Advertentie

Zo gek is die Brexit toch niet, Mark Rutte..?


Rutte Brexit juni 2016

x

x

Zo gek is die Brexit toch niet, Mark Rutte..?

2016 © Guido Jonkers/pubishing editor WantToKnow.nl/be

x

We worden overspoeld met wenende politici, die jammerend aan de microfoons van de radio- en Tv-verslaggevers hangen, om ons te vertellen, hoe slecht nou die BREXIT eigenlijk wel is.. Dat we ons dat als volk zouden moeten beseffen.. Dat we er als volk alleen maar nadelen van zullen ondervinden.. Maar heren politici, onder leiding van de grote oze-wize-woze-spindokter, Mark Rutte.. Wordt het niet eens tijd om stil te worden..? Naar binnen te keren en eens bij jezelf af te vragen, hoe het komt dat mensen het zat zijn. Het liegen, het bedrog, de manipulaties, de politieke spelletjes, de achterkamertjespolitiek, maar vooral DE MINACHTING van de burgers die oorspronkelijk VOOR de EU stemden.

Zelfs in het commentaar van Rutte is die minachting terug te vinden, in zwijgen over een democratisch proces, wat ESSENTIEEL is. Omdat het de wil van de meerderheid van de (Engelse) bevolking vertegenwoordigt.. Kijk naar dit berichtcitaat van de NOS, waarin Rutte spreekt vanuit zijn eigen PERSOONLIJKE overtuigingen en GEEN neutrale premier is..:

EU you decidePremier Rutte is teleurgesteld over de uitslag van het Britse referendum. Hij vindt het belangrijk om daar rustig en stap voor stap een stabiele oplossing voor te zoeken. “Zodat de gevolgen voor onze economie minimaal zijn.” Rutte is nu als Europees voorzitter in Brussel en buigt zich met Europese voormannen als Tusk over deze Brexit-uitslag.
x
De premier hoopte steeds dat het blijf-kamp in Groot-Brittannië zou winnen. Hij wijst erop dat Groot-Brittannië voor handelsland Nederland een belangrijke partner is. Hij denkt dat het nog wel een tijdje zal duren, voordat de brexit een feit is. Over de wens van PVV-leider Wilders om nu in Nederland een referendum over een nexit te organiseren, zegt Rutte:
“Ik heb niet het idee dat daar in Nederland nu heel veel belangstelling voor is.”
Hij denkt dat “de meeste Nederlanders snappen dat, voor een open economie als de Nederlandse, samenwerken met andere landen in een gemeenschappelijke markt van levensbelang is”

Jawel Mark, dat snappen we, maar.. Wordt het niet eens tijd..?
De hand in eigen boezem te steken en met een gezond stuk zelfreflectie te kijken naar de puinhopen, die al deze manipulaties hebben opgeleverd. Dat je je niet te buiten gaat aan allerlei zogenaamde analyses, maar zelf ook naar de rotzooi kijkt, die de EU verdomd zelf op te ruimen..

Zoals een Grieks debacle, dat veroorzaakt werd door internationale financiële machten, waar menig politicus nog niet eens bij stil staat, dat het kán bestaan. De bankiers laten gaan, om Griekenland in stukjes en beetjes te verkopen en de Griekse burgers met lege handen te laten staan.. Gewoon dus weer eens de hand in eigen boezem te steken en te beseffen, dat de internationale vluchtelingenpolitiek in elkaar is gezet (HIER, HIER en HIER), door krachten, die de hele wereld als hun schaakbord zien, waar macht, invloed en veel geld, de belangrijkste drijfveren zijn. En moraliteit en ethiek allen maar lastig..!

Daarover gesproken.. Kent Mark Rutte het filmpje dat illustratief is voor de ‘president’ van de Europese Unie, Jean Claude Juncker.. Is dit moraliteit..? Minachting.. Waar deze man ook al eens de volgende tekst liet optekenen, toen hij nog premier van Luxemburg was..

juncker beslissen 1999

Of zijn minachtende woorden, toen het Lissabon-akkoord getekend moest gaan worden, maar het nog niet zeker was, of álle EU-leden achter dit verdrag stonden:

“If it’s a ‘Yes’, we will say ‘on we go’, and if it’s a ‘No’ we will say ‘we continue’.”

“Britain is different. Of course there will be transfers of sovereignty.
But would I be intelligent to draw the attention of public opinion to this fact?”

“When the going gets though, you have to lie”

“I am for secret, dark debates” (21 04 2011 EU-Observer)

Kijk naar het filmpje over een dronken president van de EU.. En dan, Mark Rutte, snap je toch wel, dat veel mensen, niet echt een goed gevoel hebben bij de EU.. En ja, dan komen we in één beweging vanzelf bij de essentie van die EU.. Is het een organisatie die de burgers dient? Een organisatie die zichzelf ondergeschikt maakt aan dat burgerbelang?  Maar eerst even *hik* Jean-Claude Juncker.

Kijk hoe journalist Tom Staal in 2 ‘simpele’ Tv-reportages de zere vinger keihard op de EU-elite legt. Declareren, niet-aanwezig zijn en toch presentiegeld pakken, misbruik van toegekende voorrechten.. Etc. etc. etc. Om misselijk van te worden, of ‘Zum Kotzen’..

EU-Big Spenders..
GeenStijl maakte een tweedelige serie over hoe debiel de EU werkt op organisatorisch niveau. En stoelriemen vast, want dit is Big Pimpin’, Spending G’s op het allerhoogste niveau. Een bureaucratisch bordeel waarin gewoon alles kan; vooral declareren. De duurste auto’s rijden en dan nog wat declareren. Lunchen met champagne. Declareren. Als Europarlementariërs voor elke keer dat ze iets kunnen declareren een euro zouden krijgen, zouden ze allemaal een Maserati kunnen kopen.

Maar ze krijgen enkele honderden euro’s per keer. Tel uit uw winst. En dan speelt het eerste deel zich nog af in Straatsburg. In een kapitaal megagebouw wat slechts enkele dagen per maand gebruikt wordt. Laat staan wat een hedonistische gekte het wordt wanneer hij naar Brussel trekt. Dat zie je in deel 2 eronder. Eerst: Tom Staal in het geldriool van Straatsburg.

Deel2:
Van Straatsburg naar Brussel. Tom Staal verhuist, samen met gids Daniel van der Stoep, met het complete Europarlement plus aanhang naar het Palais du Graai in Brussel. Voor de meesten een autoritje van een kleine vijf uur, voor het EU-parlement een maandelijkse kostenpost van een miljoen euro. En dan nog totaal geen rendement oplevert, sterker nog: het kost alleen maar.

In Brussel ziet Tom Staal weer schandaal na schandaal voorbij komen. Inklokken, dagpremie cashen en weer wegwezen. Tja, dan natuurlijk boos worden als Tom Staal er iets van zegt. Dit filmpje is niet goed voor Eurosceptici met hart- en vaatziekten: dit gaat niet leuk worden. Maar hier is het feit: dit is alleen een legaal systeem omdat de EU zélf de legaliteit bepaalt. De slager die zijn eigen vlees keurt of de mensen van WC-eend, die voor WC-eend kiezen..

Moreel is dit Euro-circus uiteraard compleet verwerpelijk. En op geen enkele manier af te stoppen. De zelf verrijkende moloch houdt zichzelf in stand en er is nauwelijks iets wat u er aan kunt doen. Totdat..? Dit filmpje is uit 2013 en kennelijk hebben dit soort initiatieven, alsook het werk van de EU-skepticus Nigel Farrage, bijgedragen aan het BREXIT.Wist je overigens dat deze Nigel Farage VOLLEDIG wordt gecensureerd in de VS? Dat geen enkel nieuwsstation aldaar, ook maar één seconde besteedt aan EU-negativiteit..?

Een eerste stap voor de ontmanteling van de EU-moloch? Of.. Toch eindelijk inkeer.. Zoals Mark Rutte meldt, tussen de regels door; de bal volledig bij hemzelf -de huidige EU-voorzitter- latend.. “Het is ook een stimulans om de EU te hervormen.” Volgens Rutte bestaat er in Nederland geen enorme belangstelling om ook een referendum te houden, zoals PVV-leider Geert Wilders bepleit. “Ons belang is de gevolgen voor Nederland zo klein mogelijk houden”, aldus Rutte. Welke gevolgen dat zijn, is volgens hem op dit moment moeilijk in te schatten…

Maar als Mark Rutte de opiniepeiling van EenVandaag had gezien, had hij gemerkt dat er WEL DEGELIJK een grote discussie aan de gang is, rondom het NEXIT-referendum. Een meerderheid van de Nederlanders (54%) zou zich graag in een dergelijk referendum willen uitspreken over de vraag of Nederland in de EU moet blijven. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag. En dat is kennelijk wat Mark Rutte verstaat onder ‘er is geen enorme belangstelling voor een referendum’.... HIER
Mocht zo’n referendum er komen dan zijn de ondervraagden verdeeld over een mogelijke Nexit. Net geen meerderheid, maar wel  bijna de helft (48%) vindt op dit moment dat Nederland de EU zou moeten verlaten. 45% vindt dat we lid moeten blijven.

eenvandaag referendum EU lidmaatschapx
x
Maar Mark, we hebben nóg een verrassing voor je. Een petitie, snel gestart, ná de BREXIT-keuze van het Britse volk, over een NEXIT, staat inmiddels ver boven de 50.000 stemmen..!! (klik op onderstaande illustratie van Petities.nl, voor link naar deze petitie: 55.000 stand 25 06 2016)
Dus, nu heel snel gewoon de hand in eigen boezem Mark Rutte: stoppen met achterbakse achterkamertjespolitiek, met regeringspluche-manipulatie en met jezelf bóven het volk verheven voelen. Stoppen met deze EU-beestenbende van misbruik en primaire graaierij..

Er zijn ook blije mensen.. zoals David Icke

* * *

Petitie EU verlaten

Advertentie

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.