Advertentie

Het ‘social-media-scanteam’ van de politie…!


x

x

Het ‘social-media-scanteam’ van de politie…!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Afgelopen dinsdagavond 9 januari hebben agenten op 2 adressen in de provincie Groningen mensen thuis bezocht, die op social media een evenement hadden geliket dat opriep tot aardbevingsprotesten bij het bezoek van minister Wiebes aan Groningen. Deze politie-actie leidde tot enkele boze reacties, onder andere van SP-Kamerlid Sandra Beckerman, die liet weten: “We moeten kunnen demonstreren zonder bang te zijn dat de politie voor de deur staat,”  Agenten kozen er volgens de lezing van de politie voor om in een persoonlijk gesprek te vragen naar de aard, het aantal deelnemers en de locatie van een mogelijke demonstratie.

“Ik had simpelweg het event op Facebook
een duimpje gegeven.
Het kan toch niet waar zijn dat als je iets liket,
je twee uur later de politie
bij je op de stoep hebt staan?
In zo’n maatschappij wil ik niet leven.”

Het is natuurlijk ook volstrekt een ‘Big-Brother-is-watching-you-scenario’.. Maar voor Peter den Oudsten, burgemeester van Groningen, viel het allemaal wel mee.. Hij zei begrip te hebben voor de actie van de politie, maar zei erbij ‘dat de agenten beter even hadden kunnen bellen’..! En de politie zelf? Die geeft toe dat ‘het achteraf gezien beter was geweest de twee bezoeken niet in politie-uniform af te leggen, maar in burgerkleding’..!.

Eén van de mensen die bezoek kreeg van de politie was een woedende Agnes Voorintholt. Zij stelt alleen het FaceBook-evenement voor de demonstratie te hebben geliket. “De politie meldde me, dat ze een team hebben dat social media scant, en dat ze op basis daarvan, een namenlijst hadden gemaakt, waar ik op stond. Maar weet je wat die agente letterlijk tegen mij: ‘Big Brother is watching you’.”

Advocaat Nick Heidanus

Bijzonder is dat deze Agnes Voorintholt nooit zelf een oproep tot demonstreren heeft gedaan. “Ik heb simpelweg het event op Facebook een duimpje gegeven. Het kan toch niet waar zijn dat als je iets liket, je twee uur later de politie bij je op de stoep hebt staan. In zo’n maatschappij wil ik niet leven,”

‘Opvallend en dubieus’.
Zo classificeert advocaat Niek Heidanus deze gang van zaken in zijn rubriek ‘Recht proatn’ op Radio Noord.
“Ik vind het raar dat de politiemensen, goede burgers vooraf bezoeken om te horen wat ze van plan zijn de volgende dag. Dat kan echt niet, ik vind dat écht geen pas geven, en ik vind het volstrekt onjuist dat de politie dit heeft gedaan en nogal intimiderend. Als je een crimineel volgt en belaagt en bevraagt, is dat iets heel anders. Maar dit zijn burgers die alleen maar willen demonstreren tegen het gasbesluit. Ik ben blij dat er mensen opstaan om te demonstreren.

Susan Top van het Groninger Gasberaad (klik voor lead)

Die mensen hoeven trouwens helemaal geen antwoord te geven op de vragen van de politie. Maar wat de politie doet, dat mag, want het staat ze vrij om aan te bellen. Maar het komt toch heel raar over. Want het is toch ook gek dat je ineens een politieauto voor de deur krijgt? Daar krijg je een verkeerde smaak van in de mond. En dat moeten ze echt niet willen. Dit is echt doorgeslagen. Mensen willen gewoon demonstreren, en ook dát is hun goed recht.

Ook het Groninger Gasberaad is ontevreden over deze gang van zaken rondom de politiebezoeken en zegt dat er geen grondige reden voor was. Het Gasberaad dient dan ook een officiële klacht in tegen de politie, nadat de twee agenten dinsdagavond hun bezoek ook aflegden, bij een medewerker van de vereniging. Susan Top van het Gasberaad hierover tegen RTV Noord.“Het ging helemaal niet om demonstranten; het waren gewoon mensen die op social media het event geliket hebben en daarna een bezoekje van de politie kregen.Dit vinden wij gewoon niet kunnen.”

En dus zit er volgens Top niets anders op dan een officiële klacht in te dienen: Susan Top is vooral ontevreden over het feit dat het Gasberaad van tevoren niet op de hoogte is gesteld: “Eigenlijk wil ik vooral met ze in gesprek. Maar dat lukt voorlopig niet, dus dan maar via een klacht. Ik wil weten hoe ze dat bedacht hebben. Ons vermoeden is dat de politie dit zelf geïnitieerd heeft. Als we nou terroristen waren snap ik het nog. Maar dit zijn gewoon bezorgde burgers. En als ze mijn medewerkers gaan lastigvallen mogen ze ook eerst mij bellen.”

Volgens politiewoordvoerder Ramona Venema worden de mensen die een bezoek kregen niet als verdachte behandeld. “Op deze manier proberen we met de mensen in contact te komen, zodat we in overleg de demonstratie zo goed mogelijk kunnen laten verlopen. Achteraf gezien was het beter geweest om de twee bezoeken niet in politie-uniform af te leggen, maar in gewone ‘burgerkleding”.

x

* * *

15 gedachten over “Het ‘social-media-scanteam’ van de politie…!

 1. Het begint er aardig op te lijken dat we naar een dictatoriale staat toe gaan waarbij de politie (overheidsinstanties) ingezet worden om mensen te intimideren zodat ze afzien van eventueel verzet tegen de staat of bedrijven/instanties waar de staat zaken mee doet zoals in dit geval de NAM.Zoals overal het geval lijkt te zijn staat geld voorop vooral voor de aandeelhouders en de staat zelf en zoals het bij mij overkomt lijken rechten van mensen daar ondergeschikt aan te zijn.
  Vergoeding van de schade aan woningen (die door het boren van de NAM veroorzaakt zijn) betekend een strop voor de NAM en de aandeelhouders.
  Zoals de laatste tijd steeds meer naar voren komt is er voor burgers steeds minder geld,hierbij denk ik aan ouderenzorg,gezondheidszorg,mensen die gewoon op hun uitkering gekort worden wanneer een bureaucraat dat nodig vind zonder zich daarvoor te hoeven verantwoorden,mensen die werken en nog puf hebben om over te werken houden aan dat overwerk steeds minder over,midden en klein bedrijf worden enorm belast kortom burgers zijn er om te betalen en ze schromen niet om de multinationals een voordeel van 1,4 miljard te geven van dat geroofde geld van de burgers.De politie zelf de top heeft zoals bekend nogal feest gevierd van belastinggeld terwijl op het politieapparaat steeds meer beknibbeld is zoals dat ook bij defensie is gebeurd met alle gevolgen van dien zoals een hoog ziekte verzuim en mogelijk zelfs dat mensen een andere baan zoeken.Ook wordt tegenwoordig de politie ingezet wanneer men een traditie in ere wil houden zoals we gezien hebben bij zwarte piet.
  Mensen die op de snelweg hebben gedemonstreerd om zwarte piet in stand te houden worden alsnog vervolgd terwijl een clubje van zo,n 200 man die zwarte piet willen afschaffen zelfs politie begeleiding kregen.Dit alles lijkt mij duidelijk genoeg en geeft ook aan waar de staat voor staat,in elk geval niet voor haar eerlijke burgers.

  1. https://nos.nl/artikel/2212204-staat-en-niet-de-nam-betaalt-het-meest-voor-groningse-schade.html
   Zo doen ze dat de winst naar de staat en in zakken van aandeelhouders/NAM en de belastingbetaler laten ze opdraaien voor het grootste deel van de schade.
   Wiebes die eerder al benzinepomp houders in de grensstreek in de steek liet vind het nu weer nodig om over een protocol te gaan onderhandelen wat gewoon tijdverlies is want naar het schijnt ligt er al een door de provincie goedgekeurd protocol.
   Laat die aandeelhouders nu maar eens betalen want het kan toch niet zo zijn dat zij wel de lusten maar niet de lasten hoeven te dragen?Hoe kan het bestaan dat schade veroorzaakt door de NAM voor het grootste deel door de belastingbetalers moet worden opgehoest terwijl die er niets aan kunnen doen?

 2. Ach de soep wordt nooit zo heet gegeten als dat hij wordt opgediend !
  Je hebt altijd van die slampampers gehad die ze voor het karretje van de overheid laten spannen, als je ze later opzoekt man tegen man, worden ze heeeeel Klein !
  Groet Jenne
  Waar blijft onze Groningse correspondent Marcel, die woont midden in gas die krater !
  Jenne

 3. Het social media scan team van de politie.(waakzaam en dienstbaar) aan wie?
  Fake news,controle op social media waarom in een land dat vrijheid van meningsuiting zegt te hebben?Wie bepaalt wat fake news is en wat zijn de criteria?
  Willen ze niet gewoon mensen het zwijgen opleggen?
  Voorbeeld :
  https://nos.nl/artikel/2212328-langdurige-armoede-neemt-toe-in-nederland.html
  Hoe komt dat?
  https://stichtsevecht.sp.nl/nieuws/2016/02/ontslagen-grote-bedrijven-2015
  Wie hebben profijt van deze ontslagrondes? Aandeelhouders en de top van bedrijven zelf?
  Wat gebeurd er met de ontslagenen? Mits ze ander werk vinden komen ze waarschijnlijk in de WW.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ww-uitkering/aanpassingen-ww
  Logisch je verkort de ww duur zodat je minder aan uitkeringen kwijt bent want dan ga je bv van 70% van het laatst verdiende loon naar de bijstand wat een stuk lager is en bijkomend voordeel is dat het CBS weer kan zeggen dat de werkeloosheid daalt.Wat ze dan niet zeggen is dat die ontslagene nog steeds op zoek naar werk is ook al zit hij of zij nu in de bijstand.Het is dan ook niets anders dan misleiding omdat die werkeloze nu ineens bijstandsgerechtigde genoemd wordt.
  Wat gebeurd er met deze mensen die tbv anderen slachtoffer zijn geworden van een rot systeem? Die worden door de overheid flink op de huid gezeten?
  En die vroegere werkgevers en hun aandeel houders? Die vieren feest?
  Wat doet Rutte eraan? Die geeft ze 1,4 miljard als beloning.
  Is dit waarheid of fake news?

  1. Voor wie ziet wat er gebeurd en waar ze naartoe werken.
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/10/column-jan-roos-straks-heeft-het-ondemocratische-moloch-brussel-zn-eigen-stormtroepen/ Ons leger stelt niets meer voor en vandaag komt het nieuws naar buiten dat er geen geld is voor opleidingen bij de politie en dan vooral op het gebied van digitaal verkeer.
   Dat maakt het verhaal van Jan Roos nog geloofwaardiger en geeft aan dat de politie zich nu al laat bedriegen door hun leidinggevenden met mogelijk als eindresultaat dat ze zichzelf buiten spel zetten omdat zij vervangen zullen worden door lieden die door de EU aangestuurd zullen gaan worden.Wie beschermt ons wanneer het fout gaat in Nederland zelf bv als de Turken enorme aantallen “vluchtelingen” door gaan laten?
   Van de vier partijen die nu aan de macht zitten zijn CDA,VVD en natuurlijk D66 pro EU en de enige partij die een beetje critisch is is de ChristenUnie maar die kunnen niets.
   https://tmi.news/willen-we-nou-wel-geen-eu/ het lijkt erop dat de politie en het Nederlandse leger bewust afgebroken wordt.

  2. Arnold2 – 1 :
   U ziet klaar. De toestand in Nederland m.b.t. politie en leger doet zich ook voor in andere landen van de EUSSR. Het is een bewuste verrottingsstrategie die inderdaad moet leiden naar een EUSSR leger en politie. Voor een goed begrip : dit EUSSR leger en politie is in de eerste plaats gericht tegen de autochtonen die in het verzet gaan tegen de NWO, en dus niet tegen de misdaad en het terrorisme, die ten andere wapens zijn in handen van de occulte machten achter de NWO. Dit EUSSR leger & politie moet dan “loyaliteit conflicten” voorkomen als er moet opgetreden worden tegen het verzet tegen de NWO. Een verzet dat m.i. sowieso zal toenemen. In feite zie ik een terugkeer naar de Middeleeuwen met de huurlingen benden. Via dit EUSSR leger & politie kan men bv. Spanjaarden naar Nederland en Fransen naar Vlaanderen sturen om “orde op zaken” te stellen. Bij de top van het leger en politie zit het vol met gepolitiseerde en corrupte bureaucraten die hand en spandiensten verlenen aan de EUSSR mafiosi, zodat van die “top” dan ook niets positiefs te verwachten valt, wel integendeel. De media zitten mee in de slag… en het overgrote deel van de bevolking is verblind door de “good news show” en de glamour en glitter. Ik zie dan ook in de nabije toekomst geen positieve evolutie. Ik herinner mij nog een CIA rapport van 2005 waarin tegen 2020 burgeroorlogen werden voorspeld in Europese steden omwille van sociale en raciale redenen. Ik laat nog in het midden of het hier ging om het louter voorspellen dan wel om het “organiseren”.

  3. Arnold2 -3 :
   Inderdaad. Zoals reeds gezegd weet ik momenteel niet of het hier zal gaan om “spontane ” burgeroorlogen, dan wel over georganiseerde revoluties Ik volg dagelijks de toestand in verschillende landen van de EUSSR en ik zie inderdaad een gevaarlijke trend. Ik ben echter zeer wantrouwend over deze CIA voorspellingen wat het spontane karakter ervan betreft. Ik verwijs hier naar de mei revolte in Frankrijk (1968) die ook een CIA operatie was. Ik verwijs ook naar de voorspellingen in de beruchte brief van Albert Pike. Dergelijke burgeroorlogen in alle grote steden van de EUSSR vormen echter ook een gedroomde kans voor een NWO “problem – reaction – solution ” strategie. Ook wijlen Udo Ulfkotte heeft reeds de aandacht hierop getrokken in zijn boek :
   https://www.amazon.de/Vorsicht-B%C3%BCrgerkrieg-lange-g%C3%A4rt-endlich/dp/3938516941
   met titel :
   “Vorsicht Bürgerkrieg!: Was lange gärt, wird endlich Wut “

 4. Volgens een onderzoek is er blijkbaar geen probleem met het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in de media :
  https://www.zerohedge.com/news/2018-01-18/theres-no-fake-news-holland
  met citaat :
  “Along with 82 percent of people in the Netherlands, 80 percent of those polled in India also feel their news media does a good job reporting with accuracy…..”
  Ik verwijs naar de grafiek in de link. Er is dus nog werk op de plank voor WTK. 18´% zitten dus al wel op het goede spoor. België is echter niet vermeld, wat ook begrijpelijk is. Er zijn immers geen media meer die naam waardig, maar enkel een “regimepers” bevolkt door psychopaten die hun eigen leugens geloven.

  1. Ik heb het gevoel dat het Vlaamse deel van België een stuk bewuster is dan Nederland. Hoe dan ook, het honderdste aap effect begint vorm te krijgen.

  2. Cozmic :
   In Vlaanderen is er inderdaad een deel, weliswaar een klein deel dat bewuster is, maar dit deel is zeker niet groter dan in Nederland en in andere landen. Het overgrote deel geeft immers blijk van een “klootjesvolk” mentaliteit, een soort dat staat te kwijlen als een hond, niet om gestreeld maar om geschopt te worden. Dit overgrote deel is enkel geïnteresseerd in “brood en spelen”. Het enige wat dit soort wel durft en ook doet, is vechten met de boodschappers met het slechte nieuws, in dit geval dan de waarheid. Men wil enkel leugens horen, die men graag hoort. Ik heb intussen dan ook alle pogingen gestaakt om in mijn omgeving mensen te informeren, cfr. ” wat baten kaars en bril als de uil niet zien wil”.

 5. Opmerkelijk vast te stellen dat we zitten te discuteren over het aandeel van sommige mensen en partijen in de afwikkeling van agenda 21. Als het dan toch de bedoeling is het grootste deel van de mensheid te elimineren , wat zeuren we dan over die paar ‘kleine’ maatregelingen.

  Het IS een feit dat agenda 21 zich thans ontpopt en alle genomen maatregels moeten worden beschouwd tot de totstandkoming en uitvoering ervan.

  Het is een feit dat grote delen van de bevolking apatisch toeziet op wat zich ontvouwt, angstig en gedrogeerd als ze zijn door de door de overheid en privé instellingen verstrekte ‘verstrooiïngen.

  Dat onze ‘autoriteiten ‘ en ‘hoog geschoolden’ participeren in uitvoering van deze agenda , totaal verblindt door de schijnbare zekerheden en comfort wat deze aangeboden materieële wereld ons biedt, en de bewust slapende bevolking in deze misleidt.

  Zei Jesus Christus niet aan het kruis:” Vergeef hen Heer want ze weten niet wat ze doen”? Tijden zijn gewoon niet veranderd, noch de mentaliteit van de mensheid.

 6. Zolang dit vieze VVD-kabinet, (lees de industrie, banken en aandeelhouders), dit stomme volk in zijn zak heeft en die bloedhonden in uniform keurig aan het lijntje om de bevolking te terroriseren, veranderd er niks……helemaal niks. En het in belabberd Nederlands brallen over wat er gaande is, brengt daar geen enkele verandering in.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.