Verder zeg je dat WE niets moeten, we hoeven niets ‘af te dwingen’ (wie zegt overigens dat ik dat bedoel?). Maar een zin verder spreek je over het individu die het nu ‘sneller en makkelijker kan oppakken’. Waarom zou die persoon iets versneld moeten oppakken, waarom zou die persoon iets uberhaupt oppakken? En kan deze vrijheidsmars juist niet een reflectie zijn van die energetische verschuiving die al heeft plaatsgevonden? Is dat misschien de ware reden dat dit soort initiatieven wereldwijd plaatsvinden nu? Ook een mogelijkheid toch? Dan hebben we het toch over een natuurlijke evolutie waarbij morfogenetsiche veranderingen voorafgaan aan menselijke gedragingen en collectieve (dat is een ‘we’)veranderingen, toch?

   Nb: misschien reageert mijn programma anders op de woorden dan hoe je ze bedoelt hebt (blijkbaar kan jouw programma dat heel goed bij mijn teksten en ook bij allen het idee al van een vrijheidsmars), of je hebt mijn woorden in eerste instantie niet begrepen zoals ik ze bedoelde. In beide gevallen maakt het niet, uit dit is wat mij betreft een ware vrijheidsmars, een vrijheid in denken, voelen, opvatting, mening en keuze en bijbehorende verantwoordelijkheid. Het is er allemaal al, dus ik vind het allemaal goed. John

  5. @John

   @Ik gebruik spontaan woorden, maar ik wist niet dat jij er copyright op had (kon ik ook niet weten, want ik had je site ook nog niet gezien. Ik hou niet van plagiaat, dus bij deze zijn ze al jaren van jou, exclusief en wereldwijd.

   En dit is mijn tekst:
   Je kunt de zin ‘niemand moet en niets hoeft’ niet claimen.

   Zie je wat je doet?
   Door heel je betoog heen gebruik je deze manier van reageren.

   @Verder zeg je dat je dat een mars onnodig is…en levennemend…wie bepaalt dat? Jij dus!

   Dit is mijn tekst:
   Wat ik aangeef, is dat de keuze voor een mars onnodig is en van mijn positie uit gezien levennemend: levensenergieën worden gekanaliseerd.

   @Je zegt later wel dat mensen maar lekker die mars moeten lopen als ze willen (kiezen), maar je oordeel ligt toch snel klaar.

   Dit is mijn tekst:
   De mars is echt onnodig. Wil je marsen? Tuurlijk… doen!

   Even verder:
   Ik ben benieuwd wat de mee-lopers the day after gaan doen, of en hoe ze vanuit hun innerlijk(e) (Bron)kracht gaan handelen…
   Een oprechte vraag.

   Herken jij bovenstaande als oordeel? Dat is dan jouw oordeel.

   En dat gaat dan in je betoog nog even verder zo op deze manier. Jouw manier van ‘neerzetten’ en interpreteren van mijn teksten laat (energetisch) iets volkomen anders zien dan wat ik schrijf. De oplettende lezer zal dit wel herkennen.

   @De schokgolf die de Manifestatie van Verontwaardiging op 15 oktober zal doen ontketenen zal grote gevolgen hebben voor het openbaar bestuur binnen Europa. Deze positieve wending […]
   Lees ik in de aankondiging van Johan Oldenkamp.

   We zullen het zien.

   Mijn visie:
   De mars is onnodig. Lees mijn eerste reacties er nog eens op na.

   http://www.equi-transitie.nl

  6. @ Mascha: je mag van mij best de spiegel omdraaien hoor, ik gaf al aan dat het voor mij net zo werkt.

   Maar door de vraag ‘ zie je wat je doet?’ bij mij neer te leggen en niet die vraag zelf te willen beantwoorden, plaats je de verantwoordelijkheid voor jouw opvattingen buiten jezelf. Daarnaast meen je te weten wat ik doe, wat mijn intenties zijn. Zou je ernaast kunnen zitten, in alle vrijheid?

   En als jij de ‘oplettende lezer’ vertegenwoordigt, dan lijkt me dat weer een oordeel (of minstens jouw visie?). Laat de mensen zelf bepalen wat ze denken/voelen/geloven/wensen. Vrije keuze, toch? Leve de vrijheidsparade dan toch maar?

   We zullen het zien zeg je. Alsof je je adem inhoudt om te kijken of je ‘gelijk gaat krijgen’. Misschien, wel, misschien niet, gelukkig was er geen ‘goed’ of ‘fout’. Tenzij je natuurlijk denkt dat er ‘boze krachten’ en ‘illuminati spindoctors’ achter het initiatief zitten. Nu ken ik Johan al een tijdje en denk ik dat dat niet het geval is. Zelfs als men zou vinden dat zelfs ene goedbedoelde vrijheidsmars juist een omgekeerd effect zal hebebn, is het de vrijheid van elke deelnemer om te ervaren of dat voor hem/haar ook zo is. Denk ik.

   Vrijheid is ook loslaten en lekker genieten, dus ik wens jou, de betrokkenen, de deelnemers en de afwezigen allemaal een mooie vrijheidsparade (of ander mooie ervaring) toe. Ik ga vissen.

  7. @Guido,
   Keer op keer krijg je de spiegel voorgehouden over jouw innerlijke overtuiging: Dat je je ergert aan mensen die De Waarheid verkondigen.
   Waarom erger je zo aan je eigen overtuiging dat je meent dat Jij de waarheid zou verkondigen ? Zie je dat je deze website zelf in hebt gesteld om tot de waarheid te kunnen komen ? Ergo, er is wel zeker 1 waarheid: Liefde.

  8. Door zoveel te jij-en naar elkaar, wordt het geschreven woord als een aanval ervaren. Misschien is het beter te verwoorden hoe je de tekst van een ander vanuit jezelf ervaart. Ik ervaar heel veel EGO door de wijze waarop er op elkaars reactie gereageerd wordt maar ik ga er vanuit dat het niet zo bedoeld is. Overigens vind ik het helemaal ok wanneer iemand de mars onnodig vindt en dat meld, mag toch? of toch niet?

  9. Mirakel , er schijnt een speciale Equitrein te rijden , helemaal van Nowaygen naar Equidor . Instappen op perron 1.5 bij Holland Spoorloos en voor je het weet zit je in Belgnië . Succes !!

  10. Hahahahahaha cozmic: ge zijt me d’r n’eentje hoor. Ge stuurt de mensen nie naar Belgnie maar regelrecht naar Verwegissietan, foei.

   24 augustus 2011 om 20:55
   Mirakel , er schijnt een speciale Equitrein te rijden , helemaal van Nowaygen naar Equidor . Instappen op perron 1.5 bij Holland Spoorloos en voor je het weet zit je in Belgnië . Succes !!

  11. Sorry, onderste tekst van cozmic had tussen aanhalingstekens moeten staan: geeft nu verwarring. Groet

  12. @Martijn

   Voor jou kom ik even terug op deze nieuwe dag waarop het zonnetje voorzichtig door de mist probeert te stralen.

   @Weer nieuwe geloven waarbij de spirit langzaamaan onder het intellect geschoven wordt?
   Mens, durf te leven!

   Geen nieuw geloof vanuit mij en Equi. Je zin raakt me daardoor, want ik ben het helemaal met je eens dat we geen nieuw geloof nodig hebben. Juist niet. Geloven brengt je niet naar zelfkracht, naar Bronkracht, naar de Bron, naar het Zelf. In iets geloven, laat je van de Bron af kijken.

   Mens, durf te leven! Van overleven (via insituten) naar Leven!

   Ik wens jou, en allen, een prachtige dag Vol Leven…

  13. Helemaal goed Mascha, bedankt. Ik neem mijn woorden terug en wens jou en ook alle andere een schitterende dag toe!

 10. Het valt me hier vaak op dat ondanks dat iedereen liefde ,eenheid en een roze wolk predikt, jullie elkaar continu in de haren vliegen en lopen te muggenziften,en vooral ook zeer overtuigt is van zijn of haar gelijk.

  1. Is dat verkeerd dan? Of muggezift jij nooit? Niet te serieus Imke, op je grijze wolk..

   En als ik niet overtuigd zou zijn geworden geworden van mijn gelijk, dan zou ik ook niet te reageren! Toch? Of is dat weer in de categorie ‘in de haren vliegen’?
   Maar d’r zijn toch ook wel fijne dingen te vinden op WantToKnow..? Over gevoelens en emoties bijvoorbeeld.. 🙄 HIER?

  2. Touché! Ik zit inderdaad IN een grijze wolk( bedankt voor de link Guido; die was niet beter op zijn plaats dan vandaag, mag ik je vanaf nu Jomanda noemen; het is haast eng zoals het aankomt…Sluit ook mooi aan op dat stuk over Dr. Hamer trouwens) Maar ik verwachtte hier juist wat meer eensgezindheid denk ik. Niks mis met discussie maar het komt op mij zo drammerig over soms, van die lange tenen. ’t zal wel aan mij liggen

  3. Lekker ‘grijze wolken’.. Kun je namelijk twee kanten op: zwart en wit.. Heeeeerlijk! En dan te bedenken dat je van zwart en wit maar 1 kant op ken.. Grijs dus.. haahhahhaa… Je zit goed, dat bedoel ik Imke.. (Gaat het ook weer een beetje met die lange tenen :roll:) Was getekend: Your-Mantra..

 11. Wat ik mij afvraag is dit: hoe gaat dat organisatorisch in zijn werl met die aangroeiende massa’s die marcheren naar Brussel? Hoe slapen en eten zij en wat er verder maar nodig is zoals sanitair etc. Het is tenslotte geen Nijmeegse vierdaagse hè? Deze reactie had ik ook op “Oktober-2011 in de VS: ‘Stop the machine’…! geschreven wat misschien niet helemaal op zijn plaats was.

 12. Ik vind het op zich zeer interessant dat ik meerdere opvattingen proef over wat vrijheid voor een ieder nu eigenlijk inhoudt.

  Grof gezegd zouden we (het gebrek aan) vrijheid kunnen definieren als een ‘ ‘bewustzijnskwestie’ of een ‘maatschappelijk kwestie’.

  Ik ben benieuwd of een ieder hier van mening is dat wij volledig vrij zijn (wat dat dan ook betekent) of dat wij toch op een bepaalde manier geketend zijn (door bewustzijn, of door ‘machthebbers en controle’)…

  En wat volgens een ieder dan de oplossing zou zijn? Dat soort opvattingen zou ik dus graag willen filmen tijdens zo,n vrijheidsdag (maa rik ben ook hier benieuwd naar meningen natuurlijk), zodat we daadwerkelijk weten wat er leeft bij mensen en of we het allemaal over hetzelfde hebben!

  1. @Guido: Mogen de reacties aflopend staan ? Ik lees graag de draadjes en dan moet ik van onder naar boven lezen, ik ben gewend van boven naar beneden te lezen.
   Dank,
   Charles.

   @John
   “Volledige vrijheid” is volgens mij:
   Iedere ervaring onvoorwaardelijk kunnen accepteren voor wat het is: Liefde.

  2. Charles: “Volledige vrijheid” is volgens mij:
   Iedere ervaring onvoorwaardelijk kunnen accepteren voor wat het is: Liefde.

   @ Charles: dank! Maar ook al vind ik dit een mooie opvatting, waarom is elke ervaring ene uitdrukking van liefde?

   @Johan
   Woorden zijn scheppend en het is ongelofelijk belangrijk de juiste woorden te gebruiken als vertaling en benadering om je gevoel te vertalen.
   Ik heb NIET gezegd dat ieder ervaring liefde uitdrukt. Ik zeg: ervaren.

   == Elke ervaring is liefde, gewoon omdat er alleen maar liefde is. Het is onmogelijk om geen liefde te ervaren, want alles is liefde ==

  3. In de uitspraak die in de ‘Cursus in Wonderen’ staat: “Er is Liefde, en er is gebrek aan Liefde”, herken ik me wel.
   Donker is ook ‘Liefde’, gebrek aan Liefde, maar het is wel Liefde.. ALLES IS LIEFDE..

   In het Nederlandse boek van ‘Metatron spreekt’, dat er aan zit te komen, staat:
   “In het centrum van jullie Kosmos bevindt zich, in Metatronische termen, een groot centraal complex waaraan gerefereerd wordt als TULA. Het is een grote gecentraliseerde verzameling van macro zwart-witte gaten schakelschema’s. Het vormt het mechaniek van de BRON. Het zendt in een geometrisch weefsel de frequentie van de Universa uit. Het drukt een stempel op het gamma-grade licht dat gecodeerd is met een essentiële resonerende frequentie, deze staat bij jullie bekend als ‘LIEFDE’.”

   Voila, de liefdestrilling verklaard; pure natuurkunde die haar buurman, pure spiritualiteit omarmt..

  4. @consemulder

   Goed idee een uitzending over de universele onvoorwaardelijke Liefde. Ik vind dat in de new-age kringen onvoorwaardelijke Liefde wordt ondertussen misbrukt en is misplaats aantwoord op levensbelangrijke vraagstukken. Om een voorbeel te geven:

   Na de recente Fukusima kerncentrale ramp en het vrijkomen van radio-activiteit, besluit menneer Sarkozy met NAVO ten strijde te trekken tegen menneer Gaddaffi. Terwijl er al verhoogde risk op radio-activiteit aanwezig is, stortten de NAVO vligtuigen plutonium verrijkte bommen op delen van Libie.
   De gevolgen voor mens en milieau zijn duidelijk destructief in beide gevallen.

   Dit soort zakken zijn die op te lossen met maar gillen over de onvoorwaardelijke Liefde? Of is in dat soort gevallen universele Liefde een excuus voor onverschilligheid. Of denk men dat Sarkozy zit te wachten op hun onvoorwaardelijke Liefde?

   Misschien is Universele Onvoorwaardelijke Liefde, toch veel meer een werkwoord?

 13. ik zou ook graag aanwezig willen zijn maar jammer genoeg ben ik een 24 uurs mantelzorger dus kan niet weg jammer .maar ik hoop wel dat er ookwerkelijk iets gaat gebeuren om dat zooitje ongeregeldt daar in brussel naar huis te laten keren zonder ook maar 1 cent uitkering laten ze deze mensen maar op pakken wegens het bestelen het voorliegen van de mensheid ;daar zijn goede kampementen voor gebouwd of nog moeten worden gebouwd. deze mensen zijn het kwaad van deze wereld .

 14. Zonder actuele veel belovende penetratie toch veel irritatie over de uitleg van de geschriften, Latijnse woordjes met dubbele betekenissen aangaande het verstandshuwelijk der hoger opgeleiden in de etherische bedt weet kunde.
  Dat ik geen verbinding voel met de anti demonstratie kerk die prat gaat op energetisch vampirisme met spontaan ingeklapte naalden.
  Netelige vermetele kwesties met hand schoentjes omzichtig voorzichtig opgepakt, in elke hoek loert het verraad, grote belangen staan op het spel.

  Vrijheid is voor mij alles te weten komen dat ik wil weten en dan ontdekken dat de lege doos der kennis meedogenloos dood slaat.
  Alle hoop gevlogen vervlogen, met zoveel kennis geen levend spontaan warmbloedig wezen meer te bekennen.
  Koude harde feiten waarmee afgerekend moet worden van wie had er gelijk.
  Massa’s beton snoeihard ontwijkend onontvankelijk onmenselijk luid toeterend over zins sneden die alles al verklaard en gezegd zouden hebben als ware het verwijzingen naar passages van de digi b-ana-le bijbel geschreven ergens in 300 na hare krieshtoes.

  Pochend over zoveel onbegrip en onwil en er zelf gekleurd op staan.
  Hij doet niet meteen wat ik wil op de halve centimeter en dus verklaart zij zichzelf hij.
  Dat zal de wereld leren, met voorgebonden botte naalden zal ze garen spinnen als demonstratieve wraak.
  Nooit zal het exoterische buitengesloten publiek kunnen vernemen wat hare doorluchtigheid heeft dwars gezeten tijdens de vroegtijdige ompoling van haar embryonale ontwikkeling, het uit de hemel neder gedaalde Ishtar paas ei.
  De moeder der mensheid was een draakin volgens Danny Winter.

  Het zou mij niets verbazen, het Ice van Isis is koud en ondoordringbaar meedogenloos humorloos niet van deze wereld inert DNA?!
  Ik heb de neiging om er met een zware voorhamer op te gaan slaan, masserende massa mucho miesch masch is het voorbeeld voor voormalig vrouwelijk verNederland, is dit ons voorland? is dit waarom een beetje religie tijdig z’n maatregelen nam? Ooit een mieterse mithra mijter gezien op een vrouwelijk hoofd? En beviel dat? Geloofde je dat ook? Of was dat een wel hele boze droom?

  Laten we elkaar niet te gemakkelijk in onze waarde laten maar meer op waarde schatten door de ultieme koud water test.
  Stevig prikken en onderdompelen en als je dan ingehouden gevloek en gesis hoort dan weet je waar je mee te maken hebt.
  De Jan-Keesje test; die dikke opgeblazen ondoorluchtige walmende luchtigheid die alle miljarden gratis weg geeft en dan gaat klagen dat er voor ons afgekeurde inlandse sulletjes niets meer over is.

  En alle biatches vinden het kennelijk wel best zo, geen weer klank geen echo dat is de way to go want zo gaat het al jaren op de kwelbuis als voorgekauwde omgangsvorm, vele drieletterwoorden bij elke schattige scheve scheet die dwars zit, dat is de standaard geworden.
  We hebben naald straf mensen en sommigen houden dat 20 jaar achtereen vol.

  Egg Files For Dragons
  http://www.bibliotecapleyades.net/sumer_anunnaki/reptiles/reptiles29.htm

  Change is on the Horizon Part 1 of 3 Dawn of the Golden Age
  http://www.youtube.com/watch?v=FlNMFUrgjyM

 15. Elke gebeurtenis is een ceremonie.

  De parade is een ceremonie die de mensen de mogelijkheid biedt om de eigen grootsheid te aanvaarden.

  Het is in een groots opgezet en geetaleerd proces van loskomen van de boven hen gestelden. De ceremonie die de mogelijkheid biedt om te komen tot het inzicht van de eigen grootsheid.

  De parade is de ceremonie voor de boven hen gestelden om nog meer op te stijgen in macht en eenzaamheid. Om zoveel macht te vergaren dat het de vrijheid en zelfbeschikking uit de mensen perst zodat zij de boven hen gestelden uiteindelijk kunnen gaan loslaten.

  Het is het proces van de moeder haar dochter, van de vader en de zoon.
  Die elkaar moeten los gaan laten om tot zelfstandigheid te komen. De boven hen gestelden moeten inzien dat zij geen macht noden om groots te zijn, de zich onder hen gestelden moeten hun eigen grootsheid inzien en ervaren.

  Alles is goed want alles is liefde.

  Dank @John voor je vragen.
  Dank @Guido voor dit platform
  Dank @ mijn zoon.

 16. Even mijn reacties samenvattend.

  Naar mijn gevoel is de uitnodiging in dit moment van de evolutie goed sámen te gaan spelen, mét elkaar. Direct samen te leven in plaats van via instituten. Een mars is onnodig (geen (waarde)oordeel, wel een delen van mijn visie op marsen… waarmee ik geen (waarde)oordeel naar de organisatoren uit).

  Op Feestboek reageerde iemand zo: We hebben dus nog tot 15 oktober om te leren van binnenuit op eigen kracht in liefde te leven, en dan mag je mee (-: Je hebt gelijk, Mascha, het gaat om het doen, niet om het laten zien wat je niet wilt. (Ikzelf heb niets met ‘je hebt gelijk’… maar goed, het staat er en ik citeer ;-).)

  En dat kan nu: http://www.equi-transitie.nl.

  Kijk ook eens bij mijn Hartedroom: http://www.hetbewustepad.nl/index.php?pag_id=78

  Zo, en daarmee sluit ik mijn aanwezigheid onder dit topic af. Ik ga lekker verder buiten spelen…

  1. aaah kom op heeh, het begon net allemaal een beetje te groeien in mijn met berm bommen omgeven zelfgeslagen ontspannings uitspanningen en dan als ik op het punt sta om pootjes te gaan geven gaat ze weg, ik hou van langer uitgestelde gestage doorleefde groei, deftig gezegd duurzamere opbouw van promotionele intieme relaties buiten en op de werk vloer, zo kom ik nooit tot een point, het gaat niet om de tekst maar wat daar vlak onder zit

 17. Eerst zie ik mijn reactie als nr.19 verschijnen en dan gaan de reactie’s maar weer tot 18 ?
  Ik snap het niet, affin nog maar een keer dan:

  Elke gebeurtenis is een ceremonie.

  De parade is een ceremonie die de mensen de mogelijkheid biedt om de eigen grootsheid te aanvaarden.

  Het is in een groots opgezet en geetaleerd proces van loskomen van de boven hen gestelden. De ceremonie die de mogelijkheid biedt om te komen tot het inzicht van de eigen grootsheid.

  De parade is de ceremonie voor de boven hen gestelden om nog meer op te stijgen in macht en eenzaamheid. Om zoveel macht te vergaren dat het de vrijheid en zelfbeschikking uit de mensen perst zodat zij de boven hen gestelden uiteindelijk kunnen gaan loslaten.

  Het is het proces van de moeder haar dochter, van de vader en de zoon.
  Die elkaar moeten los gaan laten om tot zelfstandigheid te komen. De boven hen gestelden moeten inzien dat zij geen macht noden om groots te zijn, de zich onder hen gestelden moeten hun eigen grootsheid inzien en ervaren.

  Alles is goed want alles is liefde.

  Dank @John voor je vragen.
  Dank @Guido voor dit platform
  Dank @ mijn zoon.

 18. Ja ook hier met dit artikel weer een strijd, en wel via discussie.
  Het gaat er niet om of die vrijheids mars nu goed is of niet.
  Het is maar net bij wie het past.

  Maar ook hier worden via sluikse manieren weer persoonlijke belangen neergezet.
  Dus Mascha, je hebt ook nog een andere mars, die reep snoep!!

  Wat heeft dat gedoe met Equi en je belerende toon hiermee te maken?
  Pas op want zoals je weet creëren je gedachten je werkelijkheid, en door de strijd die je direct aangaat, krijg je alleen maar strijd terug.

  Vooral van diegenen die ermee klaar zijn en dit uitbannen.

  Equi not done, als je kunt creëren hoef je niks te betalen.

  1. Guido,

   Waarom nou deze negatieve, niet inhoudelijk reactie, op de reactie van Panoramix, waarom weer op zoek naar de strijd?

   Ik ben het helemaal eens met zijn reactie; Het is toch wel heel duidelijk dat Mascha een heel persoonlijk commercieel belang heeft met haar reacties; namelijk zelfpromotie!

   Of misschien een Astrix en Obelixtrauma opgelopen in je jeugd? Wanneer je Macha genoeg eurotjes geeft wil ze vast wel met je daarover praten of een dansje met je doen!

  2. Geen seconde van negativiteit mee willen nemen. Panoramix IS toch de Druïde, die lekker alles aan zich voorbij laat gaan..? Maar goed, als ik mijn grapje moet gaan uitleggen..?
   En dan nog eens een nieuwe draad bovenaan beginnen.. Vreemd verhaal eigenlijk..

  3. Guido,

   Mischien is Panoramix wel een nieuwe reageerder op deze site en weet hij/zij nog niet hoe hij kan reageren op reacties op zijn reactie? Dan is het misschien wel niet zo’n vreemd verhaal.

   Goed om te lezen dat je reactie niet negatief bedoeld was!

 19. Zou het kunnen zijn dat deze hele mars, een grote afleiding zou kunnen zijn. Kunnen ze misschien weer een en ander in scene (of afleiding) zetten….op en rond de 15e terwijl Nibiru uitgelijnd zou kunnen staan in die periode……? volgens mij zou dit rond de 17e oktober zijn……Het artikel van Johan oldekomp,op Goto2012, lijkt mij mogelijk in de buurt te zitten. Op Goto2012 daar staat een film over NIBIRU met ergens ook weer een hoog illumnati angst gehalte.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9i2c5e84s5U
  Ergens heb ik geen goed gevoel over deze mars, deze “trein” laat ik aan mij voorbij gaan.

  http://www.star-people.nl/index.php?module=news&id=7828

  uitlijning 17 oktober:
  http://www.wordwakkerwereld.nl/viewtopic.php?f=28&t=807

  1. @mirakel multi D

   Thanks for posting the documentary. Er zou een tweede deel zien, maar die vind ik niet. Heb jij die gevonden?

   @Zou het kunnen zijn dat deze hele mars, een grote afleiding zou kunnen zijn. Kunnen ze misschien weer een en ander in scene (of afleiding) zetten….op en rond de 15e

   Jij verwoordt het op deze manier. Ik heb het anders verwoord met een iets andere inslag.

   En ook: vanuit mijn waarnemingspositie gezien, is deze hele mars onnodig.

   Wat de komende tijd ons brengen gaat, we zullen het zien.

   Namasté allen! In L’akech!

  2. @mirakel multi D

   Zou dat wat via de documentaire gebracht wordt ook afleiding kunnen zijn?

   Geloof wordt op een steeds subtielere wijze gebracht. Steeds weer wordt er naar mogelijkheden gezocht om een groep mensen ‘aan te spreken’ met de bedoeling deze groep van zichzelf te vervreemden en niet voor zichzelf te laten ‘denken’.

   Veranderende en naderende planeten zouden de oorzaak zijn van aardbevingen in het verleden en in de (nabije) toekomst (maanden) gaan er tig aardbevingen voorkomen (zo wordt gesuggereerd). Zou ook dit beeld afleiding kunnen zijn van…? HAARP misschien? En met welke bedoeling dan? Toch ook weer illuminatie ‘aan het werk’? In deze documentaire worden degenen aangesproken die niets hebben met ‘new-age’ en ‘new-age’ ‘doorzien’. Het gehele ascentie-proces wordt belachelijk gemaakt. Daarmee spreekt deze man een behoorlijke groep aan, waardoor (mogelijk) ook deze groep afgeleid wordt van wat er werkelijk plaatsvindt…

   De uitnodiging is terug te ‘vallen’ in ons natuurlijke Zelf, in onze Bron(kracht).

   En dan maar kijken wat van daaruit wil ontstaan…

  3. @mirakel
   Die had ik ook al gezien en net nu ik een tijdje de andere ‘elenin’ dingen in stilte aan het verwerken ben. 28 oktober komt steeds weer terug, al een aantal jaren lang. Dat het steeds meer loskomt en terugkomt hierop wil iets zeggen denk ik. Volgens mij is de datum bewust naar achteren geschoven want vele anderen kwamen al uit op oktober en nu blijkt Elenin toevallig ook een uitlijning te hebben op 28 oktober en voor de 11 freaks onder ons dit leuke weetje…

   ‘2011 oct 28; alignment Earth, Mercury and Venus together with a second alignment at the same time between Earth, Sun and Jupiter-> alignment untill 1-11-11.
   http://alamongordo.com/general/elenin-timeline/

   Maar jij hebt geen goed gevoel erbij Mirakel, of mag je de man gewoon niet?
   Heb jij deel 2 ergens kunnen vinden?

  4. @Dawn,

   Ik heb geen goed gevoel bij de datum van de bijeenkomst in Brussel, omdat dat ook de uitlijning van NIburu zou zijn? Is het dan toeval? Als er iets gebeurt hebben een een enorme collectieve 33 boost om reptielen te helpen overleven.
   Die man in de film, heb ik ook niet een heel goed gevoel bij. Wanneer ik kritisch kijk, heb ik mijn twijfels over uitspraken die hij heeft, die angstig kunnen maken. Wanneer we tijdens de duistere dagen 1 stap in het licht zouden zetten???licht???dan zouden we direct dematerialiseren als een fampier? Heeft hij het hier echt over mensen, of gaat de waarschuwing naar een ander soort? Nee hier heb ik ook een het klopt niet gevoel bij. 28 oktober zou hij hier zijn…als het niet eerder zou zijn????…..en ik geloof 17 oktober eerst een uitlijning.
   Deel twee heb ik niet eens om gezocht……..had genoeg gezien……..

  5. @Mirakel
   Nu ga ik vast en zeker heel alienachtig klinken maar welke bijeenkomst in Brussel?
   Ergens zitten mij dingen ook niet helemaal lekker. De angst inderdaad: maar voor wie dan? De obelisk is getroffen, de paus kreeg ervan langs en de nasa laat waarschuwingen los. Zij zijn het die bang zijn. Is dit hun eindspel misschien? Babylon valt en ze gaan schuilen in hun kelders omdat ze de komende frequentie niet aankunnen? Je ziet ook steeds meer maskers vallen. Zeker tijdens live t.v.
   http://www.youtube.com/watch?v=1hvpngOhH3Q
   Zoveel vragen, zo weinig tijd.

   Dat stukje met dat verschrompelen was idd erg vreemd. Maar iets klonk mij wel door; die drie dagen donker. Als Ellie voor de zon staat en we een zwarte zon krijgen. De nasa was toch een overblijfsel van de nazi’s? Dat waren toch ook die gasten met de enorme aandacht voor de zwarte zon? Dank je wel voor je aanvullende inzicht.

  6. @ Mirakel; Wel, als je het filmpje van YouTube mag geloven, halen we oktober niet eens omdat er in september weinig van deze aarde over zal zijn en Nederland en België er zeker niet meer zullen zijn (de lage landen hè?)

   Als het zal zijn zoals hij voorspeld, is er niets wat wij kunnen doen. Mijn motto is niet druk maken over zaken die je niet kunt veranderen.

   Al met al vind ik dat al die zaken alleen maar leiden tot grote angst onder mensen, is dat nodig mensen van Wanttoknow? Of denken jullie nog een hoog plekje ergens te kunnen vinden? Zo niet, wat is in Godsnaam het nut van deze bangmakerij………

  7. @ Mathilde , in deel 2 verteld hij de fysieke en spirituele methodes om te overleven , om die info te krijgen moet je echter wel eerst even betalen . Voel je em ? Als de hele mikmak eraan gaat , wat heeft hij dan aan geld op zijn bankrekening ? 💡

  8. Deze bijeenkomst Dawn, bedoel ik:

   http://www.star-people.nl/index.php?module=news&id=7835

   Precies Cosmic, was super dat je dat gevonden hebt….Deze info geld w.s. alleen voor reptielachtigen……..Niet voor ons mensen…..Zal vast bij hun spelletje horen ofzo. Wanneer je bang bent en op zo’n moment veel stres hebt is dat w.s. ook niet handig. Relaxt blijven, zal ons vast wel helpen, denk ik.

  9. @Cosmic, de vraag is zelfs wie er uberhaupt straks nog iets heeft aan geld haha. Goed gevonden van je!

   Er is veel kaf onder het koren en dat maakt dat je niet meer weet wat wel of niet waar is. Beter is te leven naar eer en geweten en je intuïtie te volgen. Wie oren heeft die hore en wie ogen heeft die ziet

  10. @ Dawn 28 oktober….
   28=10
   Oktober+10e maand
   2011
   10.10.2011

   11211

   Ook niet heel bijzonder toch?

  11. @mirakel,
   Dat zou al moeten beginnen op de 26-27-28e september. De drie dagen duisternis waarover zoveel gespeculeerd is. Als El echt is zou ze binnenkort toch te zien moeten zijn? Een bepaalde doelgroep is bang dat is zeker en zoals je zelf ook al zag de maskers vallen, steeds vaker. Echter is het nog steeds een grijs gebied en kan ik het nog niet 100% scherp krijgen daarom zit ik overal te vissen. Maar het bijt nog niet erg, dus zal ik geduldiger moeten zijn. Laat ik daar nu net slecht in zijn 😉

   Dan zit ik toch nog met een rare vraag. Stel dat deze ‘aliens’ of wereldleiders (zoals je ze zelf wenst te zien) afstammen van de annu. De annunaki komen van nibiru/elenin die nu onderweg zou zijn naar de aarde. Dan zouden ze toch juist blij zijn? Waarom lijken ze dan zo vol met angst te zitten hiervoor? Dat klopt toch niet?Zie je mijn probleem, ik begrijp bepaalde dingen gewoon (nog) niet, ik heb meer vragen dan antwoorden op dit moment.
   http://www.goto2012.nl/blog/?s=elenin

  12. @Cozmic
   Maareh ik ken nog wel een paar andere ‘verlichte geesten’ die geld durven te vragen voor hun ‘verlichting’. Dus is dat dan zo raar? Iedereen die hier op wtk een stukje ooit heeft geplaatst in de vorm van het topic maakt toch reclame voor zijn/haar doel, of zie ik dat niet goed?
   Johan met Pateo is toch ook geen filantroop, net zo min Mascha of Guido en misschien dat zelfs ik wel eens geld durf te vragen voor mijn boek? Of ben ik nu vervelend aan het doen?

   Eigenlijk zei de man het al in deel 1, de kustplaatsen, de data en hij had het zelfs ook over het spirituele deel. Wel oppervlakkig, maar toch… enne gratis 😉

   Wat denk jij dan zelf, is alles onzin? Of denk je dat er meer aan de hand is?

  13. Volgens mij heb ik gewoon op radio 538 gehoord, dat ie idd eind deze maand te zien zou moeten zijn met het blote oog.

  14. He Dawn, ze zijn bang net als dat kinderen bang voor Sinterklaas zijn.
   Nu nog de vraag of ook die Annunaki net zo fake zijn of dat ze ooit hebben bestaan, in een ver verleden.

  15. @martijn
   moet je die reacties eronder eens lezen. Best zielig als je van niets weet, wij zijn hier immers al een lange tijd mee bezig. Maarja, wat moeten we ze vertellen?
   Dat nasa voortkomt uit het nazi tijdperk? Dat ze zelf ufo’s hebben gemaakt? Dat men ons graag in een staat van angst heeft voor het energievampirisme van de reptilians? Dat veel niet is wat het lijkt? Pffff, als ik mijn tijd had gegeven aan andere zaken zou ik nu ook geloven in alles dat men mij voorschotelde. Zeker met het mind control programma door muziek en films.

   Moet je eerlijk bekennen dat ik het ook allemaal niet weet, alleen maar af en toe iets meen te herkennen.

  16. Meester schakers aan de onzichtbare top, geweldige intelligentie, sluwer dan de Mafia en de CIA bij elkaar en nummerologie doen ze als wijze van geintje. Ook het Vaticaan heeft natuurlijk niet alleen Bijbels in zijn bibliotheek en een sterrekijker waar je U tegen zegt. Politiek, Religie en Geografie, het lijken verspreide machtsblokken maar dat is niet de werkelijkheid. Er is maar één echt machtsblok, of pyramide, haha.

  17. @Dawn,,
   ik kijk graag vaak naar het nieuws, en daar zie ik wel dat alle machtssymbolen optaters krijgen en beschadigen, misschien zou dat iets kunnen zeggen……..
   Een pyramide beschadigt in Nederland omdat hij de grond in gezakt is
   De zendmasten van Smilde in vuur en vlam,
   De grootste obelisk ter wereld (volgens mij) zwaarder beschadigt dan ze dachten,
   Vrijmetselaars kerk beschadigt…….la
   Er is een voc beeld van zijn sokkel gevallen……
   De Maya’s zeggen dat de overgang redelijk rustig gaat, en dat je rustig een kampfuurtje erbij aan zou kunnen steken, om er gezellig met elkaar omheen te kunnen zitten en afwachten. Maarja als je niet weet wat het zou kunnen zijn, schrik je natuurlijk (weet iemand wat het geheim van de maya’s zou zijn dat deze dagen uit zou komen, in de publiciteit)? Ik wacht nog steeds op dit antwoord……Waarom duurt dit zo lang?
   Op een aantal plaatsen worden bijzondere geluiden gehoord in de atmosfeer, zoals laatst in Kiev…en weer in Amerika….?
   Massale ufo sightings op uiteenlopende plaatsen op de wereld.

   En nogmaals….waarom Is de mars van Brussel op dezelfde dag als de uitlijning van Nibiru?

   Wel een hele opsomming…he, ik zit ook vol met vragen hahaha.

  18. O ja Martijn,
   Het sinterklaas verhaal, bang enzo…..dat gevoel heb ik bij “hun” ook, wanneer ik naar hun gedrag kijk.
   En dan blijkt het machtsblok veeeeel minder voor te stellen dan we dachten? Heeeeeeel boeiende tijd. Heb er een steeds beter gevoel bij wat dat betreft.

  19. @ Dawn , van mij mag iedereen geld vragen voor wat ze te verkopen hebben , het is maar net wat een gek er voor geeft . Bij deze Alexander vond ik het alleen frappant dat hij zo ongeveer een totale ineenstorting van alles op Aarde voorspelt inclusief het virtuele geldsysteem , dit alles op zeer korte termijn , en toch nog in die laatste minuten zijn bankrekening wil zien groeien . Snappie de tegenstrijdigheid ?
   Ook de ongelimiteerde mate van catastrofale gebeurtenissen waar hij mensen angst mee aanjaagt vind ik ietwat verdacht en ook de NLP trukjes die hij gebruikt geven mij een onprettig gevoel . Na het angstzaaien de gelegenheid bieden om overlevingstechnieken te leren van een bij hem te kopen CD maakt het voor mij helemaal af . Anyway , genoeg over die knakker .
   Dat er dingen gaan gebeuren , daar ben ik al bijna levenslang van overtuigd .
   Wat ik hoop is dat de grote matrix met als zijn parasitaire programmeringen ineenstort en dit deel van de melkweg zijn orginele bestaansvorm weer terug krijgt.
   Alle dromen en visioenn die ik heb gehad lijken daar naar toe te verwijzen , mocht ik het ooit meemaken dan ga ik daarna met een tevreden glimlach op mijn gezicht een paar duizend jaar slapen .

  20. @mirakel
   Da wissik helemaal niet. Dat van die zendmast, kerk en pyramide.
   Viel mij alleen op dat ze het hadden over de obelisk van Washington en de paus natuurlijk met ZEVEN gewonden. Zal vast en zeker veel meer aan de hand zijn en dat valt best wel op. Lijkt zelfs een gerichte ‘aanval’, specifiek op deze machtshebbers en hun gebouwen/energievangers. Maargoed ze staan vooral op de leylijnen.

   Maar die Maya’s mag ik ook niet zo. In mijn ogen zijn ze ergens heel barbaars met hun bloederige rituelen. Niet echt mijn ding, ik ben er veel te soft voor.

   En je vraag is een hele goeie waar ik ook wel een antwoord op zou willen weten.
   Lijkt mij teveel toeval. Pffff, verwarrend allemaal.

  21. Ja Martijn , dat moet het gewwest zijn : pedofiele kinderen .
   Aangezien ze in de toekomst konden kijken …..

  22. @Cozmic, je hebt ook helemaal gelijk. Het klinkt heel logisch zoals je het stelt. Maarrr ik bemerk wel degelijk dat er iets waar is van wat hij brengt, maar he dat ben ik. Iets trek de aandacht naar zijn verhaal en dan luister ik. Niet iedereen die geld vraagt is per definitie een oplichter. En spiritualiteit kan wat mij betreft prima aan wetenschap gekoppeld worden, waarom niet? Maar het is waar ik koppel misschien teveel samen. Haha – net zoals dat filmpje dat je hier ooit plaatste.

   Zelf zit ik op je lijn Cozmic, ik deel je droom, heb het echt gehad met de stand van zaken op aarde. Laat een ieder wakker worden zodat we samen in vrede kunnen dromen voor de komende duizend jaren. Deze matrix was ooit vredig, toen de spiegeling met de sterren gelijk stond, (en daar heeft de beste man in die video wel een goed punt toch??) totdat ze draaide en alles op zijn kop kwam te staan. Gelukkig is deze tijd bijna op, een volgende draaiing van de zandloper nabij.

  23. Alle culturen en religies kloppen niet zoals het zou moeten. Zoals ze zich soms voortdoen of nastreven. Ik bedoel ik zat eerst op een katholieke school, niet Christelijk van thuis uit. Ik vond het als kind prachtig, ik zag ook een keer Jezus met engelen in de kerk, puur wit licht. What would Jesus do zeggen ze dan, nou, niet moorden misschien? Niet stelen? De boel continu besodemieteren? Kinderen misbruiken? Als ik zo door ga ben ik morgenochtend nog niet klaar en dan heb ik het alleen nog maar over de Christelijke traditie, religie/cultureel.

  24. Dat is een opvallend monumentaal lijstje met recentelijk gevallen monumenten die je daar even presenteert Mirakel!
   Die mast van Bovensmilde in mijn regio wist ik wel en ergens een piramide in Nederland die raar verzakte, maar die andere V.O.C. dingen en de Paus dat wist ik helemaal nie…

   Jah ik ben voor behoorlijk gedeelte ook Softie Dawnie, zo super gezellig hier nou, daarom alleen al kom ik er nu even bij zitten op deze mooi uitgesponnen draad van deze donderse donderdag. Ik ga me bijna gelijkwaardig voelen, niet opgesplitst in een deel meerder waardig verhullend lawaai gedrag en een akelig deel onderdanig, maar gewoon in z’n geheel kom ik hier even bij het knappende haard vuurtje zitten, een hele opgave voor mij, alle uitersten geven wel soort schijn bescherming, en toch te midden van meerdere professionele drakendoders en doodsters, dat is toch wel een ondrooge droom van mij.. ik zou er zowat mezelf van worden hierooooh

   Dat jullie Drakentemmers zijn in hart en nieren daar ben ik van overtuigd, ik word er helemaal Tam van nou, dat is het bewijs, weet je nog wel in een klassiek oude Suske en Wiske dat Lambik Drakentemmer was; “De Ringeling Schat” heet die aflevering kan ik mij herinneren; super mooie tekeningen ook, toen ik nog piepjong was had dat verhaal heel veel indruk op mij gemaakt…

   http://www.boekkado.nl/images/covers/9789002121265_front.jpg

  25. Ze offerde kinderen aan de onderwereld. Barbaars, ziek en het heeft niets met cultuur te maken maar meer met de menselijke ziekte van hebzucht. Offer’s voor materialisatie van goederen. Daarin kan ik persoonlijk geen wijsheid vinden.

  26. Toch heb ik iets met draken. De grap is dat ik eens een gouden ketting heb gevonden met een zeer agressief ogende draak erop. Kreng is niet te slijten want het brengt dan minder op dan de smeltprijs. Zou wel mooi zijn om die agressieve draak te laten omsmelten. Mooi ritueel.

   Kijk, de draak is denk ik de slang, van het slangenvuur wat wij allen hebben. Uitgegroeid tot een spiritueel monster. In China werd de draak altijd gesymboliseerd op o.a. Chinees porselein als de keizer. De keizer kreeg porselein met draken erop met 5 vingers per klauw, de mensen onder hem met 4 en daaronder met 3. Was dus altijd voor de overheid om het zomaar te zeggen. De draak staat dus voor macht o.a.
   Er is ook een afbeelding die je veel ziet met 2 draken erop die door de wolken achter een soort vuurbal aanzitten. Ik weet niet meer wat het betekent helaas.

   Grappig, ben tegelijk ff aan het zoeken en tada:
   De draak in China
   De Chinese Draak is de oudste bekende drakensoort. Hij was in het oude China de heerser over alle elementen en een van de vier spirituele dieren. Hij is een vrolijke belichaming van pure positieve energie. Vaak speelt hij met een witte, oplichtende parel. Dit is de Aardbol. Het is in zijn macht, maar als hij het te pakken krijgt gebeuren er slechte dingen. Ook tijdens Chinees nieuwjaar zit de bekende grote textielen nepdraak achter een bol aan. Tijdens het feest krijgt de draak de bol ook nooit te pakken. Chinese draken kunnen van vorm en lengte veranderen. Ze beginnen hun leven als nietige waterslangetjes in grote, rustige meren. De meeste Chinese draken zijn duizenden jaren oud. De grootste Chinese draak is Lung, heerser van de hemel. Zijn stem is als het gerinkel van koperen pannen en zijn adem vormt de wolken. Maak een Chinese draak nooit kwaad, omdat ze macht over de elementen hebben kunnen ze voor droogte of overstromingen zorgen. Verder zijn Chinese draken vrolijk, wijs en zachtmoedig van aard. Drakenkoningen, dus de aparte koningen van de draken en niet de afstammelingen van de Keizerdraak, wonen bij voorkeur in grote paleizen onder water.

   We hebben ze schijnbaar langzaamaan pissig gemaakt…

   Hier een link met allerlei betekenissen van de draak, ik ga het nu ff lezen, groetjes. http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/biografie/23179-draken-een-symbool-in-elke-cultuur-ter-wereld.html

  27. Mythologie, I love it…

   Een andere goede kandidaat voor de titel ”Eerste draak” is de Chinese Keizerdraak. Chinese draken zijn de hemelwachters. De belangrijkste van hen was de Keizerdraak, die naar de aarde kwam om Keizer van China te worden. Hij leek wat op een mens, maar hij had een drakenstaart. De latere keizers van China stamden allemaal van deze Keizerdraak af (tenminste, dat zeiden ze.).

  28. De hele Maya cultuur wordt door het newage cirquit opgehemeld tot iets alwetends met een machtig mooie geschiedenis en door de slechte Spanjaarden om zeep geholpen . Wonder boven wonder werden er 3 boeken terug gevonden waaruit een hoop info werd gerestaureerd , bla bla .
   Toegeven ; de bouwwerken zijn super en nog veel meer aspekten getuigen van een hoogstaande kennis gelijk aan die van de Egyptische en enkele andere .
   Komen al die bouwwerken echter niet uit een andere tijdlus ?
   Annu en zijn makkers schijnen het tijdsbesef te manipuleren en daarmee de matrix en de vergetelheid , eventueel het akashageheugen even scrambelen en voila weer een nieuwe geschiedenis met dezelfde regeerders die de regels beter kennen dan die geïncarneerden in dat gemanipuleerde hompje vlees .
   Hoe vaak hebben we datzelfde rondje al gedaan in die kermismolen ? Steeds weer denkend dat het nieuw is , Groundhog-day in de Trumanshow .
   Deze keer zijn er gaten gevallen in de tijdmatrix en de uitkomst is nog niet bepaald . Dat er gaten in de tijdmatrix zouden vallen was onder lichtwezens wel bekend en ze namen de gok om af te dalen naar de Aarde en zich tijdelijk in deze subrealiteit onder te dompelen , in de hoop dat ze tijdig wakker zouden worden en hun ware identiteit zouden herinneren . Met hun ontwaakte bewustzijn ontwrichten ze de tijdmatrix nog meer en kan de hoop op een werkelijk ontwaken van veel vrijwel ingedutte zielen waargemaakt worden . De risico’s zijn echter groot en velen hebben het niet gehaald , het valse licht werkt hypnotiserend en loskoppelen daarvan bleek moeilijk . Ook de tegenwerking van buitenaf was groot , en is nog steeds groot .
   De programmeringen in het vlees zijn sterk en op jonge leeftijd begint het grote vergeten van wie je werkelijk bent en krijgt de matrixprogrammering zijn grip , scholing en sociale vorming in combinatie met een bewust gecreeerd toxisch milieu versterken de identificatie met de grote illusie : jij bent je lichaam .
   Voor wie toch het gevoel heeft dat er meer dan dat is zijn er geloofsystemen gecreeerd die in grote lijnen hetzelfde zeggen , maar onderling frictie ondervinden . Voor wie door de mazen van dat net glipt is er het volgende net in de vorm van newage en aanverwante systemen met weer een stelletje veheven meesters die aanbeden dienen te worden . De welnadenkende paling die zich daaruit weet te ontworstelen komt in de laatste bak met snot ; 5D . We vliegen straks met de hele planeet door een photonbelt , iedere molecuul wordt ontleed en opnieuw gevormd tot een lichtmolecuul en een nieuwe hemel op aarde komt eraan , gedachtes vormen de basis voor iedere manifestatie . Zielen die hier nog niet klaar voor zijn worden afgevoerd naar een aardachtige planeet om hun lusten verder te botvieren .
   Hopelijk heb ik het zo in een notendoppie redelijk opgesomd .
   Als mijn info correct is en iedere vorm van parasitisme word geëlimineerd zal er weinig herkenbaars op deze planeet overblijven , wees niet verbaasd als zelfs de hemel er anders uit ziet en ook het lichaam dat je bewoont kan niet langer blijven .
   In andere woorden de fysieke wereld zoals die hier is zal niet meer zijn als de ‘reset button’ingedrukt wordt . Kies voor je spirituele integriteit zonder je ziel te verkopen aan het materiele of andere .

   Ik schreef dit eigenlijk op in een opwelling om mijn eigen zielsgedachten op een rijtje te hebben , but hey het staat er nu gewoon en ik deel het gewoon . Bovendien is het gratis .

  29. Weet je Cosmic, wetenschappelijk komen ze ook op sporen uit die ze niet verwachtte. Het blijkt ook dat de c-14 datering? om te zien hoe oud iets is, niet klopt. In sommige tijden blijkt de tijd sneller te gaan, net als de vorm van een slakkenhuis.
   http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Rituelen/

   We komen nu in het centrum, alles wat eerst miljoenen jaren duurde, duizenden jaren, honderden jaren, etc. duurt nu nog maar 18 dagen, zie Starpeople bv. die houden dit bij om de zoveel tijd. We zitten nu in de vijfde nacht. Tijd voor verwoesting en het invallen misschien van één of ander politiek/economisch imperium.
   http://www.star-people.nl/index.php?module=news&id=7789

  30. Misschien is het ook allemaal b*llshit maar goed, tis leuk om te kijken of het klopt toch? Die eind oktober dit jaar wordt ook boeiend. Als het allemaal niet deugd dan hebben we als eindklapper 21 december 2012. Ik hoop dat we daarna gewoon lekker kunnen doorleven in een mooi systeem wat iedereen zoveel mogelijk dient en ondersteund en doorspekt is met win-win situaties. Het leven is je gegeven, er kan van alles gebeuren, het kan zo maar voorbij zijn maar ook nog heel erg lang duren. Ik hoop dat wij allen een lang en gelukkig leven tegemoet mogen gaan, in gezondheid en voorspoed.
   Weltrusten.

  31. @Dawn, inderdaad de Maya’s waren ook niet echt een leuk volkje, waar je op een zonnige dag even bij op visite zou gaan…
   Maar gezien die aanval op illuy zaken, lijkt het wel een aanval naar hun…
   @ Martijn, als ze dan anti pedo, of illu zouden zijn, zouden ze hier van mij nu ook wel in deze tijd mogen leven ergens op een berg in Maastricht ofzo.

  32. @Cozmic
   Haha, helemaal gratis. Niet iedereen is daar blij mee, als ze eens wisten hoe goedkoop het allemaal kan. Als je iets geeft krijg je het ook terug. Als ik iets aan informatie deel dan leer ik daar vreemd genoeg het meeste van. Soms lees ik het terug en denk; wow, dus zit dat zo. Alsof een ander het opschreef en nee ik ben geen schizofreen gewoon niet verankerd in een overtuiging. Juist die flexibiliteit zorgt voor een onbeperkte creatie van gedachte.

   De Maya is een beeld dat ons is opgedrongen idd de newage/oldage religie. Velen zijn incarnaties vanuit de Maya en deze heftige offers zijn velen niet vergeten. In hun onderbewustzijn zit de verankering. Een diepe kras in de plaat, alleen de meeste zijn zich hiervan niet bewust. Dat is altijd waar alles hier op draait. Speel je mee op de plaat zonder dat je bewust bent van het geluid/trilling dat je afgeeft of speel je zelf de plaat en bepaal je daarom de noten/frequentie.
   Deze schok doctrine is er alleen maar om de krassen te veroorzaken. Gebruikmakend van standen van de sterren en de maan blijft de kras beter zitten. Ergens ben ik dankbaar dat ik vorige keer een kras heb opgelopen want juist daardoor kreeg ik de kans mij te herinneren. Flitsen van voor deze tijd en tegenwoordig zelfs van nog eerder, alsof de gehele kennis van wat en wie ik hier was samenvloeit. De Maya waren volgens mij niets verschillend dan wij nu; slaafse zoogdieren onder hypnose van de slangencult. Met andere woorden de annunaki, precies zoals nu, alleen met het verschil dat we deze keer internet hebben.

   Helaas hebben de meeste mensen nog niet door hoe de systemen werken en al helemaal niet dat men onder hypnose zit. Want hoe vertel je een slapende dat die slaapt? Dat gaat alleen als de hypnose komt te vervallen en Alice/Cinderella wakker wordt. Komen daardoor nu de obelisken naar beneden? Waarom sommige vanuit zichzelf de hypnose hebben verbroken weet ik niet helemaal. Weet alleen dat ik zo ben geboren en ironisch genoeg zeiden de leraren dat ik altijd zat te dromen in de schoolbanken. Wat ik ervan weet is dat ik het toen al onzin vond en mij bewust afsloot voor onzin. Een prettige gave om je van nature af te sluiten voor onzin, dan komt de informatie gewoon niet binnen en woon je eigenlijk van binnen naar buiten. Voor mij was het meer dan normaal dat dingen zich aan mij lieten zien. Dat interpreteerde ik meteen en de herkenning was er ook meteen, ik wist wel wie ik was. Alleen anderen moesten mij overtuigen dat ik niet goed was zoals ik was. Jij geeft het ook al aan, er zijn vallen gezet voor de jonge kinderen. Echter kinderen hebben een veel zuiverder weten dan de slimste oudere mens. Hoe ouder hoe meer verpest door de dogma’s.

   De komende tijd zal er voor mijn gevoel letterlijk de hemel open breken. Dat is niets anders dan dat de matrix zijn poorten openzet van de lemniscaat. De magnetische velden lossen op en de plaats waar de ongematerialiseerde zielen verblijven en wij komen samen. Zoals in de Bijbel de dag van wederopstanding is neergeschreven. Dan krijgen we de grote oogst door de ene groep annunaki of hoe je ze ook wenst te noemen. De verdreven engelen van licht die zich in het duister wierpen. Drie dagen het valse licht, dat de vliegen aantrekt. De vliegen zijn de zielen die zich vrijwillig hebben verkocht/weggegeven voor matrix plezier (lees manipulatie). De matrix zal als een cel uit elkaar worden getrokken, net zoals bij een geboorte van een nieuw leven. De ene vol met meer van het ‘oude’, de ander de nieuwe verbeterde versie; schoon en zonder krassen. Dit komt overeen met wat jij ook denkt toch? Weet inderdaad dat er steeds ruimte is voor zelfs meer keuze. Als je dus gelooft dat het zal stoppen dan zal het stoppen. Sommigen kiezen zelf een nieuwe toekomst en alles is mogelijk voor zuivere zielen. Die creeeren de matrix naar hun wensen.

   Dat wat alleen vaststaat is dat diegene die de matrix hebben gebruikt zelf gebruikt zullen worden voor de matrix. Ze hebben zich vrijwillig weggeven, God weet waarom, persoonlijk kan ik daar niet bij. De vliegenvangers met hun blauwe licht en de zielen die zich herinneren dat ze de vliegen moeten waarschuwen; ga daar niet naartoe, het is een val. Wij hebben niemand nodig, geen annunaki, geen new age, wij zijn zelf liefde en wijsheid. Anderen die vertellen dat je minder bent dan dat liegen en doen dat met opzettelijke kennis. Waarom? Omdat men zo je energie kan gebruiken waardoor jij je leger en leger gaat voelen. Dat gevoel wil je opvullen met de matrixvallen; lust, hebzucht, ijdelheid, etc. Daar zijn we straks inderdaad vanaf als de schifting komt. Zo ook gratis 😉
   Onze ideeen liggen redelijk parallel (pair of Elves).

  33. @mirakel
   Dit stond in de tekst;

   ‘Zeker zeven mensen zijn zaterdag gewond geraakt tijdens de wake van paus Benedictus XVI op de Wereldjongerendagen in Madrid. Door een windvlaag stortte een lichtmast in. Die nam in zijn val meerdere tenten mee. Dat meldden de Spaanse hulpdiensten.

   De paus sprak zaterdagavond een menigte van ongeveer een miljoen pelgrims toe op een groot terrein bij het vliegveld Cuatro Vientos in de buurt van Madrid…’

   Cuatro vientros is Spaans voor vier winden, geinig weetje toch?
   Een lichtmast/obelisk die valt?
   Een zeer lokale tijdelijk noodweer, alleen daar?
   Het heilige getal 7?
   Tel daar de andere vallende obelisken bij op en standbeelden, door lokaal noodweer getroffen energieslurpende pukkelpopbijeenkomsten en je krijgt een beeld van ineenstorting van Babylon voor ogen.
   Iets zegt mij dat wij deze dagen meer van dit soort dingen te zien krijgen.
   Voor wie ogen heeft, die ziet…

  34. Ja Dawn, Super van die getallen die je uitgezocht hebt!
   Er gebeurt iets………rare “toevalligheden” toch????
   Ik wacht met superinteresse de toekomst af…..
   Het getal 7 is ook weer een illu getal…maarja je weet ook nooit wat de media doet natuurlijk en waarop, in welke opdracht..
   Daaat is nu dus de reden waarom ik voorzichtig ben met de mars naar Brussel?
   door wie wordt dit trouwens precies georganiseerd?

  35. Vannacht hoorde ik op het regionale tv nieuws ineens dat er een onderzoek naar de brand in de mast van Bovensmilde is afgerond maar dat de resultaten niet naar buiten gebracht gaan worden.

   Ik stond zo met m’n oren te klapperen, ik dacht nou ga ik echt slapen…

   Ik sta helemaal paf, jah bij Pukkelpop had ik een verdacht gevoel, wel heel erg lokaal weer, dit keer ook niets geen analyse van weer mensen van wat voor type windhoos het zou zijn, vroeger dan hoorde je meteen over ‘downburst’ dynamiek bijvoorbeeld als verklaring voor de ontworteling van grote bomen. Of dat het een ‘windhoos’ was, nou jah er zit van alles in de lucht en we mogen kennelijk niet langer weten wat het allemaal isz volgens de meteorologen.

   God is zeker een beetje zat van al die wezenloze massale meeloop meebrul handjes in de lucht bokketeken bijeenkomsten..

  36. Lees net dit;
   http://www.cbn.com/cbnnews/us/2011/August/Sugarland-Band-Credits-Prayer-Circle-for-Survival/

   Quote;
   ‘A prayer circle is being credited with saving the lives of the band Sugarland.
   The country music duo was set to perform on the stage that collapsed at the Indiana State Fair Aug. 14.

   They were in a prayer circle before the collapse when their stage manager, Hellen Rollens, decided to hold them backstage for a minute longer.
   Band members believe Rollens’ decision saved every band and crew member’s life.’

   Dus ondanks ‘iemand’ heel boos is en meerdere lichtmasten, obelisken laat vallen en podiums zijn er kleine wondertjes van toeval. Ik weet op wie ik ga inzetten, in ieder geval niet op angst 😉

  37. Wat bijzonder dat ze zo’n cirkel gemaakt hebben, en dat dit levens gered heeft…

  38. @Mirakel multi D 25 augustus 2011 om 18:52:
   “@ Dawn 28 oktober….” eh eh Mirakel, zeker wel bijzonder (voor mij), die dag is mijn verjaardag. Dan krijg ik voor het eerst AOW, maar misschien is die dag wel AUW, wie weet. We wachten het maar rustig af hè? Hartengroet van mij.

  39. Wat bijzonder Willy! Kan me voorstellen dat je wat apart naar deze dag toe leeft. In november staat wel ons vrijheidsvestival in de agenda genoteerd, ik ga er vanuit dat we daar gewoon met z’n allen naartoe gaan hoor! Het is gelukkig gratis hahahaha.

  40. Mirakel, wat en wanneer is dat vrijhjeidsfestival gepland? Een grapje van je natuurlijk. Maar zefs dan wil ik van de partij zijn hoor. Je zegt het maar. Kom ik met zelfgebakken taart enzo. Groetjes
   N.B.: stond in het verkeerde blok onder 24.4, sorry

  41. @ Willy, Ik weet ook niet hoe het gaat allemaal, geen idee, Ik denk maar gewoon afwachten. Volgens mij weet niemand het. p.s. ik neem wel wat bestek mee naar het feest 🙂

  42. @mirakel: ja ik weet ook niet wat het allemaal gaat worden hoor en ik wacht maar af, we zullen wel moeten hè? Het zijn wel spannende en verontrustende tijden (want we weten eigenlijk helemaal niets) en vandaar gaan de gemoederen almaar heen en weer, in ieder geval bij mij. Maar als we het redden, komt de taart of komen de taarten echt naar jullie toe hoor en dan zorg jij voor voldoende bestek of beter nog, iedere reageerder van deze site neemt zijn eigen bestek mee hahahahaha. Zal ik wel een plakkaat op borst en rug moeten plakken ter herkenning. Groet, Willie

  43. Ja Willie, Een goede taartenbakker herken ik zonder plakkaat hoor 🙂 Al mijn zintuigen staan dan op scherp, geen probleem.
   Ja ik denk verwachtingsvol ga afwachten en niet bang ga zitten zijn…Ik denk dat de electro magnetische straling wel eens versterkend zouden kunnen werken op het gemoed…

   De woorden van Dawn reken me: Dawn: Ik weet op wie ik ga inzetten, in ieder geval niet op angst

  44. Af en toe regelmatig zit ik toch wel behoorlijk in je Goddelijke wave veld Dawn, en dan zeg ik nog lang niet alles wat er in me om gaat als ik soms intune, is maar goed ook hoor ik je denken, niet dat ik altijd goed zit, echnieh, maar bij vlagen synchroon kosmisch zwemmen op afstand, da vin ik nou fijn… zucht

   Hmmm je hebt goede taartenbakkers en goede taarteneters, ieder z’n specialiteit, ik wist wel dat ik bij Willie helemaal goed zat, smikkelen en smekkelen en ik doe m’n slapje met ingeborduurde lichtgevende l.e.d. rode Hyper letters alvast om, Koekkiemonster is er niets bij, en Super Grover natuurlijk, dat ie neerstort als ie in een stijle vliegende bocht langszij overdwars omverkiept in z’n SuperMan pakje, dat ie vanuit de lucht iemand probeert te redden, da von ik altijd zo gaaf, met die schorre landingskreten en die helm, die helm compleet ingedeukt na het neerstorten natuurlijk, de landing verkeerd berekend zoals gewoonlijk, heerlijk zo’n antiheld; jaren terug was ik een tijdje in Chicago, toen had ik de eer om een vroeg gescheiden hittuhpuhtitterige ietwat hysterische neurotische best heel knappe schooljuf met Zweedse voorouders te ontmoeten, toen had ik nog m’n oude reserve bril, met bril was ik super sukkel en met contact lenzen was ik getransformeerd in superman zei zij toen al; ze had een vooruitziende blik in deze mag ik wel zeggen…

   Ik heb een soort beeld van hoe Willie er uit ziet, maar dat heb ik wel met meerderen hieroooh.. Maar als die wel of niet verzonnen geprojecteerde video Kometen en Planeten en Zwarte Zonnen strakkies volgens schema Wel of Niet gaan langs scheren dan wordt het dus ineens echt gezellig, heb ik net kennis kunnen maken en dan meteen een kosmische mega ramp op de koop toe; opreizend demonstratief ramp toerisme met zwemvesten aan, ach het heeft wel wat, ik word er wel enorm melancholisch van, maar dat was ik altijd al wel..

  45. Tjeemig de peemig wat een lange draad is dittem geworden . We kunnun hier het NK snelscrollen wel op organiseren een dezer dagen tijdens een rainy day . Of schoonscrollen voor de artistiekelingen onder ons .
   @ Dawn , ja een groot parallenbellengehalte indeed 😉 . Mij noemde ze ook altijd een dromer , ze hadden niet in de gaten dat er buiten veel interessantere dingen gebeurden dan het geblaat in het klaslokaal . Als het een keertje wel inspirerend was dan had ik echt mijn aandacht erbij . ( geldt nog steeds trouwens )
   ik ga weer ff terug naar mijn muziekwereldje
   http://www.youtube.com/watch?v=mzUzEGIKjSQ

  46. Jaja cozmic, het is inderdaad jemig de pemig wat een lijst is het geworden. Dat dacht ik eerder ook al en ik schroomde te schrijven.
   Ik was ook altijd een droomster. Ik moest altijd “niet zo zitten suffen” en “mijn handen laten wapperen”, Dit was dus thuis. Mijn moeder moest mij met de mattenklopper naar de lagere school jagen: echt waar. Ook daar werd ik zo getraind dat ik niet meer kon dromen: armen over elkaar en lippen stijf dicht! Er was een klasgenootje die niet helemaal mee kon komen en vaak “er niet bij was” en dan met de lat op haar handen getikt werd door de non: wat was ik bang van dat mens en ik haatte haar om wat zij bij dat meisje deed, ja en dan zei zij met haar hese stem ook nog heel venijnig: “Houten Klaas”. Kun je nagaan wat dat kind te duchten zou hebben gehad als die in een internaat had gezeten.
   Maar met mijn is het toch nog wel goed gekommen: ik kan in ieder geval lekkere taarten bakken en daarmee mensen gelukkig maken: toch? We maken d’r maar een lolletje van.
   Dankjewel mirakel multi D voor je leuke reacties.
   Hyper, je schrijft fantastisch, ik volg je altijd hoor ook al reageer ik niet altijd: ik bewonder je!
   Enneh cozmic, wat een gave knul die zanger! Dankjewel voor de joetjoeps.
   Groet

 20. Beste Guido,
  Vreemd je reactie op mijn schrijven. Mijn reactie is bedoeld om mensen die jouw site misbruiken om hun persoonlijke belangen te promoten, duidelijk te maken dat dat niet kan. En zij doen dat ook nog op een lage, domme wijze.
  Dat ik die reep snoep aanhaal is om kenbaar te maken dat hun reactie nergens over gaat en vooral geen richting heeft. Gezwets dus.
  Overigens, met Panoramix komt het wel weer goed in het verhaal!!

  1. Panoramix; hetzelfde moment, dezelfde gedachten!

   Ik ben het helemaal met je eens; Ik stoor met ook altijd aan die mensen die deze site misbruiken voor hun eigen commercieel en persoonlijk belang en zeker als ze daarbij denken dat ze verheven zijn boven anderen.

  2. Bedankt voor je waardering voor onze zorg! (ik ga er maar vanuit dat deze reactie van jou ook geen seconde van negativiteit in zich heeft!)

  3. Mirakel, wat en wanneer is dat vrijhjeidsfestival gepland? Een grapje van je natuurlijk. Maar zefs dan wil ik van de partij zijn hoor. Je zegt het maar. Kom ik met zelfgebakken taart enzo. Groetjes

  4. @ Willy, volgens Johan Oldenkamp 20 november…20-11-2011. mmmm Neem jij taart mee? heerlijk, dan vind ik jou wel 😆 ! Ben dol op taart…

 21. Thanks Liefdeslicht,

  gelukkig maar dat er nog oprechte mensen zijn die de moed kunnen opbrengen om
  in dit soort gemene spelletjes helderheid proberen vast te houden.

  Laten we deze site vrij maken en -houden van achterbaks gedrag.

  1. @panoramix, ik ben het in deze met je eens, ik vind dat alles mogelijk is, en alles is goed mits het oprecht gemeend is, want je pakt wel op wat bij je eigen pad past, je eigen waarheid, er zijn vele wegen op weg naar de Bron, op 08-05-11 werd ik ge-inspireerd tot dit gedicht wat hier bij aansluit vind ik:

   Ik zou zo graag een beroep willen doen
   aan alle mensen die NU op aarde Leven
   Mensen kies voor Liefde, niet voor angst
   Waarheid is niet wat de wereld
   ons, mij wil doen geloven.
   Waarheid, mijn en jullie eigen waarheid
   woont diep in mij, bevindt zich in ons
   wat waar is, echt waar dat is liefdevol
   dat klinkt toch logisch is het niet? want
   leugens verstrooien toch geen Liefde.
   Onze waarheid is heel persoonlijk.
   Waarheid, Liefde uit de oorspronkelijke Bron,
   contact leggen met ons Hartbewustzijn
   maak de keus en stem je af.

   Het maakt je menszijn compleet
   Het is de zin van:
   Wie ben ik, Wat doe ik hier en
   Waar ga ik naar toe.
   Het is de Reis van ons aller Leven
   de Reis is net zo belangrijk als het Doel.

   Allen zijn we mensen met een evoluerend bewustzijn
   om te leren en te groeien, daarom
   kwamen we en zijn we hier.
   laten we onze Kracht gebruiken
   en ons geen beperkingen meer op laten leggen.
   Zo is het Leven juist niet bedoeld.
   Leven in je eigen waarheid
   wat tevens de waarheid is van onze planeet; de Aarde
   dat brengt ons terug naar de Bron.

   Geen illusie van afscheiding meer, maar
   Samen op weg naar Eenheid en Liefde,
   iedereen wil hier aan meewerken toch?

   Laten we onszelf en de Aarde Helen,
   negativiteit heeft al zoveel kapot gemaakt,
   We moeten dit niet meer willen
   We mogen dit niet meer toelaten
   Ons Hartbewustzijn moeten we nu laten spreken,
   Hiernaar leren luisteren, hiernaar luisteren
   is voor alles wat leeft van belang.

   Laten we met ons allen dit Tijdperk waardig afsluiten
   zodat we het Gouden Tijdperk
   binnen kunnen gaan met
   een Open Hart en een Open Geest!!!

   Hartegroet Aly
   (Dit is mijn kijk op de nieuwe Tijd, dus mijn waarheid)

 22. Alice,

  Precies wat ik bedoel, je gedicht over waarheid, vrede en vrijheid.
  Laten we hier op wtn stoppen met het spelen van spelletjes om onze
  eigen belangen te behartigen.

  Wie de schoen past trekken hem aan.

  Nogmaals Alice, thanks

  1. He deze vond ik op de voorpagina van wtk:

   Misschien zijn alle draken in onze levens,
   wel prinsessen, die erop wachten
   dat we ons nu eens dapper
   en vol schoonheid opstellen.

   Misschien is al het verschrikkelijke,
   in zijn diepste wezen,
   ‘iets’ hulpeloos, dat om onze hulp vraagt.

  2. @mirakel, dat zal toch eens mirakels waar zijn.
   We aaien en knuffelen de draken tot ze zo aanhankelijk als een kitten zijn.
   En dan is er licht en zien we iedereen zonder masker. Niemand kan zich nog verschuilen achter woorden en vooroordelen.
   Iedereen houd van elkaar en het leven is een feest zoals het nooit feest is geweest.
   Dat word dansen tot diep in de nacht.
   Geen ruzie geen ongemak geen verdriet alleen nog maar liefde.

   Af en toe droom ik graag een beetje weg.

  3. hahahahaha, dat vind ik een goed idee, zo worden “ze” vanzelf wel tam, als was in onze handen.
   Dit soort mooie dromen zouden nu toch eens een keer werkelijkheid moeten worden he!

 23. Ja, ook ik wil even reclame maken. Als jullie nou ff allemaal zoveel geld op mijn bankie zetten, dat ik niet meer hoef te werken, mag ook een maandelijkse bijdrage, dan kom ik hier véél vaker uit mijn nek kletsen, goed idee?

  1. En anders komen jullie maar eens naar een zeer spirituele 2e hands winkel in de Noord Oost polder voorbij Emmeloord.
   😉

  2. Wel grappig natuurlijk dat iedereen het woord reclame recht doet door er negatief op te reageren.
   Oorspronkelijk betekent ‘reclame’ terugvordering.
   Niks geen leuke aanbieding. Hiér met de buit.

  1. Haha selene, het meot nie geller worden;-)
   Tja wiens vrijheid, wiens agenda, wiens energie?

   Die foto zegt alweer zoveel, meer dan 1000 woorden.
   Niets is hier wat het lijkt.

  1. Simba, ik heb even een vraagje…..
   als ik voor de maan sta, is het dan een licht aan de linker kant van de maan, op 11.00 uur zeg maar, als de maan op 12.00 uur staat?

  2. @Miracle, Elenin kunnen wij nog niet zien, zelfs niet met een telescoop. Op het zuiderlijk halfrond en met name Australie/Nieuw Zeeland is hij met een gewone telescoop alwel zichtbaar. De grote grap is natuurlijk dat Elenin nu dus duidelijk géén komeet is, kunstmatig zijn baan aanpast én er nu beelden zijn waarop een pyramidevormig krachtveld/scherm oplicht zodra de zonnewind hem raakt…

   Kijk even naar mijn laatste plaatsing en foto van Richard C. Hoagland in de topic over Elenin/Niburu.

   Op dit moment is ’s nachts bij ons in het oosten Jupiter heel erg goed zichtbaar en sommigen denken dan weer dat het Elenin is.

   Moraal van het verhaal, Elenin komt ons iets heel bijzonders brengen na 13000 jaar.

  3. Wouw Simba! Dit voelt goed wat jij aangeeft! Hier heb ik ook een goed resonerend gevoel bij! Bedankt voor jouw reactie!!!

  4. @mirakel Multi D, Ik zou willen dat meer mensen zoals jij reageren want het resoneert inderdaad ontzettend goed en het lijkt wel of ze alleen maar interesse hebben in Elenin angst zaaierij en fear porn…

   Het is nog speculatie natuurlijk maar sommigen gaan er van uit dat het een boodschap brenger is van onze voorvaderen, De Ouden… Er gaat er zelfs 1 al zo ver door te stellen dat het pyramidevormige krachtveld (diameter geschat op 200.000 km) bedoelt is om de aarde in 2013 te behoeden voor de door NASA voorspelde zéér krachtige zonnestormen maar laten we eerst de komende 2 maanden maar eens afwachten wat Elenin nu écht is maar interessant zal het zéker zijn.

  5. Echt wel super interessant! Inderdaad veel fear porn! Ze laten de belangrijkste onderdelen weg uit de verhalen waardoor het allemaal wat onscherp kan worden. Ook de Nasa heb ik niet zoveel mee, stelletje helden op sokken. Nasa en driehoeken is nooit een heel handige combinatie voor ons geweest, misschien ook weer een sprong in het nauw van hunnie.
   Ergens kan ik niet wachten…….

  6. He mijn vorige reactie is er niet door gekomen?????

   Simba, Driehoeken en Nasa lijkt mij een wat onhandige combinatie hahahahaha.
   Ja mogelijk hoeft het niet allemaal doom te zijn…..Juist misschien wel een bevrijding….

  7. @Mirakel, heb een uurtje geleden geantwoord op je vraag in een ander draadje maar het lijkt dat WTK server problemen heeft want het duurt soms uren voordat een antwoord er op staat.

  8. Ja WACHT maar weer af. Zeker goed naar de Galactische Federatie geluisterd…

 24. we mopperen over alles wat op deze globe gebeurd; kunnen wij ons afvragen of een mars of protest acties wel datgene zal brengen in het licht van de vrijheid!!??
  WAT IK HIER OP DEZE SITE LEES AAN REACTIES VAN MENSEN. kan ik maar een ding van zeggen probeer van je luiekont te komen want de wereld zijn wij samen,en niet alleen
  een mars voor VRIJHEID! is een mars voor vrijheid voor onze kinderen en kindskinderen
  opdat wij niet weer in slavernij GAAN!
  ja natuurlijk zijn er individuelen onder ons die verder in de materie zijn maar laten wij onze ENERGIE goed gebruiken en een gezonde MARS HOUDEN

  1. GEWELDIG MJPA!!! Een hele grote kans ligt hier voor ons! Daar moeten we gebruik van maken.
   Hardstikke goed dat je deze door hebt geseind. Groet

 25. Leven is de keuze maken, leef ik vanuit het ego of leef ik vanuit de ziel.

  Het ego is oordelend: ZE doen het niet goed WIJ moeten protesteren.

  De ziel is bij veel mensen in een sluimer-toestand aanwezig in het sacrale chakra.
  Als de ziel ontwaakt, als je de ziel doet ontwaken, spreekt men van “wakker worden van de ziel”. Leven vanuit de ziel is leven vanuit je hart, vanuit liefde en vertrouwen.

  De New Age industrie heeft de term “wakker worden” mis-draaid alsof wakker worden zou betekenen dat je inzicht krijgt in allerlei samenspanning theorieën. En dat heeft natuurlijk niets van doen met de ziel.

  Want de ziel is vertrouwen en heeft geen demonstraties nodig zoals het ego om de eigen on-macht in mars tempo te tonen.

  De ziel is onafhankelijk en werkt vanuit hartskracht.

  1. “leef ik vanuit het ego of leef ik vanuit de ziel.”
   Het is hoe je ego definieert. Sommigen definieren dit als een pakket valse/aangenomen gedachten (Eckhart Tolle). Ik definieer het als het aardse IK: de zetel van je persoonlijke wilskracht. Die ook in grote mate voor-/door-geprogrammeerd wordt door de gehoorzaamheidsmoraal aan externe autoriteit.
   Wat mij betreft gaat het dus om het uitzuiveren van het ego: het claimen van je kracht en je ontdoen van automatisch overgenomen gedachtenpatronen van anderen en je ontdoen van je emotionele blokkades, die ontstaan doordat een groot deel van de natuurlijke menselijke emotie er niet mag zijn, deze worden onderdrukt. Ik ga zelfs verder door te stellen dat de behoefte aan het uitoefenen van externe macht over anderen mede voortkomt uit een poging tot compensatie van dit innerlijke machtsvacuum.

   De ziel maakt gebruik van de aardse persoonlijkheid om zichzelf tot uitdrukking te brengen. Via denken, voelen, waarnemen en willen dus.

   “Leven vanuit de ziel is leven vanuit je hart, vanuit liefde en vertrouwen.”
   Maar MET gebruikmaken van gezond verstand, heldere waarneming (daarbij hoort ook het argusoog: juist om misleiding te doorzien) en zuivere wilskracht.

   over de term “wakker worden”: ik zeg liever WAKKERDER worden, aangezien dit een voortdurend oneindig proces is van inpassen van informatie, kennis en ervaring. Denken dat je wakker bent zou er wel eens toe kunnen leiden dat je op een ander bed in slaap valt (in de klauwen van ‘new age’ bvb)…

  2. Het lullige is dat het altijd veel dieper zit dan de gedachte, waar het ego zo graag gebruik van maakt. Voel eens wat er in je omgaat, wat er in de wereld omgaat.

   De negativiteit en brutaliteit lost langzaam op, in ons en in de wereld. Acceptatie, die nare macht wellustellingen weten ook niet beter. Best sneu, zij slopen de wereld en denken het goed te doen. Geld en macht maakt mensen dom, het is niet anders.

   Ze zullen erachter komen dat wat ze zoeken, in hunzelf zit, al die auto’s, huizen en vrouwen, landen, banken en oliemaatschappijen maken uiteindelijk ook niet gelukkig.

   Het komt allemaal goed, geduld overwint alles en wie zichzelf overwint is sterker dan de sterkste leeuw. We praten als watjes maar uiteindelijk, als het er echt op aan komt, dan zijn we supersterk. De tijd komt eraan om voor vrijheid en liefde te gaan.

  3. @NPJA

   Dank voor je reactie, hier wil ik als volgt op reageren:

   Ego=letterlijk vertaald masker. Als je andere definities gaat toepassen wordt dat lastig.
   We kunnen het wel over water hebben, maar als jij met water een diep, zwart stroperige vloeistof bedoeld zal je menig verwarrend gesprek tegemoet kunnen zien.

   De wil wordt denk ik beperkt door het ego
   Wat jij onder het uitzuiveren verstaat is dus eigenlijk het laten sterven van het ego, zodat je uitsluitend vanuit je ziel leeft.
   Uhm emotie is de verontwaardiging v/d ziel als het gekwetst wordt.
   Gevoel =intuitie = de taal van de ziel.

   De behoefte van macht over anderen komt denk ik voort uit angst.

   De ziel maak denk ik gebruik van het lichaam om zich uit te drukken.
   De ziel is intuitie (gevoel) rechter hersenhelft en verstand is linker hersenhelft (ratio)
   De ziel weet zaken waar het verstand met geen mogelijkheid bij kan.

 26. “Ego=letterlijk vertaald masker.”

  Volgens mij is de letterlijke vertaling: IK, vanuit het Latijn.
  “Als je andere definities gaat toepassen wordt dat lastig.”
  Dat is zowiezo gaande dus beter duidelukheid hoe precies je een en ander definieert.

  De IK-fase die als je als kind doorloopt, voorziet je in ervaring van wat er gebeurt als je doet wat je wil. In het ideale geval wordt je daarin begeleid. Dat gebeurt dus meestal niet, aangezien je standaard geleerd wordt te gehoorzamen aan anderen. De wil wordt vervolgens verder overgenomen door verwachtingen van anderen en tegenwoordig ook al door reclame van kleins af aan. Het ik wordt dus geprogrammeerd in plaats van dat het zelf kan groeien. Het niet mogen maken van fouten zoals bvb in religies gepropageerd wordt, leidt uiteindelijk tot een obsessieve belangstelling voor wat onderdrukt wordt. Het natuurlijke groeiproces wordt vervangen door het belonen van herhaling.

  Dit groeiproces is onvermijdelijk als je verder wil komen in echte ontwikkeling. Op autonome basis leren van je ervaring (en door observatie van die van anderen). Dan is het leven in plaats van na-leven.

  Het ik wat zo volwassen wordt en ook gevoelsmatig vrij is, kan zich dan -op basis van ervaring- leren inzetten voor een groter perspectief. Dat is dan een natuurlijk groeiproces. Betreffende het ego gaat het er dan dus om de denkpatronen en vooral ook de gevoelsmatige conditioneringen die er impulsen/inhoud aan geven, te DOORZIEN en doorvoelen. Niet door ontkenning dus maar werkeluk onder ogen zien. Het gaat m.i. dus om de inhoud van het ego, niet om het ego=ik zelf.
  De verkettering van ego, ook in vele vormen van ‘new-age’ is juist koren op de molen van de externe-heerschappij-structuur.

  Het gaat erom in je eigen kracht te komen. Dat heet persoonlijke macht. Over jezelf, over je eigen gewoontes die idealiter zuiver steunend zijn. Dus niet als herhalende ‘verslaving’. En deze macht goed te gebruiken. Dat is de uitdaging. Goed betekent m.i. dat je anderen geen dingen tegen hun wil laat doen. Dat je medemenselijkheid respecteert en op basis van vrijwilligheid samen dingen doet.

  “De tijd komt eraan om voor vrijheid en liefde te gaan.”
  ABSOLUUT. Dus ook geen demoncratie en socialisme alsjeblieft, want dat zijn beide systemen die DWANG als kern hebben. VRIJHEID = vrijwilligheid.
  DWANG hoort thuis bij het individu zelf, als liefdevolle discipline.

  “Wat jij onder het uitzuiveren verstaat is dus eigenlijk het laten sterven van het ego, zodat je uitsluitend vanuit je ziel leeft.”
  Nee wat mij betreft is het persoonlijke groei die ertoe leidt dat je je aardse persoonlijkheid INZET als instrument van je ziel (de goddelijke vonk).

  ZIEL is wat mij betreft de goddelijke vonk die direct werkt door intuitie.
  VERSTAND moet zeker niet verketterd worden. Het is een waardevol uitvoerend instrument waarvoor zeer goed zorggedragen dient te worden. Eigen gedachtencontrole!

  “De New Age industrie heeft de term “wakker worden” mis-draaid alsof wakker worden zou betekenen dat je inzicht krijgt in allerlei samenspanning theorieën. En dat heeft natuurlijk niets van doen met de ziel.”
  Ook niet mee eens. Inzicht in allerlei wereldse structuren alsook de vele vormen van mis-leiding maakt wat mij betreft wel degeluk deel uit van het hele spel. Maar dus niet alleen dat.

  Vrede Voorspoed!

  1. @MPJA
   Dank voor je gedachtegangen.
   Ik laat het even bezinken en kom er morgen op terug.

  2. @MJPA

   Mmmmm: … “Inzicht in allerlei wereldse structuren alsook de vele vormen van mis-leiding maakt wat mij betreft wel degeluk deel uit van het hele spel. Maar dus niet alleen dat.” … wil zeggen dat je je richt op zaken buiten je. Dit is oke, als je je beseft dat deze zaken een projectie zijn van je innerlijke overtuiging.

   Met het leven vanuit eigen (harts-)kracht is het buiten niet meer van belang.

   Mmmmm “gevoelsmatige conditioneringen” … is een onmogelijkheid, gevoel=intuitie en intuitie laat zich niet conditioneren. Mogelijk bedoel je de emotie’s.

   “het persoonlijke groei die ertoe leidt dat je je aardse persoonlijkheid INZET als instrument van je ziel (de goddelijke vonk).” Persoonlijke groei is mijnziens het voelen en verwerken van in het lichaam opgeslagen emotie’s waardoor je hart steeds meer de richting kan geven voor je leven. (dat verwerken (doorvoelen) noem jij ook)

   Het verstand is een gereedschap ten dienste van de Mens echter het geeft slechts info vanuit een seriele hersenstructuur, dit terwijl het hart vanuit een parallele-hersenstructuur besluiten mede-deelt.

   Het ego (het ik, zoals je goed corrigeerde) heeft volgens mij de bescherming van de ziel op zich genomen, het ego is volgens mij hetzelfde als de persoonlijkheid (persona = masker)

   Als je alle beperkende actie’s van het ego doorvoeld hebt kun je volgens mij daadwerkelijk weer leven vanuit de ziel.

 27. voor degene die in dit artikel over de komst van ELENIN hebben!! de komst van elenin is ontkracht.
  volgens vooraanstaande wetenschappers en de (NASA) is elenin in brokstukken veranderd; het afval versplinterd inde dampkring.
  de wereld wordt niet door een inslag van kometen vernietigd maar puur door de MENSHEID.
  het EGONOMIE(economie) van ons zelf en de heersende ELITE.
  door verslaving van OLIE en GELD, zijn wij mensen in slavernij gekomen
  zie allerlei stukjes en artikelen over de crisis en hoe de huidige maatschappij
  erbij sta.
  in het kader der ontwikkeling van de nwo, en de daarbij behorende structuren.
  kan ik maar een ding zeggen KOM EN MAAK DIE MARS VAN DE VRIJHEID

  1. @ simba heb je inside information; coast to coast radio met richard hoagland
   spreek het nieuws van de NASA tegen.
   elenin is een bemande buitenaards ruimteschip die op aarde afkoerst, volgens die zelfde hoagland.
   elenin is een peramide vormig ruimteschip(ufo)
   zijn vorm is enorm!!??

 28. @Anja, Hij heeft zich afgekeerd van NASA en legt veel bloot wat zij geheim proberen te houden en weet daarnaast ook heel veel over ze en heeft ook veel bewijs geleverd over resten van oude beschavingen op de maan en mars. Vooralsnog is er geen bewijs dat Elenin aan het uiteenvallen is om vervolgens is de zon te eindigen en dat zal de komende dagen moeten blijken.Hij stelt niet dat Elenin een bemanning heeft maar wel intelligent bestuurd is. Het object, want je kunt niet meer van een gewone komeet spreken, is zelf niet zo groot maar het vorige week ontdekte piramidevormige schild is enorm.

  Als je alle symboliek koppelt aan de wetenschappelijke feiten, kun je alleen maar stellen, Something Wunderful Is Coming…

 29. Vrijheids-wandel ? Vervolg gewoon de daders !
  U mensen bent de verandering ! door daden in het gewone leven.

  Via: http://www.dailykos.com/story/2011/08/01/1001662/-Icelands-On-going-Revolution
  en
  Via: http://www.presstv.ir/detail/196533.html

  Reguliere media houden revoluties IJsland en Israel stil

  De reguliere media proberen de revoluties in IJsland en Israël zoveel mogelijk te ontwijken. Aan het begin van de financiële crisis in 2008 ging IJsland letterlijk failliet.

  Het land (320.000 inwoners, geen leger) behoorde tot de rijkste landen ter wereld. De gevestigde orde hield echter geen rekening met wat er onder meer in IJsland en Israël zou gebeuren na de georkestreerde crisis.

  In 2003 werden alle banken van IJsland geprivatiseerd om buitenlandse investeerders aan te trekken. IceSave trok veel Britse en Nederlandse investeerders aan, maar als gevolg van toenemende investeringen groeide de buitenlandse schuld van de bank. Na 2008 werden de drie grootste IJslandse banken, Landsbanki, Kaupthing en Glitnir, genationaliseerd en aan het einde van dat jaar werd het land bankroet verklaard.

  IJslandse revolutie

  Tegen de verwachting in zorgde de crisis ervoor dat de IJslanders hun soevereiniteit terugeisten. Een wet die de IJslandse bevolking verantwoordelijk zou houden voor de fouten van een financieel monopolie werd niet geratificeerd en er kwam een referendum. Buitenlandse banken dreigden financiële steun van het Internationaal Monetair Fonds te blokkeren. Groot-Brittannië en Nederland kwamen met dreigementen.

  In maart 2010 stemde 93 procent tegen terugbetaling van de schuld. Het IMF bevroor gelijk haar lening. De revolutie, die niet op televisie is uitgezonden door de Verenigde Staten, leidde tot gerechtelijke onderzoeken naar de verantwoordelijken van de crisis. Interpol vaardigde een internationaal arrestatiebevel uit voor oud-directeur van Kaupthing, Sigurdur Einarsson, terwijl andere bankiers die medeverantwoordelijk waren voor de crisis het land ontvluchtten.

  De IJslanders mochten daarop meestemmen over een nieuwe grondwet die het land zou bevrijden van de overdreven invloed van internationale banken en virtueel geld. Griekenland kreeg te horen dat privatisering van haar publieke sector de enige oplossing is. Italië, Spanje en Portugal wacht hetzelfde lot. Wellicht zouden de landen naar IJsland moeten kijken. Het kleine land laat luid en duidelijk horen dat haar inwoners soeverein zijn en niet buigen voor buitenlandse belangen.

  Israëlische revolutie

  De afgelopen zes weken zijn er tienduizenden demonstraties geweest in Israël. In Tel Aviv waren zo’n 10.000 mensen op de been op het Habimaplein. In Jeruzalem verzamelden 2.000 demonstranten zich buiten de woning van premier Benjamin Netanyahu. Ze zwaaiden met vlaggen met daarop teksten als: ‘Protest creëert realiteit, wij bouwen aan een rechtvaardige maatschappij’.

  In Rishon Letzion gingen 4.500 mensen de straat op. De antiregeringsdemonstraties zijn de grootste in Israël in 60 jaar tijd. Huizenprijzen in het land zijn sinds 2008 met 64 procent gestegen.

  De demonstranten zijn duidelijk tegen het Israëlische regime omdat ze spandoeken dragen met daarop teksten als: ‘Op de hoek van Rothschild en Tahrir’. “De mensen willen sociale gerechtigheid, de mensen willen het regime omverwerpen,” scandeerde de menigte.

  Palestijnen en Israëlische Arabieren hebben het slechter dan Israëlische joden. De Israëlische regering maakt zich structureel schuldig aan het uitzetten en discrimineren van Palestijnen en het vernietigen van hun huizen.

  In september zal een VN-stemming plaatsvinden over de erkenning van de staat Palestina. Begin juni dit jaar lanceerde het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken een wereldwijde campagne om deze Palestijnse zet te dwarsbomen. Israëlische diplomaten zijn geïnstrueerd bij de meest hooggeplaatste functionarissen van de desbetreffende landen te lobbyen tegen de erkenning van een Palestijnse staat.

  Inmiddels hebben meer dan 100 landen Palestina erkend als staat. Er is een kans dat ook Palestijnen mee zullen doen aan de demonstraties en naar militaire controleposten zullen trekken om hun vrijheid op te eisen. Het valt te verwachten dat Westerse landen Tel Aviv dan te hulp zullen schieten. Israël ontvangt jaarlijks $3 miljard aan buitenlandse steun van de Verenigde Staten.

  1. Wow mirakel, wat een nieuws!
   ‘The cathedral is one of the nation’s most recognizable places of worship, holding state funerals for several U.S. presidents and a memorial service for victims of the Sept. 11 terrorist attacks, among many other events.’

   Een teken, een waarschuwing?
   Waar was die lijst ook alweer neergezet, dat overzichtje met de schade aan de obelisk van Washinton, twee zendmasten en spontane lokale vernietigingen. Uit mijn hoofd gebeurde dat bij de paus, pukkelpop en ergens in Amerika waarbij een groepje biddende mensen wonderbaarlijk overleefde.
   En het lijstje is snel groeiende.

  2. En bijna iedere keer heeft het “onstuimige” weer hier iets mee te maken.

 30. Zelf geloof ik in het creëren van je eigen toekomst. De kracht van de gedachte.
  20-11-2011 sta ik op het vrijheidsfestival in Eibergen met mijn boek: Word een mens zonder grens.
  Een boek dat gaat over de invloeden van voorgaande generaties, je manier van denken heeft geen vrijheid meer.
  Je wordt gevormd door Cultuur, Religie, Opvoeding etc.
  Dan heb je ook nog de werking van het menselijk brein met alle neurologische reacties, waarnemingsvermogen, verschillende bewustzijnsniveau’s
  Wordt bewust van het denken. Dan kan je gebruik maken van de kracht van de gedachte. Dan ga je meer en meer vrijheid ervaren en ben je in staat om een positieve toekomst te scheppen.
  Neem deel aan de evolutie van de schepping.
  Het Universum bestaat uit energie.
  Zodra we met meerderen bewust worden van deze energie en dit op een goede manier leren gebruiken, hoeven we geen slaaf meer te zijn van de kleine groep machthebbers.
  De aarde voorziet in alle behoeftes voor iedereen, we hoeven alleen maar overtuigd te zijn dat er voldoende is en los te komen van de graai cultuur die ontstaan is door het EGO.
  De huidige economie stort in, de verandering is een feit.
  Ervaar de vrijheid van mens zijn… Word een mens zonder grens.!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.