Advertentie

Waar zijn de Nederlandse journalisten…?


x

x

Waar zijn de Nederlandse journalisten…?

2017 © WantToKnow.nl/be

x

Een bijeenkomst in de Amsterdams ontmoetingscentrum ‘De Balie’ op 29 juni jl., onder de titel ‘Voeren de media ons ten oorlog?’.. 3 Prominente journalisten, ‘senior-journalisten’ kun je ze noemen, namelijk Karel van Wolferen, Stan van Houcke en Willy Van Damme bespreken de rol die de media spelen in het ‘verkopen’ van oorlogen. Zij blikken bijvoorbeeld terug op de manier waarop de oorlog in Irak aan de man is gebracht. En ze bespreken de recente berichtgeving over Rusland, Oekraïne, Syrië en China. Wat blijkt? Veel van de informatie is onvolledig, onwaar en zelfs een grove leugen.. Waarom is dit? Voeren de media ons opnieuw ten oorlog? En zo ja, hoe doen zij dit? Onbewust veelal, als we spreken over journalisten die niet verder KUNNEN kijken dan hun neus lang is. Persberichten van de grote persbureaus halen en die ‘omwerken’ naar een artikel/column voor hun krant, radio-uitzending etc.

Laten we je gewoon weer het voorbeeld geven, van hoe een instituut als het NOS-journaal zich volledig vergallopeerd in de wereldwijde ‘bash-Poeting-acties’ die de media uithalen. Kijk hoe gemanipuleerd dit nieuws op je bord is gekomen. Heb je het nog niet gezien, dan even je stoelriem vast, want de NOS valt hier VOLLEDIG door de mand.

Wat speelt hier?
Op 8 september 2014 is op het journaal van de NOS te zien dat John Sweeney een gerespecteerde journalist van de BBC president Poeting een vraag steld in de wandelgangen. De NOS laat zien en verteld dat Sweeney geen reactie krijgt van Poetin. Daadwerkelijk is het verhaal anders en in de beelden van RT is te zien dat Poetin een dikke 2,5min de tijd neemt voor Sweeney om zijn visie op het conflict toetelichten. De NOS laat hier een sterk staaltje van staatspropaganda zien en is hiermee het zout in onze pap want een beter voorbeeld kunnen wij niet wensen. De NOS heeft overigens alle beelden verwijderd van de site dus bij uitzending gemist zult u niet vinden op 8 september 2014 zowel bij de NOS als de NPO. Niets is wat het lijkt, zoek je eigen waarheid! Geenstijl dikke duim voor jullie!!

De Tweet van ‘de baas van het journaal’, Marcel Gelauff, nadat het Journaal was betrapt op het regelrecht manipuleren van beelden van Vladimire Poetin, de de BBC niet te woord zou willen staan.. ‘Niet handig’...?? Wat is dát nu voor een reactie.. Alsof je betrapt bent…!! Waarom überhaupt het nieuws ZO VERKRACHT weergeven..??!?

Maar wat zijn in hemelsnaam de gevolgen van deze manipulaties en de regelrecht lakse houding van de media..? Uiteraard de goede journalisten uitgezonderd..! Is door hun optreden de kans op een kernoorlog groter dan ooit..? Onder leiding van oud-Elsevier-journalist Eric van de Beek (HIER) spraken 3 journalisten over de stand van zaken in media-land afgelopen 29 juni in ‘De Balie’ in Amsterdam.
De discussieleider stelt de 3 mannen voor en direct bij dit voorstellingsrondje, vraagt journalist Stan van Houcke, de man links, de vraag hoeveel journalisten daadwerkelijk op deze meeting zijn afgekomen.. Terwijl deze meeting is gepromoot via de Nederlandse Vereniging van Journalisten.. Het antwoord is werkelijk onthutsend, om niet te spreken over ‘Hier zakt mijn broek van af’...

Een videoverslag van ca. 2 uur; méér dan de moeite van het kijken waard..!!
Ter informatie, maar zeker een hart onder de riem voor al die mensen die geloven dat de alternatieve media alléén zijn, in hun berichtgeving over ‘complotzaken’.. Over de verkrachtte wereld van het nieuws, het  gemanipuleerde nieuws, het nieuws dat eigenlijk propaganda is, gebracht door jongens en meisjes die zich ‘journalist’ noemen, maar feitelijk de ‘jaren-des-onderscheids’ niet bereikt hebben, noch geleid worden door mensen die dat wél hebben. Kortom: er zit verandering aan te komen, maar dan is het zaak, figuurlijk gesproken, nóg verder te duwen, trekken, slaan en schoppen tegen de bestaande media. Kijk en geniet van deze 4 erudiete mensen:

x

x

* * *

29 gedachten over “Waar zijn de Nederlandse journalisten…?

 1. Natuurlijk zijner wel journalisten met een geweten, en die weten wat hun vak inhoud, in mijn jonge jaren kwam ik wel in het mooie grote café Scheltema, schuin tegen over het Telegraaf café, waar ook ooit D66 werd opgericht, onder veel geschreeuw en bierdrinken, maar ja die journalisten moesten ook leven, van daar, geen commentaar hier op, leuke bijeenkomst, alleen de slot conclusie ontbreekt, maar die is misschien wel te vinden in de bijeenkomst zelf, het is verdomd moeilijk als je aan een marionetten koord hangt om toch nog iets van waarheids bevinding weer te geven, de meeste grote journalisten, of liever gezegt nieuws verspreiders, zou ik niet mijn hand voor in het vuur steken, ooit kennis gemaakt met de leider van het nieuws bureau Vas Diaz, indertijd heel belangrijk zeker voor Europa, maar was op eens verdwenen, ten minste uit mijn leven, maar goed, critiek is altijd de gemakkelijke kant, om het beter te doen, dat is het hete hangijzer, groet Jenne

 2. Ik heb er wel eens over nagedacht hoe je journalisten onafhankelijk kan maken. Is gewoon onmogelijk. Beste is gewoon dat de mensen alle media die in het bezit is van “mediamagnaten” voor 100% als pulp (onzin/troep) te zien. Veranderingen van binnenuit zullen er nooit komen.

  1. Thucydides,

   juist, dat zal nooit niet gebeuren, ik koop geen kranten meer, op het internet zijn er enkele die ik lees, maar niet voor het nieuws, Jenne

 3. Ik ben in ieder geval blij dat er eens een openbaar gesprek werd gevoerd waarbij het voor onwetenden duidelijker wordt hoe t een met t ander te maken heeft, connecting the dots.
  Voor de volgende bijeenkomst graag uitleggen dat t niet alleen om de olie gaat in MO maar vooral om daar ook een central bank in te voeren.
  En bovenal uitleggen dat achter Trump, Poetin ea nog zog iets bestaat als de deepstate.
  Overigens waar ik mij meer zorgen over maak is, naast dit wereld toneelspel, de ontwikkeling van 5G die alles en iedereen aan t internet gaat hangen, otw artficial intelligence … groet freefip

  1. moderator had freeflip moeten zijn, type met 1 vinger sleutelbeen gebroken

  2. Freeflip, moeilijk hé, ’t is waar, in het Franse l’ expression, de apostrophe hangt ergens anders.
   ik heb moeite met de zinsbouw, franse la rose rouge, Nederlands de rode rose, etc.
   Ja artificial intellience, inwezen bestaat dat niet, intelligentie komt uit een levend brein, een menselijk brein, die uniek is, indien juist gebruikt in staat is het hele universum te besturen, Robots kunnen handelingen uitvoeren, maar zonder instructies gaat dit niet, ze kunnen heel complex zijn, maar de mens op de lange duur zal altijd over meer mogelijkheden beschikken, en de natuurlijke evolutie is onoverwinbaar, dus Freeflip no problemos, groet Jenne

 4. De mainstreammedia (NOS,RTL enz)zijn niets anders dan de spreekbuis van de politiek wat weer onder controle van bedrijven en banken lijkt te staan.
  Wanneer een journalist of journaliste berichten naar buiten brengt (als dat door mensen als Marcel Gelauff niet verhinderd wordt) die NIET in het belang maar juist tegen de gevestigde orde ingaat dan bestaat de mogelijkheid dat er ontslag volgt of dat men deze persoon niet meer te woord wil staan.
  Wie het boek van Janneke Monshouwer heeft gelezen (ander nieuws) of het boek Gekochte journalisten van Udo Ulfkotte weet dat er ook journalisten zijn die liegen en bedriegen voor gunsten en gaven in hun eigen belang.Deze lieden kunnen en moeten verantwoordelijk gehouden worden voor veel ellende wat vaak gepaard gaat met bloed vergieten.Omdat echt nieuws wat ertoe doet steeds minder door de mainstreammedia wordt bericht vervallen ze in regionale onzin verhalen zo brachten ze vorige week het nieuws dat koeien langer en meer buiten zouden staan en vergeleken met het jaar ervoor ging het om 300 koeien meer maar het zou een positief effect op de melkprijs hebben.Vroeger gaven ze over grote ongelukken bericht en dat was het nu blijven ze dagen achter elkaar berichten over bv een ongeluk met een trein midden in een polder.Toen de VS Irak binnenviel was er bijna dagelijks bericht over de vooruitgang van de VS terwijl we nu maar heel weinig bericht over de strijd in Syrie krijgen en dan ook nog vaak eenzijdig en gekleurd.Kennelijk begrijpen ze bij de mainstreammedia niet dat steeds meer mensen hun lulverhalen door hebben en op langere termijn zullen ze zichzelf buitenspel zetten waardoor ze mogelijk hun baan zullen verliezen.

 5. Ja de media is verrot, en corrupt, hoe kan een Mohammadaan, en dan ook nog een hele gevaarlijke burgemeester van een middelgrote stad worden, een pseudo PVDA er die partij bestaat niet meer, dus worden er leuke posten gezocht voor deze onbewame mensen, de partij van slappe Joden en haatpredikende Moslims, gvd wat een klere zooi op zijn Amsterdams !
  Jenne

  1. Zo persoonlijk hoeft niet. Maar ben principieel tegen mensen in het NL bestuur die een dubbele nationaliteit bezitten. Sowieso, moet die dubbele nationaliteit NU afgeschaft worden. Je bent NL´er en doet 100% mee of je bent het niet. Dus of het NL paspoort of het andere paspoort inleveren.
   Die verdragen met Turkije en Marokko zo snel mogelijk opzeggen. En iedereen met dubbele nationaliteit mag kiezen bij volgende paspoort verlenging.

  2. Freeflip, nou en waar heb ik het dan over, het is de media die de boel inleidt, en dan met kromme verhalen afdekt, als je eens wist hoe groot hun invloed nu nog is op de gewone man zijn denken, ze zijn echt nog niet wakker, Jenne

  3. hier is onze burgemeester een vrouw die haar mannetje staat en ze is ook nog eens geboren en getogen hier, heeft maar 1 paspoort wat zo hoort bij die functie! ze doet het goed en ben er trots op om inwoner te zijn van een gemeente waar de burgemeester de daad werkelijk bij het woord voegen kan !
   1 in rotterdam is genoeg, genoeg is genoeg!

 6. Willy Van Damme heeft ook een blog :
  https://willyvandamme.wordpress.com/2017/06/26/mediadebat/
  Men dient zich dan ook geen illusies te maken over de MSM. Deze zijn volledig onder controle van de machten achter de NWO.Het gaat hier trouwens niet meer over de media.. maar wel over indoctrinatie machines die een nooit gezien psychologische oorlogsvoering en intellectuele terreur uitoefenen in dienst van de NWO. De selectie van de journalisten gebeurt in functie van de geschiktheid om deel uit te maken van deze media oorlogsmachine. De journalisten die er uiteindelijk van deel uitmaken doen dit dan ook uit volle overtuiging en desnoods gratis. Ze weten echter maar al te goed wat er om gaat in de wereld…wat hun verraad nog zoveel te erger maakt. Het gaat hier dan ook om psychopathische persoonlijkheden die er een pervers genoegen aan beleven te liegen en te bedriegen.. en de boodschappers met de waarheid te vernietigen.. en op de koop toe iedereen willen dwingen de door hun afgekondigde leugens te herhalen. Dit laatste is namelijk het toppunt van zelfvernedering. Zie in dit verband het boek “1984” van George Orwell. Het doel van een dergelijke psychologische oorlogsmachine is het scheppen van een klimaat van angst(=Feind hört mit…)maar het uiteindelijke doel is de onderdrukte te vernederen en te dwingen tot zelfvernedering. Dit is de natte droom van alle psychopaten. Achter de “leugenpers..” gaat dus heel wat meer schuil.

  1. Een journalist die NIET verbannen of vermoord wil worden is gewoon een LAFAARD en propagandist. Voltaire was meerdere keren verbannen uit Frankrijk. Dat is het doel van iedere goede journalist! De rest maken zich druk om de waarde van hun huis en de betalingen van de hypotheek. Ze weten niet dat er straks een mooie Plutonium worl overheen komt die alles waardeloos zal maken. Een wolk mede mogenlijk gemaakt door hun VERRAAD aan hun eigen volk.

   https://twitter.com/zakenpief/status/882697147606552578

  2. SubRosa, zo is het ook, veel meer, en dieper wat hier achter steekt,
   een enorme brain wash industrie, het gebeurt op en in een industreele grote, het is al om vertegenwoordicht, dit impliseerd ook, dit wetende,
   je het naast je neer legt, en verder gaat, met de echte feiten en gebeurtenissen, Jenne

 7. Echt de meeste Journalisten zijn gewoon schorum, kijk hoe ze die jonge mensen noemen, die protesteren tegen deze rot wereld, relschoppers, chaoten, en de rest staat er bij, of liever gaan op vacantie, van geleend geld, voor mij zijn dat de echte chaoten, Jenne

  1. Precies! Je moet zelf op onderzoek uit gaan en zelf alles afwegen. Ik rolde toevallig afgelopen week tegen een Mi5 psyops operatie aan. Ik heb hem ontmaskert en als wraak hebben ze mijn Twitter account wereldwijd GEMUTE. Maar ik heb wel duizenden mensen dichter bij de waarheid gebracht. De strijd gaat door!

   https://twitter.com/zakenpief/status/884836635703209984

   P.S. Mijn eigen account tweets zichtbaar. Maar al mijn berichten onzichtbaar behalve voor mensen die mij volgen. Door verschillende webbrowsers te gebruiken had ik het al binnen 5 minuten door. Ik gebruik google chrome om in te loggen met Twitter en FireFox en Inetrnet Explorer om na elk bericht te checken of het wel verschijnt zoals het zou horen te verschijnen.

   Conclusie: de strijd is nog niet voorbij. Men kiest nog steeds elke dag voor de DOOD.

 8. opmerkelijk : afgelopen zondag ( 16 juli 2017 ) rtl4 nieuws met een wederom opstandige meneer erdogan ( ergens heeft ie wel een punt met aanzien naar de kliek in brussel en kornuiten en de misleiding van de EU om ze een vette worst voor te houden en die intrekken als de kwijl uit de bek stroomt!) maar goed.. dat is niet wat ik wilde zeggen, er was in dat journaal een erdogan die de namen frans en Soros aanhaalde, wie oh wie heeft d i t ook gezien !?? Want met de zo vele herhalingen van de journaals was er opeens g e k n i p t in dat stukje en was er niks meer van terug te zien, de npo kruipsels hebben dit helemaal niet laten zien, zeker foutje bij rtl4 door een goede eindredactie ??

 9. paar dagen terug braaf voor de nos 8 uur buis, per ‘nieuws’ itempie bijna voorspellend niet te verdragen tegenwoordig weet ik van te voren, in familiair gezelschap, ik denk laat ik mijn bek houden dit keer, maximum snelheid en verplicht rijbewijs voor de fiets, super boetes in navolging van de us, zie het al jaren aankomen, laat ik mijn bek houden dacht ik, de laatste vrijheid, de fiets, laat ik er niet op in gaan dit keer, lukte aardig totdat, ineens incubator babies in beeld, intern alarm ging piepend af, hangend aan een wrakke diesel generator die elk moment uit elkaar kon vallen, verwijtende woorden richting de president voor het gaas achter het hek van die strook bezet gebied, pardon dacht ik direct, ik dacht dat het hier bezet was, neeh de baas van de gegijzelden was de schuld, arme kindertjes in het ziekenhuis, wat gerust misschien wel echt zal zijn, toch? of mogen we daar zelfs niet meer van uit gaan, kon de programmatische krokodillen tranen gemengd met kunstmatig opgewekte woede voelen bij mijn huiskamergenoten, dacht er het mijne van, had weinig behoefte aan pavlov kwijl mijnerzijds, recht in het reptielen brein op afroep janken schelden en een seconde later is er vvv vrouwen voetbal en moeten we weer juichen, je kent het wel. Gelukkig kwam er nu een verslagje langs op de nieuwskoerier van iemand die het ook gezien had, met plaatsvervangende kromme tenen, van ben ik nou zo gek of zijn zij zo dom, voor het geijkte bokken karretje gespannen, opgeprikt opgespannen vol verwachting klopt ons hart voor de in aantocht zijnde goed nieuws heiland ; https://www.nieuwskoerier.nl/news/158424-nos-journaal-bereikt-absoluut-dieptepunt-met-partijdig-item-over-gaza-palestina vanaf minuut 17 en 40 seconden http://www.gemistvoornmt.nl/aflevering/1111772-nos-journaal-2000-uur-nos-journaal-18-jul-2017

  1. Het valt niet mee af en toe! De mensen missen Carl Sagan, Bobby Fischer, George Carlin, etc. Ik zie een hoop mensen die nadenken die op YouTube schrijven dat ze mensen erg missen. Weinig hoop!

  1. Alle nieuws wordt op den duur ‘nogal oud nieuws’ natuurlijk. Vreemde tekst.. ‘nogal oud nieuws’. Doet dat iets aan de essentie af?

   Waar het om gaat en jij VOLLEDIG aan voorbij gaat, is dat OPZETTELIJK BEELDMATERIAAL WORDT GEMANIPULEERD EN GEPRESENTEERD ALS ECHT. Regelrechte manipulatie dus.
   En wat jij doet? Halve waarheden vertellen in de hoop dat het essentiële deel van de manipulatie buiten zicht blijft..!

   En als jij een verklaring van de NOS weet te staan, kan het zijn toch dat wij dat niet weten. Waarom geef je niet even de link, voor mensen die even door willen klikken en zélf willen zien wat daar dan staat? Of vind je het belangrijker even hier goede sier te maken met je constatering dat WIJ de helft van de waarheid zouden vertellen..? Zoals de waard is, zeg maar.

  2. Guido, ik vind het hartstikke leuk als jij halve waarheden wilt presenteren en blind bent voor de eventuele goede bedoelingen van NOS. Ga hier niet een potje lopen huilen over manipulatie, als jij ZELF degene bent die manipuleert. Met een eenvoudige google zoekopdracht “NOS 8 september 2014 Poetin” vond ik direct de verklaring van de NOS. Die heb ik ook bij mijn eerste bericht gezet, maar kennelijk heb je het gemist. Daarom nog een keer: https://over.nos.nl/nieuws/54/reactie-nos-op-berichtgeving-geenstijl
   Regelrechte manipulatie klopt. Daar ben jij heel goed in.

  3. excuus, de zoekopdracht was “8 september 2014 journaal nos poetin sweeney”

  4. Er worden géén halve waarheden gepresenteerd. Nogmaals. Maar maak ervan wat je wilt, om je vestje schoon te vegen. Als jij vindt dat wij ‘ratje’ Gelauff dienen te citeren, nadat hij eerst de zaak loopt te besodemieteren, ga je gang met je verzoek. Afgewezen! Want het gaat om één simpele vraag, die Gelauff weer niet beantwoord in jouw stukje: Is de NOS NIET MOEDWIILLIG DE ZAAK AAN HET VERDRAAIEN..?
   (of doen ze ‘gewoon’ wat jij ook gewend bent te doen wellicht)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.