Advertentie

Op weg naar de ‘CYBORG’..?


Eén van de sprekers op het Frontier Symposium: Marcel Messing (foto © Enith Stenhuys)
Marcel Messing (foto © Enith Stenhuys)

x

x

x
Transhumanisme en ethiek
x

Op weg naar de ‘CYBORG’..?
x 

2016 © Marcel Messing / deze versie WantToKnow.nl/be

x

In een wereld vol oorlog, geweld, crises en chaos zijn slechts weinig mensen ervan op de hoogte dat binnen de wetenschap en de technologie ontwikkelingen plaatsvinden die ons mens-zijn volledig dreigen te veranderen, met zelfs het risico van het einde van de menselijke soort. Talloze topwetenschappers werken momenteel aan de zogenaamde verbetering van de mens, aan een nieuw type mens, een soort übermensch, een kruising van mens en machine, de cyborg. Geïnspireerd door de ideologie van het transhumanisme trachten zij de beperkingen van de mens te overstijgen. 

De cover van het boek van Dick Swaab. De wetenschapper die in Nederland verguist is om zijn volledige kille en rationele kijk op de mens en de menselijke geest.
De cover van de bestseller van Dick Swaab; de wetenschapper die in Nederland verguist is om zijn volledige kille en rationele kijk op de mens en de menselijke geest. En dat vooral -vanuit een soort hautaine houding- allemaal ‘zeker’ schijnt te weten..!

Transhumanistische wetenschappers zijn van mening dat binnen enkele decennia het punt wordt bereikt van singulariteit: een indrukwekkende sprong in de menselijke evolutie naar iets totaal anders.
De vraag die gesteld dient te worden is: wie of wat is de mens? Wie of wat zijn we eigenlijk? Wat is trans en wat is human?

Met gebruikmaking van onder andere artificiële intelligentie, nanotechnologie, robotica, informatica, genetica, biotechnologie en neurowetenschappen werken wetenschappers samen om de transhumanistische ideologie op korte termijn te realiseren.

Wie de feiten hieromtrent leert kennen, zal meer dan verwonderd, verbijsterd of geschokt zijn. Is er nog een weg terug? Waarom wordt er over deze essentiële materie niet met spoed een openbare discussie in gang gezet?

Wat wordt er trouwens verbeterd?
Rekenkracht? Intellect? Brein? Spieren? Zenuwen? Met de kennis om bijvoorbeeld het menselijk genoom te manipuleren, de technologie om stamcellen te exploiteren, designbaby’s te ontwerpen en via 3D-technologie organen op bestelling te kunnen printen, met de uiterst geavanceerde kennis van elektronica (chips) en het binnenkort kunnen kopiëren, uploaden en downloaden van de inhoud van het brein, is de wetenschap straks tot heftige zaken in staat..

Superintelligente mensachtigemachines, zogeheten cyborgs, te creëren, die aangesloten zullen worden op het artificieel wereldbrein van internet. Ontelbare dingen zullen dan kunstmatig met de cyborgs verbonden zijn, een huiveringwekende mogelijkheid tevens tot totale controle van de mensheid, waarbij de ‘nieuwe mens’, de cyborg, een volmaakte slaaf dreigt te worden.

Transhumanisten hebben niet veel op met begrippen als ziel, geest, vrije wil, goddelijke inspiratie. In hun filosofie is niets te lezen over liefde, mededogen, vriendelijkheid, empathie. Het transhumanisme tracht via spitstechnologie eerst ín het menselijk lichaam te komen om de mens daarna van binnenuit te veranderen.

Deze materialistische ideologie staat haaks op  de visie dat het lichaam een tempel is van de geest, dat bewustzijn geen bijproduct is van het brein en dat het lichaam een instrument is om zich geestelijk te ontwikkelen, om tot realisatie van het hoogste innerlijk potentieel te komen, eeuwenlang door grote wijzen en mystici voorgeleefd.

x

‘OP WEG NAAR DE CYBORG?
Transhumanisme en ethiek ‘


In het kader van het 70-jarig bestaan van

het Studium Generale van de Technische Universiteit te Delft
zal

Marcel Messing

een openbare lezing geven
(toegang gratis)

Aanmelden niet nodig, op tijd aanwezig zijn, er zijn 1000 plaatsen.

op:

9 mei 2016
20.00 – 22.30 uur

in het
Auditorium van het
TU Delft Aula Congrescentrum

Mekelweg 5, 2628 CC Delft
(zie agendapunt HIER op de site)


Marcel Messing bij SG mei 2016

33 gedachten over “Op weg naar de ‘CYBORG’..?

 1. De wereld zit vol defecte Cyborgs, en zat vol, en dat zal altijd zo blijven.

  één DNA streng die millioenen jaren en misschien honderde millioenenheeft kunnen doorstaan, want in dit heden is het niet de éérste maal, dat er aanslagen op de unieke menselijke geest zijn gedaan, hij evalueerd en past zich aan, of hij er qualitatief beter op wordt kan ik niet bewijzen, wel dat het hier en daar hapert, zie de vele geestes zieken, door waarschijnlijk de enorme vervuiling te weeg gebracht.

  De grootste concentratie Cyborgs is één maal per jaar, als de Bilderbeek groep bijeenkomt, een andere is in die in the Bohemian Grove in Californie, want je kunt heel goed Cyborg zijn zonder technische ingrepen, juist een chip ingebracht bij de geboorte, ben benieuwd wat deze mijnheer ons kan vertellen, Jenne

  1. Jenne, je bedoelt n.a.w. de Bilderberg bijeenkomsten?
   Die opgericht is door prins de beuker bernhard?
   Dat is niet te relateren aan cyborgs toch??

   Anyway.. het is een grote zooi op deze planeet en er komt echt een mega grote zonnevlam aan die de blinden zullen laten zien en de doven het geluid laten horen

   De technologie is onderworpen aan de tekenen der tijden, we kunnen er, of goed – of slecht mee in de weer gaan
   Cyborgs .. denk aan Data uit ST.. da was nog niet zo heel slecht.
   Maar.. just fantasy

  2. Luna, niet geloven wat ze je allemaal proberen aan te wrijven, het is vaak hele goede en mooie SF, met een waarheids sausje overgoten, je behoeft geen losse schroeven in je hoofd te hebben om een vijand van de mensheid te zijn, zo als de Bilderbergers, dat wordt gewoon gedaan tijdens de opvoeding, tijdens het ontbijt, wij enz., er lopen nog steeds vele malen geestelijk onbekwame mensen vrijrond als dat er opgesloten zitten, groet Jenne

 2. Kijk, dat is nou het verschil met verhalen over ´aliens´ en ´buitenaardsen´…
  Marcel Messing benadert vanuit bestaande feiten, en dat is nog steeds moeilijk genoeg om te bevatten voor de meesten.

  Trouwens het hoeft niet zo ver te komen wat hij schetst, maar het is wel mogelijk.

  1. Lang geleden is het al bewezen dat alles wat een mensen brein kan bedenken, uiteindelijk ook uitvoerbaar is, maar van al dat gesodemieter met mensen ben ik geen voorstander, het zijn altijd weer die pseudo twisted wetenschappers, die in gegeven omstandigheden hun kans schoon zien, ik ga er van uit de mens is een unieke créatie, bijgeslepen door de tijd zijn evolutie tot een prachtige diamant, soms een nog uniekere crazy diamont, nou mijn liefje wat wil je nog meer.

  2. Ja, Jenne, de kwantumfysicus, Prof. Hans-Peter Dürr zegt:
   Geist kann zu Materie werden, aber Materie kann nicht mehr zu Geist werden.
   En hij vergelijkt ons mensen met witte schuimkronen op de golven van de oceaan, als we sterven gaan we terug in de diepten van de zee. We zijn een uitstulping…

   https://www.youtube.com/watch?v=1QadpiQOKBE

  3. Parabola, net gelezen, men waarschuwt voor een digitaal proletariaat, op DWB,

   ik denk dat we daar inderdaad niet ver van af zijn, bekijk die troosteloze massa op hun apparaatjes starend.

  4. Heb het net gevonden, Hans Peter Dürr, de verzonken stad het zoeker er naar, de stad hete Ruhgholt en was gelegen op het noord Friese eiland Strand, volgens overlevering kwam mijn familie daar vandaan, ook de Duitse dichters
   spreken veel over deze stad.
   Hij heeft veel geschreven zal er een paar bestellen, interessante man, groet Jenne

  5. Parabola, dacht het niet op Amazone gevonden, en besteld, dat boekje over Rungholt heb ik al veel langer, heb daar meerdere boeken over, één met mooie proza van Nietsche, als hij over de verzonken stad vaart, en kerkklokken hoort luiden, nu zoek maar op, stukje heel oude geschiedenis ! groet Jenne

  6. Jenne…je bent wel een grappige…haha…
   Je wilt me toch nou niet vertellen, welke Dürr ik moet bedoelen…lol.
   Het gaat om de kwantumfysica-Dürr, en niet om een versunken Stadt, voor mij iig. Salut. 😉

  7. Stomme l.., net goed gekeken Hans Peter Dueer schrijver over Rungholt, maar heb van jou Dùer ook een boekje besteld, hij heeft veel geschreven !

 3. Ik las ooit het boek van Ray Kurzweill : ’the age of spiritual machines’ en ik moet zeggend dat ik toch wel voorstander van het transhumanisme ben geworden, o.a. daardoor.

  Mogelijk maak ik ’the singularity’ nog mee : het ontstaan van een werkelijk zelfbewuste AI, dat zou de ultieme overwinning van de harde materialisten zijn, naturlijk en het begin van een nieuw tijdperk.
  Echt iets om naar uit te kijken. 🙂

  1. Heb je dan nu geen leven, als je uitkijkt naar een kunstmatige wereld, argonaut?
   Mij gruwelt ervan, ik hou van de natuur zonder bemoeizucht van geld- en machtsmensen en te ambitieuze ‘wetenschappers’. Zo een wereld is alleen voor saaie pieten, die alles onder controle willen, lijkt me.

  2. De mens moet zijn potentieel vervullen natuurlijk. Wij sturen nu zelf de evolutie, die van biologisch nu technologisch is geworden.
   Een bewuste AI is het logische (eind?)punt en dan worden dingen mogelijk die nu nog onvoorstelbaar zijn. Virtuele onsterfelijkheid om er maar 1 te noemen.

   Romantisch verlangen naar een utopische natuur is herkenbaar en begrijpelijk, maar vergeet niet dat een natuurmens die ziek is en pijn lijd, direct dat alles zou opgeven voor een medische behandeling die door ’te ambitieuze’ wetenschappers en farmaceuten mogelijk werd gemaakt.
   Je kan het niet allebei hebben.

  3. Argonaut, ken je het verhaal wat zich bezig houdt, met de door jouw gebruikte naam.

   De mens heeft al millioenen jaren zijn potentieel vervult, en denken dat ze het leven kunnen sturen, tot het moment dat de boel op tilt slaat, en dan opnieuw beginnen.

   één bewuste A1 is een logisch eind, voor de psychopaten onder ons, normale mensen weten en kennen wat ons gegeven is, en dit respecteren, en behoeden voor het kwaad.

   Romantisch verlangen is geen utopi, ga eens op bezoek aan de Italiaanse kust de baai van Salerno, de Almalfi genaamd, praten we opnieuw !

   Een mens is verantwoordelijk voor zich zelf, daar behoort ook zijn gezondheid bij, en een goede medice verzorging, het is heel complex maar het kost moeite om oud te worden, ja en ook geluk speelt hier bij zijn rol, er zijn nog steeds hyper gezonde mensen die door een ongeluk om het leven komen !

   Ik begrijp je redenatie wel, maar hij zal zeker veranderen bij jou, met het ouder en filosofischer worden, achter sommige volkomen plausible waarheden, staat toch die echte grote waarheid te trappelen om gezien te worden, en op een dag, boem bang staat hij voor je neus, groet Jenne

  4. Agonaut, dan ken je me niet.
   Ik wijs alles kunstmatige af, voor mijn lichaam en geest.
   Mensen die bang zijn voor de dood, die zullen alles aangrijpen.
   De dood hoort bij het leven…je geest moet ook eens ontspannen en bijtanken.
   Trouwens David Rockefeller kreeg afgelopen jaar al zijn 6e hart geïmplanteerd en eerder al een nier…hij wil 200 jaar worden…dus niet sterven, omdat die een bange schijterd is.
   De mensen die door zijn toedoen wel ‘erheen gingen’ zullen hem zeker herinneren… 😉

  5. Volgens mij nemen Ray Kurzweil (CEO van Google) en zijn transhumanistische geloofsgenoten de uitspraak van Loesje “Het leven is een ziekte, je kunt er dood aan gaan”, veel te serieus en willen daarom het leven uitroeien. Het leven met alles er op en er aan biedt ongekende geestelijke groeimogelijkheden, die zij met hun totale automatisering van het leven zullen moeten missen. Het is maar waar je voor wilt kiezen.

 4. Marcel Messing; Puur Bewustzijn

  Zelf onaanraakbaar en ondeelbaar, ben ik in de smartenkreet en de vreugde, in goed en kwaad, in licht en duister. Zonder te handelen, strekken mijn ontelbare helpende handen zich overal uit. Ultieme liefde zijnde, ben ik in alle vormen van liefde, maar ook in de brandende haat die liefde niet verstaat. In alle woorden die gesproken worden, ben ik de serene stilte, in alle beweging de eeuwige rust. Zonder begin en zonder einde ben ik. Puur Bewustzijn.

  http://www.marcelmessing.nl/content.asp?m=M8&s=M17&ss=P328&l=NL

  1. Waren er dan toch 13 discipelen, dit gaat echt naar de Christelijke religie toe, geen probleem natuurlijk, maar wel bijzonder toch !

 5. allemaal leuk en aardig, maar de kern blijft DE BRON van alles
  Niets kan dit evenaren, cyborgs .. geloof dat alleen in star trek
  dat was meer als genoeg om te beleven, laat staan in fantasie die nu tot leven komt
  en.. waarom is de afbeelding zo doende dat de ” slaaf ” die wordt afgebeeld donker is en de man die de schroevendraaier in zijn hoofd poot een blanke c-i-a achtig reptiel??
  nooit meer slavernij, op welk gebied dan ook. Lees het boek De Silmarillion van Tolkien.. en alles valt samen

  Think again.. NEVER NEVER THIS

  1. Luna.
   Daar haal je volgens mij iets aan wat goed te verklaren is.
   Waarom de man met de schroevendraaier in het hoofd, donker is en de man met de schroevendraaier op een CIA-achtig type zou lijken?
   Als je in het DNA veranderingen gaat aanbrengen bestaat de mogelijkheid misschien dat je gewetenloze moordrobots kan creeren?
   Denk hierbij aan Robocob misschien is dat wel een goede vergelijking omdat die te programmeren is en zonder gevoel alles uitvoert.
   In het Amerikaanse leger zitten ook veel donkere mensen en als je goed kijkt zie je dat de man ook militaire kledij draagt.
   Laatst was er een dame op TV die bekend maakte dat ze de vorm van de vleugeltjes van een fruitvliegje konden veranderen waardoor dit diertje scherpere bochten kon maken maar waarvoor zou dat nodig zijn?
   Waarom denken wetenschappers het beter te weten dan de schepper zelf waar ook zij uit voort gekomen zijn?

 6. Deze cyborgmogelijkheid is maar 1 tijdslijn.
  Wij staan in deze tijd in een belangrijk tijdsgewricht. Je kunt zelf kiezen;
  of je gaat voor de ontwikkeling van de mens naar een oneindig bewustzijn, waar de man met de schroevendraaier in zijn hand bang voor is!
  Of je moet het leuk vinden dat je af en toe wordt bijgesteld met een schroevendraaier en de man met de schroevendraaier te dienen als slaaf.
  De tijd is nu om de spirituele weg in te slaan als tegenwicht tegen de man met de schroevendraaier.

  1. Volgens Martijn van Staveren is de ‘man’ met de schroevedraaier AL LANG erin geslaagd een ‘heel eind’ te komen.. Het gaat om ons diepste potentieel weer te doen ontwaken en daar vandaan te zorgen dat we onze oorspronkelijke essentie herstellen.. Sleeping beauty’s..

  2. Wat te denken van het herplaatsen van een ouwe kop op een jong lichaam, ’t is niet ver meer af, het eeuwige leven, voor sommigen, nou ja dan gaat het echte koppensnellen opnieuw beginnen, ik denk dat al onze goden al in overleg zijn, wat te doen, vooral Zaraoustra heeft het hier over, het verkrachten van de heilge créatie, het van dieren, maken to voorwerpen, voor bij gaan aan die spirituele vonk !

  3. Mooi nieuw instrument, jammer werkt alleen met electriciteit, for the moment,

   ja muziek vonkt altijd, ik vind vaak mijn troost in mooie songs, nostalgioni,

   ach en dan die troost die ik vind bij die goeie ouwe Johny, Gods conna cut

   you down, I hope so, Jenne

 7. Ik denk dat het hele menselijke gezondheids systeem ethique mankeerd, lees je over verdwenen kinderen, niet één maar duizenden, die of worden gebruikt voor orgaan ahum donatie, of protestutie, ja zijn we niet in staat om onze kinderen te beschermen tegen het kwaad, kom nou toch, om een beetje binnen de topic te blijven, zet het mes er in, we kunnen daar toch niet mee leven, of zie ik dit verkeerd ?! Jenne

  1. Jenne, Dit is de heilige graal voor bedrijven als Monsanto.
   Er is al NATUURLIJK DNA van van alles en nog wat gepatenteerd. Van bacteriën tot en met het DNA van het varken.
   En boeren moeten geld aan Monsanto betalen, terwijl het familiebedrijf al eeuwen lang hetzelfde doet.
   Er is weliswaar wetgeving voor de rechten van de mens, maar deze valt onder het GEWOONTERECHT, wat we al eeuwen geleden hebben afgeschaft toen we overstapten naar civiel recht.

   Genetische manipulatie is niets anders dan geblinddoekt met 200 kilometer per uur over een autosnelweg rijden. het zál gigantisch mis gaan; het is niet een kwestie van óf, maar van wannéér.
   En hoever men nu al s middels allerlei clandestiene, black ops projecten die over de hele wereld plaats vinden en waar BILJOENEN in wordt gestopt, wil ik niet eens weten denk ik.

   Bedrijven en banken maken tegenwoordig de dienst uit. Zij kunnen doen en laten wat ze willen en men is inderdaad op zoek naar onsterfelijkheid.
   Dat dit ten koste gaat van de samenleving is hen om het even wat samenlevingen zijn vergankelijk.

   Dit soort psychopaten staan NU AL boven de en bespelen via allerlei lobbbyisten de corrupte politici die hetzij worden omgekocht, hetzij worden omgelegd en vervangen door een poppetje dat wél te koop is.

   De mens speelt al jaren voor God. Wat men echter vergeet is dat de natuur zichzelf regelt en dat het gelag duur zal worden betaald!

  2. an argie, ja ik denk dat de natuurlijke créative evolutie uiteindelijk de winnaar zal zijn, maar onderwijl, maken deze geld zuchtige vele vele slachtoffers, en brengen wonden aan in de natuur, die misschien hele grote en nare gevolgen gaan hebben denk aan de Bijen… Vogels… etc.

   Maar Monsanto producten worden toch aangeboden, en verkocht, en gebruikt door de Landbouw, net als die slome duikelaars toch op vacantie naar Turkije gaan, groet Jenne

  3. Jenne.
   Monsanto producten zoals Round Up worden gepromoot door overheden.
   Dat spul is duur maar als je er een groot gebied mee kan bestrijken dan is het goedkoper dan “onkruid” door mensen zonder vergif weg te laten halen.
   Door alles zwaar te belasten door overal belasting op te heffen zijn arbeiders niet meer betaalbaar en is vergif de oplossing want dat is dus in verhouding gezien goedkoper.
   Boeren moeten ook overleven alleen op deze manier richten ze enorme schade aan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.