Advertentie

Als de CIA en de Mossad Hamas creëerden…,


Wat weet je over Hamas? Dat het gezworen heeft om Israël te vernietigen? Dat het een terroristische groepering is, verboden door zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie? Dat het met ijzeren vuist over Gaza regeert? Dat ze honderden onschuldige Israëli’s hebben gedood met raket-, mortier- en zelfmoordaanvallen? Maar wist je ook dat Israëli’s aan het eind van de jaren zeventig hebben geholpen om van een stelletje marginale Palestijnse islamisten een van ’s werelds meest beruchte militante groeperingen te maken? Hamas is een Arabisch acroniem is voor ‘Islamitische Verzetsbeweging’. Dit is geen complottheorie.

Op dezelfde dag als de aanval, 7 oktober, zakt in Gaza-stad dit gebouw in elkaar door een gecontrolleerde ontploffing.. Onmogelijk, want wie heeft het gebouw dan ondermijnd.. Dit wás dus al gedaan vóór de aanval. (klik voor artikel)

Luister naar voormalige Israëlische functionarissen zoals Brig.Gen. Yitzhak Segev, die begin jaren ’80 de Israëlische militaire gouverneur in Gaza was. Segev vertelde later aan een verslaggever van de New York Times dat hij de Palestijnse Islamitische beweging had helpen financieren als ’tegenwicht’ tegen de secularisten en linksen van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie en de Fatah partij, geleid door Yasser Arafat (die zelf naar Hamas verwees als ‘een creatie van Israël’). Deze gepensioneerde brigadegeneraal Segev bekende:

“De Israëlische regering gaf me een budget, en de militaire regering geeft aan de moskeeën.”

Avner Cohen, een voormalige Israëlische religieuze ambtenaar die meer dan twintig jaar in Gaza werkte, vertelde in 2009 aan de Wall Street Journal:

“Tot mijn grote spijt is Hamas een creatie van Israël,”

Halverwege de jaren tachtig schreef Cohen zelfs een officieel rapport aan zijn superieuren waarin hij hen waarschuwde geen verdeel-en-heers te spelen in de bezette gebieden door Palestijnse islamisten te steunen tegen Palestijnse secularisten. “Ik … stel voor dat we onze inspanningen richten op het vinden van manieren om dit monster op te breken voordat deze realiteit in ons gezicht springt,” schreef hij.

Ze luisterden niet naar hem. En Hamas was het resultaat, zoals hieronder in de video wordt uitgelegd, in een aflevering van de korte filmserie voor ‘The Intercept over blowback’,  Om duidelijk te zijn: eerst hielpen de Israëli’s bij de opbouw van een militante vorm van Palestijnse politieke islam, in de vorm van Hamas en zijn voorlopers van de Moslimbroederschap; daarna gooiden de Israëli’s het over een andere boeg en probeerden ze Hamas te bombarderen, te belegeren en te blokkeren.

De vraag is echter, hoe ver de Mossad nog geïnfiltreerd is in Hamas, getuige de financiële ondersteuning die het gaf en mogelijk nog steeds geeft..! Ook de spanningen tussen de militaire en politieke top van Hamas, die de laatste jaren bekend werden, duiden op ‘een invloed van buitenaf’ op het ‘beleid’ van Hamas..

Alleen al in de afgelopen tien jaar heeft Israël drie keer oorlog gevoerd met Hamas – in 2009, 2012 en 2014 – en daarbij ongeveer 2500 Palestijnse burgers in Gaza gedood. Ondertussen heeft Hamas veel meer Israëlische burgers gedood dan welke seculiere Palestijnse militante groep dan ook. Dit is kennelijk de menselijke prijs van terugslag. David Hacham, een voormalige expert in Arabische zaken in het Israëlische leger, die in de jaren tachtig in Gaza was gestationeerd, merkt op:

“Als ik terugkijk op de reeks gebeurtenissen, denk ik dat we een fout hebben gemaakt, maar op dat moment dacht niemand na over de mogelijke gevolgen.”

Dat doen ze toch nooit?
Of is het verhaal zó doortrapt, gelet bijv. over het uitblijven van militaire reacties voor 6 uur, na de inval op 7 oktober, dat hier sprake is van een valse-vlag-operatie, waarbij Netanyahu zijn eigen volk liet sterven, om zijn ‘agenda’ te kunnen uitrollen. To big to believe??

*

Als de CIA en de Mossad Hamas creëerden,

wie creëerde dan de CIA en de Mossad?

2023 © John Rappoport | deze versie WantToKnow.nl/be

x

De mainstream media praten er niet over, maar het is een publiek geheim: zo’n 50 jaar geleden creëerden de VS en Israël Hamas als tegenpool en concurrent voor Yasser Arafat en zijn Palestijnse Bevrijdingsorganisatie. Het was weer zo’n briljant (oftewel stompzinnig) voorbeeld van bemoeienis en het lanceren van eindeloze vijanden, die onze vijanden worden als ze zich tegen ons keren. De CIA heeft zich hierin gespecialiseerd, overal ter wereld.

De Amerikaanse en Israëlische regeringen lanceerden de CIA en de Mossad. Deze inlichtingengiganten kregen de opdracht om informatie over potentiële vijanden te verzamelen en te interpreteren. Natuurlijk breidden de CIA en de Mossad hun mandaten en operaties uit. Onmiddellijk. En daar kwamen de echte problemen.

Laten we onze vijanden ondermijnen. Laten we honderdduizenden clandestiene operaties uitvoeren om onze vijanden te neutraliseren en te vernietigen. In het proces kunnen we groepen uitvinden die ons zullen dienen en het vernietigen voor ons zullen doen…”

Ja. Zeker. Een perfecte formule voor zelfmoord..!
En het richt zich precies op de mensen aan wie je nooit enige macht wilt geven. De schaakbordspelende gekken. Namelijk, je eigen operationele zaakofficieren en planners. DEZE mensen zijn geliefd bij allerlei grote bedrijfs- en financiële spelers (in de VS en Israël), die op zoek zijn naar een voorsprong in hun buitenlandse expansie: het vinden van nieuwe grondstoffen in het buitenland, het vinden van nieuwe markten, het vinden van nieuwe corrupte bondgenoten. Het beschermen van nationale belangen wordt EMPIRE.

Het imperium perverteert en ondermijnt kleine zaken als nationale grondwetten en de basisrechtsstaat. “De wet is voor sukkels. Wij zijn de geheime dienst. Laat ons gewoon ons werk doen. We weten hoe we alles moeten vangen en winnen wat we te pakken kunnen krijgen. Het leven is niets meer dan winnaars en verliezers. Zie het onder ogen. En wij zijn de profs.”

Wat ons veel dieper in het konijnenhol brengt. Naar plaatsen waar moraliteit en realiteit botsen. Waar sympathie en gezond verstand botsen. Waar het hele idee van wat een onafhankelijke natie is en zou moeten zijn, wordt uitgedaagd en mogelijk vernietigd. Dit konijnenhol is waar veel mensen niet naar toe willen. Zij geloven dat het elke belangrijke menselijke impuls uitdaagt en tenietdoet.

* * *

De tekst rond deze MOSSAD-menora vertaalt zich als volgt:

“Waar geen raad is, valt het volk, maar in de menigte van raadgevers is veiligheid.”
(Spreuken 11:14)

Mossad (wat letterlijk ‘het instituut’ betekent), is een afkorting van ‘HaMossad leModiʿin uleTafkidim Meyuḥadim’ (Hebreeuws: המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, wat “Instituut voor Inlichtingen en Speciale Operaties” betekent). De Mossad is de nationale inlichtingendienst van Israël. Het is een van de belangrijkste entiteiten in de Israëlische inlichtingengemeenschap, samen met Aman (militaire inlichtingendienst) en Shin Bet (binnenlandse veiligheid).

De Mossad is verantwoordelijk voor het verzamelen van inlichtingen, geheime operaties en terrorismebestrijding. De Mossad staat los van de democratische instellingen van Israël. Omdat er geen wet is die het doel, de doelstellingen, de rollen, de missies, de bevoegdheden of het budget definieert en omdat de Mossad vrijgesteld is van de grondwettelijke wetten van de staat Israël, wordt de Mossad beschreven als een diepe staat.

De directeur van de diverse divisies van de geheime diensten, waaronder de Mossad, legt rechtstreeks en alleen verantwoording af aan de premier. Het jaarlijkse budget wordt geschat op ongeveer zo’n 10 miljard shekels (US$ 2,73 miljard) en er wordt geschat dat het ongeveer 7.000 mensen rechtstreeks tewerkstelt, waardoor het het op één na grootste spionageagentschap in de Westerse wereld is, na de Amerikaanse CIA.

De relatie die ontegenzeggelijk bestaat tussen de CIA en het gefabriceerde ‘Al Qaida’, is regelmatig het onderwerp van spotprenten, zoals deze.

De ongebreidelde en oncontroleerbare macht van de CIA, laat zich vooral kennen, door het publiekelijk bekend zijn van de HANDEL IN VERDOVENDE MIDDELEN, waarvan de CIA de GROOTSTE IMPORTEUR IS IN DE VS..!! Daarmee verdient deze organisatie MILJARDEN PER JAAR, die VOLLEDIG buiten het democratisch-financieel-economische systeem om worden besteed..!!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.