Advertentie

FvD-senator: ‘Oekraïners kunnen MH17 hebben neergehaald’..!!


x

x

Toine Beukering, FvD-kandidaat voorzitter Eerste Kamer:

’Oekraïners kunnen MH17 hebben neergehaald’

x
2019 © WantToKnow.nl/be
X

Forum voor Democratie-kandidaat voor het voorzitterschap van de Eerste Kamer, Toine Beukering.

Senator Toine Beukering (FvD) is voormalig brigadegeneraal in het Nederlandse leger en wil voorzitter worden van de Eerste Kamer. En dat het zéker geen saaie voorzitter zal worden, blijkt uit interviews die hij met de Telegraaf en dagblad Trouw had. Hij neemt geen blad voor de mond, als het gaat om partijvoorzitter Thierry Baudet. Op zich al opmerkelijk; maar dat hij dat ook doet bij een nog immer zéér pijnlijk onderwerp als de MH17, is toch wel heel bijzonder in onze ogen.

De nieuwe Eerste Kamer komt volgende week voor het eerst bijeen en Forum voor Democratie heeft twaalf zetels, net als de VVD, die wel minder stemmen had. En omdat traditioneel de grootste partij de voorzitter levert, lijkt Beukering de nieuwe voorzitter. Het is echter nog geen ‘gesneden koek’ omdat er nog wel over gestemd gaat worden. Een strijd die vóór 25 juni dient te worden beslecht; dan wordt de nieuwe voorzitter beëdigd.

Niet alleen een ceremoniële functie, maar deze bepaalt de agenda in overleg met de fracties en vertegenwoordigt de senaat, ook in het buitenland. De regeringspartijen (VVD, CDA, D’66 en ChristenUnie) zien liever een voorzitter uit ‘eigen kring’. De ex-legertopman Toine Beukering is verkozen-kandidaat voor het FvD.

Hij is 60 jaar en spreekt in interviews enthousiast over hoe hij bij de landmacht uiteindelijk brigadegeneraal werd en tot voor zijn pensionering als souschef werkte voor Jeanine Hennis, de eerste vrouwelijk Nederlandse minister van Defensie. Voor hem passen de goeie en stevige waarden en normen uit het leger, ook bij het voorzitterschap van de Eerste Kamer. Een voorzitter die boven de partijen dient te staan, maar dat is dan voor hem zonder politieke ervaring.

Maar volgens Beukering heeft FvD veel mensen uit het bedrijfsleven, uit de gezondheidszorg, noem maar op. Die hebben weinig politieke ervaring maar des te meer organisatie-ervaring. Bij Defensie krijg je volgens Beukering bovendien ook geen tijd om ervaring op te doen. Je moet heel snel ‘up to speed’ komen, want door al die verhuizingen, ben je na twee of drie jaar ga je alweer weg.  Dus de inwerktijd moet kort zijn.”

Er was intern gedoe de afgelopen tijd bij uw partij. Volgens Beukering het mooie van Forum voor Democratie. Scherp discussiëren over dingen. Maar het is goed, dat leden over die discussiepunten een mening hebben; alleen heel jammer, dat de meningen worden verdraaid en er labels aan gehangen worden van racisme, fascisme en dat soort rare dingen. Bizar eigenlijk.

Toine Beukering is de zoveelste erudiete persoonlijkheid, die nuchter naar het MH17-verhaal kijkt als mogelijk onderdeel van de geo-politieke koude oorlog tussen de VS en Rusland (klik voor artikel met prof. Kees vd Pijl)

MH17
Toine Beukering zag en hoorde in het verkiezingsdebat tussen Baudet en Rutte, de uitspraken van Baudet over MH17. En dat dit passagiersvliegtuig van Malaisian Airlines,  ook wel door Oekraïne kan zijn neergehaald. En dus niet door de Russen. En dat het Joint Investigation Team (JIT) niet onafhankelijk zou zijn. Beukering zegt dat hij daar ook niet de bewijzen van heeft gezien; geheime stukken en daarom moeten we volgens Beukering gewoon even wachten tot het JIT met de smoking gun komt.

Dat het JIT heeft vastgesteld dat de gebruikte raket van een brigade van het Russische leger was, is geen direct bewijs. Want kijk naar de Maleisische minister-president, die daar ook serieuze vraagtekens bij heeft geplaatst. Afwachten, maar Beukering vind wel, dat er heel snel naar conclusies wordt gezocht. Het is volgens hem een nationaal trauma.

Als oud-militair is het onafhankelijk onderzoek essentieel; heel zorgvuldig uitgevoerd en ‘de daders moeten we ook pakken’. Hoewel de indruk bestaat, volgens de Telegraaf-correspondent, dat Beukering vindt, dat er te snel conclusies over MH17 zijn getrokken. Maar die wil in ieder geval het oordeel van de rechter afwachten. Of de vraag of hij uitsluit dat het Oekraïne geweest kan zijn, dat MH17 naar beneden heeft gehaald, antwoordt Beukering rustig, dat het gekken kunnen zijn van Oekraïne, die het per ongeluk voor een ander vliegtuig hebben aangezien.’

In het JIT zijn mensen toch heel zorgvuldig met bewijzen gekomen, waaruit de aansprakelijkheidstelling is voortgevloeid. Beukering zegt echter, dat het toch een beetje te vroeg is, omdat het simpelweg ook Oekraïners geweest kunnen, zijn die MH17 uit de lucht hebben geschoten. Want de onzorgvuldigheid zit hem daarin, dat volgens het JIT het een Buk-raket van de Russen was, maar dat het wapensysteem bekend is, wil nog niet zeggen dat Oekraïne niet met een dergelijk installatie, die wel degelijk in het bezit zijn van het Oekraïense leger, geschoten kan hebben. Dan was het in dat geval dus een Oekraïner met een Buk-raket van Russische makelij.

* * *

8 gedachten over “FvD-senator: ‘Oekraïners kunnen MH17 hebben neergehaald’..!!

 1. https://nos.nl/artikel/2288766-protest-nabestaanden-mh17-298-lege-stoelen-voor-russische-ambassade.html
  Mijn medeleven gaat natuurlijk uit naar ALLE slachtoffers en de nabestaanden en ik hoop dat ooit de waarheid boven tafel komt zodat mensen het kunnen verwerken en een plaats kunnen geven voor zover dat mogelijk is.
  Ook al haal ik meerdere keren artikelen erbij van de nos wat ik erg jammer vind is dat zij bijna nooit vragen stellen en alleen maar berichten.
  Die werkgroep uit hoeveel mensen bestaat die?
  Waarom denkt die werkgroep dat zij mogelijk niet door alle nabestaanden worden ondersteund?
  Wanneer een politicus (zie artikel hierboven) zegt dat zelfs Oekraine het gedaan kan hebben,waarom blijft vooral die meneer van Luik dan telkens de Russen de schuld geven zonder dat er een uitspraak van de rechter is waaruit blijkt dat bewijsmateriaal geaccepteerd is en onomstotelijk bewezen is dat de Russen het gedaan hebben?
  Ook de beschuldigingen aan het adres van Rusland deugen naar mijn mening niet omdat de Russen al meermaals hun verhaal hebben gedaan waar gewoon niet naar geluisterd lijkt te worden.Nou zullen mogelijk de Russen geen lieverdjes zijn maar dat wil niet zeggen dat mensen niet eerlijk meer moeten zijn en zou deze zaak naar mijn mening door onafhankelijke onderzoekers/wetenschappers onderzocht moeten worden zonder dat een mogelijke dader deel uitmaakt van een onderzoeksteam. Waarom worden er door MSM journalisten of journalistes nauwelijks nog vragen gesteld die er echt toe doen?

  1. Vergeet ook Elliot Higgins zijn clubje niet (Bellingcat) want die zouden zelfs vier namen meer hebben.Het vreemde is wel dat deze werkloze bureaucraat blind geloofd lijkt te worden terwijl zijn club net als zoveel anderen hun informatie gewoon vanaf internet lijken te halen,maar in tegenstelling tot hem worden die dan weer als fake news verspreiders gezien.
   Kan iemand dat begrijpen of verklaren?

 2. Eigenlijk lijkt het erop dat het JIT en anderen het gewoon (plat gezegd) verkloot hebben en ook lijkt het erop dat er nooit echt daders vervolgd gaan worden behalve dan bij verstek wat voor mij gelijk staat aan beschuldigingen zonder dat de verdachten vragen zullen beantwoorden en we nooit zullen weten of die beschuldigingen ook terecht zijn of niet.
  Natuurlijk spreken de woordvoerders over een belangrijke doorbraak en belangrijke dag terwijl ze in feite geen enkel bewijs lijken te hebben van wie echt dat toestel hebben neergeschoten en alleen maar verdachten kunnen aanwijzen en dan ook nog verdacht van het plaatsen van die BUK installatie wat totaal niets zegt omdat in oorlogsgebied dergelijke installaties nu eenmaal geplaatst worden.Gelijktijdig halen ze zelf hun resultaat onderuit door te zeggen dat het mogelijk een vergissing zou kunnen zijn omdat de daders dachten dat het om een militairvliegtuig ging wat in een oorlog dus geen misdaad is.
  Bij eenvandaag was de heer knoops aanwezig en die zegde iets in de trant van dat de verkeerde volgorde gehanteerd zou zijn omdat ze zonder bewijs al direct de beschuldigende vinger naar Rusland hebben opgestoken wat dus niet verstandig geweest zou zijn omdat volgens hem de juiste volgorde moet zijn 1.eerst bewijs verzamelen 2.wanneer dat bewijs er is dat bekend maken en 3. dan in gesprek proberen te gaan met de Russen.
  Nu de Russen beschuldiging op beschuldiging hebben gekregen is de kans op medewerking van de Russen aanzienlijk kleiner geworden vooral ook omdat ze vanaf het begin gevraagd hebben of ze bij het onderzoek betrokken mochten worden wat geweigerd is.Vervolgens zijn sancties na sancties opgelegd aan de Russen wat eerder Europa zelf heeft geraakt dan Rusland.
  Wat hadden ze dan verwacht dat je zomaar beschuldigingen kunt uiten om vervolgens op hun medewerking te kunnen rekenen terwijl de Russen denken dat het toch niets uitmaakt omdat ze gewoon niet luisteren naar de Russen? Waarom mag Oekraine wel in het JIT team zitten en de Russen niet?

 3. Humberto Than presentator van een praatprogramma waarbij hij geen succes had en dat programma aan een ander over liet wat eveneens geen succes is geworden weet niet van ophouden en lijkt zich nergens voor te schamen.Volgens geruchten zou hij een affaire hebben gehad met een presentatrice terwijl hij een vrouw heeft/had en nu zou hij in therapie zitten.
  Maar het gaat nog verder want nu hoorde ik op het RTL nieuws van vrijdag 12-7-2019 om 08.00 uur dat hij tatoeages van nabestaanden van slachtoffers van mh17 op foto heeft vast gelegd en daar nu een programma mee gaat maken.Hier werd ik misselijk van maar misschien ben ik de enige.
  Geld verdienen lijkt voor RTL voorop te staan en zij die ervan mee kunnen profiteren doen onbeschaamt mee ongeacht of het fatsoensnormen overschreidt of niet.
  Nou vond ik ook het programma van De Mol al niets waar geld mee verdient wordt aan mensen met een verstandelijke handicap (dit is alleen mijn mening) maar wat Humberto Than nu doet gaat voor mij echt veel te ver.Wat is fatsoen en wat betekend beschaving nog?
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4777711/mh17-nabestaanden-tattoo-tatoeage-mh17

 4. Oekraïne is gehijacked door dezelfde lieden die het Amerikaanse Congres in de tang hebben.
  En zij zijn het die via een coup de chocoladekoning Petro Poroshenko in het zadel hebben gehesen (de man had vermoedelijk niet eens de Oekraïnse nationaliteit).
  En zij zijn het ook die een Russische buk-raket, verbouwd in Oekraïne, op de MH-17 hebben afgeschoten, misschien omdat ze dachten dat dat het toestel was waarin omstreeks diezelfde tijd, Putin zat…
  Althans dat is de informatie die ik, direct na het gebeurde, vanuit Amerikaanse bronnen kreeg.
  Maar aangezien de lieden die ik bedoel, een pesthekel hebben aan Rusland, zeker nu dit land weer een Christelijke natie is geworden, moet Rusland op ieder mogelijke manier wordt zwart gemaakt…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.