Advertentie

Rutte ’n genie? Wie snapt wél ’t dividendverhaal..??


x

x

Rutte ’n genie? Wie snapt wél ’t dividendverhaal..??

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Niemand die het snapt. Het door Mark Rutte dictatoriaal geïnitieerde en evenzo dictatoriaal doorgedreven wetsvoorstel om de dividendbelasting voor buitenlandse aandeelhouders af te schaffen. Zeker niet nu allerlei belanghebbenden ZELF al hebben gezegd, zoals buitenlandse beleggers, dat ze er helemaal niet zo’n baat bij hebben. Niemand die het nog snapt. Heeft het niets te maken met dat multi-nationalsverhaaltje van Rutte, maar met de grote claims die dreigen van buitenlandse aandeelhouders die buiten de boot dreigen te vallen en al in andere landen hun gelijk hebben gekregen met hun juridische claims.. (HIER)

Hoe het ook zij, Mark Rutte staat volledig alleen in het kabinet met zijn eis (HIER). Maar hij maakt uiterst sluw gebruik van het overeengekomen regeerakkoord. Want politiek zou politiek niet zijn, als de regeringspartijen D’66 en ChristenUnie niet al duidelijk zouden hebben gemaakt, dat hen geen blaam treft en dat ze bereid zouden zijn, het voorstel tot intrekking van die dividendbelasting in te trekken. Zij wijzen al met virtuele vingers naar Rutte; lekker sfeertje koekepeertje in het coalitie-overleg. Maar meteen ook -laten we dat niet vergeten- een fantastische kans voor deze partijen, inclusief het meelopende schaap, het CDA, om Rutte publiekelijk een hak te zetten en er met de victorie er vandoor te gaan, door bijv. het kabinet te laten vallen.!.

In een marktonderzoek bleek 57% van de Nederlanders te vinden, dat het kabinet het plan moet intrekken. En van de achterban van de vier coalitiepartijen, blijkt alleen bij VVD-stemmers een minieme meerderheid van 51% voorstanders te vinden.. Zij vinden dat het schrappen van de dividendbelasting goed is voor de Nederlandse economie. Maar bij de D66- en CDA-stemmers is het slechts 30%. Met name ChristenUnie-fractieleider Gert-Jan Segers zal het bij de komende Kamerdebatten over dit wetsvoorstel, met veel moeite kunnen opbrengen de afschaffingsmaatregel als een plichtsgetrouwe coalitiepartner te verdedigen. Fractiegenoot Eppo Bruins spreekt over ‘een meloen die de CU heeft moeten doorslikken’ tijdens de formatie-onderhandelingen.

Kijk naar deze YouTube en je ziet het hele drama nog een keer voorbij komen.

 

10 gedachten over “Rutte ’n genie? Wie snapt wél ’t dividendverhaal..??

 1. Dit is duidelijk een questie voor economen, ik denk dat ik het wel begrijp je vangt meer vliegen met stroop als met zout, zo wordt het ons verkocht, maar als wij dan de stroop moeten betalen, schieten alleen de vliegen er iets mee op, zo als gewoonlijk, die grijns op dat gezicht, vreselijk !

 2. Rutte een genie?Wie snapt wel het hele dividendverhaal..??
  Nou ik doe een poging Rutte is geen genie maar zo het zich laat aanzien de uitvoerder van vieze plannetjes die hij in opdracht van hen achter de schermen ten uitvoer moet brengen en waarvan de belastingbetaler het slachtoffer zal zijn.
  Wanneer ik in het artikel hierboven op de tweede HIER klik krijg ik het volgende te lezen:Aan de schade afhandeling door de NAM is in totaal bijna 1,7 miljard uitgegeven.Daarvan heeft de staat-en dus de belastingbetaler-circa 1,1 miljard betaald;Shell en Exxon elk slechts circa 310 miljoen.
  Wanneer die dividendbelasting dus afgeschaft wordt kunnen beleggers dus een rechtszaak tegen de Nederlandse staat aanspannen wetende dat zij eerder al in het gelijk gesteld zijn in het buitenland waardoor het aannemelijk is dat hen dat hier ook gaat lukken.Dat zou betekenen dat ondanks dat de belastingbetaler al 1,1 miljard heeft betaald voor schade veroorzaakt door de NAM door gaswinning in Groningen zij niet alleen het door Shell en Exxon betaalde bedrag van 2×310 miljoen =620 miljoen terug krijgen maar het gehele bedrag van 1,7 miljard maar mogelijk nog meer zelfs 1,9 miljard wordt genoemd ondanks dat de belastingbetaler het grootste deel al heeft moeten betalen.Dat zou betekenen dat de belastingbetaler 2 miljard moet ophoesten voor de afschaffing van die dividendbelasting terwijl die belastingbetaler al 1,1 miljard heeft betaald voor schade is dus 3,1 miljard waar dan ook nog 1,9 miljard bij kan komen wanneer die beleggers de rechtszaak winnen is 5 miljard. Sinds wanneer moeten de belastingbetalers opdraaien voor schade veroorzaakt door bedrijven die wel de winst in hun zak hebben gestoken en weigeren voor de door hen veroorzaakte schade op te draaien?
  Worden de belastingbetalers hier niet door onze eigen premier besodemieterd? Of zie ik het verkeerd?

 3. Voor het eerst is in de MSM het etiket Deep State geplakt op de contacten tussen Shell en Mark Rutte. Al jaren is er een race to the bottom gaande als het gaat om het in de watten leggen van de multinationals. Wie met de eer gaat strijken hoef ik niet uit te leggen en de rekening wordt zoals gewoonlijk gelegd bij de midden- en lagere inkomens. Het is duidelijk dat we de VS achteraan gaan als het gaat om het pleasen van ’t grootkapitaal. Om het gat in de begroting op te vullen gaat per 01-01-2019 het lage BTW-tarief omhoog van 6 naar 9% en dat is een stijging van 50%. En wij pikken het allemaal maar.
  Tot slot een concreet voorbeeld van een multinational, die de rekening neerlegt bij de samenleving. Na het faillissement van de fosforfabriek Thermphos in het Zeeuwse Sloegebied in 2012 diende het terrein gesaneerd te worden. De kosten bedragen meer dan 100 miljoen euro en moeten worden opgehoest door het Havenschap en de overheid – wij dus.
  Het bedrijf is trouwens een afsplitsing van Hoechst voorheen I.G. Farben. In de jaren voor het faillissement waren er trouwens allerlei dubieuze geldstromen via trustkantoren in Luxemburg en Guernsey, hetgeen via de Paradise Papers naar buiten is gekomen.

  1. Nog meer zeeuwse uitgaven die waarschijnlijk voor rekening van de belastingbetaler komen.
   https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/101697/Belgen-willen-treinverbinding-met-Terneuzen
   Als u naar de video kijkt hoort u deze burgemeester echt zeggen dat het maar om 80 miljoen gaat.Ik citeer: Het gaat maar om 80 miljoen dat is eigenlijk op infrastructuur kleingeld.
   Als een burgervader zo over 80 miljoen spreekt begrijp ik niet dat ze mensen naar voedselbanken durven sturen wanneer die door overheidsmaatregelen (teveel belasting betalen bv) aan de grond terecht zijn gekomen.

  2. Nou, ik vind dat het iets genuanceerder ligt, Ketelbinkie.
   Het is niet verstandig om steeds in de oorlog te blijven hangen wat betreft je insinuaties over Hoechst en IG Farben…hoe kom je erbij?
   Laat staan dat de politiek altijd met de bedrijven meeloopt, is ook niet waar. Het is meer wie heeft belangen bij welk bedrijf. Dus het gaat meer over de belanghebbende, is die niet belangrijk genoeg voor ene overheid (sub-staat, of noemen we het de onderwereld die de bovenwereld regeert) dan laten ze bedrijven zakken…vooral bedrijven die goede dingen deden. Kijk naar Volkswagen, kijk naar Bayer met de koop van Monsanto, daar betalen de bedrijven voorlopig wel en de staat verlangt zelf compensatie van het bedrijf. Zo anders bij b.v. ene Shell.
   Alleen de bedrijven, die een buitenlands belang dienen, die worden geholpen.
   Denk aan AkzoNobel, wie die wilde opkopen..ene Elliott uit de VS, eigenaar Paul Singer (wiki)
   “As well as contributing to private initiatives, Singer also actively seeks to persuade other Republicans to support gay marriage.[11][100] He has joined other Wall Street executives in support of LGBT equality and stated that same-sex marriage promotes “family stability” and that in a time when “the institution of marriage in America has utterly collapsed,” the fact that gay couples want to marry “is kind of a lovely thing and a cool thing and a wonderful thing.”…. en
   “He is also Chairman of the Board of Trustees for the Manhattan Institute for Policy Research, a conservative think tank in New York City[97] and on the board of directors of the Republican Jewish Coalition, a political lobbying group in the United States that promotes Jewish Republicans.[61] He also served on the board of directors for the Jewish Institute for National Security Affairs.[98]”

   Het is net monopoly…die is doorgeslagen in een economische oorlog!

   hier nog over Thermphos International (wiki).
   “The Themphos International B.V. was a venture of the chemical industry, which produced phosphorus and inorganic phosphorus compounds. In 2005 it earned about 550 Million Euros and employed about 1200 people. It was Europe’s only producer of elemental phosphorus.[2] The company was also involved in recycling phosphorus.[3] It used to be a former affiliate of the German chemicals company Hoechst AG and was taken over in 2003 by a group of private investors, led by the Italian-Israeli businessman Nahum Galmor.[4]

  3. Hallo mc, lees eens op Henry Makow.com over hoe men in Nederland omgaat met mensen met problemen, groet Jenne

  4. Helemaal zelfstandig besluiten nemen kunnen ze ook weer niet en Rutte is niet helemaal zoals menigeen denkt dat hij is .
   Dit kunt u zien in het filmpje wat gewoon op t.v. was ,maar geen mens heeft het door kennelijk…nu kunt u het zien op google ,ga dan naar Baphomet regeert in Den-Haag daar ziet u de ,,heer, Rutte en tot welke orde hij behoort (kost wel even tijd voor u de geit leert kennen). veel plezier.

 4. Over Rutte, het genie :
  https://sceptr.net/2018/10/end-of-the-line-voor-loopbaan-verhofstadt-in-zicht/
  met citaat :
  “Volgens de analisten van POLITICO ziet de politieke toekomst van Guy Verhofstadt (Open Vld), oud-premier van Belgie en huidig voorzitter van de liberale ALDE-fractie in het Europees Parlement (EP), er weinig rooskleurig uit. Aanleiding voor de voorspelling zijn de plannen van de Franse president Emmanuel Macron (LREM) en de Nederlandse premier Mark Rutte (VVD). De twee liberale staatsleiders werken aan een nieuwe liberale alliantie in Europa en dat kan het einde betekenen van het Europees liberaal leiderschap van Verhofstadt, die volgens een insider “alleen maar geeft om zichzelf”. “(=einde citaat).
  Ik weet niet of men in Nederland al op de hoogte is van de plannen van Rutte en Macron. Veel “liberaal” zal er m.i. niet aan te pas komen bij deze nieuwe “alliantie”. Het zal eerder een “banksters instrument” zijn in dienst van de RKM uit The City !! Deze “alliantie” kan dan ook veel verklaren over de houding van Rutte in tal van dossiers, en over zijn ware aard. (ik verwijs naar Rianne 5). Dus Nederland, pas maar op!!! (zeker met KLM!!). De Vlamingen kennen de ware aard van de Fransen, al eeuwen lang. Onze voorouders wisten het nog beter, van daar de uitdrukking : “Wat Frans is, vals is….”. Het enige positieve : wij zijn bijna van Verhofstadt vanaf. (= in de volkstaal genoemd als : “Verafstoot….” ).

  1. Sub Rosa, genie is dat gene, wat het antwoord reeds weet, voor de vraag gesteld is !

   Gewone baantjes kwekers dit zich Liberaal noemende soort pseudo volksvertegenwoordigers.
   Ach de Walen spreken Frans, net als de Vlamingen, er is niet zoveel verschil tussen die beide,
   De Fransen die werken via overheid, ambtenaarij, vaste luiwammes baantjes, zijn de Chinezen van Europa, en daar hebben veel landen geen antwoord op, Macron net als Rutte zetbaasjes van het groot kapitaal, alles floreerd tot de dag van de Krach, het instorten van onze systemen, als we dat halen, misschien verkiezen ze de WWIII als uitkomst, de Fransman Falls oud minister presicent van Frankrijk, wil burgemeester van Barcalona worden, hij heeft een kans als telg van een oude Spaanse Maranno’s familie, denk er om ook dit Barcalona wordt gebruikt door de Joden, via de vele Spaanse Joodse Maranno’s, kom vaak in Barça en maak het aan de lijfe mee, misschien nog niet eens zo’n slecht ideé, van Londen naar Barça, inplaats van het niet geliefde Israel, groet Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.