Advertentie

Vara’s-ZEMBLA doneert prijzengeld aan VdLinden!


Manon Blaas krijgt uit handen van juryvoorzitter Prof. Dr. Anton Stalenhoef en Rob van Aperen van farmaceutisch industrieel Pfizer, de 'Persprijs 2011' uitgereikt (klik voor persbericht Pfizer)

x

ZEMBLA wint de Persprijs 2011 met de film ‘Opnieuw antibiotica alarm’

Programmamakers Manon Blaas en Jos van Dongen storten het prijsgeld van € 5000 euro, dat zij ontvangen van de ‘Persprijs 2011’ in het steunfonds van huisarts Hans van der Linde. Van der Linde is zoals je weet gedagvaard door de Staat en de Staat is op haar beurt, zélf eveneens door Van der Linde gedagvaard. De Persprijs wordt cynisch genoeg geïnitieerd door een groot farmaceutisch bedrijf.

‘Toegankelijke uitzending
De jury vond de film ‘nieuwswaardig omdat onderzoeksresultaten werden gesignaleerd die een verband legden tussen besmet kippenvlees en de opkomst van de ESBL bacterie.’ Door naast deskundigen aan het woord te laten ook het patiënten-perspectief te kiezen, wisten de makers, Manon Blaas en Jos van Dongen, volgens de jury ‘een zeer toegankelijke uitzending te maken over een belangwekkend onderwerp’.

Dankwoord
Manon Blaas zegt in haar dankwoord:

Wij bedanken de jury. Het is heel belangrijk dat er nog goede onderzoeksjournalistiek in Nederland kan plaatsvinden en dat dit ook door deze jury wordt gewaardeerd.

Niet voor iedere journalist is het vanzelfsprekend om mee te dingen naar de Pfizerpersprijs. In voorgaande jaren heeft een aantal collega’s de nominatie geweigerd op grond van hun journalistieke onafhankelijkheid en omdat ze niet geass0cieerd willen worden met de farmaceutische industrie.
Ook de redactie van ZEMBLA heeft stevig gediscussieerd en nagedacht over onze aanwezigheid hier. Wij nemen immers heel vaak de farmaceutische industrie de maat. En dat blijven we altijd doen. Sterker nog: we doen het as we speak! Dus be ware Pfizer!

Wij zien deze onderscheiding juist als een uitstekende gelegenheid om ten overstaan van u en in het hol van de (Pfizer) leeuw nog maar eens het gevaar van belangenverstrengeling tussen farma en veehouderij of tussen farma en de medische wetenschap of tussen farma en overheid te benadrukken.

In deze genomineerde uitzending ‘opnieuw antibiotica alarm’ blijkt dat de farma geen enkele terughoudendheid in haar marketing en verkoop van antibiotica aan veehouders in acht neemt. En ook van enige verantwoordelijkheid voor de inmiddels bekende ernstige gevolgen blijkt geen sprake. Sterker nog de farmaceutische industrie verzet zich om sommige soorten antibiotica terug te dringen, iets dat niemand zal begrijpen na het zien van deze film.

Diverse artsen die ik toen sprak en nog steeds spreek, zien antibiotica resistentie als een van de grootste gevaren voor de volksgezondheid. Niet alleen in Nederland maar in heel de wereld. Prof. Jan Kluytmans uitte onlangs nog zijn zorgen naar mij: “Er komt een moment dat ik zelfs op de hoogste plank in onze ziekenhuisapotheek geen potje meer kan vinden om een eenvoudige blaasontsteking te bestrijden. en dan overlijd je uiteindelijk aan de gevolgen van een ogenschijnlijk onschuldige aandoening”.

Ik als burger, ik als potentiele patient, ik als journalist van ZEMBLA roep de farma op om zijn verantwoordelijkheid te nemen en antibiotica in de veesector terug te dringen en te investeren in een nieuw antibioticum dat de superbacterie te lijf kan gaan. En dat allemaal graag zonder omstreden experimenten in derde wereld landen en zonder agressieve marketing . ZEMBLA houdt jullie haarscherp in de gaten!

Roel Coutinho in zijn bekende pose, wenkbrauwen de lucht in.. "Het is de normaalste zaak van de wereld dat wij bij de farmaceutische wereld op schoot zitten"..! De farmaceutische reus Pfizer geeft via deze PR-aktie van de Persprijs 2011 nou niet bepaald Coutinho een steuntje in de rug...

Dan de geldprijs. Geheel in de stijl van dit betoog, storten wij het geld op de rekening van het fonds van huisarts Hans van der Linde. Van der Linde vindt dat de belangen van Roel Coutinho van het RIVM als overheidsadviseur zijn verstrengeld door zijn contacten met de farmaceutische industrie.

Van der Linde is eind oktober 2011 door de Staat gedagvaard omdat hij zijn uitlatingen over die belangenverstrengeling niet terug wilde nemen. Daarmee kozen RIVM en Coutinho voor een intimiderende rechtsgang in plaats van een open maatschappelijke discussie over nut en noodzaak van de griepprik.

De proceskosten voor van der Linde moet hij uit eigen zak betalen. Dat gaat om tienduizenden euro’s. Het RIVM en Coutinho hebben die zorgen niet, zij procederen op kosten van de overheid. Hans van der Linde zal zich alleen goed kunnen verdedigen als hij financiële steun krijgt. ZEMBLA steunt Van der Linden omdat hij als kritische huisarts niet monddood gemaakt mag worden. En daarom danken wij u nogmaals hartelijk voor de prijs en bijbehorende euro’s!

Dank u wel.”

Hans van der Linde
Huisarts Hans van der Linde schrijft in een reactie ‘Ik was er even stil van, maar dat duurt niet lang bij mij. Het is psychologisch een voltreffer te midden van de tegenpartij.’

De Staat daagt Hans van der Linde voor de rechter vanwege zijn uitlatingen over Roel Coutinho van het RIVM die als overheidsadviseur bindingen met de farmaceutische industrie zou hebben. Op zijn beurt daagt de huisarts minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en het RIVM voor de rechter omdat hij zich ‘monddood’ gemaakt voelt door de overheid.

Hier onder het artikel een aantal links op WantToKnow over de achtergronden en gedetailleerde aanklacht tegen Hans van der Linde.

EN HEB JIJ DE PETITIE AL GETEKEND OM HET PROCES TEGEN HUISARTS VAN DER LINDE TE STAKEN..? HIER

Advertentie

26 gedachten over “Vara’s-ZEMBLA doneert prijzengeld aan VdLinden!

 1. Zei Marcel Messing niet dat het eindspel begonnen is……

  En dan ook nog eens het nieuws dat Friso onder een lawine bedolven is geweest terwijl ik net had gelezen dat hij van Snuff movies houdt, maar dan in real life.
  http://klokkenluideronline.nl/post/de-satanisme-papers-van-de-advocate-schokkend/

  Toen dacht ik nog als dit allemaal waar is moet er toch gerechtigheid komen want wat moeten wij hier nou tegen doen.

  Misschien veranderen er vanaf nu in rap tempo dingen ten goede doordat het kwaad zichzelf straft, of van hoger hand gestraft wordt.

  1. ——! euh ,ik weet niet wat ik ervan moet geloven maar ik heb nu wel hele slappe knieen en een wee gevoel gekregen, Getver!( gek genoeg zei ik nog geen uur geleden dat ik het vreemd van mezelf vond dat ik totaal niks voel bij dat lawine bericht)

  2. @ienimini, wat bewijst dat jouw bron juist is? Je bent pas schuldig als je daarvoor veroordeelt bent. Dit is slechts één bron en misschien wel een bron met een rijke fantasie……….

  3. @ joziene
   Veroordeeld door een corrupt rechtssysteem? Een rechtssysteem die leden van het koninklijk huis altijd en overal in bescherming neemt. Waarvan in de aangehaalde bron ook leden verkeren in dezelfde satanistische geneugden als onze prins?
   Vergeet niet dat de eerste rechters al ter verantwoording zijn geroepen wegens het plegen van meineed.
   Maar ik snap je stelling wel, en onderschrijf het idee dat één bron te weinig is voor veroordeling.

  4. @marcelw, ik ben gaan zoeken en kwam meerdere bronnen tegen met schokkende informatie…………. kijk naar het ronde huis via google. Ik ben helemaal van slag en als dit waarheid is…….. mensen die dingen ontdekt hebben, zijn allemaal overleden op vreemde wijze. De halve politiek lijkt dan betrokken en Robert M van de grote zedenzaak in Amsterdam is een stroman van onze (politieke) leiders in het verhaal dat verteld wordt in het ronde huis. Je moet er wel even voor gaan zitten. Ik voeg de link toe.

   http://rondehuis.blogspot.com/

   ik wil hier eigenlijk niet in geloven, bewijzen wordt moeilijk en daarom neem ik mijn reactie op @ iniminie terug. Ook ik meen er het mijne van nu, uitspreken wat ik vind doe ik echter niet na het lezen van de informatie op het rondehuis

  5. @marcelw en @iniminie, ik spreek mij toch uit en kan mij makkelijk verschuilen achter mijn kerkelijke opvoeding: oog om oog, tand om tand:-) staat vermeld in het oude testament in de Bijbel. Indien niet schuldig een goed verloop maar indien wel schuldig………… overigens staat ook in de bijbel dat je 100 maal terug krijgt wat je een ander hebt aangedaan, zowl positief als negatief. Hier wordt ook nog weer op terug gekomen in ervaringen na een BDE (Bijna Doord Ervaring) in het boek: Eindeloos Bewustzijn van Pim van Lommel. Dit geldt voor ons allemaal, dus bezin eer men begint:-)

  6. @ joziene
   Ik zal er even induiken( hoewel zeer tegen mijn natuur, wordt er ziek van)maar bedankt voor de link en ik kom er wellicht nog op terug hier.
   En i.d.d als dit zo’n groot netwerk is , dan wacht ons nog een groot aantal on smakelijke onthullingen. Immers alles komt aan de oppervlakte nu.

  7. Pfoe
   Ben een beetje brak aan het worden van al die vuilakkerij, zet mijn opmerking over de rechtsstaat ook wel even in een nieuw daglicht. Ik wist uit ervaring al dat ze corrupt is maar dat wordt hier op een wel veel grotere( en ernstiger) mate beaamt.
   Nogmaals dank voor de link. en ieniemienie voor een sesamstraat muisje kom je wel met opzienbarend nieuws, ik denk dat het klopt.

  8. @marcelw; ik zeg: misschien is het waar maar misschien ook niet. laat de gerechtigheid zegevieren. Niet alles wat je leest berust op waarheid maar over het algemeen: waar rook is, is vuur

  9. @ joziene
   Ik heb zo’n gevoel dat er nog niet de helft van het vuurtje,dat de rook levert,zichtbaar is geworden. Driewerf bah, verdorven zielen gerechtigheid komt hoe dan ook.

  10. Dit is te bizar om waar te zijn…. Toch?

   Als het waar is dan zit Nederland opgescheept met maffiosi welke letterlijk over lijken gaan… 8-(

  11. Had Jannetje Koelewijn gelijk, evenals Tullikens maar moest Friso uit beeld vanwege schandalen? is daarom nu het worst case scenario naar buiten gebracht? over het algemeen is het NRC één van de betere kranten, waarom zouden zij dit nieuws dan naar buiten hebben gebracht? Veel stof tot nadenken

 2. Fantastisch!!
  Ik zie de laatste maanden steeds vaker zaken veranderen die de mensheid ten goede komen…
  We moeten met zijn allen ons positief blijven verzetten tegen NWO.
  We komen er wel…
  2012 is het kantelpunt

  Liefs

 3. Wat een fijn bericht! Dat geeft de burger moed.
  Ik hoop dat veel Nederlanders storten in dit fonds.
  Hier in het zuiden een paar pilsjes minder kan een mooi bedrag vormen.

 4. Wat een heerlijk bericht dit te lezen toen ik wakker werd. (Letterlijk dus)
  Mijn dag begint formidabel
  Wat een suffe actie van RIVM, Coutinho en de staat om het middel van de bodemprocedure aan te spannen tegen van der Linden.
  Wanneer men een klein beetje nagedacht had, had men tot de conclusie moeten komen dat met het afschieten van een mega raket op een muis, er wel een positieve tegenreactie moest komen. Een kort geding had mogelijk het voor RIVM, Couthino en de staat, gewenste effect gehad.
  Met de bodemprocedure valt men niet alleen Hans van dwer Linden aan, maar is ook schromelijk voorbij gegaan aan het gezonde verstand van de burgers!!!!!!!
  Door iemand “met een megafoon” monddood te maken, bewerkstelligt het tegenovergestelde.

  Wat een stunt dat Zembla het bij de prijs behorende bedrag in het steunfonds van van der Linden stort. Het pharma dier bijt zich in de eigen staart.

  Zou Coutinho zich nu eindelijk eens gaan afvragen of zijn belangenverstrengeling toch niet wat onhandig is? En of zijn positie niet ter discussie gesteld zou moeten worden?

  De bodemprocedure doet me aan het mooie Nederlandse spreekwoord denken. “Wie het onderste uit de kan wil krijgt het lid op de neus”

  Ook het intrekken van de aanklacht, hetgeen me raadzaam lijkt, laat de zaken niet terug draaien. Het kwaad is reeds geschied.
  Positief aan dit alles is natuurlijk dat er door deze actie van RIVM, Coutinho en de staat, een vergrootglas gelegd is geworden op het feit dat belangenverstrengeling, en de gezondheid van de bevolking niet prefeleert.
  (persoonlijk) financiëel voordeel heeft blijkbaar de hoogste prioriteit, ten kostte van alles (Bevolkingsgezondheid.

 5. Weet u wat Pfilzer in het Duits betekent? Paddenstoelen! Waarschijnlijk zijn het gifmengers en gebruiken ze anamieten (zeer giftig: vliegenzwam, groene knolanamiet,…) om de mensen nog zieker te maken.
  De naam lijkt me dan ook goed gekozen…

 6. Deze uitspraak zegt toch genoeg!
  “You may think your actions are meaningless and that they won’t help, but that is no excuse, you must still act.”
  Mahatma Gandhi

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.