Advertentie

Licht en duisternis


“Dit stukje gaat over het integreren van de dualiteit van licht en duisternis. Veel spirituele leerwegen vertellen ons dat we enkel positiviteit mogen zien. Voor mij is dat niet het hele verhaal.” Zo begint de gastcolumn hieronder, geschreven door NV, bij ons bekend natuurlijk. Hij beschrijft precies het gevoel dat wij van WantToKnow óók proberen over te brengen op de bezoekers van onze site. Kennis is macht, wéten wat er speelt, maakt je bewuster, mogelijk zelfs wakker..!

Uiteindelijk gaat het daarbij niet om de veroordeling van het ‘kwaad’ of ‘het duister’, zoals we het zijn gaan noemen, maar het omarmen van deze grootheid IN  ONSZELF..! Bestond het niet in onszelf, dan konden we  het namelijk niet eens zien.. Door een ríchting te kiezen, wijzen we niet één van beiden af, maar laten onze flow een kant opgaan. We mogen het ‘duister’ in onszelf uitnodigen mee dié kant op te gaan. Van harte uitgenodigd..

x

* * * * * * *

x

See no evil, hear no evil…

© N.V. (bij redactie bekend), September 2010

x

Dit stukje gaat over het integreren van de dualiteit van licht en duisternis. Veel spirituele leerwegen vertellen ons dat we enkel positiviteit mogen zien. Voor mij is dat niet het hele verhaal.
We kunnen onze oogkleppen op laten en ons best doen om enkel het positieve te zien. In zekere zin is dat natuurlijk heel prettig voor onszelf en heel voedend voor ons ego – maar destructief voor de groei van onze ziel en die van anderen. We gaan heel ver om ons tijdelijk goed te voelen.

De andere zijde van liefde voelen is het richten van energie naar het kwaad. Het kwaad wordt daarmee in zekere zin gevoed, zeggen velen. Dit is echter niet de volledige waarheid. Het ligt eraan welk gevoel men erbij heeft – angst voedt kwaad, liefde voedt positiviteit. Angst en liefde zijn gevoelens en kunnen losstaan van de woorden van het onderwerp waarmee ze worden geassocieerd.

Je gevoelens vormen je waarheid
Met liefde in mijn hart maak ik mensen graag bewust van het kwaad. Dit met als uiteindelijk doel de evolutie van de aarde en de mensheid. Natuurlijk kunnen we onze ogen gesloten houden en niet ‘geloven’ in chemtrails, geheimhoudingen, HAARP en andere dubieuze zaken. We hebben het toch goed zo? Er is toch niets aan de hand?

Wanneer ik mensen hierover vertel, kijken ze me vaak aan met een lege blik van ongeloof in hun ogen, waarna ze me bij wijze van spreken (en vaak zelfs letterlijk) vragen of ik weer gewoon televisie wil komen kijken. Popstars is veel grappiger dan onderwerpen die men niet wil begrijpen. En ik begrijp het; lachen is leuker dan lelijkheid – en confrontatie veroorzaakt een terecht schuldgevoel wat ons ego niet zo leuk vindt…

Maar wat ik niet begrijp is dat men de strijdbijl erbij neerlegt – of zich vaak niet eens bewust is van het feit dat men een strijdbijl heeft. Waarom willen we geen globale verbetering? Moet eerst de aarde worden vernietigd voordat men zegt: “Och verrek ja…” ? In hemelsnaam, waar wachten we op?

Niet iemand anders; jij!
Wij moeten het doen! Niet iemand anders, niet onze (mis)leiders; nee, jij! De overheid (waar velen boos op zijn) zegt heel terecht: De maatschappij, dat ben jij! (En een beter milieu begint bij jezelf.)

Wees niet boos op de overheid. Wees er niet bang voor. We zijn zelf te blind om al hun leugens toe te laten. In mijn ogen is het zelfs terecht dat er misbruik van ons wordt gemaakt. Misschien zou ik het zelf ook wel doen als ik elite-schoenen aan had. Het is onze eigen schuld! De schuld van onze eigen kortzichtigheid en van het feit dat ons ego weigert om onze domheid onder ogen te zien. Wees eens boos op onwetendheid, wees eens boos op onbegrip, in plaats van op machthebbers. Kennis is macht, dus neem je eigen macht terug!

Wees het Licht én het Donker; wees EEN.

Tegenpolen
Natuurlijk gaat het om liefde. Maar liefde is een andere zijde van macht en haat. We begrenzen het voelen van liefde enorm door niet alle haat onder ogen te zien. Hoe groter het besef van het negatieve, hoe groter het besef (en de mogelijkheid van groei) van het positieve..!

Groei wordt pas mogelijk wanneer het kwaad wordt geëxposeerd – op elk vlak. Pas wanneer we ons bewust zijn van de schijnwerkelijkheid waarin we gevangen zijn (geweest), kunnen we iets beters creëren.

De lelijkheid die de aarde te bieden heeft (door ons destructief gebruik ervan), moet eindelijk eens onder ogen worden gezien. En zeg niet dat je dat al doet zonder er goed over nagedacht te hebben!

Waarom voel ik liefde in mijn hart wanneer ik mensen bewust probeer te maken van het kwade? Omdat dat potentie vormt voor de collectieve creatie van een liefdevollere planeet. Niet omdat ik wil dat men angst richt naar het kwade. Liefde is het doel, maar het zien en bewust worden van negativiteit ligt nu eenmaal op de weg erheen.

Het onbekende
Angst is altijd onterecht – maar het is er wel. En het leuke is: we zijn alleen bang voor het onbekende. Dat wat we (nog) niet weten en/of begrijpen. Dat blijkt ook wanneer ik het onbekende bekend wil maken – men wil daar natuurlijk niet mee geconfronteerd worden. Stel je voor dat hun geroutineerde leven vol verslavingen daarmee wordt verstoord! “Sssst! Wees stil als de televisie mij wil zeggen hoe ik moet leven in plaats van dat ik zelf leef! Stil nu! Ik wil weten of ik ‘goed’ leef aan de hand van deze kortzichtige en destructieve standaarden die men met domme programma’s op een ‘grappige’ manier laat zien!” …

Wanneer het onbekende duidelijk wordt, hoeven we er niet meer bang voor te zijn. Als men inziet waarom iets ’slecht’ is, veroorzaakt dat een vonk van creativiteit ten behoeve van het tegenovergestelde. Zet die televisie eens uit en zie het eens onder ogen – de rest van de wereld zal blij zijn wanneer je je egoïsme toegeeft en opgeeft. Geef het tijd; er is veel te doen in onszelf – en als we daaraan toegeven zullen we pas echt geluk ervaren en lekker kunnen lachen met zijn allen.

Kun je licht zien, zónder dat er 'donker' is..? Andersom wordt het wat moeilijker..!

Het integreren van tegenpolen..
En ik bedoel niet dat we allen puur altruïstisch moeten worden (als zoiets al bestaat), maar het gaat om het integreren van schijnbare tegenpolen. Het mannelijke en het vrouwelijke, yin en yang, licht en duisternis, de alfa en de omega (niet de auto’s).

Een mooie planeet en een liefdevolle bevolking is het doel – en dat doel gaan we met zijn allen 100% zeker realiseren. Maar eerst moeten we zien dat er werk aan de winkel is – eerst moeten we onze egoïstische verslavingen onder ogen zien, ze opgeven en een keer goed kwaad worden. Dan mis je je favoriete TV-programma maar een keer.

Als straks wereldwijde vrede wordt gedeclareerd, als de grenzen tussen verschillende dimensies vervagen en het contact met onze broers en zussen van de kosmos weer terug is op globaal niveau (niet slechts bij enkelen die hun verhaal niet kunnen delen omdat anderen het niet kunnen of willen begrijpen omdat ze bang zijn voor het onbekende), als ieder mens op aarde schoon water en gezond voedsel heeft, als de schoonheid van de natuur van onze planeet is hersteld, … dan kom ik gezellig Popstars met je kijken..!

x

* * * * * * *

42 gedachten over “Licht en duisternis

 1. Heel hard misschien voor sommigen maar het is toch echt waar dat we zelf onze ogen dichthouden en daardoor de minder leuke dingen ontstaan, waarschijnlijk uit angst om in te zien dat we niet al te constructief bezig zijn als collectief en of samenleving en om maar niet uit onze comfortzone te hoeven komen om (maatschappelijke) problemen op te lossen (daar hebben we de overheid toch voor?).
  Schuld bij jezelf zoeken is nou eenmaal moeilijk, ook ik ontkom er niet aan dat ik het liever van me afschuif al probeer ik het niet te doen
  Confronterend maar waar.

  1. @ ray

   ‘ALS’ ja, áls! Vooralsnog een utopie. Hoewel ik het graag anders had gezien.
   Kon ík maar, kon jíj maar, konden we sámen maar. Ondertussen laten we met z’n allen verwezenlijking na.

  2. Er bestaat geen ‘als’.. think about it. Wat we nu doen is het resultaat van onze overtuiging(en). Een andere overtuiging is dus de ‘SHIFT’. Maar geloof je dát je kan vliegen..? Diep van binnen. Ja? Vlieg op joh!
   De ‘materiële fundamenten’ van dit geloof/deze overtuiging liggen zwaar onder vuur. Via vooral bewuste ‘ontkrachting’. En als je dát weer gelooft…

  3. Wat we nu doen is geen resultaat van onze overtuiging dit is niet de juiste (Om)buiging.
   Maar het handelen in het nu met de juiste of beste overtuiging geeft een resultaat in een toekomstige (Hier & Nu) uiting.
   En iets in/van mij heeft wel eens gevlogen
   naar een Cosmisch gebied waar Kubussen rond vlogen.
   http://www.google.nl/images?q=new%20jerusalem&oe=utf-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=nl&tab=wi&biw=1024&bih=581

  4. Ik heb vaak een zich repeterende droom waarin ik vlieg. In die droom vlieg ik en weet ik dat ik vlieg. Ik zweef dan boven de wereld. Weet binnen die droom ook dat ik dit droom. Weet binnen die droom dat dat ik daar materie ontstegen ben. Ik wordt echter tot noch toe altijd weer wakker in mij eigen bedje en voel me dan heel zwaar.

  5. Pardon, bovenstaande is niet van Bud maar van Wattenstaafie. Ik had Bud nog op het klembord en daardoor maakte ik een onvergeeflijk fout. Nogmaals excuses en dan vooral aan Bud.

  6. Mooi gezegd, Raymond!

   De gemanifesteerde buitenwereld helpt ons de gevoelens van onze innerlijke wereld te definiëren, zodat we er verandering in kunnen aanbrengen. Het blijft maar op en neer spiegelen – en dát betekent verandering. Vaak zijn we ons echter niet bewust wat voor rol ons innerlijk gevoel speelt in veranderingen. Soms ervaren we veranderingen als negatief en geven we anderen de schuld terwijl we onszelf in een slachtofferrol plaatsen. Het doel is om ons meer bewust te worden van onze eigen scheppingskracht – in plaats van dit aan anderen over te laten!

   Het rondvliegen in kosmische gebieden (zoals Bud ook ervaren heeft) is ons goddelijk recht. We kunnen zó andere werelden, wezens en andere tijden bezoeken. Als ik mijn ervaringen hierin aan mijn omgeving vertel, zeggen ze vaak: “Je maakt zoiets alleen maar mee omdat je het graag wíl zien.” En dan zeg ik: Dat klopt! Maar dat wil niet zeggen dat mijn ervaringen niet mijn waarheid zijn.

   Ook dit ‘reizen’ werkt trouwens weer twee kanten op. Op deze manier creëren we ook de mogelijkheid voor deze liefdevolle wezens om óns weer te bezoeken in de realiteit die wij vaak dè realiteit noemen. Dat begon in mijn geval hiermee: http://niburu.nl/index.php?articleID=20685

   En hier nog een interessante video over lucide dromen: http://video.google.com/videoplay?docid=25624917631272129#

  7. @…..

   Tja wij=zij=jij….Binnen eenheidsdenken is de wij/zij/jij vraag niet belangrijk. Mijn Naaste ben ikzelf samen met jou. En dan het woord ‘als’, ja het meest teleurstelling opwekkende woord in onze taal, schat ik zo in.

   In mijn beleving is de wereld en alles dat daarin in is gemaakt of gecreeerd door mensen. Daardoor is de wereld een illusie die geen enkele werkelijkheid bevat. Niets in de uiterlijke wereld is echt, alleen ‘mijn’ en ‘jouw’ innerlijke wereld is de werkelijkheid en het zou zo maar ‘onze’ werkelijkheid kunnen zijn en in die wereld moet je leven en je ZELF zien te vinden. De innerlijke ontwikkeling is hierbij absoluut het belangrijkste, het uiterlijke leven leven is een gemiste kans op geluk, maar dit valt niet mee als je leeft in een tijd met enorm veel prikkels uit deze uiterlijke wereld, die je tevens door een misintepretatie van de kosmische wet van de aantrekkingskracht dubbel zo hard verleid en je voor de gek houdt. Je kunt uiteindelijk alleen leven in de uiterlijke wereld als je kiest voor het pad alles en iedereen te vergeven, inclusief jezelf, ja vooral jezelf en de vergankelijkheid van alles wat zich zo mooi aan je heeft voorgedaan of voordoet in dit huidige uiterlijke leven. Alleen op die manier kun je vrede in je leven vinden en schakel je het ego volledig uit, of beter gezegd gaat het ego slapen en word je ZELF wakker. De hemel kent geen tegenhanger, daarom is de aarde gelijk aan illusie, onwerkelijk. Moeilijk rationeel te bevatten maar in je hart weet je dat dat zo is. Als je dit ten volle beseft, kun je in twee werelden tegelijk vertoeven, en kan het lukken je leven te leven vanuit het zovaak genoemde midden, er is geen linker of rechterkant meer die je weet te verleiden, want elke verleiding is een illusie.

   Nu alleen nog de praktijk, het liefst geen worsteling met je EGO…. Je EGO vredig laten slapen kan dat? Kan een mens alles vergeven? Ik probeer dit te bereiken, maar heb nog twijfels of me dit in elke situatie zal lukken.

   En daarnaast een enkel en alleen op het innerlijk levenspad gericht leven brengt nog geen brood op de plank…..Of wel?

   Zomaar wat voorbeeldjes en overdenkingen..

  1. Mooi nummer, dat van Seal!
   Heb ik net nog geluisterd in de auto.

   “We’re never gonna survive unless we get a little crazy”

   Indeed…

  2. Dit nummer vind ik hier ook passend en zeker ook wassend
   Ik heb deze jongens persoonlijk gekend + – 25 jaar geleden zagen zij een Prent.
   In de highTimes een amerikaans WeedBlad waar een kennis van mij 10 thaiSticks in z/n hand had.
   Zij gingen met 4 leden v/d band naar Gouda die weed achterna.
   “Toevallig” kwamen wij ze tegen en het hield niet op met de muzikale zegen.
   http://www.youtube.com/watch?v=vf0tSM2BTF8
   I never read it in a book

   I never saw it on a show

   but I heard it in the alley

   on a weird radio

   if you want a drink of water

   you got to get it from a well

   if you want to get to heaven

   you got to raise a little hell

   I never felt it in my feet

   I never felt it in my soul

   but I heard it the alley

   now it’s in my rock and roll

   if you want to know a secret

   you got to promise not to tell

   if you want to get to heaven

   you got to raise a little hell

   (HARP SOLO)

   (GUITAR SOLO)

   I never thought it’d be so easy

   I never thought it’d be so fun

   but I heard it in the alley

   now I got it on the run

   if you want to see an angel

   you got to find it where it fell

   if you want to get to heaven

   you got to raise a little hell

 2. Heya Nick verstappen?
  Zal ik je eens oplappen? kon je niet lopen en ben je je gaan Verstappen?

  See no evil, hear no evil… Than YOU must Be that Evil
  Als we dit soort spreuken horen dan wordt ik weer nat achter mijn oren.
  Groets van het kwaad! Die niet zomaar iedereen in zijn wijk laat! 😉

  Ik Ben het Ik Ben.! Het Ik Ben van het kwaad.
  Die voor gelovige mensen niet volstaat
  Ik Ben de pijn voor zieken en armen op straat
  De laatste schreeuw van een getroffen soldaat
  Ik ben het wit licht dat verblind toeslaat
  De Angst voor de dood is de rode draad
  Ook ben ik de twijfel waar een ieder op gaat
  jouw onzekerheid is voor mij een spagaat
  Ik zorg ervoor dat het duister bestaat
  Dat je juist hierdoor soms de weg kwijt raakt
  Met als zekerheid een positief resultaat
  Komend van onderen met een zwart gewaad
  Als een schaduw die jouw zeker struikelen laat
  een zwarte diamant van min 100 karaat
  Ben Ik ook het gemene die altijd toeslaat
  waardoor ik het meest wordt gehaat
  dus kijk uit voor mij en wees adequaat
  want voor mij bestaat er geen surrogaat
  Ik ben jouw les die komt als de Dageraad
  Ken mij, beleer mij. ik pleeg geen plagiaat
  Ook ben ik in jouw God de tegenpool kandidaat
  voor de vooruitgang van jouw ziel een waar sieraad
  maar of je het ziet of mij zo verstaat
  kan mij niets schelen.Ik Ben het onraad
  Kijk goed om je heen waar je mee omgaat
  Ik blijf altijd hier, steeds in jouw paraat
  En daarin ben ik zeer accuraat
  val mij niet aan dus geen heldendaad
  Want ik ben erger dan een handgranaat
  waardoor ik elk tegenwoord zeker verslaat
  ook al ben jij de beste diplomaat
  Ik vertrap je als een rotte tomaat
  Nooit zal je aanschouwen mijn duister gelaat
  Of weten wat God en ik hebben beraad
  Mocht je het begrijpen jij spiritueel acrobaat
  pleeg dan maar eens een cosmisch verraad
  misschien kom je dan in het Engelen senaat
  maar weet wat je zegt en versta hoe je praat
  want wij voelen aan elk vals gepraat
  zoals het slecht voor het kwaad is een homeopaat
  en bedervend kan zijn voor de ruggegraat
  Ben ik De Boeddha van het Kwaad
  Demon Budhy
  http://www.youtube.com/watch?v=I2FL8dGEDsA

 3. @NIck
  Mooi verhaal verhaal Nick en veel ervan klopt voor mij. Alleen de angst voor het onbekende. Ik vraag me af of het mogelijk is om angst te hebben voor het onbekende. Je kunt niet bang zijn voor iets wat je niet kent. Maar je kunt wel bang zijn voor de ideeën die je hebt over het onbekende en dat is bekend voor jou. Dus volgens mij kun je alleen maar bang zijn voor het bekende. Net zoals je beren op de weg kunt zetten. Dat zijn ook je eigen spinsels. Dus eigenlijk kun je alleen maar bang zijn voor je denken. En dat is de grootste misleider die er bestaat. We creëren alles zelf d.m.v. onze ideeëen en gedachtes of eerdere ervaringen.
  Verder ben ik blij met je duidelijkheid vooral naar onze eigen domheid en onvermogen om al het kwaad te zien.
  Ik vind het mooi dat je zegt dat het zien en bewust worden van negativiteit nu eenmaal ligt op de weg naar liefde.
  Prachtig. Dank je wel voor je confronterende uitleg enkel met het doel om een meer liefdevolle samenleving te creëren.

  1. Dank voor je reactie, Riet!

   Je hebt helemaal gelijk; met angst voor het onbekende bedoel ik eigenlijk: angst voor hetgeen we nog niet (volledig) begrijpen. Maar ook dat is een keuze – niet iedereen heeft dat (gelukkig) en misschien jij ook niet.

 4. Beste Nick. Dank je wel voor deze informatie. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn dilemma: Hoe creëer ik mijn nieuwe wereld. Ik wilde het kwade niet voeden, maar kon mijn ogen niet sluiten voor wat ik zag. Door jou snap ik het: Bezie alles (Licht en Donker) met LIEFDE. Ik ben hier zo blij mee. Ik kan weer verder.

  1. Heel graag gedaan, Anne!

   Het doet me goed om te lezen dat je iets aan mijn tekst hebt gehad.
   Het ‘kwade’ voeden we alleen wanneer we er bang voor zijn – vandaar de tal van mythes, metaforen en andere verhalen (waar meer waarheid in zit dan we vaak denken) over monsters die zich voeden met de angst van anderen. Liefde is ons ‘wapen’ voor een nieuwe wereld! Woorden zijn maar woorden; informatie is absoluut belangrijk, maar ondergeschikt aan ons gevoel.

 5. Het volgende wat u zal lezen zijn de gezegden van een Bodhisattva. Onthouden en opgeschreven door een discipel Bikkhu. De lezers of lesers worden gesalueerd met gevouwen handen en “namaste”.
  “Oud nieuws. Niks nieuws onder de zon. Dit is al zo sinds de eindeloze tijden. Maar voor degenen die nog moeten ontwaken is het van onschatbare waarde. Verder is het niet de moeite waard hierover te discusieren maar zelf te beleven. Want ik zie dat Trijntjewinkel het discusiebord al enige tijd heeft verlaten. Liepen de discusies wat uit het handje? Wat was dat ook alweer wat ik las in onderstaande commentaren over ego?

  Waag het niet om terug te reageren op dit commentaar. Want ik reageer lekker toch terug. Lekker puh!
  Het dicussie pad veroorzaakt door ego heb ik al gehad. Leidt tot niets. En zeker niet tot besef van het belang van bovenstaand artikel. Hoe oud de waarheid ook moge zijn men kan nog altijd zichzelf in de weg zitten.
  Of niet beste kijkbuiskinderen? Toedeloe.

  Ohm mani padme hum.
  Ohm tare tutare tare.
  Siddhi.
  Ohm shanti.

  1. @bikkhu vraag me af of je wel de ware essentie hebt onthouden van al die gezegdes ,mij komt het in ieder geval over als leuke verzinsels en egotripperij. Maar van mij mag je hoor,net als die rijmelaar vraag me alleen niet jullie serieus te nemen. En op mij mag je altijd reageren weet alleen niet of je antwoord terug krijgt. En al helemaal niet in rijmelvorm.

 6. Ik ben een mooi boek aan het lezen dat mij weer laat herrineren wie ik echt ben en waarom wij hier zijn.
  Voor de liefhebber wie wil weten wie hij is: De Maria Magdalena code van Gabriela en Reint Gaastra-Levin veel leesplezier !!!

  1. @ henk Jij hebt het begrepen op mijn teksten rust geen copyright. Het gebruik ervan komt echter je eigen creativiteit niet ten goede.

  2. Bedankt voor je reactie, Henk.
   Het artikel is geschreven met de bedoeling om mensen te helpen en uit verschillende reacties blijkt dat sommigen er wat aan hebben. Ik ben echter niet in staat een tekst te schrijven die íedere ziel kan raken op een positieve manier. Jammer dat het niets voor jou is, maar toch bedankt dat je het gelezen hebt.

   @ Marcel w,
   Mijn excuses als je je geplagieerd voelt. Ik ken jou en je teksten echter niet, dus vergeef me mogelijke overeenkomsten.

  3. @nick

   Ik vind het mooi om te lezen hoe jij op jouw eigen wijze, jouw eigen perspectief op deze wereld en al haar gebonden zaken je eigen licht laat schijnen.

   als ik je stuk zo lees is dit volledig jouw idee over hoe de dagelijkse dualiteiten des levens zich manifesteren en hoe jij hiermee omgaat en jouw advies hoe mensen met de ‘enge””angstige”bange”momenten kunnen omgaan.

   Voor het besef van de ene werkelijkheid(lichte) t.o.v. de andere werkelijkheid(donkere) kan men enkel onderscheiden door beide facetten te ondergaan, dan wel te zijn! En dat is denk ik een volgende bottomline in je verhaal WE zijn als mens zijnde allen goed en allen kwaad.

   Echter de vrije wil van keuze maken in situaties die zich ontspruiten in het dagelijkse leven zijn het podium om te laten zien wie je bent, waarvoor jij kiest en wat jij voelt in dit leven dat goed is(of juist fout/slecht). Dus wie of wat bepaald dan wat goed of fout is? Het gross van de mensen weet dondersgoed wanneer zij slechte keuzes maken of juist de goede!

   Enfin vele zullen je schrijven ervaren als een utopia maar stieken hopen er nog meer dat die tijd er ooit komt! Blijven spreken, preken en discussieren je word er zelf sowieso wijzer van en bovendien wat is er erg aan om jouw werkelijke ervaring en perspectief te laten belichten? als je je mond houd omdat anderen nog geen kennis hebben over het wel en wee worden die er sowieso niet wijzer van!

   gr.

  4. @ nick ik voelde mij niet door jou gecopieerd hoor en al was dat wel zo vind ik dat in geen geval erg. Zoals ik al zei rust op mijn teksten geen copyright. Moet eerlijk bekennen dat ik jouw artikel nog niet heb gelezen maar zal dat nu gaan doen. En mocht het mij niet aanspreken is dat jammer voor mij. Zoals je al zegt kan je het niet een ieder naar de zin maken. Maar er is sowieso moed voor nodig om een eigen mening in een artikel te verwoorden en dat heb je dus al getoond te hebben .

   liefdevolle groet marcel

  5. @ nick Mooi stukje hoor ben het niet helemaal met je eens maar je oproep om de werkelijkheid onder ogen te zien is bij mij niet aan dovemans oren gericht. En als het allemaal is volbracht( een vredelievende bevolking op een prachtige planeet) kom ik gezellig met je mee kijken naar de tv( als zoiets dan nog aantrekkelijk is )

   nogmaals groet marcel

 7. Nick, ben jij ook iemand volgens de Maya kalender ‘Yellow Warrior’ is, dan past dan boven staande verhaal in kwaliteit en kwantiteit als 1 geheel.

  Gezien dat mensen er niks mee kunnen aanvangen heeft te maken met hun blauwdruk, ze zijn zo ingesteld dat alle zaken betreffende bepaalde onderwerpen niet aan willen komen, slapen ze dan?! welnee, alleen het zit het niet in hun keuze of in het aanwezig zijn op aarde.

  Mensen maken allemaal keuzes en zijn geboren en getogen op verschillende datums, hebben unieke codes bij zich en zijn allemaal weer anders dan anders.

  Degene die wel geamussemeerd willen worden, zijn niet alleen de wakkere mens in zijn zoektochten maar heeft in zijn blauwdruk, de werkelijke bouwsteen, die verukt is over het out of the box denken.

  Het spel tussen licht en donker zal er altijd wezen en altijd blijven, ongeacht we allemaal op 1 lijn zitten met elkaar, zelfs gezien de ascentie waar we allemaal naar toe gaan.

  Kijken we uit het perspectief van ons Maya kalender systeem, onze chinees en normale horoscoop, verdiepen we ons in Totem gebeuren van dieren die we zijn, dan ontdekken we of we passen op het gehele verhaal van licht en duisternis.

  Voor de een zal altijd een vrij pittige onderneming zijn om het te kunnen bevatten, voor de ander zal het altijd gesneden koek blijven, de volgende speelt het spel mee zoals het moet en de volgende druist er tegen in.

  Het is juist snappen waarom we allemaal gevangen zitten in deze prakkezerende vraag, het gaat om het snappen van alle mensen en niet enkel van je zelf, daarin berust het antwoord op deze vraag stelling.

  Niet iedereen is dus bevoorrecht ook om wakker te worden, zoiets moet dus wel in je levensopdracht verpakt zitten, want iemand anders willen maken is het niet willen snappen van je eigen spiegelogie en re-incarnatie.

  Voor mij is de beste plek om altijd in het midden te blijven en ieders verhaal is rete goed, mits het constructief goed onderbouwd is.

  Graag hoor ik meer over je bevindingen hier en elders, want tja je zit op het goede spoor hoor en je doet het niet slecht!

  Het ga je in iedergeval goed!

  1. Hee Paul,

   Bedankt voor je mooie reactie. Ik ben het helemaal met je eens. Ieder heeft zijn/haar eigen doel hier op aarde, maar we zijn er om (van elkaar) te leren. Samen vullen we elkaar allemaal aan en we trekken elkaar in balans, nu méér dan ooit. Mensen die van elkaar kunnen leren komen elkaar tegen op hun levenspad. Dat is ook de reden (en niets meer of minder) waarom ik mijn bevindingen wilde delen.

   Ik begrijp het wanneer je zegt dat het voor jou het beste is om in het midden te blijven. Zelf ben ik heel eerlijk wanneer ik zeg dat ik daarin mijn eigen weg nog probeer te vinden. Ik voel een soort progressieve onzekerheid (daarover komt ook nog een stukje) die niet gebaseerd is op angst, maar op zoekende vragen over ‘hoe het beter kan’.

   Mijn Maya-geboortezegel is Rode Planetaire Hemelwandelaar:
   http://www.astrodreamadvisor.com/M_red_plan_skywalker.html
   Daarover heb ik heel wat verschillende duidingen gelezen, in welke ik me allemaal heel goed kan vinden.

   Dit helpt inderdaad heel goed om jezelf en je levensdoelen te leren kennen, voor iedereen persoonlijk. Ik ben het ook helemaal met je eens dat het belangrijk is om open te staan voor wat anderen te bieden hebben; daar is alleen maar van te leren, als we ons openstellen. Het is goed om te beseffen dat we allen één subjectief belichaamde ziel zijn om door ervaringen van elkaar te leren en te groeien.

   Voor de ‘wakkere’ mensen is er de paradox dat anderen vaak denken dat we ons ‘meer’ of ‘beter’ voelen dan anderen, wanneer we ze enkel wakker willen schudden. En wat IS wakker? Wij weten niets méér dan een ander, we willen ze enkel bewust maken van het feit dat innerlijke kennis voor iedereen beschikbaar is – omdat we het iedereen gunnen vanuit liefde. We zijn ons bewust van het belang van de tijden waarin we mogen leven hier op aarde en we willen enkel dat iedereen bewust mee mag scheppen aan al het mooie waarvan we maar kunnen dromen – en méér.

   Ik denk dat we er niet omheen kunnen dat we in tijden leven waarin mensen hun denkwijze veranderen – ook al zit het niet in hun blauwdruk. Het gaat bij sommigen misschien sneller dan bij anderen, maar iedereen verandert wanneer hun leefomgeving (en vooral het gevoel van het ervaren daarvan) ook verandert – en ik zie dat dat nu aan de gang is.

   Vanuit mezelf betekent dat dat ik aan de wereld reflecteer wat ik leer op mijn pad en ik probeer daarmee de mensen te bereiken die daar wat aan hebben. Op mijn beurt krijg ik prachtige mensen op mijn levenspad waarvan ik weer kan leren – zoals de mensen die hier reageren, waaronder jij (waarvoor dank!).

   Om traditioneel af te sluiten met een Youtube-filmpje, hier is de afsluiting van een comedyshow van Bill Hicks (die mij heeft ontwaakt met zijn cynische doch geniale nalatenschap): http://www.youtube.com/watch?v=vX1CvW38cHA

   Namaste!

  2. Beste Nick,

   Dank je voor je mooie verwoording van uit jou perceptie, het leuke is dat ik ontdek dat je net als al die andere mensen dat zelfde aan het beseffen bent dat wat je tegen komt een onderdeel is van je eigen verwerkings proces, zolang de mens heeft bestaan vanaf het eerste begin, hebben we eigenlijk alles, elkaar aangeleerd.

   Het is dus niet zomaar een vernieuwd proces wat er gaande is het zijn eerder Deja Vu’s die men massaal onder gaat en dat ontglipt bij de meeste mensen nog wel eens dat we massaal bezig zijn met herhalingen alleen in een ander jasje.

   Je ziet het duidelijk aan al die verschillende tijdslijnen die er ooit geweest zijn, cultuur, oorlog, mythes, legendes en sages, waarin men allemaal zo over hyped mee bezig is geweest, nu zitten we aan de voor avond van 2012 en wat is next na de ascentie ?

   Naast je eigen blauw druk die je nu bevat, heb je ook kennis in je zitten van andere blauwdrukken die je aangeleerd hebt in vorige levens omstandigheden, een klein pikant detail die vaak ook weer over het hoofd gezien wordt en vaak in onwetendheid bivakeert tot iemand het in zelf naar boven kan laten komen.

   Het leren en weten en het op doen van al deze kennis gebeurd al duizende jaren lang het is niks nieuws, er zijn zat aanwijzingen van oude culturen en beschavingen te vinden die zelfs verder waren dan wij nu bij elkaar zijn.

   Als het rad van wedergeboorte rond is dan is de wereld ook rond en ook je verhaal die je ondervind nu in dit leven, binnen je zorgvuldig uitgekozen leerproces, je keert na een bepaalde tijd altijd weer terug naar de bron.

   Maar als je bv de weg van Buddha begrijpt en idem Jezus en al die duizende andere voorgangers met hun godsdienst overtuigingen, allemaal waren ze op zoek naar de wereld buiten hun, naar mate je ouder wordt, kies je meer bewust voor de wereld in je zelf, het antwoord ligt altijd in je zelf op geslagen, net als je blauwdruk.

   Veel mensen praten over illusies en kunnen veel dingen niet goed bevatten door het recht in de ogen durven te bekijken en het willen aannemen dat dingen zo kunnen zijn, je hele leven bestaat louter uit tijdelijk fragmenten van allerlei situaties die je onder gaat.

   Het midden zit namelijk in alles wat je waar neemt, het is het alleen beseffen wara je het aan kunt koppelen en uit welke hoek je het ook bekijkt, je staat net als ieder mensen altijd in het midden, als is het in het licht al is het in het donker, al is het altijd elders, want je eigen perceptie is altijd dat middelpunt wat je zelf nu bent…

   Niet alles draait ook nog eens rond het hart, het middelpunt wat we dus die liefde noemen, je hebt naast het lagere ook altijd nog het hogere of de meerdere dimenties daar naast, die kan ondergaan, dus alles je voor die absolute vorm van liefde wilt gaan is je wens om juist in dat midden te willen zitten, dan is er geen licht en duisternis meer aanwezig in je.

   Zo kan ik nog uren doorgaan met vergelijkingen te maken die er zo makkelijk voor het oprapen liggen, hoop dat je snapt wat ik er mee bedoel, want vergeet nooit dat de een altijd weer verder is dan de ander, zeker als je al ontwaakt bent vanaf je geboorte.

   Solaris Universalis

   http://www.youtube.com/watch?v=74FikGQWHHs

 8. Kende iedereen zichzelf werkelijk, dan was het een paradijs op aarde.

  Zonder identificatie met de door ons bedachte persoon, vervallen alle wensen, alle vooroordelen, al het kwade en ook al het goede.

  Dan is alles NU, gewoon, zoals het écht is!
  Niet te benoemen zo licht, rustig, vol-ledig.

  Dan kun je gewoon Popstars kijken (liever Hollands got Talent, haha) of je eens ff lekker verdiepen in het één of ander complot. Net waar je zin in hebt.
  De wereld veranderd dan alleen al door jouw aanwezigheid maar dan moet je wel eerst aanwezig ZIJN.

  Je niet te druk maken dus met dat hoofd, dat gaat gewoon z’n gang, ook als je het geen volle aandacht geeft.
  Voel dat je er bent, dat je veel groter bent dan dat stuk vergankelijke vlees met opgeslagen onwaarheden en dat dan als zichzelf ziet.

  En de waarheid is dat alles achteraf maar illusie is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.