Advertentie

Vooral Van Wolferen NIET uitnodigen…!!?


x
X

Vooral Van Wolferen NIET uitnodigen…!!?

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Emeritus professor Karel van Wolferen (1941) was van 1997 tot 2006 hoogleraar aan de universiteits van Amsterdam. Hij doceerde het val ‘Vergelijking van politieke en economische instituties’, in het bijzonder in Oost-Azië. Inmiddels is hij op 79-jarige leeftijd hoofdredacteurschap opgepakt van het splinternieuwe tijdschrift ‘Gezond Verstand’, waarvan inmiddels het tweede nummer is verschenen. Zie de afbeelding hiernaast.

Nadat Karel van Wolferen in zijn geboorteplaats Rotterdam de middelbare school had afgerond, vertrok hij op 19-jarige leeftijd, in 1960 uit Nederland en reisde twee jaar door het Midden-Oosten, India en Zuid-Oost Azië. In die tijd begon hij met het schrijven van artikelen, die door veel media werden gepubliceerd. In 1962 vestigde hij zich in Japan, waar hij enkele jaren Engels doceerde. Onder andere aan de ‘Waseda Universiteit’ en het ‘Athenée Français. Zijn artikelen verschenen in onder andere The New York Times, Le Monde, Die Zeit en Japanse kranten en opiniebladen.

In 1972 zette hij zijn journalistieke loopbaan voort als NRC-correspondent voor Oost-Azië. In deze hoedanigheid schreef Van Wolferen over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in Japan, India, Thailand, Vietnam, de Filipijnen en Zuid-Korea. Zijn vakkennis en journalistieke kwaliteiten, werden in 1987 beloond met de prijs voor de Nederlandse dagbladjournalistiek. Hij publiceerde diepgravende analyses over de politieke economie van Japan.  In 1989 verscheen zijn The Enigma of Japanese Power, dat algemeen wordt beschouwd als de meest uitvoerige en genuanceerde studie over het hedendaagse Japan.

Het nieuwe tijdschrift ‘Gezond Verstand’ is een journalistiek onafhankelijk blad, werd enkele maanden geleden opgericht (augustus 2020). Het verschijnt elke twee weken in een oplage van 100.000 exemplaren. En zo verslaat Van Wolferen in één klap zijn oude werkgever NRC, dat in zwaar weer verkeerd, doordat het blad nauwelijks of niet meer verkocht wordt. Niet zo vreemd overigens als je ziet wat voor een ongelooflijk valse streken ze -onder het motto journalistiek- menen te mogen uithalen, zoals de schofterige wijze van het aanpakken van Pieter Omtzigt in 2018 (CDA).

Karel van Wolferen wil als hoofdredacteur van dit tijdschrift ‘Gezond Verstand’, een blad aanbieden, voor en aan iedereen die objectief en waarheidsgetrouw geïnformeerd wil worden over wat er gebeurt in de wereld. Een blad met serieuze, kwalitatief hoogstaande journalistiek ter bevordering van een burgerschap met gezond verstand. Wil je meer lezen en/of een video bekijken over de achtergrond van het blad, kijk je HIER op de site, voor een eerder artikel. Of HIER op de site van ‘Gezond Verstand’, waar je je ook kunt abonneren of een los nummer kunt bestellen.

De denigrerende elite, die háár gezond verstand heeft thuisgelaten..??
Waar het ons in dit artikel over gaat, is de idiotie, die tentoongespreid wordt door een zichzelf ‘elite’ wanende groep bestuurders, politici en wetenschappers. Evenals in het debat over ‘complotdenken’ wordt ook nu weer het gezonde verstand verdrongen door allerlei geslepen en denigrerende opmerkingen, specifiek over dit nieuwe tijdschrift in dit geval. Nota bene de minister van Binnenlandse Zaken, oud-Bilderbergbezoeker Kajsa Olongren, noemt het FEIT ‘onvermijdelijk’ dat het blad normaal gewoon te koop is via bijv. AKO/BRUNA (EN DAAR BIJNA UITVERKOCHT IS!!). “Als het dan maar naast de fabeltjeskrant wordt gelegd”, riep deze blond-intelligente minister, bij wijze van kwinkslag kennelijk, er even bij…

In hoeverre speelt het bezoek van toenmalig WETHOUDER van A’dam aan de Bilderbergvergadering mee, in de politieke agenda die deze dame nu voert als Minister van Binnenlandse Zaken ??

Inhoudelijk wordt er opnieuw geen fair spel gespeeld. En voelen ‘The Powers that Be’, waaronder we inmiddels ook heel wat ‘reguliere kranten en media’ dienen te rekenen, zich kennelijk zó bedreigd, door een alternatief geluid via andere media, dat ze dit soort domme uitspraken doen. En waarmee ze eigenlijk alleen maar meer olie op het vuur gooien van de polarisatie. Tot grote onvrede dus van de mensen die het nieuwe tijdschrift massaal aanschaffen..! Wil je een voorbeeld van een interessante discussie horen, die dit aspect behandelt, luister dan naar het gesprek dat Jord Kelder had, in zijn Radio1-show van zaterdag 31 november jl. Klik op de illustratie voor het beluisteren van dit programma, waarin Jord Kelder in gesprek is met o.a. prof. dr. Henri Beunders.

De vraag is dus heel simpel, waarom wordt deze Karel van Wolferen, deze erudiete man, niet simpel uitgenodigd wordt bij talkshows, om over dit nieuwe tijdschrift te spreken. En informatie te delen over de achtergronden en over de ongelooflijke verkoopcijfers, die tevoorschijn komen, bij de diverse verkoopkanalen.. Kijk naar de teneur van dit artikel uit het dagblad van het Noorden, dat kennelijk ook de journalistieke neutrale houding opzij heeft gezet, om haar eigen verkoop kennelijk te beschermen.. Wij kunnen je alleen maar adviseren je EIGEN KOERS te bepalen en je eigen perspectief te ontwikkelen. En neem bij de overwegingen daarin, ajb de feiten mee, van het bashen en monddood maken van mainstream tegengeluiden..! Luister naar Karel van Wolferen in gesprek met Café Weltschmerz, waarin hij spreekt over ‘Gezond Verstand’..!

‘Wie heeft het nog, gezond verstand?’
Karel van Wolferen is na vele afleveringen bij CafeWeltschmerz nu zijn eigen blad gestart, waarvan hij regelmatig zegt: “Gezond Verstand is een soort papieren Café Weltschmerz”. Het eerste nummer van het tijdschrift zorgde zowel bij de nationale media, als in ‘de politiek’ in Den Haag tot veel onrust. Nu blijkt dus, dat Van Wolferen, volledig in de traditie van Pim Fortuyn, Geert Wilders en Thierry Baudet, er zonder argumenten van langs krijgt.
x
Hij spreekt met oprichter en hoofdredacteur van CafeWeltschmerz, Max von Kreyfelt, die van Wolferen omschrijft als ‘oude, wijze en zeldzaam scherpe journalist’. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Zij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Ze zijn onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen. Ken je deze video’s en waardeer je ze? Ondersteun hen dan eens met een donatie via deze link HIER.

 

9 gedachten over “Vooral Van Wolferen NIET uitnodigen…!!?

 1. De vrije val richting fascistische dictatuur blijkt zo schokkend dat veel mensen gedesoriënteerd lijken te reageren op de dagelijkse werkelijkheid.
  Met stomheid geslagen, letterlijk.
  Geen besef hebben van het verlies van de democratie en verlies van de rechtsstaat.
  Blijven hangen in, ‘dat kan toch niet waar zijn’!
  Nachtmerries houden op als je wakker wordt maar dit houd niet op net zoals in 1940 gingen de moffen pas weg nadat ze eruit geschoten werden (door buitenlandse partijen).
  Zuinig op onze vrijheid zijn we dus niet en nooit geweest.
  Om met een waar gezegde uit de gezond verstand-krant te eindigen.
  “Wie slaapt in een democratie wordt wakker in een dictatuur”.

 2. Een krant zonder leugens van een ervaren man met moralen. Uitverkocht bij Bruna tot de volgende Gezond Verstand Krant. Karel bleef zijn hoofd en hart gebruiken, een voorbeeld voor allen; geen zelfmedelijden in donkere tijden, maar moed en vertrouwen in de mensen. Evenveel jaren is die oude duivel Fauci, die weet dat maskertjes longontsteking veroorzaken: http://annavonreitz.com/omg.pdf want hij deed onderzoek, samen met anderen naar de 1918 griepepidemie, toen droegen mensen ook neus/mondkapjes en zo een tekort aan frisse lucht. https://www.nytimes.com/2020/08/03/us/mask-protests-1918.html Heel veel sterkte Karel de Grote en alle medewerkers.

  1. Ik begreep dat sommige verkopers (Bruna) het blad letterlijk ‘onder de toonbank’ leggen en het tevoorschijn toveren, bij navraag of het te koop is. De krampachtigheid maakt dan kennelijk plaats voor commerciële daden en common sense..! De BRUNA/Ako-ketens zijn volgens mij gebaseerd op franchise, hetgeen betekent dat deze eigenaren werken op eigen risico en dus bewust een positie in moeten nemen.. Ipv als ‘filiaalchef’ het ‘maar aan te kijken’..

   Dat verhaal van de Spaanse Griep en het onderzoeken van het gerucht dat het vooral kwam door het testen van vaccins, zou ik wel verder willen beschrijven in een artikel Iemand een idee? Het sluit namelijk naadloos aan op dit artikel, waaruit (zoals keer op keer) blijkt, dat DOOR VACCINATIES juist een uitbraak plaats vindt. (Hetgeen ook genoemd is (uit de buurt blijven van pas-gevaccineerde!) in de bijsluiter bij ALLE vaccins!!).
   https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/bewezen-mazelenvaccinaties-veroorzaken-mazelen/

 3. Hoewel ik het initiatief van Karel van Wolferen (1941) om een nieuw opinieblad ‘Gezond Verstand’ te lanceren buitengewoon waardeer, blijf ik moeite hebben met ’t feit dat Van Wolferen vaag blijft over zijn aanwezigheid bij de Bilderberg-conferentie in 1990 (11 – 13 mei) in het Amerikaanse Glen Cove (Long Island, New York) & o.a. ons toenmalige staatshoofd Trix van Amsberg (1938) was daarbij ook aanwezig. Hij beweert aanwezig te zijn geweest als journalist, maar nergens heb ik een journalistiek product over deze bijeenkomst kunnen ontdekken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.