Advertentie

MH17: Zo gek is die Maleise premier niet..!


De uitspraak van het JIT komt wel heel opvallend dicht bij de belofte van Mark Rutte..

x

x

MH17: Zo gek is die Maleise premier niet..!

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Het hele MH17-onderzoek staat heftig onder druk. Natuurlijk is er een grote groep, die zich in alle vertrouwen bijna in slaap laat wiegen door de Nederlandse overheid in het algemeen en het JIT, het Joint Investigation Team in het bijzonder. Waarom is er juist bij de nabestaanden GEEN UITERST KRITISCHE HOUDING tegenover het JIT? Het is toch een normale vraag om te stellen bijvoorbeeld, waarom Oekraïne ALS MOGELIJKE DADER deel kan uitmaken van het onderzoeksteam JIT? 

Maar er komen veel en veel meer mensen die vakkundig de conclusies van het JIT volledig op losse schroeven zetten. Natuurlijk zijn er de uitspraken en de houding van de Maleise premier, die de hele wereld laat weten, dat het wijzen naar de Russen, niet het slimst is wat we kunnen doen inzake daderschap van het neerhalen van MH17.

Prof. dr. mr. Geert-Jan Knoops

De onthutsende conclusie van een juridisch vakman..
Allereerst is er strafpleiter mr. Geert-Jan Knoops, die -zoals te doen gebruikelijk- weinig aan duidelijkheid overlaat, inzake de opzet van het hele MH17-onderzoek, via het JIT, . Volgens Knoops heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie een strategische fout gemaakt bij de juridische behandeling van deze zaak. Advocaat en expert internationaal strafrecht liet zich uit in het actualiteiten-Tv-programma ‘EenVandaag‘.

Volgens Knoops is het niet goed dat de Russen in een vroegtijdig stadium buitenspel zijn gezet. Zijn commentaar in dezen:

“In mijn visie heeft het OM een verkeerde keuze gemaakt door eerst een berechtingsmodel op te zetten met het JIT-team, met Nederland en de rechtbank Den Haag als plaats van berechting, vervolgens het rapport te presenteren met de verdachten en dan te verwachten dat Rusland meewerkt.”

Volgens Knoops is het preciés het tegenovergesteld wat het OM beter had kunnen doen:

“Je presenteert eerst je bewijsmateriaal, dan ga je onderhandelen over een berechtingsmodel en dan houd je de deur open.”

Hij denkt dat Rusland zich misschien coöperatiever had opgesteld als er sprake was geweest van berechting in een neutraal land, door een niet-JIT-land. Knoops legt de link met het Lockerbieproces, waarin Nederland als neutrale partij werd aangewezen als het land waar de rechtszaak werd behandeld. Dat Nederland nu ook het land is waar de rechtszaak zal plaatsvinden, is voor Rusland onacceptabel, denkt de advocaat.

“Nu is Nederland slachtofferland en heeft het belang bij veroordeling. Nederland procedeert op twee fronten tegen Rusland, op het gebied van staatsaansprakelijkheid en bij het Europese Hof van Justitie.”

Als de MH17-rechtszaak op 9 maart volgend jaar begint, verwacht advocaat Knoops niet dat er dan verdachten bij aanwezig zullen zijn. Volgens Knoops zijn de belangen en effecten voor de verdachten en nabestaanden te groot:

“Twee van de vier hebben al aangegeven niet naar Nederland te zullen komen. Een proces van deze omvang, met dit soort ernstige beschuldigingen, zou je eigenlijk niet bij verstek mogen voeren. Justitie zal zeggen: het is de keuze van de verdachte om niet te verschijnen. Maar de vraag is: was er geen andere weg mogelijk geweest voor berechting in samenspraak?”

Georchestreerd spookproces over de MH17: Kees van der Pijl en Karel van Wolferen
Dan zijn er beide oud-professoren, dr. Carel van Wolferen en dr. Kees van der Pijl. Zij maken onderstaande, speciale aflevering van Café Weltschmerz, als reactie op het MH17 onderzoek van het JIT en het uitblijven van kritische mediareacties. De oprichter van Café Weltschmerz, Max van Krefelt, heeft beide oud-professoren gevraagd zich te verdiepen in de ‘verhalen’ die het JIT de wereld in gebracht heeft, de afgelopen tijd, ná de ramp met de MH17 in 2014.

Tja en Kerry riep het ook al.. “Er is een berg van bewijs die aantoont dat de Russen MH17 hebben neergehaald”.. We zijn 1 jaar later en het ‘bewijs’ is nog niet getoond..!! Het is 2019 en we hebben NIETS GEZIEN, GEEN ENKEL AMERIKAANS BEWIJS..!!

Café Weltschmerz zendt interviews uit over actuele maatschappelijke aandachtsgebieden en gebruikt burgerjournalistiek als middel voor verandering. De interviewers zijn autonoom dwars-denkende deskundigen uit een relevante branche. In confronterende maar open gesprekken wordt de kern van de problematiek binnen het onderwerp zichtbaar gemaakt. Centrale thema’s zijn: democratie, politiek, economie, financieel, veiligheid, onderwijs, milieu, klimaat, zorg, arbeid, wet- en regelgeving, openbaar bestuur en tot slot binnen al deze onderwerpen, innovatie.

Een nuchtere kijk op de MH17-ramp. 300 Doden als mogelijk onderdeel van de geo-politieke koude oorlog tussen de VS en Rusland

In de gesprekken worden de fundamenten van de democratie en rechtstaat benoemd. Wij zoeken naar knelpunten binnen het systeem en met de blik op de toekomst. Het gaat daarbij zowel over datgene wat wij als samenleving fout doen, als het zoeken naar oplossingen.

 • Café Weltschmerz is objectief en neutraal
 • Wij stellen onze informatie vrij toegankelijk beschikbaar
 • Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor mainstream media

Het is hun principiële overtuiging dat Café Weltschmerz kan bestaan, bij de gratie van financiële steun van iedereen die zich verbonden voelt met hun programma. Kun je hen steunen, dan doen wij hier een oproep om aan de noodzaak en urgentie van Café Weltschmerz bij te dragen? HIER

Karel van Wolferen en Kees van der Pijl maken in dit speciale Café Weltschmerz-gesprek, een analyse rondom de MH17, die feitelijk gehakt van het gepubliceerde JIT rapport. Een falend onderzoeksteam met rammelende conclusies, gecombineerd met het bewust op voorhand kapotmaken van de procesgang. Beide mannen bespreken puntsgewijs waar hier sprake is van een groteske misleiding.

Niet de onderste steen die beloofd werd komt boven, maar een vooraf georchestreerd politiek proces zonder verdachten en zonder bewijzen zullen de nabestaanden naar zich toe geschoven krijgen. Karel van Wolferen nodigt de media, en in het bijzonder de NRC uit om aan de hand van het JIT-onderzoek alsnog met krachtige journalistieke vasthoudendheid dit onderzoek nog eens grondig over te doen.

SIMPELE VRAGEN OVER DE ZAAK MH-17:

 • Wat is het MOTIEF voor Rusland om een passagiersvliegtuig neer te halen en dit al 1 maand van te voren te plannen..??
 • WAAROM WORDT DE VALSE VLAG OPTIE -bijvoorbeeld uitgevoerd door CIA- niet als uiterst reële optie meegenomen..? Hebben journalisten nog nooit van dit HONDERDEN JAREN OUDE STRATEGISCHE MIDDEL gehoord..??
 • De CIA heeft natuurlijk WEL een motief, om Poetin uit de handen/omhelzing van de Europeanen te drijven..
 • Waarom zou Rusland als het schuldig was, niet gewoon toégeven dat het een GROVE FOUT was, dat dit gebeurd is..??
 • Waar blijft het Amerikaanse bewijs, waar uiterst schreeuwerig over gedaan werd, de dag ná de ramp, door minister John Kerry en president Obama??
 • Waarom worden de cockpit-voice-recorder gesprekken niet vrijgegeven..??

 

 • Waarom maakt Rutte een -nota bene via een WOB-procedure opgevraagd- rapport over de MH17 bijna volledig zwart..?? Schandalig toch? Of is dit wat de nabestaanden graag willen? Geheimhouding en politieke spelletjes…
 • Waarom zit Oekraïne in het JIT, terwijl dit land, VOORAL NA DE zg. REVOLUTIE ineens in handen was van Westerse (= Amerikaanse) invloed..??
 • etc. et.c
Het verhaal in één plaatje. Het belang van de VS, in woord en daad uitgedragen door vice-president Biden, John Kerry (min. van BuZa). Poroshenko met zijn Amerikaanse broeders, die de ‘revolutie tegen de dictatuur’ weer volop hadden gesteund. Rechts in beeld, Victoria Nuland, de architect van de machtsovername in Oekraïne. Onderminister van BuZa van de VS.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.