Advertentie

Google-Mars toont ‘intelligent gebouw’! (update)


Google-Mars toont ‘intelligent gebouw’..!

Discovered by David Martines ©  2011.
x

Het zou weleens een van de belangrijkste ontdekkingen op Mars kunnen zijn, tot nu toe! Deze ‘structuur’, die duidelijk van ‘intelligente oorsprong’ is, niet natuurlijk dus, heeft afmetingen van 210 meter (L) x 50 meter (B) en is wit-gekleurd, waarbij rode en blauwe (!) strepen tegen de rode Marsgrond te zien zijn. Het is geen rots of een berg, het is duidelijk een gefabriceerde structuur. Nadat David Martines deze opname maakte, nam hij contact op met NASA, maar kreeg geen enkel antwoord op zijn vragen.

Je kunt deze structuur zélf gaan observeren, wanneer je Google Mars installeert op je computer  (HIER), als aanvulling op en werkend met Google Earth. Vervolgens kopieer je deze coördinaten in de zoeker van het programma en vervolgens ga je naar de specifieke plek. Dit zijn de coördinaten:  71 49’19.73″N 29 33’06.53W”

Is dit een Marskolonie van Aarde?
Trouwe WantToKnow-bezoekers weten dat wij hier op de site uiterst kritisch zijn over wat NASA en/of de Amerikaanse overheid ons wenst voor te schotelen van hun ruimteprogramma’s. Of dat nou opnames en data zijn van de maanreizen en ontdekkingen aldaar, of het nu om opnames gaat van SOHO, het satelliet-zonne-observatorium in de ruimte, of het gaat om, zoals hier het opnieuw verzwijgen van deze Marsgegevens.

Het lijkt erop dat klokkenluider Laura Eisenhower, de kleindochter van de oud-president van de VS, tóch gelijk krijgt, over haar beweringen, dat Mars al lang door de ‘krachten achter de schermen’ wordt gebruikt voor hun programma’s..! Leess HIER haar indringende verhaal. Ondanks de enorme weerstand, maar vooral het enorme ongeloof, waarmee haar verhaal werd ontvangen, lijkt het er meer op, dat mensen die haar verhaal lezen, het zélf niet kunnen geloven, en zó geschokt zijn door haar verhaal, dat ze het afwijzen, om zichzelf te beschermen.

Laten we eerst naar deze YouTube kijken:

x

We zijn benieuwd wat de follow-up zal worden van dit verhaal. Óf er nog een reactie komt van NASA, of ‘men’ deze YouTube zal verwijderen van het internet, enz. Maar het is natuurlijk opnieuw een extra puzzelstukje dat op zijn plaats valt. Op zijn plaats valt in een grotere puzzel, waarvan de ‘afbeelding’ langzaam zichtbaar wordt.

Een detailopname van een van de vele Marsfoto’s; zien we hier een ‘rots’ of een (gefossilleerde) boomstam..?

De ‘krachten achter de schermen’ zijn met een volledig geheim, uiterst vertrouwelijk (zodat ze lekker hun gang kunnen gaan!) en vele miljarden kostend programma bezig, dat aantoont, dat deze groepen volledig lak hebben aan ‘gewone burgers’, zoals jij en ik.

Bomen en bossen op Mars.
Voor mensen die de verschillende verhalen niet kennen over de andere puzzelstukjes, het verdraaien van de feiten rondom data van Mars, laten we je hier nog even een klein overzichtje zien.

Allereerst is er natuurlijk het verhaal van de vele, vele opnames van Mars, waaruit toch duidelijk contouren te zien zijn van plantachtigen, op in gewone mensentaal: van bossen en bosages. Kijk eens naar deze opnames en let daarbij vooral op de slagschaduwen van deze bomen. Het lijkt erop dat het NASA weer gelukt is, een prachtige cover-up in elkaar te draaien. Hier is een van de vele YouTubes, waarin je het verhaal van de bossen op Mars kunt zien.
X

Maar Mars is toch heet en onbewoonbaar?
Natuurlijk willen ze je graag laten geloven dát Mars onbewoonbaar, vijandig en bloedheet is. Maar steeds méér bewijzen komen boven water dat Mars een planeet is, die wel degelijk de kracht en potentie heeft om ‘normaal’ leven herbergen. De inspanningen van NASA om Mars als onherbergzame planeet af te schilderen, zijn soms te kinderachtig voor woorden en simpel te ontmaskeren. Wij hebben hier op WantToKnow een krachtig artikel staan over met name het fake-rood, dat consequent door NASA wordt gebruikt, om Mars af te schilderen als de ‘Rode Planeet’.. Want rood staat in onze belevenis natuurlijk ook voor ‘vuur’ en ‘heet’.. De associatie met ‘onleefbaar’ is dan helemaal niet zo moeilijk meer..!

En waarom NASA heel bewust bezig is, de publieke opinie zodanig te beïnvloeden, dat men zelfs foto’s manipuleert, lijkt steeds duidelijker te worden. Er ligt gewoon een groot masterplan te grondslag aan de verovering van de ruimte en de kolonisatie, BUITEN de invloed van belastingbetalende en democratisch-denkende burgers..

Maar als Mars werkelijk zo levensvatbaar en vitaal-krachtig is, waarom zijn er dan zo weinig wetenschappers, die het lef hebben om naar voren te komen, en te vertellen hoe de vork wat hen betreft in de steel steekt. Het lijkt erop alsof vele wetenschappers zich veilig achter de ‘gevestigde orde’ schuilhouden en geen zin hebben om hun nekken uit te steken. Totdat de stoom in de doofpot zodanig oploopt, dat het deksel er met een grote knal vanaf schiet.. Het lijkt er nu vooral op dat de tactieken van de ‘krachten achter de schermen’ werken, en dat zij hun gang kunnen blijven gaan.

Hier een overzicht van de vele anomalieën die op het Mars-oppervlak te zien zijn, inclusief de bossen, die je zojuist zag, én de waterpartijen die op Mars te vinden zijn.

* * *

– UPDATE –

Verloren JPG-blokjes..?

Deze mogelijk verklaring vonden wij op het net onder dit topic. Wellicht verklaart het een boel.

“I’m sorry to disappoint you, but what we’re looking at here has none of the characteristics of a surface feature and all the characteristics of a JPEG data dropout. The person who made that video appears to have limited understanding of digital imaging, and has extrapolated an imaginary three-dimensional structure from a set of unreconstructed JPEG macroblocks.

There are lots of these kinds of artifacts in planetary images. Some are dropouts, others are oddities that often crop up at the borders of overlapping photographic strips. There are also tons of armchair experts who have been finding “artifacts” on Mars, the moon and so forth for decades. Only a very small percentage of these “discoveries” are arguably anomalous. Most of them are embarrassing exercises in wishfully imaginative extrapolation.

If you set up a Google Alert with the keyword UFO, you’ll find a similar situation with alleged UFO videos, only a very small percentage of which are arguably legitimate. Alas, the field of anomalistics tends to be more of a minefield than anything else. And that’s just how the Powers that Be like it.

With ‘experts’ like these we don’t need black ops to give the field a bad name.

<sigh>

* * *

93 gedachten over “Google-Mars toont ‘intelligent gebouw’! (update)

 1. quote: “Maar Mars is toch heet en onbewoonbaar?”

  Waar haal je dat vandaan GuidoJ? Mars staat verder van de zon dan de aarde. Het is er juist een stuk kouder.

  Mars is (in zijn huidige toestand) onbewoonbaar, maar is door NASA en anderen juist altijd aangemerkt als de planeet die het meest in aanmerking komt voor bewoning.

  1. Door de Nasa ja , waarom wordt alle aandacht op mars gegooid? Wat dacht je van Venus onze zuster planeet, de planeet die een perfecte pentagram als baan heeft.
   She got is, ya baby she’s got it! Zouden daar misschien “de goden” of indringers vandaan komen?

   1.54 min http://www.youtube.com/watch?v=D8HAUJp8868

   de hele serie is wel interessant overigens.

  2. @ Pleiadian….Dat hebben ze mij vroeger ook op school verteld. Dat Mars te heet is om op te kunnen wonen.

  3. Pepijn: heeft Venus een ‘perfect pentagram als baan’..?? Tell me!

 2. Het vervelende van dit soort schrijfsels is dat je gewoon weet dat er iets van waar is. Maar door het geklungel met bewijzen om het toch maar echt waar te laten zijn, is het weer ongeloofwaardig. Ik wou echt dat bepaalde mensen gewoon tevreden konden zijn met het vertellen van hetgeen ze zeker weten. En voor lief nemen dat niet iedereen het wil geloven, In plaats van er een leugen van te maken die beter niemand gelooft.

 3. Het probleem is met dit en andere zaken die verborgen moeten blijven dat je nooit iets weet, het is en blijft speculeren. Ik vind het wel heel spannende allemaal en laat het maar open. Misschien dat het nog eens aan licht komt net zoals bv UFO’s

 4. Mij is geleerd dat het op Mars veel te koud is. Maar, waar komen in godsnaam deze verschillen vandaan in geschiedenis? Wat klopt hier niet beste mensen?????

  1. nu je het zegt…….Je gooit er nu weer een stukje bewustzijn bovenop…..Is iedereen nu weer wat anders verteld?

  2. Alle info op Wikipedia komt van NASA. Je kan deze informatie per definitie als onjuist beschouwen. De leugens van ESA/NASA zijn ongelofelijk vergaand. Niets van wat ze laten zien is echt.

 5. Wat zou volgens jullie een reden kunnen zijn dat eventuele bewoning wordt achtergehouden? Ik kan ze niet verzinnen. Zonder de filmpjes te bekijken zeg ik van te voren al dat Mars niet bewoond is ( op misschien bacterien na dan ) en dat de dingen die ze op google maps vinden allemaal jpeg artifacten zijn.

  1. @Mb: ik heb precies hetzelfde gevoel; heb die update er gisterenavond laat bijgeplakt, omdat ik vond dat dit bericht alle voors en tegens dient te belichten. Later op de avond zat ik te mijmeren en zag ineens die slagschaduwen onder het ‘gebouw’ in mijn beeld.. Toen ben ik vanochtend opnieuw naar het filmpje gaan kijken en zag idd die schaduwen, waar ik geen verklaring kan vinden, want immers, als die blokjes missen, dan zie je toch alleen ‘wit’ en geen zwarte/donkere randen..! Ik neig idd helemaal die kant op, dat het helemaal géén foto-distortion is.

 6. Deze trend van berichtgeving komt bij mij over als een kind die ontdekt heeft dat papa en mama hem/haar verhaaltjes hebben verteld en nu zelf aan het ontdekken is dat sinterklaas NIET bestaat en nu aan het jammeren gaat dat papa en mama gelogen hebben.

  Als je zelf kiest om papa en mama (NASA en “ze” ??) te geloven in plaats van uit te gaan van je eigen kracht moet je dan gaan jammeren als blijkt dat papa en mama verhaaltjes verzinnen ?

  Hoe komt iemand erbij om NASA als leidend te kiezen bij de vorming van zijn/haar Mars-beeld ?

  1. (een edit functie zou wel prettig zijn)
   Het is uitermate spannend en interessant dat er (om in dezelfde termen te blijven) een wereld na het kindzijn is dat open ligt en waar volop ontdekkingen te doen zijn.

   En omdat de buitenwereld een spiegel is van je innerlijke overtuigingen zou je ook eens in jezelf kunnen onderzoeken welke zaken je zelf verborgen houdt en die langzamerhand aan het licht komen.

   Ontwikkelen houdt in dat je andere zaken krijgt te zien, daar heb je geen NASA, overheid of wie dan ook voor nodig, behalve jezelf !

  2. Wel grappig om te zien dat je nog steeds met Sinterklaas bezig bent , zegt genoeg imo .
   Sinterklaas is iemand die zich verkleed als Sinterklaas anderen wil laten geloven dat hij Sinterklaas is . Misschien is daar een parallel te vinden ?

  3. @Cosmic
   Grappig dat uitsluitend Sinterklaas zo bij jou doortrild en dat je daardoor de kern van mijn betoog mist.

  1. Dat denk ik ook Pleida, we mogen gewoon niets weten en we worden dom gehouden. Of op z’n Hollands gesproken; “we worden in de zeik genomen”…

 7. Wat ik mij afvraag beste mede-onderzoekers. Als jullie een gebouw zien, waarom aten jullie dan door anderen bepalen of jullie daadwerkelijk een gebouw zien?

  De pixelverklaring is een mooie. Op die manier kun je dus elke anomalie wegwuiven, oeps, sorry, pixelfoutje. Al jaren maken mensen beelden van Mars waarop zaken te zien zijn waarvan experts beweren dat wij het verkeerd zien, neem nou de begroeiing op Mars.
  Het is goed dat Guido enkele extra video’s erbij geplaatst heeft want zo krijg je toch een veel beter beeld van het bedrog door overheidsinstanties.

  Over Mars is veel meer te vertellen, deze website laat een compilatie zien van wat er over Mars bekend is;
  http://www.marsanomalyresearch.com/

  1. Dank voor je compliment Nexus, maar laten we elkaar wel scherp houden; ik heb nu van 20 kanten het ‘object’ bekeken, en kan nog steeds geen duidelijk vinger erop leggen. DUS is voorzichtigheid geboden, wat weer niet betekent dat het GEEN gebouw zou kunnen zijn..!

 8. Graag gedaan Guido,

  Ik zie het als een feit dat zeker met betrekking tot het plantenleven op Mars, wij al heel lang voor de gek worden gehouden.

  Het is vrij normaal informatie te toetsen maar op dit vlak is dit toch heel erg moeilijk, intuïtie biedt dan vaak een extra houvast.

 9. Guido Jonkers,

  U zegt:

  Toen ben ik vanochtend opnieuw naar het filmpje gaan kijken en zag idd die schaduwen, waar ik geen verklaring kan vinden, want immers, als die blokjes missen, dan zie je toch alleen ‘wit’ en geen zwarte/donkere randen..!

  Zeker zie je dan zwarte/donkere randen! Kijk hier maar:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Compression_artifact Kijk ook wat er gebeurt met bijvoorbeeld het hart van de bloem, wat een vervormde weergave daar optreedt.

  Ik vond hier iets m.b.t. een mogelijke verklaring voor de aanwezigheid van het roodbruine stof op Mars dat de kleur van de planeet bepaalt:
  http://www.universetoday.com/40836/why-is-mars-red-new-study-offers-surprises/

 10. Mb,

  U zegt:

  Geen rood stofje te vinden….

  Er bevindt zich wel degelijk roodbruin/okerkleurig stof op Mars, zij het niet overal. De Deense onderzoekers vermoeden menen aanwijzingen te hebben dat de kleur is ontstaan door verwering van het zand en niet door oxidatie van op Mars aanwezige ijzerhoudende mineralen. Met een experiment hebben zij laten zien dat het inderdaad mogelijk is dat zand door verwering een bruinrode kleur kan krijgen.

  Ik begrijp niet wat u bedoelt te zeggen met uw comment.

 11. De schrijver van dit artikel wil blijkbaar graag dat we voor de gek gehouden worden:

  “Maar Mars is toch heet en onbewoonbaar? Natuurlijk willen ze je graag laten geloven dát Mars onbewoonbaar, vijandig en bloedheet is.”
  Ik weet niet wie “ze” zijn maar als je even googlet op Mars en temperature dan zie je dat de gemiddelde temperatuur daar -63 graden Celsius is, met maximum temperaturen van een lekkere 20 graden.

  Het lijkt erop dat Guido gewoon dingen uit z’n dikke duim zuigt om mensen te laten geloven dat we voor de gek worden gehouden, of hij is in de war met Venus. In ieder geval geen opsteker voor de geloofwaardigheid van het artikel. Eigenlijk is het gewoon schandalig om mensen op deze wijze aan te praten dat ze bedrogen worden, dit is regelrechte misleiding. Ik sta erop dat dit artikel gerectificeerd wordt.

  1. Het lijkt erop dat jij mensen hier voor de gek houdt. De temperatuur op Mars is wellicht uit te houden, met een paar honderd graden onder nul :roll:, maar het gaat er om dat Mars als vijandig wordt afgeschilderd. Misschien iets minder hautain en scheldend uit de hoek komen.
   http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1534629/posts
   http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=mars-bacterial-survival
   Heel geraffineerd trouwens Rudolf, ineens lekker tussendoor beetje schelden..?

  2. @Guido
   Je schrijft:”Heel geraffineerd trouwens Rudolf, ineens lekker tussendoor beetje schelden..?”

   In het orginele stuk van Rudolf is er geen enkel schelwoord te bekennen.(5 juni 2011 om 17:43 )

   Verder meen ik dat je als gastheer je over opmerkelijke kwaliteiten dient te beschikken, waarvan er 1 is dat je je gasten fatsoenlijk en menselijk ontvangt en bejegent.
   Als je als gastheer meetrilt met “aangevallen voelen” of andere zaken is dit iets om voor jezelf te houden en mogelijk aan te werken.

   Door een bovengenoemde reactie over schelden ontneem je mogelijk mensen de behoefte tot reactie en voelen mensen zich mogelijk minder welkom.
   En dat kan volgens mij nimmer de bedoeling zijn van een gastheer.

 12. Guido Jonkers

  Het is wellicht goed om u eerst te informeren over de enorme manipulaties die NASA al heeft uitgehaald met o.a. Mars. En dan specifiek over de ‘rode kleur’, die natuurlijk lekker ‘onherbergzaam’ aandoet.

  Begrijp ik goed dat u suggereert dat de rode kleur van Mars een “manipulatie” van NASA is?

  1. Wanneer u alleen denkt in ‘of-of’, is uw conclusie het gevolg daarvan; wij plegen hier echter in termen van ‘en-en’ te denken. Het verbreedt het kijkveld; een aanrader ‘Hr. A. Verstraten’.

 13. Guido Jonkers in
  http://www.wanttoknow.nl/overige/media/google-mars-toont-intelligent-gebouw/comment-page-2/#comment-60737

  Het is wellicht goed om u eerst te informeren over de enorme manipulaties die NASA al heeft uitgehaald met o.a. Mars. En dan specifiek over de ‘rode kleur’, die natuurlijk lekker ‘onherbergzaam’ aandoet.

  Een temperatuur die kan dalen tot ver onder de 100 graden celcius en een maximumtemperatuur die ligt tussen 15 tot ten hoogste 30 graden en dan ook nog enkel te behalen aan de evenaar – lijkt mij onherbergzaam genoeg, nog los van het op Mars aanwezige stof. Stofdeeltjes van Mars zijn overigens onderzocht met een atoommicroscoop en deze waren – zoals verwacht – bruin-roodachtig van kleur. Zelfs als men met het blote oog naar Mars kijkt, ziet met de roodachtige kleur. Een redelijk goede amateurtelescoop laat dit ook zien. Vanwege dit roodbruine of zo men wil okerkleurige stof staat Mars al vanaf de oudheid te boek als “de rode planeet”, dus vér voordat de NASA bestond, daarom begrijp ik niet wat NASA daarmee te maken heeft.

  1. A verstraten Wist je dat die -63 graden hoogst waarschijnlijk ook niet klopt? De temperatuur hangt ervan af of je dicht bij de polen zit of niet.

   Klimaat

   Mars bevindt zich gemiddeld op 230 miljoen km (ongeveer 1,5 AE) van de zon. De siderische periode is 687 (aardse) dagen (of 1,8809 aardse jaren), dit is de tijd die Mars nodig heeft om een omloop rond de zon te voltooien. Een “dag” (de periode die de planeet erover doet om rond zijn eigen as te roteren) op Mars is bijna gelijk aan de aardse dag: 24 uur, 39 minuten en 35,244 seconden.

   Zelfde gedeelte van Mars tijdens (rechts) en zonder stofstorm (links).
   Van alle planeten lijkt het klimaat op Mars het meest op dat van de Aarde, hoewel de seizoenen op Mars vanwege de langere omlooptijd rond de zon ongeveer twee keer zo lang duren als op Aarde. De oppervlaktetemperatuur op Mars kan tussen -140 °C (in de poolwinter) tot 20 °C (in de zomer) variëren.[19] De enorme variatie in temperatuur is een direct gevolg van de dunne atmosfeer en de lage warmtecapaciteit van het marsoppervlak.[20]
   De seizoenen worden op Mars echter niet alleen bepaald door de stand van de rotatieas, maar ook door de excentriciteit van de Marsbaan. De Aarde heeft een veel minder excentrische baan zodat dit effect op Aarde een minder belangrijke rol speelt. Als het op het zuidelijk halfrond van Mars zomer is, bevindt de planeet zich bij het perihelium van zijn baan (dichtbij de zon), terwijl tijdens de zomer op het noordelijk halfrond de planeet zich bij het aphelium bevindt (ver van de zon vandaan). Op het zuidelijk halfrond is het verschil tussen de seizoenen daarom groter dan op het noordelijk halfrond en de zomertemperatuur op het zuidelijk halfrond kan 30 graden hoger liggen dan op het noordelijk halfrond.[21]

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Mars_(planeet)

 14. Er is een Russisch jongetje, Boreska genaamt, die aangeeft van mars te zijn. Hij had toen een leeftijd van 7 jaar, toen hij hierover begon te praten. Hij wordt een indigo kind genoemd. Kinderen barsten natuurlijk altijd van de fantasy..of onder druk gezet door zijn moeder… Dit jongetje geeft aan, dat er niet heel veel mensen op mars gewoont hebben, maar dat er een bloederige oorlog zou zijn geweest. Hij geeft aan, dat een ziel kon worden opgeslagen in een steen, maar dat zijn steen vernietigt is geweest. Hij gaf aan in die tijd te hebben gevlogen met plasma en ionen schepen, die o.s. triangelvormig waren. Gewone brandstof zouden de aparaten niet aankunnen, omdat ze daarvoor te machtig zijn, en niet ver kunnen komen. Hij praat ook over wormholes die hem konden vervoeren van de ene naar de andere plaats. Ergens tijdens een spaanse zag ik dat ze aangaven dat zijn gezicht in een graancirkel(grey)?? zou staan afgedrukt.
  Grote vraagtekens, maar wel bijzonder….:

  http://www.youtube.com/watch?v=PzqcBX6_wWE&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=FE901aCc7Is&NR=1

  http://www.youtube.com/watch?v=cQ785X4PJvI&NR=1

  1. Dit jongetje is In Rusland best wel bekend geworden om zijn uitspraken destijds.

 15. Guido Jonkers

  5 juni 2011 om 19:29
  Wanneer u alleen denkt in of-of, zal dat het betekenen. Wij plegen hier in termen van en-en te denken. Het verbreed het kijkveld; we kunnen het u aanraden, Hr. A. Verstraten.

  Ik begrijp niets van uw reactie. Ik stelde gewoon een vraag.

  1. U doet me een beetje denken aan een oude vriend van onze site. Kent u F001? Een alleraardigst persoon, doch verbannen helaas. Laten we de onderlinge uitwisseling van gedachten en gevoelens, zoveel mogelijk achterwege laten.

 16. mirakel multi D

  Dit jongetje is In Rusland best wel bekend geworden om zijn uitspraken destijds.

  Dat kan ik me voorstellen. Misschien groeit er nog eens een succesvol schrijver uit hem, van science-fictionboeken bijvoorbeeld! 🙂

 17. Guido schreef:

  “Het lijkt erop dat jij mensen hier voor de gek houdt. De temperatuur op Mars is wellicht uit te houden, met een paar honderd graden onder nul 🙄 , maar het gaat er om dat Mars als vijandig wordt afgeschilderd. Misschien iets minder hautain en scheldend uit de hoek komen.
  http://www.freerepublic.com/focus/f-news/1534629/posts
  http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=mars-bacterial-survival
  Heel geraffineerd trouwens Rudolf, ineens lekker tussendoor beetje schelden..?”

  Het lijkt erop dat ik mensen voor de gek houd? Je geeft nu nota bene zelf toe dat je er naast zat wat de temperatuur op Mars betreft, waarom probeer je de boel nu om te draaien? Je bewering dat ik loop te schelden slaat ook nergens op, dat kan iedereen nalezen.

  Zoals iemand in een eerdere reactie al aangaf wordt Mars niet als een ‘vijandige’ planeet beschouwd, integendeel, Mars staat als nummer 1 op de lijst van planeten waar we ons mogelijk kunnen vestigen. Kortom, je bent niet goed geinformeerd en ik neem er aanstoot aan dat dit soort slechte info verspreid wordt.

 18. Het lijkt erop dat “we” wel de aannames van A. Verstraten moeten geloven (is namelijk “wetenschappelijk” onderbouwd) en niet de aannames van andere creatieve mensen. Beide kanten zijn (voor zover (officieel)naar buiten gebracht) nog nooit op Mars geweest. Dus “zekerheid” hebben we niet. Echter heeft nasa inmiddels een staat van dienst welke ronduit lachwekkend is te noemen. En “wetenschappelijk” bewijs leveren van mars op de aarde is ook niet echt geloofwaardig natuurlijk. Ben ook opgegroeid dat er geen water op de maan zou zijn. Dat is nu wel anders. Ik persoonlijk zou er niet van opkijken als het op mars drukker is dan we vermoeden. Dan de “discussie” die er doorheen loop, dacht dat mensen intelligent zijn, tenminste dat zeggen we toch van ons zelf? Ook zou ik er niet van opkijken als het eventuele leven op mars intelligenter is dan op aarde, want ‘wij’ blijven ons in vele opzichten gedragen als een stel kale apen…

 19. Mirakel Multi D

  Misschien kunt u mij dan dit uitleggen:

  De Babyloniërs noemden de planeet naar de god van vuur, oorlog en vernietiging, Nergal, waarschijnlijk vanwege zijn rode kleur. (…) Overigens noemden de Grieken de planeet ook wel Πυρόεις (Pyroeis), dat “vurig” betekent. (…) Bij de Egyptenaren was de planeet bekend als Ḥr Dšr, wat “rode Horus” betekende. De Israëlieten noemden Mars Ma’adim (מאדים)—”de blozende”, hiervan komt de naam van de grootste kloof op Mars, Ma’adim Vallis. In de Chinese, Japanse, Koreaanse en Vietnamese culturen wordt de planeet huǒxīng (火星) genoemd, “vuurster”, en geassocieerd met het element vuur.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Mars_(planeet)#Mythologie

  Die mensen waren toch niet allemaal collectief kleurenblind lijkt me.

  1. Waar heb ik dit dan gepresenteerd als “absolute waarheid”?

   En nee, ik heb geen idee wat u bedoelt. Ik begrijp eerlijk gezegd helemaal niets van uw reactie. Het gaat om een mogelijke verklaring voor de bruin/roodachtige kleur van op Mars aanwezig stof, niet meer en niet minder. Volgens mij heb ik nergens de woorden “absolute waarheid” gebruikt of iets dergelijks gesuggereerd.

 20. mirakel multi D
  5 juni 2011 om 20:40

  A verstraten Wist je dat die -63 graden hoogst waarschijnlijk ook niet klopt? De temperatuur hangt ervan af of je dicht bij de polen zit of niet.

  Ik heb geen -63 graden genoemd, ik noemde temperaturen die kunnen dalen tot beneden -100.

  1. Toch leuk, om daar met elkaar van gedachten over te wisselen. Ik weet het ook niet, kan ook zijn dat er iets onder ligt?

 21. @Guido,
  Venus onze zuster planeet, wat theoretisch meer kans op leven heeft dan Mars vanwege de afstand tot de zon, maakt elke 8 jaar , vanaf de aarde gezien (door onze voorouders) een baan, rond de zodiac, als een pentagram.
  Venus is ook bekend als de morgenster Lucifer (niet te verwarren met Satan)
  De oude volkeren noemde Venus , the planet of the crossing (moeilijk te vertalen).
  Dat betekent, dat Venus precies tussen de aarde en de zon staat.
  De volgende “crossing” is december 2012 .
  De inca’s hebben dat verhaal ook verteld en hebben het over een gouden ruimteschip ,wat op aarde is geland, met 12 overlevenden “goden”, die na een grote catastrofe op Venus (een botsing met de aarde waardoor Venus nu met de klok meedraait, ipv tegen de klok in zoals Terra)op aarde zijn gecrashed.
  Ze werden letterlijk terug geworpen in de steentijd.
  Vervolgens moesten ze alles weer gaan opbouwen, vanaf 0.
  Daar hadden ze natuurlijk hulp bij nodig en hebben toen hun dna gekruist met dat van de primaten. Waarschijnlijk hebben ze met hun eigen technologie ,deze catastrofe veroorzaakt en wat zien we wat er momenteel met de aarde gebeurd, yep “they” gonna do it again.

  Ongeveer dezelfde story line als Sitchin’s 12e planeet, alleen denk ik dat meneer Sitchin ons bewust of onbewust op een verkeerd spoor heeft gezet en dat deze Anunaki’s misschien wel van heel dichtbij zijn gekomen.
  Ik denk dat de Nasa ons op Mars laat focussen, terwijl Venus genegeerd wordt, met een duidelijke reden.

  1. Interessant Pepijn3000, ga ik me eens in verdiepen. Het verhaal van Sitchin is me bekend. Waarom zou hij ons op het verkeerde been willen zetten? Dat stukje zie ik dan ff niet. Dacht dat Venus te heet was, bij Wikipedia hebben ze het over 737K. Met mijn kennis kom ik niet verder, dat wordt zoeken dus:-)

  2. Goed verhaal Pepijn, het is me een stuk duidelijker. Heb weleens gehoord dat -toen hier het e.e.a. ‘op slot’ ging, de namen van Venus en Mars zijn verwisseld…! Zodat we wellicht nooit iets zouden kunnen vinden op een genoemde planeet, omdat we op de ‘verkeerde’ zouden gaan zoeken..

  3. Dat zou misschien een hypothese kunnen zijn Pepijn3000, dat ze onze aandacht afleiden van iets anders.

  4. @ MB,
   De reden? wat dacht u bv van religie. RE-ligie.
   Iets waar miljarden mensen achter aan lopen, dus ja macht en belangen denk ik.
   Ik denk ook , dat deze club hun techniek weer heeft terug gevonden, het heeft waarschijnlijk iets met mono-atomisch goud te maken (wel een interessant onderwerp),wat men nodig heeft (het manna of spice uit Dune)om door tijd en ruimte te reizen.
   Zij zullen verder gaan reizen en laten ons met de gebakken peren zitten, now that’s another fine mess , they got me into!

  5. Over dat goud pepijn wat jij aangeeft heb ik ook iets over gehoord en gelezen, dat ze het nodig hebben om een atmosfeer te versterken ofzo?
   Ik weet ook nog, dat volgens mij Portugal in de schulden zat (zit), deze Euro schuld niet konden betalen, en dat ze dan hun goud maar af zouden moeten geven. (iets van geen waarde ruilen voor veel waarde) Dit heeft Portugal niet gedaan volgens mij (weet het niet meer zeker). Vond ik ook al zo goed van ze! Volgens mij, wat ik in dat artikel lees, waren mensen ook geschapen om in mijnen te werken, grondstoffen delgen. Hyper alert, is op vakantie maar hij weet hier veel over!

   http://wereldgeheimen.nl/wg/index.php?option=com_content&view=article&id=2888-een-verhaal-over-goede-a-vervelende-buitenaardsen&catid=39&Itemid=67&joscclean=1&comment_id=15410
   Citaat:
   Tot op heden is dit sterrenstelsel nog steeds het dicht bevolkt met sub-rassen van de Alpha Draconiers. In hun niet aflatende zoektocht naar natuurlijke grondstoffen en onderdrukking kwamen de Draconiërs uiteindelijk ook in de zonnestelsel terecht. Zij waren het eerste ras wat dit zonnestelsel in kaart bracht. Ze vestigden zich op Maldek, op MARS en uiteindelijk de Aarde en begonnen daar met primaten te ontwikkelen, welke dienden als werkers in de mijnen maar ook als voedselbron. Verschillende oorlogen met onder andere de Pleiadiërs en de Andromedanen resulteerden in de vernietiging van Maldek en Mars en zodoende werd de Aarde hun primaire plek om hun minder goede intenties voort te zetten.

   Er zijn menselijke uitziende beelden van gezichten op mars gevonden. mogelijk hebben ze oorlog gevoerd daar met misschien een ander ras, zoals boven genoemde.

  6. @Mirakel multi D
   Yes, geld is fictief een placebo eigenlijk, een soort Sigil.
   Je kan er een positieve lading aan mee geven, maar de powers that be, gebruiken zwarte magie (ALLES IS MAGIE, woorden zijn frequenties, tv, computers)om de gehele mensheid te bedriegen. Door dit fictieve spel, krijgen ze inderdaad het goud ,wat ze nodig hebben in handen. En nu weet ik ook waarom ze dit goud willen hebben.
   MONO-ATOMISCH goud heeft onverklaarbare eigenschappen, zoals verdwijnen in een andere dimensie en weer vanuit het niets, terug manifesteren (door processen , die te wetenschappelijk voor mij zijn).
   Dit is de steen der wijzen, het manna, de fenix, de heilige graal.
   Een eigenschap van dit mono-atomische goud is dat het de zwaartekracht opheft, nu weten we dus ook hoe de pyramides zijn gebouwd.

   http://video.google.com/videoplay?docid=4039709112325657265#

  7. Wouw wat een super fondst. Dat je dat met goud kon doen, had ik niet verwacht!

  8. @ mirakel multi D
   Ja goed he, ik heb net een portie genomen en dit getyped met m’n gedachte, LOL.
   Nee serieus , ze weten dit al zo’n 15 jaar (toen heeft de wetenschap, de formule herontdekt) . Nu begrijp ik ook ,waarom er een crediet crisis is en waarom er geen goud in ford knox ligt! Ik ben bang dat we zelf moeten gaan zoeken naar dit magische goedje, de “uitverkorenen” zullen het wel voor zichzelf houden.
   Personen als de paus en bv queen Elizardbeth zullen wel hun dachelijkse portie nemen.
   Je kan het zelf maken , staat op you tube, maar dat vergt studie en uiterste voorzichtigheid . Nu weet ik ook waarom , mensen in de bijbel zo lang leefden, soms wel 600 jaar, we moeten misschien dit letterlijk nemen.

  9. Als ik dit zo lees, voel heb ik eigenlijk het gevoel dat het ons afgenomen zou kunnen zijn. Een foute wisseltruuk

  1. Ik bel ze ff, vraag ik of ze even een nieuwe wat grotere en duidelijker foto willen maken. O nee, wacht. Stuur wel een SMS 😉

 22. Huh? Volgens nasa is er gewoon stromend water op mars;

  “Op 6 december 2006 kondigde NASA aan dat er stromend water op Mars gevonden was: de Mars Global Surveyor nam in een periode van enkele jaren twee foto’s van dezelfde plek. Hierop was duidelijk een geul te zien waardoor water stroomde. Het is echter niet zeker of deze geulen door water gevormd werden. Lavastromen of droogijs kunnen ook oorzaken zijn geweest.

  Op 1 augustus 2008 bevestigde NASA dat in een monster van de Marsbodem water is geïdentificeerd, en er dus water op Mars aanwezig is”

  Link; http://nl.wikipedia.org/wiki/Leven_op_Mars
  Kopje; Moderne bevindingen.

  1. Ik vind het een onduidelijk stukje tekst, mogelijk is het niet helemaal goed vertaald uit het Engels. Maar dat doet niets af aan het feit dat waar ijs is, ook water is (geweest). Want is is bevroren water. Er kan geen ijs zijn waar niet eerst water was. En waar waterdamp is, ook ook water.

   Mogelijk heeft er ijs in het geultje gezeten en is dit gesmolten toen de temperatuur opliep en gaan stromen.

   Dat er ijs is op Mars, is natuurlijk al heel lang bekend, men weet al heel lang van het bestaan van de met ijs bedekte poolkappen.

   Dat Mars moeilijk bewoonbaar is voor mensen, komt niet alleen door de extreme temperaturen, maar ook door het vrijwel ontbreken van een dampkring. Dat zou het ontstaan van leven echter niet hoeven te verhinderen, bijvoorbeeld in de vorm van bacteriën. Ook op aarde leven immers bacteriën in zeer extreme omstandigheden, waarvan lang werd gedacht dat daar helemaal geen leven mogelijk was.

 23. Mb
  4 juni 2011 om 00:11

  Volgens wikipedia is het op Mars -63 graden…wieowie heeft de waarheid, of is het ( zoals zo vaak) mist gehuld?

  Afhankelijk van de baan van Mars (en daarmee de afstand tot de zon) kan de temperatuur dalen tot -140 celcius. Als Mars het verst van de zon is, is de temperatuur het laagst. Als Mars het dichtst bij de zon dan is de temperatuur het hoogst. Dat geeft een gemiddelde temperatuur van ongeveer -63 graden celcius.

  1. Maar gemiddeld -63 graden en dan toch stromend water vinden…? Wat begrijp ik niet?

  1. Dat Mars ‘Venus’ werd genoemd en Venus ‘Mars’. In feite naamtechnisch omgewisseld, om verwarring te zaaien in de hoofden en werkwijze van de speurders.. Meer weet ik er ook niet meer van.

  2. Wat wordt er niet gespiegeld anno 2011?, de Baphomet/Joker is overal te vinden.
   Wij het maar over Mars en Venus hebben, terwijl de Saturnus bende de wetten maakt.

  1. Die link had gisterenavond laat ook hier neergezet, met de opmerking als je de coördinatoren intoetst in google mars je langs de blurlijnen nog veel “gebouwen’ kan vinden. Het lijkt wel of hier en daar bewust dingen niet weg geblurd (wat een woord) zijn.

   @Guido, kan het zijn dan mijn berichten niet door komen of verdwenen zijn, of zit ik nog een “slaapmodus” en kijk ik met me neus? 😉

 24. Oh My God, de trollen hebben WTK inmiddels ook gevonden, Kom, laten we ff Guido bashen… Diegene die zo graag Mars als onherbergzaam en vuurrood willen blijven zien moeten maar even de artikelen lezen van de NASA medewerkers welke ONDER EDE voor de senaat hebben verklaard dat zij de eerste beelden van de marslander hebben moeten manipuleren met roodfilters… of de openlijke verklaringen van Edgar Mitchell en Buzz over wat zij gezien hebben op de maan.

  Symetrische vormen met identieke schaduwen op de Maan en op Mars zijn natuurlijk gewoon jpeg artifacten, Yeah, shure…

  1. Dont woorry , meeste trollen hebben hun trollator gepakt en zijn weer terug naar hun trollebollegrot 🙂

 25. “Gebouw op Mars” is optisch bedrog door kosmische straling

  Het “gebouw op Mars” dat de Amerikaanse amateur-astronoom David Martines dacht ontdekt te hebben, blijkt niets meer dan een optische effect. Het gaat volgens echte astronomen om een storing in het beeld die veroorzaakt wordt door kosmische straling.

  In een al bij al absurd filmpje dat Martines op 28 mei op YouTube postte, lanceert hij allerhande theorieën over ‘het object’. Het zou volgens hem kunnen gaan om een ruststation voor ruimtereizigers of een groot uitgevallen container.

  Planetair geoloog Alfred McEwen van de universiteit van Arizona doorprikt dit balkonnetje. Volgens McEwen is de witte streep in het beeld niets anders dan elektrische lading in enkele pixels, als gevolg van de interferentie van kosmische energie met de beeldsensor van de camera.

  In de juiste hoek kan de energie verscheidene pixels op rij beïnvloeden en zo een heldere streep vormen, aldus McEwen op Space.com. Hij voegt er meteen aan toe dat Google meer informatie over de beelden moet geven om gekke interpretaties zoals deze te voorkomen.

  http://www.hbvl.be/nieuws/in-de-rand/aid1053670/gebouw-op-mars-is-optisch-bedrog-door-kosmische-straling.aspx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.