Advertentie

Van Rompuy bezig gezag over te hevelen..?


 Van Rompuy bezig gezag over te hevelen..?

2012 WantToKnow.nl/.be

x

rompuy
Herman van Rompuy, de ‘president’ van Europa, probeert de macht naar zich toe te trekken.

Afgelopen zaterdag werd in het radioprogramma ‘TROS Kamerbreed’ gesproken over de macht van Europa. Het was VVD-er Mark Verheijen, tevens Europawoordvoerder voor die partij, die vindt dat Herman Van Rompuy met opzet onduidelijkheid creëert om landen mee te nemen in zijn plannen. Mark Verheijen reageerde daarmee op het eveneens aanwezige Kamerlid Barry Madlener van de PVV. Deze beschuldigde de Brusselse politiek van een ‘salamitactiek’, waarbij ‘in het geniep en stiekem’ steeds meer kleine stukjes nationale soevereiniteit aan Brussel wordt overgeleverd. Volgens Madlener probeert van Rompuy zo, via het afnemen van de bevoegdheden van landen, ‘kleine stapjes naar een federaal Europa’ te maken.

Verheijen sprak zelfs van een ‘Methode Van Rompuy’. Volgens hem probeert de voorzitter van de Europese Raad door ‘heel veel mist’ te creëren, onduidelijke termen te gebruiken en veel termen door elkaar heen te gebruiken om landen inderdaad ‘stapje voor stapje’ mee te nemen in zijn plannen. Volgens Verheijen is het daarom goed dat Nederland af en toe duidelijk ‘nee’ zegt tegen sommige plannen uit Brussel. Als voorbeeld noemt hij de Nederlandse afwijzingen van ‘eurobonds’, een gezamenlijke Europese begroting en een ‘slecht ingevoerde bankenunie’.

Europarlementariër VVD-er Mark Verheijen
Europarlementariër VVD-er Mark Verheijen

VVD-er Verheijen wil zelfs ook bevoegdheden terughalen uit de EU, zoals op het gebied van gezondheidszorg, landbouw en bestrijdingsmiddelen. PvdA-Kamerlid Mei Li Vos pleitte in het TROS-programma voor een referendum, wanneer de EU belangrijke stappen wil zetten ‘richting een verdergaande politieke unie’. Ze vindt dat zoiets in een referendum aan de Nederlandse bevolking moeten worden voorgelegd, waarbij de uitslag bindend zou moeten zijn voor het kabinet.

De VVD vreest net als de PVV dat de Nederlandse Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, zou hij voorzitter worden van de Eurogroep, minder goed kan opkomen voor het Nederlands belang binnen de vergaderingen van de 17 eurolanden. Met betrekking tot deze actuele mogelijkheid, was Mark Verheijen minder enthousiast als menig ander. ‘Want als je iemand ‘kalt’ wil stellen, maak je hem voorzitter. Dan heeft hij gewoon minder handelsvrijheid.’  Maar Mei Li Vos zou een kandidatuur van Dijsselbloem wél steunen, want het is volgens haar in het Nederlands én in het Europees belang dat Dijsselbloem de kolossale olietanker, die de eurogroep voor haar is, de goede kant op stuurt.

20 gedachten over “Van Rompuy bezig gezag over te hevelen..?

 1. alle discussie over europa is afleiding!. Een groot vereenigt europa waar kennen we die wens ook alweer van? Wie hebben dat al eerder geprobeert te verwezelijken? dat zijn volgens mij de vragen die er werkelijk toe doen .

  1. Inderdaad! Scherp kijken en voelen! Machiavelli lezen eventueel. Maar als je geen oogkleppen op hebt kun je tot veel doordringen.

 2. De heer van Rompuy is een voorstander van de New World Order en de agenda van deze groep op macht beluste wezens. We moeten alert blijven, want als deze club nog veel verder kunnen gaan met hun agenda dan is onze vrijheid over enkele jaren verdwenen. We zullen de zeggenschap over ons eigen leven, lichaam, welzijn, voeding en ga zo maar door kwijt zijn. Wij als mensheid zouden eigenlijk moeten roepen om Verlicht leiderschap. Op weg naar in het geheel geen noodzaak meer tot leiderschap, omdat wij dan als Mensheid zullen weten hoe te handelen. Vanuit het Hart en steeds minder vanuit het hoofd en de ons opgelegde regels en restricties. Weg met al die opgelegde verplichtingen. Leerplicht, de plicht je te verzekeren, de plicht een bankrekening te hebben, de plicht je te legitimeren en ga zo maar door. Tijd voor Vrijheid te zijn wie we zijn en onze potentie in te zetten voor het welzijn van de Wereld.

 3. allemaal leuk maar er gebeurt niets en niemand die het voortouw neemt,dus zakken we steeds verder in het moeras.
  wat ik vreemd vind is dat er geen voortrekker opstaat.
  een heleboel mensen klagen over de eu (incl mij zelf)maar je kan het niet pakken om ergens aan te beginnen om dit te stoppen.
  helaas.

  1. De Indignados en Occupy-bewegingen hebben al de eerste stappen naar collectief verzet gezet.
   Beter georganiseerde groeperingen zouden op die kar moeten springen om de acties te coördineren en te stroomlijnen.
   Niet de klassieke organisaties zoals 11.11.11 of Oxfam, AZG e.d. want die zitten al te diep gevangen in geld- en machtsstructuren.
   Wat letten de vele sites als WTK, de Niburu’s, Pateo, Argusoog, Grenswetenschap en nog zovele andere, om zich in één groot collectief te groeperen om gezamenlijke acties te organiseren en in goede banen te leiden (de onderlinge rivaliteiten loslatend)?
   Hoe groter de groep, hoe groter het aanzuigeffect.
   Samen staan we immers sterk!

 4. Ik moet bij dit artikel denken aan de uitspraak op jullie site:

  De dubbelzijdigheid van de werkelijkheid
  is de dubbelzinnigheid van de waarheid;
  zoo is de leer van de waarheid
  eene leer van werkelijke
  en ware dubbelzinnigheid.

  -G. Bolland (1854-1922), taalkundige en filosoof

  Met andere woorden: als wij de handelingen van v Rompuy niet als zorgwekkend interpreteren, dus als wij ons niet spiegelen aan zijn angst, is dit een grote stap in de richting van een vredige uitkomst.
  Zoals Confucius al zei: steek een kaars aan om de duisternis te verjagen ipv. te klagen over de duisternis.

 5. ik hoop dat het in het jaar 2013 echt gaat gebeuren en dat we voor eens en vooraltijd hen kenbaar kunnen maken,dat we ze niet moeten.
  ergens in mijn hoofd blijf ik toch optimistisch.
  op naar een vrij 2013.

 6. meiden &jongens ?? jan smit heeft al een liedje uitgebracht ! sta op sta op maar dan wel ?? met zn allen en niet 1 of 2 personen . nee met tientallen zo niet duizendtallen staan wij ?? inderdaat sterker . en laten we er voor zorg drage n dat wat er nu in dit?? kabinet zit daarheen wordt vervoerd waar zij thuis behoren te zitten .want deze mensen zijn landveraders niets meer niets minder die ons heel graag verkwanzelen aan het nieuwe sisteem NIEUWE WERELD ORDE laten wij ?? er voor zorgdragen dat dat er niet komt want dan hebben wij inderdaat geen poot meer om op te staan .
  gegroet garriet60

 7. Herman Van Rommel is een intelligente psychopaat…een hele gevaarlijke man voor de vrede in Europa. De EU-zone en de Euro zijn een 7-koppige draak en een Frankenstein en dienen zo snel mogelijk opgeruimd.

 8. Wil ik integer behandeld worden, dan geef ik daaraan leiding door respectvol te communiceren. Met de wil te begrijpen hoe de ander tot deze visie kwam.

 9. Men is doelbewust bezig deze dictatuur sluipend doch in hoog tempe vorm te geven. De politie staat krijgt steeds meer vorm. Mensen worden in een financiële crisis geholpen. De gezondheidszorg wordt bewust richting een Amerikaans systeem gepusht.

  Kijk deze documentaire van Michaele More nog eens en zie hoe de zorg helemaal niet zo duur hoeft te zijn als men doet voorkomen:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wdEn6_RTXg4

  Mensen kom in Godsnaam eens in opstand:
  http://martinvrijland.wordpress.com/2013/01/02/crisis-kom-in-opstand/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.