Advertentie

‘Dirty Wars’….


jeremy scahill

x

x

VPRO

x

Dirty Wars..

2014 WantToKnow.nl/.be

x

Onderzoeksjournalist Jeremy Scahill, die eerder het Blackwater-schandaal onthulde, is je gids in de fascinerende, maar uiterst heftige documentaire over de vuile oorlog, die de Amerikanen voeren met hun high-tech militaire machine.. Beginnend bij een incident in Afghanistan, waar bij een nachtelijke inval per ongeluk leden van een feestende familie werden gedood door een geheime Amerikaanse eenheid, reist Scahill de wereld over op zoek naar antwoorden, gerechtigheid en verbanden.

alwaki gedood ObamaWat volgen zijn interviews met burgerslachtoffers, journalisten, politici, militairen en lokale machthebbers. Gesprekken die leiden naar Washington en de persoonlijke rol van president Obama opnieuw keihard onthullen.. Hij is niet meer dan een ‘puppet-on-a-string’.. Want onder zijn directe verantwoordelijkheid valt de geheime, ongecontroleerde macht van JSOC (Joint Special Operations Command) en de buitenrechtelijke jacht op…. jawel, Amerikaanse staatsburgers.

Met zijn persoonlijke zoektocht, stemmig camerawerk, nachtopnames en stapels bewijsmateriaal bouwt Scahill aan een kritisch pamflet in de traditie van Michael Moore, dat suspense en nuance als belangrijkste stijlkenmerken draagt. De ‘Warrrrrr on Terrrrrorrrrrr’ creëert met de steeds langere kill lists, haar eigen vijanden en oneindigheid. Zoals een incognito JSOC-lid zegt: “We hebben een gigantische hamer gecreëerd, die zal blijven zoeken naar een spijker.”

We hebben deze documentaire hier ge-embed, zodat je hem hier kunt bekijken. 87 Minuten bloedstollende, onthullende reis van Amerikaanse journalist Jeremy Scahill door de uitdijende, wetteloze wereld van de geheime operaties die schuilgaat achter ruim tien jaar War on Terror. Hopelijk is deze dappere journalist een lot bespaart als dat van Rolling Stone-journalist Michael Hastings, die vorig jaar bij een uiterst dubieus auto-ongeluk om het leven kwam..

x

x

[bol_product_links block_id=”bol_53c585ec98f06_selected-products” products=”9200000002766507,9200000020664427,9200000002152672″ name=”Dirty Wars” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFEE9C” border_color=”D2831B” width=”769″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

9 gedachten over “‘Dirty Wars’….

 1. Het met Drones vermoorden, want dat is dit, is de ergste overtreding tegen het leven, die ik ken, en nooit heb kunnen vermoeden, bij het lezen van de oude histories van de volkeren tussen de Tigris en de Eufrath rivieren, waar in sprake is van vuur uit de hemel, ik dit op nieuw zou gaan beleven, wat ze misschien over het hoofd zien, dat ook zij vroeg of laat door dit vuur uit de hemel zullen worden vernietigd, het einde is zoek, en ook zeer dichtbij.

  1. ODETTE hallo, ja ik voel me aangegrepen door al dit nodeloze geweld, er maar wel goed dat je even aan me gedacht hebt, schijnt geen eind aan te komen, trouwens mooi vuurwerk filmtje, ja ik ben er zelf geen fan van, beetje verspilling van geld, fijn dat je even aan me gedacht hebt, word je toch even warm van, het is hier snik heet, 42° in de cour en in de schaduw, het is momenteel mal of niemendal, ook dit zullen we wel weer moeten betalen, met donder en bliksem, die oude Noordse goden laten niet met zich spotten, nou groeten maar weer.

  2. Jenne,
   Ik ben alle mensen dankbaar op het hele internet die zaken aan het licht brengen, die onstelbaar veel leed aan de kaak stellen, wat mensen wordt aangedaan.
   Ik ben voor het aan het licht brengen, mijns inziens de enige manier om dingen te kunnen veranderen, als eerste stap.
   Ik deel de mening van Odette niet, dat het zou gaan om doemdenken.
   Ik deel de mening van Odette wel, dat naast alles we ook moeten genieten.
   Ik ga voor en/en.
   Groeten aan jullie beiden 😉

  3. Bon jorno, beste ODETTE et AnnaII, gisteren zijn onze vrienden uit Serracuse op Sicilië aangekomen, oude vriendschap ooit gesloten in de haven van Seacuse, we moesten naar binnen met averij aan ons oud zeilschip, de stroming tussen het vaste land en Sicilië is zo enorm, maar goed zij lagen daar ook met hun zeilscheepje, hij is een uitgesproken Viking, groot blond nu grijs staal blauwe ogen, zij een griekse godin, maar in een wat verjaarde uitvoering, hij is nog afkomstig van de ooit op Sicilië heersende te hulp geroepen Normandiërs, met de familie de Hautville, Robert met zijn 7 zonen, die het land redde door de Saracenen in de pan te hakken, het was warm gisteren, dus ons eerst verfrist met de nodige glazen Pernod met ijswater, mooie gezellige middag, en aan het eind onze maaltijd met nog wat andere vrienden uit de buurt, hilarisch als die Sicilianen, hun Frans-Catalaans beginnen te doorspekken met Italiaanse woordjes dan worden vleermuizen….Pipistreli, en de taart van mijn vrouw versierd met Frambosen….Lampioni, ik vertel jullie dit om je mee te laten genieten, volgens mij hadden jullie zo aan kunnen schuiven, een ander probleem s’nacht ontspinnen zich de mooieste gesprekken, maar helaas ik heb mijn schoonheids slaapjes nodig, maar ik lees ze s’morgens na, ach die Cozmic haalt je dan zo weer uit de shit, heel mooi, ga het straks aan mijn Siciliaanse vriend vertellen, op hun eiland is er nog altijd strijd tussen, de Normandiers-Saracenen, en de Grieken, nou ja allemaal van afkomst dan, en dan die zieke MAFFIA, volgens hem ook een Griekse uitwas, nou we hoden het Pippistrli hé, groet aan jullie beiden!

 2. Met dank aan Vimeo weer te zien, helaas zonder ondertitels. De VPRO dient naar de pijpen van de NPO te dansen.. En dus niet meer te zien als embedded.. Jammer, want het onderwerp mag best onder de belastingbetalende Nederlanders verspreid worden..!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.