Advertentie

Waarom juist VitamineD-vergoeding schrappen..?


De jarenlange onderdrukking van VitamineD…!
Waar is dit goed voor..?
(klik voor artikel hierboven op illustratie)

Een ESSENTIËLE VITAMINE IN ONS LIJF!!

x
x

Waarom juist VitamineD-vergoeding schrappen..?

2022 © WantToKnow.nl/be

x

Hoge dosering Vitamine D-middelen dienen uit het basispakket van de zorgverzekering te worden geschrapt. Dit is het advies dat ‘Zorginstituut Nederland’ de de minister van Volksgezondheid heeft geadviseerd. Want… ‘bijna iedereen die deze Vitamine D op recept krijgt, kan overstappen naar vitamine D bij de drogist en ze dus gewoon zélf betalen’. Aldaar kosten ze gemiddeld € 7,30 per persoon per jaar en dat betekent dat het schrappen uit het basispakket een besparing op zou gaan leveren van € 129 miljoen op. Maar gaat het over geld? Want als het allemaal zo weinig is, waarom dan besparen..?

Bijna 1,5 miljoen mensen krijgt vitamine D op recept vergoed uit het basispakket. Als vitamine D in het basispakket blijft, kost dat ruim tien keer zoveel als bij de drogist, 79 euro versus 7,30 euro per persoon per jaar. Het bedrag van € 79 bestaat uit € 37 voor de vitamine en € 42 kosten van de apotheek. Patiënten met een aangetoond vitamine D-tekort kunnen tijdelijk een veel hogere dosering slikken. Dat kost gemiddeld maximaal € 25 per persoon per jaar.. Ook dat kunnen patiënten volgens het Zorginstituut zelf betalen, is de redenatie van deze ‘wetenschappers’…

Bij deze berekening is het Zorginstituut uitgegaan van een dosering van 20 microgram per dag. Vanaf 2019 worden vitamine D-middelen ‘met lage sterktes’ niet meer uit het basispakket vergoed. Sinds deze verandering krijgen veel mensen vitamine D met hoge sterktes voorgeschreven. Het gevolg is dat de kosten voor vitamine D-middelen de laatste jaren niet is gedaald, maar juist gestegen. Maar dat is feitelijk allemaal bijzaak en een kletsverhaal om af te leiden van de essentie..

De essentie rondom VitamineD
Door ons dagelijkse gedrag, krijgen we veel te weinig zonlicht op onze huid. Niet alleen direct zonlicht, maar ook ultraviolet licht, dat door bewolking onze huid bereikt. Dit zonlicht triggert een essentieel proces in ons lichaam, namelijk de bekrachtiging van ons immuunsysteem. Dat is nodig voor een goede weerstand in de winter tegen bijv. griepverschijnselen.

Zou ook het boek van Dr. Schuitemaker tot ‘verboden literatuur’ kunnen verworden..?!

Dus hebben veel Nederlanders een sterk tekort aan vitamine D, vooral dus in de winters. Daardoor ontstaat niet alleen een verhoogde kans op griep/corona, maar ook op osteoporose, kanker en hart- en vaatziekten. Het gaat dus om stimulering in plaats van het bashen van VitamineD-gebruik. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk de juiste dagdosis en veiligheid van vitamine D te communiceren.

Bizar en bevestigend is de aandacht die BigPharma/de farmaceutische industrie de aandacht probeert af te leiden van deze vitamine. Het is nu eenmaal aantrekkelijker moderne ziekten te behandelen met medicijnen dan ze te voorkomen met voedingsstoffen..!

‘We gaan onderzoek doen’..?!
De kans bestaat dat patiënten ongerust gaan worden van de voorgestelde maatregel. Zij zouden daardoor kunnen stoppen met vitamine D. Het zorginstituut vindt het belangrijk dat artsen met hun patiënten gaan bespreken welke betaalbare alternatieven er zijn. Ook zal het Zorginstituut naar eigen zeggen ‘gaan onderzoeken wat de gevolgen zijn van de voorgestelde maatregel’. Het paard áchter de wagen spannen. Schandalig, want er is al decennia-lange kennis over de uiterst positieve en krachtige werking van VitamineD in ons lichaam.

(Over de werking van VitamineD en met name de invloed ervan op ons immuunsysteem, hebben we hier op de site verschillende artikelen staan. Het is met name orthomoluculair geneeskundige Dr. Gert Schuitemaker, die zich al jaren hard maakt voor ruime inname en terbeschikkingstelling van Vitamine. Dr. Gert Schuitemaker is apotheker en geneeskundige en houdt zich al vanaf 1980 bezig met de orthomoleculaire geneeskunde volgens de principes van tweevoudig Nobelprijswinnaar dr. Linus Pauling.  Klik op de cover van zijn boek hiernaast, voor alle info.)

2 gedachten over “Waarom juist VitamineD-vergoeding schrappen..?

  1. Wéér een van de vele voorbeelden dat ‘onze’ overheid het helemaal niet goed met ons voor heeft maar juist tegenwerkt. Ten onrechte zien nog teveel mensen de overheid als zorgzame vader terwijl het feitelijk een incestueuze viezerik is.

  2. Dit advies komt duidelijk uit de koker van het medisch farmaceutisch complex om onze gezondheid verder te ondermijnen en wij nog sneller ziek, zwak & misselijk worden met als ultieme verlossing . . . een regelmatig te ontvangen ‘vaccin’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.