Advertentie

Omtzigt (CDA): “Rutte laks rondom MH17”


 MH17 Joustra

x

x

Omtzigt (CDA): “Rutte laks rondom MH17”

2016 © WantToKnow.nl/be

x

CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt is ervan overtuigt dat het kabinet in gebreke blijft om de volledige informatie rondom het neerstorten van MH17 boven water te krijgen. Eerdere pogingen van Omtzigt werden door Rutte en zijn club ook al afgewimpeld. Wij vragen ons telkens af, waarom deze simpele daden, om ALLE INFO TE VERZAMELEN, worden vermeden..!! Evenals het maar gedeeltelijk verzamelen van de wrak-brokstukken van de Boeing 777 van Maleisia Airways, is dit van hetzelfde laken een pak.. Hoe weet je zeker dat je niets mist, als je het niet onderzoekt..!?!

Volgens Omtzigt laat het kabinet een essentieel onderdeel van het onderzoek totaal liggen.. Het doet namelijk nog steeds niets om de radarbeelden van de MH17 boven tafel te krijgen. De Boeing van Malaysia Airways stortte op 17 juli 2014 neer boven de Oekraïne en direct daarna was het Rutte die de show stal door zijn beroemde ‘onderste steen’-verhaal te vertellen… Wij laten het nog maar even zien, zodat de leugen duidelijk boven water komt. De onderste steen (de vermiste radarbeelden) hoeft kennelijk niet meer boven te komen..?

Mark Rutte de belofte

Volgens Pieter Omtzigt heeft het kabinet al anderhalf jaar een zeer verwijtbare lakse houding in het achterhalen van de waarheid rond de ramp met de MH17. Als voorbeeld geeft hij de zaak rondom de weigering van het kabinet om de zogenoemde primaire radarbeelden op te vragen en een klacht in te dienen bij de VN tegen Rusland, dat de beelden illegaal gewist zou hebben. Omtzigt hierover:
“Op de ruwe primaire radarbeelden is de BUK-raket wellicht drie keer te zien, zo vertelde radarspecialist Van Genderen in een door de kamer georganiseerde hoorzitting. Dan kun je dus veel preciezer vaststellen vanwaar die is afgeschoten. Ook is dan met zekerheid vast te stellen of er wel of geen vliegtuigen in de buurt van MH17 waren ten tijde van het neerschieten.”

Rutte schiet uit z’n slof..
Op 1 maart was er een zitting van de Tweede Kamer inzake de voortgang van het MH17-onderzoek. Kijk zelf naar de lepe manier waarop Mark Rutte zich verschuilt achter procedurele karakteristieken en formele uitlatingen, ZONDER ook maar één woord te besteden aan de inhoudelijke materie.. Door te roepen dat ‘de insinuaties belachelijk zijn’, maak je het in ons gevoel alleen maar erger. En laten we wel wezen: er is toch volop aanleiding voor nabestaanden om te twijfelen aan het gedraai en duiken van de minister-president..?

In het officiële onderzoek naar de ramp, dat is uitgevoerd door de Onderzoeksraad voor de veiligheid (OVVV), ontbreekt volgens Omtzigt o.a. de zekerheid over mogelijke andere vliegtuigen (lees straal-gevechtsvliegtuigen) in de nabijheid van MH17: “Nu moet de OVV concluderen dat er geen bewijs gevonden is dat zich andere luchtvaartuigen, civiel of militair, in de directe omgeving van vlucht MH17 bevonden. Dat sluit dus niet uit dat ze er wel waren. Met de radarbeelden kun je met zekerheid vaststellen of ze er wel of niet waren.

Is Tweede Kamerlid, CDA-er Pieter Omzigt. nu nog de enig overgeblven strijder voor MH17-waarheidsvinding..??
Is Tweede Kamerlid, CDA-er Pieter Omzigt. nu nog de enig overgebleven strijder voor MH17-waarheidsvinding..??

De Russische autoriteiten hebben inmiddels gemeld dat ze de primaire radarbeelden zouden hebben gewist. Als dat werkelijk waar is, is dat volgens het CDA Tweede Kamerlid een krachtige schending van de internationale luchtvaartregels: “Deze internationale regels zijn duidelijk: Rusland had de gegevens moeten bewaren. Hiermee wordt een Nederlandse klacht tegen Rusland bij de internationale luchtvaart verdragsorganisatie ICAO zeer kansrijk.”

Naar onze mening heeft Rusland de beelden niet gewist, maar speelt het poker met juist dit gegeven.. Wanneer een dergelijke klacht zou komen tegen Rusland, is het natuurlijk mogelijk dat als een duveltje uit een doosje Rusland ineens de beelden WEL tevoorschijn tovert, waarna het voor Rutte cs. natuurlijk niet meer mogelijk is, de beelden NIET te bekijken en te gebruiken in het strafrechtelijke deel van het MH17-onderzoek dat nu loopt.

Volgens Omtzigt wordt een klacht tegen Rusland nog kansrijker omdat ICAO naar nu blijkt, aan de OVV geschreven heeft dat de OVV gelijk had dat de Russen de radarbeelden boven Oekraïne niet mochten wissen. Daardoor zou Nederland een geschil bij ICAO tegen Rusland over gewiste radarbeelden bijna zeker winnen..! Maar Rutte laat kennelijk die steen maar onderop liggen..!

Mark Rutte met grote vriend Poroshenko, hand in hand voor waarheidsvinding achter de MH17-aanslag..!
Mark Rutte met grote vriend Poroshenko, hand in hand voor waarheidsvinding achter de MH17-aanslag..!??

Omtzigt: “Als we zo’n zaak winnen komt Rusland in de beklaagdenhoek, dan moeten ze uitleggen wat ze hebben gedaan. En moet de OVV verklaren of ze wel binnen 30 dagen de data hebben opgevraagd. Er zijn op 17 juli 2014 300 mensen doodgegaan. Het is 2 jaar geleden. We zien nog niet het begin van een wijze waarop het kabinet dit aanpakt. Als je maar lang genoeg wacht vervagen herinneringen.”

Oekraïne volop aan het ‘sjoemelen’..
Maar Pieter Omtzigt maakt niet alleen de Russen verwijten, want hij vindt dat ook Oekraïne met de feiten loopt te sjoemelen..! Dat land verklaarde in eerste instantie tegen de OVV dat al hun radarstations in onderhoud waren. In februari veranderde dat verhaal en zei de ambassadeur dat een of twee radarstations kapot geschoten waren. Vragen over welk verhaal klopt zijn tot nu toe onbeantwoord gebleven.

Om te voorkomen dat de zaak maar blijft slepen heeft Omtzigt in 40 nieuwe Kamervragen het kabinet om opheldering gevraagd. Kijk naar een eerder debat over MH17, waarbij Omtzigt meteen bij het begin de knuppel in het hoenderhok gooit..

216 gedachten over “Omtzigt (CDA): “Rutte laks rondom MH17”

  1. Satelietbeelden.
   Een sateliet is niet echt helemaal hetzelfde als een radar.
   Een radar vliegt bvb. niet buiten de aardse atmosfeer in een geostationaire baan om maar iets te noemen.

   En die satelietbeelden zijn wel degelijk beschikbaar gemaakt voor een aantal leden van de OVV. Ze zijn niet publiek gemaakt, wellicht omdat de kwaliteit en resolutie van de beelden (ongetwijfeld beter dan iemand zich ook maar kan voorstellen) nog een amerikaans militair geheim is.
   Jammer is dat wel, hoewel natuurlijk niemand de beelden zou geloven die zijn beslissing al gemaakt heeft.

  2. @argonaut,

   O, dus wij mogen ons vergapen aan de kwaliteit en resolutie van de beelden maar niet van de inhoud!

  3. Hoe ingewikkeld is het, om de satellietbeelden in resolutie iets terug te schroeven om je ergste vijand een hak te zetten..? Lulkoek imo Joop. De beelden tonen iets heel anders aan.
   In mijn gevoel zijn de beelden van de VS extreem helder en expliciet onthullend. Als je dan loopt te schreeuwen als John Kerry, dan toon je toch wat.. ‘Maar dan laten ze zien hoe ver ze zijn’...?? Mijn hemel Joop, wat een ouwe-wijven-theehuis-retoriek.. En wat doet de woordvoerster van het Witte Huis, direct na de aanslag..? Die zegt dat mensen maar op YouTube moeten kijken.. Tja, als de CIA eerst die beelden daarop zet, hoef je zelf niet veel uit te leggen.. Kijk maar op social media.. Mijn hemel..

   Maar wat ik bizar vind, is dat degenen die nu als schaapjes achter de BUK-optie aanlopen, hun volledige mind-set hebben verloren op andere opties… Waarom zouden (ZOALS KEER OP KEER BEWEZEN) ze geen valse vlag-operatie hebben uitgevoerd, met een ECHTE BUK en fake-beelden van het BUK-transport.
   Waarom staat die BUK-lanceertruck ruim 4 uur in het midden van het stadje Torres..?? Om zichtbaar te worden.. waky waky..!

   Lees dit verhaal met een open mind, dus zonder vooringenomenheid en je horizon zal baat hebben bij een ander perspectief..
   http://www.wanttoknow.nl/politiek/oorlog/washington-zit-achter-het-neerhalen-van-mh-17/

  4. Joop De Jong, wat precies begrijp je niet aan de formulering ‘militair geheim’? Jij mag je dus vergapen aan helemaal niets. Dat is niet zo moeilijk te vatten toch dacht ik? Maar er zijn dus wel onderzoekers die ze gezien hebben, maar uiteraard betrouwen jullie niemand van de OVV, het zou eerlijker zijn moest je dat zeggen.

   En Guido, Waarom BUK-332 een paar uur in Torez stond? Wie zal het zeggen, dat moet je aan de russische bemanning vragen. In elk geval zijn er vele foto’s en dashcams van BUK-332 op de dieplader terwijl hij van Koersk naar Donetsk reed en vandaar naar Torez en Shnizhne.
   Jij projecteert hier nu een bepaalde ‘intentie’ op, die natuurlijk naast de kwestie is. Niemand wist vooraf dat ze een Boeing gingen neerschieten, het was de bedoeling om Antonovs van het Oekraiense leger neer te schieten uiteraard. Ze HOEFDEN zich dus ook helemaal niet stiekem te gedragen, ze verwachtten helemaal niet dat er zo’n diepgravend onderzoek zou komen en ze verwachten helemaal geen OSINT-technieken, de russen beginnen nu pas te begrijpen wat dat is en hoe het werkt. 🙂 🙂 🙂

  5. @GuidoJ.,

   “De beelden tonen iets heel anders aan.”

   Precies! Dat verwoordde Ray McGovern als volgt;

   “If the US Government say they have the proof, and they do not show the proof, then there is the opposite to see.”

   Ik houd mij nog steeds vast aan het SU-25 scenario en wel om de volgende redenen:

   1. De leugen van Kiev dat zij geen gevechtsvliegtuigen in de lucht hadden;

   2. De drie leugens van Kiev waarom de primaire radar uitstond;

   3. De ongeïdentificeerde stip op de Oekraïense secundaire radar.

   4. De wijzigingen over de service ceiling van de SU-25 die op diverse infosite werden doorgevoerd. Zo stond er op 1 augustus 2014 op Fliegerweb dat de SU-25 een service ceiling had van 14.600 meter

   http://www.anderweltonline.com/index.php?eID=tx_cms_showpic&file=fileadmin%2Fuser_upload%2FBilder_2014%2FTechnische_Daten_Suchoi_Su-25__1.8.2014_.jpg&md5=89a2382d38114a645644fd8474e99040d6f29fc5&parameters%5B0%5D=YTo0OntzOjU6IndpZHRoIjtzOjQ6IjgwMG0iO3M6NjoiaGVpZ2h0IjtzOjQ6IjYw&parameters%5B1%5D=MG0iO3M6NzoiYm9keVRhZyI7czo0MToiPGJvZHkgc3R5bGU9Im1hcmdpbjowOyBi&parameters%5B2%5D=YWNrZ3JvdW5kOiNmZmY7Ij4iO3M6NDoid3JhcCI7czozNzoiPGEgaHJlZj0iamF2&parameters%5B3%5D=YXNjcmlwdDpjbG9zZSgpOyI%2BIHwgPC9hPiI7fQ%3D%3D

   en deze was op 1 september 2014 teruggebracht naar 7.500 meter, met de opmerking dat de 14.600 meter alleen werd gehaald tijdens een testvlucht. De Nederlandse Wikipedia verwijderde voor mijn ogen alle technische specificaties van de SU-25. Waar normaliter de geschiedenis wordt bijgehouden van alle wijzigingen, was er juist van deze wijziging niets terug te vinden in Wikipedia, wat door sommigen wordt opgevat als; “Dan zal het er ook nooit gestaan hebben.”

   http://www.anderweltonline.com/index.php?eID=tx_cms_showpic&file=fileadmin%2Fuser_upload%2FBilder_2014%2FTechnische_Daten_Suchoi_Su-25__1.9.2014_.jpg&md5=4a772caa45e8e4fe6528019f38eaf3a90e9e97a9&parameters%5B0%5D=YTo0OntzOjU6IndpZHRoIjtzOjQ6IjgwMG0iO3M6NjoiaGVpZ2h0IjtzOjQ6IjYw&parameters%5B1%5D=MG0iO3M6NzoiYm9keVRhZyI7czo0MToiPGJvZHkgc3R5bGU9Im1hcmdpbjowOyBi&parameters%5B2%5D=YWNrZ3JvdW5kOiNmZmY7Ij4iO3M6NDoid3JhcCI7czozNzoiPGEgaHJlZj0iamF2&parameters%5B3%5D=YXNjcmlwdDpjbG9zZSgpOyI%2BIHwgPC9hPiI7fQ%3D%3D

   Daarnaast vertrouw ik het OvV rapport niet als zij zeggen dat er op de Russische bewerkte primaire radar alleen burgervliegtuigen te zien zijn, want dat zou betekenen dat wat de Russen tijdens de persconferentie van 21 juli 2014 hebben verklaard onjuist is, terwijl Kiev al het mogelijke doet te ontkennen dat zij wel SU-25’s in de lucht hadden.

  6. @argonaut,

   “Joop De Jong, wat precies begrijp je niet aan de formulering ‘militair geheim’? Jij mag je dus vergapen aan helemaal niets. Dat is niet zo moeilijk te vatten toch dacht ik? Maar er zijn dus wel onderzoekers die ze gezien hebben, maar uiteraard betrouwen jullie niemand van de OVV, het zou eerlijker zijn moest je dat zeggen.”

   Wat ik van jou niet begrijp is dat jij alles maar klakkeloos aanneemt. Goed, dan hebben één of twee onderzoekers die Amerikaanse satellietbeelden gezien waarvan John Kerry zei dat zij het traject van de BUK hebben kunnen volgen tot aan het verdwijnen van MH-17 toe, maar de OvV mag in haar rapport alleen vermelden dat het om een gebied van 320 vierkante kilometer gaat vanwaaruit die BUK is afgeschoten, dat is toch een beetje vreemd, vindt je niet? Je kan namelijk, zonder het publiek inzicht te geven in die satellietbeelden, de precieze afvuurlocatie in je rapport vermelden zonder daar enige schuldige voor aan te wijzen want daar is het JIT voor. Maar hoofd van de OvV en prominent VVD-lid, mijnheer Tjibbe Joustra, mocht na de presentatie van het rapport in een interview wel zeggen dat het vanaf separatistisch grondgebied was afgevuurd!

  7. Joop de Jong, als jij nog altijd gelooft in de SU-25 optie dan ben jij de goedgelovige hals hier.
   Zelfs de meest fanatieke russen geloven daar ondertussen niet meer in, na de verklaring van BUK-Fabrikant Almaz Antey dat het inderdaad een BUK was die MH17 neerhaalde. (en dan nog wat geneuzel over het type BUK, maar dat was kolder uiteraard.) 🙂
   Maar mensen die het volgen weten al sinds Juli 2014 dat de SU-25 optie onmogelijk was, omdat een SU-25 gewoon geen boeing KAN neerhalen, niet alleen vanwege het Service Ceiling, dat is maar 1 factor, maar ook vanwege de snelheid (veel te laag om een boeing 777 bij te houden), het feit dat er geen drukcabine zit in een SU25, waardoor een piloot dus niet meer kan ademen vanaf 7500 meter (een detail natuurlijk, oekraieners ademen niet uiteraard 🙂 ) en dan is er nog het feit dat een SU-25 geen wapens tot op die hoogte kan brengen en zelfs geen wapens HEEFT die een boeing kan uitschakelen binnen seconden en doen breken zoals kan afgeleid worden uit de data van de FDR en CVR.
   In het beste geval kan een fantasie-SU 25 die op die hoogte kan geraken aan de goede snelheid, met een piloot die minutenlang de adem inhoud een raket afschieten die de motor van zo’n boeing beschadigd waardoor de boeing een noodlanding moet maken. Maar dat is dus NIET gebeurd.
   Voor een doodsklap zoals bij MH 17 gebeurde heb je een BUK nodig, 70 kilo explosieven en Bowtie shrapnels, zoals die ook gevonden werden in het wrak.
   Bovendien hebben we een foto van het BUK-spoor nabij Snizhne, en getuigen die de BUK zagen afgevuurd worden.

   Wat heb je nog meer nodig? Een logisch brein? Een halve kilo objectiviteit.
   Sorry, daar kan ik je niet mee helpen.

   Ik ben persoonlijk van mening dat ieder die vandaag de dag nog vasthoud aan het SU-25 verhaal actief meewerkt aan russische propaganda en desinformatie, mogelijk tegen betaling.

  8. Joop de jong :

   “Goed, dan hebben één of twee onderzoekers die Amerikaanse satellietbeelden gezien waarvan John Kerry zei dat zij het traject van de BUK hebben kunnen volgen tot aan het verdwijnen van MH-17 toe, maar de OvV mag in haar rapport alleen vermelden dat het om een gebied van 320 vierkante kilometer gaat vanwaaruit die BUK is afgeschoten, dat is toch een beetje vreemd, vindt je niet? Je kan namelijk, zonder het publiek inzicht te geven in die satellietbeelden, de precieze afvuurlocatie in je rapport vermelden zonder daar enige schuldige voor aan te wijzen want daar is het JIT voor. Maar hoofd van de OvV en prominent VVD-lid, mijnheer Tjibbe Joustra, mocht na de presentatie van het rapport in een interview wel zeggen dat het vanaf separatistisch grondgebied was afgevuurd!”

   Ja, dat klopt, het is een indicatie dat men best weet hoe het zit, maar officieel kan men nu eenmaal niet alles zeggen wat men weet als bronnen niet mogen onthuld of getoond worden. (zoals dus de amerikaanse satelietbeelden)
   Tjibbe Joustra gebruikt dus de tacktiek van ‘off the record’ zijn persoonlijke mening te geven, maar ieder die tussen de regels kan lezen WEET dat hij informatie heeft over de exacte afvuurlocatie van de BUK-raket.

   Mensen die het spel niet kennen noch de regels kunnen zich daar misschien over verbazen, maar verwondert jou dit echt? Nee toch?

  9. @argonaut,

   “Ik ben persoonlijk van mening dat ieder die vandaag de dag nog vasthoud aan het SU-25 verhaal actief meewerkt aan russische propaganda en desinformatie, mogelijk tegen betaling.”

   Dan heb ik maar één simpele vraag aan jou, waarom moesten er 3 smoesjes verzonnen worden waarom de Oekraïense primaire radar niet werkte en waarom de leugen dat Oekraïne géén SU-25’s in de lucht hadden?

   Voor het geval jij mij het antwoord schuldig moet blijven geef ik jou het antwoord alvast.

   Alles begint met de leugen dat Oekraïne heeft gezegd geen SU-25’s in de lucht te hebben gehad op 17 juli 2014. Dit is weerlegd door een artikel in de NRC (de link kan je vinden in mijn mail aan Pieter Omtzigt). Door deze leugen kan Oekraïne ook haar primaire radarbeelden niet aan de OvV overhandigen omdat daar de SU-25’s op te zien zijn. Dit wordt weer ondersteund door de Oekraïense ruwe secundaire radarbeelden waarop de OvV 2 stippen heeft waargenomen waarvan 1 stip door de OvV is geïdentificeerd als zijnde wrakstukken van MH-17 maar de andere stip blijft ongeïdentificeerd. De tweede stip kan dus geen wrakstuk van MH-17 zijn en ook geen BUK, het enige wat overblijft wat die stip wel kan zijn geweest is een SU-25.

   Nu even de fabeltjes over de service ceiling van de SU-25. Ja, de standaard SU-25 kan inderdaad een hoogte halen van 7.500 meter omdat deze niet beschikt over een drukcabine. Daarom ligt er ook een zuurstofmasker in de cockpit voor het geval de piloot wél boven de 7.500 meter moet stijgen. Daarnaast beschikt de Oekraïense luchtmacht over de zelf verbeterde versie van de SU-25M1, die met gemak de 10.000 meter kan halen en uitgerust kan worden met de R-60 air to air missile.

  10. @argonaut,

   “Ja, dat klopt, het is een indicatie dat men best weet hoe het zit, maar officieel kan men nu eenmaal niet alles zeggen wat men weet als bronnen niet mogen onthuld of getoond worden. (zoals dus de amerikaanse satelietbeelden)”

   Kom, kom, @argonaut, doe niet zo benauwd (dat rijmt ook nog). Als de OvV cruciaal bewijsmateriaal uit het rapport kan houden, dan kan een simpele link naar een bron ook wel vermeden worden, toch?

   “Tjibbe Joustra gebruikt dus de tacktiek van ‘off the record’ zijn persoonlijke mening te geven, maar ieder die tussen de regels kan lezen WEET dat hij informatie heeft over de exacte afvuurlocatie van de BUK-raket.”

   Tjibbe Joustra mag niet uit persoonlijke titel spreken omdat hij 24/7 een ambtenaar is, in dienst van de overheid. Wat Tjibbe Joustra heeft gedaan is een voorzetje geven aan het JIT en hoe het onderzoek verder moet verlopen. Dat weet iedereen, jij toch ook?

   “Mensen die het spel niet kennen noch de regels kunnen zich daar misschien over verbazen, maar verwondert jou dit echt? Nee toch?”

   Nee, het verbaast mij niets. De voorganger van Tjibbe Joustra, Mr. Pieter van Vollenhoven, zei al dat er niet zoiets bestond als onafhankelijke onderzoeken.

  11. @argonaut,

   “Wat heb je nog meer nodig? Een logisch brein? Een halve kilo objectiviteit.
   Sorry, daar kan ik je niet mee helpen.”

   Ik jou wel en dat heb ik net gedaan!

  12. Wel Joop De Jong, je maakt nogal makkelijk conclusies lijkt me en gaat slordig om met wat we wel weten.

   “waarom moesten er 3 smoesjes verzonnen worden waarom de Oekraïense primaire radar niet werkte en waarom de leugen dat Oekraïne géén SU-25’s in de lucht hadden?”

   We weten niet of dat smoesjes zijn en of de Oekraiense primaire radar echt werkte of niet, feit is dat beschikbare data gedeeld moet worden en dat dat niet is gebeurd, dat is niet toelaatbaar. Het Oekraiense verhaal is schimmig, dat zeker maar als jij weet hoe het echt zit, wat doe je dan op WTK? Dan moet je met je bewijs bij de OVV zitten natuurlijk.
   Wat betreft SU-25’s : er is geen bewijs voorhanden dat er effectief Oekraiense SU-25’s in de lucht waren op 17 Juli 2014. Getuigen op de grond zijn uiteraard geen bewijs, dat snap jij ook wel. Russische primaire radar-data zou wel een bewijs zijn; maar waar is die? Rara?
   Rusland staat wel degelijk op de beklaagdenbank momenteel, al was het maar in de westerse pers, en zou (volgens jullie) makkelijk zijn onschuld kunnen bewijzen maar doet het niet. Waarom niet? Zijn het idioten of masochisten? Ik denk het niet. 🙂

   “Door deze leugen kan Oekraïne ook haar primaire radarbeelden niet aan de OvV overhandigen omdat daar de SU-25’s op te zien zijn.”

   Mogelijk, nu het nog bewijzen he….

   “Dit wordt weer ondersteund door de Oekraïense ruwe secundaire radarbeelden waarop de OvV 2 stippen heeft waargenomen waarvan 1 stip door de OvV is geïdentificeerd als zijnde wrakstukken van MH-17 maar de andere stip blijft ongeïdentificeerd. De tweede stip kan dus geen wrakstuk van MH-17 zijn en ook geen BUK, het enige wat overblijft wat die stip wel kan zijn geweest is een SU-25.”

   Ach zo, een stip (als die er al was, graag pag. van het OVV Rapport waar dat staat) kan enkel maar een SU-25 zijn. Grappig. 🙂

   “Nu even de fabeltjes over de service ceiling van de SU-25. Ja, de standaard SU-25 kan inderdaad een hoogte halen van 7.500 meter omdat deze niet beschikt over een drukcabine. Daarom ligt er ook een zuurstofmasker in de cockpit voor het geval de piloot wél boven de 7.500 meter moet stijgen. Daarnaast beschikt de Oekraïense luchtmacht over de zelf verbeterde versie van de SU-25M1, die met gemak de 10.000 meter kan halen en uitgerust kan worden met de R-60 air to air missile.”

   Het is geen fabeltje, het staat er echt op de site van Sukhoi. Nu is modificatie uiteraard mogelijk maar dat doet niets af van een paar staalharde feiten waar jij constant omheen fietst : De snelheid van een SU-25 islager dan die van een Boeing 777, zelfs een SU-25M1 kan met volle bewapening niet tot 10 000 meter klimmen en met -R-60 AA missiles KAN je geen Boeing een doodsklap geven zodat we , cfr data van FDR en CVR,na raketdetonatie binnen een factie van een seconde een totaal geimmobiliseerd en onbestuurbaar vliegtuig hebben.

   Of ga je nu beweren dat Oekraiene een speciale SU-25 heeft gebouwd, die met een zware raket van 70 kilo tot 10000 meter kon klimmen en dan nog sneller viegen dan een Boeing 777 en zo MH17 heeft neergeschote?

   De vraag die zich dan stelt is : Waarom hebben ze dan geen SU-27 gebruikt die dat STANDAARD kan zoiets en waarvan Oekraiene er ook een paar staan heeft?
   Dat was zeker te gemakkelijk? 🙂 🙂 🙂

  13. @argonaut,

   “Wel Joop De Jong, je maakt nogal makkelijk conclusies lijkt me en gaat slordig om met wat we wel weten.”

   O, gaan wij zo’n discussie voeren? Ik maak nergens makkelijke conclusies en de conclusies die ik maak komen uit de mond van de Oekraïense overheid. Ontken jij dat Kiev heeft gezegd dat zij op 17 juli 2014 geen enkele SU-25 in de lucht hadden en jij maakt zeker ook altijd gebruik van 3 smoesjes (leugens) als jij bepaalde gegevens niet wilt overhandigen? Nou, dan weet ik in ieder geval wat voor ’n ‘eerlijk’ persoon ik hier voor mij heb! Weet jij het verschil al tussen Kiev en Dnjepr en dat de Kiev transcriptie niet in het OvV rapport staat?

  14. “Wat betreft SU-25’s : er is geen bewijs voorhanden dat er effectief Oekraiense SU-25’s in de lucht waren op 17 Juli 2014. Getuigen op de grond zijn uiteraard geen bewijs, dat snap jij ook wel. Russische primaire radar-data zou wel een bewijs zijn; maar waar is die? Rara?”

   Hier zeg jij dus dat Rusland verantwoordelijk is voor Oekraïense SU-25’s in Oekraïens luchtruim, heb jij geen betere smoes (leugen) om jouw verantwoordelijkheid op af te schuiven?

  15. @argonaut,

   “We weten niet of dat smoesjes zijn en of de Oekraiense primaire radar echt werkte of niet, feit is dat beschikbare data gedeeld moet worden en dat dat niet is gebeurd, dat is niet toelaatbaar. Het Oekraiense verhaal is schimmig, dat zeker maar als jij weet hoe het echt zit, wat doe je dan op WTK? Dan moet je met je bewijs bij de OVV zitten natuurlijk.”

   O, dus jij kan geen connectie leggen tussen een leugen en een leugen, die ik jou dus duidelijk heb uitgelegd? Ik naar de OvV? Nee, die zijn alleen geïnteresseerd in de gegevens van Bellingcat en de Atlantic Council.

  16. @argonaut,

   “Mogelijk, nu het nog bewijzen he….”

   Dit geeft precies aan wie jij bent! Jij hebt de bewijzen, ik vraag jou erom en jij hebt 3 smoesjes (leugens) nodig om mij te vertellen waarom jij die bewijzen niet hebt! Er waren SU-25’s in de lucht, @argonaut, dat is een vast gegeven, dus moet ook de primaire radar hebben gewerkt!

  17. @argonaut,
   “Ach zo, een stip (als die er al was, graag pag. van het OVV Rapport waar dat staat) kan enkel maar een SU-25 zijn. Grappig.”
   Grappig! 🙂 Jij vindt het vast niet erg dat ik jou die informatie niet geef, jij bent tenslotte ook niet zo scheutig met je informatie over de transcriptie van de Kiev tapes!

  18. @argonaut, Ondertussen vindt jij het kennelijk wel ‘grappig’ dat MH-17 is neergehaald door een Oekraïense SU-25?

  19. @argonaut,

   “Het is geen fabeltje, het staat er echt op de site van Sukhoi.”

   Tja, en ik heb jou ook geschreven dat dat het ‘instapmodel’ betreft!

   “Nu is modificatie uiteraard mogelijk maar dat doet niets af van een paar staalharde feiten waar jij constant omheen fietst :”

   Heb jij weleens van combineren gehoord, @argonaut? Dus jij acht het onmogelijk dat een SU-25 tot 5.000 meter klimt, een R-60 afvuurt met een snelheid van Mach 2.7 en de klus daarna klaart met zijn 30mm. boordkanon?

  20. Joop, ik denk niet dat Argonaut nog de kans krijgt te reageren, maar je mag gerust doorgaan tegen jezelf te praten

  21. @argonaut,

   “Of ga je nu beweren dat Oekraiene een speciale SU-25 heeft gebouwd, die met een zware raket van 70 kilo tot 10000 meter kon klimmen en dan nog sneller viegen dan een Boeing 777 en zo MH17 heeft neergeschote?”

   Nee, ik ga beweren dat jij niet zo goed op de hoogte bent! Een R-60 weegt 43,5 kg, inclusief de warhead van 3 kg. Dat verklaart ook het feit waarom er zo weinig bow-tied fragmenten zijn gevonden!

  22. @argonaut,
   “De vraag die zich dan stelt is : Waarom hebben ze dan geen SU-27 gebruikt die dat STANDAARD kan zoiets en waarvan Oekraiene er ook een paar staan heeft?”
   O, jij begrijpt ook al niet waarom de discussie over de sevice ceiling van de SU-25 werd gevoerd? Wat weet jij eigenlijk wél?
   “Dat was zeker te gemakkelijk?” Nee, dat was juist moeilijker om te verbergen!

  23. Joop De Jong; De Kiev ATC transmission met MH17 is niet vrijgegeven. Je weet dat best of zou dat moeten weten. Feit is dat MH17 BINNEN corridor L980 vloog en klom van FL310 naar FL330 tussen PEKIT en RND is dat nu ook al verdacht?
   Wat precies is jouw probleem met die info?

  24. Joop De Jong : “Er waren SU-25’s in de lucht, @argonaut, dat is een vast gegeven, dus moet ook de primaire radar hebben gewerkt!”
   Volgens jou dus, maar waar is het bewijs dat er SU-25’s in de lucht waren boven Torez en omgeving op 17/7/2014. Ik ken het niet, de OVV ook niet. Jij dus wel blijkbaar, waw, dat is exceptioneel. Waarom verberg je het voor ons? Is het een mysterie of geheim dat je niet wil delen?

   Spannend! 🙂

  25. @Joop de Jong :
   “Heb jij weleens van combineren gehoord, @argonaut? Dus jij acht het onmogelijk dat een SU-25 tot 5.000 meter klimt, een R-60 afvuurt met een snelheid van Mach 2.7 en de klus daarna klaart met zijn 30mm. boordkanon”

   Yep, totaal onmogelijk inderdaad.
   En niet alleen arme, simpele ik hoor.

   Ook mensen als Nick De Larringa van Janes Defense Weekly bvb.

   http://www.bbc.com/news/magazine-35706048

   “Nick de Larrinaga, European editor of IHS Jane’s Defence Weekly, says the idea is “absolute nonsense”. The Su-25 is a close air-support aircraft, designed to operate just above ground level, attacking tanks and other vehicles, he says. It’s “effectively a flying tank”, which doesn’t have a pressurised cockpit. As such, it is not designed to operate at high altitude and shoot down aircraft – which is a major problem for the Russian theory, given that we know MH17 was flying at 33,000ft (10,000m) when it was hit.”

   Of Gordon Duff van het interessante fantasy-magazine Veterans Today, op RT zelfs….. Van een onvoorwaardelijke overgave gesproken : dit is er een voor het boekje :

   https://www.rt.com/op-edge/240021-mh17-investigation-su25-ukraine/

   “The claim that it was an SU-25 is unsupportable”

   Ex-piloot Scott Locklin :
   https://scottlocklin.wordpress.com/2014/07/21/can-the-su-25-intercept-and-shoot-down-a-777/

   “Whatever it was, it wasn’t an Su-25.”

   En natuurlijk de vrienden van Bellingcat die WEL de juiste vragen stellen, om een voorbeeld aan te nemen :

   https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/01/10/su-25-mh17-and-the-problems-with-keeping-a-story-straight/

   “Another question to be asked is why a heat seeking R-60 missile would hit the flight deck of MH17, instead of the hottest part of the aircraft, the engines? Why, if the SU-25 was below MH17 as claimed by the anonymous witness in December, are there signs of entry damage from shrapnel on the roof of the flight deck?

   The list of these questions goes on, and it seems that not only is the SU-25 narrative a fractured and contradictory mess, but requires the equipment used to act in such a way that it resembles a strike by a Buk missile rather than an attack by a SU-25. Given that these claims keep on coming it seems not unreasonable to ask that next time a claim is made about a SU-25 being used to shoot down MH17 that we are given something more than mystery witnesses, dubious theories, dodgy experts, and fake evidence.”

  26. @argonaut,
   “De Kiev ATC transmission met MH17 is niet vrijgegeven. Je weet dat best of zou dat moeten weten. Feit is dat MH17 BINNEN corridor L980 vloog en klom van FL310 naar FL330 tussen PEKIT en RND is dat nu ook al verdacht?
   Wat precies is jouw probleem met die info?” Dat de Kiev ATC transmission met MH17 niet is vrijgegeven, die is er namelijk niet! Kennelijk behoor jij tot die naïeve personen die alles wat niet is vrijgegeven voor zoete koek slikt!

  27. @argonaut, “Waarom verberg je het voor ons?”
   Ga jij nu het domme mannetje spelen?

  28. @argonaut, “Yep, totaal onmogelijk inderdaad.”
   Toch wel vreemd, als de R-60 tot het standaard wapenarsenaal van de SU-25 behoort, vindt je niet?

  29. Joop, Over die R-60, ik denk dat je de contra-argumenten dus niet begrijpt he. Welke R-60 vliegt VOORBIJ het vliegtuig, voorbij de warme motoren en ontploft 20 meter VOOR de cockpit?
   Dat lijkt verdacht veel op een BUK die werkt met radar en proximity sensors en NIET met hittezoekende sensoren zoals de R60. Bovendien is de SCHADE compleet conform een BUK-raket.
   Wat jij in feite beweert is dat een R-60 raket zich PRECIES kan gedragen en PRECIES de schade toebrengen die een 2 keer zwaardere BUK-raket kan. Vreemd hoor : Omdat het volgens jou een SU25 MOET zijn, MOET het dus ook een R-60 raket zijn en negeer je de impactschade die EXACT die van een BUK-raket is.
   Hmmm, was het dan een SU-25 met een BUK-raket eronder waar men R-60 had opgeschilderd? Ik kan jouw ‘logica’ totaal niet meer volgen. Ergens schort er iets. 😐

  30. @argonaut,

   “Ik kan jouw ‘logica’ totaal niet meer volgen. Ergens schort er iets.”

   Inderdaad, ergens schort er iets aan jou! Een BUK met twee bow-ties? Nou vooruit, ik geef je er één cadeau, drie bow-ties!

 1. Rutte kan helemaal niets beslissen, niet in deze questie en ook niet in andere gevallen van belang, zo als het laatste referendum, de kleine EU landen doen mee voor spek en bonen, terwijl het grote geheel dus de EU wordt geregeerd van uit the USA, ze doen en laten gewoon waar zij zin in hebben, nu weer een zooitje raketten in Roemenië, van de zogenaamde NATO verdedegings organisatie, het wachten is op dat inmens kleine foutje, le moment venu, dat WWIII atoom oorlog begint, persoonlijk denk ik dat, Putin op een gegeven moment wel in moet grijpen, Rusland wordt aan alle zijden belaagt, gelukkig hebben ze superieure wapens, dus who knows kruipen we toch nog door het oog van de naald, ’t is te hopen voor onze kinderen en klein kinderen, groet Jenne

  1. MH17 was een vliegramp die uiteindelijk geopolitiek bleek te zijn. Amerikaans buitenlands beleid bepaalde uiteindelijk wat door pilitici gezegd werd en wat vooral niet gezegd werd, wat gedaan werd en wat vooral niet gedaan werd. NL bewijst keer op keer dat het nog altijd stevig aan het handje loopt van Washington op het vlak van foreign policy. De ramp met de MH17 zorgde eerst voor oprechte emoties, maar later zijn er uiteindelijk, achter gesloten deuren, afwegingen en deals gemaakt die klaarblijkelijk belangrijker waren dan de ramp.

  2. Dat Rutte maar beperkt kan beslissen buiten de landsgrenzen van Nederland, ja dat is natuurlijk zo.
   Maar heb nooit geweten dat Rusland superieure wapens zou hebben? Volgens mij zou juist de US superieur zijn met allerlei ruimte wapen technieken die tot op heden niet zijn ingezet? Of heb jij andere informatie Jenne?

  3. Tanja de Groot,

   Als de USA-CIA-Israel-Mossad etc, over betere wapens zouden beschikken, hadden ze Putin al lang van de kaart geveegt.
   Putin heeft persoonlijk aan Obama dus de USA, belooft dat bij een eventuele oorlog, the USA niet buiten schot zouden blijven, als wat ze tot op heden alles kapot gemaakt en zelf geen krasje hebben op gelopen.
   De Russen hebben op electronica en andere technieken een grote voorsprong.
   Hun Balistische raketten komen met zo’n snelheid op je toe, dat deze niet te stoppen zijn etc.
   Wat je krijgt te zien, is een spel, wat je niet krijgt te zien, daar zit het geniep.
   Chemische biologische oorlogs voering, de USA hebben een enorme biologische chemische oorlogs producten fabriek in de oude Sovjet republiek Georgië neer gezet op korte afstand van de nu Russische grens, kraantje open en hup !
   groet Jenne

  4. Oja? Dan moeten ze die kraantjes maar snel open zetten dan. Kan niet wachten.

  5. Jenne, hier even een demonstratie van modern russisch materiaal:

   https://www.youtube.com/watch?v=8-7e4jcusc4

   Putin wil een nieuwe Militaire jeep van binnen bekijken maar krijgt de deur niet open, generaal probeert het maar breekt de handgreep af.
   Hij probeert dan maar langs de binnenkant maar zonder succes.

   Ziedaar de fantastische technologie van de russen.
   Als ze ooit in hun voertuigen raken wordt het serieus oppassen. 🙂

  6. Ja zo iets wordt natuurlijk breed uit gemeten, en over de hele in hun handen zijn de wereldpers media ten toon gesteld, het is ook een lachertje, behalve voor de gene die hier responsable voor is, dat laat niet lang op zich wachten.

   Nou ik ga je niet bestoken met alle flops van de USA, want dat is een beetje zinloos, zit ik volgende week nog aan je te schrijven.

  7. Tanja slaap jij niet in het zelfde bed als Argonaut, je geschrijf lijkt sprekend op het zijne, en pas jij maar op je eigen kraantje !

  1. -beledigend verwijderd-
   Vergeef me als ik niet punt per punt weerleg, hoewel dat uiteraard a piece of cake is. Laat ik enkel dit eruitnemen: ” Dus jij acht het onmogelijk dat een SU-25 tot 5.000 meter klimt, een R-60 afvuurt met een snelheid van Mach 2.7 en de klus daarna klaart met zijn 30mm. boordkanon?”
   Yep, dat acht ik en zowat elke militaire specialist ter zake volkomen onmogelijk. Een naam? Nick De Larrinaga van Janes Defense Weekly? https://twitter.com/NickJDWEurope/status/727805535165124608

   Ex-piloot Scott Locklin: https://scottlocklin.wordpress.com/2014/07/21/can-the-su-25-intercept-and-shoot-down-a-777/
   “Whatever it was, it wasn’t an Su-25. There is also no use going all “Guns of August” on the Russians over something that was very likely beyond their control. Here’s hoping all parties concerned learn to resolve their differences in a civilized manner.”
   Zelfs Gordon Duff van het conspiracy-vod Veterans Today geeft het toe op propaganda-kanaal RT, dat is echt wel een unconditional surrender in feite: https://www.rt.com/op-edge/240021-mh17-investigation-su25-ukraine/
   “The claim that it was an SU-25 is unsupportable”
   En onze vrienden bij Bellingcat natuurlijk die WEL de juiste vragen stellen, neem daar eens een voorbeeld aan aub: https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/01/10/su-25-mh17-and-the-problems-with-keeping-a-story-straight/

   “Another question to be asked is why a heat seeking R-60 missile would hit the flight deck of MH17, instead of the hottest part of the aircraft, the engines? Why, if the SU-25 was below MH17 as claimed by the anonymous witness in December, are there signs of entry damage from shrapnel on the roof of the flight deck?
   The list of these questions goes on, and it seems that not only is the SU-25 narrative a fractured and contradictory mess, but requires the equipment used to act in such a way that it resembles a strike by a Buk missile rather than an attack by a SU-25. Given that these claims keep on coming it seems not unreasonable to ask that next time a claim is made about a SU-25 being used to shoot down MH17 that we are given something more than mystery witnesses, dubious theories, dodgy experts, and fake evidence.”

 2. De volgende mail heb ik gisteren aan Pieter Omtzigt gestuurd.

  Hallo Pieter,

  Waarom de tapes van Kiev Air Traffic Control en MH-17 er niet zijn! Dit zijn twee krantenartikelen na de eerste dag van de ramp.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10975524/Crashed-MH17-flight-was-300-miles-off-typical-course.html

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2696975/Putin-blames-Ukraine-loss-Flight-MH17-298-innocent-souls-DOESNT-deny-Russian-separatists-shot-missile-McCain-warns-Hell-pay.html

  http://www.globalresearch.ca/spanish-air-controller-kiev-borispol-airport-ukraine-military-shot-down-boeing-mh17/5391888

  Het is glashelder, MH-17 vloog niet zijn oorspronkelijke route op 17 juli 2014 en is door Kiev ATC naar oorlogsgebied geleid, vandaar dat de Kiev tapes niet beschikbaar zijn. Lees ook de Twitter berichten van @spainbuca, een Spaanse air traffic controller werkzaam in Kiev. Deze werden opgevoerd als zijnde fake maar zijn het allerminst.

  Waarom er geen Oekraïense primaire radarbeelden zijn!

  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/07/11/boven-oekraine-vond-tijdens-ramp-mh17-een-luchtoorlog-plaats

  Ook dit is glashelder, Oekraïne heeft gelogen over het feit dat zij geen gevechtsvliegtuigen in de lucht hadden op 17 juli 2014 en het feit dat Oekraïne haar primaire radarbeelden niet wil overhandigen spreekt boekdelen.

  Conclusie
  Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te ontdekken dat er twee cruciale bewijsstukken ontbreken in het OvV rapport, of deze nu behoren tot staatsgeheim of dat zij er gewoon niet zijn, die bovenstaande hadden kunnen ontkrachten. Door het ontbreken van deze twee cruciale bewijsstukken ben ik daarom in de volle overtuiging dat MH-17 niet is neergehaald door een BUK maar door een SU-25, met als doel de Europese sancties op Rusland te verscherpen. Bedoel ik daarmee kwade opzet? Ja, ik bedoel daarmee kwade opzet, een één-tweetje tussen Washington en Kiev. De één liegt dat hij satellietbeelden heeft van de lancering, het traject van de BUK en het verdwijnen van MH-17, en de ander liegt over de Kiev tapes, de gevechtsvliegtuigen en de primaire radarbeelden. Daarnaast kan ik het OvV rapport niet zien als een onafhankelijk rapport, omdat het hoofd van de OvV lid is van een regeringspartij. Mark Rutte mag boos worden over complottheorieën maar dan moet hij er ook voor zorgen dat er geen aanleidingen zijn voor complottheorieën. Maar dit is géén complottheorie, dit is een complotfeit!

  I rest my case.

  Met vriendelijke groet,

  Joop de Jong

  1. Joop de Jong.
   Ik heb er veel waardering voor dat je deze mail naar Pieter Omtzigt hebt gestuurd alleen blijft het de vraag wat er verder mee gebeurd en of je ook antwoord krijgt.

  2. @Arnold2,

   Het zal je misschien verbazen maar Pieter Omtzigt is de enige politicus van wie ik persoonlijk bericht terug krijg. Vanmorgen om 07:48 mailde Pieter;

   Beste Joop,

   dank voor je mail> ik blijf hameren op de beelden, wat de anderen ook zeggen,

   Pieter

   Op 26 februari 2016 antwoordde Pieter Omtzigt mij het volgende;

   Beste Joop,

   De antwoorden waren mij ook veel te vaag.

   Men identificeert overigens maar een van de twee ongeïdentificeerde radarobjecten vlakbij MH17 als brokstukken. Het andere wordt niet geïdentificeerd,

   Pieter

   Opmerkelijk, niet? Er zijn twee objecten op de radar te zien waarvan de OvV maar aanneemt dat het wrakstukken van MH-17 zijn en het andere object laat de OvV maar voor wat het is!

   _______________________________________
   dr. P.H. (Pieter) Omtzigt
   Lid van de Tweede Kamer voor het CDA
   Plein 2
   Postbus 20018
   2500 EA ’s Gravenhage
   pieter.omtzigt@tweedekamer.nl
   http://www.cda.nl/omtzigt

  3. De hete brij waar hier ’toevallig’ omheen wordt gedraaid is natuurlijk : waarom geeft Rusland de primaire radar-data niet vrij?

   Als er dan toch ECHT oekraiense jets nabij MH 17 vlogen (ik vermoed zeer sterk van niet in feite, maar dat ben ik weer natuurlijk, wat weet ik, nietwaar+ 🙂 ) dan kan Rusland dat op 1 dag zwart op wit bewijzen door die primaire radar-data aan de OVV te bezorgen. Dan zijn ze ook meteen van al die beschuldigiginen vanaf.

   Maar we zijn nu bijna 2 jaar verder en dat gebeurt dus niet, terwijl dit duidelijk een schending is van de ICAO-richtlijnen en de nederlandse regering rusland dus zou kunnen vervolgen voor een rechtbank hiervoor.
   Maar dat gebeurt dus blijkbaar ook (nog) niet.

   Wie kan een goede reden verzinnen WAAROM rusland zijn primaire radardata niet wil vrijgeven en zo hun onschuld bewijzen?
   Rarara?

  4. @argonaut,

   “De hete brij waar hier ‘toevallig’ omheen wordt gedraaid is natuurlijk : waarom geeft Rusland de primaire radar-data niet vrij?”

   De bewijslast ligt toevallig niet bij Rusland, vriend, dus, hoezo wordt er om de hete brij heen gedraaid? Is MH-17 boven Russisch grondgebied neergehaald of boven Oekraïens grondgebied? Ik vraag dus aan jou waar de Kiev tapes en de Oekraïense primaire radarbeelden zijn? Hiermee kan jij namelijk bewijzen dat:

   A] MH-17 de route vloog zoals hij die normaliter altijd vloog;
   B] Er geen SU-25’s in de lucht waren.

  5. Joop de Jong.
   Het is heel netjes dat Pieter Omtzigt fatsoenlijk antwoord geeft.
   Zoals ik 5.2 lees is hij ook in het beantwoorden van uw mail erg correct wat ik zeer respectabel vind.
   Deze man toont karakter en doorzettingsvermogen waarmee hij naar mijn mening uitdrukking geeft aan de wil om de waarheid boven tafel te krijgen wat van vele andere kamer leden helaas niet gezegd kan worden.
   Rutte kan daar een voorbeeld aan nemen alleen vrees ik dat dat niet gaat gebeuren.

  6. Argonaut, waarom geeft Rusland primaire radardata niet vrij?
   Wat is dit voor een bullshit opmerking?
   Hetzelfde geldt toch voor de rest?
   Misschien is het antwoord dat deze er niet zijn, omdat satellieten mogelijkerwijze niet bestaan…
   Dit is evenwel weer een ander onderwerp 😉
   Maar misschien dat het meer dan wenselijk een ander zicht op radaren en gegevens biedt.
   Het konijnenhol is diep, zeer diep…

  7. Er is maar 1 conclusie mogelijk. Het veronderstelde “niet vrijgeven” van de radarbeelden die rusland aan de schandpaal nagelen, betekend dat ze er totaal niet zijn. Al de geheimzinnigheid eromheen is alleen maar om de illusie in stand te houden dat de besculdigingen op feitenmateriaal stoelt. Als die radarbeelden er echt waren had de VS er alle belang bij deze te publiceren. Maar deden dat niet. En waarom? De beelden die beweert werden dat er waren, zijn er niet of hebben laten niet zien wat men graag wilde laten zien. De werkelijke beelden/gegevens zouden dus alleen maar afbreuk doen, dus, NIET vrijgeven. De illusie van wat er gebeurd zou zijn werd hierdoor (pseudo)waarheid.

  8. In die zin geloof ik ook dat de Russen zomaar de beelden ineens WEL zouden kunnen laten opduiken en nu vertellen dat ze er niet zijn.. Zie hierboven in artikel..!
   Wanneer er dan een officieel verzoek komt, in de verwachting dat Rusland ze niet heeft, zodat het land kan worden veroordeeld, komen ze ‘ineens’ wel weer boven water..

  9. En dan gaan we weer een jaartje of wat soebatten en van alles en iedereen zwart maken omdat er “geknoeid is” met de radarbeelden. En zo ettert het maar voort.

  10. Jos 5.9, het lijkt me toch dat als alles van meet af aan zeer duidelijk was, we niet hadden hoeven soebatten. Een kind kan de was doen, zeg me, dat snap jij toch ook wel….

  11. Autonoom, ik had een hint gegeven 😉
   Ik denk dat satellieten niet bestaan, hoe dan ook, als dit waar is, dan weten we ook over het waarom van al dit gekontdraai…
   Nogmaals, het konijnenhol gaat veel dieper, de NASA is hoe dan ook absolute bullshit.
   Zo, en nu anderen weer 😉

  12. Anna, ja hoor satelieten bestaan niet.
   En kaas uiteraard ook niet. De hele melksector is een hoax om geld binnen
   te rijven, je betaalt eigenlijk voor geel plastic met kaassmaak.

   Zo, dat is ook al weer opgehelderd, nog iets?

  13. Pieter Omtzigt reageert heel gereserveerd op Joop’s brief en gaat begrijpelijkerwijs niet mee in zijn suggesties.
   Joop de jong: “Het is glashelder, MH-17 vloog niet zijn oorspronkelijke route op 17 juli 2014 en is door Kiev ATC naar oorlogsgebied geleid”. Dat klopt.
   De Telegraph link van Joop meldt: “The crashed MH17 flight took a route 300 miles to the north of its usual path …”. Dat is niet onlogisch gezien de meteorologische situatie met onweerswolken tot 35000 ft boven de oorspronkelijke route. ‘Weather’ wordt ook gemeld in het transcript in bijlage G van het OVV rapport. Ook Air India flight AI113 en Singapore Airlines jet SQ351 vlogen in hetzelfde gebied, zie http://www.sunday-guardian.com/investigation/air-india-flew-33-times-over-ukraine-in-seven-days-prior-to-mh17-incident.
   Het NRC artikel van Joop meldt slechts dat SU-25 toestellen grondbombardementen uitvoerden op 16 en 17 juli, niet dat er op het moment dat MH17 overkwam SU-25’s in de buurt van MH-17 waren. De “boekdelen” volgen niet uit het artikel, maar uit de interpretatie van Joop.
   Joop zegt (1.13): “De tweede stip kan dus geen wrakstuk van MH-17 zijn “. Dat kan prima. Het enige dat gezegd wordt is dat het niet is geïdentificeerd. Alle opties liggen dus open. Dus ook een wrakstuk en ook een SU-25, die een paar kilometer lager vloog. Wij hebben simpelweg onvoldoende informatie hieromtrent een definitief oordeel te kunnen vellen.

  14. @Erna,

   “Het NRC artikel van Joop meldt slechts dat SU-25 toestellen grondbombardementen uitvoerden op 16 en 17 juli, niet dat er op het moment dat MH17 overkwam SU-25’s in de buurt van MH-17 waren. De “boekdelen” volgen niet uit het artikel, maar uit de interpretatie van Joop.”

   Ik begrijp niet waarom jij die uitspraken aan mij toedicht? Ik baseer mij op uitspraken van de Oekraïense overheid, die gezegd hebben dat zij op 17 juli 2014 helemaal geen gevechtsvliegtuigen in de lucht hadden, dus ook niet om gronddoelen te bombarderen. Dat was volgens Kiev ook één van hun smoesjes (leugens) waarom hun primaire radar uitstond!

  15. Erna, ik wil toch even verwijzen naar de chat, want Arie was blij met jouw posting. Wat ik graag zou weillen weten of inderdaad de chat jouw postings mede mogelijk heeft gemaakt.
   Ik ben je eeuwig dankbaar als je daar een eerlijk antwoord op wil geven…
   En hoop Arie mét mij…

  16. Mensen doen en zijn niet eerlijk Erna helaas, ik voel me misschien geroepen om deze oneerlijkheid aan de kaart te stellen.
   Wat zijn jouw intenties, wás het om Arie?
   Ik verwacht een eerlijk antwoord terug…

  17. @Anna. 5.16. Nee de chats hebben dat niet mogelijk gemaakt. Dat is het eerlijke antwoord. Maar het is inderdaad goed wanneer mensen de chats volgen als ze nog interesse hebben in Arie

  18. @Anna, 5.17. Kijk Anna. Zo heel moeilijk is het allemaal niet. Wij beschikken over een beperkte hoeveelheid informatie. Je kunt dan meerdere (elkaar tegensprekende) theorieën (hypothesen in de wetenschap) bedenken die allen passen bij die beschikbare informatie. Zou er meer informatie beschikbaar zijn, dan zouden sommige theorieën afvallen. Als alle informatie beschikbaar zou zijn dan houdt uiteindelijk maximaal (maximaal, omdat alle oorspronkelijk bedachte theorieën fout kunnen zijn) 1 theorie stand (de waarheid).
   Omdat we slechts beschikken over een beperkte hoeveelheid informatie, moeten we ons toeleggen op AANNAMEN om mogelijke theorieën te kwalificeren als waar of onwaar (of als waarschijnlijk en minder waarschijnlijk). En daar gaat het meestal mis, omdat er gerede kans is dat er vooringenomenheid (bias in de wetenschap) insluipt in de aannamen.
   Voorbeeld. In 1.13 NEEMT Joop AAN dat de tweede niet geidentificeerde stip een SU-25 is en wellicht een “SU-25M1, die met gemak de 10.000 meter kan halen”. Deze aanname gebruikt hij om zijn theorie te bevestigen dat een SU-25 MH-17 heeft neergehaald. Maar hoe waarschijnlijk is het dat die aanname klopt met de werkelijkheid??

   Kijk daarom altijd naar de aannamen die mensen doen om hun theorie te ondersteunen en probeer deze aannamen te toetsen op hun waarschijnlijkheid. Dat vereist het verzamelen van additionele informatie, oftewel het doen van onderzoek. En dat is een vak apart, waar maar weinigen echt goed in zijn, omdat het vaak taai en voor velen daarom saai is. Veel makkelijker is het om het vooringenomen standpunt te verdedigen. Op discussie fora laten velen zich verleiden tot deze laatste strategie. Maar als waarheidsvinding het doel is, dan is samenwerking teneinde aannamen te toetsen efficienter dan elkaar de maat nemen en proberen te overtuigen van het vooringenomen standpunt. Dat laatste levert geen extra inzichten op.

  19. Dank voor je reactie Erna,
   in dat opzicht moet onze Arie het feitelijk zonder jou doen:)Het is inzake de MH17 één complete warboel, ik hoop en mag veronderstellen dat jij hetzelfde beaamt…
   Daarnaast stel ik dat het om redenen op deze manier gebeurd, en dat dit hele verhaal dus kennelijk BS is.
   Er worden hier agendaas en belangen verdedigt die het menselijke doel niet dienen.
   Zou graag daarop jouw visie willen horen, mijn groeten Erna 😉

  20. Erna.
   In jouw reactie (14.16) vraag je mij woorden die in het AD gepubliceerd zijn te veranderen namelijk volgens jou moest ik dan het woord “al” vervangen door het woord “vervolgens”.
   Als dat jouw manier is om de waarheid te achterhalen dan ben jij degene die bewust de boel besodemieterd.
   Ik ga er namelijk vanuit dat het AD Timmermans letterlijk geciteerd heeft en moest dat niet zo zijn dan had Timmermans denk ik allang van zich laten horen of het AD op het matje geroepen.
   Ook hetgeen wat in het OVV rapport staat beschouw ik als hun definitieve beeld wat zij na lang onderzoek hebben gevormd en in het rapport hebben vermeld.
   Als we daar niet meer vanuit mogen gaan dan heeft namelijk ook het rapport geen betekenis meer.
   Verder schreef je dat het artikel met de uitleg van Timmermans vroeg in het onderzoek stadium was namelijk 29/8 en dat is dus kort na de ramp waardoor de feiten nog vers in het geheugen liggen waardoor ik geen reden zie om hem dan niet te geloven maar juist wel te geloven.

  21. @Anna 5.20. De warboel betreft vooral de discussie alhier. Ik heb uitgelegd waarom: niemand alhier beschikt over de informatie die de OVV wel heeft. Dan ontstaan er theorieen en conclusies o.b.v. (foute?) aannamen. Kijk de andere discussies er maar op na en hou het in je achterhoofd bij komende discussies. De uitkomst is steeds hetzelfde.: strijd, vrijwel nooit leidend tot nieuwe inzichten, bij gebrek aan echt onderzoek. Mijn doel was daar verandering in aan te brengen.

  22. Arnold, ik vraag je niets te veranderen. Het woordje “je” moet je in bredere context zien: als Timmermans het woordje “vervolgens” had gebruikt ipv “al” dan zou zijn uitspraak volledig in overeenstemming zijn met het rapport. Eens?

  23. Erna. Als als als. Als mijn tante kl.ten had gehad was het mijn tante niet geweest. Balkenede zei het vaak genoeg op “als” ga ik niet in en dat is het enige verstandige dat ik ooit van hem heb gehoord en waarbij ik me aansluit.

  24. Prima Arnold en welke nieuwe inzichten heeft deze discussie je opgeleverd?

  25. Erna.
   Dat jij nog niet echt een nuttige bijdrage aan de discussie hebt bijgedragen.

  26. Arnold, zie 5.19 en neem Joop als voorbeeld. Dan zie je wat foute aannamen en vooringenomenheid teweeg brengen. Argonaut’s argumenten zijn veel sterker en Joop wordt steeds kleiner

  1. Dank Arnold. Mag ik vragen naar jouw standpunt inzake MH-17. Geloof je het OVV rapport, of het SU-25 verhaal of een andere theorie?

  2. Erna.
   Het gaat er niet om wat ik geloof,het gaat erom de feiten boven water te krijgen.
   Als ik zie en hoor dat bv Mark Rutte nogal eens zegt :Daar kan ik in verband met het onderzoek geen mededelingen over doen of zoals de laatste keer dat hij boos werd waardoor hij geen antwoord meer gaf op vragen van Omtzigt en Bontes dan roept dat vraagtekens op.
   Daarbij hebben we dan ook nog getuigen die beweren dat er gevechtstoestellen in de buurt van MH 17 waren toen de ramp zich voltrok en daar hoor je helemaal niets van en als het al bekend gemaakt is (zoals Olga Isvhina van de BBC dat direct na de ramp heeft gedaan)dan wordt zij als een beginnend journaliste weggezet die beginners fouten zou hebben gemaakt en dan worden beelden met geluid verwijderd.
   Ook blijft het vreemd dat tapes verdwenen zijn of niet geleverd worden die uitsluitsel kunnen geven.
   Daarom en omdat ik vind dat de mensen (vooral de nabestaanden) recht hebben op de waarheid moeten we er alles aan doen om de waarheid boven water te krijgen.
   Wat betreft de OVV ben ik van mening dat er best wel een BUK raket gebruikt zal zijn maar ook gevechtstoestellen en het OVV rapport heeft alleen maar belangstelling voor de BUK en doet de gevechtstoestellen af met onvoldoende bewijs en dus niet geloofwaardig zonder naar mijn mening dat goed uit te zoeken.
   Als ze niets te verbergen hebben wat kan dan het probleem zijn om getuigen op te roepen die gevechtstoestellen hebben gezien en die te verhoren?

  1. Wat een fijne reactie Meneer Peter. Daar heb je veel inzicht voor nodig. Moet wel heerlijk zijn om dat even te kunnen spuien hier nietwaar? En het mag nog ook blijkbaar!

  2. Dat blijkt wel uit het feit dat hij op 4 februari anderen voor hem de kastanjes uit het vuur liet halen.
   Vervolgens op 1 maart werd hij zogenaamd boos zodat hij niet hoefde te antwoorden op vragen van de kamer.
   Het grote probleem voor hem is dat hij Oekraine nooit kan en zal beschuldigen omdat de belangen veel te groot zijn voor bedrijven zoals Shell en Monsanto.
   Ook de samenwerking met Oekraine kan hij dan niet verantwoorden net zoals de sancties tegen Rusland.
   Blijft wel de vraag hoe het kan dat terwijl er nog geen dader is van de aanslag op MH 17 hij Oekraine in het onderzoeksteam heeft kunnen laten plaats nemen en waarom hij datzelfde Oekraine Vetorecht heeft gegeven?
   Dit betekend wel dat vanaf het begin af aan maar twee daders overbleven namelijk de Russen of seperatisten (pro Russen) en ja als je vanuit dat standpunt vertrekt heb je geen onafhankelijk onderzoek meer nodig.
   Laat staan dat je bewijs kunt gebruiken dat Oekraine als dader aanwijst.

  3. Arnold,
   Je hoeft echt niet verder te bewijzen dat je geen snars van de zaak begrijpt.
   Dat staat ondertussen onomstotelijk vast.
   En welk belang van Shell in Oekraiene is er dan wel concreet? (kom niet af met dat fracking fantasieverhaaltje want dan bewijs je weer dat je jaren achterloopt).

   En als er bewijs is dat Oekraiene iets te maken heeft met het neerhalen van MH17 (actief dan wel, niet passief zoals het schrappen van de luchtcorridor boven donbas) dan mag je dat altijd aan de OVV overmaken.µ
   Die zitten te smachten om jouw informatie. Dus hup hup hup. 🙂

  4. @argonaut,

   “En als er bewijs is dat Oekraiene iets te maken heeft met het neerhalen van MH17(actief dan wel, niet passief zoals het schrappen van de luchtcorridor boven donbas) dan mag je dat altijd aan de OVV overmaken.µ
   Die zitten te smachten om jouw informatie. Dus hup hup hup.”

   Dat bewijs is er, hoe wil je het achterhouden van twee cruciale bewijsstukken anders noemen?

  5. Je bent fundamenteel fout, Joop de Jong : het ontbreken van bewijs kan je niet aanvoeren als bewijs.

   Daarnaast zijn de transcripts van de FDR en de CVR van MH17 bekend en gepubliceerd.
   Alle info van de ATC van Kiev staat daar uiteraard op te lezen; je complotverhaaltje van het ‘sturen naar een oorlogszone’ of dat sprookje van de spaanse luchtverkeersleider zijn vanzelfsprekend totale nonsens.
   Ik vrees dat je bij de neus genomen bent en nog geen klein beetje ook.

   Het enige punt waarop je gelijk hebt is ivm de primaire radardata van Oekraine, die hadden ze uiteraard moeten afleveren.
   Maar vreemd genoeg heeft Rusland dat ook niet gedaan, hoewel ze daarmee hun onschuld konden aantonen en bewijzen dat er wel SU25’s waren en geen BUK.
   Maar blijkbaar willen ze dat niet.
   Vreemd verhaal toch he? Misschien staan er wel dingen op die radarbeelden die niet gezien mogen worden. Rara wat dan wel?

  6. @argonaut,

   “Je bent fundamenteel fout, Joop de Jong : het ontbreken van bewijs kan je niet aanvoeren als bewijs.”

   Nee, jij bent fundamenteel fout want jij verdraait bewust mijn woorden! Ik heb het nergens over ontbreken van bewijs, ik heb het over het achterhouden van bewijs!

  7. Rara Argonaut,
   Joop de Jong heeft het uitstekend en scherp geanalyseerd!
   Je mist blijkbaar iets waardoor je het niet snapt. Geeft niet, misschien wil je het ook niet begrijpen…

  8. Jos.
   Ken je de uitdrukking “vrijheid van meningsuiting”?
   Als dat zo is dan weet je dat Peter dat gewoon mag doen toch?
   Of ben je weer zo,n figuur dat alles wil horen behalve als het anti Russisch is of alleen maar in het voordeel van Rutte?

  9. @argonaut,

   “Daarnaast zijn de transcripts van de FDR en de CVR van MH17 bekend en gepubliceerd.
   Alle info van de ATC van Kiev staat daar uiteraard op te lezen; je complotverhaaltje van het ‘sturen naar een oorlogszone’ of dat sprookje van de spaanse luchtverkeersleider zijn vanzelfsprekend totale nonsens.
   Ik vrees dat je bij de neus genomen bent en nog geen klein beetje ook.”

   Geef mij de pagina’s maar waar het transcript tussen Kiev ATC en MH-17 in het OvV rapport zijn te vinden? Vanzelfsprekend zit jij hier totale nonsens te verkondigen want er staat geen transciptie tussen Kiev ATC en MH-17 in het OvV rapport en daarmee kan jij ook niet bewijzen dat de twitterberichten van @spainbuca fake zijn, dat zijn zij namelijk niet en jij kan ook niet bewijzen dat de route die MH-17 op 17 juli 2014 vloog haar originele route was!

   “Het enige punt waarop je gelijk hebt is ivm de primaire radardata van Oekraine, die hadden ze uiteraard moeten afleveren.
   Maar vreemd genoeg heeft Rusland dat ook niet gedaan, hoewel ze daarmee hun onschuld konden aantonen en bewijzen dat er wel SU25’s waren en geen BUK.”

   Het gaat hier niet om Rusland, het gaat hier om Oekraïne. Oekraïne is eerste verantwoordelijke in deze niet Rusland, is jou dat niet duidelijk?

  10. 7.8 moet natuurlijk zijn Of ben je weer zo,n figuur dat alles wil horen behalve als het in het voordeel Rusland is en in het nadeel van Rutte.

  11. Argonaut 7.3
   Je weigert categorisch onderzoek te doen naar te willen weten weten wat waarheid is.
   Google eens op Shell en de Oranjes, of anders google eens op de Oranjes en de cocainefabriek, en anders google eens verder over onze niet bestaande monarchie.
   Als je hulp nodig hebt, wil ik je wel wat linkjes geven 😉
   En als je nog verder doorgoogled kom je uit op de corruptie inzake Oekraine en daarmee de MH17….

  12. Opvallend dat argonaut ook nog niet gereageerd heeft op de vraag van Joop de Jong om met die pagina,s op de proppen te komen.(zie vraag in 7.9).

  13. op de proppen komen met de papieren;

   ze hebben een kort animatie tekenfilmpje gemaakt op youtube.

   Crash MH17 – Toelichting op het rapport van eerste bevindingen door Tjibbe Joustra
   https://www.youtube.com/watch?v=o0vG0Z9rHys

   http://www.onderzoeksraad.nl/nl/onderzoek/2048/onderzoek-mh17-crash-17-juli-2014

   mh17 rapport 297 bladzijden 22 okt. 2015 MH17 Crash DOWNLOAD
   http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/phase-docs/1005/77f9f29c9220rapport-mh17-crash-nl.pdf

   steekwoord Kiev; pagina 47 pagina 240 pagina 251 pagina 252 pagina 254
   steekwoord atc; pagina 113 pagina 114 pagina 121 pagina 273 pagina 275 pagina 284 pagina 289 pagina 295 (over transcripten atc, deel A subdeel G.)

   186 bladzijden 22 okt. 2015 MH17 Crash Bijlagen A t/m U DOWNLOAD
   http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/phase-docs/1005/506de4af19fbbijlagen-au-mh17-crash-nl.pdf
   Bijlage G. Transcript Luchtverkeersleidingpagina 39

  14. ze wilden graag op flight level three three zero blijven, quote;

   ‘ 12.53:29

   MH17: Hello, Dnipro, Malaysian one seven, flight level three three zero

   DNP (S2): Malaysian one seven, Dnipro Radar, hello, identified, advise … able to climb flight level three five zero?

   MH17: Malaysian one seven, negative, we are maintain three three zero

   DNP (S2): Malaysian one seven, roger ‘

  15. Citaat.
   De piloten en passagiers van Singapore Airlines flight SIA351 waren dichtbij en hebben het neerhalen van MH 17 met eigen ogen kunnen zien om 17.20 uur begint MH 17 ineens vaart te verliezen een SU-25 jet verschijnt plots op de ATC radar die klimt tot de hoogte en in de richting van MH 17.De jet volgt MH 17.
   Dit staat allemaal en nog meer te lezen in de verwijzing in punt 12.
   Misschien dat daarom geen transcriptie in het OVV rapport aanwezig is tussen Kiev en MH 17?
   Ook al zou dit verhaal niet kloppen dan zou dat toch aanleiding voor de OVV moeten zijn om met de piloten en de passagiers van flight SIA 351 te gaan praten en onderzoek te doen.

  16. Zeg Jos lijd jij niet aan schizofrenie/naamsverandering, je commentaar lijkt sprekend op die van die andere gofen die Guido.J, het bos heeft ingestuurd !

  17. Schizofrene psychopaten zitten vooral hier op WTK. Vooral de 70+ generatie alhier heeft dit in zich.

  18. Arnold, wat zeg jij daar allemaal over SIA351?
   Wat is je bron? En wat heeft SIA351 te maken met de ATC? En welke ATC-radar bedoel je? Dnipro?

   Een hoop onduidelijkheid. Vreemd.

  19. argonaut kun jij niet lezen misschien?
   Ten eerste 7.16 is een citaat wat ik duidelijk aangeef.
   De bron waar ik dat uit heb geef ik ook aan namelijk de verwijzing naar punt 12 waar dit beschreven staat.
   Wanneer je moeite zou doen en zou lezen wat er in deze verwijzing beschreven staat en op welke bronnen zij dat baseren dan zou je het niet vreemd en onduidelijk vinden maar waarschijnlijk zal het je niet bevallen.
   En hoe zit het met jouw bewering uit punt 7.5 waar je schrijft “daarnaast zijn de transcripts van de FDR en de CVR van MH 17 bekend en gepubliceerd”.
   Joop de Jong vraagt vervolgens de pagina,s aan je waarmee je je uitspraak zou kunnen onderbouwen en dan laat je het tot op heden afweten dat is pas vreemd.

  20. Arnold waar komt jouw genoemde citaat vandaan? welke ‘punt 12’, welke ‘verwijzing, ik zie voornamelijk ‘bijlagen’

  21. en hoezo geen transcript, ik zie duidelijk een transcript staan in ‘bijlage G’

  22. Hyperalert de verwijzing die ik heb gegeven in punt 12 naar Earth- matters .nl wanneer je die aanklikt en naar vliegtuigen rondom MH 17 gaat dan staat het daar beschreven.
   Ook geven zij uitleg waarop zij hun beweringen staven.
   Als je in dat artikel weer op de blauw gekleurde woorden klikt krijg je nog veel meer inzicht en ook zijn er video,s te zien.
   Wat betreft dat transcript zie ik inderdaad in de bijlage G een transcript.
   Waarom argonaut dat dan niet aan Joop doorgeeft om aan te tonen dat hij geen onzin kletst is me nog steeds niet duidelijk.
   Ikzelf ga er wel vanuit dat Carlos Buka geen onzin heeft verteld en ook dat de Oekrainse veiligheidsdienst opnamen in beslag heeft genomen(ook daar wordt in de verwijzing in punt 12 aandacht aan besteedt).
   Papier is geduldig en de vraag blijft of dit transcript klopt of dat het omgewisselde gegevens zijn?
   Dit lijkt misschien nogal argwanend maar we hebben nog steeds geen geluid of beeldopnamen kunnen zien/horen wat veel onduidelijkheden zou kunnen wegnemen.

  23. mh17 wordt kennelijk met voorbedachte rade zorgvuldig naar het gevaarlijke noordelijker gelegen warzone gebied geleid, stukkie laten zakken naar 33000 ft en boem;

   Quote: “De luchtverkeersleiders in Kiev hebben de vlucht niet alleen direct boven het oorlogsgebied geleid, ze hebben er ook voor gezorgd dat het vliegtuig goed zichtbaar was. Het weer in de Oekraïne was bewolkt. Op de hoogte van 35,000 feet (+/-11.000 meter) zou het vliegtuig niet zichtbaar zijn. Waarom het vliegtuig direct voor de raketinslag naar beneden werd geleid, naar 33.000 ft/ 10.000 meter, zullen we nooit weten. De Los Angeles Times rapporteert: Malaysia Airlines MH 17 vloog 1000 meter boven de 32.000 meter grens van het verboden luchtruim toen het werd getroffen door een raket. Tot op heden heeft Kiev geweigerd te erkennen of uit te leggen waarom het vliegtuig naar 33.000 werd verplaatst.”

   Bewijzen MH17: een mislukte valse vlag operatie door VS en Oekraïne
   http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M26&s=M118&ss=P2528&l=NL

  24. Ook wel interessant is het volgende Citaat uit het artikel.
   De Amerikaanse regering bekende afgelopen dinsdag dat zij bluften toen zij “zeker” wisten dat Rusland de schuldige was.
   Washington nodigde medewerkers uit van Washington post en LA Times.
   Los Angeles Times rapporteert:Spionagediensten van de VS hebben niet kunnen verifieren welke nationaliteiten de daders hadden.
   (Dit moet dan te controleren door deze rapportage op te zoeken).

  25. @HyperAlert,

   “op de proppen komen met de papieren;”

   Tja, ik vind het prima dat je er zoveel werk ingestoken hebt maar ook jij komt niet met wat ik vraag. Ik heb toch duidelijk gesteld dat ik de transcriptie wil zien tussen Kiev ATC en MH-17, waarom is dat niet duidelijk? Hoe simpel kan het zijn? MH-17 verlaat het Poolse luchtruim en wordt opgevangen door Kiev ATC en dan…? Dan wordt het stil en horen wij niet eerder iets dan wanneer MH-17 in contact komt met Dnjepropetrovsk! Waar zijn die de tapes tussen Kiev ATC en MH-17?

  26. hmmm daar zeg je wat Joop, ik ging er vanuit dat ‘DNP (S2)’ de code zou zijn voor Kiev atc, niet dusz, het wordt steeds gekker.

  27. @HyperAlert,

   En die tapes zijn o zo belangrijk om te bepalen of MH-17 inderdaad zijn oorspronkelijke koers vloog of door Kiev ATC boven oorlogsgebied is geleid. Dat ze er niet zijn is erg verontrustend want dan kan het inderdaad zo zijn dat de 10 voorgaande vluchten van MH-17 wél veel zuidelijker hebben gelegen, over de Zee van Azov. Ik hoop dat ik je zo duidelijk heb gemaakt hoe cruciaal die tapes zijn?

  28. Nou vooruit maar weer een keer, ondanks dat men het liever niet ziet:
   DNP S4 (sector4) is de radar in Oekraine waar MH17 mee in contact was. Transscript van de aangeleverde ATC opnames (tape bevat ook telefoongesprek met Russische station dat MH17 zou overnemen) dat voor het belangrijkste deel in 2014 openbaar is gemaakt.
   De hele versie had men kunnen lezen zoals eerder vermeld in Appendix G van OVV rapport van oktober 2015, 8 maanden geleden.. Het belangrijkste deel van dat totale transscript was al te lezen in het voorlopig rapport van september 2014 (!).
   Al diverse malen in verschillende threads hier gemeld maar niemand wilde het lezen toen, net als met de openbaring van de transscripts van flight voice- en data-recorders, sommigen blijven dat maar opvoeren alsof dat in een doofpot zou zijn gegaan.

  1. Ja dat klopt meneer Arnold2. Ik ben in de meeste gevallen Pro Rutte en Anti Rusland.

  2. Jos u schrijft dat u in de meeste gevallen pro Rutte en anti Rusland bent.
   Mag ik u dan vragen wat u van het artikel dat hier door Guidoj geplaatst is vind?

  3. Eenzijdig, gekleurd en voegt niets toe aan het geheel. -beledigende reactie verwijderd-

  4. Dus Jos, als iemand van jouw gezin overlijdt, dan gewoon niet verder vragen stellen en let it be? Nare houding, hoor.

  5. Wilt U 7.0 dan ook als beledigende reactie verwijderen beste administrator. Of is er sprake van subjectiviteit?

   Naar is het om de nabestaanden hun verdere leven hiermee te blijven confronteren in het dagelijkse nieuws. Dan maak jij voor hen de keuze. Veel charmanter is/was de keuze om dit achter gesloten deuren te doen met de nabestaanden die dat willen en de politici/bestuurders die er meer bezig zijn.

  6. Jos waarom?
   Ik wil weten hoe mijn broer, zus, vader, moeder…etc is overleden.
   Misschien daarom nooit de echte toedracht van de wo 2?
   Vreest men daar ook zo zeer voor de andere waarheid?
   Als je niet openbaarheid laat zien, blijf je speculaties en halve waarheden voeden.
   Hier klopt iets niet Jos…en als je dat niet kunt zien, dan kan ik je verder niet meer serieus nemen.
   Want 2 keer in een jaar een Malaysian Airlines op een rare manier ‘verongelukt’ is wel heel opvallend, toch?
   En omdat MH 370 nog ergens ‘is’, en MH 17 blijkt een in mist gehuld gebeurtenis, waar men geen duidelijkheid wil, omdat er anders duidelijk zou worden wie werkelijk achter dit ‘ongeluk’ zit, en dat is niet Rusland (zo achterlijk zijn de Russen niet).

  7. Parabola

   Door al het gecreéerde geschitter, zie je dat kleine vonkje niet meer, 2 toestellen weg van zelfde maatschappy, met belanrijke mensen anti NWO er in, en dan lijken, met aziatische trekken, her en der verspreid liggend op de grond, stinkend naar de formol, nou hier gaat het dus om, een Buk of vliegtuig is om de lading te dekken, onder sneeuwen is de boodschap.

  8. @parabola Nogmaals:
   “Veel charmanter is/was de keuze om dit achter gesloten deuren te doen met de nabestaanden die dat willen en de politici/bestuurders die er meer bezig zijn.”

   Daarmee is de keuze aan de nabestaanden Zelf en wordt men er niet onvrijwillig iedere keer mee geconfronteerd in de media met allerlei publieksgeile figuren die het zo goed denken te weten. En vaak verder wel als beste stuurlui aan wal blijven staan.

  9. Jos.
   Als alles zo stil mogelijk en achter gesloten deuren zou moeten plaats vinden wat vind je dan van alle aandacht direct na de ramp?
   Was het niet de MSN die gelijk de beschuldigende vinger naar de seperatisten en Rusland wezen?
   Of moet het nu gewoon stilletjes uit het nieuws verdwijnen omdat ze nu in de problemen dreigen te komen?
   Ik denk het laatste.
   Hoe triest kan het allemaal zijn want op NOS teletekst stond vandaag ook weer dat er beelden waren opgedoken van een BUK installatie op een oplegger wat totaal niets zegt.
   Ook al heb je beelden van een BUK installatie op een plaats waar je van vermoedt dat vanaf daar is geschoten dan is dat zelfs nog geen bewijs tenzij je kunt aantonen met beeld materiaal dat zij daadwerkelijk ook op het toestel hebben geschoten.
   Ook opvallend is steeds weer de betrokkenheid van Eliot Higgins kennelijk hebben ze niets beters meer.

  10. Jos, helaas de beste stuurlui staan inderdaad aan wal, de huidige bestuurders zijn volkomen stuurloos, ze luisteren, en knikken, en doen dan wat er gezegt wordt, het volk, wat het hart vormd van elke samenleving, die kijken inderdaad met lede ogen toe van af de wal, hoe het schip van staat op de klippen loopt, en hun toekomst van hen en hun kinderen, aan het verdwijnen is.

  11. Ach jenne, we zullen zien. In 2017 blijft meer dan 50% van NL rechts of midden rechts stemmen.

   Ter linkerzijde (in NL) blijft het hangen op ten hoogste 35%. Dat is niet in de laatste plaats omdat ze op links niet kunnen samenwerken. Allemaal betweters die dogmatisch een eigen koers varen. In tegenstelling tot midden en rechts waar pragmatisme en samenwerking veel meer vanzelfsprekend is.

   Ook in Frankrijk zul je het zien (En in Oostenrijk en in Polen en in Hongarije en binnenkort in Duitsland).

   “Het Volk” is het inderdaad zat, maar niet op de manier zoals jij denkt. Discussie onderling hierover heeft geen zin, laten we maar zien in Maart 2017 wie er (in ieder geval in NL) gelijk heeft.

  12. “Als alles zo stil mogelijk en achter gesloten deuren zou moeten plaats vinden wat vind je dan van alle aandacht direct na de ramp?”

   Natuurlijk is er direct na de ramp een nationale en publieke rouw. Maar vervolgens komt de volgende fase. En VELE nabestaanden waren blij met het stoppen van al die media aandacht van publieksgeilen die dat voor eigen gewin blijven doen en wat totaal nergens toe leidt; alleen maar meer tegen elkaar opzetten, ophitserij en andere onzin.

  13. Jos.
   Toen dat Duitse toestel in Frankrijk verongelukte zaten ook daar mensen aan boord die familie hebben.
   Opvallend in vergelijking met MH 17 is wel dat daar veel minder aandacht aan is besteedt en dat de oorzaak al heel snel bekend was.
   Dat zou toch ook bij jou vragen moeten oproepen zoals:
   Waarom is dat niet zo uitgebreid door de MSN in beeld gebracht?
   Waarom kunnen ze daar wel snel de oorzaak achterhalen?
   Waarom heb je geen beelden van ellenlange rouwstoeten gezien dagen achter elkaar?(wat zoals ik me voor kan stellen ook niet echt fijn is voor mensen die net hun naasten hebben verloren).
   Daarom ben ik van mening dat het een bepaald beeld moest oproepen bij de Nederlanders en iets anders.

 3. Ik ga er van uit dat, dat Rutte sexueel anders gericht is als de mainstream,
  dat maakt deze mensen ontzetten bevallig voor chantage, met gemaakte foto’s en afgeluiserde gesprekken, het is één tactiek van alle geheime diensten, het zelfde wordt van vele anderen beweerd, of het waar is?, maar ik sluit dit absoluut niet uit.

  1. Pedofiele praktijken dus waarschijnlijk, want homo zijn als zodanig is redelijk geaccepteerd in onze samenleving.
   Een homo is niet bij voorbaat een pedofiel.
   Een homo binnen “gezaghebbende” instituten misschien wel, en misschien meer dan misschien wel…

  2. Jenne, je ziet iets hier heel scherp!
   Zelfde voorbeeld is de Joris – pedo – zaak waar Turkije nederland op dit moment ook goed mee chanteert.. zoals de ” deal ” met de vluchtelingen – het valt niet op he?
   Ok.. De trol die merkel heet .. die wordt n.a.w. gechanteerd door de vs.. zionisme.. in ieder geval is het een grote vieze beerput

   Waar zijn die idioten allemaal mee bezig op deze prachtige aarde??
   Ik denk eerlijk zelf, dat het snel gaat klappen in nederland

  3. Wat een prachtige waarheidsvinding, chateau! Onder het mom van “het maakt niet uit wat je zegt maar hoe je het zegt”.

  4. Deze chantage past precies in de werkwijze van de Zionisten. Ooit gehoord van de Samson optie? Dit is de grootste nucleaire blackmail in de geschiedenis van de mensheid.

   Eerst proberen ze je te chanteren. Als dat niet lukt, proberen ze je te kopen. Als dat niet lukt proberen ze je (en je hele famile en/ of vrienden) zwart te maken, te demoniseren door ronduit leugens en klinkklare onzin te verspreiden. En als dat niet lukt nemen ze het echt niet nauw met jouw leven, dat van je hele familie of dat van je hele natie.

   Ze opereren vanuit de schaduw Het zijn intriganten van het ergste soort. Ze hebben een ON-GE-LO-FE-LIJ-KE macht. Dít zijn de ware puppet masters die de hele maatschappij controleren; Van geldcreatie tot en met het educatieve systeem. Van media tot en met politici.

   Dit mensonterende psychopatische spelletje, dat inmiddels honderden miljoenen mensenlevens heeft gekost, wordt al millennia gespeeld door deze zelf uitgeroepen, satanische, “uitverkorenen”.

   We zijn er keer op keer voor gewaarschuwd. Zelfs Jezus gooide deze Farizeeërs uit de tempel.

   Overal waar deze psychopaten overheersen wordt een maatschappij uitgehold. Omgebouwd tot een stel lulletje rozewaters. Homofilie, Pedofilie, Sodomie, Hedonisme, SM, alles wat met sex te maken heeft wordt gepromoot.
   Riddelijkheid, rechtschapenheid, barmhartigheid, mededogen en compassie worden tegenwoordig gezien als oubollig en iets van vervlogen tijden. Poep- en plassex wordt gezien als moedig.

   De hoeksteen van een samenleving, namelijk het gezin, wordt volledig ondermijnd. Echtscheidingen zijn aan de orde van de dag. Er zijn geen mannen meer. wij zijn softies geworden. Een stelletje losers die het, op enkele uitzonderingen na, niet eens meer verdienen om zo te worden genoemd. Wij zijn nog geen schim van zij die Europa verdedigden tegen de Moren. de Joden en de Islam.

   Deze internatinale kliek zet volken tegen elkaar op. Zij die er tegenin gaan, zelfs om hun EIGEN VOLK te beschermen, worden uitgemaakt voor neonazi, antisemiet, racist, fascist en verzin maer een scheldwoord.

   HET KOSTBAARSTE BEZIT
   IS HET EIGEN VOLK
   EN VOOR DIT VOLK
   EN OMWILLE VAN DIT VOLK
   MOETEN WE STRIJDEN
   MOETEN WE VECHTEN
   EN NOOIT VERZAKEN
   EN NOOIT OPGEVEN
   EN ONS NOOIT LATEN ONTMOEDIGEN
   EN NOOIT WANHOPEN.

   https://www.youtube.com/watch?v=oZUTyrtDkRE

   Het is nog niet te laat.

  5. In Amsterdam zegt men dat de jonge Marokanen een probleem zijn, nou een vriend van mij woond zijn hele leven al in de jordaan in Amsterdam, volgens hem zijn er geen vreselijker soort mensen om mee moeten samen te leven, als van die hautaine homo yuppies, vreselijke egoïstische Narcisten, en ik denk dat klopt wij hebben ooit ook zo’n sfeer meegemaakt in San Francisco, gewone Getto’s van Homo Lesbis volk, stinkend rijk, nou dats geen peobleem, maar ze zijn zo in en in zielig dit naar binnen gekeerd volk, op een gemengd feestje weten ze zich geen raad met hun ziekelijke jalousie, Velinie kon dit neer zetten als geen ander. in wezen zijn ze zo ongemerkt toch een gevaar voor de andere samenleving!

  6. an argie 9,4

   Volkomen met je eens, het gezin daar begint het mee, de eerste bouwsteen van ons samen zijn, groet Jenne

  7. “De hoeksteen van een samenleving, namelijk het gezin, wordt volledig ondermijnd. Echtscheidingen zijn aan de orde van de dag. Er zijn geen mannen meer. wij zijn softies geworden.” An A. vergeet de kindercrèches niet!!! Onze baby’s, peuters worden uit hun gezin gesleurd! Lopen ze met 2 jaar zogenaamd achter in taalontwikkeling (pardon?), dan gaan ze een traject in! Op zó jonge leeftijd moet een mens éérst geworteld raken in het gezin; pas daarna kan de verdere ontwikkeling op een goed fundament (dat van het gezin) plaats vinden. Nu beginnen bijna alle mensen/baby’s hun leven onmiddellijk met een staatsopvoeding! Het BEGIN [van het leven] is dus al compleet ontwortelend ….
   Verder: “Deze internationale kliek zet volken tegen elkaar op. Zij die er tegenin gaan, zelfs om hun EIGEN VOLK te beschermen, worden uitgemaakt voor neonazi, antisemiet, racist, fascist en verzin maar een scheldwoord.”
   De bedoeling van de miljoenen migrantenstroom (https://deutschelobby.com/2016/05/15/es-sollen-500-millionen-afrikaner-nach-europa-verpflanzt-werden/) is dan ook juist om de nationale identiteiten in Europa om zeep te helpen. Om volledige dictatuur te bespoedigen! Ter verduidelijking hiervan (door WIE zijn deze mensen geïnstrueerd???):
   1° Maxima Maxima – ‘The Dutchman does not exist’ / ‘De Nederlander’ bestaat niet https://www.youtube.com/watch?v=zt0pHmZuDz0 (>>

   The following year, she got a question from the newspaper Euroturk: What is Swedish culture? She answered: “I’ve often had that question but I cannot figure out what Swedish culture is.
   I think that is what makes many Swedes so envious of immigrant groups. You have a culture, an identity, a history, something that binds you together. What do we have? We have Midsummer’s Eve and such corny things.”

   3° Stefanie von Berg Stefanie von Berg (Grüne) freut sich, das Deutschen in 30 Jahren in Hamburg in der Minderheit sind. https://www.youtube.com/watch?v=k-KaFRbdXMI (1 minuut)

   4° Magdalena Andersson (Zweden) on refugees https://www.youtube.com/watch?v=ZHmYliaY2Ws (4 min.)

   5° Barbara Lerner Spectre http://www.theoccidentalobserver.net/2010/09/kevin-macdonald-jews-play-a-leading-role-in-promoting-multiculturalism-in-europe/
   https://www.youtube.com/watch?v=UYKyp1e_jYc

   6° Frans Timmermans Europe will be diverse, or war! – Frans Timmermans https://www.youtube.com/watch?v=q94syUDDhxA

   Antwoord: Who wants to destroy every NATION and keep their community safe? https://www.youtube.com/watch?v=UYKyp1e_jYc (5 minuten)

   HOOTONplan https://www.youtube.com/watch?v=FM7X2R-pu1s&t=611 in werking? Ja! (En dan heb ik het in deze reactie nog niet eens over de gestichte verwarring rondom MH17. Maar alles hangt met elkaar samen?)

 4. hij is de enige polticus die het aan durft de ” steen van ruttelscheet” boven te krijgen en was deze man maar onze premier!
  Hij BIJT zich vast in de stof en laat niet los als een pittbul, dat kan je van de slappe houding en de eeuwige smile van rutte niet zeggen..
  ( of zou hij echt niet precies w e t e n wat de waarheid is? Geloof ik niet, zijn geweten gaat zo knagen, je ziet het al in de manier waarop hij het debat voert met ingehouden woede..zegt alles..)
  Ook de gluiphaan timmerfrans is net zo erg, ONBETROUWBARE mondkapjes en trouwringen en knuffels.. vlug de russen de schuld geven, de echte waarheid ligt in het midden van de lijn die Shellbabybea heet en de schalieklotezooi die economisch gezien ” banden ” scheppen met de verdragen, daar gaat het allemnaal om en niet om de 300 mensen die zomaar vermoordt zijn.. ( als dat allemaal wel waar is.. want ik geloof niks meer van de media)
  De mh370 is ook nog steeds een vaag raadsel.. nee.. er zijn meerdere dingen aan de hand die we a b s o l u u t niet mogen weten, maar dat zal niet meer lang duren

  Peter Omtzigt als premier.. zou zo maar kunnen.. hij is helder en sterk en een voorbeeld voor de huidige, altijd glimlachende clown die we nu al jaren moeten aan horen en die er een grote heksenketel van maakt,
  ook de druk van de v.s. … vergeet van Baalen niet op het plein met zijn grote bek! HET is niet makkelijk te bestrijden, maar Nederland loopt te veel achter de pik aan van de vs

  WE MOETEN DIT NIET WILLEN MENSEN! BEN BENIEUWD WAT HET `NEE ` STRAKS GAAT DOEN NA 23 JUNI.. EN.. HET ACHTERLIJKE TIPP VERDRAG wat op de loer ligt, dat gaan we toch niet PIKKEN..
  Ook DAT er nog bij, dan is ons land echt helemaal naar de klote

 5. Rutte, uit zich op de klassieke manier van een lul de behanger bestuurder. Soort van schooldirecteur die ouders die voor hun kind willen opkomen, ´toespreekt´, en ieder fatsoenlijk argument gewoon van tafel veegt. Het is een walgelijke techniek.
  Arrogant en idd hete lucht….maar hij zegt precies dat wat veel Nederlanders willen horen, die met de ´zo de minister-president heeft gesproken, we kunnen weer verder´ mentaliteit.
  Zo gaan we de wereld verder de verdoemenis in helpen, dat is ook de bedoeling, alleen mensen als Rutte denken dat voor hen een reddingsbootje klaar staat…maar vaak is met de positie ook de bescherming weg. Dus nog afwachten voordat men precies mag kijken wat Rutte verder nog zo doet, en met wie. Want Rutte wordt niet nog een keer herkozen. Er zal dan wel weer een andere bal gehakt komen, want NL is klein en heeft een netwerk aan ‘elitaire’ hielenlikkers die graag een belangrijke positie willen voor hun ego’s.
  Het gaat niet zo zeer meer om de partijen, maar meer om integriteit van politici en bestuurders. Nederland heeft meer integere, eerlijke politici nodig, (Omzigt probeert het ten minste) zoals Sarah Wagenknecht, een fantastische politica.

  1. Wat gewoon van het begin niet deugde, is de bizar-kleffe houding van Rutte naar Oekraïne toe; waar dus zojuist een geraffineerde staatsgreep was gepleegd, olv Rothschild-Zionist Victoria Nuland..
   HOE KUN JE ALS NIET-WETENDE PREMIER, ZULKE BANDEN AANLEGGEN MET EEN MOGELIJK SCHULDIGE AAN DEZE RAMP..???

   1. vooropgezet plan; je weet dat je ‘veilig bent’. Waarbij Rutte is verteld dat hij ‘niets te vrezen heeft en ‘de Russen het gedaan hebben”.
   2. vooropgezet plan, waarbij Rutte niets weet, maar simpelweg dom gehouden wordt en ervan uit gaat dat Oekraïne onschuldig is. (Heel dom natuurlijk)
   3. Rutte is gewoon aards dom en opgenaaid als Poetin-hater..

  2. Guido,

   Rutte weet wel beter. Hij is niets anders dan een marionet van de Rothschilds.
   Naar buiten toe gedraagt hij zich als premier, maar de daden staven de woorden van deze hyena niet.
   Het Nederlandse koningshuis is via Shell en de Bilderberg groep nauw verbonden met de Rothschilds, de Rockefellers en de rest van de zionisten.

   ZO LANG HET KONINGSHUIS IN NEDERLAND ACTIEF IS ZAL ER NIETS VERANDEREN.

   En het maakt niet uit welk kabinet “regeert”.

   https://www.youtube.com/watch?v=oZUTyrtDkRE

  3. Het Babylonische bankensysteem staat op inklappen.
   W.O.III MOET er komen.

   Het is een herhaling van zetten van de jaren ’30.

   a: Duitsland
   b: Rusland

   1a: Hitler gooide de banken het land uit en zette een eigen staatsbank op.
   1b: Putin heeft het 99-jarig charter met de Rothschilds NIET verlengd en richtte een eigen staatsbank op.

   2a: Hitler ging herbewapenen om zijn land te beveiligen tegen vreemde mogendheden (Versailles: Een interne macht van 100.000 man was de limiet)
   2b: Putin is de verouderde wapens van de voormalige Sovjet Unie aan het vervangen en uitbreiden

   3a: In Polen (Voor W.O.I Duitsland) werden etnische Duitsers massaal gepest, getreiterd, verjaagd en gedood.
   3b: In de Krim worden etnische Russen massaal gepest, getreiterd, verjaagd en gedood.

   4a: Hitler herstelde de Christelijke normen en waarden na de val van de Joodse Weimar republiek
   4b: Putin herstelde de (orthodox) Christelijke normen en waarden na de val van de Joodse Sovjet Unie

   5a: Hitler kwam op voor het eigen volk.
   5b: Putin komt op voor zijn eigen volk.

   6a: Hitler gooide de Joden het land uit.
   6b: Putin gooit de Joden het land uit.

   7a: Rothschild en de westerse media demoniseren (tot op de dag van vandaag) Hitler
   7b: Rothschild en de westerse media demoniseren vandaag de dag Putin

   Er zullen vast wel talloze aanvullingen kunnen zijn, maar deze kan ik zo uit het hoofd bedenken 😛

  4. Het volgende sluit ook al aan bij het verhaal van an argie.
   Interessant is vooral te lezen wie eigenlijk RTL in handen heeft dat is namelijk een familie met een nogal erg discutabele achtergrond.
   http://www.loyalist.nl/het-onrechtmatige-bewijs-van-de-rtl-propaganda/
   Wanneer u in het artikel de familie naam aanklikt komt er nogal wat naar boven.
   Toeval of niet maar het begint er nu toch wel erg veel op te lijken dat alles doordrenkt is met Nazi propaganda bv te vergelijken met hoe Goebels in 1944 dat ook deed toch zeker als u weet dat Oekraine met juist dat liedje heeft gewonnen op het songfestival terwijl de vak jury anders naar voren bracht.
   Kijk dan op Wiki Pedia ook gelijk even naar de achtergrond van de telegraaf in ww 2.

  5. Op 21 mei zal in Utrecht het congres Dwarsdenken gehouden worden, waar dit onderwerp uitvorig besproken zal worden.

   Tijd: 10.00-16.45 uur (deur open 20 min. voor aanvang)
   Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, 3512 GS Utrecht

   1.Prof. Carel van Wolferen en Prof. Doctorow gaan met elkaar in gesprek over de dreiging van een nieuwe Koude Oorlog tussen Rusland en het westen. Welke rol speelt de Verenigde Staten in dit grote geopolitieke spel? Welke rol is weggelegd voor de NAVO en de EU?
   2.Ook komt er een kritische beschouwing door Joost Niemöller
   van de berichtgeving rondom fatale vlucht MH17. Feiten, fictie en Koude-Oorlogretoriek. Staan bepaalde belangen waarheidsvinding in de weg?
   3.De lezing door Ruslanddeskundige Drs. Marie-Thérèse ter Haar
   Zijn zij nou gek of zijn wij het? Ruslands actuele geschiedenis.
   Dat in Rusland de media dikwijls propagandistisch en bevooroordeeld zijn, weten we, maar hoe kan het dat 90% van de Russen tevreden is over de eigen regering?

   Jullie zijn allen welkom.
   http://www.empirique.nl/component/content/article/109-congres/550-congres-dwarsdenken-rusland-en-het-westen

  6. De volgende twee recente voorbeelden zijn ook niet mis.
   Helaas is het natuurlijk wel zo dat de NOS of RTL nieuws ook hier weer totaal geen aandacht voor hebben waardoor velen het niet weten vandaar dat ik het dan maar hier plaats.
   Aftredend burgemeester van Londen vergelijkt EU met Hitler.
   http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal
   en bijbehorend kranten artikel.
   http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/14/boris-johnson-teh-eu-wants-a-superstate-just-as-hitler-did/

  1. Jos.
   Of je nu pro Russisch of anti Russisch bent of als je pro Rutte of anti Rutte bent dat zou niet uit mogen maken.
   De heer Omtzigt doet niets anders dan proberen de ware oorzaak boven water te krijgen.
   Onafhankelijk onderzoek mag nooit beinvloed worden door politieke voorkeuren of andere voorkeuren.
   Vaak wordt door mensen als jij verweten aan anderen dat ze eenzijdig berichten (zie 8.3) terwijl jullie het juist zijn die vooroordelen hebben en de ware toedracht van bv deze ramp proberen tegen te houden omdat het anders jullie bevooroordeelde beeld van Putin verstoord en je zult moeten toegeven dat je er naast zit.

  2. Inderdaad ben ik veelal pro rutte en anti kremlin. Hoe je het verder allemaal inkleurt in je commentaar is geheel voor je eigen rekening.
   NIVEA= NIet Voor Een Ander invullen.

  3. Volledig met je eens Jos maar doe jij dat dan ook niet.
   Wat betreft die nivea heb je dat al geprobeerd misschien is het niet alleen goed voor de huid maar misschien bij inname ook wel voor de hersenen je weet het maar nooit probeer het eens zou ik zeggen.

  4. Jos.
   Als je het dan hebt over fatsoensnormen in welke categorie plaats je dan je belediging aan het adres van de heer Omtzigt in punt 13 hierboven?
   Je begon met reageren op ongeveer een zelfde uitspraak over Rutte in punt 7 waar je moeite mee hebt en vervolgens doe je hetzelfde.
   Precies dat is wat eenzijdig “denkende” mensen telkens weer doen iedereen mag door hen wel beledigd worden maar zodra het andersom gebeurd dan zijn ze beledigd.
   Met al je reacties wat heb je nou eigenlijk bijgedragen behalve dan dat je alleen maar duidelijk hebt gemaakt dat Rutte en maatjes alleen maar goed doen en al het andere volgens jou allemaal onzin is?
   Laat ik dan maar niet ingaan op de opmerking over intelligentie want kennelijk ken je het woord wel maar niet de betekenis.

  5. Een zuiver objectief mens bestaat niet. Alles is subjectief en het meeste is interpretatie op enkele onomstotelijke feiten na. Nog even de tijd as:
   – Eerst was er het commentaar in 7.0 (Over De heer Rutte)
   – Toen was er commentaar van Jos dat als “beledigend” werd aangemerkt (dit in tegenstelling tot de uiting in 7.)
   Daarna was er commentaar 13.0 (Over Omtzigt)
   Dus inderdaad is precies gebeurt wat jij beweert in 13.7
   “Precies dat is wat eenzijdig “denkende” mensen telkens weer doen iedereen mag door hen wel beledigd worden maar zodra het andersom gebeurd dan zijn ze beledigd.”

 6. MH-17 was het afgesneden paardenhoofd dat Mark Rutte in zijn bed vond. http://www.moviequotesandmore.com/wp-content/uploads/2015/05/godfather-10.jpg
  In 2010 werd de halve poolse regering uit de lucht geschoten , die werden “ge-vliegrampt” omdat ze een lening van het IMF niet wilden accepteren. Dat ging om 34 miljard , en dat kan polen natuurlijk nooit terug betalen. Wat precies de bedoeling is , verdiep je maar eens in het werk van John Perkins (Economic Hitman). Dit zijn gewoon mafia praktijken , voor MN-17 wilde Rutte niet mee gaan met de economische boycot tegen rusland , wat hij eigenlijk best goed deed.

  1. Kattegrid,
   Die halve poolse regering stortte -hoe toevallig- neer nabij een russisch vliegveld dus op russisch grondgebied.
   Als jij spreekt van ‘gevliegrampt’ wijs je dus een beschuldigende vinger naar de enige partij die dat daar zou kunnen : rusland.
   Oh en een lening van 34 miljard euro kan Polen zonder problemen terugbetalen als ze een beetje tijd hebben.
   Polen doet het zeer goed, als je denkt dat daarvoor een massamoord nodig is, dan ben je helaas niet goed wakker.

   En wat betreft de sancties tegen rusland : die gingen in in Maart 2014 en werden versterkt in April 2014, in reactie op de militaire invasie van rusland in Crimea. NEderland stemde daarmee in, en dat was dus maanden voor MH17.
   Je beweringen zijn dus doorzichtige leugens.

  2. Dus je noemt me nu al een leugenaar ondanks dat we mekaar net kennen.
   Van dergelijke dingen kreeg ik ook naar mijn hoofd geslingerd voordat snowden mainstream nieuws werd.
   Als timmerfrans dit hoord gaat ie vast 6 miljoen traantjes huilen.

  3. Kattegrid,

   Ja maar, wat ze niet willen zien, blijkt achter af altijd de waarheid, en onze huis feiten verdraaier Argonaut zich noemende, laat maar kwakkelen.

   Die Polen zijn een harde noot om te kraken, we en zij hopen hun lesje in de geschiedenis geleerd te hebben, Polen is zwaar Katholiek, Roomser als de Paus, toen Walesa 6oo millioen € van de Vatikaan bank kreeg , de directie was net op dat moment in handen van een Poolse Paus, om zijn patriottische gevecht te leveren, de gevierde joviale Walesa schijnt wel wat in zijn eigen pattriotische zak te hebben gestoken, maar goed wat doet het er toe, het is voor het goed van de mensheid.

  4. Polen wilde geen wurg lening, ze gaven nog liever geld aan de globale imf boa constrictor, na het “ongeluk” werd dit onafhankelijke beleid prompt omgedraaid teniet gedaan;

   “Poland was the only country in the EU that refused to strengthen its currency, as its Zloty being weak was a benefit to the Polish economy in exports, employment and tax revenues. The national bank governor had said he would not take loans from the IMF…they had even been so bold as to offer to loan the IMF money! But after the governor’s untimely death the IMF loans have started against his plans.”

   http://www.infowars.com/regime-change-by-plane-crash/

  5. Precies Jenne,
   het probleem met de Argonaut’s van deze wereld is, dat ze denken te weten. Ze hebben niet de juiste informatie die noodzakelijk is, hebben geen onderzoek verricht of zich verdiept in de materie, daarom kunnen ze ook alleen maar tegen alles zijn wat niet door de autoriteiten is bepaald. Soort slaaf van de staat. Ze hebben gewoon niet de vaardigheden om zelfstandig te denken en conclusies te trekken. Zo gaan beschavingen onder, door een soort onbenullen die hun bestaan niet snappen.

  6. Wie van de reageerders heeft de afgelopen vijf jaar minimaal 1 maand doorgebracht in Rusland (bij voorkeur Moskou)?

  7. 17 juli 2014 mh17 crash
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Malaysia_Airlines-vlucht_17

   29 juli 2014
   http://www.nu.nl/vliegramp-oekraine/3840246/eu-neemt-economische-sancties-rusland.html

   Quote: ‘Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) zei dinsdag in het Tweede Kamerdebat over de nasleep van de vliegramp in Oekraïne dat harde sancties tegen Rusland op zijn plaats zijn. “Ik had heel even de hoop dat deze tragedie de ogen zou openen van Poetin.” Het tegendeel lijkt waar. “Dan kan de VS niet anders dan met ons harder optreden tegen Rusland.” De nieuwe sancties houden echter geen verband met de ramp van MH17, maar met het gedrag van Rusland in de afgelopen zeven maanden. Timmermans zegt dat de schuldvraag op dit moment nog niet aan de orde is.’

  8. Hyperalert.
   Mits ik iets over het hoofd zie zijn twee dingen opvallend.
   Wikipedia Malaysia Airlines-vlucht 17 en dan onder Vlucht verloop schrijft het volgende:Even na 14.00 uur(CEST) steeg het vliegtuig bij het binnengaan van het Oekrainse luchtruim van 31.000 voet(9.450 meter) naar 33.000 voet(10.060 meter).
   Volgens andere berichten kan dat niet kloppen omdat MH 17 gevraagd was boven Oekraine lager te gaan vliegen of ben ik nu mis?
   Ook schrijven zij: Ten tijde van de crash waren twee andere lijnvluchten AI113 van Air India en SQ351 van Singapore Airlines in de onmiddellijke nabijheid.
   Kijk ik dan naar het OVV rapport bladzijde 271 punt 3 dan lees ik daar:Er is geen bewijs gevonden dat zich andere luchtvaartuigen,civiel of militair,in de directe omgeving van vlucht MH 17 bevonden.
   Als ik dan de verwijzing van punt 12 erbij haal dan wordt eerder het verhaal wat Wikipedia schrijft bevestigd dan het verhaal van de OVV.
   Volgens de OVV was het dichtstbijzijnde toestel op het moment van de crash op 32 km afstand.
   Wie heeft gelijk?

  9. https://stickyleaks.wordpress.com/situatieschets-onderzoeksraad-voor-veiligheid-onjuist/
   Dit zijn ook weer voorbeelden die anders aangeven.
   Opmerking:Ze hebben het hier wel over het voorlopige onderzoeks rapport van de OVV en niet het definitieve rapport.
   Volgens deze gegevens zou het dichtst bij zijnde toestel op 24 km afstand zijn en niet wat wel in het officiele onderzoeksrapport staat 32 km.
   Zoals ik het begrijp volgens Wikipedia vloog MH 17 al vanaf het binnengaan van het Oekrainse luchtruim op 33.000 voet terwijl andere berichten aangeven dat ze boven Oekraine verzocht waren van hoger naar 33.000 voet te gaan wat dan wel vragen oproept.

  10. Erna.
   Lees wat Timmermans heeft verklaard in het AD.
   Dat is precies het tegenovergestelde als wat in het OVV rapport te lezen is want die schrijven dat MH 17 op eigen verzoek op FL 330 zijn blijven vliegen.
   http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3731808/2014/08/29/Vlucht-MH17-moest-kilometer-lager-vliegen-dan-gepland.dhtml
   En je mag toch aannemen dat een minister van buitenlandse zaken die deed alsof hij enorm betrokken was de waarheid spreekt of niet?

  11. @Arnold 14.3. Het OVV rapport en de verklaring van Timmermans zijn exact in overeenstemming. Het AD meldt namens Timmermans: “Vlucht MH17 vloog op het moment van de vliegramp boven het oosten van Oekraïne op 10 kilometer hoogte en dat was 1 kilometer lager dan de planning van het vluchtplan.” Bijlage G van OVV meldt (pagina 39): “12.53:29 DNP (S2) Malaysian één zeven, Dnipro Radar, hallo, geïdentificeerd, adviseer… bent u in staat te klimmen naar vliegniveau drie vijf nul.” ATC wilde dus het toestel naar FL350 (11km) brengen, dat behoorde blijkbaar bij het vluchtplan. MH-17 verkoos echter FL330 (10 km)

  12. Erna.
   14.14
   Vlucht MH 17 zou daar volgens het vluchtplan op 11 km hoogte vliegen(flightlevel 350),maar kreeg van de Oekrainse luchtverkeersleiding een vlieghoogte van tien km toegewezen(flightlevel 330).
   Deze wijziging in vlieghoogte had een operationele achtergrond:zo was voldoende afstand geborgd tussen vlucht MH 17 en een ander toestel dat al op 11km hoogte vloog.
   DAT IS NIET OVEREENKOMSTIG MET WAT IN HET OVV RAPPORT STAAT.
   Volgens het OVV rapport vloog MH 17 bij het binnengaan van het Oekrainse luchtruim op FL 330 en is daar NOOIT van AFGEWEKEN tot op het moment van de crash.
   Het OVV rapport vermeld wel dat MH 17 verzocht werd naar FL 350 te gaan maar om de één of andere reden wilden ze dat niet waarna aan het andere toestel een andere hoogte is gegeven.
   Conclusie:MH 17 KREEG van de OEKRAINE LUCHTVERKEERSLEIDING EEN VLIEGHOOGTE VAN 10 KM TOEGEWEZEN (FLIGHTLEVEL 330).
   dat is vreemd als je al op FL 330 zou vliegen want dan hoef je niet te dalen wat volgens Timmermans wel is gebeurd.
   Volgens het OVV rapport zou dat andere toestel (verkeer) juist hoger zijn gaan vliegen omdat MH 17 dat niet wilde.
   Dat andere toestel is toen naar FL 350 gegaan (zie onderzijde pagina 26 van het OVV rapport).
   Dat spreekt elkaar wel degelijk tegen.

  13. @Arnold 14.15. Je zegt: “….want dan hoef je niet te dalen wat volgens Timmermans wel is gebeurd.” Wat is je bron hiervan?het staat niet in AD artikel. Het artikel zegt; “Deze wijziging in vlieghoogte had een operationele achtergrond …”. Wijziging slaat hier op vluchtplan (11km) versus actuele hoogte (10km). Zoals je zegt is het toestel niet van hoogte veranderd. In overeenstemming met wat Timmermans zegt. Je hebt gelijk dat “…dat al op 11km hoogte vloog” niet helemaal klopt. Als je het woordje “al” verandert door “vervolgens” klopt Timmermans met het OVV rapport. Het AD artikel met Timmermans uitspraak was van 29/8, nog helemaal aan het begin van de onderzoeksfase.

  14. Eerst hadden we trollen ervoor en nu ERNA?
   Het bekende verdraaien van wat iemand zegt of schrijft is ook nu weer aan de orde om vooral maar gelijk te krijgen.
   Lees vooral de eerste vier regels van punt 14.15 dat staat precies zo in het AD.
   Deze WIJZIGING IN VLIEGHOOGTE had een operationele achtergrond EN DAARMEE BEVESTIGD TIMMERMANS DAT MH 17 VAN HOOGTE VERANDERD IS.
   En ik zeg NIET dat MH 17 NIET van hoogte is veranderd maar het OVV rapport zie OVV rapport pagina 24 t/m 27.
   IK heb letterlijk geciteerd wat in het AD artikel staat.
   Ook ga ik geen woorden veranderen want dan zou ik de uitspraken van Timmermans een andere betekenis geven en dat is niet correct.
   Het is zoals het is en niet anders ook al zou jij dat graag willen.

  15. Haha Arnold, lol heb je het nu pas door?
   Arie, KH, Peter v Velzen, Boris? is ERNA ná haar geslachtsverandering. 🙂

  16. Parabola. Dan hebben we ook nog argonaut wat denk je daar dan van?

  17. Parabola, Ik ben zoekende maar ik weet wel wat de feiten zijn. Daar zijn jullie blijkbaar nog lang niet, vandaar ook al de stompzinnige vragen en foutieve ideen die ik hier kan zien passeren helaas.
   Wie het OVV rapport niet gelezen heeft heeft geen enkele reden om hier iets te schrijven omdat die niets weet. Goed dat Arnold eindelijk, na 2 jaar vragen begint te stellen. Hij is nu waar ik anderhalf jaar geleden was. 🙂
   Hij staat aan het begin van zijn onderzoek, mogelijk. Jij daarentegen moet nog een proces afleggen voordat je kunt begrijpen wat onderzoek precies is en welke bronnen betrouwbaar zijn.
   Jij staat dus nog nergens en weet dus nog helemaal niets. Besef dat dan ook. Toch succes gewenst; eens vindt je mogelijk de weg en wordt je een beetje wakker. Tot dan : sterkte.

  18. Argonaut, daarom ga ik ook niet inhoudelijk in op de gehele discussie. Ik schrijf alleen wat me opvalt, en dat is dat jij (meestal) en de ‘Erna’s’ steeds maar proberen de opgedane kennis van anderen onderuit te halen door op de persoon te spelen en welles/nietes spelletjes te beginnen, interactief een deel uitmaken van het ‘niet lukken’, ofwel ‘jullie’ ook niet de volledige informatie van ovv ter beschikking hebben. Dus…

  19. Parabola, Erna heeft nog niet een keer op de persoon gespeeld, dus dat verwijt is niet terecht. En de rest van jouw betoog is in overeenstemming met 5.19

  20. ik vind overigens Arnold en Joop veel meer op de persoon spelen, jij niet?

  21. Erna. Dus als Joop of ikzelf jullie vragen aan ons gesteld beantwoorden of als reactie op jullie schrijven antwoorden dan spelen wij op de man? Oplossing stel dan geen vragen meer en plaats dan ook geen reacties meer. Blijf je dat wel doen is dat ook geen probleem hoor.

  22. argonaut.
   Het OVV rapport is nog maar een aantal maanden uit maar dat wil niet zeggen dat de mensen die hier reageren zich niet al veel langer met alles rondom het MH 17 gebeuren bezig houden.
   Dat is wel erg kortzichtig van jou en gezien je discussie met Joop heb jij ook nog veel te leren vooral op het gebied van je ongelijk erkennen.

  1. Anna nou Putin is geen Toffe Peer, maar wel een hele coole schaker en top Judoca, de winnende combinatie, kijk naar die kromme rug van Rutte komt door al het bokke spongetjes spelen.
   Nou Rusland heeft gekregen wat het nodig had, na Jeltsman de Khazaar, was er een iets sluwere man nodig als die sluwe Khazaren turco mannen gepatenteerde zionisten pseudo joden.
   Rusland is van het Slavische volk, de naam zegt het al, de Khazaren hebben duizende jaren, de dochters en zonen van de slavische volkeren verhandeld als vee, om dat deze oerBoreanen vele malen mooier waren als hun behaarde ofspring.
   Ik bewonder Putin als leider van zijn volk en land, en daar komt dat Nederlandse aardig zijn niet bij te pas, keiharde machts politiek mijn lieve Anna, leer wat van hem, dat je andere wang toekeren is uit de tijd, was het altijd al, kijk hoe Osiris door Beth in stukken werd gescheurd, en dat is lang geleden Isis deed er van alles aan, maar die strijd van kwaad en goed gaat eeuwig door mijn beste, is nooit gestopt wel werden de namen veranderd, groet Jenne

  2. Of een oud middeleeuws verhaal, The pied piper
   http://www.indiana.edu/~librcsd/etext/piper/text.html

   Met een ander uitgangspunt wat toch ook in deze tijden gebeurt, verpreiding van volkeren…
   Some theories suggest that these children had taken part in the Children’s Crusade or were victims of the Black Death. Some historians believe the story might have originated with young men from Hamelin who were killed at the Battle of Sedemunder in 1259. A more recent theory proposes that these were young people (not necessarily children) who were recruited to move east to Transylvania – in the second half of the thirteenth century many Germans were being persuaded to settle in these new communities.
   http://www.medievalists.net/2014/12/07/pied-piper-hamelin-medieval-mass-abduction/

  3. Vandaag;
   Expansiedrift–Bezit–Onderdrukking–Macht

   Wat zo goed als is verdwenen en heeft bestaan;
   Liefde–Toewijding–Koesteren–Delen

   Gewoon even, omdat het mooi is
   https://youtu.be/2HW-eCUmZqw

  4. Persoonlijk gezien, gezongen en gespeeld bij Louis Armstrong, in het concert gebouw Amsterdam, lang geleden, wat een wunderfull world, nou en voor mij is het dat nog steeds, ondanks al mijn persoonlijk struggels, groet Jenne

  5. Odette, misschien toen al een Khazaren truque, om de kinderen in slavernij te voeren ,niets is nieuw, vandaag zijn wij hier, en gisteren waren wij daar, groet Jenne

  6. Zeg Boris woon jij nog steeds illegaal in het Lenin Mausoleum, kom op met je gesmak, wat ik hoor en zelf ook lees zijn de meesten heel erg ingenomen met Putin, ’t is waar hij is veeleisend, en overtredingen tegen over het land en zijn bevolking, ja dat wordt niet getollereerd, ja en dan heb je natuurlijk de betaalde USA-CIA oppostie, die worden wel dagelijks geknipt en geschoren, maar toch een millioentje zo hier en daar doet wonderen, want ook in Rusland wonen allerlei raddraaiers, maar tot nog toe houd hij ze goed onder zijn duim.
   Er wonen zelfs een hele grote groep autenthieke Joden in Rusland, die tevreden zijn, geen anti Joods gedoe, natuurlijk is het Moslim gedoe flink aangewakkerd door Saoudië – Turkijë, een probleem zo als overal anders, maar ze maken korte metten met ze, wat wij ook behoorden te doen.

  7. Natuurlijk hoor je dat ze allemaal ingenomen zijn met Putin, je kent de angst van de mensen daar zeker niet. En wat je hoort op Internet en in kranten is meestal ook vrij direct van het Kremlin afkomstig.
   Zoals de meesten hier waarschijnlijk de afgelopen vijf jaar niet minimaal een maand in Rusland geweest. Dus je weet niet wat de angst en machtspolitiek met je doet en net zoals in de EU zijn er ook in Rusland genoeg mensen die in de sprookjes van de staatsmedia geloven. De grootste raddraaiers wonen in het Kremlin. En die verstaan maar één soort politiek!

  8. De grootste raddraaiers wonen in het Kremlin. En die verstaan maar één soort politiek!

  9. Zo beste Boris, het Kremlin bevind zich niet in Klazinaveen, je komt zeker regelmatig in Rusland, je weet het zo verdomd goed en zeker, geen twijfel mogelijk, lees maar eens het boek van Dostoievski, de Waanzinnige ! die wist ook alles zo zeker, zonder er ooit geweest te zijn !

  10. Dan hoef ik dat boek niet te lezen maar vele anderen hier op de site wel….

  11. Boris. Laat volgens jou dan de grootste raddraaiers in het Kremlin wonen,maar wat zijn dan de figuren die in de VS in het White House wonen? Je hoeft alleen maar uit te zoeken bij hoeveel oorlogen de VS betrokken is geweest en dat te vergelijken met de Russen. En dat mensen in het voordeel schrijven van Putin wil niet zeggen dat zij Pro Russisch zijn maar misschien dat de waarheid in het voordeel van Putin spreekt en dat is echt iets anders.

  12. “DE” waarheid, zeker met betrekking tot dit soort onderwerpen is niets anders als het verzamelen van een aantal feiten die je eigen stelling onderbouwen. Waarbij vervolgens die “feiten” vaak weer voor velerlei uitleg vatbaar zijn. En er ook weer andere “feiten” zijn die het tegenspreken.

   Met andere woorden: “DE” waarheid is m.b.t. dit onderwerp niets anders als interpretatie.

   Het is goed dat er in het algemeen in de media niet veel (schreeuwende) aandacht meer is rondom dit onderwerp. Dat het gekanaliseerd is voor bestuurders, politici en nabestaanden die dit onderwerp wel tot op de bodem willen uitzoeken, voor zover dit überhaupt kan lukken. Maar dat de vele nabestaanden die dit niet willen, de rust krijgen die nodig is.

   Dat er in den beginne nationale rouw was, was vanzelfsprekend en mooi (en ook door de meeste nabestaanden gevraagd), daarna volgt een andere periode van rouw en voor velen is dat zonder constant “in strijd” te zijn.

  1. dat is niet ” opeens ” Veronica,

   deze man stelt zich als een van de weinige kordaat op tijdens een vragendebat m.b.t. de mh 17
   gelukkig dat hij dat nog doet.. anders zou het idd zo maar helemaal in de doofpot komen, en dat mag niet gebeuren!!

   Ik ben zelf geen c d a mens, maar deze politicus heeft iets charismatisch, niet te vergelijken met wilders, das een ander verhaal

   Voel bij hem ook geen belangen verstrengeling, wat de meeste wel hebben, ze dekken elkaar bij het leven, maar deze man laat zich daar niet door leiden, hij gaat nog heel veel betekenen voor de nabije politiek

   Nu.. het songfestival was ook een georganiseerde eu top.. wat een doorzichtige vieze spelletjes worden er gespeeld met de burgers zeg

   groet Luna

 7. Alles wijst naar een eurocomplot, we hebben het afgelopen zaterdag mogen aanschouwen en ” aanhoren ” hoe de oekraaiNEE het ” songfestival won “.. me dikke neus!
  Het is allemaal regiewerk en alles staat al lang vast hoe het zal lopen, uitgemaakt door de pionnen zowel uit den haag als Bruxelles.. 1 ding staat echt paal boven water, en dat is de oprechtheid van Omtzigt, de oprechtheid in die zin dat hij de enige is die er dieper op in durft te hakken en deze man zal het rutte niet makkelijk gaan maken de komende tijd, kortom : er spelen heel veel belangen mee voor diegene die een top baan ambieren in ” de Machine Brussel “..
  Dat kan ik van Omtzigt niet zeggen, deze man is ten 1e : beheerst, integer, transparant en zeer scherp qua analyse!
  Kan je van de meesten ( BIJNA ALLEMAAL ..) niet zeggen.
  Als we durven vooruit te zien, weten we allemaal dat rotte rutte de zaken alleen maar verschuift om zo veel mogelijk tijd te rekken met zeer prangende zaken, zoals ONS NEE tegen verdrag, TIPP, en natuurlijk de vage verhalen over de mh17.. hij denkt zeker dat we allemaal net zo dom zijn als hij wilt dat we zijn.. NO WAY!

  Nederland gaat een hele grote zak aan Max geven, we moeten er van af mensen!!
  Wat we niet meer nodig hebben zijn mensen met 3 gezichten en waarvan alle 3 de zelfde achterlijke grimas tonen.. alles weglachen.. slaap lekker meneer de president.. slaap zacht op Uw blauwe kussen

  Met gekruiste yoga beentjes in ” huisjes ” zitten in libanon.. man ga koken!!

  1. We zullen zien of progressief (links) Nederland een meerderheid haalt in maart 2017. Dat zou voor het eerst zijn en ik denk dat het niet gaat gebeuren.

 8. in de berichten hierover staat een vermelding dat de navo en Amerika een oefening hield in oost Europa.
  Dan weet je ook (dit verteld Amerika zelf) dat bij elke oefening de AWACS in de lucht hangen om alles te controleren.
  Dus volgens Amerika leggen de gevoelige AWACS alles vast, dus kom op met die beelden als je niks te verbergen hebt maar ja
  groetje Gijs Meulenmeesters

  1. @argonaut,
   “Wat denk je zelf?”
   “On July 17, two NATO AWACS were detected over Poland and Romania. They were observing Ukraine and monitoring air defence activity, including radars and target acquisition systems. Answering the question about air defence activity on July 17 when MH17 had been downed, the German officials stated: ‘Both AWACS planes detected air defence signals which were identified as surface-to-air missile system SA-3, and one more radar signal, which could not be identified,’ ”
   Afstand Warschau – Hrabove = 739 km. dus ruim binnen de 1000 km.

  2. Joop De Jong, Max. Radar range voor AWACS is 650 km. Lees eindelijk eens de info die beschikbaar is.

  3. @argonaut,
   “Joop De Jong, Max. Radar range voor AWACS is 650 km. Lees eindelijk eens de info die beschikbaar is.”
   Eigenlijk is het max. bereik 400 km. dus jij leest ook geen beschikbare info.

  4. 400 MIJL, Joop De Jong. 1 Mijl is +- 1.6 km.
   Valt de eurocent ondertussen+ 😐

  5. @argonaut, “400 MIJL, Joop De Jong. 1 Mijl is +- 1.6 km.”
   Eigenlijk 250 mijl! Valt de eurocent ondertussen, @argonaut?

  6. @ Joop De Jong, je stelt me voor raadsels.

   Eerst kom je hier spreken over AWACS op een afstand van 739km van MH17 , triomfantelijk dat dat ruim binnen de 1000 km van Torez is en dat die dus wel radardata moeten hebben. (omdat je klakkeloos meegaat in Meulenmeesters zijn hypothese en ik vraag of dat binnen 1000 km afstand is), je denkt dus : kat in het bakkie.

   Maar dan ga ik de echte specs opzoeken en kom met 650 km af (dat is effectief de waarde van de Pulse BTH-radar van de E3-Sentry)
   Nou, dan gaat Joop de Jong niet toegeven dat zijn oorspronkelijke argument gekelderd is, nee hoor, hij gaat het controleren en komt op 400 km uit (wat de waarde is van de Pulse Dopler radar van de E3- Sentry)
   Hiermee graaft hij zijn oorspronkelijke argument nog dieper de grond in, begrijpe wie kan.

   Dus wat kunnen we concluderen?
   Joop De Jong gaat slecht met feitenmateriaal om, maakt conclusies die men niet mag maken en vindt het belangrijker om discussiepartners (te proberen) af te breken dan om de juiste feiten boven te halen.

   Van Wikipedia :
   “Electrical generators mounted on each of the E-3’s four engines provide the one megawatt of electrical power that is required by the E-3’s radars and other electronics.[2] Its pulse-Doppler radar (PD) has a range of more than 250 mi (400 km) for low-flying targets at its operating altitude, and the pulse (BTH) radar has a range of approximately 400 mi (650 km) for aircraft flying at medium to high altitudes. The radar, combined with an SSR, provides a look down capability, to detect, identify, and track low-flying aircraft, while eliminating ground clutter (radar) returns”

   Nu, “medium to high altitude” : Vloog MH17 op “low altitude” of op “Medium to High altitude”?

   Wat denk je?

  7. @argonaut,

   “Wat denk je?”

   Op medium of op high altitude vliegende SA-3’s misschien?

  8. Hoi Gijs,

   Tja.. ook dat was aan de orde .. ” de oefening ” dus is het al heel vaag dat er tijdens militaire oefeningen lijnverkeer kon worden uitgevoerd boven oefenterrein.. dus met voorbedachte rade misschien?
   In ieder geval : het toestel van 19 mei boven de Middellandse Zee is een mooie afleidingstechniek om de mh17 en de mh 370 te ” doen vergeten ” en lekker in de doofpot te stoppen ..
   Er komt een bericht aan in de trend van : ” de radar/navigatie stond niet goed afgesteld ” iets in die richting, zodat het allemaal samenvalt met al die laatste crashes, het ongeluk met german wings wordt heel vaak over het hoofd gezien maar hoort ook bij die categorie ” incidenten ” als je het mij vraagt.

   Ze verzinnen van alles om de waarheid te doen verbuigen en de angst er goed in komt in de mens, maar dat gaat ze NIET lukken, want de ZON zal een show geven van LICHT en de meeste zaken opdoeken die in duistere krachten zijn geneveld, zo ook de ” leiders ” van deze mooie aarde, die zich laten kopen door het grootste, meest enge wapen wat er is en dat is machtsvertoon

   Oefeningen zijn allemaal false vlag operations, zoals de aanslagen en de bizarre e l l e n d e die de bilderbergdemonen en consorten op hun agenda hebben staan

   Niks is wat het lijkt, BLIJF ZELF DENKEN EN NEEM JE CONCLUSIE
   Rutte is in dienst van de cia lijkt het, zo ook de hele partij, maar .. er zitten nog wel een paar ECHTE tussen hoor..

   Ik bewonder Omtzigt enorm, zijn doorzettingsvermogen naar de onderzoeken van de mh17 gaan nog heel lastig worden voor ruttelprutteltopperrr

   fijn weekend allen

 9. de “”OEF” ening was idd op de 17e juli Gijs, ook werd er geopperd dat Putin onderweg was van Brazilie naar huis terug en op een soort gelijke lijn vloog.. wat is waar en wat is niet minder waar??
  We zullen het nooit te weten komen vrees ik.. maar de waarheid is meer als een onderste steen, het gaat om ROTSBLOKKEN zo groot als een meteoriet die de hele boel op ramkoers heeft..
  De 2 vluchten van de MH’s zijn een groot complot, er zaten ook veel wetenschappers in de betreffende vliegtuigen en er was iets met een patent van een amerikaanse bobo en dat allemaal in opdracht van..

  Ook niet vergeten dat Bush in maleisie is veroordeeld.. speelt mee denk ik .. zoals die makker van hem , ene Rumsfeld en Cheny.. allemaal lekkere jongens die gasten..

  Kortom ; nederland danst achter de PIK van de vs aan en laat zich alles op de mouw spelden, we moeten echt ZELF BLIJVEN ANALYSEREN en DENKEN!!
  Er is na het songfestival wel meer als duidelijk gemaakt … VRIENDJESPOLITIEK ten top.. allemaal onder de regie uit brussel en kiev / vs

  We gaan rare tijden beleven vanaf 23 juni.. het ziet er erg onfris uit, het NEE referendum, de TIPP zooi, de mh 17s, want zeg nou zelf: die mh370 .. is toch echt een raar verhaal hey??
  Denk dat deze is gebruikt als dekmantel om de mh 17 te verkappen, we leven in tijden dat alles is TE VINDEN met alle techniek, zelfs de gebakken eitjes op de hete snelwegen kan men zien en terug vinden.. maar dit..
  heel raar, we worden allemaal voor de gek gehouden en het doel is om zoveel mogelijk chaos te zaaien, in welke vorm dan ook, zo ook met de vluchtelingenkwestie, is allemaal BETAALD om te ZIJN wat het NIET IS
  Heeft geen reet te maken met de andere oorlogen en alles, is gewoon SATURNIAAL EXPOSE.. we zijn er nog niet van af.. maar er komt een grote zwaartegolf van de zon binnenkort, en alles zal zo oplichten dat de serpenten allemaal in hun holen zullen verdwijnen.. ik geloof dat

 10. Nabestaanden gaan smartgeld opeisen van Rusland, hoe en wie heeft dit gedurfde plan er door gedrukt??
  Dit gaat echt niet goed gaan, nabestaanden worden gebruikt om de ellende nog meer te voeren dat de russen het kwaad zijn, wat ik niet geloof.. maar wie ben ik ?
  de russen worden gebruikt als het zwarte schaap.. of.. hoe je het ook noemen wilt ; de zwarte piet of de zondebok..
  Klopt geen reet van, Omtzigt gaat het Rutte nog heel lastig maken de komende tijd, hij DURFT zijn ballen te laten zien omdat hij ook meer weet.. zou me niets verbazen als er straks een cda man om zeep wordt geholpen, ik heb niets met het cda, maar deze man gooit echt alles in de barricade om die ” onderste steen van rutte ” boven te krijgen, wat er allemaal van waar is over alles dat ter zijde

  Ik geloof niks meer wat ik hoor van de msm, er zijn maar en paar echte goede bronnen, dat zijn deze site van Guido, Beyond the Matrix van Martin Vrijland en xandernieuws.nl. ook is de site van jort kelder erg boeiend! http://www.925.nl

  Maar goed.. er is een steen die niet alleen de mh17 betreft.. er zijn rotsblokken zo groot die de echte waarheid zijn, het ongeluk met de m408 afgelopen week is ook zo een steen.. wat is er echt aan de hand in de luchtvaart??
  ik vond vliegen naar en land altijd geweldig.. nou.. ik ga echt niet zeggen dat ik bang ben maar ga echt niet meer in een vliegtuig de komende tijd.. ook al snak ik naar vakantie.. ga ik wel met de fiets of de bus.. of trein.. maar ook daar kan van alles gebeuren.. kortom; ze willen ons maar bang hebben, zag afgelopen avond de film ; Non Stop.. de laatste 15 minuten waren zeer realistisch met wat heeft kunnen gebeuren met de mh17, mh 370 , de sinaicrash en de laatste met egyptair..

  Vliegen is niet meer zo veilig.. met de benenwagen is het veiligst zou mijn opa zeggen..

 11. Joustra geeft volgens mij een totaal vertekend beeld.. hij dwingt nergens de satelliet en radarbeelden af
  of heb ik iets gemist? Kortom.. wie is wie in deze maffe, achterlijke politiek, ik geloof oprecht in Omtzigt zijn toewijding, deze man zou heel goed eens de onderste steen boven kunnen hijsen.. het is niet de steen uit de bijbel.. die was opeens verschoven en daarna was er op eens een gat, en was Hij weg..

  Ik wil niet lollig overkomen, maar er is iets goed mis met nederland, het lijkt wel alsof we zijn verpatst of is het wat Prince ooit zong : Signe of the Times?
  Luister naar Perfect Sense.. tekst aktueel..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.