Advertentie

Miljonairs/miljardairs: “Laat ons méér betalen!”..??


Richard Branson, oprichter van VIRGIN, het mega-concern dat hem miljardair maakte. Hier in aanwezigheid van bierfeest-diensters, ten bewijze van zijn levenstijl vol genieten en gezien worden..

x
x

Miljonairs/miljardairs: “Laat ons méér betalen!

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Oud EXXON-topman Rex Tillerson, even minister van Buitenlandse Zaken onder Donald Trump, verwoordde de uiterst kortzichtige strategie van EXXON, die tekenent is voor de hele wereldeconomie. Geld, geld, geld. Maatschappelijke verantwoording is kennelijk voor de politiek weggelegd..?!

‘Laat ons nu toch eindelijk een keer meer betalen’, dat is de bijna ongelooflijke strekking van enkele miljonairs en miljardairs in een open brief aan hun mede-rijken. Deze smeekbede van 121 miljonairs en miljardairs roept in de brief op tot een eerlijker en zwaardere belasting op de allerrijksten. De brief is voornamelijk ondertekend door Amerikaanse rijken, zo’n honderd stuks.  De oud-ceo van Unilever, Paul Polman (HIER),is één van de Nederlanders die de brief heeft ondertekend.

De sterkste schouders kunnen best wat zwaardere lasten dragen, is de samenvatting van de brief (HIER). Een brief ook gericht aan de wereldelite, die op het moment van verschijnen van deze oproep, vergadert in Davos. De brief is gepubliceerd, waarin de oproep ook te lezen valt, aan andere miljonairs om het manifest te ondertekenen. In de brief wordt gemeld: “Er zijn twee soorten rijke mensen op deze wereld: zij die het liefst belasting betalen, en zij die het liefst hooivorken willen.” Daarmee wordt geduid op belastingontduiking.

De brief werd onder meer ondertekend door de ex-CEO van Unilever, Paul Polman, Disney-erfgenaam Abigail Disney en regisseur Richard Curtis. De ondertekenaars keren zich in de brief af, van grootscheepse belastingontduiking die te doen gebruikelijk is voor superrijken en megalomane concerns. Zij stellen dat belastingen het juiste middel zijn om te investeren in dingen die de maatschappij juist nu nodig heeft.

In de brief benoemen de miljonairs zich als de meest geprivilegieerde klasse die ooit op de aarde heeft rondgelopen. De groep richt zich nu dus op de wereldelite die in Davos bijeen is, maar schreef eerder al een open brief aan Amerikaanse kandidaten van de komende presidentsverkiezingen. De miljardairs schreven in juni 2019, dat ze het oneerlijk vinden dat belasting vooral moet komen (HIER) van Amerikanen met een laag of modaal inkomen. De brief bevat de volgende zinsnede in de oproep:

“Wij, de ondertekenaars, betalen het liefst belasting.
En we geloven dat jij, als je hierover nadenkt, dit ook wil”.

Angst voor een revolutie..??
Volgens de miljardairs en miljonairs is de situatie zo gegroeid, dat er sprake is van ‘extreme, destabiliserende ongelijkheid’. In de woorden van de oproep:“In veel landen hebben de door ongelijkheid veroorzaakte spanningen al crisisniveaus bereikt”. De superrijken vrezen dus, dat de wereldbevolking niet adequaat zal reageren op ‘de opdoemende klimaatcatastrofe’. “Dat zal rampzalig zijn voor iedereen, inclusief miljonairs en miljardairs.” De brief wordt afgesloten met de boodschap dat ‘iedere oplossing voor deze wereldcrisis’ uiteindelijk hogere belastingen op de allerrijksten nodig heeft. “Je kan met ons meedoen en dat accepteren, of weigeren om onderdeel van de oplossing te zijn en accepteren dat als we falen, het jouw schuld is.”

 

3 gedachten over “Miljonairs/miljardairs: “Laat ons méér betalen!”..??

 1. Paus Malachias voorspelde eind twaalfde eeuw dat er hem nog 112 pausen zouden komen, we leven in 2020 en 121 miljardairs willen minder belasting betalen. Als je 112, 2020 en 121 bij elkaar optelt, is de uitkomst vier. Toeval?

 2. Het zal eenieder wel duidelijk zijn dat gelijktijdig een maatschappelijke herordening noodzakelijk is. Ik zal het vanuit geopolitieke bescheidenheid beperken tot dit land en concluderen dat mochten er meer belastinginkomsten komen, we als volk af moeten van het overheidsbestel wat vervolgens de graaierij tot kunst verheven hebben.
  De overheid zit kennelijk vast aan een afspraak tot het vormen van een Orwelliaanse samenleving. Dit is overal helder en duidelijk zichtbaar en jaar na jaar meer en meer.
  ‘K liep afgelopen zaterdag mee in de anti-5G demo in mokum en de meeste mensen die ik sprak waren helemaal klaar met het ‘ding’ wat zich ‘staat’ noemt.
  Dat doet een bekende Duitse slagzin herleven,:’Die Staat ist euer Feind’!

 3. Als ik een dergelijke uitspraak : “Miljonairs/miljardairs: laat ons méér betalen!”..??” … lees, dan denk ik aan het volkse gezegde : “Als de vos de passie preekt, boer pas op uw ganzen….”. Of aan de slogan “Doe de rijken de crisis betalen…” waarbij het dan uiteindelijk de middenklasse is die zal betalen.
  Meer belastingen is niet de oplossing, maar minder. Hiervoor dienen dan imo eerst bepaalde ingrijpende maatregelen getroffen te worden :
  – De wederinvoering van de goudstandaard en het bekampen van een inflatoire politiek. Inflatie is immers een door de overheid georganiseerde diefstal van de spaarder en van de verbruiker. (via o.a. de financiële repressie en door de manipulatie van het inflatiecijfer).
  – De afschaffing van de door de RKM gecontroleerde nationale banken, te beginnen met de FED, het monster van Jekyl Island,
  – De uitgifte van schuldvrij geld door de overheid, waarmee JFK begonnen is, en dat één der redenen was van de moord op hem,
  – Het invoeren van een fiscale en sociale vlaktaks, zodat de top ook betaalt en het gigantische overheidsapparaat om de belastingen te berekenen en te innen ook grotendeels kan afgeschaft worden,
  – Het afschaffen van het fractioneel banksysteem, waarbij geld gemaakt wordt uit gebakken lucht, en vervolgens uitgeleend wordt, leningen waarop dan rente moet betaald worden. Of de financiële alchemie = de grootste oplichting allertijde. Rentes die dan moeten betaald worden met belastingen , vooral betaald door het belasting betalende deel van de bevolking,
  – Het afschrijven van de gigantische schuildbergen die “gemaakt” werden met dit geld gemaakt uit het niets.
  De voormelde beperkende opsomming is m.i. echter niet zonder gevaar. Hiervoor werden immers al oorlogen gevoerd en moorden gepleegd, gezien deze opsomming in feite een “oorlogsverklaring” is aan de banksters van Wallstreet en The City !!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.