Zoetstoffen zijn giftig voor je darmen..!


Hoe vaak hoor jij je vrienden, collega’s en/of familieleden niet roepen: “Maar dat kan toch niet, dit soort zaken die jij meldt; daar is toch de overheid voor om dit soort zaken tégen te gaan”..? Heel veel burgers, gewone mensen van alledag, zijn nog steeds in de veronderstelling, dat AL het voedsel dat ze eten, en alle ándere stoffen die we gebruiken in onse dagelijkse maatschappelijke handel en wandel, ‘goedgekeurd’ zijn voor gebruik. Helaas, internationale wetgeving maakt, dat dit een regelrecht fabeltje geworden is.
X

Gewoon nog steeds Aspartaam dus, ook al heet het anders! Dat het giftig is, ook voor deze dansende kinderen, laat kennelijk ook overheden onberoerd..?

Jij dient, en daar komt het simpelweg op neer, voor je eigen gezondheid te zorgen; jij dient er zélf voor te zorgen, dat je geen giftige stoffen in je systeem krijgt, die ‘goedgekeurd’ zijn voor bijv. consumptie. Dat doet de overheid niet, dát kun je ze helaas niet toevertrouwen..! We kunnen het niet anders zeggen, maar onze overheid faalt keer op keer in het bewaken van met name onze voedselveiligheid..!
x
Zo ook met dit verhaal over een van de meest gebruikte chemische stoffen in onze dagelijkse consumptie, namelijk zoetstoffen.. Lees het verhaal en probeer gewoon deze rommel links te laten liggen; wanneer genoeg mensen dit gaan doen, zul je eens zien hoe snel de industriële productie van deze giftige rotzooi gaat stoppen..!

x
Er is een ‘systeem’ geaccepteerd, waarbij je kennelijk zelf met een zoetstof-calculator, de hele dag ZELF dient te tellen, hoeveel van deze rommel je binnen krijgt..! Want binnen de zogenaamde ‘Aanvaardbare Dagelijkse Inname’, ook wel ‘Aanvaardbare Dagelijkse Hoeveelheid’ genoemd, zijn de veiligheidsnormen gesteld van deze giftige zoetstoffen..! Dus zijn ze giftig, binnen bepaalde grenzen. En die mag je als mens zélf gaan bijhouden..!
X
x
x
Zich druk maken over hoe onze centen worden besteed, is één ding, maar de zorg op je nemen voor veilige producten voor gebruik en consumptie vooral (voedsel en voedingsproducten), lijkt mijlenver weg. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit blijkt een krakkemikkig instituut te zijn geworden, dat zich druk maakt over allerlei zaken van secundair belang. Terwijl de primaire verantwoordelijkheid op het gebied van dit soort zaken ernstig wordt veronachtzaamd..!
x
Kunstmatige zoetstoffen zijn zo’n voorbeeld. Bijzonder, omdat ze overal in gebruikt worden, deze kunstmatige zoetstoffen en toch steeds controversiëler worden vanwege hun twijfelachtige invloed op de gezondheid van de consument.Hoe kan het dat we allemaal rondlopen als levende proefkonijnen voor de zoetstoffen-industrie..? Is er dan niets wettelijk geregeld..? En zit de hele Tweede Kamer weer te pitten..?

x
* * *

x
X
X

Zoetstoffen zijn giftig voor je darmen..!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Zoetstoffen worden in de meeste levensmiddelen gebruikt en veel mensen consumeren dit toegevoegde ingrediënt zonder dat ze daarvan op de hoogte zijn. Momenteel bestaat er zoals gezegd, nog steeds geen consensus over de gevolgen van de inname van kunstmatige zoetstoffen voor de gezondheid, aangezien deze nog niet volledig zijn onderzocht. De consumptie van kunstmatige zoetstoffen wordt echter wél in verband gebracht met schadelijke effecten zoals kanker, gewichtstoename, stofwisselingsstoornissen, type 2-diabetes en wijziging van de darmflora.

Dr. Yanino Pepino was de eerste medisch wetenschapper, die in 2013 (!!) al het verband aantoonde tussen zoetstoffen en obesitas/suikerziekte..!

Bovendien zijn kunstmatige zoetstoffen geïdentificeerd als opkomende milieuverontreinigende stoffen en kunnen ze worden aangetroffen in het open water van onze steden, d.w.z. oppervlaktewateren, grondwateropvang en in drinkwaterbasins. In deze studie is de relatieve toxiciteit van zes door de FDA goedgekeurde kunstmatige zoetstoffen (aspartaam, sucralose, sacharine, neotaam, advantame en acesulfaam kalium-k (aas-k)) en van tien sportsupplementen die deze kunstmatige zoetstoffen bevatten, getest met behulp van genetisch gemodificeerde, bio-lichtgevende bacteriën uit E. coli.

Deze lichtgevende bioluminescente bacteriën, die luminescerend werken wanneer ze toxische stoffen detecteren, fungeren als een sensormodel dat representatief is voor het complexe microbiële systeem. Zowel de geïnduceerde lichtgevende signalen als de bacteriële groei werden gemeten. Er werden toxische effecten gevonden wanneer de bacteriën werden blootgesteld aan bepaalde concentraties van de kunstmatige zoetstoffen. Met andere woorden..

Zoetstoffen zijn giftig voor je darmen..!

Gevaarlijk? Maak je niet dik, aspartaam blijkt steeds meer trendy te worden. Lekker zo’n rosébiertje..!

Groot nieuws zou je zeggen, maar nee hoor.. Geen grote chocoladeletters op de krantenkoppen, waarmee deze zaak over het voetlicht wordt gebracht. Kennelijk geen nieuws..? Het blijkt namelijk dat al die zoetstoffen die we gebruiken in 1000-en-1 producten, zoals sportvoeding met kunstmatige zoetstoffen, uitermate slecht voor je darmen zijn. Onderzoekers van de Israëlische universiteit Ben Gurion en de Nanynang Technological University in Singapore hebben dit via degelijk wetenschappelijk bewijs aangetoond. (HIER)

De wetenschappers keken naar zoetstoffen als aspartaam, saccharine, sucralose, neotaam, advantaam en acesulfaam kalium. Daarnaast onderzochten ze tien voedingssupplementen met zoetstoffen erin. Hun bevindingen publiceerden zij in het vakblad Molecules. Het gaat om voedingsmiddelen die zijn goedgekeurd in de Verenigde Staten en Europa.

Het waren de bekende e-colibacteriën (poepbacteriën) in de darmen, die toxisch regeerden, wanneer ze werden blootgesteld aan zoetstoffen. Het ging om concentratie van 1 milligram per milliliter van de zoetstoffen. Omdat de bacteriën waren behandeld, lichtten ze op als ze toxisch reageerden. De onderzoekers maten de lichtsterkte om de mate van giftigheid te bepalen.

Het was Donald Rumsfeld, die als Searle-directeur, het merk Aspartaam aan het duivelse Monsanto verkocht. Later deed hij hetzelfde met de war-on-terror aan het Amerikaanse volk.. De uiterst sluwe Rumsfeld is een doortrapt mens, die al zoveel leugens vertelt heeft, dat ‘Waarheid’ voor hem onontgonnen terrein is..!

Volgens professor Ariel Kushmaro van de Israëlische universiteit, levert dit onderzoek opnieuw het bewijs dat consumptie van kunstmatige zoetstoffen de darmwerking tegenwerkt. Dit kan volgens de professor zorgen voor veel verschillende soorten gezondheidsproblemen, zegt hij tegen de Times of Israel. Gezonde darmbacteriën zijn in toenemende mate gelinkt aan welzijn en zouden zorgen voor een goede regulatie van de hormonen, een goede opname van voedingsmiddelen en vertering. Ook zouden ze een bijdrage leveren aan een betere werking van het immuunsysteem.

Kunstmatige zoetstoffen zitten in talloze voedingsmiddelen en suikervrije dranken. Veel mensen krijgen ze binnen zonder het te weten. Het Kenniscentrum Zoetstoffen meldt op de site zoetstoffen.nl dat een nieuwe stof alleen mag worden gebruikt voor voeding na uitgebreid onderzoek en dat laagcalorische zoetstoffen tot de meest onderzochte stoffen behoren. Als er nieuwe inzichten zijn, leidt dat soms tot een aanpassing van het advies voor de ‘aanvaardbare dagelijkse inname’ van die stof.

Dit gebeurde in 2004 voor de stof cyclamaat. Het Kenniscentrum is een initiatief van de Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen en de Vereniging Bakkerij- en Zoetwarenindustrie. Deze partijen willen misverstanden rondom zoetstoffen de wereld uit helpen. In een reactie op het onderzoek meldt het kenniscentrum nog dat dit soort laboratoriumonderzoek niet per se gelijk getrokken kan worden met onderzoek dat op levende wezens is uitgevoerd.

‘Dit soort studies heeft geen bewijskracht voor effecten bij de mens’, aldus het kenniscentrum. Bovendien: ‘Er is een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken – in vivo, zowel bij dieren als bij de mens – , dat bevestigt dat laagcalorische zoetstoffen veilig zijn’. Wie de sponsors zijn van dit soort onderzoek, meldt het ‘Kenniscentrum’ maar even niet..

En ja, dan hebben we nog het ‘voedingscentrum’, onvolprezen in al haar faalbaarheid. Waarom, als de voeding van onze bevolking je zo aan het hart gaat, niet eens een keer melden dat je

ZWAARDER WORDT VAN ZOETSTOFFEN…

Kijk zo word je dik van lightproducten..
Uit veel onderzoek is gebleken, dat gebruikers van lightproducten hun kans op obesitas (zwaarlijvigheid) niet verkleinen, maar.. vergroten. En dat met maar liefst 200%! Hoe komt dit? Dit komt omdat het gebruik van lightproducten je stofwisseling voor de gek houdt, compleet van slag brengt. Er gaan verschillende zaken totaal uit balans in je lichaam, ná de consumptie van lightproducten:

  1. Ons lichaam raakt ontregeld door chemische zoetstoffen. Uit onderzoeken met ratten is gebleken dat ze veel méér calorieën aten als ze kleine hoeveelheden zoetstoffen kregen dan de controlegroep die natuurlijke suikers kreeg. Bij één onderzoek bleken ze al na een maand maar liefst 25% zwaarder te  zijn dan aan het begin. Men kan het niet precies verklaren maar het schijnt dat, doordat we ons lichaam foppen met zoetstoffen, het lichaam niet goed meer kan inschatten hoeveel voedsel er nodig is.
  2. Ons honger- en verzadigingsgevoel wordt dus verstoord. Het lichaam denkt dat het energie krijgt (zoetigheid betekent namelijk energie) maar dat krijgt het niet. Het lichaam gaat dan vervolgens op zoek naar energie, ofwel we worden op pad gestuurd om te gaan eten. Dit is de oorzaak van de vaak grote behoefte aan suikers en koolhydraten na het eten van lightproducten. Herken je dit?
  3. Het energieverbruik van je lichaam gaat naar beneden na het gebruiken van chemische zoetstoffen. Er is nog geen sluitende verklaring gevonden voor dit fenomeen, maar uit proeven met ratten bleek dat ze minder energie verbruikten, nadat ze voeding met zoetstoffen hadden gekregen, dan na een maaltje waarin veel natuurlijke calorieën zaten. Ook hier dus waarschijnlijk weer het in de maling nemen van het lichaam. Er komt geen natuurlijke voedingsprikkel, omdat er KUNSTMATIGE zoetstof wordt gegeten. Het lichaam krijgt té weinig voedsel en zet de ‘spaarstand’ aan. Resultaat: een lager energieverbruik, dat op haar beurt zorgt voor meer vetopslag.

* * *

x

Het onvolprezen boek van drs. John Consemulder, ‘De Zoete Wraak’ is nog steeds verkrijgbaar. Klik op de afbeelding van de cover voor een link naar de wanttoknow-bookshop.

Advertentie

2 thoughts on “Zoetstoffen zijn giftig voor je darmen..!

    1. Diabetes van zoetstoffen.. Omdat je alvleesklier als een razende tekeer gaat, op basis van het (kunstmatig) zoete in het bloed, maar niks kan vinden wat als suiker met insuline kan worden verteerd..!
      Het werkt ook niet ten aanzien van ‘slank blijven/worden’, zoals onderaan het artikel duidelijk is gemaakt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.