x

Rutte, Maxima & Kaag naar World Economic Forum..!

2022 © WantToKnow.nl/be

x

Dikke maatjes, waarbij steeds duidelijke wordt dat Mark Rutte het Nederlandse belang ondergeschikt maar aan de WEF-belangen.

In het Zwitserse Davos gaat zondag het World Economic Forum (WEF) van start. Voor het eerst in twee jaar komen wereldleiders, zakenmensen en opiniemakers weer fysiek bij elkaar om over de politieke en economische koers te praten. Met zo’n 2.500 veelal steenrijke deelnemers is het een erg exclusieve vergaderclub, met kritiek en argwaan als gevolg. Daarbij komt een groot deel van deze ‘leiders’ per privé-vliegtuig, een vervoermiddel dat volstrekt contra-milieuvriendelijkheid werkt. Het WEF werd opgericht in 1971 en is volgens eigen publicaties, een ‘onafhankelijke internationale organisatie’, die mensen bij elkaar brengt die het verschil kunnen maken.

Maar dat betekent niet dat je ‘zomaar’ binnenkomt. Mogelijkheden tot lidmaatschap zijn beperkt tot de duizend grootste bedrijven ter wereld en de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage, kan oplopen tot wel € 500.000! Een club/organisatie waar mensen uit de politiek, het bedrijfsleven en uit cultuur bij elkaar komen, zolang ze maar ondernemend zijn. Hoe het WEF de rol van die bedrijven ziet, staat beschreven in het recentste manifest van het WEF uit 2020.

Zo wil de organisatie in een notendop dat bedrijven eerlijk belasting betalen, corruptie moeten uitbannen en zich moeten inzetten voor een gelijk speelveld. Ook moeten ze zorg dragen voor mensenrechten, niet alleen binnen de eigen organisatie, maar in de gehele aanvoerketen. Al deze mooie woorden ten spijt, leveren GEEN OPRECHT DEMOCRATISCH BEELD OP..! Wellicht herinner je je nog het optreden van Rutger Bregman tijdens het WEF, omtrent het decadente sfeertje rondom deze bijeenkomst:

Politici van verschillende landen, zoals en Mark Rutte en ene Sigrid Kaag, werken vanuit hun WEF-lidmaatschap, buiten de jurisdictie van hun land om en manipuleren op deze wijze het democratisch proces via het parlement (TweedeKamer) in hun eigen land! Volgens officiële berichten van het WEF, staat de bijeenkomst dit jaar in het teken van de oorlog in Oekraïne en heeft het thema ‘Keerpunt in de geschiedenis: politiek beleid en zakelijke koers’. Namens Nederland zijn officieel Mark Rutte en koningin Máxima deze week aanwezig in Davos.

De mission statement van het WEF, meldt stuk voor stuk nobele doelen. Maar er is een groot verschil tussen de boodschap die wordt uitgedragen en hoe in ieder geval sommige deelnemers/WEF-leden in deze organisatie/bijeenkomst zich gedragen.
In zijn boek ‘Davos Man: How the Billionaires Devoured the World’ beschrijft journalist/auteur Goodman hoe hij getuige ervan was, dat een aantal ‘durfinvesteerders’ op het WEF-congres eerst braaf een lezing over mensensmokkel bijwoonden, om elkaar vervolgens uitbundig te spreken over een uitnodiging voor een feestje van een Russische oligarch, die sekswerkers zou laten invliegen..!

Hoewel tijdens het WEF zonder twijfel serieuze discussies worden gevoerd, is ‘Davos’ stiekem ook een belangrijke datum op de societykalender, met tal van exclusieve recepties waar je alleen op uitnodiging bij kunt komen. De deelnemers aan het vorige, fysieke evenement in 2020, waren goed voor een gezamelijk vermogen van 500 miljard dollar (ruim € 473 miljard). En als teken daarvan: op vliegvelden rond het Zwitserse Davos zal het deze week druk zijn, met de ca. 1.500 privéjets en andere vliegtuigen. (HIER)

Premier Rutte reist af ‘namens Nederland’…
Dat versterkt het beeld van eenelite die bij elkaar komt. Daarnaast staat het WEF erom bekend dat er in achterkamertjes in een flits deals tussen politiek en bedrijfsleven gemaakt worden die normaal gesproken maanden in beslag nemen. Die exclusieve lobbysfeer voedt de feiten rondom het WEF, zoals dat bij de Bilderberg-bijeenkomsten het geval is, dat deze bijeenkomsten eigenlijk bedoeld zijn voor een groepje elite, dat de wereld in het geniep en op ondemocratische wijze bestuurt.

En dat Mark Rutte het e.e.a. geheim wenst te houden, rondom zijn relatie met Klaus Schwab, is velen duidelijk geworden, na de niet mis te verstane leugens, die Mark Rutte FvD-TweedeKamerlid Gideon van Meieren op de mouw wilde spelden rondom deze Klaus Schwab.. Maar Rutte rekende buiten de slimme zet van Van Meijeren. Kijk zelf en zie hoe Rutte met veel omhaal spreekt over complottheorieën, terwijl er geen enkele aanleiding vooralsnog voor is..

Het is iedereen duidelijk, dat deze club de ‘schijn’ in ieder geval tegen heeft, door deze achterkamertjespolitiek. Elke kritische journalist zal dit beamen, tevens dat politiek los hoort te staan van multinationals en andere schimmige clubjes. Voor de bevolking is het immers volstrekt zinloos naar de stembus te gaan om een richting te geven aan de politiek, als vervolgens de politiek met multinationals in de achterkamertjes van een Zwitsers clubhuis doet waar ze zelf zin in heeft.

Politici dienen het volk te dienen en te beseffen dat zij in dienst zijn van de bevolking. De arrogantie waarmee de wensen van de bevolking terzijde geschoven worden staat aan de wortels van het wantrouwen in de politiek. En ooit barst de bom.