Advertentie

Zo werkt de hersenspoeling van het NOS-journaal..!!


x

x

Zo werkt de hersenspoeling van het NOS-journaal..!!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

We weten allemaal dat de NOS-journaalredactie ondergeschikt is gemaakt aan de staatspropagandabehoefte van de Nederlandse Staat. In ieder geval geldt daar, op redacties en bij journalisten, het spreekwoord dat ‘wiens brood men eet, diens woord men spreekt’. Met andere woorden: hoe integer je ook probeert te zijn, het is duidelijk dat het hebben van een hypotheek, dit je onafhankelijkheid zeer kwetsbaar maakt..! Als ‘de baas van het journaal’, of met naam en toenaam, hoofdredacteur Marcel Gelauf, wil dat je binnen een bepaald kader journalistiek bedrijft, dan heb je dat maar te doen. Een sterke man of vrouw, die dan daar tegenin durft te gaan.

Maar ook de plaats van een topic in het journaal, wordt bepaald door de hoofdredacteur. Of een item metéén wordt getoond, als hoofdonderwerp, aan het begin van het journaal bijvoorbeeld. Want dat is immers toch het ‘grootste nieuws’ van die dag.. En juist daarover gaat de column van Nausicaa Marbe, die we je hieronder tonen.In hoeverre journalisten/redacteuren op de hoogte zijn van deze infiltratie en regelrechte sabotage van het onafhankelijke journalistieke werk, is de vraag.

Wij melden hier op de site al eens, hoe Poetin kennelijk keer op keer gebashed diende te worden, binnen het -naar onze mening- bestaande internationale-Putin-bash-programma. Want de manier waarop het NOS-journaal destijd een VOLLEDIG 180°-GEDRAAID BEELD gaf, van een kort interview dat John Sweeney, een gerespecteerde journalist van de BBC,  had met president Poetin. Op 8 september 2014 was op het NOS-journaal van de NOS te zien, dat Poetin een vraag wordt gesteld in de wandelgangen. De NOS laat zien en verteld dat Sweeney geen reactie krijgt van Poetin. Onze collega’s van GeenStijl kwamen achter deze manipulatie en brachten het ‘nieuws’ op hun site; kijk zelf:

FEITELIJK is het verhaal dus TOTAAL anders dan wat dhr. Gelauff zijn (beeld-)redactie kennelijk opgedragen heeft te monteren. Poetin keert terug naar de BBC-journalist en neemt vervolgens ruim 2,5 minuut de tijd voor deze Sweeney, om zijn visie op het conflict in Oost-Oekraïne en het neerhalen van de MH17 toe te lichten. De NOS toont hier dus een sterk staaltje staatspropaganda rondom de MH17. Een dossier waar we toch al bij voorbaat van de schuld van de Russen dienden uit te gaan, nietwaar..?

Wist je overigens dat de NOS alle beelden heeft verwijderd van haar site??
Ook bij ‘Uitzending gemist’ zul je niks vinden op 8 september 2014, noch bij de NOS als bij de NPO. Wanneer je de diepgang van dit verhaal tot je laat doordringen, inclusief het ‘verwijderde bewijs’, dan begrijp je wat voor manipulaties áchter het ‘onafhankelijke NOS-journaal’ schuil gaan..En tot slot..  Wat was de reactie van Marcel Gelauf, toen alles uitkwam..? Kijk op dit Twitterbericht van hem, van 9 september 2014, als je het tenminste aandurft om je veters uit je schoenen te laten springen..

De Tweet van de baas van het journaal, Marcel Gelauff, nadat het Journaal was betrapt op het regelrecht manipuleren van beelden van Vladimire Poetin, de de BBC niet te woord zou willen staan.. ‘Niet handig’…?? Wat is dát nu voor een reactie.. Alsof je betrapt bent…!! Het is regelrechte MANIPULATIE..

We zijn inmiddels bij het NOS-journaal van afgelopen woensdag 26 september aangeland. Het 8-uur journaal van de NOS, opent met een tranentrekkend verhaal over de idee, dat feitelijk meer jongeren zouden moeten nadenken over orgaandonatie. Er was feitelijk geen reden om dit topic boven aan de lijst van actualiteiten te zetten, hoe intens ook de feitelijke boodschap. Waar het ons om gaat, is de MANIER WAAROP dit topic onder de neus wordt gewreven van bijna 2 miljoen Nederlanders. Kijk naar de kijkcijfers van die dag:

Enfin, we laten graag de columniste van De Telegraaf, Nausicaa Marbe, jou haar verhaal laten vertellen. Dat doet ze in de column die ze op de donderdag erna (27/9) op de site van de Telegraaf (©) plaatste. Trek je eigen conclusies..! Mocht je méér willen lezen over de manier waarop wij keihard worden gemanipuleerd door overheden via (voorheen) gerespecteerde media, dan kun je hier op de site nog enkele artikelen vinden; HIER en/of HIER bijvoorbeeld.

Wij citeren deze column van Nausicaa Marbe graag als volgt:

7 gedachten over “Zo werkt de hersenspoeling van het NOS-journaal..!!

 1. Prima natuurlijk dat de Telegraaf dit opmerkt, dat ze (tenminste deze columniste) blijkbaar toch weten wat nepnieuws en propaganda is, iets waar ze zelf ook jarenlang schuldig aan zijn.

  Ik zou zeggen: “Kijk ook eens achterom Telegraaf, naar je eigen nepnieuws en beoordeel voor de verandering nu eens met gebruikmaking van ‘gezond verstand’ je gedrukte artikelen over MH-17, of Syrië, of 9/11, of…, nou ja, kijk naar nagenoeg ALLE artikelen die uitsluitend de corrupte politiek dienden en dienen! Wedden dat je opeens gaat beseffen waarom gedurende de afgelopen jaren al die abonnees zijn verdwenen.”

 2. Bijzonder ook dat niemand in onze westerse/Nederlandse media hierover informeert.
  Ik heb gisteren een verslag gezien van een Duits programma ‘Mark Mobil’. Die man is al maanden aan het reizen door Rusland en Oost-Europa. Gisteren zag ik dus dat het Pentagon o.a. in Tiflis/Georgië geheime onderzoeken in laboratoria doet, mensen stiekem als proefkonijnen werden gebruikt…ongelooflijk. Raar genoeg over de ‘rozen revolutie’ zijn we dood gegooid…hierover niets beste NOS…
  Is wel in het Duits maar hij praat niet te snel.
  https://www.youtube.com/watch?v=Wa7wmfCsJ6k
  net vond ik dit artikel…
  https://www.veteranstoday.com/2018/09/12/former-georgian-ministers-urges-trump-to-investigate-experiments-at-lugar-laboratory/

  1. mc, Heel oud nieuws, weet je nog toen de president van Georgia zijn strop das aan het op eten was, ze hebben niet alleen Georgiërs besmet, maar insecten die geen grenzen kennen, Georgië is een oud deel van de Sovjet unie, het grenst aan Rusland, makkelijker kan het niet, zelfde geld voor de Oekraïne !

 3. https://nos.nl/artikel/2256301-mensen-denken-recht-te-hebben-op-een-rijtjeshuis-met-tuin-dat-moet-anders.html
  Het volgende wat ik hier over schrijf zal wel weer als complottheorie of zeer negatief worden beschouwd door velen.
  Nederland maakt deel uit van de EU en een ieder die het boek van Matthias Rath heeft gelezen (De nazi achtergronden van de EU in Brussel) weet hoe de EU met hulp van oud Nazi,s is ontstaan wat de mogelijkheid dat de geschiedenis zich kan gaan herhalen op dezelfde wijze (alleen met modernere middelen) aanwezig is.Denk aan camera toezicht,alles van u weten ze door computers met elkaar te verbinden (vroeger Gestapo),handhavers (vroeger landwachters) inperking van vrijheden en steeds meer toenemende verboden op straffe van (Joden waren in Duitsland toen het doelwit mogelijk zijn zij die het niet met de staat eens zijn de volgende).
  Opvallend is dat bijna alle hoogbouw in de buurt van stations worden gebouwd,wetende dat die in de tweede wereldoorlog ook een grote rol hebben gespeeld bij het afvoeren van mensen naar concentratiekampen zie ik ook daar gelijkenissen.Mensen verspreid over gewone woningen op de grond kunnen in tijden van nood misschien nog vluchten (denk hierbij aan Razzia,s) maar dat is een stuk moeilijker vanuit een flat wat het wel makkelijker maakt om mensen op te pakken.Opvallend zijn ook al jaren de investeringen in het spoor de laatste jaren zoals de verliesgevende Betuwe lijn en andere verbouwingen aan het spoor.Volgens Robin de Ruiter kunnen zelfs interventietroepen snel vanuit Italie naar meerdere grote plaatsen in Europa gebracht worden via het spoor wanneer er bv rellen uitbreken. Ik schrijf niet dat het gebeuren zal maar de gelijkenissen zijn wel erg groot waardoor herhaling mogelijk kan zijn.

 4. https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_in_2018
  Soms worden dingen groter gebracht dan ze in werkelijkheid zijn door de meeste media maar is dat terecht?
  Wanneer men spreekt van bijvoorbeeld N-Korea en de VS leven weer meer op gespannen voet dan lijkt dat groot en dat alle inwoners van beide landen achter hun leiders zouden staan.
  In de VS is dat aantoonbaar niet juist want een deel is voor de democraten en een ander deel voor de republikeinen dat zou betekenen dat de helft ongeveer Trump of eventueel Clinton zou steunen.Wanneer de VS dan een aanval zou doen en zegt dat heel de VS daar achter staat dan kan dat niet kloppen want dan worden mogelijk de andere mensen die anders zouden hebben gestemd volledig over het hoofd gezien.Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor Nederland en zelfs dat niet omdat het een niet gekozen regering is nu maar een hoofdzakelijk door de VVD samengestelde regering.Welke waarden mogen dan aan “leiders” toebedeeld worden en wie en hoeveel mensen vertegenwoordigen zij echt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.