Advertentie

Wakker geworden in 2009?


We plaatsten vorige week het artikel van Stef van Beek over de analoge en digitale wereld. Daar waar deze werelden volkomen gelijk lijken, zijn ze tóch zo verschillend. Alles hangt af van de manier waarop je ernaar kijkt.  Dát is nou precies wat we bijna elke dag over het hoofd zien. Het lijkt erop dat onze wereld zich buiten ons afspeelt en dat wij hierin mee moeten huppelen. We vergeten onszelf, worden overstelpt vervolgens door indrukken van buiten…

Stef van Beek: auteur van dit artikel

Maar het meest wezenlijk is toch wakker zijn; bewust zijn van. Bewust zijn van het feit dat JIJ-ZELF de essentie bent van JOUW wereld. Maak daarvoor moet je wakker zijn. Bewust zijn. Stef van Beek schreef het onderstaande artikel dat we graag plaatsen als hoofdartikel van deze week.

Omdat zijn oproep, zijn artikel, exact in de lijn ligt van onze WantToKnow-roeping; mensen helpen bewust te worden van de wereld om hen heen, die zich alléén IN jezelf weerspiegelt. Het woord is aan Stef.

XX

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wakker geworden in 2009?

x

Stef van Beek  © Januari 2010

‘Wakker geworden?’ klinkt misschien wel alsof ik denk dat je sliep, maar daar ga ik niet vanuit. Toch zijn er vele gradaties van wakker zijn. Waarvoor ben je wakker en waarvoor slaap je nog? Kortom: waarvan ben je je bewust  en waarvan nog niet?

Het afgelopen jaar heb ik veel veranderingen waargenomen, waarbij onze privacy en keuzevrijheid is afgenomen. De Nederlandse overheid voert schijnbaar lukrake, maar zeker opmerkelijke plannen door, die de digitalisering[1] bevorderen. En de bevolking ondergaat ze zonder daarover veel ophef te maken. Ik heb het bijvoorbeeld over de overheidspropaganda voor allerlei twijfelachtige inentingen, de invoering van de OV-chipkaart, de al bijna gerealiseerde kilometerheffing en het verbod op de gloeilamp. Ik ben benieuwd of we hetzelfde jaar 2009 hebben beleefd en of deze ontwikkelingen jou ook weer een stukje wakkerder hebben gemaakt.

Waarmee worden we ingeënt?
Zoals bijna elke politieagent tegen het einde van het jaar weer het jaarlijks benodigde aantal bekeuringen probeert te halen, zo lijkt het inkomen van Roel Coutinho (net zoals dat van zijn onthulde voorganger Ab Oosterhaus) direct afhankelijk van het aantal uitgevoerde vaccinaties in het land. Je weet wie Roel is; de viroloog die namens de regering de angst- en inentingspropaganda op alle kanalen verzorgt.

Roel Coutinho. De wijsheid in pacht hebben, lijkt zijn opdracht.

Je denkt wellicht: ‘Daar hebben we toch reclameblokjes of postbus 51 voor?’ Nee hoor, ondanks dat hij tussen de politiek, de farmacie en de media in hangt, wordt hij behandeld als een belangeloze deskundige op het gebied van vaccinatie en andere ziektes in allerlei actualiteitenprogramma’s.

Roel is net zo’n enthousiaste voorstander van het vaccineren, als Bush dat was van de oorlog in Irak. Zo schijnt het ook geen groot probleem te zijn dat de vaccins ‘onvoldoende’ getest zijn, voordat men begint met spuiten. En op deze manier helpen wij de farmaceutische industrie wel weer mooi de crisiswinter door.

Waar het vaccin tegen de Mexicaanse griep nog in de testfase zat, was eerder het jaar het vaccin tegen baarmoederhalskanker eigenlijk ook nog niet klaar voor gebruik. Maar dat was geen reden om deze niet op grote schaal uit te proberen op alle 14-jarige meisjes die maar te ronselen waren met een i-pod.

Het was even wennen: een overheid die de bevolking probeert over te halen om zich te laten vaccineren met een vaccin waarvan onzeker was of het betrouwbaar en veilig was. Maar nu, na het paniekzaaiende mediaoffensief voor de inenting tegen de Mexicaanse griep, zijn we al bijna klaargestoomd om het te accepteren als een volgende vaccinatie verplicht gaat worden voor iedereen.

Ik word er wel nieuwsgierig van. Welke volgende pandemie zullen ze voor ons in scène zetten? En wat zal er dan in die verplichte cocktail verstopt zitten….?

Is privacy al ouderwets?
Terwijl de theorieën over de bedenkelijke (lees: ongezonde) samenstelling van de inentingen niet van de lucht zijn, zijn er ook stemmen die beweren dat er zelfs persoonlijke, lichamelijke informatie van de proefpersonen verzameld wordt met behulp van ingebrachte nanodeeltjes. En die nanodeeltjes zouden de voorlopers zijn van de chip, die de machthebbers die boven elke overheid staan, graag ingebracht zouden zien in elke burger.

De politie roept: '"Every breath you take, every move you make, , I'll be watching you...'

Die chip zou alle informatie over elk individu in één keer beschikbaar maken. Dat scheelt de interne spionagediensten, die nu nog op de ouderwetse manier data moeten verzamelen, via bijvoorbeeld bankgegevens, (mobiele) telefoon, internetgebruik en de bonuskaart, een hoop werk. De vraag rijst: Hoe veel willen we eigenlijk weten van de echte werkelijkheid die schuilgaat achter de door media en overheid gecreëerde façade?

Ik moet nu ineens denken aan het nummer van The Police:

“Every breath you take, every move you make, [….], I’ll be watching you. Oh, can’t you see…” Je zal maar als opa aan je kleinkind willen uitleggen wat privacy ook alweer was…

You can run, but you can’t hide
Onder het mom van handig en tijdbesparend zijn we in 2009 ook geconfronteerd met de invoering van de OV-chipkaart.

Ik wil nog niet weten hoe het precies werkt, maar ik weet wel dat mensen moeten in- en uitchecken als ze een bus of trein nemen. In de trein had ik altijd de gewoonte om een kortingskaartje te kopen en voor de gezelligheid met een onbekende (met abonnement) mee te liften. Dat brengt vaak een onverwacht en interessant gesprek teweeg, een beetje avontuur in het overgeorganiseerde en daardoor ietwat saaie Nederland. Ik vraag me af of die manier van goedkoop samenreizen nog wel mogelijk blijft in het nieuwe systeem.

Voor uw gemak worden er poortjes gemaakt, die openen als u de digitale 'sesam-open-u'-code bij zich heeft.

De politieke verkooppraatjes over de kilometerheffing die Minister Eurlings uit de mond liet vallen, klonken als: “eerlijkere en goedkopere tarieven dan nu”. En daar raak je ons op de zwakke plek. Als het goedkoper wordt, dan mag je alle maatregelen doorvoeren die je maar wilt. Maar zou de regering echt belastinggeld aan de automobilist terug willen geven? En als het toch duurder wordt dan voorheen, kun je dan een rekening aan de regering sturen?

Als bezitter van een oud volkswagenbusje, hoef ik gelukkig geen spionagekastje te laten inbouwen, want de kilometerheffing is niet van toepassing op auto’s van voor 1987. Voor mijzelf mag het dan allemaal wel meevallen, maar dat het Nederlandse volk zich zo gemakkelijk laat verplichten tot het plaatsen van een zender in de auto, tja… In 2012 kunnen ze er alleen niet achter komen waar je bent als je te voet, te paard, in een oldtimer, of op de fiets bent. Dan moet je wel je mobiele telefoon thuis laten.

Keuzevrijheid…? Waarom?
Door al mijn opwinding over de steeds langer wordende arm van Big Brother, gingen bij mij thuis enkele lampen kapot. In een poging ze te vervangen, werd ik ineens geconfronteerd met het spontaan ingevoerde verbod op de productie van gloeilampen. In de Gamma, de Hema en de supermarkten was er geen gloeilamp meer te vinden. Gelukkig kon ik nog bij de Blokker terecht voor sfeervolle terracotta gloeilampen! Ik voelde me bijna als iemand van het ondergrondse verzet toen ik met een mandje vol lampen bij de kassa kwam.

Energiebesparing vind ik niet erg hoor, maar om dat ongezellige, kale, kille, sfeerloze en onnatuurlijke licht van de spaarlamp nu verplicht te stellen…, dat gaat toch veel te ver! Bij de gloeilamp gloeit er nog een metalen draad, dat heeft nog iets warms, iets menselijks. Maar de spaarlamp is gewoon een kleine TL-buis, die werkt met elektromagnetische straling. Die straling is onaangenaam voor gevoelige mensen en ook aangetoond schadelijk voor de mens. Dus waarom ontneemt de overheid de burger zijn keuzevrijheid qua verlichting? Energiebesparing? Ik geloof het niet. Dan zou een sfeerlampenverbod geen prioriteit krijgen, boven een verbod op wasdrogers of afwasmachines.

Nee, tijdens mijn zoektocht naar echt gloeilicht, begreep ik ineens de ware reden van het verbod op gloeilampen: op de prijs van een spaarlamp kun je veel meer winst maken dan op de goedkope gloeilamp. Hoe zou een minister die zulke ideeën uitvoert toch aan haar inspiratie komen? Zou zo’n gloeilampenverbod ’s nachts ingefluisterd worden? Vast. Maar door wie?

Het frequentiebereik van een 'ouderwetse' gloeilamp

De marketingafdeling van Philips heeft trots bevestigd dat zij Minister Jacqueline Cramer van VROM op het idee heeft gebracht. Een beetje wennen is het wel, dat een bedrijf de wet in heel Europa laat aanpassen, om meer winst te kunnen maken.

Good girl Cramer heeft het zelfs tot één van haar speerpunten gemaakt, zonder dat ze eerst even heeft laten onderzoeken wat de voor- en nadelen van beide lampen zijn. Daarvoor had ze te veel haast.

In een internet-zoektocht naar kritische geluiden[2] vond ik het onderscheid tussen het kleurenspectrum van het natuurlijke licht van de gloeilamp en het (arme) chemische licht van de spaarlamp, op de site van een onafhankelijke lichtadviseur.

Hij legde de totale onzin van het verbod uit. Voor de WC en badkamer is de spaarlamp ongeschikt omdat het aan/uitschakelen de levensduur aanzienlijk verkort. Voor de woon- en slaapkamer is het licht van de spaarlamp te sfeerloos en voor buiten werkt hij niet goed als het onder de 15 graden is. Daarnaast is de spaarlamp, in tegenstelling tot de gloeilamp, nog hartstikke giftig ook. Is energieverbruik en CO2-reductie belangrijker dan kwikreductie en lichtplezier?

En het frequentiepatroon van een spaarlamp

Ik vond ook een oud, maar nog steeds kloppend rapport van Greenpeace uit 1991 nog enkele interessante feitjes over de slechte kwaliteit van het licht van spaarlampen. Het spaarzame licht zou leiden tot slapeloosheid. De grote intensiteit van bepaalde kleuren in het spectrum veroorzaakt stress en vermoeidheid. En door het ontbreken van andere kleuren in het spectrum worden bepaalde psychologische processen niet langer aangestuurd. Interessant!

Er is niemand de straat opgegaan om te protesteren tegen Cramers beslissing. Ik heb niks over een fel (of sfeervol) verzet gehoord. Misschien moeten we alsnog in een demonstratie van sfeerlicht, met kaarsen in de hand, vragen om het vertrek van de Minister en de rehabilitatie van onze trouwe gloeilamp, die nota bene uitgevonden is door het bedrijf wat hem uiteindelijk heeft verraden en laten vermoorden door een volksvertegenwoordigster.

Humoristisch wakker worden
Als je ziet dat er met behulp van dubieuze overheidsbesluiten een einde wordt gemaakt aan onze privacy en een bepaalde keuzevrijheid, hoe maak je dan meer mensen daarop attent? Je kunt een eigen onderzoek starten met een werkgroep, je kunt een artikel schrijven en publiceren en je kunt ook een shockerende, humoristische folder bij  mensen in de bus doen.

Ondanks de wellicht emotionele bezwaren, zou het wellicht tóch het overwegen waard zijn ons burgerservice op onze polsen te laten tatoeren... Of toch niet..?

Een dergelijk ludiek tegengeluid tegen het privacy-ondermijnende overheidsbeleid, in dit geval tegen de verplichte vingerafdruk op het nieuwe paspoort, kwam van de organisatie Het Nieuwe Rijk. Eind november kregen de inwoners van een aantal grote steden een officieel ogende folder in de bus, waarin je werd aangemoedigd om je Burger Service Nummer gratis op je onderarm te laten tatoeëren.

‘Handig’ en ‘vooruitlopend op nieuwe regelgeving’, stond er. Bij het logo, dat leek op dat van de overheid, stond ook geschreven: ‘Het Nieuwe Rijk gaat verder dan U denkt’. Ik dacht even: ‘Jeetje, is het nu al zover?’ Maar toen ik eenmaal inzag dat het een ludieke wake-up call was van de organisatie Het Nieuwe Rijk, vond ik het een dijk van een bewustwordingsactie.

Misschien nog wel het meest interessante van deze actie is de reactie, ofwel het uitblijven van een diepgaande discussie en één groot (gespeeld?) onbegrip bij de media. De media die er toch nog enige aandacht aan schonken, zochten de emoties van verbolgen oorlogsslachtoffers op en leken niet in staat om serieus in te gaan op de intentie van de actie.

Toch zijn de media slimmer dan je denkt. Want als je ontkent dat onze privacy door de overheid wordt bedreigd, dan voorkom je een discussie over de waarde van privacy (persoonlijke informatie) en ons recht op de bescherming ervan. Op deze manier stopt ook de pers bepaalde onderwerpen in de doofpot. En met resultaat. Weinig mensen hebben uiteindelijk iets van deze actie gesnapt.

Ten tijden van Van Kooten & De Bie en het Simplistisch Verbond zou de humor van deze folder direct bij ons zijn binnengekomen en het privacydebat zou weer eens zijn opgelaaid. Maar de tijden zijn blijkbaar veranderd. Hoe bereik je mensen nu dan, als je niet meer mag verwachten dat ze langer dan twee minuten over zoiets na gaan denken? Had deze actiegroep zijn boodschap dan zonder humor, in hapklare brokjes moeten uitleggen, met een blokje reclame ertussendoor?

Als de mens eenmaal ontwend is aan het natuurlijke en gewend is geraakt aan de reconstructies daarvan, dan kun je de menselijke perceptie van de werkelijkheid dus eindeloos manipuleren.

Denk hierbij aan beeld, geluid, communicatie, voeding, licht en zelfs het menselijke lichaam!

Via digitalisering naar de Matrix
Zo komen we bij het achterliggende doel van deze ontwikkelingen: de digitalisering van de mens, waarin echte keuzevrijheid en privacy alleen nog maar in theorie bestaan en waarin wij dat feit accepteren of niet meer weten. Voor degenen die mijn artikel ‘De digitalisering van de cultuur: veelzijdige manier om de mens te verzwakken’ [3] niet hebben gelezen, mijn opvatting van digitalisering is, kort gezegd: ontwikkeling waarin al het natuurlijke in onze cultuur en dus ook de natuurlijke weergave van dingen, worden gereconstrueerd.
Als de mens eenmaal ontwend is aan het natuurlijke en gewend is geraakt aan de reconstructies daarvan, dan kun je de menselijke perceptie van de werkelijkheid dus eindeloos manipuleren. Je kunt denken aan beeld, geluid, communicatie, voeding, licht en het menselijke lichaam zelf.

Welke 'pil' kies je; jouw realiteit is een keuze, ook al denk je wellicht dat er maar één is.. Maar is dat de realiteit die zich buiten je afspeelt? Die zich buiten je LIJKT af te spelen...

Met behulp van externe digitalisering wordt geprobeerd alles over ons handelen in kaart te brengen, want informatie is macht. Dat gebeurt met behulp van chips (in OV-chipkaart, kilometerheffingskastje, mobiele telefoon, etc.) en nanodeeltjes (o.a. in onze kleding en ons eten), die informatie doorgeven, bijvoorbeeld over waar wij ons bevinden.

En daarnaast wordt via digitale netwerken ook nog eens ons gebruik van telefoon, internet en televisie in kaart gebracht, ons pingedrag (consumptiegedrag) nageplozen en ga zo maar door. Maar hoe hebben ze ons zover gekregen dat wij deze spionage op ons gedrag hebben toegelaten?

Het is ons langzaam met de paplepel ingegoten, toen wij schijnbaar onbedreigd, ons welvaartsslaapje hielden. In die staat van verminderde alertheid, is er hard gewerkt aan onze interne digitalisering, via een streng dieet van digitaliserende voeding van lichaam en geest.

Als je het hebt over het einde van de privacy, dan kun je de dreiging die daarvan uit gaat misschien nog relativeren, maar beïnvloeding van onze manier van denken en keuzes die we maken, dat is andere koek. Waar voedsel nog voornamelijk het lichaam beïnvloedt, zijn de meeste digitaliseringsgebieden gericht op de beïnvloeding van onze geest.

Een voorbeeld van digitaliserende voeding voor de geest: Als je op TV, opvoeder nummer één, een quiz ziet waarbij een deelnemer een open vragen krijgt, kan hij nog met een origineel antwoord reageren. Als je een paar jaar later in elk TV-programma te maken krijgt met meerkeuzevragen, dan vermindert de vraag naar creativiteit en originaliteit. De deelnemer en de kijker worden ertoe aangezet om in geprefabriceerde hokjes te gaan denken.

En als je, weer een paar jaar later, als deelnemer alleen nog maar in het ja-vak of in het nee-vak kunt gaan staan, dan wordt je eigenlijk gereduceerd tot een kuddedier. Zo kun je spelenderwijs gewend raken aan de digitale cultuur van de matrix, die bestaat uit hokjes en waarbij de keuzemogelijkheid is teruggebracht tot 0 en 1. Leuk hè! De reconstructie van de cultuur volgt een matrixpatroon, een rooster van hokjes waarbinnen wij mogen leven en vooral consumeren.

Hoe komen we verder vanuit het heden?
In de eerste plaats is het essentieel dat we wakker worden voor de belangen waardoor we geregeerd worden, als wereld, als land en als we niet uitkijken, ook als individu. Bij alles wat je leest in de krant of ziet op TV, of het nu gaat om een oorlog, een wet, een nieuw TV-programma, of een nieuw product, ga eens na: In wiens belang is dit? Wie verdient hieraan?  Hoe wordt het verkocht? Wat is de werkelijke intentie die erachter zit? Van welk onderwerp wordt onze aandacht juist afgeleid? En wat doet het met jou? Welke invloed heeft het en is het goed voor jou?

Als we ons zorgen maken of bang zijn, dan vergeten we dit soort essentiële vragen te stellen en zijn we kwetsbaarder voor misleidende informatie, zoals dat wij te veel (niet giftige) CO2 uitstoten en daarmee schuldig zijn aan de opwarming van de aarde. Als iemand ons zoiets aanpraat en hij doet dat op grote schaal, dan wil hij duidelijk iets verkopen of de aandacht afleiden van echte problemen. Maar daar gaat het eigenlijk niet om, dat is maar een voorbeeld.

Het gaat er wel om dat je vatbaar bent voor een willekeurige boodschap als je innerlijk onzeker bent en weinig zelfvertrouwen hebt. Op allerlei manieren (zoals media-aandacht voor oorlogen, epidemieën, terreurdreigingen en door ons veroorzaakte milieurampen) worden wij constant in die zwakke, benauwde positie gehouden, zodat de machtigen op aarde ons optimaal kunnen “aansturen”, ofwel manipuleren. Wij consumeren zoals het hun uitkomt, wij demonstreren niet meer, wij kijken elke dag reclame, wij geloven het nieuws, wij laten ons inenten met een chip als dat verplicht gesteld wordt…. Of niet?

Het wordt de hoogste tijd dat we wakker worden voor de machten die ons (willen) beheersen; een manier vinden om onafhankelijk te worden van hun sterke invloed.

Onafhankelijk? Ja, want die macht die zij hebben, krijgen ze namelijk van ons.

Het wordt de hoogste tijd dat we wakker worden voor de machten die ons (willen) beheersen en dat we een manier vinden om onafhankelijk te worden van hun sterke invloed. Onafhankelijk? Ja, want die macht die zij hebben, krijgen ze van ons. Wij stellen ons namelijk  afhankelijk op ten opzichte van hun politiek, hun economie, hun nieuws, hun producten, hun vermaak en hun waarheid. We moeten vooral de autoriteit van de waarheid niet langer buiten onszelf leggen. Niet bij de kerk, niet bij de wetenschap, niet bij de overheid, niet bij de leraar, niet bij de dokter, niet bij een goeroe en niet bij je coach of psycholoog.

Iedereen heeft zijn eigen waarheid en de kunst van het leven is om een heel goed contact te krijgen met je eigen waarheid, je eigen wijsheid en je liefde. Alledrie huizen ze in je ziel. Je hebt zelfvertrouwen nodig om contact te krijgen met je ziel, zodat je je liefde kunt laten stromen en jouw waarheid gaat horen als je jezelf vragen stelt.

Wie zonder prenatale trauma’s wordt geboren, is authentiek en heeft een onvoorwaardelijk vertrouwen in alles. Daardoor zijn baby’s zo open, puur en kwetsbaar. De trauma’s die we vervolgens oplopen in het leven en de invloeden van buitenaf die onze waarheden tegenspreken, moeten we verwerken. Hoe verder we komen met dat verwerkingsproces, hoe zuiverder, helderder en zelfbewuster wij worden en hoe sterker de verbinding wordt met onze ziel. Daardoor krijgen we weer meer vertrouwen in onszelf en in onze eigen waarnemingen. En met behulp van dat vertrouwen kunnen we onze innerlijke waarheid horen, zonder dat we ons in de war laten brengen door stoorzenders van buitenaf.

© Stef van Beek. Utrecht, 18 januari 2010

globalsoul.nl

voetnoten:

[1] Zie ook mijn eerder artikel hier op WantToKnow, waarin ik dieper inga op het begrip ‘Digitalisering’.  HIER de link

[2] Meer informatie over het gloeilampenverbod is te vinden op gloeilampenverbod.nl.  HIER de link

[3] Het artikel op [1] is tevens gepubliceerd in Spiegelbeeld januari 2010.

79 gedachten over “Wakker geworden in 2009?

 1. Er zit altijd een rare tegenspraak in dit soort verhalen: enerzijds pleit men voor sociale saamhorigheid, mededogen, de Ander. Anderzijds pleit men voor het individu zodra de saamhorigheid ‘overheid’ of ’technologie’ heet.

  Het lijkt een beetje op de strategie van Wilders en de PVV… Slecht zijn:
  – grote corporaties
  – overheden
  – critici van ons globalistisch geloof

  Goed zijn:
  – Wij.

 2. Wakker ben ik al jaren -als een roepende in de woestijn-. Niet het wakker worden is een probleem, dat proces is gaande, maar het vervolg hierop. Dat is veel interessanter, hoe gaan “we” dat doen en hoe bereiken “we” “ons” doel? Dit is de gedachte die me in 2009 veel meer heeft bezig gehouden. Prima artikel, goed schreven, nu maar hopen dat er weer wat schaapjes wakker worden….

  Thnx voor het delen, top!
  Marc

 3. Ontwaken kan -zoals gesteld in artikel- op verschillende manieren , ook als het over de gloeilamp gaat. Een andere invalshoek is namelijk het volgende:

  We kennen het metaal wolfraam vooral van het gloeidraadje in de ‘ouderwetse’ gloeilampen. Wolfraam wordt ook gebruikt om superhard staal te maken voor boren en vliegtuigonderdelen en goudstaven te repliceren.

  Zoals alle metalen wordt wolfraam gewonnen uit erts.

  China bezit de grootste voorraden wolfraamerts (57%). China is momenteel ook de grootste leverancier van wolfraam met 75% van de wereldproduktie.
  Daarnaast schijnt China op de wereldmarkt grote hoeveelheden wolfraam-concentraat op te kopen.
  We worden voor het metaal wolfraam steeds afhankelijker van China. Dat vinden we niet fijn.

  Andere belangrijke producenten zijn Canada, Rusland en Oostenrijk.

  De prijs van wolfraamerts begon in 2004 te stijgen.

  In het jaar 2004 bedroeg de wereldproduktie wolfraamconcentraat: 66.600 ton.
  In 2005: 59.600 ton
  In 2006: 56.600 ton
  In 2007: 54.400 ton

  Sinds 2005 is de wolfraamproduktie aan het afnemen, terwijl de prijs juist steeg.
  De jaarlijkse afname bedraagt ongeveer: 3,5%

  Het ziet er naar uit dat de piek in de wereldwijde wolfraamproduktie in 2004 nooit meer zal worden overtroffen.
  Dus als we gloeilamp op voorhand verbieden, voorkomen we dat we een ‘peak-wolfraam’ moeten gaan uitleggen tzt. Issue lost zo volledig op in het door het MSM gehypte duurzaam milieu blabla, en we kunnen weer rustig verder slapen.

  http://5minforecast.agorafinancial.com/audit-the-fed-moves-ahead-gross-says-buy-this-sector-investing-in-heavy-stones-and-more/

  Ben benieuwd hoe peak-oil (reeds plaatsgevonden in juli 2008) gaat worden verpakt in een pakje zodat de MSM dit ‘stil’ aan ons voorbij kan laten gaan…

  Laten we in ieder geval maar hopen dat ‘peak-kwik’ snel komt, dan kan vaccinatie niet meer als middel worden ingezet….

 4. Ik had het niet zo mooi kunnen verwoorden anders had ik het wel gedaan. De verregaande “Big Brother” (wie dat dan ook mogen zijn) kan alleen maar gestopt worden als we wakker blijven en niet als makke schapen in de mediaval lopen.
  Ik kijk al 5 jaar geen TV (nieuws)en lees geen krant meer sinds ik in de gaten had dat het mijn zijn, mijn ik teveel beinvloed. Als ik wat moet weten, kom ik het wel te weten.
  Gezagsdragers, in welke hoedanigheid dan ook, hebben altijd op de een of andere manier belang bij (hun) propaganda. Of dat nu financieel is, of hun overtuiging (in het gunstigste geval), ook zij laten zich mani-p-leren. Het zou interessant zijn als dit soort mensen tot inkeer komt en ronduit verteld hoe ze tot hun werkwijze zijn gekomen. Als ze gewoon eerlijk durven zijn. Stel je nu eens voor dat de een of andere minister of andere gezegsdrager (hier staat bewust gezegs- en niet gezags)zou zeggen: mensen ik heb het helemaal verkeerd gedaan, ik heb ingezien dat en ik biedt u mijn excuses aan en zal de konsekwenties hoe dan ook dragen als rechtschapen mens. Wie durft dat uit zichzelf, zonder commissies die van alles onderzoek moesten en waarna alles weer de doofpot in gaat. Mijn advies: blijf inderdaad bij jezelf, creeer je eigen paradijsje en als er genoeg kleinne zijn wordt het vanzelf 1 grote.

 5. Soms heb ik een droom zo echt dat het niet van echt te onderscheiden is daarin praat ik met mensen en zij praten terug! Dan wordt ik “wakker” en denk maar wiens droom is dit dan?

 6. “Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”

  (Logica brengt je van ‘A’ naar ‘B’; verbeeldingskracht brengt je overal…)

  Einstein

 7. “Ik word er wel nieuwsgierig van. Welke volgende pandemie zullen ze voor ons in scène zetten? En wat zal er dan in die verplichte cocktail verstopt zitten….?”

  Oei, laat me raden…

  De Olympische koorts, de WK koorts, de wtk comment post koorts, tijd voor een golden nano’cheese’vaccin.

  Op naar Mac Donalds voor een Happy Meal.

 8. Een goed artikel, hebben we uberhaupt nog onze vrijheid, wordt al niet veel voor ons bepaald. De gloeilamp is er uit en de spaarlamp oftewel ledlamp is er gekomen die bevatten inderdaad straling en zal ongetwijfeld zelfs ook heel goed mogelijk vergif zijn, Waarom?? vragt men zich dan af… Tja, toch is het antwoord niet zover te zoeken misschien en is ook ten dele om ons bewustzijn “laag” te houden. Wat de chip betreft en een mogelijk “zogenaamd” gecreëerd vaccin blijft dus ook echter uit mijn lijf, dan zouden ze mij gezien het feit echt moeten dwingen en met geweld toe moeten dien…

 9. Zelf verlang ik zo naar de dag dat wij collectief zeggen:
  “In mijn auto komt geen kastje.”
  “In mijn lijf geen vaccinatienaald.”
  Enz. enz.

  Nou, en……?
  Vette pret, natuurlijk.

  Hi and goodbye.
  Myriam.

 10. Aanvulling op spaar- en ledlampen.
  Een “slimme” energiemeter registreert bij het gebruik van deze lampen een hoger energieverbruik dan een “domme” energiemeter. (die naarmate hij ouder wordt steeds minder zal registreren)
  “Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig uitgerust met de
  zogenoemde “slimme energiemeter”. De slimme meter geeft
  gegevens door op het GSM 1800 netwerk en zijn in staat om,
  in aanvulling op de kWh, ook de faseverschuiving en/of -vervor-
  ming te registreren. Het laatste houdt in dat boven op het normale Ohmse verbruik ook het blindvermogen wordt meegenomen.
  Met andere woorden: de vervuiling van het lichtnet kan door de
  leverancier worden geregistreerd, zoals dit in de industriële omgeving reeds gebruikelijk is. Worden in huishoudens ongecompenseerde netvervuilers gebruikt, zoals bijvoorbeeld motoren, maar ook ‘schakelende capacitieve voedingen’ zoals spaar- en ledlampen, dan vindt een registratie plaats. Het werkelijke verbruik kan dan door de energieproducerende bedrijven in rekening worden gebracht bij de gebruiker van de woning. Het schijnbare elektriciteitsverbruik gaat omlaag, maar de totale energiekosten gaan juist flink omhoog”

  Bron: http://www.gloeilampenverbod.nl/sites/default/files/Manifest%20gezond%20kunstlicht%2019112009.pdf

 11. van paarden weet ik het niet maar fietsen worden al een tijdje gechipt.
  de auto heb ik niet meer , ik neem de fiets wel, nog niet gechipt trouwens
  die rotlampen die zogenaamd zuiniger zijn , zijn gewoon te gierig om licht te geven.
  ik heb ze in de chemobak geflikkerd en wat lampen extra op voorraad gekocht.
  gewone ouderwetse wel te verstaan.
  ik hoop niet meer te moeten verhuizen en dat ze me niet met zo’n rotmeter (intelligent als een achtereind van philips bv zeker) opzadelen. ik heb hier trouwens al in het begin een petitie tegen getekend. iedereen schijnt tegen dat kastje in de auto te zijn maar dat helpt geen zier.
  het word eigenlijk tijd dat we kunnen gaan stemmen al word het een moeilijke keus.
  achteraf komt er naar mijn idee toch weer niks van de beloftes die ze doen.
  ik hoor mensen af en toe zeggen dat we gewoon nergens meer op moeten stemmen zodat er niks meer overblijft om voor ons beslissingen te nemen waar we helemaal niet achter staan. prima, als je dan ook iedereen, maar dan ook iedereen op één lijn krijgt.
  anders krijg je alleen maar een puinhoop in de plaats terug. maar dat is het hem nou net hè. we zijn het nog lang niet allemaal eens over alles dus wordt het moeilijk om samen onze rug te rechten en samen alles delen in voor en tegenspoed. samen is ook wel heel erg allesomvattend als je erover nadenkt. mensen worden huiverig als je ontdekken dat wakker worden ook betekend dat ieder mens toch echt gelijk is en zodanig ook dezelfde rechten heeft als alle andere mensen op deze wereld. er over praten gaat nog wel.
  maar ach, het valt toch allemaal wel mee die controle, het is toch voor onze eigen veiligheid? toch? hoef je er toch niet meer over te piekeren.

  ik denk vaak bij mezelf, wat is slapen toch verschrikkelijk lekker en ondertussen begrijp ik ook het gezegde; het geluk is met de domme. en wat niet weet wat niet deert. het geld alleen maar voor het moment maar toch………………slaap lekker allemaal. die rust hebben we af en toe verdient.
  groetjes van selene.

 12. Uit ervaring weet ik, dat er beslist geen democratie is in Nederland. Door een aantal kritische vragen te stellen, ben ik geblocked bij diverse kamerleden. Openheid en transparantie waren de woorden die Ab Klink gebruikte in het debat over de farmaceutische bijbanen van Ab Osterhaus, die per ongeluk zijn persoonlijke vriend is.Osterhaus gaf toe, dat hij 3 bijbanen in de farma had, dat blijken er 13 te zijn !!!
  Dhr. Maljaars (Tweede Kamer) betitelde mij als een complot-theoriste, na drie keer zeer inhoudelijke vragen over het Mex.griep -vaccin.

  Ruim twee jaar geleden, kregen alle Nederlanders een folder in de brievenbus waarin stond, dat als men niet reageerde, men opgenomen zou worden in het EPD. Velen hebben dit ongetwijfeld weggegooid en zijn derhalve opgenomen in het EPD.

  Wij hebben massaal NEE gezegd tegen de EU-grondwet(84%, als ik me goed herinner), Balkenende zei Ja tegen de Lisbon-Treaty, hetzelfde als de EU-grondwet, zonder dat wij dat wisten.Ongestraft.

  De Kamer sprak een zeer duidelijke NEE uit tegen GMO’s. Gerda Verburg ging naar Brussel en zei JA. Ongestraft.

  Ab Klink heeft op eigen naam, 34 miljoen dosis Mex.griep vaccins besteld afgelopen jaar. Nog niet eens de helft is gebruikt! Ruim 19 miljoen dosis moeten er verkocht worden.Ongestraft.

  Na de aanslag van 11-09-2001 heeft Amerika hun terrorisme-bestrijding vooral binnenlands gericht. Elke Amerikaan is een potentieel terrorist. Niet alleen in Amerika! Wereldwijd worden we geconfronteerd met camera’s en veranderde wetten die steeds meer onze vrijheid en onafhankelijkheid afnemen.

  Ab Osterhaus met zijn 13 bijbanen in de farmacie, Gerda Verburg en Monsanto, Balkenende en de Bilderberg’s.

  Vele mensen zijn wakker geworden in 2009 door de giftige vaccinatie’s, maar laten we hun tijd geven om werkelijk wakker te worden en alles onder ogen te zien, van wat er gebeurt.
  En accepteer, dat er ook mensen zijn, die niet wakker willen worden. Dat is hun keus!

 13. @Selene
  Paarden moeten ook gechipt zijn.
  Mijn Arabier was reeds de pineut toen ik hem kocht, de anderen heb ik nooit laten chippen; die zijn illegaal.
  Ssssst….

 14. @Selene, ik heb dit al een paar keer genoemd: laten we proteststemmen uit gaan brengen, zonder een keuze te maken. Dan moet wel goed uitgezocht worden hoe zodat je stem niet naar de grootste partij gaat. Stemmen heeft namelijk helemaal geen zin meer………. Zie ook het verhaal van @Annelies.

 15. Het was wel mijn bedoeling om bij te dragen aan de algehele wakkerwording, maar we moeten niet depressief worden van wat we dan zien en eigenlijk al weten. Die desillusionerende werkelijkheid is er slechts om ons uit te dagen.

  Essentieel is dat wij in onze kracht gaan staan. Vanuit onze innerlijke zielskracht (ons hart/ essentie) kunnen wij een sterke, positieve invloed hebben op onze omgeving.

  Vandaar ook het laatste deel van het artikel. Als de wereld om je heen niet is wat je gehoopt had toen je geboren werd en waar je op vertrouwde toen je nog niet beter wist, ga dan op zoek naar je eigen essentie.

  Van daaruit kun je een bron van liefde in je eigen wereld zijn. Een wakkere bron, zonder illusies is onoverwinnelijk.

 16. Bedankt Stef, je artikel zet me aan het nadenken en schud me wakker, veel waardering voor je woorden, weinig woorden vanuit mij…. Stilte – en vanuit daar weer verder!

 17. Citaat:
  En als je, weer een paar jaar later, als deelnemer alleen nog maar in het ja-vak of in het nee-vak kunt gaan staan, dan wordt je eigenlijk gereduceerd tot een kuddedier. Zo kun je spelenderwijs gewend raken aan de digitale cultuur van de matrix, die bestaat uit hokjes en waarbij de keuzemogelijkheid is teruggebracht tot 0 en 1. Leuk hè! De reconstructie van de cultuur volgt een matrixpatroon, een rooster van hokjes waarbinnen wij mogen leven en vooral consumeren.”

  Ik kijk al een hele poos geen TV meer maar ik zou er niet gek van opkijken dat die JA/NEE vakjes zwart vakjes zijn. Want ik denk dat die beïnvloeding een veel diepere dimensie heeft. De vloer van de tempels van de Satanisten is zwart/wit geblokt, een zwart en een wit vlak, symbolisch voor hemel en aarde, goed en slecht etc. Hierop moeten rituelen uitgevoerd worden. Het zwarte vakje is dan vast JA denk ik?

 18. Roel Coutinho heeft als hoofd van de GGD Amsterdam in 1985 op onrechtmatige wijze bloed van 800 homoseksuelen onderzocht op AIDS. Het bloed was eerder afgenomen in verband met een onderzoek naar hepatitus-B bij homosseksuelen en had daarna vernietigd moeten worden. Hij besloot echter toen er een AIDS-test ontwikkeld was, om het bloed daarop te testen. Zonder daarbij de betreffende mensen te vragen. Hij is daar bijna om ontslagen.

  Verder zie ik de angsthazerij rond virussen en de vaccinatiegekte als een volgende stap in de digitalisering van de mens. In de computerwereld is het een bekend gegeven dat vele computervirussen door de ondernemingen worden gemaakt die ook de anti-virusscanners maken en verkopen. Zij zijn vaak de eerste die ze ontdekken. De virussen die onze lichamelijke gezondheid zogenaamd bedreigen, worden in samenwerking met legerlaboratoria ook door dezelfde ondernemingen gemaakt die tevens de vaccins maken. Nu las ik onlangs over een nieuwe chip, die aangeprezen wordt als een wapen ter herkenning van virussen die door ons lichaam zwerven. Geïmplanteerd in het lichaam werkt dez chip als een virusscanner. Voel je al aan waar dit heen gaat?

  Nu is die aanprijzing natuurlijk een leugen, want de ontwikkelingen in de chiptechnologie zijn dusdanig dat chips verschillende functies geïntegreerd kunnen bevatten. Zou die aanprijzing bedoeld kunnen zijn om ons met een chip te implanteren. zodat we overal traceerbaar zijn, controleerbaar zijn en stuurbaar zijn? Met de ontwikkelingen in de nanotechnologie zijn chips al vele malen kleiner dan de bekende rijstkorrel die men ons een aantal jaren geleden presenteerde, als gemakkelijke gadget voor vaste discobezoekers van een Rotterdamse disco.

  Ik ben de gastheer van vele natuurlijke virussen en andere micro-organismen die door mijn lichaam zwerven. Ik vraag daarom aan mijn gasten om zich ook als zodanig te gedragen en mijn lichamelijke huis niet ovehoop te halen. Ik geef ze voldoende gezond eten en drinken. Als gast hebben ze het goed, dus hebben ze niets te klagen. Tot mijn grote tevredenheid doen ze dat ook niet en gedragen ze zich zoals je van gasten mag verwachten. Ik heb dus geen virusscanner in mijn lichamelijke huis nodig, net zoals ik ook kilometerscanner in mijn auto nodig heb. En net zoals ik ook geen paranoïde aan controledwang lijdende overheid nodig heb, want ik weet dat ik voor meer dan 100% te vertrouwen ben. Die overheid en haar vazallen is dat dus voor minder dan 1%.

 19. “maar ik zou er niet gek van opkijken dat die JA/NEE vakjes zwart vakjes zijn.”

  Moet natuurlijk zijn:

  maar ik zou er niet gek van opkijken dat die JA/NEE vakjes ZWART/WIT vakjes zijn.

 20. Sorry Anne, je bent me helemaal kwijt. Wat een vreemd filmpje over die checkered floor. Geen enkel, maar dan ook geen enkel concreet iets..

  Aan de ene kant (zwart ws..) zit er zwarte magie in, en aan de andere kant (dat moet dan wit zijn..) zit er witte licht magie in.
  Krishna op een zw/w geblokte vloer, en Sirians die afdalen op een dergelijke vloer.. WAAR GAAT HET OVER…! Ik ben geen domme jongen, maar dit kan ik echt niet volgen.
  (Misschien ook omdat er in mijn badkamer zo’n vloer ligt..?)
  🙄 😥

 21. Er is zwarte en witte magie. Maar ook een tussenvorm.
  Dit is een vorm wat met materialiseren te maken heeft.
  Dat krijgen, wat je verlangt. Zit eng in elkaar.
  Doe mij maar gewoon witte magie.

 22. @Paul
  Ik ga the arrivals kijken.
  @Martijn
  Maar witte magie is toch ook de kracht van de verbeelding?!

  Ik heb geen goede toverstok want die 9 underscore 9 worden geen rollende ogen hahahahhahahaaha

 23. @Lianne

  Witte magie is er om liefde en heling te sturen naar je omgeving.

  Zwarte magie is om een ander het leven zuur te maken, of om je omgeving kapot te maken, werkt ook op natuur.

  Grijze magie is er om jezelf te verrijken, met materie en macht.

 24. Let wel, deze energieën die je uitzend, komen in veelvoud op je terug.

  Dat is bij witte magie niet zo erg, maar bij grijze en zwarte magie wordt meestal meer ingeleverd dan je wil. bv. je ziel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.