Advertentie

Rutte onder ede en z’n actuele manipulatie!


x
x

Rutte onder ede én z’n actuele manipulaties!

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Tijdens een verhoor over de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst vorige week, blijken een aantal opmerkingen van premier Mark Rutte in journalistieke kringen nogal te hebben gezorgd, voor van verbazing opgetrokken wenkbrauwen. Rutte stelde en bevestigde, dat op zijn departement, het ‘Ministerie van Algemene Zaken’ door ambtenaren soms wordt ‘gegrapt’ om niet alle gevoelige informatie vast te leggen. Om de werking van de WOB ( de wet openbaarheid van bestuur) (HIER) feitelijk te ondermijnen.

Vervolgens doet de man nóg een bizarre uitspraak tijdens zijn verhoor. Over DE VOLLEDIG ONGEBRUIKELIJKE MANIER van werken op dat ministerie: “Want we hebben gewoon niet de tijd om alles op papier te zetten. Het is een klein departement”. Tegelijk ontkende Mark Rutte dat deze WOB daarin een rol speelt, in tegenspraak met wat ambtenaren onderling aan ‘grapjes’ hieromtrent uitwisselen..! Rutte: “Ik heb nooit opdracht gegeven niets op te schrijven”. Dat de man daarmee op sluwe wijze de zaken omdraait, zal je opvallen: hij hoort JUIST de OPDRACHT TE GEVEN ALLES OP TE SCHRIJVEN EN DOCUMENTEREN..!

Rutte kreeg het in het begin van zijn verhoor dus flink aan de stok met de parlementaire commissie. Vooral om deze manier van omgaan met informatieverstrekking. En we kunnen het de Belastingdienst wel kwalijk nemen, eindeloos tijd te nemen, voordat informatie naar boven komt, maar de commissie vraagt zich af, of Rutte ZELF, niet ook de hand heeft in deze trend. De parlementaire commissie had namelijk grote moeite, te reconstrueren wat en met wie bepaalde zaken zijn of worden.

Het valt allemaal wel mee…??
Maar volgens Rutte valt het allemaal wel mee, en daarbij ‘is het altijd zo gegaan’.. En hij heeft nou eenmaal een klein ministerie en ‘niet de mankracht’ of ‘de tijd’ om dingen op te schrijven. Wat een slappe hap. Alsof één of twee mensen extra, administratief belast met documentatie- en informatie-verslaglegging, teveel geld zou kosten.. En dát op Algemene Zaken ambtenaren worden aangespoord om zo min mogelijk op schrift te stellen moet volgens hem vooral ‘in grappende zin’ worden opgevat.

Volgens Rutte heeft dat niks te maken met de vrees dat aantekeningen of app-verkeer opgevraagd zouden kunnen worden via de WOB. Leden van de parlementaire commissie vonden zijn ontkenning opvallend. Daarbij blijkt dat Rutte/Algemene Zaken weet heeft van het FEIT, dat in de toeslagenaffaire wettelijke termijnen voor openbaring van informatie op verzoek van journalisten opzettelijk overschreden worden, en daarbij de boete voor lief wordt genomen.

Het commentaar van enkele journalisten
Guus Valk is chef-politiek bij NRC. Hij verbaast zich in deze Tweet hiernaast, over deze bizarre zaak. Het kan wel als grap zijn bedoeld, om deze cultuur met betrekking tot de WOB bij Algemene Zaken te beschrijven, maar er blijft toch een wrange smaak hangen. De reactie op zijn Tweet, van econoom Auke Zijlstra is ook niet mis te verstaan in dit kader!

Met andere woorden zegt deze Zijlstra, dat Rutte het democratische systeem van openheid, feitelijk de nek heeft omgedraaid. Nieuws-journalist Pieter Klein noemde op Twitter deze openbaringen van Rutte een kernprobleem van de informatievoorziening.

Advocaat Roger Vleugels is docent op het gebied van informatie-voorziening door overheden in het algemeen en deze WOB-uitvoering in het bijzonder. Hij windt ook geen doekjes om zijn mening, getuige de Tweet hieronder van zijn hand.

En dan zijn daar tegelijkertijd: de RUTTE-manipulaties over Syrië..
Tja, en alsof de duvel ermee speelt, komt het bericht dat Rutte een uiterst gevoelige politieke zaak, bewust aan het traineren is. Hij heeft namelijk hoogstpersoonlijk geprobeerd, een onderzoek naar Nederlandse steun aan Syrische rebellen te blokkeren. Bronnen van drie verschillende coalitiepartijen hebben dat laten weten aan Nieuwsuur (HIER).

Het gaat om een onderzoek naar het Nederlandse hulpprogramma voor Syrische strijdgroepen, ook wel bekend als het NLA-programma. Rutte zou zich tijdens de ministerraad expliciet tegen een feitenonderzoek hebben uitgesproken. Twee jaar geleden onthulden Nieuwsuur en Trouw, dat het kabinet-Rutte, jarenlang gewapende rebellen in Syrië had gesteund, die keihard mensenrechten schonden en samenwerken met terroristen.

Het kabinet voorzag ze onder meer van honderden pick-uptrucks, satellietapparatuur en uniformen. De Kamer werd al die tijd beloofd en naar nu blijkt, op de mouw gespeld, dat alleen ‘gematigde’, democratische groeperingen deze steun zouden ontvangen. En dat het daarbij dus alleen om civiele goederen zou gaan. Nederland zou aldus, tussen mei 2015 en voorjaar 2018, in totaal 22 gewapende gematigde groepen in Syrië hebben gesteund.

Maar deze, geheim gebleven organisaties, schonden mensenrechten en werkten samen met terroristen. Nederland doneerde voor ruim € 25 miljoen aan auto’s, voedsel, medicijnen, communicatieapparatuur, tenten, uniformen en trainingen. Toen dit bekend werd, nam de Tweede Kamer een motie aan, voor een onafhankelijk feitenonderzoek naar deze zaak.

Daarop zou Rutte, volgens bronnen aan Nieuwsuur (HIER) aan verschillende bewindspersonen hebben laten weten, zo’n feitenonderzoek niet te willen. En hij heeft dat ook doodleuk in de ministerraad gemeld. De democratie gewoon keihard de nek omdraaien.. Hij zou de verschillende bewindspersonen hebben gevraagd, aan hun fracties te laten weten, dat hij niet wil dat het onderzoek er komt. Bewindspersonen dus, van de coalitiepartners, onder wie de ChristenUnie en het CDA. Menslievendheid voorop, zullen we maar zeggen..

Onduidelijk is nog, waarom Rutte niet wil, dat er een feitenonderzoek komt. Volgens minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken zou onderzoek tot ‘grote problemen’ leiden omdat ‘een heel groot deel van de informatie vertrouwelijk is’. En daarbij, aldus Blok, zou er ‘spanningen’ ontstaan, bij ‘bondgenoten’ (NAVO?) die bij het steunprogramma betrokken waren.

 

1 gedachte over “Rutte onder ede en z’n actuele manipulatie!

 1. Ah…..ik betaal dus belasting aan handlangers van een terroristische organisatie die voor regering wil doorgaan……met name de VVD. Ik betaal belasting om een terroristische organisatie overeind te houden die terreur uitoefent op deze bevolking op iedere manier die het maar bedenken kan…..en wederom met name de VVD…..en wat hebben we gelachen. Tjonge, wat een lol. Jiskefet op zijn lulligst……en als u meent dat ik niet weet waar ik het over heb?!……bij ons salarisbeslag en letterlijk leeggehaalde bankrekeningen voor een bedrag van twintigduizend €…….wat een lol. En ja, we hebben het overleefd…….wij wél……maar andere mensen hebben voor de godgloeiende zelfmoord gepleegd na deze smerige terreuractie van die Limburgse onderafdeling van deze terroristische organisatie onder de noemer belastingdienst.
  Wat hebben we het toch leuk…..hé…Rutte?!
  PleeWC kreeg zijn miljoenenfactuurtje onmiddelijk betaald….van ons belastinggeld. Of wij daar zelf ooit een cent van terug zien is nog maar zeer de vraag.
  Luiers en politici moet je regelmatig vervangen……ze zitten binnen no-time vol stront, en een babyluier was aanvankelijk nog een schone, wat ik van dat omhooggevallen Minerva-tuig niet als stelling zou willen poneren.
  (Ja….studentenvereniging Minerva Leiden is de kweekschool voor dat schorum en alleen voor studentjes wier pa en ma dat betalen kunnen…..waar dat zootje van het koninklijk huis zijn telgen dumpt om daar te leren hoe je met smerigheid omgaat)….en voor de duidelijkheid…..ik heb in dat hok een hele tijd kunnen waarnemen hoe dat daar te werk gaat……)…..maar dat in Godsnaam maar even terzijde…..
  Ik ben dus gedwongen om mee te betalen aan terreur, en dat maakt mij medeplichtig…..en daar hou ik niet van……en ben ik verplicht om mij te laten muilkorven door diezelfde terreurgroep omdat die niet zo goed met kritiek op hun vunze activiteiten overweg kan……en moet ik met een briefje van de dokter aantonen aan dat geunifomeerde niveau van een gehangen gans onder de noemer boa, dat ik ben vrijgesteld van die verplichting om mezelf te laten muilkorven wegens gezondheidsproblemen. Hoelang laten we dit onszelf nog welgevallen?
  De enige reden dat de horeca gesloten is ligt besloten in het feit dat alcohol ontremmend werkt……dat mensen daar dingen gaan zeggen die deze terroristische organisatie niet geheel en al welgevallig is.
  De economie mag gerust kapot, want dat dwingt ons weer tot hard werken en leidt ons weer af van de mogelijkheid tot tegenactie naar deze vunzigheid.
  Demoncratie……..dat is alles wat er nog is.
  Het wordt tijd dat er een politieke partij van de grond af word opgericht, met als enige doelstelling om die beerput open te trekken, en die stront zichtbaar te maken. Uitscheppen die handel. Als ik wist hoe dat te doen, deed ik het.
  Harriët Algra (s)preekt over liefde en hartsverbinding, en wat mij betreft graag……maar dat zootje onbeschoft wat dit land regeert, lacht om die liefde en hartsverbinding. Die liefdevolle energie verdwijnt in die bodemloze en oliegladde poel van zelfgenoegzaamheid……
  Gut…..wat een lol.
  Grappend over de onbenullige ideeën van het klootjesvolk….. wat je mag houden als een hok met kippen voor de eieren en de slacht, heeft dat tuig schijt aan die liefde en die hartsverbinding.
  Die moffen-laars staat al lang op jouw en mijn nek, en wij liggen gemuilkorfd naar adem te happen.
  Heb je het erg naar je zin Rutte?
  Het schijnt vanuit Amerika opgelost te moeten worden…….maar wat doen wij zelf?…..met de rug tegen de muur petities ondertekenen die als pleepapier worden gebruikt?
  Wat een lol hé…..Rutte?……
  Ik twijfel er niet aan dat die knuppel ooit aan de beurt komt. Maar mag dat alstublieft op korte termijn?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.