Advertentie

Thierry Baudet: “Ik bén geen dief!”…


x
x

Thierry Baudet: “Ik bén geen dief!”...

2018 © FvD / deze versie © WantToKnow.nl/be
x
“U bent een dief!” ‘Nee dat ben ik niet”. “U bent een dief!” “Nogmaals: dat ben ik niet”. “Dief! Dief! Dief!”

Hoe ongefundeerd de beschuldiging ook is: onvermijdelijk zet zij zich al gauw vast in de harten en hoofden van de toehoorders. Twijfel slaat toe. En dan komen de krantenkoppen: ‘Beschuldigde ontkent een dief te zijn!’ De talkshows organiseren discussietafels. ‘Is de beschuldigde een dief?’ Voor- en tegenstanders worden uitgenodigd. Want de waarheid – die ligt toch altijd in het midden?

Na enige tijd blijft rondom de beschuldigde hoe dan ook ‘een sfeertje’ hangen. Een gevoel van ‘waar rook is, is vuur’. Mensen zullen zich afvragen waar die beschuldigingen toch steeds vandaan komen. ‘Dat wordt toch niet zomaar geroepen?’ Binnen de kortste keren kan men onomwonden schrijven dat je ‘meermaals van diefstal werd beschuldigd’ en dat je in elk geval ‘niet onomstreden’ bent.

Journalisten wassen hun handen in onschuld. Zij hebben toch alleen maar aandacht besteed aan ‘de actualiteit’? Dat ze zich nauwelijks richtten op veel serieuzere thema’s – het onderonsje van een politicus met Oekraïense oligarchen, een onderhands geschonken penthouse, mislukt beleid in Amsterdam – niemand zal het ze euvel duiden omdat daarover minder ‘maatschappelijke commotie’ ontstond (precies doordat die journalisten daaraan nauwelijks aandacht besteedden). Zo houden gevestigde partijen en gevestigde media elkaar in stand.

Het is een bekende strategie.
Demonisering: een zodanige stapeling van ongefundeerde verwijten dat iemand uiteindelijk buiten de orde wordt gedrukt. Een zodanige focus op bepaalde kwesties – hoe klein en onbelangrijk misschien ook – dat ze vanzelf groot en dreigend boven de markt gaan hangen. En men dan verbaasd kan uitroepen: ‘Waarom is de beschuldigde toch zo geobsedeerd door het thema diefstal? Waarom begint hij steeds over het stelen van spullen?’ (Terwijl je dat helemaal niet doet – je verdedigt je slechts omdat anderen er voortdurend over beginnen!).

Smalend wordt het gadegeslagen door de gevestigde spelers. Het is een beproefd recept, dat slechts weinig politieke nieuwkomers overleven. En het is precies deze sluipmoord – met voorbedachten rade – die D66-leider Alexander Pechtold in het kielzog van minister Kajsa Ollongren nu op Forum voor Democratie probeert te plegen met zijn spervuur van eindeloze ‘racisme’-beschuldigingen aan mijn adres.

We zagen het bij talloze andere democratische vernieuwingsbewegingen. Wie staat voor gecontroleerde immigratie, voor herstel van de soevereiniteit, voor échte invloed van de bevolking, wordt murw gebeukt door ongefundeerde beschuldigingen die ad nauseam worden herhaald en gretig worden opgepikt in de mainstream media. ‘Xenofoob’, ‘populist’, ‘racist’, ‘haatzaaier’, ‘tweedracht brenger’, ‘rattenvanger’: het zijn steeds weer dezelfde woorden die niets anders beogen dan het bespelen van de onderbuik van het publiek – precies de onderbuik die deze zelfbenoemde moraalridders zo zeggen te verafschuwen. Precies de onderbuik die zij met hun ‘redelijkheid’ willen temmen.

En wij zijn er helemaal klaar mee..
Wij willen het hebben over de inhoud van onze plannen. Over de reële problemen die mensen in Nederland dagelijks ervaren. Het verslechterende onderwijs, de onveiligheid op straat, de bureaucratie in de zorg. MKB-ers en ZZP-ers die worden dwarsgezeten door een regelzieke overheid. De massale immigratie uit Islamitische landen die de afgelopen decennia onze cultuur, onze verzorgingsstaat en onze gemoedsrust onder grote druk heeft gezet. De Europese Unie, die ons geld, onze vrijheid en onze democratie bedreigt.

Niets willen wij te maken hebben met racisme, discriminatie en andere vormen van uitsluiting. Integendeel: we willen samen met zoveel mogelijk medestanders nadenken over oplossingen voor de problemen waar we voor staan. Iedereen die Nederland wil versterken is daarbij welkom en iedereen heeft precies dezelfde rechten.

Maar dat gesprek wil Pechtold blijkbaar niet voeren.
Afgelopen zondag maakte hij bij WNL voor de zoveelste keer duidelijk dat hij slechts wil demoniseren. Met kreten wil strooien. Flauwe one liners wil inzetten om een sfeertje te scheppen.
Nu wil Pechtold komende vrijdag met mij op Radio1 discussiëren over de stelling: ‘Voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten”. Het is een stelling waar ik het direct voor de volle honderd procent mee eens ben. Een stelling waarmee het FVD partijprogramma in volkomen overeenstemming is.

Een stelling die op geen enkele manier uitnodigt tot een serieuze, inhoudelijke gedachtewisseling maar slechts bedoeld is om tot in den treure met uit de context gehaalde citaten van jaren geleden allerlei idiote verwijten en verdachtmakingen te uiten – om steeds maar weer met het beschuldigende vingertje te gaan roepen: ‘U bent een dief! Een dief! Een dief!’

Ik bedank daarvoor. Ik gun Pechtold de volledige air time die voor dat ‘debat’ was gereserveerd om zijn hatelijkheden jegens mij en jegens FVD te spuien. De smalende, handenwringende journalisten moeten er dan maar van maken wat ze willen. Maar ik ga er niet langer in mee. Ik ga me niet voortdurend in het verdachtenbankje laten drukken en ik ga de media niet voortdurend de kans geven daar dan weer ‘ophef’ in te zien en schreeuwerig te melden dat ‘Baudet fel heeft gereageerd op beschuldigingen’.

Nee. Wij nemen nogmaals – voor de zoveelste keer – afstand van alle vormen van racisme en discriminatie. Niets daarover staat in ons partijprogramma, niets van dien aard hebben wij ooit voorgesteld in de Tweede Kamer, niets van dat alles zullen wij ooit verdedigen. Voor een inhoudelijk debat over onze plannen met Nederland staan we altijd open. Ook de komende weken gaan we weer volop de zalen in om met kiezers het gesprek te voeren over wat anders kan en moet.

Maar tegen de holle kreten van Pechtold, de doorzichtige demonisering en vooral: de haatzaaierij richting mijzelf en FVD gaan we ons niet langer eindeloos verdedigen. Het is tijd dat Alexander Pechtold bij zinnen komt. Tot die tijd heeft het voeren van een ‘debat’ geen enkele zin.

Thierry Baudet

6 maart 2018

14 gedachten over “Thierry Baudet: “Ik bén geen dief!”…

 1. Als iemand of een politieke partij van diefstal beschuldigd moet/mag worden dan kies ik voor D 66 zelf want door overtreding van artikel 11 uit de grondwet heeft D 66 iedereen het recht op zelfbeschikking ontnomen door iedereen te verplichten een keuze te maken betreffende wel of geen donor te worden.Deze partij van de dood kiest niet voor fatsoenlijke oplossingen maar werken liever aan euthenasie programma,s mee want och ouderen kosten alleen maar geld toch?
  Vandaag bleek dat er een toename is van mensen die niet verder willen leven en dan is een pilletje of medicatie in plaats van deze mensen te helpen een oplossing toch?Eerst werd er flink bezuinigd en moesten ouderen in hun eigen vuil blijven rond lopen waardoor mensen zich mogelijk onprettig en overbodig gingen voelen maar om dan euthenasie toe te passen inplaats van fatsoenlijk met deze mensen om te springen is ronduit schofterig waarbij ook nog deze mensen hun waardigheid ontnomen is.Dat is D66 met Pechtold als “kopman” voorop.

  1. https://nos.nl/artikel/2221012-opnieuw-meer-meldingen-euthanasie.html
   Maar ook gemeenten stelen want door het weigeren van cash geld (wat nog steeds een wettig betaalmiddel is) dwingen ze mensen te pinnen en daarmee worden burgers van hun keuzemogelijkheden ontdaan en gedwongen te pinnen.
   Kiezen onder dwang is dacht ik nog steeds een overtreding van de wet daar zou de politiek zich mee moeten bezighouden in plaats van onzin.
   https://nos.nl/artikel/2221013-groeiend-aantal-gemeenten-weigert-contant-geld-aan-balie.html

  2. https://nos.nl/artikel/2221104-kamer-contant-betalen-bij-gemeenten-moet-mogelijk-zijn.html Volgens de minister van financieen Hoekstra hebben de gemeenten wettelijk de mogelijkheid om ALLEEN pin betalingen toe te staan.Ook hier stel ik vraagtekens bij want in het artikel geeft men zelfs aan dat mensen in de schuldhulpverlening bijvoorbeeld geen pinpas hebben en alleen cash kunnen betalen.En op het moment dat gemeenten ALLEEN pinbetalingen toestaan weigeren ze een officieel wettelijk betaalmiddel namelijk cash geld wat NOG NIET bij wet verboden is maar waar ze wel graag naartoe lijken te werken want via pintransacties weet je namelijk van iedereen waar en voor hoeveel er gepind wordt en nou ben ik van mening dat dat ook de bedoeling is het is gewoon een ordinair controle middel wat gemeenten en overheid ook nog geld oplevert omdat ze niemand meer achter de balie nodig hebben die cash aanneemt dus die worden vermoedelijk ontslagen.

 2. Arnold2 :
  Wat er hier gaande is, kan omschreven worden als “gaslighting” :
  https://www.psychologytoday.com/blog/here-there-and-everywhere/201701/11-warning-signs-gaslighting
  Als men met een individu zoals Pechtold wordt geconfronteerd moet men oppassen, en niet in “zijn spel ” te treden… iets wat Baudet blijkt te doen. Tegen dergelijke aanvallen mag men zich niet verdedigen… maar men moet in de tegenaanval gaan… en de “vijand” ontmaskeren, en zijn verborgen agenda op tafel gooien. Door te zeggen dat men afstand neemt van “racisme”…treedt men m.i. al in het spel van Pechtold. De echte betekenis van “racisme” heeft betrekking op de rassenleer, zoals gesteld door de Franse graaf de Gobineau. zie bron :
  https://www.britannica.com/topic/Essay-on-the-Inequality-of-Human-Races
  Waar het in de landen van de EUSSR werkelijk om gaat is het verzet tegen de invasies die een bedreiging vormen voor onze westerse maatschappij, en beschaving. Als dit verzet racisme is, dan is dit eveneens het geval met het verzet tijdens WO II, wat natuurlijk absurd is. In de praktijk komt het er dan ook op neer dat Baudet in het verzet staat, en Pechtold in de collaboratie, die het Coudenhove Kalergi plan uitvoert. Het komt er dan ook op aan de gebruikte termen juist te omschrijven… en alle betrokken partijen hun werkelijke rol toe te bedelen. .. met de desbetreffende verborgen agenda’s. Ik zie dan ook dat Thierry Baudet heel wat troeven in handen heeft, maar deze blijkbaar niet durft of mag uitspelen. Tegenover Pechtold dient men in het debat een ” ordinaire straatvechter” te plaatsen… en zonder scrupules… Vuurwerk is dan gegarandeerd. Het is hierbij ook een kwestie van overleven of de ondergang. En ofwel overleeft men volledig of men gaat volledig ten onder. Een tussenoplossing bestaat… !!!

  1. Sub Rosa 2.
   De dagbladen,kranten en tv shows zullen uiteraard weer negatief schrijven over Thierry Baudet omdat hij niet deel neemt aan de discussie met Pechtold op de radio wat zowieso al voer geeft aan deze lieden.Zo kan ik me voorstellen dat ze hem zullen wegzetten als iemand die de discussie niet aandurft of wegloopt als het moeilijk wordt maar ook dat kennen we want daar wordt Wilders ook telkens van beschuldigd.
   Het OM heeft geen gehoor gegeven aan de aanklacht van Wilders dat Rutte de Nederlander zou discrimineren wat logisch is want dat doet Rutte gewoon en wanneer het OM dan onderzoek zou doen dan komt dat natuurlijk ook uit en dat past natuurlijk niet in het straatje.Het Om heeft op wel meer terreinen hoge koppen in bescherming genomen waardoor het meer traditie lijkt dan rechtvaardigheid.
   Wilders is ook niet te vertrouwen want hij kan roepen wat hij wilt wetende dat hij toch niets voor elkaar krijgt maar ook weet hij dat velen denken van KIJK dat is iemand die zegt waar het op staat terwijl het alleen maar gebakken lucht is.
   Stemmen zowel landelijk als gemeentelijk of voor of tegen referendums heeft geen enkele zin omdat alles allang gepland is.Jesse Klaver is een popiejopie figuur dat graag bij de grote mannen en vrouwen aanschuift (Pechtold schijnt een speciale aantrekkingskracht op hem te hebben) maar het probleem bij Klaver is dat hij inhoudelijk weinig diepgang heeft.
   Zo heb je het Co2 probleem wat boeren gedwongen heeft koeien te laten slachten omdat er teveel ontlasting geproduceerd zou worden wat gewoon een natuurlijk iets is.Waar ik Klaver zelden of nooit over hoor is de handel van overheden en gemeenten in quota op Co2 gebied waar beiden aan verdienen.Wanneer een fabriek (niet natuurlijk) boven de hun toegekende quota uit dreigt te komen kopen ze gewoon quota van andere bedrijven elders zodat ze op dezelfde plaats toch meer mogen uitstoten maar goed dat zijn dan ook vriendjes van de politiek en boeren niet.Het is gewoon één grote show waarbij men de bevolking voor gek verslijt en tevens een goed leven voor onze kinderen verziekt.
   https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/het-raadgevend-referendum-is-afgeschaft-en-daar-komt-geen-nader-te-negeren-referendum-over/comment-page-1/

 3. Het mag toch wel duidelijk zijn dat Alexander Pechtold al lang zijn ziel aan de duivels van de Bilderbergers heeft verkocht. In 2012 was hij deelnemer aan de toenmalige bijeenkomst.

  https://www.volkskrant.nl/politiek/beatrix-rutte-en-pechtold-op-geheimzinnige-bilderbergconferentie~a3264450/

  Pechtold is dus een marionet en schandknaap van de heersende macht. Die man is vanuit een menselijk oogpunt absoluut niet meer serieus te nemen. Welke politicus is vanuit een menselijk oogpunt überhaupt nog wel serieus te nemen?

  Let’s face it, alle politiek en de daarbij behorende figuren zijn al dan niet bewust tot op het bot gecorrumpeerd.

  1. De vraag voor mij is wat er energetisch gebeurt als mensen deze Bilderbergconferentie meemaken..? Hun kamers zijn gepland/gereserveerd en daarbij ongetwijfeld ‘voorbewerkt’. Elke mind-control kan daarbij met ze worden uitgehaald, op de meest SIMPELE wijze. Van water tot vruchtensap en van EMS-tijdens nachtelijke uren tot intensive gesprekken..

   Alle mindcontrol die we nu in het vizier krijgen, dateert uit de jaren 1960/70 en stond toen in de kinderschoenen. Mark Chapman (John Lennon), Sirhan Sirhan (RFK) en James Earl Ray (MLK) zijn absoluut onder MC geweest bij hun daden. In de jaren 1960/70 dus.. Peuleschil imo om heden ten dage mensen als Nederlandse puppet-politici te pakken te nemen.

   De ‘spontane’ meeting van Diederik Samsom met de pers, tijdens de lunchpauze van een van de Bilderbergmeetingsdagen in Zweden (?) zegt imo genoeg.. Ongelooflijk hoe fanatiek hij het BB-gedachtengoed verdedigt en afstand neemt van PvdA-weerstand tegen ‘achterkamertjes’-politiek..

   https://www.youtube.com/watch?v=UkBMOD11kxc

   https://www.youtube.com/watch?v=oSWOSRfdu5k

  2. Je slaat de spijker keihard op zijn kop met jouw aanvullende info Guido!

  3. Guidoj 1.
   Ik hoor in de tweede verwijzing Samsom iets zeggen in de trand van dat de Nederlandse politiek zich met kleine dingen bezig houd en dat hij op die Bilderberg meeting zich met echt grote zaken kan bezig houden en dat vind ik veel zeggend.
   Wanneer hij dat als landsbestuurder weet is het dan zijn plicht niet de Nederlandse politiek dat mede te delen?Europeanen hebben die lieden in de EU nooit gekozen evenmin hebben Europeanen nooit voor de Bilderbergclub gekozen en toch gaan telkens regeringslieden en andere kopstukken daar naartoe en krijgen ze mogelijk instructies maar wie kan aantonen dat beide instituten geen criminele organisaties zijn? Hoe bestaat het dat complete regeringen gehoor geven aan de wil van uit het niets ontstane instituten?
   Wie zijn echt verantwoordelijk voor het ontstaan van deze organisaties?Feiten zijn wel dat de EU met hulp van oud Nazi,s tot stand is gekomen net als zij ook deel van de NAVO uit hebben gemaakt.Lieden die in de oorlog gebruik hebben gemaakt van dwangarbeiders in hun bedrijven zijn niet of licht bestraft en zijn op belangrijke posten geinstalleerd en met name de Latijns Amerikaanse landen hebben vele Nazi,s een veilige haven geboden om niet zelden aan vervolging te ontkomen wat zowieso al schandalig is wanneer men weet dat veel Amerikanen hun leven hebben verloren in de strijd tegen de Duitsers.We hebben veiligheidsdiensten die pleiten voor maatregelen om de burger op allerlei manieren in de gaten te kunnen houden waarbij onze privacy geschonden wordt maar zouden die dan blind zijn voor wat er echt gebeurd?

  4. Arend 2.
   U kent de protocollen van Sion neem ik aan en daar staat heel veel beschreven wat daadwerkelijk ook plaats heeft gevonden of nog gaat plaats vinden.
   Zo staat beschreven dat de politiek (landsbestuur) zichzelf overbodig zal maken wat voornamelijk aan het liberalisme te wijten is.
   Protocol 3 punt 4 Daar staat letterlijk beschreven dat onvermoeibare kletsers zitting hebben genomen in de volksvertegenwoordigingen en die in toernooien van redenaars hebben veranderd. Woensdag 7-3-2018 Henk Krol bij WNL en gisteravond bij Pauw enorm veel gekrakeel van partijvertegenwoordigers waarbij bv ook Kuzu van Denk aanwezig was.
   De columniste aldaar aanwezig was de enige naar mijn beleving die iets zinnigs te melden had (zij gaf ook aan dat zij eerder met de dood bedreigt was).Wat ik hiermee bedoel is dat ze nu bezig zijn door eindeloos te praten en niet zelden beloften te uiten die later toch niet na gekomen worden zieltjes te winnen terwijl ze kennelijk niet snappen dat dat helemaal niet nodig zou zijn wanneer ze door daden via hun gevoerde beleid het voor de burger goed zouden doen want dan zou de kiezer toch voor een bepaalde partij die het goed doet kiezen lijkt mij.Op het moment dat ze in talkshows zitten zijn ze niet met belangrijke zaken waarvoor ze wel aangesteld zijn bezig maar zelfs verkiezingen zijn geen reden om niet aan het werk te zijn in het belang van elke burger.Kennelijk praten ze liever dan dat ze hun werk goed doen.
   Protocol 3 punt 5 De volkeren zijn door armoede veel vaster aan de harde arbeid geketend dan eens door slavernij en lijfeigenschap.(opmerking: daar komen dan de verplichtingen aan banken door hypotheken en leningen nog bij).Hierbij konden zij zich op de één of andere manier bevrijden,maar van de ellende kan men zich niet losmaken.
   Koop dat huis,koop die auto dat is wat Rutte zei maar ook zegt de politiek dat ze een schoner milieu willen maar dat wordt wel op een erg vreemde manier gedaan want door alle reclame op tv en radio is het niet ondenkbaar dat er onnodige overproductie ontstaat en daarmee neemt ook de vervuiling onnodig toe.Wel maken mensen vaak schulden om mee te doen en daarmee maken zij zich niet zelden afhankelijk van banken en dat weet Rutte dus dan weet u aan welke kant Rutte staat in ieder geval niet aan de zijde van de burger die hij zegt te vertegenwoordigen.

 4. De kerst is alweer enige tijd voorbij maar nu kwam ik dit artikel tegen wat mogelijk ook verklaard waarom Baudet door Pechtold aangevallen wordt terwijl Pechtold ook nog coalitie genoot van Rutte is. Hoe klef Rutte met Juncker is kunt u in de video zien,Juncker hoeft zich bij wijze van spreken maar om te draaien en Rutte loopt em er zo in.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/12/thierry-baudet-maakt-hilarische-kerstvideo-waarin-rutte-en-juncker-op-de-hak-worden-genomen/ Humor maakt het leven een stuk aangenamer.
  Lodewijk Asscher heeft het ook maar druk met het land regeren want nu las ik van morgen dat naar vrouwen sissen ook aangepakt moet worden.Tja als je niet begrijpt dat je partij op sterven na dood is en dan nog hou je je met zulke onbeduidende zaken bezig terwijl in Brussel een machtsgreep plaats lijkt te hebben gevonden waar je als PVDA leider met geen woord over rept zoals tot op heden ook de NOS de laatste dagen het er totaal niet over heeft gehad of de politiek in Nederland zelf dan zit er in Nederland toch echt iets fundamenteel niet goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.