Advertentie

Streekproducten zijn topmedicijn en -efficiënt..!


landwinkel-producten

x

Streekproducten beste medicijn voor patiënt EN instelling..!

WantToKnow.nl/.be

x

Steeds meer regionale bedrijven verenigen zich om hun streekproducten te verkopen aan klanten 'in de buurt'..!
Steeds meer regionale bedrijven verenigen zich om hun streekproducten te verkopen aan klanten ‘in de buurt’..! Zoals Noord-Holland Streekproducten hierboven. (klik voor lead!)

Het gebruik van verse streekproducten in zorginstellingen drukt het gebruik van dure bijvoeding en dito medicijnen en gaat bovendien voedselverspilling fors tegen. Patiënten eten hun maaltijden nu met smaak helemaal op. Dat verhoogt de weerstand en vermindert infecties en doorligproblemen (decubituswonden).

Daarnaast zijn er mega-besparingen te halen, die jaarlijks op  kunnen lopen tot vele tienduizenden euro’s. Dit blijkt uit de ervaringen van Jelle Ferwerda, die al zeven jaar als topkok werkt bij een zorginstelling in Nijmegen. Hij begon met het vers koken van producten die dagelijks worden aangeleverd door boeren uit de regio Arnhem/Nijmegen. De boerencoöperatie Oregional verzorgt inmiddels bij vier zorginstellingen in deze regio, de voeding voor patiënten én bezoekers.

Deze kok, die zijn sporen én sterren heeft verdiend in hotellerie en restaurants, was beter gewend: “Een vreemde overstap misschien voor veel mensen, maar ik vond het een uitdaging om mijn ervaringen met smaakvol eten en gastvrijheid in het restaurantwezen in de zorg toe te passen. Ik wil een horecaomgeving creëren voor mensen die lekker eten en gastvrijheid zeer goed kunnen gebruiken.”

Het gaat, zo heeft Ferwerda gemerkt, vooral om de aandacht voor de mensen in combinatie met het verse eten dat zij krijgen. “Deze combinatie brengt een grote verandering op gang”, zegt Ferwerda. “Want vroeger, voordat ik hier kwam, was alles kostengedreven en werd eigenlijk alleen dáár naar gekeken. Maar weet je wel wat het kost het je als je kipfilets moet gaan weggooien? Dan is dat uiteindelijk toch een dure kipfilet, zelfs al is het een omstreden plofkip.

oregional logoVroeger werd hier dagelijks een vrachtwagen met levensmiddelen gelost. Als je keek wat daarin zat, daar werd je niet écht vrolijk van… Want alle vlees en vis en sommige groenten kwamen gegaard binnen, eigenlijk al verpest. Dat kan toch eigenlijk niet? Want daar zit geen smaak of kraak meer aan. En dat zagen we ook aan de maaltijden, want daar werd erg veel van weggegooid.” Maar volgens de kok van de Sint Maartenskliniek, een gespecialiseerd ziekenhuis voor reuma-, orthopedie- en revalidatiepatiënten, is ook de voedselverspilling inmiddels teruggedrongen tot onder de 1%…!

Jammer genoeg, heeft Jelle Ferwerda niet gemeten hoe de situatie in de kliniek was, vóórdat hij in dienst trad. Hij is tenslotte geen wetenschapper, maar volgens Koen Nouws Keij van stichting Diverzio, ligt landelijk gezien de verspilling bij zorginstellingen op zo’n 30 – 40%. Deze stichting Diverzio, stimuleert zorginstellingen om meer streekproducten te gebruiken.

Koen Nouws Keij: “Betere kwaliteit eten bespaart zorginstellingen veel kosten. Dat zit niet alleen in minder voedselverspilling. Mensen die beter eten krijgen, zijn gezonder. Dat bespaart dure bijvoeding en medicijnen. Ik ken instellingen waar die besparing oploopt tot jaarlijks € 50.000 – € 100.000.” Nouws Keij ziet directies van instellingen daarbij langzaam aan wel bewegen in de richting van streekproducten, maar niet alleen vanuit de betere zorg.. “Het kostenaspect is uitermate belangrijk voor ze.”

Wetenschappelijke cijfers zijn er wel degelijk, namelijk van de Universiteit van Maastricht. Volgens Keij blijkt uit onderzoek van deze universiteit dat in ziekenhuizen maar liefst één op de vier patiënten ondervoed is en in verpleeg- en verzorgingstehuizen één op de vijf. “Dat leidt wetenschappelijk aantoonbaar tot complicaties en langzamer herstel bij ziekten”, aldus Keij. “Verse en gezonde voeding kan dat tegengaan door plaatselijke boeren te koppelen aan die zorginstellingen.”

Een mooie boodschap dachten wij, zo aan het begin van het nieuwe jaar 2013..! Lees meer over dit verhaal in het achtergrondartikel op TROUW, HIER

 

45 gedachten over “Streekproducten zijn topmedicijn en -efficiënt..!

  1. Sowieso een of-topic reactie John , maar als zwaardstrijder zou je moeten weten dat het zwaard aan twee kanten snijdt . Kennis en onbenul zijn er onder andere twee . Tot een paar jaar terug kon ik die Griekse Down Under boy redelijk volgen , recentelijk is hij helaas volledig de weg kwijtgeraakt . Tijdens zijn ruimtereizen plant hij zich volgens eigen zeggen voort met Bidsprinkhanen ( manti’s) en wat voor andere wezens nog meer .
   Ook het gezwets over de pijnappelklier is totale onzin vanuit dezelfde complottershoek als de zwaar gelovigen in JHW , ik zou je graag een paar dagen zonder melatonine rond zien lopen . http://nl.wikipedia.org/wiki/Pijnappelklier
   Zijn gebral over chakra’s raakt ook kant nog wal , nooit stelt hij de vraag of chakra’s uitstralingen van actieve klieren in het lichaam zijn of dat het andersom is . Nee , de 7 ringen van Saturnus doen het duivelse werk , sluit je chakra’s en je bent vrij . Iedere hormoonklier staat aangesloten op het endocriene systeem , ons fysieke functioneren , daarop staan de chackra’s aangesloten , op alle energiebanen waardoor een anders levenloos lichaam tot leven komt en blijft zolang dat funtioneert .
   Doe eerst je huiswerk even voordat je met een zwaard gaat spelen , het gezever van GK begint een New Age religie op zich te worden , wie mij een beetje kent weet dat ik daar op kak . Zet die stomme oogkleppen af en ga weer met knuffeldieren spelen , kan ik mijn katana ook weer in de wilgen hangen .

  2. @ cozmic…

   lees in jou tekst heel wat tegenstrijd, volgens mij ben jij diegene die het huiswerk links laat liggen…

   😉

 1. Voor de Belgische bejaardenhomes is een richtlijn verstrekt om gevarieerder en meer op smaak gebrachte maaltijden te serveren.
  Niet alleen eten de residenten op slag met meer smaak, het latente gevaar voor ondervoeding werd hiermee ook aangepakt doordat door het lekkere eten, de eetlust van de bejaarden opnieuw opgewekt was.
  Ook een al dan niet groene omgeving speelt een rol.
  Een studie van een tiental jaar geleden wees uit dat zieken sneller genazen wanneer het ziekenhuis in een groene omgeving lag en de patiënten vanuit hun kamer zicht op het groen hadden.
  Jammer genoeg scoort 1 op 2 ziekenhuiskeukens nog erg slecht. Niet alleen op de voedingswaarde, helaas ook op het vlak van hygiëne.

 2. de schoonheid van dit artikel schetst vooral de eenvoud in combinatie met wat logica-saus .Prachtig artikel ,en net zo belachelijk dat dat zo is,eigenlijk zou dit zo logisch moeten zijn dat het geen artikel in een tijdschrift waard is….!!!!.
  Waar is de samenleving toch naar toe gegroeid onder druk van economie,efficiëntie en specialisme .Hoeveel frustratie ligt daar wel niet aan ten grondslag, misschien ook wel een leuk onderzoek voor de universiteit van Maastricht !!

 3. als ik het zo goed lees cozmic dan ga jij liever dat opwarm spul halen dan dat je vers bij de groentman kunt kopen .omdat jij een broertje dood hebt aan vers koken !laat mij maar vers koken hoor dan mag jij van mij die troep tot je nemen .

  1. 🙄 Nou , nee hoor Garriet . Ik reageerde alleen maar op een off-topic reactie over George Kashisalles , waar de 4D goden mij nu voor af lijken te straffen .
   Als tuinderszoon altijd zelf groenten verbouwd en nog steeds zeer van de kieskeurige , voor mij geen kant-en-klaar meuk , liefst ook niet eens voorgesneden . Ook geen kruiden uit een zakje of kleffe sausjes van Unilever . 😉

 4. ‘Doe eerst je huiswerk even voordat je met een zwaard gaat spelen , het gezever van GK begint een New Age religie op zich te worden , wie mij een beetje kent weet dat ik daar op kak . Zet die stomme oogkleppen af en ga weer met knuffeldieren spelen , kan ik mijn katana ook weer in de wilgen hangen’

  Het valt mij gewoon erg op dat er op diverse forums mensen worden afgekraakt omdat ze ietsje anders denken…
  Vond het wel even leuk om te reageren.
  Je laatste reactie snap ik niet helemaal 😀
  als je zelf al aanvoeld in een hoekje te staan… 😉

  Fijne Avond

  1. Enne …. maaruh oja moet steeds weer aan Loesje denken!
   Ik ken ze namelijk niet ,gelukkig.

  2. @ Justbenormal
   ik zal even laten zien dat ik mijn huiswerk wel gedaan heb 😉
   George Kavassilas loopt de laatste jaren te roeptoeteren dat je je chakra’s af moet sluiten en dat je via de pijnappelklier wordt gecontroleerd door 4D entiteiten . IMO een volledig verkeerde aanname waar veel van zijn volgelingen in meegaan .
   Via jouw gravatar kwam ik al snel op de website People2gether en kwam daar dit mooie artikel van Michelle tegen http://people2gether.eu/het-ontstaan-en-de-waarheid-achter-vrijmetselrij-jezus-en-de-anunnaki/
   een quote daaruit :
   De Anunaki hadden ook technologieën die ervoor zorgden dat de mens zijn pijnappelklier niet zou ontwaken. De pijnappelklier ook wel (epifyse genoemd), heeft als functie om allerlei hormonen te regelen maar het is ook de sleutel naar hogere dimensies en het contact met de intuïtie.( Het aanvoelen van dingen.) En in verbinding staan met de eigen schepper (gnosis). Doordat de Anunaki de intuïtie in de pijnappelklier hebben beïnvloed zou de homorectus zich gehoorzamen aan de Anunaki zonder zich af te vragen of al die slavernij wel goed was. De pijnappelklier wordt ook wel het derde oog genoemd. En het derde oog is een chakra die zich ongeveer bij de pijnappelklier zit. (wil je meer informatie over Chakra’s, kijk dan even op deze website) De hoofd chakra op deze site is het derde oog chakra. einde Quote

   Hopelijk spreekt dit stukje al boekdelen .
   Zodra men zomaar aan gaat nemen wat er verteld wordt door een medium of zgn verlicht persoon , ontstaat er weer een nieuwe sekte met volgzame schaapjes .
   Duidelijk zo ?

  3. Tja en wat doen we met al die fluoride in het drinkwater, tandpasta en ga zo maar door..? PRECIES: we sluiten ‘zelf’ onze pijnappelklier af..
   Hier een artikel op deze site: http://www.wanttoknow.nl/overige/jouw-unieke-sterrenpoort-je-pijnappelklier/
   En dit verhaal over de fluorisering van met name het drinkwater in de VS: http://www.wanttoknow.nl/overige/mind-control/het-gif-in-je-water-en-tandpasta/

   En niet te vergeten het verhaal van de stand van onze Atlas, die de hereh-Annunaki volledig hebben gemold. Kijk naar dit artikel:
   http://www.wanttoknow.nl/overige/hoe-draag-jouw-atlas-jouw-wereld/
   En naar het verhaal van deze therapeut, die in dit verband één van de vele therapeuten is, die inmiddels de stand van onze Atlas kan corrigeren.. (Zelf ook laten doen, een ander mens geworden, met wel nog dezelfde naam overigens.. :roll:)

   Een creepy filmpje over de Annunaki, vind ik dit verhaal op YouTube:

  4. Uhm dat is een stukje wat iemand anders geschreven heeft.
   Een visie, mening. inzicht, kennis etc etc
   en ja ik sta ook achter deze bevindingen…

   Over chakra’s .. ik ben maar iemand die hier op aarde geboren is.
   ontwaakt is, en zelf nu gebruik maakt van mijn chakra’s

   ik heb ook al eens via mijn derde oog mogen kijken…
   alleen is dat hetzelfde als veterstrikken.. eerst oefenen! 😉
   Boodschappen uit de kosmos ontvangen… appeltje eitje
   mits je niet meer vanuit ‘kabbala’ punt ego werkt, maar ver daarboven. 90% vd New Age groep blijft dit doen….
   De Mens… (het voertuig) is zo wonderlijk en godelijk.
   Je kan er veel meer mee dan men nu denkt…. / of aangeleerd wordt

   Ga ook oefenen, en zie vanuit je derde oog! Welke iedereen heeft!
   mja als je erover gaat kakken… dan is je intentie ook minimaal om het te willen. toch? helemaal voor het Snappen en beseffen!

   New Age groep is voor mensen ontwikkeld die ontwaakt zijn en vanuit hun mannelijke ego punt dingen benaderen… Netzoals The Secret dat doet. Allemaal vanuit ego waarbij Intentie Nihiel blijft.

   Ik noem de websites niet op… maar deze websites brengen de waarheid, maar ook wederom vanuit ego punt, en afwachten.
   Deze websites zijn in beheer van. Om zo de wakkeren te manipuleren.
   Er worden mensen aangenomen die op forums en via persoonlijke berichten mensen gek te maken… ook wel Mindblowers genoemd!
   Die er juist voor zorgen als je een beetje zwak bent, je chakra’s weer te sluiten… door in te spelen op de psyghe

   Come one and Let Show Your True Colors… 😀
   Een nieuwe dag is nabij, morgen zal het anders zijn, als jij nu eindelijk je vleugels spreid…

   Please mensen en zoek je innerlijke godelijke intentie op.
   Ontwaak, en bemerk de spirituele vermogens die je al die tijd al bezit!

   Greetsz
   Jelmer

  5. Ja dat Fluoride geval:P….

   Mensen blijven denken dat het tegen gaatjes helpt.
   Omdat dit aangeleerd word in de boekjes van de tandarts school.

   Ken een tandartassistente… ze beweerde dat fluoride echt goed was.
   Ik heb haar op de feiten gedrukt, ze is me nu dankbaar.

   Adviseerd nu de mensen die bij haar komen GEEN fluoride meer te nemen. omdat dit gewoonweg GIF is!

   mensen die verder zoeken, komen erachter dat dit goedje de godelijke vermogens van de mens blokt. Netzoals de kerk, doet fluoride nog meer. Sinds ik gestopt ben met fluoride tandpasta en zo weinig mogelijk Kraanwater, staat mijn pijnappelklier steeds vaker open.
   Wat ik ook aangaf is dat het niet zoals zien is met de eigen 2 ogen.
   Nee ! Veterstrikken was vroeger ook lastig…. moeder of vader deed het eerst voor. Dat geld ook hierbij, bij het openen van je chakra’s EN derde oog 🙂

   Bye

  6. @ JustbeJelmer
   Prettig om te zien dat we ongeveer op dezelfde golflengte zitten .
   Inderdaad wordt de pijnappelklier aan alle kanten aangevallen , in het Vaticaan staat ie ook reuzegroot te pronken als ware het een oorlogstrofee . Fluoride , landbouwgif , diverse antidepressiva , straling van TV schermen en monitors en nog veel andere zaken onderdrukken deze klier opdat we onze ‘verbeelding’ verliezen .
   An inconvenient tooth http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sh-oeu2L8yM
   Annunaki – Don’t Watch this Film http://www.youtube.com/watch?v=rJJjOKmwl6s

   Oh ja , ennuh , geef ff aan Michele door dat een pijnappel in het Engels een pine-cone is , dus geen pineapple/ananas 😉

  7. @ JustbeCozmic 🙂

   Fijn om te lezen… indeed

   hier in mijn woonplaats staat 1 van de mooiste stadhuizen van nederland ‘zeggen ze’; Als ik boven in kijk zie ik op elke hoek een Obelisk staan met daarop een soort van ‘Natuurlijke Vrucht’ denneappel/pine-cone/ananas / pinealgland etc… het gaat er dus om dat de symboliek voor de spirituele poort een vrucht aanduidt…

   maar ik zal het doorgeven 😉

   @ Guido , thnx… & keep up the good work 😀 !

  8. ooh ja…. de ‘vruchten’ boven op de obelisken op het stadhuis,
   zijn van goud! (nog even te vermelden….)

 5. Dit verhaal mist nog iets en dat zijn de inzichten van de SuperFoods. Deze zijn niet lokaal te vinden maar hun samenstelling van eiwitten, aminozuren, antioxidanten, vitaminen, mineralen, omega 3-6-9, vezels, … zijn uniek en niet te vergelijken met het ‘gewone buurtvoedsel’. Meer info en diepgaande analyses van dit voedsel met hun bijzondere gezondheidsbevorderende en genezende eigenschappen vindt men in het prachtige werk van David Wolfe ‘Superfoods’.

  http://www.bol.com/nl/p/superfoods/9200000008497606

 6. Explosieve Plofkip

  “Meer dan de helft van alle plofkip is kreupel gefokt om een paar dubbeltjes per kip te besparen. Met veel antibiotica moeten de zwakke dieren op de been worden gehouden. Vanwege het vele dierenleed is plofkip tot ‘woord van het jaar 2012′ gekozen. Met zo’n product hoor je niet te pronken in je winkelschap.”

  Wakker Dier is op 1 januari 2013 de grootste campagne uit haar geschiedenis gestart, gericht tegen de plofkip bij Albert Heijn en Jumbo. Op TV, radio, posters en in kranten zal komende weken de kritiek op deze twee grote plofkipverkopers te horen en te zien zijn. Ze willen dat de plofkip vervangen door kip met minimaal 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming. Deze kip is enkele dubbeltjes duurder maar heeft een overdekte uitloop, meer ruimte, groeit langzamer en heeft daardoor veel minder last van de welzijnsproblemen waar de plofkip mee kampt. Een volledige overstap van plofkip naar sterkip is mogelijk voor 2015.

  http://www.wakkerdier.nl/wakker-dier-persberichten/start-grootste-campagne-tegen-plofkip-bij-albert-heijn-en-jumbo

  Jaarlijks sterft een miljoen kippen tijdens het transport. Tientallen miljoenen gewonde en zieke kippen worden aan hun lot overgelaten. De kippen zitten uren opeen gepropt zonder water. De NVWA, die de controle en handhaving zou moeten doen, weet ervan maar grijpt amper in. Handhaving van de wet zal kostenverhogend werken en de financiële ruimte hiervoor is er niet in de kipsector. De kipsector richt zich immers op de productie van spotgoedkope kiloknallers aan de supermarkten.

  http://www.wakkerdier.nl/wakker-dier-persberichten/massale-wetsovertredingen-bij-transport-plof-kip
  http://www.youtube.com/watch?v=LLlTb1zktcI&feature=youtu.be

 7. @cozmic & adm

  Ondanks het off-topic artikel betreft George Kashisalles
  heeft het mooie reakties opgeleverd
  zeker het prachtig uitgediepte stuk van Michelle
  people2gether en daarbij de verwijzing van Guido naar
  de atlascorrectie!
  Belangrijk om toch weer eens in de schijnwerpers te zetten
  Ben er klaar voor
  Thanks folks

  1. @ John
   Met een positieve insteek komt er altijd iets moois uit rollen .
   Jij dus ook bedankt 😉

 8. @ Cozmic

  Hoi Cozmic,

  Bedenkt voor je reactie op mijn artiekelen van People2gether.eu die gaan over de pijnappelklier.

  Ik wilde nog ff vermelden dat het inderdaad zo kan wezen dat de pijnappelklier in het Engels pine-cone betekend. Maar net als Justbenormal zegt, is de symbool voor de pijnappelklier een denneappel/pine-cone/ananas / pineappel. En dan komt pineappel wel weer heel dicht in de buurt. Je hebt namelijk een afbeelding dat de Anunaki (Enki) die een ananas vast houd. Deze staat symbool voor de pijnappelklier. Ik weet niet hoe je hier afbeeldingen moet plaatsen maar het staat wel op internet. Moet je ff bij afbeeldingen kijken en Enki met ananas in typen. Krijg je fonteinen te zien met daarboven een ananas ( ook symbool) en daarnaast een Anunaki die een ananas vasthoud afgebeeld in steen.

  En dan wil ik nog wat vermelden: Het derde oog is niet de belangrijkste chakra. Deze moet wel in balans zijn met het hart chakra. Want in het hart zit de cosmischebron, liefde etc. Men kan in contact komen met andere dimensies, zijn intuïtie gebruiken, in de geesteswereld treden, maar wie vanuit ego opereert. Heeft van de appel des kwaads gegeten. En dit zijn de lichtwerkers die bakken met geld vragen voor mediumschap, healing werk etc. of zwarte magie gebruiken. Het hart en het derde oog moeten in balans zijn. Onze pijnappelklier is de appel des goeds en des kwaads. Toen de mens ontwaakte zei Enki: Zie ze zijn als 1 onzer geworden! Lees ook maar mijn recente artiekel:

  artiekel:http://people2gether.eu/wat-is-kabbalah/

  Gaat over de Kabbalah. Deze kan ook voor negatieve of positieve dingen worden gebruikt. En ook hier komt de pijnappelklier( appel des goeds en des kwaads) in voor. Het wordt hier nog verder uitgewerkt.

  Gr, Michèle

  1. @ Aprel
   Hoi Michèle
   Ik heb inderdaad met veel plezier wat artikeltjes gelezen op People2gether .
   Het bredere perspectief en de gelegde verbanden zonder dualistisch oordelen spraken me erg aan 😉

   Dat van die Ananas / pineapple ( dus niet pineappel ) blijf ik echter betwijfelen , ik dacht eigenlijk dat het een schattig vertaalvautje was .
   De ananas (Ananas comosus) is pas rond het jaar 1500 vanuit Zuid Amerika naar het continent gebracht . De kleitabletten werden in het Midden Oosten gevonden waar de pijnboom ( Pinus ) http://nl.wikipedia.org/wiki/Den_(geslacht) wel in overvloed groeide maar ananassen nog niet . Sommige denneappels kunnen uitgroeien tot joekels van meer dan 15 cm . Imo heeft Enki zo’n joekel in zijn handen .
   Maakt voor de rest niet uit hoor 😆 doet niets aan de waarde van het verhaal af .
   http://tinyurl.com/bpsgv48 ( lijkt mij toch echt een grote denneappel )
   Ik zal je kabbalah verhaal met plezier lezen
   groetjezz
   Jouke

  2. Hoi Cozmic,

   Weet je zeker dat Ananassen daar niet groeiden? Ik vind Pineappele en pijnappel wel heel veel op elkaar lijken. En weet dat toeval niet bestaat. Vroeger was Irak ( Sumerië) helemaal geen woestijn en groeide er vruchten. Maar goed…

   Bedankt voor je reactie en ben benieuwd wat je van het stuk dat gaat over de Kabbalah vind. Veel mensen denken dat Kabbalah alleen een duistere kant heeft. En dat is ook zo, alleen ligt het er net aan hoe je ermee omgaat.

   Gr, Michèle

  3. @ Aprel
   🙂 hihi , ja die ananas spraakverwarring blijft leuk .
   The word “pineapple” in English was first recorded in 1398, when it was originally used to describe the reproductive organs of conifer trees (now termed pine cones). The term “pine cone” for the reproductive organ of conifer trees was first recorded in 1694. When European explorers discovered this tropical fruit in the Americas, they called them “pineapples” (first so referenced in 1664 due to resemblance to what is now known as the pine cone).[8]
   rest van het ananas verhaal oa hier http://en.wikipedia.org/wiki/Pineapple

   Je Kabbalah verhaal steekt goed in elkaar , geeft de leek een duidelijk beeld van de wortels ervan en haalt het uit het zwart/wit vlak .
   Die youtubereeks moet ik nog ‘even ‘ kijken , lui onderuitgezakt want het duurt zo’n 80 minuten .
   Kumbaja

  4. @ Cozmic,

   Zo zie je maar weer dat er toch allemaal overeenkomsten zitten tussen: Pineapple, pine- cone´s etc. Wel grappig indd en mooi om te weten. Nogmaals bedankt voor je reactie;)

   Gr, Michèle

  5. En Jouke, als hovenier weet je dit natuurlijk als de beste, maar jouw naam Jouke betekent tachus boom

   http://ronny2005.hubpages.com/hub/Rare-Plants-of-Nepal

   Deze link gaat over zeldzame planten en bomen in Nepal. Ik las dat je daar hebt rondgereisd. Als je de link opent en je kijkt naar punt 4, dan tref je daar aan de Himalayan Yew, die groeit tussen 1700 en 3400 meter in Nepal.

   “Himalayan yew is protected plant. It is found at an altitude of 1700 to 3400 meters of Nepal. Generally, the mid and west parts of Nepal are the habitat for Himalayan Yew. It belongs to the Pine Species. They seem like comb and their fruits are poisonous. This plant contains such an element that can cure immature cancer disease.”

   En er wordt gelijk even bij vermeld dat de Tachus baccata (de Himalayan yew) behoort tot de “Pine species”.

   Ik geloof dat het kringetje weer helemaal rond is 🙂

  6. Sorry, Jouke, ik bedoel dat jouw naam betekent een buigzame, maar venijnige boog van tachushout ofwel Bow of Himalayan yew 😉

  7. Gaaaaaahp , pff . Wederom onlegbare verbanden gemaakt .
   Ten eerste is het Taxus en geen tachus .
   Himaaya Yew is bekend onder de naam Taxus wallichiana en is inderdaad een lid van de familie der naaktzadigen http://www.vcbio.science.ru.nl/virtuallessons/pollenflowercone/ , in Nederlands de coniferen familie . Coni = kegel , fera betekend dragen , oftewel kegeldragers . De taxus is naast de Ginko biloba en nog een paar anderen een uitzondering in deze familie omdat ze geen naalden hebben ( een naald is eigenlijk een opgerold blad ) en ook niet de typische vruchtvorm in de vorm van een kegel hebben .
   De Hymalayan Yew is hier niet inlands http://en.wikipedia.org/wiki/Taxus_wallichiana
   In Nederland en omstreken hebben we te maken met de Taxus baccata ( baccata betekent besdragend ) http://nl.wikipedia.org/wiki/Venijnboom
   Zou wel logischer zijn dat een oude naam naar een inlands produkt zou zijn vernoemd en niet naar een exotisch struikje huh?

   Mocht je nog een lesje in plantenkennis nodig hebben dan hoor ik het wel .
   Tara for now

  8. @ Cosmic

   Artikel over eindspel waarin alles dat met bel begint aan Ba’al wordt gekoppeld vind ik een fucking aanfluiting , misleiding ten top zeker als je met zulke shit een website vult en het nationwide promoot .

   Heb je het nou over mijn artiekel m.b.t. Valentijn? Mij hoor je niet zeggen dat alles met een bel begint ook direct aan Ba´al is gekoppeld. Mocht het over mijn artiekel gaan want daar wordt ook Baäl genoemd.

   Gr, Michèle

  9. Zou je met een achternaam als holtman = afgeleid van holz = hout oftewel houtman niet wat beter ingelicht zijn over houtsoorten ? Als we het toch op de naam gaan spelen ? Voornaam laat ik maar even voor wat het is , die is te makkelijk , geen goedkope kopstootjes hier .
   Wat ik eerder een keer zei , verbanden leggen tussen van alles en nog wat kan in het positieve best leuk zijn . Zodra je dat in het negatieve gaat gebruiken kom je al snel op het vlak van paranoïde gedachtengangen . Check , check , doublecheck .
   Situatie als hierboven met Michele vond ik wel grappig , ik noemde het ook een schattig vertaalfoutje . Artikel over eindspel waarin alles dat met bel begint aan Ba’al wordt gekoppeld vind ik een fucking aanfluiting , misleiding ten top zeker als je met zulke shit een website vult en het nationwide promoot .
   Noem me maar een eikel dat ik deze valse voorlichting aan de kaak stel , jullie houden allemaal de kop dicht of zijn te blind om het te zien .
   Gelukkig dat sommigen mijn wakkerheid en lef waarderen , anders had ik allang mijn zwaard in de wilgen gehangen .
   ik hep gesegt

  10. @ Aprel
   Nee mijn opmerking ging niet over jouw valentijnartikeltje . Die had ik niet eens gelezen en moest het eerst opzoeken om te begrijpen wat je bedoelde . http://people2gether.eu/wat-vieren-we-op-valentijnsdag/
   Het herleiden van woorden en namen , etymologie kan interessante dingen opleveren waardoor je wel eens achter je oren gaat krabbelen over de lingo die er in taal verborgen zit . Soms zie ik echter dat men helemaal doorslaat en achter ieder woord een duistere betekenis zoekt . Truthiracy is er zo eentje http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZMYTqN9DNmQ#!

   Nog even een valentijnskadootje http://arendlandman.wordpress.com/2010/02/14/geschiedenis-van-valentijnsdag-oorsprong-van-14-februari-ligt-in-heidense-vruchtbaarheidsfeesten-die-gebaseerd-zijn-op-de-griekse-mythologie/
   En eh JA , Valentijn gaat over vruchtbaarheid , de waterhoentjes waren het vandaag nóg aan het vieren .
   Saluut

  11. Aprel, ik probeer je linkt te openen ,maar er word niets weer gegeven, jammer, ik lees graag iets over kabbala, misschien kan je een andere link plaatsten , vast bedankt , groet André

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.