Advertentie

Zelfs EMA waarschuwt: boosters SLOPEN IMMUUNSYSTEEM!


Europees Medicijnen Agentschap:

‘Boostervaccins kunnen het immuunsysteem ‘oververzadigen’

2022 © WantToKnow.nl/be

x
“We moeten oppassen dat we het immuunsysteem niet oververzadigen met herhaalde vaccinaties”. Dr. Marco Cavalieri, hoofd COVID-bestrijding van het EMA, uitte zijn bezorgdheid tijdens een persconferentie afgelopen januari. Veel doses vaccins (de mRNA-middelen zijn overigens géén vaccins!!), hebben waarschijnlijk een negatief effect op het immuunsysteem van het lichaam. Het hoofd Strategie voor biologische gezondheidsbedreigingen en vaccins van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) heeft dus publiekelijk zijn twijfels geuit over de noodzaak om boosterdoses van het Covid-middel toe te blijven dienen..!

Dr. Cavalieri wees erop dat het EMA, de huidige vaccinatiestrategie, waarbij de burgers om de drie of vier maanden worden gevaccineerd, met ‘bezorgdheid gadeslaat’.  Als dat geen direct schot-voor-de-boeg is.. En een regelrechte waarschuwing?! Hij merkte ook op, dat er ook een risico bestaat dat er ‘vaccinatie-vermoeidheid’ onder de bevolking ontstaat..! Herkenbaar waarschijnlijk..? Cavalieri:

“We hebben nog geen gegevens gezien over een vierde dosis, en we zouden deze gegevens graag willen zien voordat we aanbevelingen kunnen doen, maar tegelijkertijd maken we ons nogal zorgen over een strategie die herhaalde vaccinatie op korte termijn inhoudt. Het zou beter zijn te gaan denken aan booster-doses met meer tussenpozen en gesynchroniseerd met de winter, zoals dat ook met de griep gebeurt”.

Vanuit de huidige epidemiologische situatie’, zijn en worden ook een derde en vierde dosis reeds toegediend,  maar Cavalieri heeft erop gewezen dat deze vaccinatie niet ‘voortdurend kan worden herhaald. Cavalieri heeft ook het idee uitgesloten, dat Covid-19 als een griepvirus kan worden behandeld. “Het gaat regelmatig in de richting van een epidemie, hoewel het die status nog niet heeft bereikt. Met de Omicron is er meer natuurlijke immuniteit gekomen, naast de vaccinaties, op een manier dat ‘het sneller in de richting van een epidemiescenario gaat’, benadrukte hij.

Door de Omicron-stam ‘die zeer besmettelijk is, is het aantal besmette mensen hoog. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van de potentiële belasting ervan, en dat we het niet afdoen als een milde ziekte’. Huidige vaccins bieden in zijn ogen ‘een hoge bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames in verband met Omicron’ zo verzekerde hij. Naar zijn zeggen blijkt uit gegevens uit Zuid-Afrika, dat mensen die 2 doses hebben gekregen, tot 70% bescherming hebben. En ja, daar is dan weer de booster, die aantoont dat die 70% niet veel zegt.. In het Verenigd Koninkrijk blijkt dat, hoewel de bescherming een paar maanden na de vaccinatie afneemt, deze door boosterdoses weer toeneemt tot 90%, volgens Cavalieri.

* * *

The New England Journal of Medicine heeft een artikel gepubliceerd over onze eigen immuniteit die beter beschermt tegen corona-infecties dan een vaccin. Statisticus Maurice de Hond praat ons bij. Dat en meer, in blckbx today

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.