Advertentie

Van Brandstof naar Krant-stof..?


Professor Gary Strobel in het regenwoud
Professor Gary Strobel in het regenwoud

Zomaar een cadeautje van het regenwoud: Professor Gary Strobel van de Universiteit van Montana heeft begin November een revolutionaire ontdekking bekend gemaakt.

In een bos in Patagonie (Nieuw Guinea) heeft deze wetenschapper een schimmel ontdekt die in staat is om ordinaire cellulose te veranderen in een afvalproduct dat alle componenten in zich draagt van bio-diesel.. Kortom: het zou dus binnenkort mogelijk moeten zijn van oude kranten/afvalpapier brandstof te maken voor de tank van je auto…? Biobrandstof dus!!

Volgens professor Strobel, die hier dus alle reden heeft om te lachen, is deze ontdekking nog belangrijker dan de ontdekking in 1993 van de regenwoud-schimmel die het anti-kankermiddel Taxol produceert.

Opnieuw krijgen we de bevestiging van het feit dat de oerbossen van deze wereld niet alleen de longen zijn van de Aarde maar ook de schatkamer van onze Blauwe Planeet.. Deze OER-wouden zijn de schatkamer voor veel medicijnen en stoffen die ons in de nabije toekomst kunnen helpen onze wereld te verbeteren. Met de vernietiging ervan zal dus ook deze schatkamerfunctie zijn kracht verliezen. In dit geval trof de Doktor de schimmel Gliocladium roseum in die schatkamer aan..

Kijk maar eens naar het plaatje van de schimmel in het filmpje en je begrijpt waar dat ‘Roseum’ vandaan komt..

De dokter houdt een prachtig pleidooi voor het regenwoud, natuurlijke geneeswijzen en hij protesteert gelijkertijd tegen de pharmaceutische industrie die natuurlijke geneeswijzen in feite letterlijk de nek omdraait. Hier vind je het hele verhaal achter dit verhaal.Opnieuw een bewijs dat de queste naar een betere wereld een volledig nieuwe, duurzame economie kan opleveren. Op de puinhopen van onze huidige wellicht, maar dat is geen ramp, want zo is dan in een keer de rommel achter de rug..?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.