Advertentie

Donder die DECT-telefoon in de vuilnisbak..!!


Toen ik in een paar jaar geleden DIT artikel uit augustus 2003 las van journalist Daan de Wit, kon ik mijn ogen bijna niet geloven. Hoe is het mogelijk dat dergelijk uitermate schadelijke apparaten, gewoon verkocht mogen worden? Hoe is het mogelijk dat de informatie die ik daar las, niet gewoon bij iedereen bekend IS, én aan iedereen bekend gemaakt MOET worden?

En ten slotte vroeg ik me als bedrijfs-economische geschoolde af, hoe het mogelijk is dat dit apparaat niet door de industrie zélf op de kortst mogelijke termijn van de markt wordt gehaald. Immers, de claims van hersentumorslachtoffers, zullen binnen enkele jaren niet te overzien zijn, zo lijkt de simpele verwachting, wanneer je 1 + 1 optelt..!

Indien je jezelf eens goed wilt informeren over de ongelooflijke dosis straling die je elke dag -bijna letterlijk- voor je kiezen krijgt, en vooral wát je daartegen kunt doen, dan raad ik je aan het genoemde artikel van Daan de Wit eens goed te lezen. En heb je nog zo’n DECT staan, donder hem dan gewoon in de vuilnisbak! Want de straling van een DECT-telefoon IN je huis, komt overeen met de straling van een grote telefoonmast NAAST je huis..!

De gewoonste zaak van de wereld..??!

En heb je kinderen rondlopen, dan is het gebruik van een DECT-telefoon bijna crimineel te noemen. Gewoon vanuit het feit dat de ouders zich NIET voldoende informeren of geïnformeerd hebben over de gevaren van draadloze apparatuur voor kwetsbare groepen.

Alle beetjes helpen om jezelf zoveel als mogelijk te vrijwaren tegen de nog steeds cumulerende hoeveelheid straling. Van draadloos computergebruik (het liefst de laptop op schoot!!) tot UMTS-mobiele-telefoonapparatuur en van draadloze spelletjescomputers tot draadloos HiFi, het is allemaal cumulatief. En natuurlijk niet te vergeten: het steeds intenser gebruik van al deze apparatuur..!
En je buren? Die doen natuurlijk gezellig mee, zodat jouw en hun sores op dit vlak nog eens extra helpt met het stapelen van straling.. Stop ermee..!

Want laten we daar ook heel duidelijk in zijn: het kan op dit moment al best zijn, dat je al tijden een onverklaarbare vermoeidheid bij je draagt, dat je kinderen in huis als idioten blijven rondrennen en uiterst onrustig gedrag vertonen. Het kunnen allemaal gevolgen zijn van electrosmog..!!

* * *

Het onderbelichte aspect van draadloze huistelefoons.

© Luuk van Dinter / Stralingsvrij Nederland

Z

Luuk van Dinter, bestuurslid van ‘Stralingsvrij Nederland’.

Dit artikel is het laatste in de reeks dat verscheen in het digitale (gratis) tijdschrift ‘De Hoogste Tijd’, omdat hiermee de belangrijkste argeloos gebruikte draadloze toepassingen benoemd zijn. (download HIER het laatste nummer van dit tijdschrift en abonneer jezelf!!)

Over mobieltjes, en vooral over de nieuwste UMTS mobieltjes, zoals de I-Phone en diverse luxe elektronische agenda’s (PDA’s), is al zo vreselijk veel alarmerends geschreven, dat een herhaling hier onnodig is.

Op velerlei verzoek zal ik binnenkort wèl iets meer ingaan op de mogelijkheden om jezelf tegen al dat draadloos geweld te beschermen, als je zelf daaraan geen deel neemt, maar wel de gevolgen draagt van burgers, die wel zo nodig…… (Binnenkort ook hier op WantToKnow.nl)

Draadloze huistelefoons werken anno 2010 allemaal volgens het DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) protocol. Een industriële standaard, waarbij alleen technische aspecten centraal gestaan hebben. Vandaar dat, net als bij WiFi, er amper tot geen aandacht geweest is voor stralingsschade. Dat begint heel langzaam te veranderen onder druk van de publieke opinie, waarover later meer.

Op rommelmarkten en in kringloopwinkels is het nog wel mogelijk oudere modellen te krijgen, die nog werken volgens het analoge principe; deze toestellen hebben een veel kleiner bereik (pakweg 10-20 meter) en halen vaak de zolder of de tuin niet, maar bieden in ieder geval wel wat bewegingsruimte.

DECT telefoons hebben als grootste nadeel dat zij 24 uur per dag “stralen” tussen het basisstation en de handset(s). Ook als zij niet in gebruik zijn en ook als de set op het station staat. Daarnaast is het zendvermogen hoog. Logisch, want in de kelder, op zolder en achterin de tuin wil de fabrikant ook een werkend toestel leveren.

Op voorlichtingsdagen van burgers, die protesteren tegen de bouw van een (UMTS) zendmast in hun woonomgeving, laat ik vaak met een stralingsmeter zien en horen, dat de DECT telefoon, die bij heel veel van die bezwaar makende burgers thuis staat, veel meer straling afgeeft dan die 40 meter hoge mast buiten ergensop een centrale plek. Dat verbaast de mensen wel.

En op mijn beurt verbaast het mij dan weer, dat desondanks er nog steeds bezwaar gemaakt wordt tegen die zendmast buiten, maar dat de DECT telefoon in huis niet weg mag, want…….. Zoals ik al schreef, heeft de publieke opinie fabrikanten ertoe gebracht om met “stralingsarme” DECT-telefoons op de markt te komen. Deze “stralen” alleen nog maar, als ze daadwerkelijk gebruikt worden. Iknoem het even voor de volledigheid van dit artikel; er is genoeg over te vinden door in een zoekmachine –stralingsarme DECT- in te toetsen.

Het moge de lezer duidelijk zijn, dat men bij gebruik nog steeds “de volle laag” krijgt en dat ik niet overdrijf bij mijn veronderstelling dat er bepaalde (jonge) gebruikers zijn, die heel wat afbellen.

En toch is de oplossing heel simpel; een toestel aan een draadje met een verlengsnoer; dan kan er gewoon van kamer naar keuken gewandeld worden onder het praten. Of een plekje gekozen worden, languit op de bank. Raakt ook al die draad niet in de knoop…. Toch?

Luuk van Dinter,

bestuurslid en juridisch adviseur

Stralingsarm Nederland’

~~~~~~~~~~~~~~

Een nieuwsbericht van de Vlaamse televisie, rapporteert over een congres over de mogelijke schade van mobiele telefonie. Wat vooral opvalt is dat NIEMAND het uitsluit, dat electrosmog in het algemeen, en mobiele telefonie in het bijzonder, gevaarlijk zijn voor onze gezondheid. Anders gezegd: we zijn gewoon met z’n allen met één groot experiment bezig. Een soort Russisch roulette met draadloze telefonie.


~~~~~~~~~~~~~~

voor meer informatie over electrosmog en draadloze telefonie/computergebruik etc. kijk je bijvoorbeeld op deze sites:

– Daan de Wit over electrosmog HIER

– Prima site van woonbioloog Charles Claessens: Milieuziektes.nl  HIER (en HIER een .pdf over DECT-telefoons)

– Stralingsrisicos.nl HIER

– stopUMTS.nl  HIER

en kijk voor een uitermate goed gedocumenteerde Zembla-uitzending, HIER in 5 delen op YouTube. (45 minuten die je leven kunnen veranderen!)

33 gedachten over “Donder die DECT-telefoon in de vuilnisbak..!!

 1. Luister naar dit interview met Barrie Trower, gepensioneerd Brits militair microgolf specialist:
  -In Frankrijk wordt € 174.000.000,- geïnvesteerd in het vervangen van WiFi op scholen door vaste bedrading vanwege deze gezondheidsrisico’s voor de kinderen.
  Hier roepen overheden dat er niets aan de hand is.
  – Straling is verantwoordelijk voor de massale bijensterfte, met niet in geld uit te drukken gevolgen voor de wereldvoedselvoorziening
  – De eicellen van jonge meisjes kunnen worden aangetast door WiFi.
  Nageslacht? Welk nageslacht?

  http://www.pod702.co.za/podcast/bestofjenny/20100419JCWBEST.mp3

  Zie ook: http://sandalfon.groningen.org/

  1. Tijdens het schrijven van het artikel hierboven, kwam ik ook een onderzoek tegen, waarbij significante cijfers naar boven kwamen, van onvruchtbare zaadcellen bij mannen, in relatie tot het gebruik van mobiele telefoons..
   Maar, zoals één van de ondezoekers opmerkte: “Hoe het mogelijk is dat zaadcelproductie, kwalitatief lager is, bij mannen, die intensief mobiel bellen, is het de vraag, hoe het kan dat de straling van nabij het oor, het gebied in de lies bereikt”…
   Volgens hoeft deze Willie Wortel slechts even in zijn broekzakken te voelen, waar hij zijn gsm heeft opgeborgen..! Links of rechts.. Ervaringstechnisch denk ik dan 85% van de mannen zijn mobiel-bij-zijn-piel draagt.

   Ohja, laat ik nog even Jan van Dijk noemen, uitermate erudiete kennis. Hij heeft deze site: http://www.ohm-electrocare.nl/ (Laat je huis eens doormeten, incl. je DECT!)

 2. Bla bla bla bla bla
  er is nog niks bewezen over mogelijke schadelijke gevolgen
  dit is een typisch aluhoedjes verschijnsel niks meer niks minder
  van af de jaren 80 ? word er al mobiel gebeld in nl en staan overal masten eerst nmt daar na gsm enz enz het principe is steeds het zelfde.
  en nu ? waar zijn de hersentumoren ? of de afgevallen oren ?

  1. Zo te lezen Gait, zijn jouw hersenen al aardig aangetast.
   Ga in ieder geval flink door met Decten en GSMen, wie weet zie ook jij dan het licht…..

  2. fijn man
   vredelievend van je ?
   is dit nou een reactie die je van de vriendelijke medemens die de dualiteit heeft afgedaan ?

   of is dit een reactie van de zwevert die donders goed weet dat hij maar wat zwamt.

 3. Heeft zo’n GSM op zak toch een voordeel, hoeven vrouwen niet meer aan de pil en/of een pijnloze sterilisatie zonder ingreep en nog goedkoper ook. Dus mannen……
  Ik draag ook zo’n ding op zak, ben al “gestielisiviteerd”, mnaar voel toch iets aan de linker bal daar waar ik mijn mobieltje op zak heb en dat terwijl er een of ander plakkertje in zit om straling te reduceren.

  1. voor de mede lezer ! ik zou er niet op gokken dat je door de telefoon geen kinderen meer krijgt , dus gewoon een jasje om ok ! beschermt ook tegen andere naregeit ha ha .

   mare pjotr , zo,n sticker helpt niet om straling te reduceren, het helpt trouwens wel om het volume van je pjotermonee te reduceren Ha ha !

  2. Heb hier zo’n Iphone geval, als ik in blaat krijg ik altijd de schaapskooi aan de lijn…

  1. ik heb pas ook een set weggegooid, (vervangen voor een nieuwe)

   en trouwens heeft guidje ook een mobiel ik had hem pas nog gebeld

  2. Denk dat zijn telnummer nog steeds op je oude mobieltje staat Gait, ja dat schiet dan ook weinig op.

   De koffie zwart was tenminste lekkerder dan zijn mobiele popkorn apparaat.

 4. DE redding is/was al binnen handbereik mensen, dus weggooien is nergens voor nodig:

  http://www.aquariuswholism.nl/nl/versterk-je-energiebalans/gsm-umts-dect-telefoon.html

  quote:
  Portaliet neutraliseert straling mobiele telefoon

  Portaliet is een klein koperen muntje dat is voorzien van hoge transformerende frequenties. Het is eenvoudig aan te brengen met behulp van een plakfolie. Eenmaal bevestigd blijft het onbeperkt werkzaam.

  Door de kwaliteit van de straling zo te veranderen dat deze in resonantie komt met het natuurlijke, organische energieveld van de mens, is het mogelijk om de schadelijke invloed te neutraliseren zonder de werking van het apparaat te verminderen. Het kost het lichaam eenvoudigweg geen moeite meer om met deze velden om te gaan. Dit is het werkingsprincipe van Portaliet.

  Portaliet kan worden gebruikt voor het neutraliseren van:

  •Mobiele telefoons (GSM, UMTS)
  •DECT telefoons
  •Babyfoons
  •Laptops
  •Netbooks
  •eReaders
  •Tablet PC’s, iPad
  •Desktop computers
  •Tv’s
  •wifi-routers
  •en allerlei andere apparaten die draadloos werken of verbonden zijn met media-netwerken.

  Èn wetenschappelijk bewezen, dus wat wil je nog meer voor € 18.50?!:
  De werking van Portaliet is o.a. aangetoond met behulp van bio-resonatie apparatuur. Hierbij worden de meridianen doorgemeten en bepaald of deze in balans zijn, gestressed zijn of juist verzwakt zijn. Uit de vele tientallen tests die hiermee zijn gedaan bleek dat Portaliet de verzwakkende invloed van de mobiele telefoon opheft.

  Het lijkt mij met name DE oplossing voor de heren die zich bezorgd maken over hun piemeledokus. Niettemin zou ik linksdragenden willen adviseren om het mobieltje in de rechterbroekzak te doen (uiteraard andersom bij rechtsdragend), en vervolgens in de lege zak elke dag een vers knoflookteentje te stoppen voor alle zekerheid. Geen vieze zakdoek ofzo erbij, want dan werkt het niet.

 5. Ik ben er over het algemeen wél van overtuigd dat een GSM (mobiele telefoon electrosmog kan veroorzaken wat mede door straling komt, maar overal is straling om ons heen. Ik heb zelf o.a nooit een goed gevoel gehad bij een mobiele telefoon, zelden neem ik hem mee, of gebruik hem nauwelijks, mensen die dagelijks alleen maar met een mobieltje bellen zouden inderdaad al aangetast zijn, zoals Pjotr ook al aangeeft. M’n mobiel gebruik ik alleen zo nu en dan voor een SMS naar iemand toe, zelf heb ik ook steeds meer last van de computer waar ik dus ook niet direct meer uren achtereenvolgend kan zitten. Zo ben ik er ook van overtuigd dat de straling veel meer lichamelijke klachten kan veroorzaken en meer schade toe brengt dan wij met z’n allen doen denken.

  1. Jazeker wel, de zogenaamde ECO-dects. Varianten die alleen maar ‘stralen’ wanneer je daadwerkelijk gaat bellen en dus de telefoon van het basisstation (die normaal altijd zoekt en zendt) haalt…

  2. ok dus dat is dan schijnbaar veiliger ? je houd die eco dect toch ook aan je hooft met bellen ? en trouwens mocht het schadelijk zijn ik ben meestal buiten.

  3. co-Dect toch geen goed alternatief?
   StopUMTS ontving de volgende reactie over Eco/Bio-Dect toestellen. We hebben het zelf nog niet kunnen controleren:
   Een Bio-dect vind ik beslist niet verantwoord en weiger daar geld aan te verdienen. Het blijft een dect die even hard straalt als een normale dect. Ik heb een aantal van die Bio-dects doorgemeten met verantwoorde Gigahertz apparatuur en ze verschillen geen van allen van normale dects. Als het goed is gaat de 24-7 straling na 2 minuten eraf als je hem op het basisstation legt. Dat blijkt bij meting niet altijd de waarheid, sommige stralen gewoon door met een gemiddelde van 3000 uW/M2. De naam Bio is door de gewiekste fabrikanten ook bewust gekozen en niet de naam stralingsarm want dat zijn ze niet.

   http://www.stopumts.nl/doc.php/Veel%20gestelde%20vragen/99/redir

   trouwens denk ik zelf dat het zwaar mee valt met de schadelijk heid van die techniek maar zo als geschreven zal de tijd het leren !!

  4. Dus daarom vast bellen, is alleen gevaarlijk wanneer je over het ouderwetse snoer struikelt. Wel zo bio.

   Overigens zijn er bergen bewijs voor schadelijke gevolgen (neuro-toxisch, kankerverwekkend, immuunsysteem verstorend, DNA schade berokkenend, etc) van draadloos internet, dects, wifi, magnetron, etc. Ook niet vreemd als je beseft dat de ware cellulaire regulatie en communicatieprocessen elektrisch, magnetisch en elektromagnetisch zijn…

  5. We kunnen het ook weer eens houden bij de oude Postduif met fluitje of SD-kaartje en anders weer draadje spannen met aan elke uit einde een blikje.

 6. Beste Mensen,
  Mijn naam is Steph, ik heb eerst als hobbyist en later jarenlang onder staatslicentie hoogfrequent radio mogen onderzoeken & testen. Thans ben ik eigenaar van een onderneming in de radiotechniek. Zonder mijn verhaal te lang te willen maken wil ik vragen om nuance in dit soort DECT zaken in te bouwen. GSM toestellen, met name de laatste versies hebben 100 tot 200 x het vermogen van een DECT toestel, dat maakt de aandacht voor de DECT mijns inziens zwaar over de top, omdat standaard signalen dagelijks ongemerkt veel harder binnenkomen dan de 10 mw van DECT. Overigens ben ik zeker op de hoogte tov de status van mainstream media en andere wereldwijde duistere zaken maar als voormalig onderzoeker (ik kan het weten) vind ik dat als ik het er niet mee eens ben ook de andere kant van het verhaal belicht mag worden. Ondertussen bagataliseer ik de gevaren van straling niet en adviseer met name kinderen NIET met een gsm te bellen, vanzelfsprekend ben ik bereid om met de redactie in discussie te gaan over de uitkomsten van mijn onderzoek. email adres bij redactie bekend.
  Met vriendelijke groeten,

  1. Steph
   het is de modulatie die het doet. Digitaal=foute boel.De veldsterkte maakt niet altijd wat uit. Althans,zo denk ik er over. Groet.Abel

 7. In onze praktijk merken wij dagelijks dat mensen gewoon het bewustzijn nog niet hebben dat straling schadelijk kan zijn.
  Want straling hoor je niet, zie je niet, proef je niet en ruik je niet.
  Door te meten weet je wat de belasting is en hoe dit zijn uitwerking heeft in ons lichaam. Door dit inzichtelijk te maken verruim je het bewustzijn bij mensen.
  Onze praktijk is zo goed als stralinsvrij en toch gebruiken wij allerhande apparatuur.
  Wij zien het daarom als onze passie en missie mensen hierin wakker te maken.

  Rian Bruijne – van Dorst
  Orthomoleculair Geneeskundige/Biofysica

 8. Ik las het stukje van Piet Borst nog eens door op de NRC getiteld ‘Mobielvrees’. Echt ongelofelijk.

  Maar het aardige is dat er dus wel op gereageerd wordt. Zo kan een dergelijke column heel fijn aantonen hoe de desinformatie-industrie het niet meer gaat winnen.

  http://weblogs.nrc.nl/wetenschap-columns/2010/01/09/mobielvrees/

  En van mijn kant is het weer een oproep om onderwerpen op deze site te matchen met de dagelijkse werkelijkheid in de MSM en hierop te reageren!

 9. Ik vind de visie van Bert Suik wel interessant die ziet een enorme toename van ziektes in de samenleving. Hij legt een verband tussen het moment dat de mensen hun leren zolen verruilde voor rubberen zolen. Moeder Aarde zendt continu een frequentie uit die ons lichaam voedt. Rubberen zolen heeft van de mens een isolator gemaakt ipv een geleider.
  Via je voeten neem je normaliter deze frequentie op van Moeder Aarde door rubberen zolen bereikt die ons lichaam niet meer. Daarbij in huis met alle elektrische apparaten wifi dect telefoons worden we continu belaagt http://www.youtube.com/watch?v=dD7DbcDgl1I

  1. Je schrikt toch wel even al je iemand die dit soort zaken ziet doen dat hij struikelt over het woord “kunstchlilderen”. Tis niet dat ik vaak ook redelijk wat tikfoutjes maak, dit woord mischien met de nadruk op kunst iets grappigs herkent. Of komt dat ook door de D-charger?!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.