Advertentie

ING-man Hamers: krijgt ie niet véél te wéinig..?


x

x

x

x

ING-man Hamers: krijgt ie niet véél te wéinig..?

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Dat is wat je noemt met de deur in huis vallen toch? Een staatje van supergrootverdieners in de Verenigde Staten, waaraan meneer Jeroen, oud-SHELL-topman en president-commissaris bij ING, nog een puntje kan zuigen.. Jeweetwel, meneer Jeroen, die ooit verantwoordelijk was voor de onderhandelingen met de legertop in Nigeria, die SHELL moesten beschermen tegen de opstandige Nigeriaanse bevolking. Want zij kwamen heftig in opstand en protesteerden tegen het vernietigen van hun habitat, hun natuurlijke leefomgeving, door lekkages van de SHELL-oliepijpleidingen. (HIER) Meneer Jeroen is kennelijk gewend om cadeautjes uit te delen om zijn wereldbeeld ‘kloppend’ te maken. Zo blijkt ook nu, bij de nieuwe beloning voor ING-topman Ralph Hamers, die al sinds 2013 op die post zit.

Oud-SHELL-topman Jeroen van der Veer “Is hij nou zo slim of zijn wij nou zo dom?”

Wanneer deze meneer Jeroen spreekt over beloningen die meer ‘markt-conform’ zouden moeten zijn, neemt hij natuurlijk vooral zichzelf als voorbeeld, als super-grootverdiener in zijn functie als -inmiddels gepensioneerd- SHELL-CEO.. En nu vind hij ongetwijfeld dat deze Ralph Hamers uit de toon valt en feitelijk vals zingt in het ‘Grote Grootgraaiers.Koor’..

Daarin de top-industriëlen, die menen dat verantwoordelijkheid voor een mulit-miljarden-bedrijf hun graaigedrag netjes kan verantwoorden. En dat natuurlijk o.a. in relatie tot de 1,7% loonstijging van de rest van de werknemers van dit bankbedrijf, het pleps dat zich hiermee tevreden zou moeten stellen.. Van ING-toiletjuffrouw tot ING-pinautomaten-vakkenvuller; de ca. 14.000 werknemers van ING in Nederland zullen het ermee moeten doen. 1,7%, Alsjeblieft, voor al je trouwe diensten. Ga d’r maar eens lekker wat leuks mee doen.

En dan zijn er natuurlijk de klanten van ING?
Nou die hebben pas weer een verhoging voor hun kiezen gekregen, van tarieven voor hun betaalrekeningen. Want de bank is ernstig aan het investeren in efficiency. VOOR DE KLANT, zo wordt dát verhaal verkocht. Nee, niet voor de klant, want die wordt, net als het ING-personeel, als melkkoe-pleps gezien. Niets heb je te vertellen als ING-klant. Binnen zekere grenzen beslist de klant, jazeker. Maar voor de rest dient die te gehoorzamen aan de grote ING-klantenbijbel. Je komt bij de ING en dan handel je volgens de voorwaarden.

En wat die kosten betreft, hebben we hier even het staatje van nieuwe tarieven per 1 januari 2018 vermeld. Het gaat om slechts één dubbeltje per maand, waar hebben we het over.. Waar we het over hebben is een verhoging op jaarbasis van € 1,20 op een bedrag van € 14,50. Dat is ruim 8%..! En met 9 miljoen betaalpassen/rekeninghouders betekent dat extra-inkomsten van ruim € 10 miljoen.. BOVENOP de andere kostenbesparingen, die ontstaan door bijvoorbeeld het werknemerspleps steeds verder te vervangen door computers.. (Behalve natuurlijk de toiletjuffrouw en de pinautomaten-vakkenvuller, want daar zijn voorlopig nog geen robots voor te vinden..)

Meneer Jeroen vindt dat ongetwijfeld allemaal schitterende prestatiess, want die bankklanten lopen natuurlijk niet weg om één dubbeltje in de maand extra.. En die papiergeldvakkenvullers en toiletjuffrouwen verdienen toch niet zóveel, dat die 1,7% hen de kop zal kosten. Toch, meneer Jeroen? “Goed gedaan jochie, we zullen jou daar nou eens vorstelijk EXTRA voor gaan belonen”, zo sprak hij tegen bestuursvoorzitter Ralph Hamers, die al vaak had aangegeven, helemaal happy te zijn met wat hij verdiende.

Maar Ralph Hamers gaat akkoord met de verhoging, omdat hij dient te passen in het ‘salarisbeeld’ van de andere ‘eredivisie-grootverdieners’. Wat zij ontvangen, zo had meneer Jeroen hem voorgehouden, zou hij ook moeten gaan verdienen. Want anders, zo had meneer Jeroen bedacht, steekt hun graaigedrag wel héél erg af tegen die -relatief- sobere houding van directeur Hamers. Maar vertelde dát verhaal andersom natuurlijk.. “Je lijkt anders wel een Jupiler-speler, terwijl je toch op Eredivisie-niveau voetbalt!” had meneer Jeroen geroepen.

Dáár, in de voltallige vergadering van de Raad van Bestuur van ING én de hele Raad van Commissarissen. Daar had Jan Peter Balkenende als ING-commissaris, het uitgekraaid van plezier, na deze wijze en vooral slimme vergelijking van meneer Jeroen.. Wat is het leven toch plezant. Er was een nieuwe Balkenende-norm in de maak, voor de échte toppers, waar hij nu bij hoorde. JP voelde het, ‘let maar op in de toekomst’ zo dacht hij. Hij kon zich nog maar nét bedwingen om zijn gedachten hardop uit te spreken.

Graaien als topnormering..
We hebben opzettelijk de illustratie van de 6 TOPGRAAIERS in de Amerikaanse gezondheidsindustrie boven dit plaatje gezet. Om in de eerste plaats te laten zien, dat het er niet toe doet, wat je doet als grootgraaier, als je maar zorgt dat je BOVENOP het geld komt te zitten. Dan is een topbeloning een vanzelfsprekendheid in financieel luilekkerland. Ook al dien je de verzekerden te dienen als topman, dien je de organisatie financieel zó gezond te houden, dat je niet je klanten een poot uitdraait, met steeds hogere zorgpremies. Maar dat je probeert die premies te VERLAGEN, door o.a. jezelf in de hand te houden, in het kader van beloningen.

In de tweede plaats tonen we deze illustratie bovenaan dit artikel, om aan te geven, dat als er niets gebeurt, dit proces dóór zal gaan. Zéker na dit statement van meneer Jeroen, die vind dat er zelfs respect moet komen voor de spelers van de eredivisie-groot-industriëlen. In ieder geval in de kwestie met het salaris/de beloning van topman Hamers van de ING-bank. Want hij blijkt het goede breekijzer te zijn om ook Nederland verder klaar te stomen voor Amerikaanse toestanden.

Conclusie tot slot
Het veelgehoorde argument, dat als we industriële managementtoppers niet goed belonen, ‘deze toppers naar het buitenland zouden vertrekken’, is een interessante kwestie. Want dienen we ons niet eens af te vragen of we dat niet gewoon zouden moeten laten gebeuren. Vertrek dan joh! Ga lekker je zakken ergens ánders vullen. We vinden anderen, die wél snappen dat de bomen niet tot in de hemel groeien.

We vinden de dienstbare mensen, die we kunnen installeren op die functies, die nu (dienen te) worden bekleed, door grijpgrage personen. Zij die het uitoefenen van deze functies, zien als de bevestiging van hun acceptatie binnen de groep topelite. Waarvan je in je studententijd alleen maar kon dromen, dat je bij die top zou mogen gaan behoren.

Er is iets structureel mis met deze wereld en wij wachten met smart op een functionaris die zijn poot stijf houdt en alléén de toppositie wil gaan bekleden, als hij ZELF mag kiezen voor een gematigd salaris, wat dat dan ook mag zijn. Maar in ieder geval niet zo exorbitant als we nu onder ogen krijgen. Als ING-klanten, als ING-personeel en als burgers van een land, waar de ‘gewone burger’ het al lang niet meer snapt als het gaat over ‘dienstbaar leiderschap’.

 

6 gedachten over “ING-man Hamers: krijgt ie niet véél te wéinig..?

 1. IK ZEG ER DIT OVER;

  “De hoogmoed neemt precies zoveel plaats in als de domheid voor hem inruimt.” Emanuel Wertheimer Duits-Oostenrijks filosoof (1846-1919).

  “Meneer” Jeroen, veel succes met je rol van Dagobert Duck in de nog oude energie. Een energie, die uitgespeeld is en vervangen door de nieuwe, die gebaseerd is op “Waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = LIEFDE.

  OH JE HECHT HIER GEEN WAARDE AAN?

  Wel nu, er bestaat ook bij ING wel een potje met zogenaamde “oprotpremies”. Ga lekker in je eentje of met collega-graaiers zwemmen in het grote geldbad zoals Dagobert. Heb je nog geen idee waarover ik spreek? Een abonnement op het tijdschrift Donald Duck is inclusief en wees nu eens een grote jongen en geef al jouw “vrienden” ook een abonnement.

  Nog even geduld, want de wereld staat op het punt te veranderen. Ja, ook voor jou, dus prijs je gelukkig, dat het werkende plebs, je dit nog meedeelt, want het is niet de vraag of tijden gaan veranderen, maar WANNEER!

  WAT NU?
  Loopt het je al dun door de broek? Ja, dat gebeurt alleen als het graaien=zelfverheerlijking je parten speelt!

  Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
  Harrie

  1. Harrie H. braam.
   Onze Nederlandse politici zijn NU te druk met zieltjes winnen en eigenbelang.
   Er wordt nu enorm veel ophef gemaakt over de loonsverhoging van Ralph Hamers maar is dat geen afleiding want ook dit heerschap is een Bilderbergbezoeker geweest samen met Klaas Knot van De Nederlandse Bank.Ik begin zo langzamerhand te denken dat het “redden” van banken niets anders is geweest dan pure diefstal waarbij enorm veel belastinggeld naar de grote hoop bij de rijksten is gegaan en het is een feit dat de burger bijna geheel tot op het bot financieel wordt uitgekleed op allerlei manieren met vooral medewerking van vele regeringsfiguren en ander tuig.
   Daar Ralph Hamers een Bilderbergbezoeker is geweest en juist ook op dit moment de EC een machtsgreep lijkt uit te voeren denk ik dat de rol van deze man wel eens groter kan zijn dan alleen bestuursvoorzitter van ING en mogelijk wordt hij nu bedankt voor zijn mogelijke medewerking door multinationals en natuurlijk banken.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconferentie_2017
   Andere bezoekers van de Bilderbergconferenties (criminele organisatie?) waren Balkenende,Pechtold,Rutte,Jeroen van der Veer,Klaas Knot,Kajsa Ollengren,Abutaleb enz enz daar zouden naar mijn mening de AIVD en MIVD hun aandacht eens op mogen focussen inplaats van burgers bespieden en rechten afpakken.De tweede en eerste kamer gaan bijna met alles van Rutte1,2,3 akkoord en ze doen wel of ze tegengas geven maar puntje bij paaltje stemmen ze meestal toch in met alles wat Rutte ook verzint en lijken ze wel ergens bang voor te zijn.

 2. De hoogte van de Balkenbende-norm voor 2017 is € 178.000. Zie:

  http://www.balkenendenorm.com/hoogte-norm-2017/

  In 2009 heb ik voor Argusoog een artikel geschreven over hetzelfde kleptocratische fenomeen in de geestelijke gezondheidszorg. Het is gebaseerd op mijn meerdere aanvaringen met de Raad van Bestuur (RvB) van de ggz-instelling waar ik werkte, betreffende hun gewetenloze graaigedrag. Zie:

  http://gedachtenvoer.nl/page/kleptocratie-in-de-GGZ.html

  Uit het artikel blijkt ook dat die Balkenbende-norm in de afgelopen jaren systematisch verlaagd is. In 2008 was deze EUR 181.000 (bruto) en in 2009: 190.000 (bruto).

  Het meerdere jaren voortslepend conflict met de RvB resulteerde uiteindelijk, na hun wanhopige zoektocht om een ‘legale’ stok te vinden om mij de instelling mee uit te kunnen slaan, in een ontslag op staande voet in 2012.

 3. In het artikel wordt beschreven dat Balkenende het uitkraaide van plezier na de slimme vergelijking van meneer Jeroen.Juist Balkenende is verantwoordelijk voor het uitleveren van een democratisch Nederland aan NV bedrijven door het Lissabon verdrag te tekenen.Hij ziet dan ook de uitwerking van zijn handelen tegen alle democratische principes in.
  In het boek “De Nazi Achtergronden van de EU in Brussel” staat op blz 18 en 19 bij hoofdstuk 1 beschreven waar Balkenende voor getekend heeft te samen met alle andere leiders van eveneens uitgeleverde landen aan de NV bedrijven.Hij moet niet kraaien van plezier maar zou beter eens uitleg over zijn verraad.
  Ik citeer:Democratie verandert in dictatorschap.
  Hoe de Europese Unie wordt gestuurd door de belangen van grote bedrijven.
  De EU in Brussel presenteert zich naar de wereld als een schitterend voorbeeld van democratie in de 21e eeuw.In werkelijkheid is dit wel heel ver verwijderd van de waarheid.
  In een echte democratie is alle macht bij het volk.Het principe van driedeling van machten van een regering-wetgevende macht,juridische macht en uitvoerende macht-maakt een controle mogelijk en een tegenwicht tegen misbruik.Dit principe is wereldwijd aangenomen,nadat de mensheid er duizenden jaren lang voor had gestreden. (hoofdstuk 1 blz 18).
  In tegenstelling ontbreekt het aan de EU in Brussel dit fundamentele principe van de “verdeling van machten”.Bovendien hebben de volken in Europa geen controle op de uitvoerende en wetgevende procesgangen.Nog erger,de regering die zij kiezen heeft evenmin de mogelijkheid om controle uit te oefenen op deze machten.
  Om hun onmacht te verbergen,werd artikel 225-het zogenaamde vijgebladartikel-in het verdrag van Lissabon tussengevoegd.Dit artikel geeft de mogelijkheid aan de EU regering om “de COMMISSIE TE VERZOEKEN een wetsvoorstel in te dienen” de COMMISSIE kan dit uiteraard gewoonweg weigeren. (hoofdstuk 1 blz 19).
  Juncker is die commissie en nu heeft hij een persoon op oneerlijke wijze aangesteld die over 30.000 EU ambtenaren gaat en nu zou er een debat over komen omdat men dat onrechtvaardig vind maar voorgaande in acht genomen vrees ik dat het artikel 225 in werking zal gaan treden en dat Juncker gewoon zijn opgedragen en uitgevoerde opdracht in stand zal houden.
  Balkenende heeft voor Nederland zijn handtekening gezet onder dit verdrag vandaar dat het zo stil is in Nederland want men moet toch geen slapende honden wakker maken?

 4. Zoveel geld en vrouwen willen nog steeds niets van ze!
  De gedegenereerden die sammenspannen tegen de rest.
  De gechiedenis zal hard ordelen over ze.
  De vijand zal ze allemaal te pakken krijgen.
  DNA testen van de populatie en je hebt ze!

 5. https://nos.nl/artikel/2220997-kluisjes-leeggeroofd-bij-rabobank-in-brabant.html
  Mij is geleerd dat wanneer je waardevolle dingen hebt zoals geld of andere waardevolle dingen je die het best bij een bank in bewaring kunt geven.
  Dat blijkt nu dus niet te kloppen en dat niet alleen dan doet de bank mogelijk ook nog moeilijk bij de schade afwikkeling.
  Afgelopen week had ik een gesprek met een kleine zelfstandige en die vertelde mij dat (dezelfde bank) hem om zijn jaarcijfers had verzocht wat op zich al niet klopt natuurlijk omdat een bank blij mag zijn wanneer mensen hun geld daar stallen waarmee de bank iets kan verdienen door te speculeren bijvoorbeeld.Sinds wanneer mogen banken een controlerende rol spelen en jaarcijfers opvragen terwijl hij niet eens een aanvraag voor bijvoorbeeld een lening heeft gedaan?(in het verleden bleek hij dat wel gedaan te hebben) maar dat is allang afgehandeld en wanneer een lening verstrekt of geweigerd wordt dan gebeurd dat op gegevens die op dat moment relevant zijn en niet op een later tijdstip.
  De top van banken misbruiken hun lager personeel zolang zij kunnen verdienen om ze vervolgens als dank te ontslaan wanneer hun taak erop zit en computers hun werk overnemen.
  Ooit vroeg een dame van de bank of ik wilde internetbankieren waarop ik zei dat ik dat niet wilde omdat ik niet wilde dat zij haar baan zou verliezen maar eer ze dat begreep waren we al enige tijd verder maar geschrokken was ze wel.
  Ondertussen zou de loonsverhoging van Hamer niet doorgaan omdat er veel mensen weggaan bij deze bank maar dat heeft geen zin omdat alle banken hetzelfde werken wel heeft het mogelijk effect op Hamer zijn inkomsten en die van de aandeelhouders vandaar dat ze het nu terugdraaien.Door naar een andere bank te gaan komt u waarschijnlijk van de regen in de drup er is dan ook maar één remedie en dat is hoogstwaarschijnlijk terug naar cash en minder pinnen hoe gemakkelijk pinnen ook is.De tijd heeft laten zien dat de grootste graaiers bij de top van banken zitten terwijl zij niets om u geven want bij vermeende betalingsachterstand zetten ze u en uw gezin gewoon op straat door u uit huis te zetten geef ze geen kans om baas over alles te worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.