Advertentie

Professor Van der Pijl en de MH17-ramp-twijfels..


x

x

Professor Van der Pijl en de MH17-ramp-twijfels..

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Professor (emeritus) dr. Kees van der Pijl

Dit keer is het geen journalist (HIER) maar een emeritus hoogleraar, professor Kees van der Pijl, hoogleraar ‘International Relations’ in het ‘Centre for Global Political Economy’ aan de University of Sussex, die een indrukwekkend boek schreef over de  werkelijke feiten achter de MH17-ramp. Ook deze deskundige laat zich, na een diepgaande studie, uiterst kritisch uit over de officiële versie van deze traumatische gebeurtenis. En kennelijk doet ie dat goed, want er is stevige tegenwerking. En dat is, zo weten wij uit ervaring, altijd een teken, dat je op het juiste spoor zit..!

Nog voordat de Engelstalige versie van het boek was verschenen, werd vanuit Oekraïne een campagne opgezet op social media om de publicatie ervan tegen te houden. Het verhaal daarbij is natuurlijk bizar, want hoewel ze het boek nog niet eens hadden kúnnen lezen, wisten critici zich wel al te melden. Want het zou hier gaan, naar hun zeggen, om ‘een amateuristische, niet-wetenschappelijke verzameling grove leugens die niet gepubliceerd zou mogen worden’.

En zelfs de uitgever van het boek, Manchester University Press, werd zódanig geïntimideerd, dat het besloot passages in het boek aan te passen. Zo verving zij de het woord ‘burgeroorlog’ door ‘onrust’. Kees van der Pijl over dit specifieke geval:: “Je spreekt toch ook niet van de Spaanse onrust als je het hebt over de Spaanse burgeroorlog?”

Van der Pijl verklaart, dat de directie van uitgever M.U.P., vanuit Kiev/Oekraïne werd bestookt met juridisch opgestelde brieven, waarin werd gedreigd met rechtszaken. Daarnaast werden zowel de Universiteit van Manchester, als de Britse ambassade in Kiev bewerkt, om hun invloed aan te wenden, inzake de publicatie van het boek, aldus professor Van der Pijl. Er werd dus in korte tijd, een grootschalige campagne opgezet om de publicatie van het boek tegen te houden. Als dát geen goed boek moet zijn..!!

Waarom slikt iedereen het verhaal van het JIT als zoete koek..?
Er worden in de Nederlandse media bijzonder weinig vraagtekens gezet bij de inhoud, maar vooral niet bij de totstandkoming van het JIT-rapport. Waarom de bevindingen van het Joint Investigation Team zoveel parallellen vertonen met wat de online onderzoekers van Bellingcat al eerder publiceerden.En als we dan Kees van der Pijl dit horen zeggen: “De man die de campagne leidde op Facebook heeft onder meer connecties met Bellingcat, het beruchte zogenaamde onderzoeksbureau”, dan is het dus opletten geblazen..

Ook dit boek van onafhankelijk journalist Joost Niemöller, sprak 3 jaar geleden al van een ‘doofpot’.. Waar gaan we naar toe met kapitein Rutte en de morele en ethische koers van het MH17-onderzoekl?? (klik voor artikel)

Waarom heeft het JIT met veel klem benadrukt, dat het geen behoefte heeft aan verdere (primaire) radardata..? Waarom is er in het rapport zoveel gebruik gemaakt van vermeende telefoontap-gesprekken die de Oekraïense geheime dienst heeft aangeleverd en dus op z’n zachtst gezegd, gekleurd=dubieus zijn… En hoe het vooral mogelijk is dat Oekraïne in het onderzoeksteam zit, terwijl deze bewuste massamoord in hún land werd gepleegd.

En dat is nog maar het begin, want weet je dat Oekraïne een vetorecht heeft op de uitkomsten van het onderzoek..?? Zowel inzake het technische onderzoek door de Onderzoeksraad voor Veiligheid als voor het strafrechtelijk onderzoek een vetorecht dus, wat betekent dat er niets naar buiten mag worden gebracht, zonder de toestemming van alle partijen, dus ook mét de instemming van Kiev.

In een commentaar verklaarde het Oekraïense persbureau UNIAN op 10 augustus 2014 hierover, dat je dit opgeëiste veto-recht, eigenlijk als een regelrechte schuldbekentenis van Oekraïne kunt duiden. Waarom anders zou het land zo’n veto eisen, dan om te kunnen verhinderen dat er voor Kiev belastende informatie naar buiten komt/gaat komen..?!!? 

Hoe simpel kan het zijn? Maar ja, we weten het inmiddels, als je dit soort vragen wél stelt, zijn het godbetert juist de journalisten die als eerste met beschuldigingen van complotdenken aan komen zetten. Kees van der Pijl, zette zijn eigen gedachten en bevindingen op rij in een blog. Hieruit nog even deze alinea’s over de echtheid van de afgetapte telefoongesprekken.

“Nederlandse en Australische onderzoekers, zo lezen we, gaan eindeloze aantallen afgetapte telefoongesprekken door (in het Russisch dan wel in Oekraïens, moeten we aannemen). Soms ‘blijken die nep te zijn’ (hoe kan dat nou?), maar over het algemeen, ‘na intensief onderzoek… lijken [ze] in orde en dat draagt weer bij tot wederzijds vertrouwen’. Het is maar een nauw gebouwtje, daar in Kiev, lezen we in het verslag, maar Oekraïense, Australische en Nederlandse rechercheurs weten zich gebonden door elkaars ‘liefde voor het politiewerk’.

En zo werd er nog even door geleuterd. Klein detail: de Nederlanders en Australiërs moesten frequent afgelost worden want Kiev is een haard van allerlei soort prostitutie geworden en men wilde voorkomen dat de onderzoekers met hun liefde voor het politievak per ongeluk ergens anders terecht zouden komen en gechanteerd zouden kunnen worden.  Dit wat betreft de SBU die de afgeluisterde telefoongesprekken heeft aangeleverd waarop, blijkt nu in het eindrapport, de hele zaak rust. Soms blijken die nep te zijn. Had dat niet, gelet op de hofleverancier, het hele bewijsmateriaal ongeldig moeten maken? Nee hoor, de media juichen unaniem, ‘onomstotelijk bewijs’. Wordt vervolgd.”

Onlangs interviewde journalist Stan van Houcke de auteur, professor Kees van der Pijl voor Café Weltschmerz. Bekijk dit hele gesprek hieronder:

 

[bol_product_links block_id=”bol_5b324b2d3ff02_selected-products” products=”9200000086957864,9200000034767577,9200000031397954,9200000035796289,9200000052716171″ name=”MH17 boek van der Pijl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”728″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

6 gedachten over “Professor Van der Pijl en de MH17-ramp-twijfels..

 1. Ik begrijp de houding van Mr Kees Van der Pijl niet goed. Hij heeft immers het boek : “The making of an atlantic ruling class” geschreven. Ik heb dit boek niet gelezen maar er wordt wel naar verwezen in het boek The Nebula van Walter Baeyens. Uit de verwijzingen blijkt dat de Wallstreet bank cartels achter alle terreur in Europa schuil gaan sinds de jaren 60, via o.a. de strategie van de spanning. Kartels die ook omschreven worden als The Nebula of The Absolute Power.
  Wat de MH 17 vliegtuigramp zelf betreft zie ik 4 belangrijke punten :
  1. De vliegtuig ramp van Smolensk waardoor Putin moet zwijgen,
  2. De staatsgreep in Kiev waar een zionistische mafia aan de macht werd gebracht, o.a. door de stuwende kracht van Victoria (fuck the EU) Nuland en de mafia die hier achter schuil gaat,
  3. 20 minuten na het neerhalen van de MH 17 begon de Israëlische aanval op Gaza,
  4. De rol van de beveiligingsfirma ICTS op Schiphol.
  Als men al deze elementen met elkaar verbindt, dan is het imo duidelijk waarom de waarheid het licht niet mag zien, en waarom boodschappers met gevaarlijke waarheden worden aangevallen. Het komt er dan gewoon op aan de “olifant in de kamer” te zien en te benoemen. (= is wel levensgevaarlijk).
  Ik wil de Nederlandse lezers niet ontgoochelen, maar de waarheid zal niet naar boven komen, hoe spijtig dit ook is. Op een bepaald ogenblik is het beter dit onder ogen te zien, in plaats van de bevolking te blijven bedriegen. Leugens en bedrog helpen immers niet bij het verwerken van een drama.
  Elk land heeft immers zo zijn schandalen en bijhorende drama’s. In België hebben we de bende van Nijvel, Dutroux en tal van anderen, met honderden doden. Al 33 jaar wordt het deksel op de beerput gehouden. Al 33 jaar zit men te lullen over extreem rechts, de nazi’s en de fascisten om de aandacht af te leiden. Moest het bij deze laatsten werkelijk te vinden zijn, dan waren de daders al na een uur aangehouden , en na 2 uur rolden de hoofden op de Grote Markt in Brussel, zoals deze indertijd van de graven van Egmont en Hoorn.
  Het probleem is echter dat de echte sporen leiden naar Langley (C.) en Tel Aviv (M.)
  Deze laatsten zijn immers in de eerste plaats instrumenten van de banksters van Wallstreet, en The City, en deze “instrumenten” zijn onaantastbaar. En hiermede ben ik opnieuw beland bij de inleiding van deze reactie. Het is ook bij deze laatsten dat men ook de opdrachtgevers voor de moord op wijlen Pim Fortuyn moet zoeken en vinden.
  Het is noodzakelijk de technische & wetenschappelijke aspecten van de ramp te onderzoeken, maar de politieke context lijkt mij zeker zo belangrijk, want het is in dit laatste domein dat men het antwoord kan vinden op de vraag : “Cui bono?”.

 2. Mogelijk zullen meerdere mensen met mij eens zijn dat Mark Rutte misschien niet altijd de waarheid spreekt of dat hij dingen verzwijgt.Zo heeft hij op vragen van Pieter Omtzigt en Bontes van Klaveren geen antwoord gegeven omdat hij wegliep omdat hij al die insinuaties beu was.
  Het is ook een manier om lastige vragen niet te hoeven beantwoorden natuurlijk.Wel is Pieter Omtzigt van het MH 17 dossier gehaald wat mogelijk ook veel zegt niet alleen over de manier waarop Rutte mogelijk lastige mensen ontloopt maar ook hoe de leiding van de CDA achter Rutte staat ipv achter hun eigen vertegenwoordigers.
  Rutte was gisteren in Brussel en was nogal klef met Juncker die op zijn benen stond te wankelen.
  Rutte is er kennelijk van overtuigd dat Juncker niet dronken was maar last van zijn rug heeft dus niets aan de hand zou je kunnen denken.
  https://nos.nl/artikel/2241201-juncker-wankelt-en-wordt-door-wereldleiders-overeind-gehouden.html Nou zouden we van echte journalisten mogen verwachten dat zij dat uitzoeken en daar over berichten omdat er per slot van rekening veel zaken gedaan worden met Juncker die niet zelden voor alle lidstaten veel geld kosten.Volgens meerdere media zou Juncker een drank probleem hebben en dan is het niet slim om met Juncker zaken te doen want dan kan Rutte net zo goed in het eerste het beste cafe in Nederland zelf met een dronkaard zaken doen.
  Alleen zal hem dat geen mooie functie binnen de EU opleveren wanneer hij als premier stopt.
  https://www.tag24.de/nachrichten/bruessel-nato-juncker-jean-claude-treffen-in-bruessel-schwankte-eu-politiker-684203 op deze willekeurig gekozen site wordt het één en ander onder elkaar gezet en blijkt dat Juncker meer bezopen in functie is geweest.
  Wanneer Rutte zou liegen over de toestand waarin Juncker verkeerde kan men zich afvragen of hij WEL eerlijk is over MH 17 natuurlijk of heeft hij daar ook iets te verbergen om bijvoorbeeld Oekraine te vriend te houden?
  Wanneer Juncker inderdaad dronken was (wat Rutte van zo dichtbij moet hebben kunnen ruiken) mogen we toch verwachten dat hij gezegd zou hebben dat hij het niet wenselijk vind nog langer met Juncker zaken te doen in het belang van de hele EU zoals het een goede premier betaamd.

 3. https://nos.nl/artikel/2241719-g7-roept-rusland-op-om-opheldering-te-geven-over-mh17.html
  Ergens is het normaal dat dit verzoek ingediend wordt want hoe meer informatie er bovenkomt hoe beter het is als men tenminste ook naar Rusland wil luisteren natuurlijk en men hoeft het niet met de Russen eens te zijn maar kom dan met redenen/argumenten waarom men het niet eens is.
  https://nos.nl/artikel/2129308-ministeries-vreesden-na-mh17-ramp-voor-maatschappelijke-onrust.html
  Nou is het kabinet Rutte natuurlijk ook niet altijd zo vrijgevig met informatie want (ook al is van Der Steur weg) Veel van de informatie was toch zwart weggestreept en nog steeds verteld Rutte niet alles.https://nos.nl/artikel/2129308-ministeries-vreesden-na-mh17-ramp-voor-maatschappelijke-onrust.html op deze site (WTK) is daar ook al over geschreven.

 4. https://www.ninefornews.nl/vs-verbergt-waarheid-crash-vlucht-mh17-van-malaysia-airlines/
  Obama heeft het eerder ook over een raket gehad wat later teruggetrokken werd.
  https://nos.nl/artikel/2242172-vs-hield-kritiek-op-rusland-over-mh17-in-na top-trump-poetin.html
  Mogen we hieruit concluderen dat politieke spelletjes boven waarheidsvinding gaat ook al heeft het aan 298 mensen het leven gekost?Wat is de reden en wat denkt de VS te bereiken door dit stilzwijgen?Wat is er met Poetin afgesproken?En wat vind de Nederlandse regering hiervan?

 5. Kijk hoe de CIA social media gebruikt om een vooraf gestrooid kruimeltjespad te laten ontdekken..!! Feitelijk verraadt Kerry hier dit plan, door te wijzen naar ‘social media’, die niet lang daarna van nepnieuws werden beticht..!?!?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.