Advertentie

Zoetstoffen zijn giftig voor je darmen..!


Hoe vaak hoor jij je vrienden, collega’s en/of familieleden niet roepen: “Maar dat kan toch niet, dit soort zaken die jij meldt; daar is toch de overheid voor om dit soort zaken tégen te gaan”..? Heel veel burgers, gewone mensen van alledag, zijn nog steeds in de veronderstelling, dat AL het voedsel dat ze eten, en alle ándere stoffen die we gebruiken in onse dagelijkse maatschappelijke handel en wandel, ‘goedgekeurd’ zijn voor gebruik. Helaas, internationale wetgeving maakt, dat dit een regelrecht fabeltje geworden is.
X

Gewoon nog steeds Aspartaam dus, ook al heet het anders! Dat het giftig is, ook voor deze dansende kinderen, laat kennelijk ook overheden onberoerd..?

Jij dient, en daar komt het simpelweg op neer, voor je eigen gezondheid te zorgen; jij dient er zélf voor te zorgen, dat je geen giftige stoffen in je systeem krijgt, die ‘goedgekeurd’ zijn voor bijv. consumptie. Dat doet de overheid niet, dát kun je ze helaas niet toevertrouwen..! We kunnen het niet anders zeggen, maar onze overheid faalt keer op keer in het bewaken van met name onze voedselveiligheid..!
x
Zo ook met dit verhaal over een van de meest gebruikte chemische stoffen in onze dagelijkse consumptie, namelijk zoetstoffen.. Lees het verhaal en probeer gewoon deze rommel links te laten liggen; wanneer genoeg mensen dit gaan doen, zul je eens zien hoe snel de industriële productie van deze giftige rotzooi gaat stoppen..!

x
Er is een ‘systeem’ geaccepteerd, waarbij je kennelijk zelf met een zoetstof-calculator, de hele dag ZELF dient te tellen, hoeveel van deze rommel je binnen krijgt..! Want binnen de zogenaamde ‘Aanvaardbare Dagelijkse Inname’, ook wel ‘Aanvaardbare Dagelijkse Hoeveelheid’ genoemd, zijn de veiligheidsnormen gesteld van deze giftige zoetstoffen..! Dus zijn ze giftig, binnen bepaalde grenzen. En die mag je als mens zélf gaan bijhouden..!
X
x
x
Zich druk maken over hoe onze centen worden besteed, is één ding, maar de zorg op je nemen voor veilige producten voor gebruik en consumptie vooral (voedsel en voedingsproducten), lijkt mijlenver weg. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit blijkt een krakkemikkig instituut te zijn geworden, dat zich druk maakt over allerlei zaken van secundair belang. Terwijl de primaire verantwoordelijkheid op het gebied van dit soort zaken ernstig wordt veronachtzaamd..!
x
Kunstmatige zoetstoffen zijn zo’n voorbeeld. Bijzonder, omdat ze overal in gebruikt worden, deze kunstmatige zoetstoffen en toch steeds controversiëler worden vanwege hun twijfelachtige invloed op de gezondheid van de consument.Hoe kan het dat we allemaal rondlopen als levende proefkonijnen voor de zoetstoffen-industrie..? Is er dan niets wettelijk geregeld..? En zit de hele Tweede Kamer weer te pitten..?

x
* * *

x
X
X

Zoetstoffen zijn giftig voor je darmen..!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Zoetstoffen worden in de meeste levensmiddelen gebruikt en veel mensen consumeren dit toegevoegde ingrediënt zonder dat ze daarvan op de hoogte zijn. Momenteel bestaat er zoals gezegd, nog steeds geen consensus over de gevolgen van de inname van kunstmatige zoetstoffen voor de gezondheid, aangezien deze nog niet volledig zijn onderzocht. De consumptie van kunstmatige zoetstoffen wordt echter wél in verband gebracht met schadelijke effecten zoals kanker, gewichtstoename, stofwisselingsstoornissen, type 2-diabetes en wijziging van de darmflora.

Dr. Yanino Pepino was de eerste medisch wetenschapper, die in 2013 (!!) al het verband aantoonde tussen zoetstoffen en obesitas/suikerziekte..!

Bovendien zijn kunstmatige zoetstoffen geïdentificeerd als opkomende milieuverontreinigende stoffen en kunnen ze worden aangetroffen in het open water van onze steden, d.w.z. oppervlaktewateren, grondwateropvang en in drinkwaterbasins. In deze studie is de relatieve toxiciteit van zes door de FDA goedgekeurde kunstmatige zoetstoffen (aspartaam, sucralose, sacharine, neotaam, advantame en acesulfaam kalium-k (aas-k)) en van tien sportsupplementen die deze kunstmatige zoetstoffen bevatten, getest met behulp van genetisch gemodificeerde, bio-lichtgevende bacteriën uit E. coli.

Deze lichtgevende bioluminescente bacteriën, die luminescerend werken wanneer ze toxische stoffen detecteren, fungeren als een sensormodel dat representatief is voor het complexe microbiële systeem. Zowel de geïnduceerde lichtgevende signalen als de bacteriële groei werden gemeten. Er werden toxische effecten gevonden wanneer de bacteriën werden blootgesteld aan bepaalde concentraties van de kunstmatige zoetstoffen. Met andere woorden..

Zoetstoffen zijn giftig voor je darmen..!

Gevaarlijk? Maak je niet dik, aspartaam blijkt steeds meer trendy te worden. Lekker zo’n rosébiertje..!

Groot nieuws zou je zeggen, maar nee hoor.. Geen grote chocoladeletters op de krantenkoppen, waarmee deze zaak over het voetlicht wordt gebracht. Kennelijk geen nieuws..? Het blijkt namelijk dat al die zoetstoffen die we gebruiken in 1000-en-1 producten, zoals sportvoeding met kunstmatige zoetstoffen, uitermate slecht voor je darmen zijn. Onderzoekers van de Israëlische universiteit Ben Gurion en de Nanynang Technological University in Singapore hebben dit via degelijk wetenschappelijk bewijs aangetoond. (HIER)

De wetenschappers keken naar zoetstoffen als aspartaam, saccharine, sucralose, neotaam, advantaam en acesulfaam kalium. Daarnaast onderzochten ze tien voedingssupplementen met zoetstoffen erin. Hun bevindingen publiceerden zij in het vakblad Molecules. Het gaat om voedingsmiddelen die zijn goedgekeurd in de Verenigde Staten en Europa.

Het waren de bekende e-colibacteriën (poepbacteriën) in de darmen, die toxisch regeerden, wanneer ze werden blootgesteld aan zoetstoffen. Het ging om concentratie van 1 milligram per milliliter van de zoetstoffen. Omdat de bacteriën waren behandeld, lichtten ze op als ze toxisch reageerden. De onderzoekers maten de lichtsterkte om de mate van giftigheid te bepalen.

Het was Donald Rumsfeld, die als Searle-directeur, het merk Aspartaam aan het duivelse Monsanto verkocht. Later deed hij hetzelfde met de war-on-terror aan het Amerikaanse volk.. De uiterst sluwe Rumsfeld is een doortrapt mens, die al zoveel leugens vertelt heeft, dat ‘Waarheid’ voor hem onontgonnen terrein is..!

Volgens professor Ariel Kushmaro van de Israëlische universiteit, levert dit onderzoek opnieuw het bewijs dat consumptie van kunstmatige zoetstoffen de darmwerking tegenwerkt. Dit kan volgens de professor zorgen voor veel verschillende soorten gezondheidsproblemen, zegt hij tegen de Times of Israel. Gezonde darmbacteriën zijn in toenemende mate gelinkt aan welzijn en zouden zorgen voor een goede regulatie van de hormonen, een goede opname van voedingsmiddelen en vertering. Ook zouden ze een bijdrage leveren aan een betere werking van het immuunsysteem.

Kunstmatige zoetstoffen zitten in talloze voedingsmiddelen en suikervrije dranken. Veel mensen krijgen ze binnen zonder het te weten. Het Kenniscentrum Zoetstoffen meldt op de site zoetstoffen.nl dat een nieuwe stof alleen mag worden gebruikt voor voeding na uitgebreid onderzoek en dat laagcalorische zoetstoffen tot de meest onderzochte stoffen behoren. Als er nieuwe inzichten zijn, leidt dat soms tot een aanpassing van het advies voor de ‘aanvaardbare dagelijkse inname’ van die stof.

Dit gebeurde in 2004 voor de stof cyclamaat. Het Kenniscentrum is een initiatief van de Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen en de Vereniging Bakkerij- en Zoetwarenindustrie. Deze partijen willen misverstanden rondom zoetstoffen de wereld uit helpen. In een reactie op het onderzoek meldt het kenniscentrum nog dat dit soort laboratoriumonderzoek niet per se gelijk getrokken kan worden met onderzoek dat op levende wezens is uitgevoerd.

‘Dit soort studies heeft geen bewijskracht voor effecten bij de mens’, aldus het kenniscentrum. Bovendien: ‘Er is een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken – in vivo, zowel bij dieren als bij de mens – , dat bevestigt dat laagcalorische zoetstoffen veilig zijn’. Wie de sponsors zijn van dit soort onderzoek, meldt het ‘Kenniscentrum’ maar even niet..

En ja, dan hebben we nog het ‘voedingscentrum’, onvolprezen in al haar faalbaarheid. Waarom, als de voeding van onze bevolking je zo aan het hart gaat, niet eens een keer melden dat je

ZWAARDER WORDT VAN ZOETSTOFFEN…

Kijk zo word je dik van lightproducten..
Uit veel onderzoek is gebleken, dat gebruikers van lightproducten hun kans op obesitas (zwaarlijvigheid) niet verkleinen, maar.. vergroten. En dat met maar liefst 200%! Hoe komt dit? Dit komt omdat het gebruik van lightproducten je stofwisseling voor de gek houdt, compleet van slag brengt. Er gaan verschillende zaken totaal uit balans in je lichaam, ná de consumptie van lightproducten:

 1. Ons lichaam raakt ontregeld door chemische zoetstoffen. Uit onderzoeken met ratten is gebleken dat ze veel méér calorieën aten als ze kleine hoeveelheden zoetstoffen kregen dan de controlegroep die natuurlijke suikers kreeg. Bij één onderzoek bleken ze al na een maand maar liefst 25% zwaarder te  zijn dan aan het begin. Men kan het niet precies verklaren maar het schijnt dat, doordat we ons lichaam foppen met zoetstoffen, het lichaam niet goed meer kan inschatten hoeveel voedsel er nodig is.
 2. Ons honger- en verzadigingsgevoel wordt dus verstoord. Het lichaam denkt dat het energie krijgt (zoetigheid betekent namelijk energie) maar dat krijgt het niet. Het lichaam gaat dan vervolgens op zoek naar energie, ofwel we worden op pad gestuurd om te gaan eten. Dit is de oorzaak van de vaak grote behoefte aan suikers en koolhydraten na het eten van lightproducten. Herken je dit?
 3. Het energieverbruik van je lichaam gaat naar beneden na het gebruiken van chemische zoetstoffen. Er is nog geen sluitende verklaring gevonden voor dit fenomeen, maar uit proeven met ratten bleek dat ze minder energie verbruikten, nadat ze voeding met zoetstoffen hadden gekregen, dan na een maaltje waarin veel natuurlijke calorieën zaten. Ook hier dus waarschijnlijk weer het in de maling nemen van het lichaam. Er komt geen natuurlijke voedingsprikkel, omdat er KUNSTMATIGE zoetstof wordt gegeten. Het lichaam krijgt té weinig voedsel en zet de ‘spaarstand’ aan. Resultaat: een lager energieverbruik, dat op haar beurt zorgt voor meer vetopslag.

* * *

x

Het onvolprezen boek van drs. John Consemulder, ‘De Zoete Wraak’ is nog steeds verkrijgbaar. Klik op de afbeelding van de cover voor een link naar de wanttoknow-bookshop.

7 gedachten over “Zoetstoffen zijn giftig voor je darmen..!

  1. Diabetes van zoetstoffen.. Omdat je alvleesklier als een razende tekeer gaat, op basis van het (kunstmatig) zoete in het bloed, maar niks kan vinden wat als suiker met insuline kan worden verteerd..!
   Het werkt ook niet ten aanzien van ‘slank blijven/worden’, zoals onderaan het artikel duidelijk is gemaakt.

 1. Staatssecretaris Blokhuis gaat naar mijn mening buiten de grenzen van het toelaatbare.
  https://nos.nl/artikel/2260519-het-preventieakkoord-dit-zijn-de-afspraken-over-overgewicht-roken-en-alcohol.html
  Ten eerste heeft iedereen zelfbeschikkingsrecht en mag zelf bepalen wat hij/zij tot zich neemt,dit “preventieakkoord” tast deze wet aan en ontneemt ons dat recht.
  Nooit hoor je ze over de onbetaalbaarheid van de zorgpremie/eigen risico wat veel mensen in de problemen brengt,maar wel over schade aan de economie.(Het zou de maatschappij teveel geld kosten).
  Daarbij heeft men het over bv frisdrank en wil men meer light dranken maar ook daar wordt geen goed onafhankelijk onderzoek naar gedaan en gaat men mogelijk af op uitspraken van het RIVM die ook zeiden dat kunstgras veilig was en nogal voorstander zijn van vaccinatie zonder dat ze bewijs leveren van onafhankelijk onderzoek wat niet door Big Farma of andere belanghebbenden is gefinancierd.
  Cola light bv bevat bv Aspartaam als vervanger van suiker maar wanneer ik het boekje “wat zit er in uw eten” van Corinne Gouget erbij haal dan blijkt dat puur vergif te zijn.(Corinne Gouget is overigens op vreemde wijze om het leven gekomen).
  BLZ 59 E951.citaat:We citeren Dr.H.J Roberts,eenmondiale expert op het gebied van aspartaam:”Aspartaam is een waar vergif”.Het is een neurotoxisch product dat meer dan 92 ziekteverschijnselen kan veroorzaken.Dit additief had nooit toegestaan mogen worden.ECHT VERMIJDEN. Op blz 67 gaat men verder. Citaat: …..,zoals het feit dat dit gif het immuunsysteem aantast en productie van DNA (een nucleidezuur dat de werking van onze cellen verzekert) stoort,maar ……Dit doet mij ook denken aan vaccinaties die ze ons ook nogal willen opdringen.
  Verder vraag ik me af of er in fruit en groenten geen schadelijke resten van bestrijdingsmiddelen zitten die de gezondheid kunnen aantasten.(In Duitse bieren hebben ze Glyfosaat aangetroffen een tijd terug).Wat betreft roken en alcohol zelfs in de protocollen van Sion staat dat ze alcohol willen gaan verbieden.Feiten zijn wel dat mensen steeds meer dingen waar ze nog enigszins plezier aan beleven of van genieten gedwongen worden om dat te laten waar ook de horeca de nadelige gevolgen ondervind.Naar mijn mening zijn alleen nog biologische producten relatief gezond zolang daar geen bestrijdingsmiddelen bij worden gebruikt of E nummers aan toe worden gevoegd.
  Waar blijven die privacy bewakers waarom horen we die (bijna) niet?
  Meneer de staatssecretaris doe waarvoor u daar zit geef bv geld voor armoedebestrijding en voedselbanken zodat mensen niet van de honger “omkomen” en bemoei u niet met wat mensen eten en doen waar nog enigszins plezier aan te behalen is.

  1. PS.
   Misschien mag meneer Blokhuis wel eens contact met zijn collega Bruins opnemen want nu er net gedaan lijkt te worden of meneer Blokhuis nogal begaan is met ieders gezondheid en ons meent voor te moeten schrijven wat wij nog wel of niet mogen eten/drinken of beter gezegd hoe wij moeten leven lijkt het mij moeilijk uit te leggen waarom spoedeisende hulpafdelingen van IJsselmeer ziekenhuizen gesloten worden terwijl artsen zeggen dat het zeker levens gaat kosten vooral bij bevallingen waar spoed bij is.

  2. sjah te midden van de black peter het hulpje van blanke baardmans gekte geleid door iemand met een pruik die ik niet zwart vind worden we verder voorbereid voor wat er op zeer korte termijn nog meer bepaald gaat worden voor ons, eten drinken prikken ze hebben het er maar druk mee, de betutteling veel verder voorbij, geen open haard geen gas geen vlees geen bier geen vertier geen vrijheid van beweging weg zelfbeschikking over je eigen lijf, maar wel aspartaam light poison blijven promoten dat dan weer wel, op bnr radio is zelf autorijden over 5 jaar het nieuwe roken want er is al bepaald dat we dat niet meer kunnen, en harmke die van de prins geen kwaad weet doet geen harm met het pharma uitventen van dat het compleet onverantwoord is om zonder minimaal 39 spuiten door het leven te gaan en met een intelligent internet van dingen lampje waar je je arm onvrijwillig moet opleggen voor de verzekeringen wordt instant uv gekeken of je binnenkort versuikerd en verkankerd of niet, wil ik niet eens weten en heb niemand wat mee te maken, inderdaad alsof ik de keuze heb om nog gewoon gezond voedsel te kunnen krijgen voor een paar euro, 100 gram voor 100 euries, voor die paar euro kan ik wel gemakkelijk een paar kilo geraffineerde rottigheid kopen dat dan weer wel, die dubbele maten rijzen inderdaad de pan uit op moment. en al die vreemde legers in afrika zitten er tegen de ’terror’ voor de ‘veiligheid’ staan ze met een ijskoud gezicht samen op de po met de npo te verkondigen, ook het tegenhouden (!!) van massale immigranten stromen doen die foreign legers voor ons hoor, zegt de expert uitgenodigd in dat tv programma, tuurlijk joh, vast niet het omgekeerde, dat kan natuurlijk niet waar zijn. Eels – Rags To Rags https://www.youtube.com/watch?v=xOqsbHF4Ank

  3. jah er zat wel alu in en antivries maar dat was net zo veel als in een peer hoor en overal zat al alu in dus wat zeuren we, bloed brein barrière nog nooit van gehoord zeker, en er was geen arts die twijfelde aan vaxen, en mazelen is heel gevaarlijk en bedreigend dat soort statements op de publieke, en jah het zat veel dieper hoor want tegen bemoeienis en door onzin op internet vooral en Italië dat kwam door een politieke partij die nu daar op 1 staat, met 5 sterren en had verder weinig te betekenen, en verpleegkundigen die dit zelf niet aan hun lijf willen sjah was wel vreemd hoor, maar dat waren ergens ook maar gewone mensen hoor, en je moest hard fuk denk na zeggen tegen het volk volgens harm, ze moesten het nadenken aan gekwalificeerden overlaten en er moeten grootscheeps communicatie deskundigen ingeschakeld worden om het volk op betere gedachten te gaan brengen dat ze het wel doen voor hun eigen bestwil dat ze geen gevaar meer zijn voor anderen in de kudde commune en wij weten niks want zijn al lang bewezen dom ongecertificeerd ook https://www.bnr.nl/podcast/beter/10361094/moeten-ouders-verplicht-hun-kind-vaccineren NICK LOWE – CRUEL TO BE KIND – HQ Best Version. New Audio. https://www.youtube.com/watch?v=b0l3QWUXVho

 2. Nu makkelijk zat, dus geen zoetstoffen eten, of producten waar het in zit, einde discussie, het is zinloos een onderdeel uit ons vergiftigde pakket etenswaren te tillen, eet gezond, alleen puur natuur, we hebben geprobeert zelf salmiac drop te maken, van uienschillen het werkt, dus wil je dropjes eten ?, aan de slag !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.