Advertentie

Zo gek is die Brexit toch niet, Mark Rutte..?


Rutte Brexit juni 2016

x

x

Zo gek is die Brexit toch niet, Mark Rutte..?

2016 © Guido Jonkers/pubishing editor WantToKnow.nl/be

x

We worden overspoeld met wenende politici, die jammerend aan de microfoons van de radio- en Tv-verslaggevers hangen, om ons te vertellen, hoe slecht nou die BREXIT eigenlijk wel is.. Dat we ons dat als volk zouden moeten beseffen.. Dat we er als volk alleen maar nadelen van zullen ondervinden.. Maar heren politici, onder leiding van de grote oze-wize-woze-spindokter, Mark Rutte.. Wordt het niet eens tijd om stil te worden..? Naar binnen te keren en eens bij jezelf af te vragen, hoe het komt dat mensen het zat zijn. Het liegen, het bedrog, de manipulaties, de politieke spelletjes, de achterkamertjespolitiek, maar vooral DE MINACHTING van de burgers die oorspronkelijk VOOR de EU stemden.

Zelfs in het commentaar van Rutte is die minachting terug te vinden, in zwijgen over een democratisch proces, wat ESSENTIEEL is. Omdat het de wil van de meerderheid van de (Engelse) bevolking vertegenwoordigt.. Kijk naar dit berichtcitaat van de NOS, waarin Rutte spreekt vanuit zijn eigen PERSOONLIJKE overtuigingen en GEEN neutrale premier is..:

EU you decidePremier Rutte is teleurgesteld over de uitslag van het Britse referendum. Hij vindt het belangrijk om daar rustig en stap voor stap een stabiele oplossing voor te zoeken. “Zodat de gevolgen voor onze economie minimaal zijn.” Rutte is nu als Europees voorzitter in Brussel en buigt zich met Europese voormannen als Tusk over deze Brexit-uitslag.
x
De premier hoopte steeds dat het blijf-kamp in Groot-Brittannië zou winnen. Hij wijst erop dat Groot-Brittannië voor handelsland Nederland een belangrijke partner is. Hij denkt dat het nog wel een tijdje zal duren, voordat de brexit een feit is. Over de wens van PVV-leider Wilders om nu in Nederland een referendum over een nexit te organiseren, zegt Rutte:
“Ik heb niet het idee dat daar in Nederland nu heel veel belangstelling voor is.”
Hij denkt dat “de meeste Nederlanders snappen dat, voor een open economie als de Nederlandse, samenwerken met andere landen in een gemeenschappelijke markt van levensbelang is”

Jawel Mark, dat snappen we, maar.. Wordt het niet eens tijd..?
De hand in eigen boezem te steken en met een gezond stuk zelfreflectie te kijken naar de puinhopen, die al deze manipulaties hebben opgeleverd. Dat je je niet te buiten gaat aan allerlei zogenaamde analyses, maar zelf ook naar de rotzooi kijkt, die de EU verdomd zelf op te ruimen..

Zoals een Grieks debacle, dat veroorzaakt werd door internationale financiële machten, waar menig politicus nog niet eens bij stil staat, dat het kán bestaan. De bankiers laten gaan, om Griekenland in stukjes en beetjes te verkopen en de Griekse burgers met lege handen te laten staan.. Gewoon dus weer eens de hand in eigen boezem te steken en te beseffen, dat de internationale vluchtelingenpolitiek in elkaar is gezet (HIER, HIER en HIER), door krachten, die de hele wereld als hun schaakbord zien, waar macht, invloed en veel geld, de belangrijkste drijfveren zijn. En moraliteit en ethiek allen maar lastig..!

Daarover gesproken.. Kent Mark Rutte het filmpje dat illustratief is voor de ‘president’ van de Europese Unie, Jean Claude Juncker.. Is dit moraliteit..? Minachting.. Waar deze man ook al eens de volgende tekst liet optekenen, toen hij nog premier van Luxemburg was..

juncker beslissen 1999

Of zijn minachtende woorden, toen het Lissabon-akkoord getekend moest gaan worden, maar het nog niet zeker was, of álle EU-leden achter dit verdrag stonden:

“If it’s a ‘Yes’, we will say ‘on we go’, and if it’s a ‘No’ we will say ‘we continue’.”

“Britain is different. Of course there will be transfers of sovereignty.
But would I be intelligent to draw the attention of public opinion to this fact?”

“When the going gets though, you have to lie”

“I am for secret, dark debates” (21 04 2011 EU-Observer)

Kijk naar het filmpje over een dronken president van de EU.. En dan, Mark Rutte, snap je toch wel, dat veel mensen, niet echt een goed gevoel hebben bij de EU.. En ja, dan komen we in één beweging vanzelf bij de essentie van die EU.. Is het een organisatie die de burgers dient? Een organisatie die zichzelf ondergeschikt maakt aan dat burgerbelang?  Maar eerst even *hik* Jean-Claude Juncker.

Kijk hoe journalist Tom Staal in 2 ‘simpele’ Tv-reportages de zere vinger keihard op de EU-elite legt. Declareren, niet-aanwezig zijn en toch presentiegeld pakken, misbruik van toegekende voorrechten.. Etc. etc. etc. Om misselijk van te worden, of ‘Zum Kotzen’..

EU-Big Spenders..
GeenStijl maakte een tweedelige serie over hoe debiel de EU werkt op organisatorisch niveau. En stoelriemen vast, want dit is Big Pimpin’, Spending G’s op het allerhoogste niveau. Een bureaucratisch bordeel waarin gewoon alles kan; vooral declareren. De duurste auto’s rijden en dan nog wat declareren. Lunchen met champagne. Declareren. Als Europarlementariërs voor elke keer dat ze iets kunnen declareren een euro zouden krijgen, zouden ze allemaal een Maserati kunnen kopen.

Maar ze krijgen enkele honderden euro’s per keer. Tel uit uw winst. En dan speelt het eerste deel zich nog af in Straatsburg. In een kapitaal megagebouw wat slechts enkele dagen per maand gebruikt wordt. Laat staan wat een hedonistische gekte het wordt wanneer hij naar Brussel trekt. Dat zie je in deel 2 eronder. Eerst: Tom Staal in het geldriool van Straatsburg.

Deel2:
Van Straatsburg naar Brussel. Tom Staal verhuist, samen met gids Daniel van der Stoep, met het complete Europarlement plus aanhang naar het Palais du Graai in Brussel. Voor de meesten een autoritje van een kleine vijf uur, voor het EU-parlement een maandelijkse kostenpost van een miljoen euro. En dan nog totaal geen rendement oplevert, sterker nog: het kost alleen maar.

In Brussel ziet Tom Staal weer schandaal na schandaal voorbij komen. Inklokken, dagpremie cashen en weer wegwezen. Tja, dan natuurlijk boos worden als Tom Staal er iets van zegt. Dit filmpje is niet goed voor Eurosceptici met hart- en vaatziekten: dit gaat niet leuk worden. Maar hier is het feit: dit is alleen een legaal systeem omdat de EU zélf de legaliteit bepaalt. De slager die zijn eigen vlees keurt of de mensen van WC-eend, die voor WC-eend kiezen..

Moreel is dit Euro-circus uiteraard compleet verwerpelijk. En op geen enkele manier af te stoppen. De zelf verrijkende moloch houdt zichzelf in stand en er is nauwelijks iets wat u er aan kunt doen. Totdat..? Dit filmpje is uit 2013 en kennelijk hebben dit soort initiatieven, alsook het werk van de EU-skepticus Nigel Farrage, bijgedragen aan het BREXIT.Wist je overigens dat deze Nigel Farage VOLLEDIG wordt gecensureerd in de VS? Dat geen enkel nieuwsstation aldaar, ook maar één seconde besteedt aan EU-negativiteit..?

Een eerste stap voor de ontmanteling van de EU-moloch? Of.. Toch eindelijk inkeer.. Zoals Mark Rutte meldt, tussen de regels door; de bal volledig bij hemzelf -de huidige EU-voorzitter- latend.. “Het is ook een stimulans om de EU te hervormen.” Volgens Rutte bestaat er in Nederland geen enorme belangstelling om ook een referendum te houden, zoals PVV-leider Geert Wilders bepleit. “Ons belang is de gevolgen voor Nederland zo klein mogelijk houden”, aldus Rutte. Welke gevolgen dat zijn, is volgens hem op dit moment moeilijk in te schatten…

Maar als Mark Rutte de opiniepeiling van EenVandaag had gezien, had hij gemerkt dat er WEL DEGELIJK een grote discussie aan de gang is, rondom het NEXIT-referendum. Een meerderheid van de Nederlanders (54%) zou zich graag in een dergelijk referendum willen uitspreken over de vraag of Nederland in de EU moet blijven. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag. En dat is kennelijk wat Mark Rutte verstaat onder ‘er is geen enorme belangstelling voor een referendum’.... HIER
Mocht zo’n referendum er komen dan zijn de ondervraagden verdeeld over een mogelijke Nexit. Net geen meerderheid, maar wel  bijna de helft (48%) vindt op dit moment dat Nederland de EU zou moeten verlaten. 45% vindt dat we lid moeten blijven.

eenvandaag referendum EU lidmaatschapx
x
Maar Mark, we hebben nóg een verrassing voor je. Een petitie, snel gestart, ná de BREXIT-keuze van het Britse volk, over een NEXIT, staat inmiddels ver boven de 50.000 stemmen..!! (klik op onderstaande illustratie van Petities.nl, voor link naar deze petitie: 55.000 stand 25 06 2016)
Dus, nu heel snel gewoon de hand in eigen boezem Mark Rutte: stoppen met achterbakse achterkamertjespolitiek, met regeringspluche-manipulatie en met jezelf bóven het volk verheven voelen. Stoppen met deze EU-beestenbende van misbruik en primaire graaierij..

Er zijn ook blije mensen.. zoals David Icke

* * *

Petitie EU verlaten

406 gedachten over “Zo gek is die Brexit toch niet, Mark Rutte..?

 1. Democratie betekend dat de meerderheid beslist.
  Als Rutte (of welke bestuurder dan ook) zich tegen referenda uitspreekt zegt hij/zij dus eigenlijk tegen democratie te zijn omdat op die manier mensen de kans ontnomen wordt zich voor of tegen iets uit te spreken.
  We hebben het Oekraine referendum gehad wat een duidelijke uitslag gaf maar waar hij nog steeds niet op gereageerd heeft.
  Hoe lang wil hij nog doorgaan met die onzin terwijl iedereen kan zien dat de weerstand tegen zijn beleid en geslijm bij de EU bonzen steeds meer toeneemt?
  Natuurlijk ontkent hij dat de Nederlander een referendum wil omdat hij op z,n klompen kan aanvoelen dat er dan nog meer van de EU afbrokkelt waardoor er van zijn rol als loopjongen voor de elite niets meer overblijft en waarvoor hij mogelijk verantwoording zal moeten afleggen.
  Nu maar hopen dat de Fransen ook uit de EU willen daarom zou een referendum in Frankrijk ook niet misplaatst zijn.

  1. Politici hebben geen macht.
   Mark Rutte is een trekpop.
   Stemmen op mensen zonder macht, heeft dus totaal geen zin.

   Ik heb zoveel meer bereikt met propaganda 5 jaar lang dan 750 mensen in het Europees Parlement die 20.000 euro per maand kosten (minimaal). Ik heb meer macht dan 750 van die kleine kinderen.

  2. Als je er even over nadenkt is het ook logisch dat politici geen macht hebben. Wij zijn zij de hele dag mee bezig? Zijn ze aan het “nadenken” ? Nee, imago, onkostenvergoeding, salaris, presentie lijst, interview, reizen, netwerken, etc.

   Ik heb 24 uur per dag de tijd om na te denken. Zij nog geen minuut. Zij verliezen altijd van mij. Ze hebben geen ideeen of plannen. Ik heb plannen die 100.000 jaar bestrijken. Ze kijken 2 dagen verder.

  3. Hyper Alert.
   Ze zijn na de Bilderberg conferentie kennelijk in een stroomversnelling terecht gekomen.Zie ook punt 23.3.
   Het lijkt erop dat ze nu enorme haast hebben waarbij ik me afvraag of het dan toeval is nadat net de Bilderberg conferentie is geweest.
   Kennelijk hebben de BOBO,s daar opdrachten gegeven dus zoek uit wie daar geweest zijn en wie zij dienen en je weet wie de verantwoordelijken zijn.
   Elk jaar na deze meetings volgen maatregelen en dit is geen onzin maar wel na te gaan.

  1. Het heeft mij ook niet weerhouden maar ik vond het wel noemenswaardig.

 2. Het is een grote BIG JOKE. Brexit zal nooit gebeuren omdat het allang is uitgedacht binnen de EU en Bilderbergclub. Cameron stapt helemaal niet op en Farage laat zijn vriendjes in Brussel echt niet in de steek, ondanks dat hij al jaren loopt te blazen in EU vergaderingen. Het is allemaal een grote grap en volksverlakkerij. En ook de Europese superstaat zal gehandhaafd blijven en alleen maak sterker worden in zijn dictatuur de komende jaren.

  Van Referenda moet je het niet hebben want dat is een groot bedrog. Alleen oog om oog, tand om tand en hooivorken in Den Haag om de lakeien van de EU/Bilderberg het duidelijk te maken(dat het ons serieus is), is de enige mogelijkheid om van deze Nazi superstaat af te komen.
  Zo is het en niet anders.

  En dan hebben we nog het Oekraïne referendum laten we eerst maar een zien of lakei Rutte zijn beloftes nakomt. Het is duidelijk zolang Nederland voorzitter is, niets doet. Ben dus benieuwd wie teflon Rutte als eerste bij zijn oortje pakt en zegt deze hebben we ook nog.

  1. Loki.
   Wat je schrijft over Bilderberg en de EU klopt wel want ze zorgen meestal voor een plan B.
   Waar ik nu voor vrees is dat ze de Engelsen en schotten tegen elkaar gaan opzetten vooral ook omdat ze nu al bezig zijn om een referendum voor de Schotten te organiseren zodat zij zich van de Engelsen kunnen afscheiden en weer lid van de EU kunnen worden.
   Bij de MSM laten ze telkens weer zien dat de Engelse jongeren boos zijn over de uittreding waar ze misschien ook wel gebruik van gaan maken zodat er chaos in Engeland uitbreekt waardoor ze kunnen zeggen zie je wel dat het een puinhoop wordt zonder de EU.
   Misschien heb je wel gelijk dat er hardere acties nodig zijn tegen de heersende elite de tijd zal het leren.

  2. Arnold

   Daar hoef je niet voor te vrezen ook dat zal nooit gebeuren. Schotland zal gewoon bij het Verenigd Koninkrijk blijven. Vergeet niet dat Queen Elizabeth tot de hoogste kringen van de Illuminati behoort. Het zijn allemaal afleidingsmanoeuvres om het grotere geheel te verdoezelen.

   Tijd voor een “Vorkdetta”, dat is zeker.

 3. enge junkcer.. heel vies geslepen kereltje, zoals dat hele zooitje wat in de ” toren van Babel ” zit.. inclusief allen

  Wat een VERLOSSING zou het zijn als dat hele epistel met de grond gelijk gemaakt zou kunnen worden, desnoods door de BLIKSEM!!
  Het extreme weerbeeld van de afgelopen dagen ( incl. de brexitdagen)
  valt wel op, ik denk zelf dat dit heeft te maken met een haarp die ze hebben GETEST op massaal denken.. ze zijn wel bezig om de mens hun denken te beinvloeden met deze onvoorstelbare zooi en techniek, kunstmatige regen en onweer.. om te kijken hoe ver ze kunnen gaan..
  Maar…. WE WORDEN ALLEMAAL BEWUSTER EN BEWUSTER!!
  Helaas gaat het gestaag.. maar.. we zijn op de goede weg mensen!
  Trap niet in de verhaaltjes over klimaatverandering, of andere vage raadsels van tweede zonnen en dat soort kul. Het is een agenda die ze afwerken en rutte is gewoon mottige man met een gespleten tong
  Hij kan veel meer zijn als hij eens open kaart speelt met de hele klotezooi

  Bang dat ie is voor zijn positie tegenover de monsters uit brussel en de williebillie met zijn modepop

  Niets goeds aan deze premier, ja.. zijn gulle lach..

  Rotte ruttelpruttel lult en lacht maar wat weg en denk je nu echt dat hij als marionet, lakei etc. zich bekommert om de echte feiten!?
  Hij komt voorlopig weer lekker weg m.b.t. de mh17, die steen .. weet U nog ??

  Die steen is v e r s ch o v e n naar OPZIJ.. zodat we het niet meer zullen ” zien ” zodat het hele verhaal de geschiedenis ingaat als een onopgelost feit en de leugen(s) waarin we mogen geloven!

  Misschien .. heel misschien is er helemaal g e e n steen en dus ook geen mh17.. we weten niet meer wat waar is, en daar moet een eind aan komen!!

 4. Overal tiert corruptie welig. Maar als je kijkt wat VVD en Pvd teweeg hebben gebracht,is het alleen maar allende .Als we naar al die fallisementen eerst gezonde zaken,worden worden tot het bot toe uitgekleed .De zorg naar z,n klote geholpen,de prijzen in desupermarkten 35% gestegen de huren omhoog het houd niet op. Subsidies naar corrupte landen Ik vraag mij af hoe het mogelijk is dat paar idioten zo,n land als Nederland naar de afgrond sleuren. Alles wat de mensheid doet is eigen gewin dan gaat men over lijken Ze willen hun stempel drukken dat heb ik gedaan ,en niet om kijken wat het gekost heeft,narcisten.

  1. Koolhof

   Je vraagt je af hoe dit mogelijk is? Dat is toch net zo moeilijk. Hoe groot is het deel van de domme bevolking die op de reguliere politieke blijft stemmen met hun mooie fairy tales en de nu al begonnen smerige spelletjes om zieltjes te winnen.

   Heel groot!!!!!!!!!!!!

 5. De belangrijkste fout die de E.U. de laatste jaren heeft gemaakt is de E.U. open zetten voor ‘vluchtelingen’ die zich hier vervolgens met hun hele familie permanent mogen vestigen en alle rechten krijgen van hier geboren E.U. burgers.

  Dat de E.U. mensen in den vreemde helpt als zij, buiten hun eigen schuld om, in serieuze problemen zijn gekomen vind ik goed, maar deze mensen en hun familie tot het eind der tijden hier te laten komen en hen effectief meer rechten te bieden dan de autochtone bevolking is schandelijk.

  Dat deze, vrijwel altijd islamitische of zwarte mensen, effectief meer rechten hebben komt door de tot het in het extreme doorgevoerde regel dat discriminatie verboden is. In de basis is dit een heel goed principe, maar iedereen die zijn ogen open heeft ziet dat er op grote schaal misbruik van gemaakt wordt.

  Voorbeeld: Als je een bijstand of ww uitkering ontvangt dan heb je de plicht om serieus je best te doen om werk te zoeken. Bij islamieten is het vrij normaal om dan onder een hoofddoek te verdwijnen op zodanige wijze dat geen werkgever meer geïnteresseerd is.

  Als een Nederlandse dame in Turkije gaat zonnen dan doet ze dat niet topless, want ze past zich natuurlijk aan, hoewel zij met haar vakantie in feite wel geld komt brengen naar dat land. De gemiddelde islamiet die hier komt brengt niets, maar komt in veel gevallen een uitkering halen. Zou het dan niet logisch zijn dat wij aanpassingseisen zouden stellen aan gedrag en uiterlijk?

  West Europa islamiseert in een hoog tempo. De grenzen dicht doen is de enige oplossing, maar vermoedelijk zal het ‘point of no return’ eerder bereikt zijn, dan dat de politieke wil om de grenzen te sluiten.

  De bewoners van de UK hebben daarom voor een afsplitsing gekozen, zodat ze hun eigen grenzen kunnen sluiten voor islamitische en afrikaanse mensen. Het vrije verkeer van mensen was de Britten namelijk een doorn in het oog. Dat daarmee niet de gemiddelde kaaskop uit Nederland die een paar maanden momt werken in de UK mee bedoelt wordt wil den Haag niet horen, maar zo moeilijk om dat in begrijpen kan dat toch niet zijn.

  1. Petra je zou het Coudenhove-Kalergi plan een moeten lezen.
   Het spel wat de EU nu speelt is al heel lang geleden bedacht.

 6. Uitstekende, eenvoudige en heldere analyse. Ook toegankelijk voor “de onder-klasse” en laag geschoolden” 🙂
  Brexit stemmers zullen wel de schuld krijgen van alle (toekomstige) tegenvallers binnen de EU. Bij alles wat er nu gaat komen kunnen psychologen en sociologen de vingers aflikken. Verder zal er veel werk liggen voor social-engineers. Derhalve een uiterst interessante toekomst.
  Zouden onze bestuurders ooit het boek “Verval en Ondergang van het Romeinse Rijk” van Edward Gibbon hebben gelezen?? De Eu in de huidge vorm is te ver doorgeschoten. Doorgaan op deze weg zal nationalisme in de kaart spelen. Partijen binnen deze stroming zijn niet de oorzaak van de problemen, maar het gevolg van niet-democratie EU bestuur. Terug naar de EEG is de beste optie.

  1. Brexit gaat helemaal nergens over.
   Verkiezingsvervalsing mislukt door Mi5.
   Ze proberen het gewoon nog een keer.
   Momenteel hebben ze al 3 miljoen valse aanmeldingen gecreerd voor een nieuw referendum. Ze verfijnen gewoon hun verkiezingsmanipulatie tactieken en niemand die het door heeft.

 7. Lees ; VT to day ; Brexit and Jewish oligarchy ! weet je waar het over gaat, deze diep tragische gebeurtenissen in Europa worden gecreéerd !

  Onze plee boender leiders nou ja, zeg het maar , Frans Timmermans is de personificatie van hoe slecht ze zijn, en hoe gevaarlijk voor onze toekomst.

  Een referendum is niet nodig is al gedaan toch, ze behoren in de vuilnisbak, ze zijn over hun houdbaarheids datum heen !

  Jenne

  1. Je hebt het mis.
   De Britse interne geheime dienst Mi5 heeft van 75% uit de EU 52% gemaakt door verkiezings vervalsing. Het is ze net niet gelukt. Dus gaan ze het nog een keer proberen.

   Brexit had met de immigranten te maken. En die immigranten stroom is door mijn ideeen op gang gekomen. Met een beetje hulp van Merkel die wat domme uitspraken deed.

   Ik ben 5-6 geleden begonnen om die immigranten stroom op gang te krijgen door propaganda. Ongeveer 3 jaar geleden heb ik het voor het eerst tegen iemand gezegd. Ik zei “ik ben pas blij als de immigranten stroom er op de Italiaanse kust er net zo uitziet als de landing in Normandie tijdens de 2e wereld oorlog.”.

   Ik heb me het afgelopen jaar helemaal suf gelachen.

   Toen ik een klein kind was zei mijn vader altijd tegen mij als ik weer vraag na vraag steld “een gek kan meer vragen dan 100 profesoren kunnen beantwoorden”.

   Een gek kan meer problemen veroorzaken dan 100 regeringsleiders kunnen oplossen. En gek is dan in positieve zin bedoeld.

   Ideeen zijn het gevaarlijkst. Niet een gek met een geweer. Ik kan 10.000 gekken met een geweer creeren door ideeen.

   Ik heb 6 maanden op Veteranstoday gepost. Maar zodra je de NAVO militairen en generaals belachelijk maakt kunnen ze daar niet tegen. Ik denk dat ze zijn bedreigd of omgekocht door de CIA. Sommigen in ieder geval of een blinde vlek.

 8. Over de wens van PVV-leider Wilders om nu in Nederland een referendum over een Nexit te houden zegt Rutte:Ik heb niet het idee dat daar in Nederland nu heel veel belangstelling voor is.
  http://politiek.tpo.nl/2016/06/26/opiniepeiling-maurice-hond-ook-nederland-is-meerderheid-europese-exit-behalen/
  Nu weet ik dat peilingen er naast kunnen zitten maar als een premier zomaar uit het losse polsje zegt dat er geen belangstelling zou zijn om ook hier in Nederland een referendum over een Nexit te houden dan vraag ik me wel af waarop hij zijn uitspraak dan baseert.
  Meneer Rutte is kennelijk bang dat Nederland ook voor een Nexit kiest waardoor hij dit soort uitspraken denkt te kunnen rechtvaardigen maar deze verwijzing naar een peiling van Maurice de Hond geeft toch echt een andere mogelijkheid aan meneer Rutte.
  Ik denk dat ik het wel begrijp want hier komt duidelijk naar voren dat een Nexit mogelijk is wanneer vooral de lager opgeleiden hun stem uitbrengen en ja laat dat nu net de groep zijn die u tijdens uw regeerperiode totaal naar de afgrond hebt gebracht door ze totaal financieel uit te kleden waardoor velen in de armoede zijn terecht gekomen.

 9. Het heeft ons niks als geld gekost en het einde is nog lang niet in zicht en ik Nederlander vind eigen volk eerst dan de anderen nu is het net andersom ik wil uit de eu de armmoede in Nederland loopt maar op eigen gezinnen worden op straat gezet onze oude van dagen leven in verzorgings huizen waar geen voldoende verzorging is in hun eigen vuil hebben ze daar voor gevochten dat Nederland zo opbloeide ik schaam me voor de behandeling die de mensen daar krijgen Jan met de pet kan naar voedselbank we betalen ons gek aan belasting zorgpremies en ga maar door dus ik zeg weg met de EU.

  1. Er zit inderdaad meer achter Brexit en de eventueel komende andere exíts, dan bij een oppervlakkige kijk kan worden gezien. In het politieke theater is niets wat het lijkt. De voormalig Joodse Israëliër Gilad Atzmon, die Israël ontvlucht is en nu in Engeland woont, maakt dat in een aantal artikelen ook maar weer eens duidelijk:

   http://www.gilad.co.uk/writings/

   Verder is het toch opvallend om te zien dat in verschillende landen de groepen, die ook een exit propageren, over het algemeen een sterk rechts conservatief en populistisch karakter hebben. Daarnaast is een Geert Wilders met zijn PVV een pro-Zionistische marionet.

   Op de volgende site is een uur durend radioprogramma te horen, waarin een panel Brexit en een aantal ander zaken bespreekt.

   http://gedachtenvoer.nl/dotcomradio/podcast/podcast-008-28062016.html

  2. Het is heel eenvoudig.
   Als mijn plan wordt overgenomen door de Arabieren (Moslims) dan kunnen ze binnen 25-50 jaar de baas zijn in Engeland.
   Gewoon veel kinderen blijven krijgen!
   Dan is het over met Israel. Want Israel wordt gesteund door Engeland dat onder controle van de bankiers staat.
   Verander het volk, verander de elite.

   http://www.liveleak.com/c/Andrew_Parker_Mi5
   Dit is mijn lange termijn plan met Engeland. Zo leuk om de naam van het hoofd van de Engelse geheime dienst te gebruiken om ze af te zeiken. Ik lach mij suf!

   https://youtu.be/iz6a4WkKJn0
   Ik heb ook korte termijn plan. Boem, weg! Ik heb ooit een keer mijn motief verraden. Maar daar blijft het bij. Jullie zullen het nooit precies weten.

  3. Zit trouwens een addertje onder het gras: Moslims met thermonucleaire wapens. Hoe zou dat ooit fout kunnen gaan! Het zijn zulke lieve mensen.

   Roflmao!

   “The proof of the pudding is in the eating.”

   – Engels gezegde

 10. Iedereen die het boek van Robin de Ruiter heeft gelezen (De dertien Satanische Bloedlijnen) weet dat de Elite naar een wereld regering toe werken waarbij de volkeren als slaaf gaan dienen en militairen de dienst gaan uitmaken onder leiding van die Elite.
  Om het groter geheel een beetje in kaart te brengen daarom het volgende wat voor een groot gedeelte makkelijk te controleren is indien men daar de moeite voor doet.
  De EU is opgericht met hulp van oud Nazi,s (te controleren als men het boek The Nazi Roots of the EU leest)wat ook via internet gedownload kan worden in het Nederlands.
  Veel methoden die de Nazi,s in de oorlog hanteerden zijn steeds meer terug te zien in het EU beleid zoals regeltjes en wetten vervaardigen waar de bevolking NIET over mag mee beslissen en vaak in achterkamertjes tot stand komen (waar Rutte nogal voorstander van is) wat gewoon fascisme is of te wel onderdrukking.
  De val van de Berlijnse muur in 1989 was volgens velen bedoeld om West en Oost samen te brengen zodat mensen uit de Oostblok landen hun familie weer konden opzoeken die in het Westen leefden en ook zouden zij dan mee kunnen delen in de vrijheden en welvaart van het Westen.
  Lijkt leuk maar is gewoon bedrog geweest.
  Wat is er dan wel gebeurd wat ook te controleren is als men de landkaart erbij pakt van voor de val en na de val van de Berlijnse muur.
  Voormalige Baltische staten zijn nu onder leiding van het Westen komen te staan zoals bv Polen maar ook het voormalige Oost Duitsland is nu in Westerse handen.
  Kortom het Oosten is niet nader tot het Westen gekomen maar het Westen heeft bezit genomen van voormalige Oostblok landen die onder Russisch gezag stonden.
  Rusland wordt met sancties bestraft omdat zij De Krim hebben geannexeerd wat vroeger deel uitmaakte van de Sovjet Unie en waar het grootste deel van de bevolking nog steeds Russisch gezind is.
  Hoe terecht zijn dan nog die sancties?
  De Balkan landen zoals het voormalige Yugoslavie nu ook in Westerse handen maar ook grenzend aan de Russische grens.
  Conclusie Rusland wordt steeds kleiner op die manier en militaire activiteiten aan de Russische grens vinden steeds vaker plaats op grondgebied wat eerder bij Rusland was ingedeeld/behoorde kijk maar naar de oefeningen die het westen nu in Polen houd.(pure provocatie).
  Dan hebben we Oekraine wat vroeger ook bij de Sovjet Unie hoorde maar nu ook onder controle van het Westen staat.
  Nu hebben we in Nederland het Oekraine referendum gehad waar een duidelijk Nee uit is gekomen maar waar Rutte nog steeds niets mee doet.
  Oekraine is nog steeds geen EU lid maar als het dat wel zou zijn dan zou de Navo moeten ingrijpen wanneer Oekraine bv door Rusland geannexeerd/aangevallen zou worden omdat dan een bevriend land aangevallen zou worden.
  Vandaar dat Rutte moeite heeft navolging te geven aan de uitslag van het Oekraine referendum waarbij dan ook nog de belangen van grote bedrijven een rol spelen zoals die van Monsanto en Shell.
  Als Rutte het nee uit het referendum zou volgen komen andere belangen dus in gevaar.
  De Brexit zoals bekend is maakt de Engelse Koningin de dienst uit in Engeland maar doet zij dat alleen? Nee.
  In 1815 is de macht in Engeland door een zeer rijke bankiers familie overgenomen doormiddel van bedrog waardoor zij meer vermogen kregen dan de Engelse bank en daardoor kregen zij ook de macht over Engeland.(In Londen bestaat iets soortgelijks als wat het vaticaan in Rome is een soort staat binnen de staat waar zelfs de Engelse koningin een buiging zou moeten maken eer ze daar binnen gelaten wordt)Dit staat beschreven in het boek De Boogye man.
  Na de Brexit zou er veel onrust op de beurzen zijn en koersen zouden dalen.
  Veel valuta is gekoppeld aan de Dollar wat betekend dat schommelingen van de dollar ook hun gevolg voor andere valuta hebben.
  In 1913 is de FED overgenomen door wederom bankiers omdat zij de meeste aandelen in bezit kregen en daarmee de dienst gingen uitmaken binnen die FED.
  De FED heeft het alleen recht Dollars te drukken waardoor dus bankiers de dienst uitmaken.
  Veel mensen denken nog steeds dat de Amerikaanse staat de baas over de FED is wat niet zo is.(terug te vinden in het boek van W Middelkoop).
  In Londen zit het financiele hart van Europa en uitgerekend Engeland stapt als eerste uit de EU wat zit daar achter?
  Klapt straks dollar en daarmee de Euro in elkaar waar de Engelsen geen last van hebben omdat zij nog steeds hun eigen Pound hebben?
  Verder willen ze chaos zodat ze een reden hebben om militair ingrijpen te rechtvaardigen en waardoor het lijkt of zij de boel weer komen redden maar de ware reden is dat we dan direct onder militaire dictatuur komen te staan en moeten doen wat de elite wil.

 11. Ik ben voor een NEXIT liever vandaag dan morgen we zijn al te lang gemanipuleerd en uitgekleed door de EU. En dan zijn we ook nog eens door onze regeringsleiders in de steek gelaten, ze hebben Nederland naar de rand van de afgrond gebracht.

 12. tja.. en a l s hij IETS zegt houd hij zich aan zijn woord..
  dat hebben we gemerkt met de mh17 en de vieze demmink paal en ” het bonnetje ” .. kortom : een grote fantast hoort in hollywood thuis en niet als volksvertegenwoordiger !

  Het mag van mij klappen, laat de boel maar escaleren want dan er in ieder geval iets nieuws en goeds uit de as verrijzen waarin deze regering ons nu bracht..

  Onderste stenen zijn : opgeschoven rotsblokken die vanzelf uit oog raken
  Kijk eens aan hoe deze premier HET ALLEEN UITMAAKT of we wel of niet een REFERENDUM VOOR EEN NEXIT moeten ” willen “.. hij bepaalt wel even het feit dat de nederlandse burger monddood gemaakt wordt.. dus wat heeft stemmen dan ook nog voor zin??
  Hij schuift alles voor zich uit en neemt ” over(v)al de tijd voor..stap voor stap.. ppff. allemaal agendawerk van de hele kliek, de petitie voor een exit referendum zal zijn weerga niet kennen, hulde weer aan thierry baudet met dit initiatief, welke al 10 jaar echte democratie diepgang durft te geven..

  Nee.. het is bijna afgelopen voor nederland als voorzitter en ruttelpruttel w e e t dat ie nooit.. maar dan ook nooit meer en te nimmer verkozen zal worden, of.. hij gelooft er zelf in

  Nu, tijd voor een FRISSE WIND in dit kikkerlandje en waarheid op tafel!

  1. Arend.
   Goede morgen.
   Het lijkt een terugkerend symptoom te worden dat wanneer democratisch gekozen wordt en wanneer de uitslag negatief uitpakt de verliezers ineens niet meer zo democratisch blijken te zijn.
   Hetzelfde hebben we gezien bij het Oekraine referendum.
   Telkens zoeken zij dan weer redenen waardoor het niet eerlijk zou zijn waarschijnlijk in de hoop dat de uitslag dan ongeldig verklaart wordt.
   Sportiviteit is dus niet hun sterkste kant want als de meerderheid beslist dan ben ik van mening dat zowel de voor als tegenstanders gewoon de uitslag dienen te respecteren.
   Wat nu gebeurd is dat de verliezers de mensen tegen elkaar opzetten zoals gebleken is uit de verslagen dat de ouderen schuldig zouden zijn aan het verpesten van de toekomst van de Engelse jeugd wat de grootste onzin ooit is omdat die jeugd net zoveel de kans hebben gehad om te gaan stemmen als de ouderen alleen hebben ze dat kennelijk niet gedaan of zijn er onder de jeugd onderling ook nog verschillende meningen.

  2. PS.
   Wat betreft die Schulz.
   De Engelsen hebben de regels overtreden/genegeerd.
   Het is niet de EU philosophy/regel dat het volk het lot bepaald.
   Dat is juist het probleem meneer Schulz dat het volk niets over hun eigen toekomst mogen inbrengen omdat de EU het lot van de burgers op ondemocratische wijze wil bepalen wat gelijk staat aan onderdrukking.
   Meneer Schulz is het dan zo vreemd dat de burger dat niet accepteert?

  3. Schulz, werd ooit beschreven door mijn bewonderde mens met alle menselijke fouten die je maar in kunt denken, Berlesconi als prototype van een concentratie kamp bewaker, na deze uitspraak wordt dit alleen maar bevestigd !

  4. Jenne.
   Wat te denken van die Juncker die constant handjes schud en zich veroorloofd tegen het gezicht van mensen te tikken zo van goed gedaan joh of het komt wel goed.
   En dan is daar nog die Dragi van de ECB die bewust landen in de schulden helpt waar ze nooit meer uitkomen.
   Of een zekere Lagarde die zelf voor de rechter mag verschijnen maar wel een leiding gevende rol bij het IMF heeft.
   Als ik naar die Juncker kijk als hij op TV is dan lijkt het net of hij de wijsheid in pacht heeft en alles in z,n eentje mag beslissen waardoor dan weer de indruk ontstaat dat de rest van het hele EU gebeuren er voor spek en bonen bij zit.
   Maar ach als de nood het hoogst is zal de redding nabij zijn zullen we maar denken.

  5. Ach argonaut
   Ik denk dat het moeilijk te weerleggen is dat de voortstanders van de eu , nou niet bepaalt voorstanders van democratie zijn . Kijk alleen maar eens naar rutte hij is tegen een referendum en zal dat op alle manieren tegen houden . Zijn eigen woorden, ben je dan een volksvertegenwoordiger of moet het volk dan zijn bek houden? Rutte heeft afgedaan als mp en volksvertegenwoordiger , dat is ie gewoon niet ! En dan < waar hebben wij het uiterste bestuursorgaan van de EU gekozen? Wie is er voor een dubbele "hoofdstad "die miljoenen euro's aan belastinggeld zonder profeit voor de bevolking kost? Nee als Juncker het al niet gezegd heeft zal ie het vast wel gedacht hebben, het is het uitgangspunt van de bestuurlijke elite!

  6. Nooit gehoord van een representatieve democratie? En gelukkig maar geen referenda waar alle minkukels iets kunnen roepen en dat het dan nog uitgevoerd moet worden ook. Ik ben voorstander om alleen mensen met minimaal een HBO diploma op zak te laten stemmen in de representatieve vorm.

  7. @Marcel 17.6
   Je zegt: “Nee als Juncker het al niet gezegd heeft …”
   Oeps. Een op het eerste gezicht onschuldig tussenzinnetje, maar wel veelzeggend.
   We zijn weer aanbeland bij de crux. Waarom hecht iemand geloof aan een bepaalde website (in dit geval http://www.zerohedge.com)? Welk proces gaat vooraf aan het verwijzen naar juist die website? Wie het weet mag het zeggen.

  8. @ Jim
   Ik kende de betreffende website nog niet, maar interresant leesvoer hoor .Ik had mijn opinie vooral opgesteld naar aanleiding van vele uitspraken die de “goede”man elders gedaan heeft,heb zo snel even geen linkjes maar ik vertrouw erop dat je die zelf zult kunnen vinden.

 13. Het probleem-reactie-oplossing-model is weer volop in werking.

  Probleem: Brexit
  Reactie: paniek en sociaaleconomische chaos
  Oplossing: Europese Superstaat als nieuwe orde

  Was dit misschien dan toch al gepland? Of maakt men weer handig gebruik van een crisis? vanuit het motto:

  “You never let a serious crisis go to waste. And what I mean by that it’s an opportunity to do things you think you could not do before.”

  Rahm Emanuel

  In het volgende artikel wordt ingegaan op de dictatoriale plannen binnen de EU.

  http://www.zerohedge.com/news/2016-06-27/eu-officials-unveil-ultimatum-blueprint-final-solution-european-super-state

  1. De EU, en niet alleen deze, kun je je het beste voorstellen als mensen in een zinkende zwaar lekke rubberboot, in een zee vol haaien, er is geen ontkomen aan !

  2. Europa is niet verkeerd, dat wat er nu gaat komen is de catastrofe!

   De Brexit-voorstanders zijn er allemaal ingestonken met het idee ene Brexit/Nexit is het walhalla. Niet Europa is fout maar dezelfde club die altijd al het ellende in de wereld geregeld heeft en mensen manipuleert, verkeerd voorlicht, gebruikt en daarna weer uitkotst. De AshkeNAZI’s…

  3. Nee hoor Europa is niet verkeerd, maar vreselijk verkeerd in verkeerde handen, en Juncker en Schulz, zijn niet de juiste leiders, en hun pages like Frans Timmerman, en de vele vele bureaucraten, van die piekeraars hoe ze ons te grazen kunnen nemen, denk aan types als Jim en andere van dat caliber, wat een kwaad die kunnen doen, met hun rechte komkommer denken.

   Kijk naar hoe de Nederlanders constant in de hoek worden gezet, en het zelfde gebeurd in Bruxel, de Hotel Restaurants in Bruxel en omgeving draaien als nooit te voren, crisis waar.

   Mijn klein zoon is net terug uit Italië Calabrië, nou andere wereld, menselijk klein schalig alles qualiteit, fantastische natuur, eens het armste Griekse gedeelte van de Laars, maar nu een gelukkige verborgen Gem, om je loze tijd door te brengen, ook om te werken, er zijn kleine maar hele fijne bedrijfjes geinstaleerd, ja mooie en fijn leven inspireerd de geest.

   Dat is ook Europa, en hier waar ik tijdelijk verblijf idem dito, schijt aan Bruxel en zijn struik rovers, bij teveel inmenging vallen er doden aan de kant van de inmengers bien sure !

 14. Ach ja, nu kunnen de kijkers, luisteraars en meedoeners aan de programma´s op Channel 4 en 5 die allen voor de Brexit hebben gestemd, lekker doorgaan met wat ze al hun hele leven doen.

  1. Wakker worden en doorzien wat er in de EU gebeurd wat niet deugd bedoel je?

  2. Ach ja, dat is waar ook… De voorstanders van een Brexit zijn wakker en de tegenstanders zijn slapers die nog wakker moeten worden.

   En laat me raden, jij bent wakker.

  3. Klopt waarschijnlijk wel maar jij bent nog niet echt wakker anders had je door gehad dat ik op deze manier zou kunnen reageren.

  4. Voordat ik een post plaats weet ik al zo ongeveer hoe onze Arnold zal reageren hoor. Het is redelijk doorzichtig.

   Maar fijn voor je dat je denkt dat jij wakker bent en dat ik dat niet ben. Het is duidelijk. Succes met je wakkere leven 😀

 15. ik kan iedereen onderstaande documentaires aanbevelen:
  – Euromania; op youtube , door de Nederlander Peter Vlemmix; Nederlands ondertiteld door Irma Schiffers.
  – Brexit the movie. op youtube is deze niet nl ondertiteld, maar via de website van ”gewoon nieuws” wel, ook door I.Schiffers :
  http://www.gewoon-nieuws.nl/2016/05/brexit-de-film-nederlands-ondertiteld-en-wie-is-nexit/#.V3JwgdSLQsb
  Misschien moet je naar beneden scrollen, maar dan zie je (beide trouwens), het vanzelf.

 16. Afgelopen nacht op de Belgische zender naar toespraken van verschillende leiders in het Europees parlement gekeken.
  Ze praten veel maar inhoudelijk is het grootste deel het niet met elkaar eens.
  In een tijd waar men spreekt van een sterke EU wat nodig zou zijn voor de veiligheid en vooruitgang van alle aangesloten landen en haar burgers en waar juist zij die daarvoor moeten zorgen onderling niet eens weten hoe ze in het Europees parlement tot een gemeenschappelijke aanpak moeten/kunnen komen vraag ik me af wat de EU dan zo sterk maakt en wie er over onze veiligheid waakt.
  Daarbij komt ook nog dat het lijkt of Juncker alleen besluiten neemt en dat het parlement van de EU er voor spek en bonen bijzit.
  Bijkomend detail is dat ondanks dat de EU op dit moment niet weet hoe ze de problemen moeten oplossen zij nooit hun onvermogen toe zullen geven om de simpele redenen dat zij zichzelf dan zonder inkomen zetten en dat de duistere plannen dan niet meer door gaan.
  De kans bestaat dat Juncker dan misschien wil laten zien dat hij daadkrachtig optreed en daarmee maatregelen zal proberen door te voeren die niemand wil (de Europese bevolking) maar die waarschijnlijk wel al gepland waren.
  Dit is geen nieuw verschijnsel want vergelijk dat maar met de ECB waar Dragi dan weer alleen alles bepalende regeltjes doorvoert.

  1. Assad moest toch weg omdat er geen democratie in Syrie was?

   Heeft de NAVO in opdracht van de Londens/Parijse bankiers 200.000 mensen vermoord. Natuurlijk niet vanwegen democratie. Ze willen de EU opschuiven naar Israel. Dat is het voorlopige doel. He oude Romijnse rijk willen ze er uiteindelijk ook aan toevoegen. Mag wat mensenlevens kosten.

   De Arabieren weigeren Israel te vernietigen met een thermonucleair wapen. Ze kiezen voor de langzame overwinning door middel van het geboortegetal. Ze willen een langzame en voor de Joden vernederende overwinning. Want als ik iemand niet kan overtuigen dan wil hij echt niet.

  2. Toen ik een klein kind was in Arnhem en wij gingen hutten bouwen, of bunkers of grachten graven, dan was er altijd een LUI kind dat zich probeerde te drukken. Die niet wilde werken. Die hoefde dus nooit terug te komen om met ons buiten te spelen. Die worden later politici. Krijgen niks voor elkaar en willen enkel een makkelijk baantje omdat ze luxe en comfort willen (en aanzien).

  3. De inkt is nog niet droog van wat geschreven is in 23 of hetgeen ik schreef krijgt kennelijk al gestalte.
   http://nieuws.nl/algemeen/20160629/woede-over-coup-juncker-rond-handelsverdrag/
   Mooi stukje komedie omdat Ploumen daar allang voor gewaarschuwd was maar niet luisteren wil.
   OOK HIER VREEST MEN EEN REFERENDUM WAARVAN BEKEND IS DAT MEN DAAR MEE BEZIG IS.
   DE EU IS NIETS ANDERS DAN EEN DICTATORIAAL INSTITUUT DAT DOOR DWANG ALLES VAN WAARDE IN HANDEN PROBEERT TE KRIJGEN EN DE BEVOLKING DOORMIDDEL VAN FASCISTISCH BEWIND WIL REGEREN.
   TTIP WORDT NU DOOR ONZE STROT GEDUWD ALS HET AAN JUNCKER LIGT
   LANG LEVE DE EU.

  4. Hoi Parabola.
   Ik weet dat in het artikel CETA staat maar helemaal beneden staat ook dat men al bezig is met het organiseren van een referendum over CETA en TTIP waardoor ik van mening ben dat die twee verdragen onder dezelfde noemer vallen.
   De discussie in het Europees parlement is schijn omdat artikel 225 (ook wel het vijgeblad genoemd)van het Lissabonverdrag aangeeft dat het parlement wetsvoorstellen mogen voorleggen aan de Europese Commissie en dat die dat zonder opgaaf van reden naast zich mogen neer leggen.
   Zoals uit 23.3 blijkt klopt dat vrij aardig omdat Juncker ook hier laat zien dat zijn wil wet is.

  5. Hoi Arnold,
   De Duitse vicekanselier Gabriel bekritiseert de EU-commissie wegens de beslissing CETA niet door de nationale parlementen te laten stemmen.
   Echter hebben al jaren geleden alle EU-staten de commissie de opdracht voor onderhandelingen gegeven. Ook tijdens de onderhandelingen kwamen nooit daadwerkelijke bezwaren/bedenkingen vanuit de regeringen van de EU-staten.
   Voor de TTIP zit dat geheel anders…want de meeste landen willen geen TTIP, en dat moet wel door het parlement goedgekeurd worden. Hij zegt verder dat er zonder een votum binnen de bundestag geen JA voor het CETA verdrag komt.
   Sowieso noemt hij het ongelofelijk dom van Juncker om het nu zo te presenteren.

   http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/06/29/gabriel-nennt-eu-vorgehen-zu-ceta-unglaublich-toericht/

   Het Europees parlement discussieert over de Brexit. De opname is van afgelopen dinsdag. Ik dacht het interesseert je wellicht wat er zo allemaal over de Brexit en Europa gezegd wordt door sommige parlementariërs. Zeg maar uit eerste hand 🙂

  6. Parabola.
   In punt 23 schreef ik dat ik afgelopen nacht daar al naar gekeken had op de Belgische zender.
   Zo heb ik o a Guy Verhofstad en Nigel van UKIP zien spreken terwijl Juncker achterover geleund achter een desk zat te luisteren en ook (ik ben z,n naam even kwijt)heb ik een Italiaan zien spreken die behoorlijk opgewonden overkwam dus ik heb het gezien maar bedankt voor de hint.

  7. Arnold,

   Hoeft ook niet, als je er geen behoefte meer aan hebt. Ik voor mijn deel wil graag zelf horen wat men zegt, en hoe. Zo in elkaar geknipte stukjes geven vaak een verkeerd beeld.
   Hoe dan ook ik zie de voordelen en de uitdagingen en maak me eerder druk om de NAVO, daar zou ik dan graag een Exit voor willen.

   Ook mensen zoals Soros, en de niet zichtbare monopoly spelers, de geldschieters en schuldeisers van de landen binnen Europa en de wereld, die manipuleren en voorliegen, hebben duidelijk invloed en effect op Europa en het besturen ervan. Helaas verandert daar ook geen Brexit iets aan. Maar goed we zullen zien waar het schip strandt.

  8. Parabola.
   Wat je eerder schreef over het verschil tussen CEVA en TTIP kan wel kloppen.
   CEVA is het handelsverdrag tussen Europa en Canada en TTip is het handelsverdrag tussen de VS en Europa tenminste zo heb ik het begrepen.
   Als Juncker dan het besluit wil nemen over CEVA zonder inmenging van parlementen denk je dan dat hetzelfde niet zal gebeuren met TTIP?
   Ook snap ik niet waarom je schrijft dat “het niet hoeft” omdat ik toch geschreven heb dat ik het gezien heb.
   Voor de goede orde ik neem je niets kwalijk maar ben gewoon bang dat het hier om een misverstand kan gaan wat betreft het volgen van nieuws.
   Nog even over CEVA en TTIP daarover ben ik ook van mening dat zelfs dat onderlinge verschil er niet eens zoveel toedoet.
   Waar het mij omgaat is dat hij alleen besluiten neemt zonder de betrokkenen erbij te betrekken die wel de gevolgen moeten dragen.

  9. Arnold,
   de link van mij was niet op TV te zien. CEVA is CETA?
   Verder waarom maak je je ze druk om Juncker, terwijl mevrouw Malmström met Mike Froman (VS TTIP) zo te zien (foto) een intieme relatie onderhoudt en daardoor denkt dat alle Europeanen ook baat bij de diensten van Froman hebben…? lol
   “Met TTIP kunnen we onze vriendschap op beide kanten van de Atlantische Zee verdiepen” zei ze eergisteren in de VS en plande met Froman een nieuwe afspraak in Brussel op 11 juli a.s. die zal over farmaceutische producten, energie en grondstoffen gaan.

   http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/wp-content/uploads/2016/06/DWN-TTIP-600×368.jpg

  10. Parabola.
   Jij je zin het is CETA en niet CEVA.(mag ik ook eens een foutje maken?).
   De reden waarom ik me zo druk maak om Juncker lijkt me logisch.
   Als toegestaan wordt dat die persoon ALLEEN BELANGRIJKE BESLISSINGEN NEEMT dan is elke regering/parlement en zelfs al die anderen die zitting in het EU groepje hebben overbodig zoals ook alle volkeren al buitenspel gezet zijn.(Dat heet ook wel alleen heerschappij).
   IK heb al meerdere malen geschreven dat alles show is en dat het de EC is die besluiten mag nemen zonder inspraak van zelfs het Europees parlement maar kennelijk dringt dat niet door.
   Wat betreft de verwijzing nummer zes(6) achter Juncker heb ik wel degelijk zien spreken en dat was die Italiaan die ik bedoelde in 23.8 dus is het wel uitgezonden.

  11. Parabola.
   Dit heb ik ook gezien ook op de Belgische zender http://www.canvas.be/video/de-afspraak kijk als je wilt eens naar de video Tony Mary: “Het geheim van de vrijmetselarij bestaat niet” en let dan vooral op wanneer hij nogal opvallend met zijn hand en vinger achter het oor de aanduiding voor andere hiermee bekend zijnde lieden aangeeft van let op of luister.

  12. Arnold, sorry dat ik even navraag omdat de V ook niet in de buurt bij de T zit….niet zo lange tenen hoor 😉
   Gelukkig ben ik niet zo streng, bij mij mag iedereen foutjes maken, als die er maar iets van leert. 🙂

   Als je denkt dat Juncker zoveel macht heeft, dan ben jij er al uit.
   Ik ben het iig nog niet…

  13. Parabola.
   Excuus is nergens voor nodig en ik ben ook niet boos alleen vind ik bakkeleien over een letter overdreven omdat we allebei waarschijnlijk wisten wat van belang was en waar het om ging.
   Ik beweer ook niet dat ik er al uit ben.
   Ik geef alleen aan hoe ik het zie en erover denk en wat ik dan schrijf is alleen mijn opvattingen/waarnemingen onderbouwen.
   Wel ben ik benieuwd hoe jij Juncker dan ziet vind je het bv rechtvaardig zoals hij te werk gaat?

 17. Irritant is dat voorstanders tegenstanders idioten noemen. Valt mij steeds weer op, iemand met afwijkende mening is een idioot. Dat is de beste manier om nooit tot een compromis te komen demoniseren.
  Als zoveel mensen voor Brexit stemmen zou de EU dan niet zich moeten richten op kerntaken? Dan heeft de Brexit zin gehad. Dit gebeurt niet, overtuigd van hun gelijk gaat dit gewoon door.

  1. Wat jij irritant noemt is niet alleen irritant maar zij die nu nog steeds VOOR de EU zijn en tegenstemmers idioten noemen werken er zelfs aan mee dat WIJ ALLEN straks TOTAAL onderdrukt gaan worden zonder enige inspraak (voor zover dat al niet het geval is).
   Het komt er dan ook op neer dat zij die nu nog pro EU stemmen de NEE stemmers hun democratisch verkregen verworvenheden kost op weg naar slavernij en onderdrukking.

 18. Wat is de EU of juist niet?
  Is de EU tot stand gekomen door verkiezingen of zijn ze daar geinstalleerd met allen maar medewerking van politici.
  De EU is tot stand gekomen met alleen maar medewerking van politici en niet door het volk gekozen.
  Heeft het volk zeggenschap? NEE
  Worden nationale bevoegdheden steeds minder? JA.
  Bepaald de EU steeds meer wat goed voor uw land is doormiddel van wet en regelgeving die voor elk aangesloten land bij de EU hetzelfde is terwijl de situatie in alle landen verschillend kan zijn? JA.
  Staatsbedrijven wat geld oplevert voor de nationale staatskas worden verkocht.
  Enorme hoeveelheden geld landelijk verdient verdwijnen in de bodemloze put genaamd EU en de gewone burger moet steeds meer inleveren.
  Is de veiligheid toegenomen? Nee we hebben aanslagen en terrorisme gekregen.
  Krijgen grote multinationale bedrijven belasting voordeel? JA.
  Wie delen mee in de winst van grote bedrijven en banken? De aandeelhouders.
  Wie moeten betalen als bv een bank omvalt? De belastingbetaler.

  Wat voor voordelen heeft de EU gebracht?
  Geen verschillende valuta meer.
  (de gulden is te goedkoop ingeleverd en de verantwoordelijke minister destijds heeft top salaris bij JAWEL een bank).

  Bent u voor of tegen de EU?
  Als u voor bent waarom dan?

  1. Zelf ben ik groot voorstander van de Europese Unie. Het wegvallen van de grenzen, vrij verkeer van mensen en goederen, een gezamenlijke munt die vele voordelen biedt in de wereld. Door de steeds verdere verbondenheid in de wereld(delen) mede door inzet van techniek en voortschrijdende organisatie efficiency, is samenwerking in Europa gewenst; vele vraagstukken zijn onzinnig om op nationaal niveau uit te voeren. De samenwerking in de unie kan ook de solidariteit bevorderen tussen de lidstaten en zorgen voor meer wederzijdse verbondenheid. Helaas zie je ook nog veel nationale hebzucht en simpel nationaal denken, maar alles heeft zo z´n tijd nodig.

   Waarom EU? Waarom überhaupt nog nationale staten? Van mij mag Nederland morgen ook een provincie worden van Duitsland, dan zal de belastingdruk voor de NL´ers een stuk omlaag gaan om maar een hebzuchtig punt te noemen.

   Alleen de Simpleminds willen zich graag verschuilen achter de dijken en denken dat alles dan weer beter wordt, veilig binnen het eigen groepje… Vroeger was alles beter, inspelen op het onderbuik gevoel van angstige mensen, Bah!. Verandering is van alle tijden dat is nu niet anders en vaak denkt een mens dat het nu toch wel erg verandert.

   Kijk ook eens naar de samenstelling van de groep tegenstemmers, het geeft je te denken.

  2. Bjorn.
   Ik respecteer ieder zijn/haar mening en ook die van jou.
   Waar ik wel moeite mee heb is dat jij steeds over niveau praat of samenstelling van groepen.
   In gelijk welke maatschappij bestaat de bevolking uit alle soorten mensen (dus ook hoger en lager opgeleide mensen).
   Als Jij vind dat besluiten alleen door hoger opgeleiden mag genomen worden dan ben ik het daar niet mee eens.
   Een goed bestuurder betrekt alle partijen voor hij/zij een besluit neemt bij het nemen van beslissingen.
   En als alleen hoger opgeleiden geacht worden goed te kunnen regeren vraag je dan eens af wie er verantwoordelijk zijn voor beslissingen die nu hebben geleid tot de chaos situatie waar we nu inzitten want je bent toch wel met mij eens dat de leden van de EU hoger opgeleid zijn of niet?
   En wat vind je van Juncker die nu CETA erdoor wil krijgen zonder landen /regeringen mee te laten beslissen?
   En wat betreft die verbondenheid het bewijs is geleverd dat dat niet bestaat want anders waren de Engelsen wel in de EU gebleven en zou men ook geen probleem met referendums hebben.

  3. Je hoeft het ook niet met mij eens te zijn Arnold. En “problemen” met referenda zijn er niet, het is gewoonweg niet het geëigende middel en gelukkig heeft Wiegel in Nederland deels voorkomen dat we zo´n hijgerige directe democratie worden waar de media steeds op onderbuik gevoelens van mensen inspeelt en iedere domoor over alles mee kan beslissen. Dan zou het pas chaos zijn. Heb je wel eens die real live series bekeken op Channel 4 en 5? Dat zijn de mensen die meebeslissen… over Brexit. Ik spreek je over een jaartje nog wel of dat een goede beslissing was.

  4. Ik lees hier veel over het hoge of lage opleiding niveau van de stemmers van de Brexit. De “lage” opgeleiden zouden -uit- hebben gestemd en de ‘hoge’ opgeleiden zouden -in- hebben gestemd. Wat ik niet zie is dat de ouderen vooral nee hebben gestemd. Dat geeft je veel meer te vragen dan over de opleiding. Zij weten nog hoe het was voor de EU met hun ervaring van toen wat de jonge generatie totaal geen weet meer van heeft. Wat de boer niet kent… Maar als je maar één systeem kent in je leven waaronder je geleefd hebt dan is het ook verdraaid moeilijk om de verschillen te zien en mee te oordelen uit ervaring. Ik snap beide kampen en ben niet echt voor of tegen, maar dat er iets structureels moet gebeuren in het voordeel van de burger staat als een paal boven water, dáár moeten ze mee aan de slag en dan zullen de harde lijnen zachter worden. Want voor de doorsnee burger is de EU een log en onoverzichtelijk apparaat.

  5. Veel laag opgeleiden hebben inderdaad uit gestemd, deze groep is makkelijker te beïnvloeden via de (Internet) media en door roeptoeters als Farage. Als er een sociaal vangnet zou komen via de EU dan wordt dit soort sujetten al heel wat wind uit de zeilen genomen (maar genoeg is het natuurlijk nooit).

   Voor wat betreft de ouderen die graag bij de bolhoedjes, de parapluutjes en in het oude denken nationalistisch denken blijven hangen, zou ik zeggen; wat meer luisteren naar de jongeren die wel aan een nieuwe toekomst willen denken. Het EGO van de huidige generatie ouderen is blijkbaar nog erg groot. Ze zijn zelf echter scheppend onderdeel van de huidige problematiek!

   Ik ben het met je eens dat de EU log is (onoverzichtelijk valt best mee als je de instituties binnen de EU een beetje kent). Maar hier speelt wel dat ieder nationaal lidje zo nodig alles zelf wil blijven beslissen wat belangrijk bijdraagt aan het “log” zijn. (En dat komt dan weer door al die mensen op nationaal niveau die makkelijk te beïnvloeden zijn. Niet meebeslissen betekent niet dat je niet mee kan denken of dat je als groep “vergeten” wordt).

  6. Persoonlijk ken ik Londen heel goed, vaak en lang verbleven, logeerde in het Saint George Hotel Saint George Drive Pimlico, 2.50 £ a night inclusief English Breakfast, deed mijn zaken overal, een taxi koste 1 £ een gemiddelde rit, s’avond liepen wij naar Soho en terug via Hyde park, langs Buckinham Palas, op onze sokken pijnlijke voeten van het verre en lange lope, in Soho het befaamde vis restaurant Memphis, een prachtige zalm salade 2.5£ beetje mooie wijn nog een 2.5 £, mooie clubs met live music, te kust en te keur, nooit problemen gehad of gezien, dit was dus het oude Albion, vergeefs naar gezocht de laatste keer, je bent overal Africa, India, Pakistaz, Banlglades, polen, en vele andere maar Engelsen ho maar, wat een afgang, in de mooie oude wijken wonen Joodse Oliogarchen, in een ander stuk de Arabieren, nou kan me heel goed voorstellen wat de Engelsen voelen die Engeland kenden toen het nog hun land was, wat een vreselijke situatie, bijna onomkeerbaar !

  7. Bjorn.
   Als jij zo voor de EU bent en het nationaal gevoel niets vind dan vraag ik me af wat je van de leus “voor volk en vaderland” vind.
   Dat was voor velen tijdens de oorlog reden om hun leven op te offeren ook omdat ze geen onderdrukking wilden en één wereld regering.
   Daarbij optellend als je weet wie er ten grondslag hebben gestaan aan de EU en de grondwet (nu Lissabon verdrag) dan zou dat zeker stof tot nadenken moeten zijn.
   En wat betreft dat beinvloeden van die lager opgeleiden is het niet zo dat veel hoger opgeleiden door geld te beinvloeden zijn dan?

  8. Bjorn.
   Wel meedenken en niet mee mogen beslissen schiet ook niet echt op toch.
   Wat jij doet is wel willen regeren over alles en iedereen maar een grote groep uitsluiten om daar inspraak bij te hebben wat niet echt tot elkaar komen is waarvan je eerder schreef dat een EU dat wel zou brengen volgens jou.

  9. Gerald Celente excellent duidelijk over De Grote Overname, we keken er naar en stonden er bij te gapen, rot op met je voetbal en camping gezeur, er is geen verschil tussen de schaduw haviken in Washington D.C. en Brussel, en voor die spel zonder grenzen ‘millenials’ die het laatst niet de moeite waard vonden om even naar het plaatselijke referendum stemlokaal te lopen omdat het toevallig regende; jammer dan, vanaf minuutje 10 AJ Show (2nd HOUR VIDEO Commercial Free) Tuesday 6/28/16: Gerald Celente, Rep. Dave Brat https://www.youtube.com/watch?v=wQn_MgwE6po

  10. Mensen uit Polen, India, Pakistan, Afrika zijn allemaal mensen met een toekomstdroom die in een metropool als hoofdstad van het Gemenebest met Dhr Sadiq Khan als gekozen burgemeester mee willen werken aan een betere wereld.

   Gelukkig zie ik veel Engelsen dagelijks om me heen die heel makkelijk en volledig gelijk met mensen van deze andere nationaliteiten omgaan. Daar kunnen veel NL´ers nog wat van leren. Voor volk en vaderland… Tsjonge, jonge, gaan we terug naar de VOC tijd of zo? De mensen bij Channel 4 en 5 beroepen zich ook op dat soort stompzinnige onderbuik gevoelens.

  11. @25.8 Zelf wil ik absoluut niet over alles meebeslissen. Ik laat dat graag over aan mensen die daar lang voor gestudeerd hebben en waar ik een goed gevoel bij heb. Je kunt niet overal genoeg verstand van hebben om mee te beslissen. Graag lees ik sommige stukken dan een beetje mee en geef mijn bescheiden mening maar daar blijft het dan bij.

   En sommige mensen kunnen nu eenmaal vrijwel nergens over meebeslissen er is nu eenmaal een verschil in capaciteiten tussen de mensen, accepteer dat gewoon.

   Juist het idee tegenwoordig dat iedereen overal aan mee doet, praat en (wil) beslissen, is een probleem van deze tijd. Jij lijkt daar ook wel van weg te hebben.

  12. Bjorn.
   Wat is er dan mis mee dat ik graag zelf mijn toekomst wil uitstippelen in plaats van dat aan anderen over te laten?

  13. je bedoelt het door de schaduw elite ontworpen eussr fok programma die een goedkope grote horige feodale doorzichtige skeletloze subslaven gelei massa kaste wil kweken voor de industrie, soort mega uitzend werkkamp zonder grenzen voor 1 dollar per uur: The Pan European Project: Coudenhove-Kalergi’s plan to destroy the European people http://vigilantcitizen.com/forums/showthread.php?tid=2888

  14. Björñ
   “En sommige mensen kunnen nu eenmaal vrijwel nergens over meebeslissen er is nu eenmaal een verschil in capaciteiten tussen de mensen, accepteer dat gewoon.”
   En jij bent de persoon om dat te beoordelen?

  15. Marcel,
   En jij bent de persoon om te oordelen of Björñ de persoon is dat te beoordelen?

   Oh jee we gaan weer off-topic 😉

  16. 25.12 en 25.14. Er lopen een olifant en een muis over een houten brug. Zegt de muis tegen de olifant wat stampen we lekker hé.

  17. Beste Jim
   Een vraag stellen impliceert niet gelijk een antwoord op die vraag te hebben.Maar ik wil jouw vraag wel beantwoorden hoor ,ik vind dat niet een mens andere van inspraak mag uitsluiten!

  18. Arnold @25.12, de wereld ligt voor je open, leef je leven en laat je niet te veel afleiden door zaken die je niet kunt en wilt beinvloeden.

  19. Jim.
   Dank voor je advies ik zal me dan ook niet door jou of bv Bjorn laten afleiden.

  20. inspraak en beslissen zijn twee heel verschillende dingen. Het kan heel slim zijn iemand die ergens meer verstand van heeft te laten beslissen.

   Het huidige gebeuren van iedere mens IK, IK, IK, ZELF, ZELF en Volledige Vrijheid zonder Beperking EN “Ik weet het zelf altijd het beste”: Daar komen alleen maar ongelukken van.

   We kunnen voortaan ook chimpansees mee laten beslissen, waarom eigenlijk niet?

  21. Arnold dat is prima, ik wil je nog 1 dingen meegeven.

   Vergeet niet dat we al 70 jarig geen grote oorlog hebben gehad in Europa (op de Balkan na). Hoe bijzonder is dat in de Europese historie (https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_oorlogen_(chronologisch). Dat is onder andere te danken aan toenemende Europese samenwerking. De EU is bijna een garantie voor het in stand houden van vrede binnen Europa. En ja daar hangt een prijskaartje aan, even simpel gesteld: het Brusselse gedoe, waar ik ook zeker niet altijd van onder de indruk ben. Maar hoeveel heb jij over voor vrede? Welk prijskaartje mogen we daar aan hangen?
   Vrede/stabiliteit binnen Europa moet wat mij betreft dan ook “by far” topprioriteit zijn bij exit campagnes. De Britten zijn nooit bezet geweest, kennen dat gevoel niet en hebben egoistisch voor zichzelf gekozen door immigratie topprioriteit te maken. De Britten hebben daarmee de weg geopend voor het uiteenvallen van de EU met het oog op de verkiezingen in Europa volgend jaar in o.a. Duitsland, Frankrijk en Nederland. Het uiteenvallen van de EU vergroot de kans op instabiliteit in Europa, met alle mogelijke gevolgen van dien. Poetin zit in de leunstoel te wachten, om maar eens wat te noemen.

  22. Zou best kunnen dat Chimpansees het een stuk beter doen.
   Pas nou maar op met wat je suggereerd.
   Heb je jezelf nooit afgevraagd waarom wij honden op alle kwaliteiten doorfokken behalve intelligentie? Zijn we bang voor concurrentie? Zouden zij het beter doen dan ons?

  23. jim
   verdiep je eens in de oorzaken van oorlog , en dan met name wie of die oorzaken creeert. Vervolgens dient het aanbeveling ook eens na te gaan wie jou de argumentatie heeft geleverd die je nu gebruikt om aan te tonen dat Europa in oorlog zou vervallen als het uit nationale staten zou bestaan. Zou het je werkelijk verbazen als dat een en dezelfde macht blijkt te zijn??

  24. @Genies.
   Ik zou zeggen, zorg jij eerst voor de antwoorden op de vragen die je stelt en meldt je dan vervolgens weer zodat we je conclusies kunnen meenemen in de discussie.

  25. @Marcel,
   Ik zou je willen aanraden het vanuit een opbouwende manier te bezien: verdiep je eens in mogelijkheden om oorlogen te voorkomen. Samenwerking en ‘met elkaar in gesprek’ zijn daarbij belangrijke pijlers omdat die uiteindelijk tot werderzijds begrip leiden. De EU faciliteert dat proces. Met horten en stoten inderdaad. Daar is iedereen het wel over eens.
   En nee, ik heb geen garantie afgegeven dat Europa in oorlog zal vervallen als de EU wegvalt. Zoals altijd gaat hem om een kansinschatting. De historie leert dat de kans op oorlogen groter wordt als landen uit elkaar groeien. De EU is een instrument om te zoeken naar manieren om landen te binden. Mijn stelling is dat de kans op oorlog binnen Europa kleiner is met een EU dan zonder een EU.
   Als je een alternatief instrument weet dat een grotere kans biedt op vrede binnen Europa, dan hoort de wereld dat graag.

  26. Björn,

   Het simplisties verbond aan het woord, een persoon zonder liefde voor zijn vaderland, en zijn geschiedenis en waarden, is een state loze geest, die niet begrijp dat als andere mensen het te zeggen krijgen over iets waar ze geen band mee hebben, of liefde voor voelen, en in het geval van Nederland zal er in korte tijd +/- 4 meter water staan waar we nu wonen.
   Ik heb ook je commentaar over Engeland gelezen, dat de Engelsen het geen punt vinden al die mensen van een andere planeet in hun land, nu waarom denk je dat ze uit de EU willen, duidelijk om te redden wat er nog te redden valt, een paar schimmige Schotten, die kusjes staan uit te wisselen met de Fuhrer Juncker, om de subsidies voor de grootgrondbezitters veilig te stellen, de Krogters zijn lang geleden al onteigend en geémigreerd.
   Ja je benoemd me als een kleine patriot, nou in wezen ben ik dat ook, we hebben al genoeg moeten inleveren, en dan een provincie van Duitsland, je bezorgt me kippenvel, groet Jdenne

  27. @ Jim
   Ik neem aan dat je weet waar de grondbeginselen van het huidige eu fenomeen vandaan komen? Door wie die gedachtenstroom werd gefinancieert? Met welke ideologie het werd uitgedragen , en waarom het zijn rol heeft gespeeld in de wereldgeschiedenis?
   Jouw standpunt zoals je het hier verwoord is een direkt uitvloeisel ervan ( het antwoord op mijn vragen) en leid slechts tot het uithanden geven van je eigen verantwoordelijkheid voor jou betaan. Oftewel je geeft je kracht uit handen aan een derde partij die die macht niet anders weet te interpreteren als overheersing. Maar goed als jij perse slaaf wilt zijn ga je gang, mij krijg je echter niet mee.

  28. Marcel,
   Da’s mooi dat ik antwoorden heb gegeven op jouw vragen dan mag je nu mijn vraag beantwoorden zoals verwoord in 25.27:

   “Als je een alternatief instrument weet dat een grotere kans biedt op vrede binnen Europa, dan hoort de wereld dat graag.”

  29. @ Jim
   Ben je nu werkelijk zo stom of zit je me te dissen? Zoek de antwoorden op mijn vragen je hebt geen enkel antwoord gegeven. Je lijkt volledig ingepalmt door alle propaganda, in niets van wat jij aandraagt ter argumentatie klinkt ook maar een stukje van je zelf door. Het is allemaal gedachteloos ingeslikt en op het juiste moment weer uitgebraakt. Je bent nie3t meer dan een pion en hebt het zelf niet eens in de gaten, nou succes ermee.

  30. @25.31 Vreemde reactie? Lijkt me een hele relevante vraag waar een heel concreet antwoord op zou kunnen komen. Maar helaas belanden we zo weer op een zijspoor.

  31. Marcel,
   Je zegt zelf dat ik je vragen heb beantwoord:
   “Jouw standpunt zoals je het hier verwoordt is een direkt uitvloeisel ervan ( het antwoord op mijn vragen)”

   Misschien zie je het niet meer zo scherp en wordt het toch maar weer eens tijd die zonnebril af te zetten 😉

   Overigens levert de EU mij veel extra werk op. Het is een keuze: kansen pakken of meehuilen met de wolven. Ik kies voor het eerste jij het tweede. Succes ermee.

  32. Het antwoord op mijn vragen ( dat je nog niet hebt gegeven daar je jezelf die vragen nog nooit gesteld hebt) is de direkte aanleiding/manipulator tot de argumenten die jij geeft , sterker nog je herhaalt slechts de argumenten omdat je denkt dat ze in jouw belang werken . Totdat je werkelijk alle aannames hebt weggegooid en voor jezelf gaat denken ,blijf je geloven in de vrijheid die de tralies jou beloven te brengen. Mijn leven speelt zich steeds vaker en meer daarbuiten af, daar waar geen tralies mij meer weerhouden van het ontwikkelen van mijzelf op mijn eigen wijze. Niet geconformeerd aan wie dan ook,of welke illigale regelgeving/meester dan ook. Geen macht boven mij , en al zeker niet een die zichzelf daar geplaatst heeft zonder mijn toestemming.
   Nee je hebt nog geen antwoorden gegeven , die heb je ook niet . Ik praat door jou naar hen die mij willen knechten, jij bent niet meer dan een doorgeefluik en ziet dat zelf niet. Jij hebt geen antwoorden, en hen die door jou spreken willen de antwoorden niet geven omdat dan hun macht verdwijnt. Ik heb de antwoorden zelf gevonden op eigen kracht, en heb geen meester meer nodig!

  33. @Bjorn 25.32,
   Klopt, zoals gebruikelijk ontbreekt het hier aan eigen analyses en oplossingen. Het blijft slechts bij vragen stellen en holle retoriek. Zodra het concreet wordt haakt men hier af en resteert een hoop prietpraat met inderdaad een hoog IK gehalte. Men is hier wel heel erg met zichzelf bezig. Men heeft daar de handen vol aan waardoor het grotere geheel uit het oog wordt verloren.

   Ik heb nog geen analyse gezien die mijn stelling onderuit haalt dat de EU een goed instrument is om de kans op oorlog binnen Europa te minimaliseren. Geen oorlog betekent leven als God in Frankrijk. Men zou daarvoor dankbaar moeten zijn.

  34. Inderdaad biedt de EU vele voordelen ook al is het zeker nog lang niet een optimaal functionerend orgaan. En van WTK zijde hoor ik ook geen betere alternatieven. Roepen aan de zijlijn en net zoals bij de Brexiteers hard weghollen als ze dan eindelijk de verantwoording dienen te nemen.

  35. @ Jim
   Je hebt schijnbaar erg veel moeite te begrijpen wat je leest,een vermogen dat op de basisschool word aangeleerd. Kom op lees eens en zie door de woorden heen de boodschap .

  36. zeker Bjorn,
   Men zit nier gevangen in cynisme en negativieit terwijl het aan de andere kant van de tralies zoveel leuker is.

  37. Jim, wat een prachtig opbouwend episch epitafium schrijf je hier over jou zelf en je alias Björn, hier bij beschrijf je jullie overlijden als tandem, en mede schrijfers en lezers op en aan WTK, jammer een beetje onverstand zorgt vaak voor wat onverwachte ongewenste humor, vriendelijke groet Jenne

  38. Zo moet het dus, begrijp ik dat goed?

   IK ontwikkel ME, MYSELF and I, niet geconformeerd aan wie of wat dan ook. Niets en niemand staat boven mij en ik heb hierdoor steeds meer een opperste vrijheid ontwikkeld. En al die anderen die dat niet begrijpen die zitten achter de tralies en kunnen zelf niet denken.

  39. Beste Jenne,
   Wees dankbaar voor 70 jaar vrede in Europa en daarmee jouw leven als God in Frankrijk. Het is je in de schoot geworpen.

  40. Jenne, een korte vraag die je met Ja of Nee kan beantwoorden.

   Ben jij een tandem met Arnold?

  41. De EU lijkt mij in theorie een goed iets, gelijke muntsoort, handelsvrijheid, makkelijk de grens over etc. Ik zal niet de eerste zijn die voor een Nexit zou stemmen.
   Helaas blijkt Brussel een soort kind met een waterhoofd waar teveel HBOérs zitten die regeltjes zitten te bedenken zonder besef wat de uitvoerbaarheid is.

  42. 25.43 Inderdaad moet de EU veel slagvaardiger opereren, misschien wat meer mensen met ondernemingsbloed in die organisatie opnemen. Aan de andere kant is Den Haag (of Berlijn of Parijs of Londen) niet veel beter hoor. Bij grotere organisaties krijg je stroperigheid of je wil of niet.

   Maar qua ontwikkeling zit de EU wel in een spagaat. Eigenlijk moet er meer integraal worden gewerkt en de natie staat minder belangrijk worden. Anderzijds zijn veel mensen (zoals altijd) bang voor verandering en grijpen bij de minste weerstand terug op “vroeger was alles beter”.

  43. Hopelijk is de Brexit hier een katalysator voor, het sarcasme van Farage vond geen vruchtbare grond behalve een Brexit. En hij had vaak gelijk. Maar niks veranderde want iedereen zat dat in een overbetaalde functie zijn eigen eieren uit te broeden.

  44. Ik ben helemaal tegen een BREXIT.
   Engeland moet in de EU blijven zodat mijn moslims zich allemaal in Engeland kunnen vestigen.
   Wij gaan het Engelse volk veranderen in Moslims.
   Verander het volk, verander de elite.
   Kan binnen 25-50 jaar. Lange termijn plan om de Engelse elite te vernietigen.

  45. @ 25. en verder
   Over ouderen: allereerst de jongeren van nu zijn de ouderen van morgen. Ze vergeten gemakshalve ( omdat ze nog niet geleerd hebben verder te denken dan een dag of 3) dat veel van wat ze nu meemaken te danken is aan die oudere generatie , waarvan ze menig levenswerk tot nul reduceren tegen de wil van de ouderen in. Maarja zelf het simplistisch verbond wist het al …. vooruitziende blik wellicht? https://www.youtube.com/watch?v=Le66uQRP8IA

  46. Farage zit zelf al 15 jaar lang geld te krijgen voor zijn eerder destructieve dan opbouwende werk binnen de EU.
   Hij heeft zelfs zijn eigen vrouw als secretaresse in dienst..dus die hebben het wel gezellig met elkaar, dank de Europese belastingbetalers.
   Populisten hebben vaak gelijk, dat is het hem juist. Maar de oplossingen zijn er niet, dat is dan niet hun sterkste kant…oftewel we denken alleen aan onszelf en willen dus wel alles goede uit de EU maar ho maar, als er een Poolse kapster in Engeland wil werken.
   Ik heb gehoord dat er maar 4 landen in de wereld zijn, waar Engeland niet geweest is. De buitenlanders in GB zijn het gevolg van de buitenlandse politiek die Engeland al eeuwen aanhoudt. Daarom is de wereldtaal ook Engels…dus de kans is groot naar een land te gaan waar je de taal al spreekt. Heeft alleen beperkt met de EU te maken.

  47. Parabola.
   Dat ouderen eerst van de voordelen van de “EU” hebben geprofiteerd klopt naar mijn mening ook niet.
   De zichtbare EU van nu bestaat namelijk nog geen 15 jaar.
   De plannen die de EU van nu uitvoert hebben zij altijd en nu nog verzwegen waardoor niemand (behalve zij die meedoen)daar vanaf wisten.
   Nu worden steeds meer mensen bewust van wat zich afspeelt omdat ze nu zelf slachtoffer worden.
   De oudere generaties hebben na de oorlog alles weer opgebouwd waardoor zij zichzelf een goed leven gebracht hebben en omdat ze niet wisten wat er echt speelde dus om dat dan profiteren te noemen gaat echt te ver vind ik.
   Wat betreft die pensioenen ook dat bloedgeld klopt maar deels omdat de pensioenen niet gebruikt worden waar het voor bedoeld is namelijk je werkt legt geld opzij om zo later na je werkzame leven een mooie welverdiende oude dag mogelijk te maken.
   Dat pensioenfondsen dat geld in handen geven van bedrijfsmatige investeringsfondsen met het oogmerk winst te maken vooral voor zichzelf maar met zuur verdiend geld is een andere kwestie.
   De investeringsfondsen geven dat geld uit aan verkeerde dingen en daar staan de gewone mensen machteloos tegen.
   Het gevolg is wel dat degene die dacht voor zijn eigen oude dag te sparen opeens tot de conclusie moet komen dat zijn geld verdampt is met als gevolg dat zij mogen creperen terwijl de directeur van dat investeringsfonds met miljoenen aan bonussen aan de haal gaat.

  48. Parabola.
   Wat betreft die Poolse kapster.
   Ik gun iedereen het best mogelijke dus ook die kapster maar het wordt een ander verhaal als die kapster door EU wet en regelgeving voor verkeerde doeleinden wordt gebruikt.
   Als die Poolse kapster in haar thuisland niet de mogelijkheid gegeven wordt door haar eigen Poolse regering om in haar eigen moederland een goed bestaan op te bouwen dan is dat de schuld van die Poolse regering.
   Het is dan logisch dat wanneer die niets doen dat die kapster dan naar bv Nederland komt waar haar die mogelijkheid wel geboden wordt.
   Dat weten ze in de EU ook en daar maken zij misbruik van omdat die Poolse kapster voor minder geld hetzelfde werk gaat doen als die Nederlandse kapster die als gevolg hiervan dan ontslagen wordt.
   Waarom wordt die Poolse regering daar niet op aangesproken?
   Logisch die Nederlandse kapster is haar baan kwijt omdat die Poolse kapster goedkoper hetzelfde werk doet met als gevolg dat men op die manier goedkope arbeidskrachten krijgt.
   Als ik naar bv Polen op vakantie ga dan zal ik met Poolse mensen nooit een probleem hebben en zij ook niet met mij.
   Door nalatigheid van die Poolse regering wordt dat een ander verhaal als mij dat mijn werk en inkomen kost dus ook die kapster is slachtoffer maar de werkgever is ook hier weer de lachende derde omdat hij weer meer overhoud.

  49. Dat pensioenen minder waard worden, komt omdat het rendement waar men 10 jaar geleden nog vanuit ging (zo´n 7% á 8%) nimmer meer gehaald wordt. Momenteel is 1% á 2% al een perfect resultaat…

   Dit heeft maar zéér beperkt met de EU te maken, ander beleid had deze economische realiteit niet verandert. Veel mensen die 10 jaar geleden werkten in die financiële sector werden ook door de klanten (de mensen die pensioen opbouwden) wel gedwongen om zo´n hoog mogelijk rendement te maken. Het was echt niet alleen de hebzucht van de sector zelf, ook haar klanten (wij allemaal dus) konden (en kunnen) er wat van.

   Dat de uitbreiding van de EU met Oost Europese lidstaten ook bedoeld was om de economieën in deze landen te stimuleren en op (langere) termijn gelijk te trekken met de West Europese is helaas maar zeer ten dele gelukt. Wel zie je dat er in enkele Oost Europese landen een midden klasse aan het ontstaan is. Zie het als een “wip-wap” West Europa wat omlaag, Oost Europa wat omhoog om zo de balans te verkrijgen. Niet erg dus dat die Poolse kapsters en bouwvakkers een tijdlang in West Europa werken en daardoor bij kunnen dragen aan de toekomstige middenklasse van dat land.

   En ook de Engelsen moeten beseffen dat de wereld verandert en ze zullen daarin een eigen plaats moeten blijven vinden. De economie (en schuld) van het VK was al lang niet meer houdbaar. De Brexit zal het slechts versnellen.

   Dat er in zo´n grote transitie ook allerlei misstanden plaatsvinden, is wel duidelijk. Dat kan bijna niet anders waar mensen zijn… Maar de beste stuurlui staan immer aan de wal te toeteren.

  50. Bjorn.
   Het was echt niet alleen de hebzucht van de sector zelf?
   Lees en huiver wanneer je de verwijzing in 26.30 begrijpt.
   DE ALPINVESTTOP “VERDIENDE” OVER 2007 € 154 MILJOEN RUIM 8x ZOVEEL ALS IN 2006.
   DE BONUS VOOR DE DIRECTIE IN 2008 BEDROEG € 20 MILJOEN.
   Als jij dat normaal vind terwijl de mensen en dan met name de ouderen in verzorgingshuizen in hun eigen vuil moeten blijven lopen omdat ze maar een beperkt aantal keren onder de douche mogen dan ben jij totaal gestoord.
   Daarbij komt ook nog dat diezelfde mensen rond diezelfde tijd de banken mochten redden of niet?
   En als jij het normaal vind dat een Nederlander zijn/haar baan maar moet verliezen om de middenklasse (die het toch al goed hebben) een beter bestaan te geven in Oost Europa dan heb ik daar helemaal geen begrip en/of woorden meer voor.

  51. Anna please, David Icke….
   Jongeren zijn niet beter dan ouderen, maar andersom ook niet!
   Oud betekent vaak wel meer denken aan vroeger met de neiging alles wat vroeger was beter te vinden. De oudere generatie heeft ons gebracht waar we nu staan. Vele ouderen zijn wel wijs genoeg dit zelf ook in te zien en houden hier rekening mee. Helaas zijn niet alle ouderen zo wijs.

   Bij veel jongeren die studeren, zie je dat de mengeling tussen Europese mensen steeds gewoner wordt. (Voor volk en vaderland komt niet eens meer in de hoofden op (gelukkig..)). Die samenwerking tussen jongeren van verschillende rassen, religies en die aan een eigen toekomst willen bouwen zonder onderscheid, is een goed ding. De tijd van de bolhoedjes en parapluutjes binnen een enkele natiestaat met adel en hof is voorbij.

   Zelf ben ik een jongere oudere en zie dat de jeugd de toekomst heeft en dat het tijd wordt voor de oudere generatie om plaats te maken en misschien nog in “een raad van commissarissen te gaan zitten”

  52. Björñ, natuurlijk zijn ouderen niet beter dan jongeren en andersom, het gaat erom een en ander in perspectief te plaatsen. Een oudere heeft alle mensen’s levensfasen doorlopen en heeft de jongere die hij/zij zelf ook geweest heeft in dat opzicht wat te bieden: dit evenwel in een normale wereld…
   De jongeren van tegenwoordig hebben de wereldoorlogen niet meegemaakt, kennen de feitelijke geschiedenis niet die heeft gezorgd voor daar waar we nu voorstaan en hoe dit zo gekomen is en meer.
   Verleden, heden en toekomst zijn tijdloos met elkaar verbonden…

  53. meneer millenial Bjorn CyBorg van generation Gellyfish we praten hier over een fokking dictatuur die naar globale globster wereld heerschappij streeft, net met plezier naar David Icke geluisterd, thnx Anna11 goeie saturday night tip.

   Ten Unions / Kingdoms / Horns http://www.his2ndcoming.org/joomla/?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=79

   1. African Union
   2. South American Union
   3. European Union
   4. North American Union
   5. Mediterranean Union
   6. Central American Union
   7. Gulf Union
   8. Caribbean Union
   9. Asian Union
   10. Asian Pacific Union

   https://v.cdn.vine.co/r/avatars/E8FC490D491165744491714789376_23b122442b3.5.1.jpg?versionId=9q2axnh7s_tgdzJ3z4lrDM0t32DX8ppi

   Quote: “They are selling their souls to the devil, in a sense. The same can be said for Europe. If these countries, which are sovereign independent countries, join together, and if, in their joining together they allow some external corporation or country or organization or force to begin dictating to them, then they have lost something very important: their own sovereignty, their own right to make their own decisions. This Awareness indicates that first it may be very insignificant and unimportant. The decisions that are made may not be of great concern, but the time will come when the outside force begins to dictate heavier and heavier policies, imposing restrictions on these independent countries, so that freedoms, which were once commonplace, are no longer allowed. This Awareness reminds you that in 1933, Adolf Hitler spoke of a New World Order, seeing that it was his destiny to bring about a New World Order. This Awareness indicates you should also know that George Bush’s father was one who helped finance Adolf Hitler into power and that George Bush belonged to the Skull and Bones Society in Yale University, which was an offshoot of the Skull and Bones Society in Nazi Germany.”

   NWO Plans 10 World Regions: “Ten Horns of the Beast”
   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/master_file/tenworldregions.htm

  54. Volgens mij zijn wij van dezelfde generatie Hyper Jelly. Niks mis met zoveel Unions, dat is beter als zoveel Divides. En uiteindelijk zijn het toch de mensen die beslissen en niet de populisten die onzin over het Internet verspreiden. EEN NWO is wel nodig, de huidige voldoet niet voor de toekomst. Verandering is van alle tijden.

  55. oei Björñ,
   EEN NWO is wel nodig, de huidige voldoet niet voor de toekomst.
   Je wilt graag je eigen stem verliezen? Een nieuwe wereld orde is nodig? een orde in je kop wellicht, een nieuwe ordening in je denken en voelen zou welkom zijn, niet het uitbesteden van je eigen verantwoordelijkeid voor jouw leven . Waar die nieuwe wereld orde voor staat is het overnemen van jouw eigenheid.

  56. Björñ, ik ga er maar vanuit dat jij als 50 plusser een United World bedoeld en geen NWO 😉
   De mensheid als één in als zijn diversificaties.
   De mensheid was al één, men/ze/jij gaan het nu begrijpen godzijdank 😉

  57. haah Björn hmm het is inderdaad Jelly, ik dacht aan HaarGel waarschijnlijk, de inhoud is van belang en toch een top tirade als schoonheidsideaal, uiterlijkheden, de verpakking wil net zo goed wat. Je kan éénheid niet afdwingen, de kunst is om het te laten ontstaan als ware het een natuurlijke staat is die er in den beginne al was voor een groot deel. In het Duits is er een onderscheid tussen Bauern Boeren en zogenaamde Hirtvölker, daar is geen vertaling voor in het Engels en Nederlands, das nog wat anders dan jagers, die Caïn en Abel dualiteit, dat conflict, ik hou niet van prikkeldraad om een stuk land heen, de boer wel, das het verschil, dat geeft echter mij het recht niet direct om een in de weg staande boerderij als een razende mongool te paard plat te branden, de nwo bush eussr corporatie is een te grote uit de hand gelopen moloch boerderij, met te veel prikkeldraad en landmijnen en dito machtspolitiek en een eindeloze lijst van restrictieve regulaties en verordeningen die niet democratisch bureaucratisch tot stand zijn gekomen, zo zie ik het op moment. https://de.wikipedia.org/wiki/Hirtenvolk

  58. Een perfecte illustratie dat complotgekken niet willen (en meestal niet kunnen) lezen en het begripsniveau van een 4-jarige hebben die niet al te snugger is.

   Dat wisten we al, maar als het over de EU gaat gaan de complotgekken in overdrive en komen er enkel nog leugens uit hun mond of pen.

   I pity the fools.
   http://rs206.pbsrc.com/albums/bb290/KONKER92/fools.jpg~c200

  59. Het probleem met complotten is, als ze uitkomen zullen de represailles 10x – 10.000x zo erg zijn. Grote risico’s, zodra het fout gaat, grote consequenties.

   In Worlds of Warcraft wilde een aantal spelers ooit een vredesverdrag met mij. Dus ik zei “natuurlijk is dat mogelijk”. Toen schonden zij het vredesverdrag. Gevolg was dat ik ze 2 maanden lang 24 uur per dag vermoorde totdat ze hun 200 man gilde opheften en excuses aanboden op het forum.

   De Londense/Parijse bankiers samenzwering zal ook gestraft worden op de juiste wijze.

   https://youtu.be/iz6a4WkKJn0

   Hiroshima, Nagasaki, London, Paris, ?

   Zo zal het gaan. Ze zullen er nog 10.000 jaar om treuren.

   “Great victories inevitably require high casualties.”

   – Zhukov

   500 mega ton thermonucleaire energie zal neerdalen op Londen. Zelfs de kakkerlakken zullen het niet redden.

  60. Daar hebben we de computer spelletjes fanaat weer die het verschil niet meer weet tussen de werkelijke wereld en de fantasie wereld van de games. Misschien moet je eens een jaartje Donald Duck gaan lezen, is waarschijnlijk goed voor de ontwikkeling van je brein.

  61. Je bent bang.
   Dat zijn de meesten.
   Hoe gaat het met de vluchtelingen?

   Ach ik heb zoveel macht. Wees blij dat ik niet boos op Nederland ben. Ik zou zo maar eens 10 jaar propaganda kunnen gaan doen om de belastingmoraal van 85% naar 75% te krijgen of 50%. Hoeveel miljarden zou dat zijn? 10-50?

  62. https://youtu.be/09GBjzxYymQ

   Putin is moe. Hij is aan het einde van zijn latijn.
   Het kan nu elk moment gebeuren.
   Fasten seatbelts humanity!

   Misschien zullen een paar mensen door deze thermonucleaire flessenhals komen, wij zullen het nooit weten.

   De Russen hebben de NAVO al gewaarschuwd in 1950 dat Londen/Parijs vernietigd zouden worden met nucleaire wapens. Op een gegeven moment houd het op, het waarschuwen.

   Ik win!

 19. Het is een veel toegepaste tactiek, als je iets positiefs wil voor jouw denken en doen, bijvoorbeeld iets voor je eigen land met zijn oorspronkelijke inwoners, krijg je onmiddelijk de stempel van exstreem, links of rechts naar verkiesing, critiseer je vijandelijke groepen ben je racist, neem je het woord Jood in de mond, ben je anti-semiet, nou ja wil maar zeggen.

  De Jonge Garde denkt straks dat het altijd zo was, en is geweest, wat dus helemaal niet het geval is, nee hoor het was vroeger veel duidelijker, en daar door beter, je had niet dat onheuse gevoel dat je nergens bij hoort, en er ook niets meer toe doet, je wordt voortdurend gepiepeld en door de overheid, en je mede mensen, vreemde tijden, ik denk dat we toch tot iets in en in menselijks moeten over gaan, en een volks fury ontketenen, G V D het is toch te gek voor woorden, wat ze met ons doen, en uit naam van wat, ? !

  1. Björn
   25,11

   Competente mensen die gestudeerd hebben, ja juist dat is jouw criteria, nou kijk maar om je heen we worden vol op geregeerd door bestudeerde mensen, houd niet in dat ze competent zijn, persoonlijk vertrouw en laat mij liever leiden, door mensen met het hart op de goed plaats, en levend met en via een menselijke ideologie!geen Homofile narcisten en aanverwante artikelen !

   Volgens mij ben je een alias van Jim, ook aan het eind van die cynische striemen uitdelend !

  2. Jenne,
   Ter aanvulling, ik ken Bjorn niet en deel zijn mening veelal niet.

  3. En ter aanvulling op mezelf. Gestudeerd of niet doet helemaal niet ter zake. Het gaat erom dat men een goed verhaal heeft waarmee men voldoende mensen kan overtuigen.

  4. Psyops, vervelen me zo erg. Wat een verschrikkelijke baan om te hebben. Ik heb meer respect voor iemand die zijn hele leven niks uitvoert dan iemand die zijn eigen volk verraad voor wat pinda’s van de elite.

   If you pay peanuts you get monkeys.

  5. Het is me duidelijk dat de gemiddelde WTK´er graag referenda heeft en er mogen zelfs chimpansees en honden aan mee doen (dat laatste volgens genies).

   Gelukkig hadden we vroeger (toen alles nog goed was…) een representatieve democratie.

   En die ene die zo hard liep te roepen daar in de VK, die rent nu weg van z´n verantwoordelijkheden. Mooi groepje die Brexiteers…
   Nee, geef mij maar een verenigd (kleiner) Europa van mensen die het nationalisme en alle onderbuik gevoelens een beetje ontgroeit zijn.

  6. Björn,

   Maar dat kleinere piek fijne Europa was er toch, ik heb er in rond gereist en op verschillende plaatsen geleeft, het was niet zo’n oorlogzuchtig geld verslindend monster als nu, kleiner en overzchtelijker, met schengen begon de chaos, alles wat je doet, altijd rekening houden met de psychopatische criminelen onder ons, en dit heeft niets met IQ te maken.
   En over dat ontgroeit zijn van nationalisme, eens, maar beschermen van onze waarden en heritage is wel een voorwaarde dit kan heel goed “zonder nationaalisties te worden !Groet Jenne

  7. Bjorn.
   26.7
   Als reactie op je wederom beledigende reactie ten aanzien van Jenne.
   Jij bent dus van mening dat de EU nodig is om oorlogen te voorkomen?
   Dan help ik je graag uit je droom omdat bankiers nooit een verdienmodel zullen opgeven.
   http://achterdesamenleving.nl/wie-hebben-er-baat-bij-oorlog/#.V3VrSrskqUk
   Dit betekend dat je EU lid kan zijn/blijven maar daarmee voorkom je zoals je kunt lezen nog geen oorlogen.
   Sterker nog wij zijn bondgenoot van de VS en onze militairen zijn nu aan het vechten in NAVO verband en onder leiding van die VS in landen waar ze niets te zoeken hebben of was je dat vergeten?
   Misschien ouderdom/dementie?

  8. Björn,

   Nou lees ik weinig geschriften op het internet, ze keren je vaak binneste buiten, en de voor gehouden spiegels maken je niet echt blij.
   Had gehoopt in mijn leven, een betere wereld te zien ontstaan, maar het schijnt er niet in te zitten, we leven hier in een kleine kring van famillie en vrienden, en natuurlijk staan we open voor de ellende van de anderen, en op ons niveau zijn we daar ook mee bezig, maar toch durfen wij blijmoedig te zijn, in wezen is ons leven rijk te noemen, en de zon helpt ons alles lichter te nemen, het klinkt egoïstisch en natuurlijk is het dat ook, maar ach de meesten zijn oud, niet veel altzenheimer, het leven is rustig het eten van goede quialiteit, yes esay going, groet Jenne

  9. Arnold, mijn beste de soep wordt nooit zo heet gegeten als dat hij wordt opgediend, en over dementia, ja juist wat is dat, bedoel maar, rustig door gaan met adem halen, wat komen moet komt toch.
   Kijk klein levens lesje, soep uit een allumium pan op tafel, smaakt niet zo lekker en verfijnd, als opgediend in een terrine van porcelijn, mooie gedekte tafel met wit tafelkleed, maakt alles af, bedoel maar, klinkt overdreven, vooral in landen waar vast food en maag en darm kanker overheersen, kijk ook ik eindig niet aardig, groet Jenne

  10. @Arnold 26.8,
   Nee, dat was ik die van mening is dat de EU de kans op oorlog binnen Europa sterk verkleind. Bjorn heeft die gedachte terecht overgenomen. Het woord ‘nodig’ leg je me in de mond, maar heb ik niet gebruikt. Alles draait om inschatting van kansen.

   Kom jij maar eens met een betere oplossing om de kans te verkleinen op een oorlog BINNEN EUROPA. De statistieken heb je tegen; door Europese samenwerking is er al 70 jaar vrede in Europa (op de Balkan na). Dat is uniek.

  11. @Arnold. reminiscentie en dementie zijn absoluut geen synoniem. reminiscentie hoort bij de levensfase van ouder worden wat Jenne goed begrepen heeft.

   Arnold, het heeft dus niets te maken met beledigen maar om iets in een breder kader te plaatsen wat Jenne goed doet in 26.9.

   Je moet je voortaan misschien eerst wat beter inlezen voordat je weer begint te toeteren. En voor wat betreft de EU sluit ik me in dit ene geval bij Jim aan. En daarnaast is de EU ook goed voor vrij verkeer van goederen en mensen en integratie van de economieën van de (oude) matie staten wat uiteindelijk de burgers ten goede komt als je de retoriek van de banken even kan relativeren.

  12. Jim.
   Als je de verwijzing in 26.8 leest en begrijpt dan zou je zelf ook tot de conclusie kunnen komen dat je hen die aan oorlogen verdienen moet aanpakken een andere optie is er niet.
   Door die elitaire club in stand te houden doe je dat in ieder geval niet.

  13. Vrede, laat mij niet lachen. De bankiers hebben al 200 jaar de hele mensheid de oorlog verklaard.

   Een bad peace zal je bedoelen.

   “A bad peace is worse than war.”

   – Tacitus

   Maar daar komt snel verandering in als het aan mij ligt.

  14. Arnold,
   Ja goed he dat we met de EU “hen die aan oorlogen verdienen” mooi te kijk hebben gezet: 70 jaar geen oorlog in Europa!

  15. @26.14 Je bent waarschijnlijk nog teveel met je hoofd in al die games die de games industrie dagelijks verspreidt (Om oorlog te promoten). Waarschijnlijk ongewild, laat jij je voor het karretje spannen.

  16. Nee we gaan nu met zijn allen in bv afghanistan kindertjes doodschieten , onder het mom van vredesmissie dat dan weer wel . De getraumatiseerde uitgezonden soldaten krijgen we terug en kunnen we verder negeren dat zijn dan de veteranen voor hen is er èèn dag per jaar. De klauwen met geld die dat kost zijn voor rekening van de belastingbetaler. Lekkere jongens die machthebbers en hen die achter deze psychopaten aanlopen voor eigen gewin.

  17. Marcel,
   dit bewijst je verwrongen geest. Je toont in een moeite compassie met getraumatiseerde soldaten die je in de eerste zin afdoet als brute moordenaars van kinderen, als ware dat hun missie. Hoe ziek en wat een minachting. Vrede heeft een prijs makker. Dat zie je niet?

  18. De enige prijs voor vrede is de tabak in de pijp. Ughh
   In mijn opinie Jim, zou je beter een keer van je arrogante “high horse” moeten afstappen, je komt over als een vervelend, te ver doorgestudeerd, linksbreinige irritante kwal die als een spastische darm weigert de juiste informatie toe te laten. Just don’t get me fucking started!
   Aan de andere kant vind ik het toch wel van een zekere soort van lef getuigen dat je hier zo publiekelijk openlijk je geestelijke tekortkomingen durft te laten zien.

  19. Goh, Cozmic laat de ware aard zien en denkt daarmee nog steeds dat vrede geen prijs heeft. Laat dan die lui daar maar vrouwen stenigen, in boerka´s laten rondlopen, onderwijs ondermijnen, opium exporteren. En wat mij betreft mogen ze dat dan hier ook komen doen, want ja, vrede heeft geen prijs…

  20. http://nos.nl/artikel/2114628-zorgen-over-salafistenschool-rotterdam.html
   26.16.
   Bjorn wat betreft je VOOROORDEEL waarbij je ervanuit gaat dat ik me teveel zou laten leiden door GAMES (oorlogsspelletjes)wil ik je zeggen dat ik me nog nooit met die shitzooi heb bezig gehouden en dat ook nooit zal doen.
   Als je de jeugd doormiddel van dat soort spellen niets anders dan oorlog voorschotelt dan wordt oorlog voeren als normaal gezien en dat is naar mijn mening ook juist de bedoeling vandaar dat ik daar niet aan mee doe.
   25.42
   Wat betreft deze vraag of ik de tandem van Jenne ben NEE dat ben ik niet.
   Er vanuit gaande dat onze regering doet wat in het belang van de EU is (en Nederland is nu nog voorzitter van die EU) en niets in het voordeel van de burgers doet (behalve kaalplukken dan wat als voordeel heeft dat we dan niet meer bang hoeven te zijn dat we beroofd zullen worden omdat onze leiders dat al gedaan hebben)maak ik me nu toch ernstige zorgen.
   Volgens diezelfde EU leven we in een tijd dat extremistische moslims aanslagen plegen en daar zetten ze zelfs militairen voor in die over onze veiligheid moeten waken.
   Als ik dan lees dat Rotterdam de salafistische moslims binnen laat komen vrees ik het ergste (zie eerder gegeven verwijzing hier).
   Ik zeg niet dat het zo is maar het volgende zet mij wel aan het denken.
   Bilderbergconferentie Aboutaleb is daar geweest (burgemeester van Rotterdam) deze salafisten worden door in opspraak geraakte figuren naar hier gehaald en gefinancierd door vermoedelijk Saoedi Arabie die weer samen werken met de VS.
   Dat is waar ik me zorgen om maak.

  21. @Björñ
   Als jij nu nog denkt dat wij ( navo /un/vs) onze “hoogstaande ,verheven”cultuur dienen te verspreiden door het voeren van oorlogen, ben je niets beter dan die vrouwen stenigende massa die je wenst te bestrijden. Je bent verleid onder valse voorwensels oorlogen te voeren of goed te keuren. Werd dat vroeger gedaan in naam van god, koningin en vaderland ( bv in indonesie)nu gaat het onder de noemer van het brengen van democratie( iets dat wij in toenemende mate als volk zelf ontberen)
   De werkelijke reden voor het voeren van oorlog is geldelijk gewin ten koste van wat dan ook!!

  22. 26.16 Björn, Games?? Loopt jouw mond niet over waar het hart vol van is?
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Publius_Cornelius_Tacitus
   Het is echter belangrijk te overwegen dat Tacitus niet slechts historicus is, maar ook een aanzienlijk politicus, bestuurder, kind van zijn tijd en bovenal literator. Zijn beroemde uitspraak sine ira et studio (zonder woede of berekening) is een nobel streven.

   Money talks (past) Money screams (today) is alles omvattend…

  23. Nergens zeg ik voorstander te zijn van oorlogen in andere werelddelen. Wel zei ik:
   “En wat mij betreft mogen ze dat dan hier ook komen doen, want ja, vrede heeft geen prijs…”

   Begrijpend lezen is niet altijd eenvoudig. En kom ajb niet meer aan met die holle stompzinnige frases als “wakker worden” om je eigen punt te maken. Zielig gewoon.

   26.16 was niet gericht aan jou, Arnold. 25.42 Deze vraag was gesteld aan Jenne, niet aan Arnold.. En wat betreft je salafistische probleem voor zover ik het daar al mee eens zou zijn; we hoeven toch geen geld uit te geven om de vrede te bewaren? (Zie 26.21 / 26.20)

   En wat betreft Marcel, ik heb nog steeds geen enkel concreet goed werkend alternatief gehoord. Gewoon maar opheffen die instituties vandaag? En ga je daarna ook zo hard weglopen als die Brexiteers die zo hard hebben geroepen?
   Succes vandaag allemaal verder.

  24. @Jim
   Wie heeft hier een verwrongen geest?Ik omdat ik oorlogshandelingen benoem voor wat ze zijn , niet mee ga met de ( newspeak) term vredesmissies? Heb ik een verwrongen geest omdat ik compassie heb met gebrainwashede soldaten die, na hun daden voor de machthebbers te hebben gedaan, gewetenswroeging krijgen . De gezinnen die uit elkaar geslagen zijn door de trauma’s van de oorlog , zowel van de slachtoffers als van de daders? Omdat ik het vernietigen van infrastructuur en het leegplunderen van de “bevrijde landen” aan de kaak stel? Heb ik een verwrongen geest omdat ik het ,op zijn minst, vreemd vind dat wij onze “verheven en hoogstaande “cultuur opdringen aan landen die een heel andere cultuur ambieren? Waar onze cultuur is gebaseerd op het leegroven van de aarde en haar bewoners voor eigen gerief( vaak vele malen meer dan we op kunnen)het democraties gehalte te vernietigen ten bate van de winstmaximalisatie en het exponentiele groei adagium van onze economie. Dat er landen zijn die die zaken domweg niet wensen?
   Of is het jouw verwrongen geest, die vertroebeld door de propaganda en het eigen geldelijk gewin, een europa propageert , met als argument ANGST VOOR OORLOG , het afdragen van de eigen verantwoordelijkheid ten bate van vrede ( want zonder gecentraliseerde ondemocratische macht is dat niet mogelijk). Welke vrede verdedig je hier …. die vrede die we hier genieten , omdat we de ( economisch zo hoognodige ) oorlogen elders uitvechten? De vrede die juist door dat europa wordt bedreigt met zijn bizarre opstelling naar rusland? Wiens geest is verwrongen ,De geest die doordrengt van propaganda , alleen dat napapagaait dat hem is ingefluisterd, of de geest die voor zichzelf denkt en de eigen verantwoordelijkheid voor zijn leven neemt?
   Denk hier maar eens over na , sinds Neurenberg, is “befehl ist befehl”en ich habe das nicht gewüsst”geen excuus meer, je bent verantwoordelijk voor je eigen daden. En zoals deze generatie de indie gangers ( ja die van ,voor god koningin en vaderland) oordelen voor hun daden, zo straks de generatie na ons ( ja die van , voor de verspreiding van democratie en vredesmissies)beide zijn excuses voor het opvolgen van de wensen van de machthebbers ten voordele van de winstmaximalisatie.
   Tja wiens geest is nou verwrongen, de mijne omdat ik compassie laat zien voor die verscheurde misleide zielen, zoals die soldaten en zelfs jou?

  25. Wat een goede leiders heeft ons landje toch echt mensen met ruggengraat zoals wel blijkt.
   http://nos.nl/artikel/2114337-kamer-verbiedt-gaswinning-wadden-schiermonnikoog-onzeker.html
   Je verbied iets maar verstrekt wel vergunningen dat is pas karakter.
   Een meerderheid in de kamer is tegen gasboringen maar het betreffende bedrijf zegt gewoon door te gaan tja wat is regeren dan nog?
   Mensen die op het matje moesten komen in de kamer vanwege niet goed functioneren of andere onduidelijkheden die er nog steeds zitten
   omdat het routine geworden is voor het zicht aan het grote publiek om ze zogenaamd verantwoording te laten afleggen waarna ze gewoon door kunnen gaan.
   Rutte-MH 17 werd boos gaf geen antwoord en gaat vrolijk verder.
   Van Rijn-PGB en zorg is puinhoop deze man gaat ook vrolijk door.
   Teeven-Bonnetjes kwijt witwassen en belasting ontduiken treedt af neemt ongevraagd plaats in de tweede kamer en beslist mee over wet en regelgeving.
   Klijnsma-zorgt voor goedkope arbeidskrachten door sociale werkplaatsen te sluiten en deze mensen gewoon in loondienst (verplicht)bij gewone bedrijven in dienst te laten treden.
   Gemeenten ontslaan medewerkers om ze later met behoud van uitkering (wat lager is natuurlijk)weer hetzelfde werk te laten doen.
   Meer dan een half miljoen werkenden leven onder de armoede grens en de overheid zelf blijft aanmaningen en deurwaarders langs sturen waardoor de problemen van mensen die door bezuinigingen van diezelfde overheid hun lasten niet meer kunnen betalen alleen maar toenemen.Ook deze dame gaat vrolijk verder.
   Van De Steur-lost problemen niet op en laat alles op z,n beloop hij gaat vrolijk verder.
   Als je daarbij wetten en regels gaat aanpassen terwijl je dit beleid voert dan is ellende onvermijdelijk en denken zij alles beter te doen dan hun voorgangers.
   Het probleem is alleen dat de voorgangers en de bestaande wet en regelgeving van toen wel betere tijden hebben gebracht terwijl nu door al hun maatregelen alleen maar achteruitgang het gevolg is.

  26. @Björñ
   Tja jonge dan moet ik je helaas teleur stellen , en wellicht je zelfbeeld aan gruzelementen slaan . Ik doe dat dan maar even met je eigen woorden”Begrijpend lezen is niet altijd eenvoudig.”. Als je werkelijk leest wat ik schrijf zou je het alternatief allang herkent hebben. Zo wie zo is het idee dat jij propageert een failliet idee, omdat dan voor te staan omdat je geen alternatief hebt…..? Beetje zo van ik eet maar rattegif want iets anders is er niet.

  27. 6 jaar geleden wist niemand hoe de vluchtelingen crisis zich zou ontwikkelen. Ik wel. Ik had een plan. Met een doel.

   Ik heb 2 jaar propaganda gegaan voor een thermonucleaire oorlog.
   Kwestie van tijd. Kan nog een dag duren, een maand, een paar jaar.

   Zij die veel hebben zullen veel verliezen.
   Zij die weinig hebben zullen weinig verliezen.

  28. Vandaag het NIBUD maakt zich zorgen over pensioenen.
   Allerlei onzin smoezen steken hierbij de kop op terwijl de pensioenfondsen zelf schuld zouden kunnen hebben aan deze tekorten.
   Misschien is het raadzaam voor het NIBUD eens te gaan onderzoeken welke rol bv ALPINVEST speelt.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/AlpInvest_Partners
   Het is wel erg makkelijk de burger die door wet en regelgeving niets over zijn/haar eigen pensioen in te brengen heeft de schuld in de schoenen te schuiven terwijl anderen misschien oncontroleerbare en verliesgevende investeringen doen met dat pensioengeld van de hard werkende burger.

  29. Europa is mooi… 😛

   De NAVO met de VS als baas, is een oorlogsmachine voor de belangen van westerse landen, vooral en in eerste instantie de belangen van de VS, en dan pas de ‘vrienden’ van de VS.
   Als nou iedereen binnen zijn land de politici verzoekt om uit deze ‘vereniging’ te stappen dan hoeft ook geen Nederlandse soldaat meer te vechten ergens in Verwegigstan.
   Wie denkt dat de EU pas sinds eergisteren bestaat, denkt verkeerd.
   Na de oorlog is al gauw met een Europa begonnen…dus verhalen van mensen die je willen laten geloven dat er ooit een mooie tijd na de oorlog bestond zonder EU, is een blind kip.

   Geheel Europa is bezet gebied…sinds de oorlog. De allies hadden met behulp van ‘verraders’ (grote bedrijven die geld en macht belangrijker vonden dan de rechten van hun volkeren) al gauw grootste plannen voor Europa…
   …wel de vrede is er (en als er een oorlog was, waren GB als de kippen erbij) maar helaas alleen als we ons aan de afspraken van de bezetters houden (daar zit de chantage, daar hebben ze Europa in de hand, en GB zal daarom in deze ook voor de VS kiezen en niet voor Europa)
   Niemand wil natuurlijk vrijwillig aan zo iets mee werken, dus creëert men ‘goede banen’ binnen de politiek (maar ook in de economie) en geeft veel verkeerde info…zorgt voor problemen om dingen alsnog voor elkaar te krijgen (Hegelse dialektik) zodat de ‘werkers’ helemaal niet goed kunnen functioneren omdat men steeds iets moet oplossen.
   Waar hier in het westen na jaren geprofiteerd te hebben van de EU een soort moeheid de kop opsteekt, omdat men gefrustreerd is over vele dingen, misschien omdat men ouder wordt en de wereld gewoon ook verandert.
   De jeugd b.v. denkt eerder positief over Europa, zij gaan al met verschillende nationaliteiten om in hun vrije tijd. Dat is wel mooi om te zien…daar waar politici en oudere mensen nog ‘haten’ zijn de jongeren al lang eroverheen en zien eerder de voordelen, en ze hebben volgens mij minder vooroordelen dan de gemiddelde wtk reageerder ( 😉 )

   Waar komt opeens deze ‘anti-europa’ stemming vandaan?
   Kan het dat men zich toch ofwel men zich als geïnformeerd beschouwt, toch ergens wellicht mee laat sleuren en niet kan zien dat er een verschil is tussen de mensen en de interesses van ‘de machtigen van deze wereld’. Geloof niet alles wat je leest, trek erop uit, reis door Europa, praat met de mensen.
   En over de pensioenpot waar men zich zo druk om maakt, wil ik alleen zeggen dat het meeste geld wat belegd wordt, bloedgeld is. Verkregen door handel in wapens, voeding, chemie (pharma) oorlogen etc.

   Dus in die zin kan je beter maar geen pensioen hebben. En de uitspraak ‘recht hebben op’, vind ik ook zo dubbel, en meer dan relatief en ook best asociaal tegenover mensen die in landen amper een leven hebben juist omdat hier iemand meer rechten opeist.
   Nederland na een Nexit zal nog meer dan nu een speelbal zijn van en in een globale wereld…want degenen die over alles bepalen, die houden niet zo maar op alleen omdat een land geen deel meer uitmaakt van de EU.

   Al in al, ja een wereld in vrede en harmonie dat is wat ik wil. Gezonde voeding, gezond leven, alles zelf bepalen…heerlijk.
   Alleen moet ik dat dan maar zelf in mijn vrije tijd gaan scheppen en niet eisen dat iedereen het ook zo ziet en wil.

  30. De opgespaarde pensioenen van de ouderen nu handig afhandig gemaakt voor zgn. buitenlandse investeringen. Niet (wel) wetende dat ze met het ingeleverde pensioen weer oorlogen mee worden gemaakt, dus weer armoede maar nu aan twee kanten. Het is een vicieuze cirkel geworden die schreeuwt om doorbroken te worden. Ongehoorzaamheid kan niet omdat het vooraf al gekort is, dus diefstal om tekorten van het rijk aan te vullen. Zelfs al zou het Rijk de Sahara willen besturen, kwamen ze zand te kort…

  31. @Marcel 26.26,
   probeer nou eens een goede analyse op te zetten, n.a.v. van mijn 25.23. Tot nog toe gaat dat moeizaam. Voorbeelden:
   in 25.25 geen analyse maar verwijs je slechts hooghartig mij te moeten verdiepen.
   In 25.29 weer geen analyse. Je stelt slechts vragen waarop jezelf het antwoord denkt te weten, met als enig doel antwoorden bij mij te ontlokken die je vervolgens arrogant (je eigen woorden) lachend af kunt doen met kwalificaties als dom, onwetend, niet wakker, etc., welke antwoorden ik ook geef. Dit is jouw tactiek om criticasters te schofferen. Zie bijvoorbeeld 25.31. Trollengedrag schijnt dat hier genoemd te worden.
   25.34. Je zegt hier niets.
   25.37. Ga eerst maar eens boodschappen doen.
   26.17. Cynisme: “Nee we gaan nu met zijn allen in bv afghanistan kindertjes doodschieten”
   26.26. Je realiseert je dat 26.17 wat slordig geformuleerd was. Dat wordt rechtgezet met een reeks aan (retorische) vragen. Overigens denk ik dat we op verreweg de meeste daarvan hetzelfde antwoord hebben. Maar ja, vragen stellen blijft toch een vreemde manier om een analyse te formuleren.
   Je had het kort en bondig kunnen houden door toe te geven dat de formulering wat ongelukkig was. En vervolgens ga je dat op mij projecteren. Maar in ieder geval iets van een analyse. Bravo, we moeten er even aan trekken, maar dan komt het hoge woord er toch uit.

   Maar ja dan sla je toch weer door. “geldelijk gewin”; Ik heb gezegd dat Europse samenwerking werk oplevert. Gewoon salaris om een plak kaas op brood te kopen. Niets meer. Geen Rolls Royce. “… een europa propageert , met als argument ANGST VOOR OORLOG”. Nee, dat had moeten zijn: “een Europa propageert dat de kans op oorlogen binnen Europa verkleint” (25.27). Subtiel wellicht, maar een wezenlijk verschil.
   En vervolgens weer een hele riedel aan vragen en ik moet weer nadenken over dingen. Oh arrogantie.

   Parabola geeft in 26.32 een interessante analyse. Daar staat 1 vraag in. Die ze vervolgens zelf middels een analyse probeert te beantwoorden. (Tussen haakjes, wat vind je van haar analyse? Wel zo leuk als zij ook een reactie krijgt van jou.)

   Als je een heldere analyse wilt delen met de rest hier kun je daar een voorbeeld aan nemen. Ik zal ‘m met interesse lezen, want ik zie in jou een denker met bijzondere gedachtenstromen.

   En als ik het toch weer verpest heb: http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/gastcolumns/de-perfecte-liefde/comment-page-1/#comment-399716. (gemeend bedoeld)
   Fijne avond.

  32. @Cozmic 26.19.
   Inderdaad, oorlog heeft ook een prijs. Maar vrede niet? Maak het dan maar concreet. Wat stel je voor? Stoppen met onze defensie? Afschaffen die handel?

  33. @ jim
   Tja je hebt er niets van begrepen , das jammer voor jou.

  34. @Marcel
   Zelf snap ik er ook niks van, wat je doel is. Je zegt steeds dat je goed tussen de regels door moet lezen. Maar kun je zelf niet gewoon super duidelijk schrijven wat nu eigenlijk jouw werkelijk haalbare alternatief is als je morgen de premier van Nederland oid bent?
   Hoe gaat Marcel ervoor zorgen dat alles gaat zoals het in z´n eigen hoofdje omgaat?

   (En nee, ik ken Jim niet. ben geen tandem of alias of al wat er zoal voorbij komt).

  35. Misschien is dit een idee dat zou kunnen door een groot complex van woon- en werkgelegenheid te creëren in de Sahara en daarbuiten en daar de immigratie stromen heen te leiden. Een Afrikaans cultureel en industrieel centrum zou dan een bron van verdere economische veranderingen in Afrika en het Midden Oosten kunnen vormen. Het zou Europa erg veel geld kosten om dat tot stand te brengen maar het zou goed besteed geld zijn zonder oorlog waar nu het geld naar toe gaat.
   Het water probleem hoort daarbij aangezien er geen leven zonder water mogelijk is. Lees dit stukje voor ik verder ga; Het juiste antwoord is armoede bestrijden, https://books.google.nl/books?id=WfACAAAAQBAJ&pg=PT135&lpg=PT135&dq=oplossing+waterschaarste&source=bl&ots=YFDtj7l4h7&sig=a-rTR2X5itbDc9qv6tuX1cnHAxg&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwiZ6ojQs9LNAhVMlxQKHZF_DK44FBDoAQg-MAM#v=onepage&q=oplossing%20waterschaarste&f=false
   Dan te weten dat er volgens een onderzoek dat verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Nature zouden er voor de kust van China, Australië, Suriname, Zuid-Afrika, Florida en New Jersey grote voorraden zoet water onder de oceaan bodem zitten. In totaal zou het gaan om 500.000 kubieke kilometer water met een zeer laag zout gehalte. Volgens de onderzoekers bieden de ontdekte water reservoirs verschillende mogelijkheden om lokale droogte en water tekorten te bestrijden.
   Het is maar een klein gedeelte wat getoond wordt, kost wat!, maar het is de moeite waard om het korte stukje in te zien.
   http://www.nature.com/nature/journal/v504/n7478/full/nature12858.html
   Ik heb nog wel een paar ideeën maar die moet ik nog wat verder uitkristalliseren.

  36. @Marcel 26.36
   Dank dat je mijn analyse onderschrijft. Je wordt voorspelbaar.

  37. @Björñ
   Ik weet niet waar je het idee vandaan haalt dat ik ook maar ergens zeg , tussen de regels door te lezen. Ik ben heel duidelijk voor wie het horen wil. Verder wens ik niet premier van wat dan ook te worden, en ben ik alleen bezig mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen , dit in tegenstelling tot hen die in het huidige politieke systeem bezig zijn.
   Wat me dan weer wel verbaasd is waarom jij het nodig vind mij te kleineren ? Omdat je mijn ideologie niet kunt volgen , wellicht?IK heb gewoon een hoofd en daar maak ik minder gebruik van dan mijn hart( je)Hoewel ik beide in harmonie tracht te brengen. Dus als je me op mijn handelswijze wilt kleineren is hartje een betere term. Ik dacht ( met mijn hoofd ) dat geef ik je maar even mee.

  38. @ Jim
   Probeer het maar eens wetenschappelijk te bewijzen !

  39. Marcel, ik heb nog steeds geen enkel concreet goed werkend alternatief gehoord. En ik kan toch best goed lezen hoor, zo breng je jouw ideologie nooit over op anderen en blijft het in je eigen cocoontje.

   Gewoon maar opheffen die instituties vandaag? En ga je daarna ook zo hard weglopen als die Brexiteers die zo hard hebben geroepen?

  40. Björñ
   Jij hebt nog geen enkel alternatief gehoord, wat zegt dat over mij , wat zegt dat over jou? En je vervalt in herhalingen, das nou weer jammer. Je denkt zelf nogal goed te kunnen lezen , ik vind dat daar wel zo het een en ander op af te dingen valt. Lees nog maar eens al mijn posts en kijk of je het geboden alternatief kunt/wilt herkennen.
   Kleine hint je hebt het er zelf al over , zij het in een negatieve context.

  41. Jim
   Q.E.D.Qoud erat demonstrandum?? Je weet wat je daar mee zegt? vrij vertaald dat wat bewezen DIENT te worden .https://nl.wikipedia.org/wiki/Q.E.D. Tja dat zeg ik bewijs het maar eens , dat doe je dus niet , kan je dus niet of wil je dus niet.
   Beetje vreemd allemaal ik schijn aan je analyse te voldoen maar bewijzen ( als ik je dat vraag) kan je niet. Dan ga je interressant doen met een latijnse afkorting, waarvan je schijnbaar de betekenis niet echt weet.

  42. Marcel,
   Aaah, dat verklaart alles. Je leest je bronnen niet goed.
   “Quod erat demonstrandum (afgekort q.e.d.) is een Latijnse term die in het Nederlands kan worden vertaald met hetgeen bewezen moest worden. De afkorting wordt vaak aan het einde van een logische redenering gebruikt, bijvoorbeeld in de wiskunde of filosofie, om aan te duiden dat hetgeen men wilde bewijzen, daadwerkelijk bewezen is.” (https://nl.wikipedia.org/wiki/Quod_erat_demonstrandum)

   Ik neem aan dat het nu wel duidelijk is.

  43. @Jim zie dan wat je bewezen verklaard , I rest my case!

  44. @Marcel
   Tja je hebt er niets van begrepen, das jammer voor jou.
   zie ook 26.36

  45. @26.43 Het gaat er niet over dat ik het wil/kan herkennen. Het gaat erover dat jij je concrete en haalbare idee helder voor het voetlicht moet weten te brengen. Dan begrijp ik het en misschien nog vele mensen meer, op deze manier blijf je in je cocoon je gelijk zingen.

  46. Ik wilde mijn reactie 26.38 nog wat meer toelichten. Het water probleem hoort daarbij aangezien er geen leven zonder water mogelijk is. Dat alleen Koeweit en de rijke Arabier hiervan kunnen profiteren is verleden tijd.
   http://www.lenntech.nl/processen/zee/ontzilting-algemeen.htm
   Er zijn dus kansen volop op mensen in hun eigen omgeving te houden want waar geleefd wordt heeft men alles nodig en kan de bevolking zelf aan de slag met de geboden kans op zelfontwikkeling.

 20. En oppassen het internet geeft de illusie dat je er bij hoort en met iets bezig bent, maar dat is niet zo, het vormd een buffer tussen jouw en de werkelijkheid, je word langsaam ingepakt in een deken van onecht zijn, door het internet, het medium, dat steld hen instaat om zonder veel tegenstand hun plannen uit te voeren.

  Het echte leven speeld zich ergens anders af, je moet het persoonlijk opzoeken en je er bij aansluiten, zal je goed doen, met elkaar spreken, en persoonlijk je gedachten door geven, uit eindelijk verarm je als mens achter je schermpje als een heremit ! Groet Jenne

  1. Helemaal eens Jenne, vandaag op een regenachtige dag, heerlijk uitgebreid geluncht met een goede vriend, en vriend de smartphone lekker thuis gelaten, die weet niet wat het goede leven is:)) fijne dag.

 21. Nou ik ben ook een blij mens, net als David Icke, ben blij om dat ik mag leven met mensen waar ik van hou, en een wereld waar ik gewoon niet genoeg van kan krijgen, het tegen wicht het grote aantal geestelijk minder valide wezens, die er uit zien als mensen, maar helaas niet begrijpen wat dit betekend, maar het goede heeft tot nog toe, nog altijd de overhand weten te houden, en het goede komt ook nu weer uit het Oosten, volgens de sterrenkundigen !

  1. Ik woon in een wereld waar kleine kinderen over de hele wereld vermoord worden door Londense/Parijse bankiers, mensen die alles hebben, voor hebzucht en ambitie.

   https://youtu.be/ReHF1iDoYqU

   Dat gaan wij natuurlijk stoppen.

   Op planeet aarde zijn er maar 2 keuzes. Of je vecht tegen ze of je doet niks en geeft je over. Ik hoop dat er voor andere wezens met intelligentie in de Kosmos meer opties zijn op hun planeet.

   We moeten van deze corrupte elite af. Ongeacht de kosten in mensenlevens, miljoenen en miljarden.

 22. Referendum voor spek en bonen no way, not again !
  Mijn generatie, van nu veelal dwaze oude mannen en dames, hadden de gewoonte en nog, dat ook na een verhit debat, er na afloop, mooi warme woorden werden gesproken, en er afscheid werd genomen met een warme omarming, het zou de/het laatste afscheids groet kunnen zijn !
  Ik bedoel maar onderling respect, en menselijke symphatiën zijn als olie in een goed lopende machine !
  Het is hier op het moment een dikke 10° warmer als in Friesland/Holland, dat maakt de stemming er natuurlijk ook niet beter op.
  Morgen ga ik naar Cérès, Vinca, Prades, en het wonderschone stadje Villeneuve de Confluent, ommuurd een juweeltje, ze spreken veelal Catalaans,
  mooi om te horen, fijne mensen, scherpe gezichten, groet Jenne

  1. Dat is een FAKE. BEst wel duidelijk en om te “double checken” even de commentaren lezen.
   Engeland moet in de EU blijven zodat mijn “moslims” het kunnen overnemen in 25-50 jaar.

  2. Je dacht toch niet dat de gewone “vrouw” enige invloed heeft op Brexit. De enige reden dat die Engelsen uit de EU zouden gaan is hun angst voor “mijn moslims” die door hun konijnen voortplanting de Engelsen er in 25-50 jaar uit kunnen fokken. Net zoals Kosovo. De Albanese Moslims hebben hetzelfde daar gedaan binnen 40 jaar.

   De Engelse elite moet vernietigd worden. Hun vermogens door nutteloze immigranten die nooit werken. Hun macht doordat het volk verranderd. Zo zal het gaan.

   “The way to crush the bourgeoisie is to grind them down between the millstones of taxation and inflation.”

   – Vladimir Ilyich Lenin

   “De elite zal vernietigd worden door nutteloze immigranten. Het volk zal veranderen en de vermogens zullen opdrogen door mensen die nooit en te nimmer zullen werken en ook hun kinderen niet.”

   – Genies of Death

  3. Zo gek is die Brexit toch niet,Mark Rutte…?
   Eensgezindheid ontbreekt kennelijk in de aanpak van terrorisme binnen de EU.
   In Belgie lopen gewapende militairen op straat om geweld van Islamitische extremisten te voorkomen en dat geldt ook voor Frankrijk waarbij dan ook nog vrijheidsbeperkende maatregelen worden genomen.
   Hoe kan iemand dan nog volhouden dat de EU in het belang van veiligheid is voor alle aangesloten landen als Nederland juist de mogelijkheid bied aan lieden die al eerder in opspraak zijn gekomen in verband met het naar Nederland halen van haat predikers en ze zelfs de kans wil geven om hier een school te beginnen waar haat gepredikt kan worden waardoor de mogelijkheid bestaat dat met name moslimjongeren gebrainwasht gaan worden zodat ook zij extremistisch geweld zouden kunnen gaan gebruiken?
   Asscher zegt dat een school kopen niet hoeft te betekenen dat ze daar dan ook les gaan geven en verbieden stelt hij dan ook gelijk aan het verbieden van geloof en dat kan/mag volgens hem niet.
   Zoals u in de volgende verwijzing kunt lezen gaat hij volledig voorbij aan zijn eigen beleid omdat hij juist meer openheid wil maar wat hier zeker niet het geval is.
   Als dit kan bestaat de kans dus dat terreur van binnenuit Nederland zelf zal toenemen alleen maar vanwege bureaucratische verkeerd uitgelegde regelgeving en het negeren van eigen beleid door Asscher zelf bekend gemaakt.
   Eenheid is er dus niet meneer Rutte omdat Saoedi Arabie een goede handels partner is en ook hier worden zakelijke belangen boven de veiligheid van Europese burgers gesteld (zo werd vermeld in nieuwsuur van vrijdag 1-7-2016).
   Onder andere door dit soort beleid ben ik voor een Nexit in navolging op de Brexit.
   http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2782842/2016/07/01/Zorg-over-salafistenschool-van-ruim-7-000-vierkante-meter-in-Rotterdam.dhtml

 23. Het moet me toch van het hart.
  VOOR de Brexit waren er een aantal commentatoren die enorme anti EU uitspraken deden en impliciet of expliciet voor de Brexit waren. De Elite zou de Brexit manipuleren, enzovoort.
  NA de Brexit hoor je dit helemaal niet meer en lijken juist de sceptici van een Brexit de overhand te hebben.
  Zo blijkt maar weer…. Ik zal op commentaar op dit commentaar verder niet reageren. De lezer kan het zelf terug lezen zo de interesse er is.

  1. Ik ben tegen een Brexit omdat “mijn Moslims” Engeland moeten overnemen om de Engelse elite te vernietigen. Mijn lange termijn plan. Net zoals ik geen zak geef om Amerikanen en hoop dat Hillary Cliton de baas wordt. Hoe meer elende ze hebben hoe beter. Desondanks heb ik 3-4 weken propaganda gedaan tegen Hillary omdat een aantal Syriers die ik ken dat prettig vonden. De laatste 2-3 jaar heb ik mij sowieso niet op Amerika gericht. Want Noord-Korea handelt Amerika af.

 24. Ergens TEGEN zijn is altijd heel makkelijk. Maar waar ben je VOOR?
  In een dorp met 500 inwoners is het al moeilijk om iedereen met de neuzen dezelfde richting op te krijgen. Laat staan 28 landen met miljoenen inwoners.
  Als de EU een duidelijke en transparante ver-eniging zou zijn met een doelstelling die zijn inwoners dient dan zou ik het wel een kans van slagen geven.
  Helaas heeft het tot nu toe grotendeels het tegenovergestelde bewezen en is het een bordeel voor lobbyisten.

  1. De ‘lobbyisten’ zijn de vertegenwoordigers van de landen die de EU rijk is, en ook bedrijven. Ze willen allemaal dat hun belangen gewaarborgd worden en dan wordt gelobbyd net als iemand die een winkel heeft en zijn vriend vraagt om niet een beetje reclame voor hem te maken…
   Dit gebeurd niet alleen op EU niveau maar ons geheel systeem is erop opgebouwd zieltjes te winnen en natuurlijk netwerken, tenminste wat ik zo zie en meekrijg.

  2. Parabola,
   “net als iemand die een winkel heeft en zijn vriend vraagt om niet een beetje reclame voor hem te maken…”

   … en net als iemand die een website runt en daarmee een platform biedt aan vriendjes om reclame te maken …..

  3. Jaja Jimmyboy, zelfs Guido heeft vriendjes. Ik betwijfel het echter of hij ook wapenlobbyisten en pharmareuzen op zijn site positieve aandacht geeft.

  4. Coz, wat Parabola aangaf, daar ben ik het mee eens. Iedereen speelt hetzelfde spelletje, maar op zijn eigen niveau. Maakt dat de een minder slecht dan de ander?

  5. ff me eiguh quoten voor verstaanders voor wie een half woord blijkbaar niet genoeg is “Als de EU een duidelijke en transparante ver-eniging zou zijn met een doelstelling die zijn inwoners dient dan zou ik het wel een kans van slagen geven.”

  6. van zichzelf vinden zullie van de eu planning dat zuh erg transparant bezig zijn, en zullen blijven, en zo niet, gaan zuh ut verder ‘uitvlezen’, wat dat in zoeloes naam ook mogen wezen;

   Quote: “Reforming A commitment to global governance must translate in the determination to reform the UN, including the Security Council, and the International Financial Institutions (IFIs). Resisting change risks triggering the erosion of such institutions and the emergence of alternative groupings to the detriment of all EU Member States. The EU will stand up for the principles of accountability, representativeness, responsibility, effectiveness and transparency. The practical meaning of such principles will be fleshed out case-by-case. We will continue to call upon members of the UN Security Council not to vote against credible draft resolutions on timely and decisive action to prevent or end mass atrocities. Across multilateral fora – and in particular the UN, the IFIs and the international justice organisations – the EU will strengthen its voice and acquire greater visibility and cohesion. We will work towards an increasingly unified representation of the euro area in the International Monetary Fund.”

   Quote: “In een pdf document van 28 juni 2016, getiteld ‘A Global Strategy for the European Union’s Foreign and Security Policy’, wordt de expansiestrategie van de Europese Unie uiteengezet. Uitbreiding naar het Midden-Oosten en Afrika, gesteund door een Europese militaire macht naast de NAVO, en volledige toewijding aan het uiteindelijke doel: één Wereld Regering.” http://eeas.europa.eu/top_stories/pdf/eugs_review_web.pdf http://www.nujij.nl/politiek/eu-wil-uitbreiden-naar-mo-en-afrika.36458257.lynkx

  7. bladzijde 39 onderaan, volgens mij ben ik verkouden en wat koortsig, vergeet dingen die ik anders niet zo snel vergeet, of het is de astrologische hexagram gateway gatenkaas opstelling van Manuela.

  8. Ze willen als 1e naar Israel met de EU.
   Ik zeg het al 4 jaar.
   De aanpak van Syrie lijkt gewoon precies op die van Joegoslavie.
   Het mag wat mensenlevens kosten. Kinderen en vrouwen vermoorden is geen enkel probleem voor ze. Ambitie en hebzucht. 2600 jaar geleden schreef Thucydides het al. Geen voorruitgang met de menselijke soort sindsdien.

   “””Love of power, operating through greed and through personal ambition, was the cause of all these evils. To this must be added the violent fanaticism which came into play once the struggle had broken out. Leaders of parties in the cities had programmes which appeared admirable – on one side political equality for the masses, on the other the safe and sound government of the aristocracy – but in professing to serve the public interest they were seeking to win the prizes for themselves. In their struggles for ascendancy nothing was barred; terrible indeed were the actions to which they committed themselves, and in taking revenge they went farther still. Here they were deterred neither by the claims of justice nor by the interests of the state; their one standard was the pleasure of their own party at that particular moment, and so, either by means of condemning their enemies on an illegal vote or by violently usurping power over them, they were always ready to satisfy the hatreds of the hour. Thus neither side had any use for conscientious motives; more interest was shown in those who could produce attractive arguments to justify some disgraceful action. As for the citizens who held moderate views, they were destroyed by both the extreme parties, either for not taking part in the struggle or in envy at the possibility that they might survive.”””

   – Thucydides

  9. Jim.
   32.2.
   en net als iemand die een website runt en daarmee een platform biedt aan vriendjes om reclame te maken..
   Jim omdat ik graag eerlijk ben en mensen wil helpen moet ik je erop attenderen dat mensen die geen vriendjes zijn hier op deze site ook hun verhaal mogen vertellen zodat ze kunnen bewijzen door feiten/argumenten aan te dragen dat die reclame niet juist is.
   32.5
   Hier heb je het over niveau waar ik het liever heb over verschil van inzicht en dat mag natuurlijk.
   Meer geleerd hebben betekend niet dat iemand die minder geleerd heeft dommer is.
   Wanneer iemand veel dingen heeft geleerd die niet juist zijn dan kan een minder geleerde die het juiste wel geleerd heeft zelfs slimmer zijn.

  10. Coz,
   Tjah, transparant. Hoe transparant is WTK? Ken jij het verdienmodel? Er moeten uiteindelijk ook hier boekjes en andere spulletjes aan de man gebracht worden

  11. Arnold, ik bedoelde niet niveau in de zin van geleerdheid/intelligentie. Ik dacht dat de context wel duidelijk was. Zoek maar even op synoniemen.

  12. Jim 32.12
   Met 100.000 – 140.000 unieke bezoekers per maand is het verdienmodel een paar honderd euri. geen vette bek. Wil je een redelijke vergoeding hebben voor de bestede tijd en andere onkosten dekken dan zal je idd sidebusiness moeten hebben.

  13. Jim, Wtk bestaat sinds om en nabij 2009.
   Wtk heeft vele onderwerpen ten kaart gebracht en nog steeds gelukkig…
   In mijn opinie heeft dit helemaal niet met het verdienmodel te maken, maar wel met passie om een platform te willen zijn voor alles wat van de gangbare mening afwijkt. Daarnaast vind ik Wtk van zeer groot belang in kader bewustzijnswording. Ik heb echt niet het idee dat er hier concessies worden gedaan voor wat dan ook…, een verdienmodel ligt denk ik hier op een compleet ander plan! Ook de eigenaar van deze website moet zijn inkomsten genereren, lijkt me logisch toch? Maar dat doet hij niet op basis van jouw veronderstellingen lijkt me.
   Een passie is een passie…

  14. Gordon stond vroeger met draagbare (transparante) dameslingerie op de Albert Cuyp en Guido heeft zijn eigen marktkraam in leesbare (transparante) artikeltjes. En wat doe jij voor de (transparantie) kost Jim?

 25. Huh wat? Wordt mij iets gevraagd? Moet niet gekker worden. Ik weet het niet hoor, maar bij de schrijvers van artikeltjes hier moet de schoorsteen ook roken. Het lijkt hier soms ook wel een reclamezuil. De meeste artikeltjes eindigen met weblinkjes die je leiden naar sites om boekjes en kristalletjes te kopen.
  Je kunt ook sponsoren. Kortom, er zijn nogal wat geldstromen, maar transparant is het niet. Overigens hoeft WTK aan mij geen financiele verantwoording af te leggen. De EU wel. Maar een inkijkje in de financiele handel en wandel zou wel aardig zijn.

  1. In het kader van algemene transparantie, of wil je het éénzijdig houden, lijkt het wel zo netjes ook jouw bijdrage te leveren daar alles volgens jouw geschreven woord open en transparant zou moeten zijn.
   We zien het morgen wel wat je ervan hebt losgelaten vannacht, ben benieuwd.
   Voor mijn transparantie kan je de afgelopen vier á vijf jaar hier op deze website álles terugvinden en nee ik ga het niet allemaal herhalen…
   Voor nu welterusten en gezond weer op.

  2. Odette,
   Alles wat ik hier schrijf is op vrijwillige basis. Onbezoldigd. Er gaat geen uurtje-factuurtje naar WTK.
   Jouw financiele transparantie heb ik niet kunnen terugvinden. Misschien ben ik toch niet zo’n goede speurneus. Ben ook een beetje verkouden.

   Slaap lekker.

  3. Een kerstpakketje aan het eind van het jaar zou wel zo aardig zijn. Ben benieuwd.

  4. Kon me ook al niet voorstellen dat iemand betalen wil voor die grenzelose onzinpropaganda.

  5. Nee dat klopt, daarom is WTK ook een vrij toegankelijke site. Anders zou die paar honder euri niet eens verdiend worden 😀

  6. Je bent lekker geraffineerd bezig, meneer Jim. Slick of glad, kun je het ook noemen. ‘Stemmingmakerij’, nog zo’n kwalificatie.

  7. Bjorn.
   in je reactie 26.50 als antwoord op Marcel zijn reactie heb jij geschreven: Dan begrijp ik het en misschien nog vele mensen meer.
   Twee dingen kan men daaruit afleiden en wel het volgende:
   1.Dat jezelf schrijft dat je er niets van begrijpt.
   2.En je praat over anderen die het ook niet zouden begrijpen.
   Als dat dan zo is dan zijn al je reacties toch gewoon een reactie op iets wat je niet begrepen hebt waardoor men er ook geen waarde aan mag/kan toe bedelen.
   Daarbij komt dat bij mij het vermoeden bestaat dat hetzelfde voor Jim geldt.

  8. Het valt me steeds weer op dat lieden zoals bjorn en jim het van geen kanten eens kunnen zijn met wat hier wordt besproken. Raar is dan dat ze zich hier schijnbaar wel erg thuis voelen, ze zijn niet weg te slaan! Nou mogen ze best hier hun inbreng blijven geven , daar zal je mij niet over horen maar raar blijft het , rondhangen op een plek die waar je helemaal niet past wat je denken betreft
   Dat kan maar een paar dingen betekenen : of je bent massochist, of je bent een troll, of je houd gewoon van strijd en kunt/durft dat niet met open vizier in het werkelijke leven aan. Allemaal nogal sneu imo.

  9. Couldn’t agree with you more. Kijkend naar het uiterst sluwe taalgebruik en de momenten waarop, is het verhaal voor mij heel duidelijk. Of op z’n Asterix en Obelix:

  10. Jim.
   Om uitleg te geven waarom ik vermoedt dat ook jij er niets van begrijpt het volgende:
   In 33 geef je aan dat je van mening bent dat mensen betaald zouden worden indien ze “reclame” voor deze site zouden maken.
   In 33.5 VRAAG JIJ ZELF OM BELOOND TE WORDEN IN DE VORM VAN EEN KERSTPAKKET.
   Het moet toch niet gekker worden het achterwerk van een varken lijkt nog meer denkvermogen te hebben dan jij omdat het achterwerk nog het besef heeft dat er een krul in de staart moet zitten.

  11. Arnold trap niet in die goedkope retoriek man! Wat je doet is preciés wat de bedoeling was.. Zie de cover van Asterix.. Fijne dag..

  12. Jim/Arie, Het is vakantietijd, opvallend weinig chemtrails… 🙂

  13. @Marcel 33.10
   Inderdaad, de opties die jij noemt vind ik ook nogal sneu en zijn op mij dan ook niet van toepassing.

   Mensen proberen wakker te schudden vind ik prima. Maar als de dubbele agenda eruit bestaat om mensen op te zetten tegen bestaande instituties wordt het al wat minder prima. En als dat gebeurt onder valse voorwendselen dan gaan bij de haren overeind staan en kan ik de dwang te reageren niet meer onderdrukken.

   Artikelen over zingeving van het leven, zoeken naar liefde en naar jezelf, etc. vind ik prima en soms ook interessant om te lezen. Daar zou ik vooral mee doorgaan. Het beantwoordt aan een behoefte.

   Maar als het gaat over chemtrails, satellieten die niet zouden bestaan, de aarde die plat zou zijn, vaccinaties die slecht zouden zijn, etc, ja dan wordt het tijd voor actie en heb ik ook een behoefte mensen wakker te schudden. (Misschien verbaast het je dat er in ons meer gemeenschappelijk is dan je wellicht vermoedt, maar ook weer niet als je Arend begrijpt).
   Dit soort onderwerpen heeft namelijk als enig doel mensen bewust vals te informeren waardoor hun antipatie jegens overheden (die ergens onderweg in het leven is ontstaan, en soms terecht) wordt bevestigd waardoor ze het ook automatisch voor waar aannemen. Dat noem ik stemmingmakerij. Ik probeer mensen vanuit inhoudelijke experise te informeren dat het hier dus gaat om stemmingmakerij onder valse voorwendselen. Daarom leg ik bijvoorbeeld graag uit dat niemand angstig hoeft te zijn dat we dagelijks worden besproeid met chemicalien en dat dat bewust door overheden zou worden geregisseerd.

   En kom ook eens op de chat. Anna en Arie kunnen het daar prima vinden, ook al zijn ze het zelden eens. De meeste discussies hier zijn immers off-topic en de chat is daarvoor in het leven geroepen meen ik.

   Tot zover mijn analyse, Marcel.

  14. Alleen degene die de waarheid in pacht heeft kan OPZETTELIJK verkeerde informatie verstrekken. Vaak is het maar gokken of alles van zoveel mogelijk kanten belichten zodat de lezer zelf zijn conclusies kan trekken, afhankelijk van het al of niet aanwezige inzicht en verstand.

  15. @Guido 33.11
   Zie 33.16. Mensen bewust fout informeren onder valse voorwendselen met als doel het invullen van de dubbele agenda is ook sluw. Dit plaatje van Asterix en Obelix is dan ook zeer van toepassing op complotdenkers.
   Het past ook helemaal niet in het andere thema van WTK: zingeving, liefde, zoektocht naar jezelf, etc.
   Kijk ook maar eens naar mensen die op elkaar reageren. Dat zijn echt twee totaal verschillende groepen mensen. De overeenkomst die ik zie is: met andere ogen de dingen bezien. Maar de ene is met een positieve roze bril op de neus, en die ander met een negatieve zwarte bril. Waarom?

  16. Transparantie Jimarie, transparantie…
   En terugkomende op de Brixit van een reageerder op een soortgelijke site als deze;
   Als iets ongeloofwaardig overkomt, is meestal de reactie: complotdenken. Totdat je meer informatie vindt die in dezelfde richting wijst. Zo is een van de grondleggers van de EU Richard Coudenhove-Kalergi. In zijn boek “Praktischer Idealismus” uit 1925 (op internet te vinden) heeft hij het over een Europees volk, dat tot stand moet worden gebracht door immigratie van Afrikanen en Aziaten. Dat lijkt op wat er in deze tijd gebeurt. Het zal wel toeval zijn. Maar het wordt anders als je weet dat enkele jaren na de dood van deze man een prijs in het leven is geroepen, die elke twee jaar wordt toegekend aan mensen die zich voor het Europese project verdienstelijk maken. En dat de laatste drie prijswinnaars waren: Angela Merkel in 2010, Herman van Rompuy in 2012 en Jean-Claude Juncker in 2014. De ideeën van Coudenhove-Kalergi zijn dus nog springlevend en ik kan er niet anders van maken, dat de invasie van immigranten doelbewust is veroorzaakt. Maar bijna niemand is hiervan op de hoogte.

  17. @Jim
   Wat is het doel van de pharmaceutische industrie!
   Hoe kan het dat een “volksvertegenwoordiging “een eed van trouw moet afleggen aan een bewezen onwettig koning.
   Waarom zie ik twee vliegtuigen naast elkaar vliegen waarvan er een een streep nalaat die uitwaaierd en niet meer weg trekt terwijl de ander gaan uitstoot te zien geeft ( loopt de een op diezel?)
   Zo maar even zaken waarbij jou de haren overeind gaan omdat het niet zo zou kunnen zijn , en idd ook bij mij gaan dan de haren overeind omdat het niet zo zou mogen zijn.
   Echter een werkelijk ” wetenschappelijk “bevlogen persoon zou die observaties trachten in te passen in zijn model en zo dat niet mogelijk is zijn model aanpassen . Zo niet jij, jij begint met het ontkennen van de observaties en eventueel het ridiculiseren ervan , want ze passen niet in “jouw” model. En daar gaat het fout, daar verlaat je het zuivere wetenschappelijk benaderen van je observaties en ga je over op het wetenschappelijk geloof! Zelden tot nooit heb ik je zien instemmen met een artikel hier of een positieve bijdrage zien geven , meestal gaat het op een strijdvaardige manier met als ondertoon dat het helemaal verkeerd wordt gezien, zonder toevoeging dat jij dat vind . Daarmee zet je de toon van alwetende, gestudeerde waarheidsvinder, wat je natuurlijk helemaal niet bent.

  18. Jiimarie, Een liefdevolle site, ja dat is het zeker! Totdat er individuen rond gaan gooien met… Liefdevol betekend niet weerloos zijn!

  19. Jim
   Het plaatje waarnaar jij verwijst klopt wel degelijk als je kijkt naar je eigen inbreng . En ja je hebt gelijk die past wat minder goed op een site als deze als wenselijk mag worden geacht.Maar daar ligt een uitdaging aan jou om eens je zelfbeeld en inbreng te evalueren, je krijgt genoeg feedback zou ik zo denken .

  20. @Coz 33.17,
   “… aanwezige inzicht en verstand”. Zo is het maar net. En heeft iedereen dat? En zo niet?
   @ 33.17. Ik zag dat WTK goed vertegenwoordigd was 😉

  21. @Odette 33.15,
   Ja, de overheid kijkt mee en wordt slimmer. Ze sproeien nu alleen nog maar als er weining vocht in de atmosfeer is. Zo blijft het onzichtbaar 😉

  22. @jim 33.20
   I rest my case!again .En omdat je dat zo leuk vind Q.E.D

  23. @Marcel 33.20,
   Doelstelling farmacie: medicijnen ontwikkelen om mensen te genezen en daar een hoop geld mee verdienen. Het werkt. Mensen worden gemiddeld steeds ouder en farmaceuten zijn steenrijk. En ja, ik ken mensen die werken in de farmacie en over deze onderwerpen hebben we soms stevige discussies.
   Wat betreft jouw vliegtuigobservatie. Een goed wetenschapper stelt dan vragen. Definieer naast elkaar. Er moet altijd een zekere afstand tussen 2 vliegtuigen zitten. Vlogen de 2 vliegtuigen op dezelfde hoogte? Dat is vanaf de grond heel lastig te bepalen. De atmosfeer bestaat uit verschillende luchtlagen, met verschillende afkomsten en dus verschillende eigenschappen voor wat betreft wind snelheid en richting, temperatuur en luchtvochtigheid. Als de vliegtuigen in verschillende luchtlagen vlogen is het logisch dat de zichtbare sporen verschillen. Voordat je conclusies trekt moet je dus eerst alle benodigde data verzamelen. Dus nee, geen ontkenning op voorhand, maar eerst benodigde informatie zoeken om de hypothese te bevestigen of ontkrachten. Zo werkt wetenschap en de gestudeerde waarheidsvinder. Ik heb Jenne de Franse links al gestuurd, om hem gerust te stellen. En hoe werkt jouw waarheidsvinding in deze? Alleen op basis van je eigen observatie? Geen aanvullende data? Wetenschappelijk gezien dus onvoldoende.

   Zoals ik zei, Marcel, reageer ik vooral op zaken die bij mij de haren doen rijzen. Niet reageren betekent impliciet dat dat ik het onderwerp niet boeiend vindt of dat ik met de inhoud instem. Ik wil dat in het vervolg best expliciet doen als je daar om vraagt. Ik heb al gezegd dat ik sommige, meer spirituele, artikelen interessant vindt om te lezen. Je moet het ook willen zien en je beeld niet laten vertoebelen door vooroordelen ten aanzien van mij.

  24. Over de pharmacie
   veel geld verdienen is de hoofdzaak , goed dat je dat facet even aanraakt. Het is dus in het verdienmodel van deze industrie niet ten voordele mensen te genezen of preventie door middel van goede voeding te bieden. En dat zie je dan ook ,kijk naar kanker de “geneeswijze”is in de laatste 50 jaar amper verandert en nog sterven mensen sneller aan de behandeling dan aan de kwaal. Hoe kun je denken dat genezen ook maar 1% van het model uitmaakt? Met de winstmarges die worden gehaald is er geen greintje van medemenselijkheid in de3ze tak van industrie te bespeuren. En kom op man kwik in de vaccins?? Terwijl de kwiktermometer is verboden en de spaarlamp kwikdamp vrijgeeft?? En nee dat is geen lichaamseigen kwik!! Een antigriepvaccin dat bewezen niet werkt? En de wetenschappelijke bewijsvoering van de werking van medicijnen door de brittisch lancet als voor meer dan de helft frauduleus verklaard?
   Over de vliegtuigen ze waren even hoog hadden dezelfde aanvliegroute en ik hing er aan mijn parachute tussen ( met een go van de toren) Bovendien heb ik 16 jaar vlak bij schiphol onder de aanvliegroute gewoond en kan heel redelijk hoogten inschatten evenals vliegtuigtypen.In de haarlemmermeer een 60% hogere kanker geniddelde dan elders ( vanwege schiphol)Ook hier ( waar ik nu woon ) zie ik die zaken gebeuren en kan op de vliegtuigradar zien dat de hoogte hetzelfde is .Ook de meldingen van piloten die ik via de scanner hoor bevestigen het beeld dat ik schets ( zelfde hoogte andere uitstoot)
   Verder nog even dit , ik heb als bergbeklimmer en parachutist waarschijnlijk in meer soorten van luchtlagen verkeerd dan jij ( jij hebt over meer gelezen op zijn best)en weet daar( als ervaringsdeskundige) dus behoorlijk wat van . Ook vliegtuigen hebben mijn aandacht altijd al gehad, en ik zie de veranderingen in uitstoot in de jaren. Je kunt dat wegzetten als wat dan ook een verklaring geven lukt je tot op heden dus niet.Wetenschap begint bij observatie , maar jij doet observaties af als niet ter zake doende of omdat ik niet wetenschappelijk geschoold zou zijn , niet objectief. Beste Jim als ik een appel zie weet ik wat dat is !Ook al heb ik niet geleerd voor tuinier.

  25. Beste Marcel, vertel mij eens hoe jij de chemtrails-hypothese zou proberen falsificeren moest je een onbeperkt vermogen en onbeperkte tijd hebben?

   Dat is immers de wetenschappelijke benadering : een team maakt een hypothese en andere teams (vaak wereldwijd) spenderen dan jaren van hun tijd en miljoenen euro’s aan het falsificeren daarvan. Als dat niet lukt na vele jaren en vele pogingen accepteren we de hypothese voorlopig als vermoedelijk niet helemaal fout.

   Dus : hoe ga jij te werk? Besef dat je eerst elk vooroordeel of elke persoonlijke ervaring dient te negeren, die zijn irrelevant.
   Je bent dus een ‘robot’ die enkel harde feiten registreert.
   Kan je dat? 🙂

  26. En over farmacie : het is een industrie en dus is hun doel uiteraard : winst maken, dat is evident. MAAR het is even evident dat ze enkel maar winst kunnen maken OMDAT hun producten mensen genezen. Evidence based medicine, de uitzondering op de regel niet te na gesproken.
   Je kan daar luchtig over doen, maar dan begrijp je niet hoe zwaar de testprocedures zijn, het op de markt brengen van een nieuw product medicatie kost ongeveer 1 miljard euro momenteel, vanwege jarenlange testen en hertesten en talloze verificatieprotocollen die moeten gebeuren.
   ALS een product de markt haalt, is het zonder twijfel een product dat effect heeft. Geen enkel homeopatisch product zou ooit de eerste (van vele) fase van die testprocedures doorkomen. 🙂

  27. Marcel,
   Door de anti-vaccin propaganda, die vooral op internet wordt gevoerd, besluiten steeds meer ouderen hun kinderen niet meer te vaccineren. Gevolg, verdwenen ziektes steken weer de kop op (difterie). Mazelen en rode hond onder niet gevaccineerden. De voordelen van vaccinatie zijn overweldigend. Met al jouw verdachtmakingen. Hoe kan het dat we gemiddeld nog steeds ouder worden?

   En de vliegtuigen, steeds zeg je weer “maar jij doet observaties af als niet ter zake doende”. Je begrijpt er echt niets van en je leest zo beroerd. Moet ik het echt uitspellen. Ok. Al jouw observaties doen ter zake, maar je wilt maar niet inzien dat jouw verzamelde data verre van voldoende zijn om een sluitend verhaal te creeren die de hypothese van het bestaan van chemtrails zou bevestigen. Jij bent de uitdager dus JIJ moet het bewijs leveren. Je hebt bijna niets. Geen temperatuur, geen luchtdruk, geen wind, geen luchtvochtigheid, geen emissie data. Nul, noop, nada.

  28. 33,29 tot 33.31
   Tja op de essentiele vragen wordt geen antwoord gegeven en slechts stomme voorstellen ( zodat ik op mijn muil zou kunnen gaan) worden gedaan , cherrypicking! Ik ga niet weer alles voorkauwen lieve jongens , doe eens je eigen huiswerk! Altijd maar weer dezelfde uitgekauwde argumenten die allang weerlegt zijn. Zo vermoeiend, en dat vasthouden aan de “wetenschappelijke “dogmatiek, zo zielig. Nouja het zij zo doeidoei jongens.

  29. Odette, nog steeds aan het plaatjes zoeken. Kun je me uitleggen wat we hier zien?

  30. Jim, het lijkt me dat jij mét je ervaring het plaatje van Odette nader moet kunnen verklaren toch, geen logische vliegroutes toch? 😉

  31. Maar Marcel toch, je ligt al op je muil (hoelang weet ik ook niet), wij stellen je alleen maar een methode voor om terug recht te krabbelen.

   Het is niets persoonlijks hoor, maar het is gewoon jammer dat je geboden kansen niet wil grijpen.
   Dat zijn cadeau’s die je geboden worden, dat aanbod blijft niet eeuwig geldig he.

  32. Jim, ik kan humor wel waarderen, maar ik vroeg jou wat…
   Daarnaast vrees ik wederom dat we compleet verschillende meningen hebben 😉
   Hoe dan ook, ontwijkende antwoorden zijn uiteindelijk niet echt leuk.

  33. Argonaut en ook Jimarie 33.30;
   Waarom vaccins problemen veroorzaken? Vaccins worden in het lichaam geïnjecteerd, onder de huid (subcutaan) of in een spier (intramusculair). Deze vaccins bestaan normaliter uit diverse virussen alsmede andere ingrediënten. Het proces van het inspuiten van diverse virussen in één keer in het lichaam, komt niet overeen met hoe het in de natuur gebeurt. In werkelijkheid ontstaan deze ziekten nooit in één keer, nooit! Alles in de natuur heeft zijn ritme, alles. Het ritme van polio, van mazelen, van influenza, gaan allemaal volgens schema. Wanneer deze virussen in het lichaam worden gespoten, vinden ze hun weg door de nauwe bloedvaatjes, dan via de gro­tere bloedvaten en worden gefilterd in de lymfknopen.
   Dit klinkt goed, be­halve dat normaal gesproken deze virussen het eerst binnenkomen in de mond en neus, waardoor het humorale immuunsysteem geactiveerd wordt.
   Dit produceert krachtige immunoglobulinen die het eerste optreden als defensie. Wanneer dit voornaamste defensiemechanisme van het humorale immuunsysteem wordt overgeslagen, ben je afhankelijk van alleen het cellulaire immuunsysteem; dit is het gedeelte dat antilichamen produceert.
   http://www.encyclo.nl/begrip/humorale%20immuniteit
   Het produceren van antilichamen is mooi, maar wanneer aan de natuurlijke weg wordt voorbijgegaan, zorgt dit voor een extra druk van het systeem.
   Er zijn twee vormen vaccins verkrijgbaar: (gemodificeerd-levend) verzwakt (MLV) en dood vaccin. De MLV’s zijn virussen die eens levend waren en op een chemische manier zijn verzwakt, zodat ze toch nog als zodanig worden herkend door het lichaam, maar theoretisch niet in staat zijn om een ziekte volledig te doen ontstaan. Het is typisch, dat de chemie voor het afzwakken van virussen formaline of formaldehyde gebruikt, een bekende kankerverwekker. Soms ontsnappen er wel virussen aan dit verzwakken en kunnen toch een ziekte veroorzaken. De ingrediënten in vaccins staan bij de algehele geneeskunde bekend als kankerverwekkend inclusief een stof die thiomersal genoemd wordt, een kwikderivaat en aluminium.
   En dan jouw quote;
   Je kan daar luchtig over doen, maar dan begrijp je niet hoe zwaar de testprocedures zijn, het op de markt brengen van een nieuw product medicatie kost ongeveer 1 miljard euro momenteel, vanwege jarenlange testen en hertesten en talloze verificatieprotocollen die moeten gebeuren.
   ALS een product de markt haalt, is het zonder twijfel een product dat effect heeft. Geen enkel homeopatisch product zou ooit de eerste (van vele) fase van die testprocedures doorkomen’.

   Deze homeopatische kennis hebben zij niet maar het is de eerste kennis van de mens samen met de natuur om ziekten te bestrijden. Je onderschat daarmee de kracht en werkzaamheid van de natuur en daarmee ook jezelf aangezien jij net zo biologisch bent als de natuur…!
   Mijn zwager in Canada is zo een tester bij een groot farmacie bedrijf ik heb dit al eens eerder aan Arnold verteld, waar heb je deze informatie vandaan Argonaut? (bron) Mijn zwager wordt ook wel gekscherend Dr.No genoemd omdat hij meer dan gebruikelijk ‘nee’ zegt bij doorlatings procedures omdat hij vindt dat er nog steeds teveel bijwerkingen in zitten en daardoor maar niet opschiet in hun ogen. (Wat dat betreft ben ik best wel trots op deze koppige Groninger 😉 ) Dat duurt echt geen jaren beste man, waar haal je dat vandaan? Sommige misschien maar zeker niet de hele trits. Zoals ieder ondertussen wel weet is dat het om het geld gaat, maar dat is mijn zwager worst…
   Ik ben geen fan van de farmacie maar je kan natuurlijk alles op gaan blazen.

  34. Ach argonaut voor een keertje dan nog maar . Ik lig niet op mijn muil sta nog fier ( in mijn eigen kracht ) recht overeind met mijn eigen naam en gezicht( open vizier)hier op de site !Ik praat vanuit eigen ervaring en onderzoek waar jij uitbraakt wat je binnengelepeld gekregen hebt.
   En Jim er was geen wedstrijd en je hebt niets gewonnen , je verliest alleen jezelf stukje bij beetje verder . Het meest triest daarvan is dat je het zelf niet eens ziet. Verdiep je eens in de ontwikkelingsfasen van religies en zie waar de jouwe ( wetenschapsreligie)zich bevind, er lijkt nog een lange weg te gaan topt verlichting.

  35. Anna,
   op zeker moment is het klaar. De discussie is gevoerd op inhoud en afgerond en dan komt er weer iemand met een plaatje, dat zonder verdere analyse niets toevoegt aan de discussie. Zo blijven we bezig. Als iemand met een goede analyse komt ben ik graag bereid de discussie te heropenen, maar dat moet dan wel verder gaan dan verwijzen naar linkjes en plaatjes kijken. De discussie is dat stadium gepasseerd, met als voorlopige conclusie: het bestaan chemtrails is een hoax

  36. Jim, de discussie is helemaal niet gevoerd op basis van inhoud helaas.
   Het gaat om mensen met percepties en overtuigingen, maar toenadering helaas pindakaas.
   Wat betreft chemtrails had ik op de chat al aanbevelingen gedaan, maar wil deze in het bijzonder hier plaatsen http://www.geoengineeringwatch.org/
   En voor de rest mag ik maar blijven hopen dat de professionals met hun blinde vlekken eens willen luisteren naar de roepetoerders…

  37. Anna, kun je aangeven wat jouw link toevoegt aan de discussie, hier de afgelopen dagen gevoerd, en geef s.v.p. jouw definities van chemtrails en geo-engineering.

  38. Ennuh Anna, het is niet aardig om zonder inhoudelijke discussie iemand te betichten van blinde vlekken, dat is niet aardig he. anderzijds, van iemand die het bestaan van satellieten ontkent beschouw ik het als een compliment.

  39. Hoi Guido, Er is iets dubbelzinnigs aan de gang 😉 Op de buurtwebsite Niburu.com wordt regelmatig gebruik gemaakt van deze website, niet erg natuurlijk maar het wel steeds opvallender…
   Quote; De man waar het om gaat, heet Johan Oldenkamp en de praktijken waar hij zich mee bezighoudt, zijn het beste te vergelijken met “de intrigant” in Asterix en Obelix.

   De intrigant is een Asterix-album uit 1970, oorspronkelijk verschenen in het Franse tijdschrift Le Pilote als La Zizanie. Thema is roddel en het zaaien van tweedracht en de achterliggende boodschap is dat wie wind zaait, storm zal oogsten. In het artikel;
   http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10859:kijk-uit-voor-de-intrigant&catid=9:binnenland&Itemid=22

   Eigenlijk is het een soort van ‘compliment’ naar jou en mensen die hier regelmatig reageren Ook bijv. het stuk van Hyper met ‘La maison (chambre) rouge’ uit augustus 1944 over de Duitse grootindustrie in hun rol na WOII. Ook zijn er regelmatig ideeën en uitspraken overgenomen in artikelen wel opvallend grappig toch? Of niet… Nou ja, het www ligt (nog) open voor iedereen 😉

  40. Odette,
   zulke dingen zijn voor jou natuurlijk ‘ein gefundenes Fressen’…
   ja precies alles ellende ligt in Duitsland, toch? 🙄

   Vertel eens over je Farage en Johnson, wat vind je van al die heisa in de alternatieve media en nu dat die met een ingetrokken staart, als ex-beurshandelaar een deel uitmaakt van het chaos, is het o zo rustig op de sites, die nog tevoren hun geconditioneerde haat over landen en mensen uitstrooien.

   Hoe serieus moet ik dan nog al die meningen van b.v. DLM, Irma Schiffers en ook helaas Oldenkamp nemen…precies niet.
   Irma Schiffers censureert als ze een beetje kritiek krijgt omdat ze net als Wilders meewerkte aan het opjutten, en het steeds maar de vergelijkingen met Duitsers in de oorlog, en alles slechte ligt daar.
   Haat, haat, haat, helaas nooit gedacht van Irma.

   Deze mensen en nog anderen hebben deze laatste 2 weken hun ware gezicht getoond. Oud-communisten en neo-liberale racisten en Europa haters hebben daaraan meegewerkt. Misschien staan die allemaal onder mindcontrol van de echte boeven in deze wereld. 😉
   Ben ik blij dat ik wel op mijn intuïtie kan vertrouwen, maar ook op mijn intelligentie om het spel te doorzien, het simpele waarnemen en herkennen van wat er speelt.
   Ik ben er voorlopig klaar met de meeste alternatieve ‘waarheidszoekers’ sites, ja, die dus meer kapot maken dan ze bijdragen aan een betere wereld.
   Het gaat om hun ego’s, hun status en image en verder niets!

   Ja ja de boze Duitse industrie is de schuldige…gaaaaaap!

  41. @Parabola, Der Vater meines Sohnes war Deutsch, wie tief wollen Sie gehen?

  42. Haha Odette, ik dacht dat die een fransman was?
   Ik kan het iig niet toetsten of het klopt… 🙂

  43. Köln Bergheim kreis. Voor de rest moet je maar op je intuïtie afgaan.

  44. Anna,
   voordat een zinvolle discussie gestart kan worden moet men het eerst eens zijn over de definitie van begrippen. Vandaar. Een analyse van de toegevoegde waarde van de link die je stuurde kun je niet geven. Jij bent de uitdager, dus jij moet met een verhaal op de proppen komen. Ik kan uiteraard niet reageren op ieder linkje en plaatje dat me gestuurd wordt, zonder dat daar een stevig verhaal bij geleverd wordt. Het moet voor mij ook boeiend blijven. En dat stevige verhaal is er gewoon niet.
   Slechts een persoon is serieus bezig geweest de zaak goed uit te zoeken en heeft daar een wetenschappelijk artikel over proberen op te schrijven, zie
   http://www.mdpi.com/1660-4601/12/8/9375 en http://www.mdpi.com/1660-4601/12/9/10941/htm
   De enige serieuze onderzoeker van chemtrails zit er een factor 2000 naast! Met pek en veren afgeserveerd. Toedeloe.

  45. Jim
   Het is de enige wetenschapper die jij kent( of waar jij weet van hebt ) dat ie er mee bezig is. En een zinvolle discussie heeft niet als eerste een vaststellen van definities nodig ( we spreken allemaal abn), allereerst is een open mind en respect voor de andere mening noodzakelijk. Vooraf vast stellen wat wel of niet ter discussie mag worden gesteld leid alleen tot het beperken van het bereik van de waarheidsvinding. Ook termen als de uitdager”en dergelijke horen wat mij betreft niet in een serieuze discussie thuis , want refereren aan strijd en stellingname , en geenszins aan een proces van waarheidsvinding.

  46. Marcel, Anna en anderen die onder vuur liggen 😉
   Een mooie verklaring van Pieter Stuurman; Narcisten en psychopaten zijn niet in staat tot zelfreflectie. Geen enkele narcist of psychopaat zal daarom van zichzelf kunnen denken dat hij narcist of psychopaat is.

   Daarnaast is het deze mensen niet te doen om zelf een goede prestatie te leveren. Het is ze te doen om anderen voor hen te laten presteren. Narcisten en psychopaten kunnen daarom zelf vrijwel nooit iets waardevols. De enige vaardigheid die ze hebben, is anderen te manipuleren om het voor hen te doen.

   Kijk even met welke zin hij dit nummer 33 draadje begint…

   Het artikel en de reacties waar dit uitkomt zijn meer dan de moeite waard om te lezen.
   http://achterdesamenleving.nl/wat-drijft-de-psychopaat/#.V3wM4BKt_8t

  47. Marcel,
   Herndon is de enige onderzoeker die op een wetenschappelijke manier het bestaan van chemtrails heeft proberen aan te tonen. Hij is zwaar door het ijs gezakt. Als jij andere peer-reviewed papers over dit onderwerp kent verneem ik dat graag.

   Definities zijn wel degelijk nodig. Velen hier halen geo-engineering en chemtrails door elkaar. Als men het daar al niet over eens is, faalt iedere discussie op voorhand.

   Open mind en respect kunnen mij niet ontzegd worden. Ik ben hier nog altijd en mensen reageren nog steeds op mij. Ik zal dus wel iets goed doen.

   En wat betreft strijd. Er is hier maar 1 groep die strijd wil. En dat zijn jullie. En wel tegen de overheid en andere instituties, middels het wakker schudden van mensen onder valse voorwendselen.

  48. Jim, ik ben inzake chemtrails niet de uitdager, ik heb je aangesproken op niet fair zijn en dit toegelicht op de chat omdat jij daarom vroeg. Het betrof de discussietrucjes die jij Arend verweet, vervolgens heb ik plaatsvervangend een link naar Earthmatters geplaatst. Niks meer en minder…

  49. @ jim
   Zoals ik al zei Herndon, is de enige die jij ziet als wetenschappelijk onderzoeker van chemtrails , en jij wijst hem af( op gegronde redenen of niet dat doet verder niet ter zake)
   Chemtrails kunnen wel degelijk een instrument van geo- engenering zijn dus die zin van jou snap ik niet helemaal.Als iets onduidelijk is kun je verduidelijking vragen , en in een rustige serieuze discussie , waarin respect voor ieders mening de boventoon heeft, komt een verschil in definitie snel aan het licht en wordt uit de wereld geholpen.
   Open mind en respect worden jou ook niet ontzegt , je toont ze beide alleen zeer zelden tot helemaal niet. Das iets compleet anders ( zal wel met die definities te maken hebben )
   Weer zet je je eigen idee als waarheid neer door te stellen dat wij ( wie zijn dat?) strijd willen tegen de overheid en andere instituten, door mensen wakker ( bewust ) te maken onder valse voorwendsels( je initieert daar mee een strijd tussen wij en ons, wie dat dan ook zijn ) ? Ik tracht mensen bewust te maken van wat ik ervaar als misstanden , alleen om hen de verantwoordelijkheid over hun eigen leven ( niet dat van jou!) te laten nemen, waar is daarin het valse voorwendsel? Nergens zeg ik ( ik ga er maar even van uit dat ik deel ben van “jullie”) dat je mij moet geloven of dat ik de waarheid spreek, dit in tegenstelling tot jou mijn stellingen zijn altijd slechts een verwoording van mijn inzicht tot nu toe.
   Nee brave borst, je verweer is zielig en misplaatst op zijn best, misleidend en aanvallend op zijn slechtst. Het mist logica en gaat uit van een subjectieve ( jouw ) perceptie. De basis van jouw hele betoog is dat jij de waarheid weet en wij die verdraaien met kwade bedoelingen. Dit terwijl jij op deze site steeds de comments van andere reageerders en de artikelen bekritiseert en afdoet als onwaarheid , wie stuurt dan aan op strijd? Jouw inbreng heeft imo niets meer te maken met een kritische benadering maar eerder met ontkennen en cognitieve dissonantie. Je wilt andere mensen jouw huiswerk laten doen om te kunnen zeggen dat ze het fout hebben gedaan. Je begeeft je willens en wetens op een site waarvan je niets wilt aannemen of ter overweging wilt nemen en gaat alleen tegen de info tekeer. Wie zoekt dan strijd? Je bent niet bereid tot zelfreflexie,gaat niet in op vragen die je niet kunt beantwoorden , zoekt alleen die punten waarop je lekker kunt hakken en bent op geen enkele manier bezig met het zoeken naar verbinding!
   Als wetenschapper zou je alles ter discussie moeten willen stellen, maar je stelt van te voren regels en sluit zaken uit van discussie . Daarmee laat je imo zien dat je je uitgeeft voor iets dat je niet bent. Je kleineert mensen , probeert hen uit hun eigen kracht te zetten vernedert ze , en zet je eigen denkwereld als waarheid neer.
   Hoogmoed komt voor de val, durf eens te twijfelen stel jezelf eens kwetsbaar op , laat eens iets van jezelf zien geef jezelf bloot. Totdat je die vaardigheden laat zien , of een poging doet tot , ben je voor mij niet echt een gesprekspartner, alleen een “pain in the ass” een lastig mannetje dat verdieping en vereniging van de mensheid tegenwerkt. Maar je oogst wat je zaait beste jim vergeet dat niet, ik ga voor de bloementuin met zijn allen , doe je mee?

  50. @ odette
   Ach odette ik heb van die ideeen dan valt alles weer mee ( mooi artikel trouwens)
   Voor hen die onder vuur worden genomen , geniet van de warmte
   Op het randje van de afgrond is het uitzicht het mooist.
   Je kan angst hebben om door het ijs te zakken , je kun t het ook als verfrissend ervaren.
   Van die dingen dus……

  51. Jim, ik kan vele postings van Marcel alleen maar onderschrijven, wetenschap gaat over meetbaarheid en quantificeerbaarheid. De mens is meer dan dat, ik ga voor creativiteit, wat mij betreft het meest belangrijke aspect van de mens, op een speelse manier de wereld onderzoeken en er mede aan vorm willen geven, gewoon omdat je als mens niet anders kunt 😉
   Waar is jouw bloementuin?

  52. @ anna
   Fijn dat je mee gaat zaaien , we komen er wel, die bloementuin is van ons allemaal!

  53. @Marcel,
   eindelijk een mooie analyse van jouw kant. Mijn welgemeende complimenten, ik heb het met interesse gelezen en dat ondersteunt 33.61. Overigens, heb ik van jou al eens een compliment (zonder cynische ondertoon) mogen ontvangen? Ik zal netjes, punt voor punt, antwoorden op je analyse en de conclusie zal zijn dat je er weer eens behoorlijk naast zit.

   Ik zie veel meer chemtrail onderzoekers, maar die hebben het stadium van wetenschappelijk publiceren nog niet bereikt. Herdon is de enige en die is gezakt voor zijn examen. Dat ontken je niet en dus zijn we het in ieder geval eens dat er wetenschappelijk gezien geen enkele ondersteuning is voor het bestaan van chemtrails, totdat je het tegendeel bewijst en me kunt helpen aan peer-reviewed papers die dat tegenspreken.

   Je zegt “Chemtrails kunnen wel degelijk een instrument van geo- engenering zijn dus die zin van jou snap ik niet helemaal”. Ik zal het proberen uit te leggen. Aangetoond is dat aerosolen een verkoelende werking hebben op het klimaat. Aerosolen hebben een lange verblijftijd in de stratosfeer. De restanten van de Pinatubo eruptie van 1991 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Mount_Pinatubo) waren nog duidelijk meetbaar in 1994. De globale gemiddelde temperatuur is (iets) afgenomen in die periode. Vliegtuigen vliegen lager, namelijk in de troposfeer, daar waar het weer zich afspeelt. Het strooien van aerosolen in de troposfeer is heel ineffectief vanuit het oogpunt van klimaatbeheersing, omdat de atmosfeer continu wordt schoongespoeld middels regen. De verblijftijd van aerosolen in de troposfeer is dus relatief kort. Chemtrails inzetten als instrument voor geo-engineering doeleinden is dan ook geen serieuze optie.
   En wees eerlijk, jij ziet chemtrails ook niet in het kader van klimaatbeheersing, maar in het kader van de negatieve gezondheidsaspecten die het zou beogen: het bewust ziek maken van mensen, zie jouw melding in 33.28 waarin je alleen gezondheidsaspecten benoemt, o.a. het verhoogd aantal kankergevallen in de Haarlemmermeer. Nogmaals, daarom is definitie van begrippen dus nodig voor een zinvolle discussie. Ook jij gebruikt het begrip chemtrail hoe het je uitkomt.
   Dit is voor mij ook het bewijs dat het hele chemtrail verhaal jullie (Jenne, Guido, Arend, Anna, Marcel, ….) eigenlijk nauwelijks interesseert. Het heeft lage prioriteit en eigenlijk geloven jullie er zelf ook helemaal niets van. Immers, anders hadden jullie toch allang ingegrepen? Of laat je je zo maar besproeien?

   Strijd. In 33.18 leg ik uit dat WTK in een soort van spagaat zit. Dat wordt in het vervolg door niemand ontkent, dus men is het eens met mij. WTK is dus een dr Jekyll and mr Hyde. “Jullie” slaat op de mr Hyde’s die hier de boventoon voeren. Die willen dat het volk in opstand komt (hoera voor Brexit) en dat de NOS veel meer nadruk moet leggen op het uitzenden van betogingen, wereldwijd, tegen de gevestigde orde. Ik schaar jou niet in dat kamp al heb je wel de neiging daarin mee te gaan omdat je te makkelijk hun propaganda aanhangt (bvb chemtrail). De strijd voeren onder valse voorwendselen was dan ook meer een algemene uitspraak over de mr Hyde’s alhier en reken ik jou veel minder aan dan bvb de webmaster van WTK.

   Verbinding. Ja, daar zoek ik dus wel naar. Ik heb Charles Claessens in het verleden aangeboden hem te helpen zijn methode wetenschappelijk te onderbouwen. (Deze constatering ondersteunt nogmaals 33.61.) Anna kan zich dat nog wel herinneren. Ander voorbeeld. Ik heb de platte aarde aanhangers gewezen op een cruciaal foutje in hun berekening (https://www.youtube.com/watch?v=9hbbE4DXq1Q). Dit geeft hun wellicht een scherper beeld van de wereld. Nog een ander voorbeeld. Ik heb geen enkel vertrouwen in de medische werking van de biofotonen techniek, maar heb die gemeenschap wel wetenschappelijk en op vrijwillige basis ondersteund. Waarom? Omdat ze het onderwerp serieus namen en ze hun tekortkomingen inzagen. Neem dat als een wijze les. (En nogmaals, dit zijn allemaal constateringen die 33.61 ondersteunt.)

   Waar leg jij de verbinding? Probeer me te volgen in het volgende gedachtenexperiment. Veel mensen hier zien chemtrails als een bedreiging voor de gezondheid. Maar ze krijgen het niet op de kaart. Dan had je kunnen beseffen dat je hier in discussie bent met wetenschappers (o.a. Argo, Arnold en ik en wellicht meer). Wij zijn de missing link voor jullie richting erkenning van het probleem. Je hebt goud in handen. Maak daar dan gebruik van. De biofotonen gemeenschap heeft dat wel ingezien en het heeft hun verder geholpen. Jullie echter kunnen niet uit je cocon stappen en klagen liever dan zoeken naar oplossingen. Want die zijn er, als je ze wilt zien. Soms komen er onvoorziene kansen voorbij. Maar alleen als je er voor open staat kun je ze pakken. Open your mind en maak de verbinding!

   Om in jullie bloementuin metafoor te eindigen, het zaadje ligt er al, je zult het alleen af en toe wel water moeten geven om het te laten ontkiemen en tot bloei te laten komen. Aan jullie de keus. Ik heb die keus al gemaakt, door hier te zijn.

  54. @ Jim
   Weer een verhaaltje van jouw kant (analyse zou ik het niet willen noemen)dat bol staat van de aannames , verdachtmakingen en ronduit degenererende uitspraken. Weer stel je je eigen denktrant als basis van de waarheid die men moet gaan aannemen. Nee je hebt me niet op andere ideeen gebracht , je laat niet zien op eenwording uit te zijn,en stimuleert enkel strijd. Je gedraagt je hooghartig en dogmatisch. Je ziet niet in dat de feedback die je krijgt het resultaat van jouw eigen handelen is , en dus is de conclusie gerechtvaardigd dat je niet in staat bent, of botweg weigert je zelfbeeld bij te stellen, om over jouw denkbeelden maar te zwijgen.
   Je bent niet uit op waarheidsvinding tenzij het de door jouw geaccepteerde waarheid is. Ik vind je een zeer beperkte geest, maar wens je sterkte op je pad , dat je maar tot groter en breder inzicht mag komen , en je smalle pad , hetgeen je zelf zo beperkt achter je kunt laten . Dag Jim.

  55. Jim, dit gaat niet opschieten zolang jij gelooft in deze manier van regels der wetenschap die ogenschijnlijk een waterdicht bewijs zouden moeten leveren van onderzochte feiten. Nog even los van andere vormen van kritiek op de wetenschappelijke methode ligt een groot deel van het probleem mijns inziens daar, dat laten vele gevallen van wetenschapfraude wel zien…
   Even een citaat uit wikipedia over peerreview:
   “Kritiek op het proces. Binnen de academische gemeenschap is er ook kritiek op peerreview. Veel gehoorde kritiek is dat, onder andere door het falen van de anonimisering, gevestigde wetenschappers worden bevoordeeld. Collegiale toetsing kan ook een rol spelen in het onderdrukken van geldige en vernieuwende denkbeelden. Richard Horton, hoofdredacteur van het Britse medische tijdschrift The Lancet, verklaarde eens dat peerreview bevooroordeeld, onrechtvaardig, oncontroleerbaar, onvolledig, vaak beledigend, meestal onwetend, soms dwaas en vaak verkeerd kan zijn. Ook zouden reviewers bevooroordeeld zijn omdat zij hun vakgebied in een richting willen sturen die hunzelf welgevallig is. Ten slotte zouden reviewers ook te kwader trouw de geloofwaardigheid van een nieuwe publicatie in twijfel kunnen trekken, om hun eigen carrièrekansen te vergroten. Zij kunnen bijvoorbeeld daarna zelf vergelijkbaar onderzoek gaan uitvoeren dat wel gepubliceerd wordt. Zo kan een kleine groep onderzoekers zich een bepaald onderzoeksgebied toeëigenen onder uitsluiting van buitenstaanders. Dit is niet bevorderlijk voor het falsificatie-proces dat wetenschappelijke vooruitgang stimuleert.”
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Peerreview

   Ook auteurs proberen soms het beoordelingsproces te sturen, bijvoorbeeld door manuscripten vooraf ter lezing aan een mogelijk onwelgevallige beoordelaars op te sturen en deze persoon expliciet in de dankbetuiging op te nemen; zo wordt de potentiële beoordelaar al bij voorbaat gediskwalificeerd. Dergelijke strategieën en “trucs” gaven aanleiding tot de Noorderlicht-serie “Ellebogenwerk”, waarin enkele topwetenschappers geïnterviewd worden over “ellebogenwerk” in de wetenschap.[4]

  56. Klopt Anna, peer review is niet perfect, maar wetenschap corrigeert zichzelf uiteindelijk altijd. Herndon is daar een prima voorbeeld van. In eerste instantie geplaatst, maar kort daarna ingetrokken.

  57. Jim, op dát niveau moeten we eens gaan lijken, want daar gaat het weer om geld en macht. Follow the money…
   Dus met deze manier van wetenschap heb ik helemaal niets, want gedirigeerd door belang- en machthebbers.
   Wat ik wil zijn serieuze mensen, wetenschappelijk geschoold, die buiten deze gebaande paden proberen een vorm te vinden die deze wetenschapspiramide omzeilt, en met transparant materiaal en methodes komt die dienstbaar zijn aan de mensheid en door de mensheid gecontroleerd kunnen worden.
   Wat mij betreft moet naast al wat al genoemd is aan benodigde eigenschappen voor serieuze wetenschap daarnaast de ethiek als zodanig weer geherintroduceerd worden…

  58. Dus Herdon, een respectabel wetenschapper die op zijn oude dag met gewetensproblomen te maken krijgt, probeert wat en wordt vervolgens na publicatie binnen een maand teruggefloten…
   Daar zet jij dan weer geen vraagtekens bij? Ik wel!
   Nogmaals de geld en machtspiramide werkt daar zeker op zijn hoogste versnelling.

  59. Anna, vreemde eerste zin. Een gerespecteerde wetenschapper die wat probeert. Dat gaat niet samen.
   Dat vraagteken kan ik wel beantwoorden. Er heeft geen serieuze peer-review plaatsgevonden. Tip van mijn kant als je inhoudelijk niet deskundig bent. Kijk naar de datum van eerste indiening en publicatie. Als daar minder dan 4 maanden tusen zit weet je vrijwel zeker dat de peer review niets heeft voorgesteld.

   Voor Herndon geldt:
   Received: 29 June 2015 / Accepted: 5 August 2015 / Published: 11 August 2015

   Omdat het onderwerp nogal conroversieel is heeft de echte peer review dus eigenlijk pas na publicatie plaatsgevonden door geinteresseerde collega’s die het echt zijn gaan lezen. Toen waren de blunders snel gevonden.

   Dus niet meteen naar het makkelijke vooroordeel van macht en geld grijpen. Dat is weer eens te simpel gebleken.

  60. Jim, nogmaals, ik denk daar compleet anders over, het valt alleen niet te bewijzen, dan moeten we het weer gaan hebben over intuitie en innerlijk weten 😉 De tijd zal het iig zeker leren…

  61. Maar goed Jim, daar heb ik ook geen zin meer om daar op te wachten, er zijn genoeg wetenschappers die onderzoek doen en compleet vastlopen op deze piramide.
   Ik heb meer vertrouwen in dit type wetenscahppers dan de schapenvolgende wetenschappelijke goegemeente, daarom ook mijn voorstel/oproep naar andere vormen buiten dit model om.

  62. Anna, ik weet dat je anders denkt. Ik probeer met argumenten te komen en jij zet daar jouw intuitie en innerlijk weten tegenover. Tja, hoeveel ruimte geef je mij dan nog?

  63. @Marcel 33.68,
   Ik heb je heel netjes geantwoord en dan dit. “Weer een verhaaltje van jouw kant “. Over denigrerend gesproken. En niet “degenererende”. Pfff, lezen kun je niet en schrijven nog minder.
   De begrijpende volger zal het beamen, jij wilt helemaal geen verbinding. In plaats van het zaadje water te geven pis je erop. Mooie bloementuin zal dat worden. Mijn aanbod tot verbinding met jou trek ik dan ook in, per direct. Inhoudelijk ben je volledig leeggespeeld. Al je chemtrail argumenten zijn weerlegd, maar het is je eer te na dat toe te geven. Je wilt de werkelijkheid niet onder ogen zien. Te confronterend. Verbitterd door de verliezen in je priveleven en door je strijd met de overheid. Wat je zegt, je oogst wat je zaait.
   Het ga je goed, arme ziel. Clutching at straws …. and still drowning.

  64. @Anna 33.75,
   Dus jij hebt meer vertrouwen in wetenschappers die er een potje van maken, maar die wel jouw vooroordeel bevestigen. Daarmee geef je aan dat je helemaal niet geinteresseerd bent in waarheidsvinding. Jouw voorstel slaat dan ook kant noch wal.

   Als je bedoelt dat wetenschappers hun creativiteit moeten gebruiken om buiten de bestaande kaders te denken om verder te komen. Daar ben ik het volledig mee eens. Sterker, dat doen ze ook. Iedere dag en continu. Als je dat niet weet ken je de wetenschapelijke wereld niet. Vervolgens moeten er wel objectieve (geen subjectieve zoals jij voorstaat) criteria gehanteerd worden om die nieuwe ideeen te toetsen op waarheidsgehalte. En dat is precies wat de wetenschap doet, en waardoor mensen als Herndon dus door het ijs zakken.

  65. @Jim, jouw quote naar Marcel 33.77; Verbitterd door de verliezen in je priveleven en door je strijd met de overheid. Wat je zegt, je oogst wat je zaait.
   Het ga je goed, arme ziel. Clutching at straws …. and still drowning.

   Iedereen weet ondertussen hoe je soms hier kan reageren, maar dit gaat alle proporties te buiten. Het bloed trok uit mijn gezicht en mijn maag kromp… Hoe je ook met iemand in een mening kan verschillen of zelfs helemaal niet delen, wat geruzie en de zgn. intrigant te spelen nog daaraan toe, maar dit…
   Het is zo laag en zo laf, om iemand zo te raken op zijn gevoeligste punten alsof hij jou je hele leven geruïneerd heeft. Wat bezielt jou? Waarom doe je dit? En vooral met welk doel? Mensen die regelmatig fora lezen lezen hele lelijke dingen, helaas, het is een ontbreken van iets fundamenteels in het hart van de mensen, liefde en respect voor het leven. Ze klauwen en grauwen de hele dag maar door, ongevoelig of de ander daar onder lijdt. Harteloos en vol gif spuwen ze om zich heen waar het maar uitkomt, walgelijk.
   “Je oogst wat je zaait?” Nou Jim doe je veiligheidsgordels maar om, of liever niet, het leven zal vol verassingen voor je in petto hebben…

  66. @ odette
   Dank voor je medeleven , echter in tegenstelling tot Jim ben ik door problemen in mijn prive leven eerder geheeld en sterker geworden , wakkerder ook dan dat ik ging lopen zippen .Ik heb de lessen geinterneert ben verder gegaan met het zoeken naar de oplossingen . Dit heeft geresulteerd in een leven waarin problemen vooral uitdagingen worden. Ik ben niet geraakt door Jim ’s pogingen mij te treffen , zie het vooral als een zwaktebod van hem. Je tracht iemand te treffen zoals je zelf denkt getroffen te zijn /worden. Of de aanval zegt het meest over hem die de aanval uitvoert. Ik voel me niet geroepen Jim werkelijk te raken ( kan ik zeker na die laatste post van hem wel), het zou hem niets leren en de muur om hem heen alleen maar groter maken .Dat wil ik niet op mijn geweten hebben.
   Jim denkt nog steeds dat je zwak opstellen een uiting van zwakte is , nee Jim het is een uiting van kracht daar je niet bang bent geraakt te worden . Jij kunt mij niet meer raken , ik sta dat domweg niet toe . Jij hebt geen macht over mij en DAT zit jou dwars .Ik heb jouw geloof ontkracht met argumenten die je niet hebt kunnen weerleggen , jij het mijne niet omdat je er de argumenten voor mist. Ik wens je heel veel liefde en geluk en licht in je leven ( zal wel wat pijn gaan doen ben ik bang)Jim , ik hoop ook dat door die wens je bekrompenheid langzaamaan minder zal worden.

  67. Jim, ik heb slechts vertrouwen in open en transparante systemen. Daarnaast geloof ik daarom ook in wetenschappers die daar ook in geloven. Echter ik geloof dat het huidige systeem absoluut niet transparant, laat staan open is…
   Wat Herndon betreft zou ik je willen verzoeken open minded onderstaand artikel te willen lezen.
   http://stateofthenation2012.com/?p=24610

  68. @Anna 33.82,
   Ik heb eerder gezegd dat de wetenschap zichzelf corrigeert, indien nodig. Daarmee is wetenschap een open en transparant systeem. Iedereen kan zijn artikel lezen en als het echt geweldig was geweest hadden tijdschriften in de rij gestaan het te publiceren. Reken maar dat ze willen scoren met een controversieel onderzoek. En waar zijn alle collega wetenschappers met hun replicatie studies? Neen, Herndon wordt nergens serieus genomen met dit werk, behalve vanuit de complothoek.

   Journal of Environmental Research and Public Health is duidelijk te gretig geweest en heeft geen peer-review gedaan. Herdon’s observaties zijn overigens ook in tegenspraak met observaties van andere chemtrail aanhangers, zie https://www.metabunk.org/how-rogue-scientist-j-marving-herndon-disproved-the-last-resort-of-the-chemtrail-theory.t6734/
   Zolang niet meerdere peer-reviewed papers het bestaan van chemtrail aantonen, zijn ze er niet. As simple as that.

  69. De meesten zullen sterven door plutonium, uranium thorium en strontium. Chemtrails. Laat me niet lachen.

  70. @Jim 33.84
   Hoe bekrompen kan je zijn , zolang de wetenschap het niet erkent bestaat het niet!
   (Zolang niet meerdere peer-reviewed papers het bestaan van chemtrail aantonen, zijn ze er niet. As simple as that.)

  71. Creatieve evolutie: god terug op z’n stoel?

   ‘De wetenschap heeft godzijdank haar tijd gehad (…) Ze kan wel inpakken. Jawel meneer. De mensheid begint reeds de behoefte te voelen haar door iets anders te vervangen’

   [ Tsjechow, Uit: ‘Een trieste geschiedenis’, 1889]

   Deze vervanging draagt reeds een naam: kwantumfysica. Want de nieuwe wetenschap verschilt net zoveel van de oude, als een koe van een paard, en daar gebruiken we tenslotte ook twee verschillende woorden voor. De kwantumfysica heeft, – om het revolutionaire karakter ervan binnen het kader van dit artikel te duiden -, god tot een objectief principe verklaart, waar de klassieke opvatting van wetenschap toch vooral een waarheidsidee poneerde naast of zelfs tegenover geloof in god. Let wel, er is een subtiel verschil: de god van de kwantumfysica is geen religieus concept; god wordt als objectief bestaand gezien. Dat is toch heel wat anders dan we gewend zijn te verstaan onder wetenschap. Voor velen komt het beeld dat zij bij wetenschap hebben meer overeen met de tijd van Tsjechow, dan met de kwantumwetenschap van vandaag. Helaas geldt dat ook nog steeds voor veel beoefenaren der wetenschap zelf, omdat er maar zelden ruimte is voor reflectie op de fundamenten van de eigen discipline, niet in de laatste plaats veroorzaakt door de verstrengeling van multinationale krachten, bedrijfsleven en onderwijs en door van de universiteiten bedrijfscorporaties te maken.

   Dat geldt misschien wel in het bijzonder voor de biologie, de leer van het leven. Sinds de ontdekking van het DNA door Watson en Crick heeft de biologie zich meer en meer ‘ingekapseld’ tot een laboratorium discipline van moleculaire biologie en neurologische genetica, tot grote ergernis van veldbiologen als de ecologen. Specialismen richting het kleine, waarbij zoals altijd wanneer het grote uit het oog wordt verloren, ieder evenwicht al snel zoek raakt. Specialismen ook, welke volledig op darwinistisch mechanistische leest geschoeid zijn, waarbij alle oorzakelijkheid binnen evolutionaire veranderingen verondersteld worden te komen vanuit de gedragingen van moleculaire deeltjes (dit wordt opwaarts causaal determinisme genoemd). Het kleine bepaalt de structuur van het grote en de ontwikkeling richting steeds complexere organismen. Gevoel, gedrag en bewustzijn worden dan gezien als neveneffecten van een op toevalligheid berustend doelloos evolutionair principe. Je zou dit de ‘Gott ist tod’ premisse van de biologie kunnen noemen.

   Uit; http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P1396

  72. Jim je maakt je compleet belachelijk…met je metabunk…hahahhaha

 26. @ coz
  Tja das waar je kunt een massochistische troll zijn met angst om in de werkelijke wereld met open vizier je strijdbehoefte te bevredigen.

  1. Psyops.
   Zij krijgen betaald om hun eigen volk te verraden voor wat pinda’s van de elite.
   Zij moeten ook op de aarde wonen.
   Zij doen propaganda, dan kunnen wij ook propaganda doen.
   Zij liegen, dan gaan wij nog harder liegen.
   Zij willen graag oorlog. Doen wij dat toch ook.

   “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.”

   Als ik de Nederlandse elite was zou ik eens bij elkaar komen in Bilderberg en een nieuw plan maken. Dit gaat fout aflopen voor ze. En op de maan wonen kan nog niemand. Een gewaarschuwd man telt voor 2.

   Jedem das Seine

   So be it Jedi!

  2. Ja Marcel, zelfs trollen vinden zelfpijniging soms fijn.( Oh Precious my Preciouszzz)
   Anekdote: Een non wordt in het bos ruw van haar fiets gesleurd en tegen de grond gedrukt. De aanrander geeft haar de keuze; “noem 1 Nederlandse popgroep of ik bind je vast aan een boom, zweep je tot je gilt en neem je in iedere mogelijke houding.
   “Doe Maar” zei de non.

  3. @ parabola
   Wat was je schoenmaat ook al weer 178? sjees wat een lange tenen , lijkt wel of jij de leiding hebt over die industrie….Laat het toch los meid denk aan wat de hopi elders zeggen . “we moeten in deze tijd niets meer persoonlijk nemen”. Jij bent niet verantwoordelijk voor wat een ander doet en wat je nationaliteit of herkomst ook is alleen voor je eigen daden ben je aanspreekbaar.

  4. Marcel,
   ja, iedereen is wel ervoor verantwoordelijk wat hij/zij in het NU doet. Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid, en het valt me op dat het als soort uitlaatklep wordt gebruik als men een punt wil maken.

   Je kan geen stront over mensen uitstorten zonder dat ze beginnen met stinken…

 27. Nu scheidt zich het ‘kaf van het koren’….

  EU-commissie, Schulz (zio) vordert een eigen regering voor de commissie…die durft (dat is wat ik zeker niet wil, en met mij een heleboel Europeanen).
  Opvallend is dat de minister van financiën in Duitsland, Schäuble, juist het tegenovergestelde wil, nl dat de EU-commissie overstemd mag worden door de Europese regeringen, als deze niet snel genoeg met oplossingen komt.

  Er moet dus gedifferentieerd worden…Schulz neemt de belangen van de elite waar en niet die van de landen, en al helemaal niet die van de burgers.

  Van mij mag die weg…

  1. Hoi Parabola.
   Het blijkt niet alleen Schulz te zijn zoals uit de volgende verwijzing op te maken is.
   Hollande heeft het hier ook al over gehad.
   http://www.trouw.nl/tr/nl/7964/Schuldencrisis/article/detail/4103839/2015/07/19/Hollande-Eurozone-moet-eigen-regering-en-parlement-krijgen.dhtml
   Ze schijnen nu ook enorm veel haast te hebben met alles.
   Wat mij vandaag opviel hier in Nederland is dat Heineken en Jumbo met elkaar overhoop liggen.
   (na te gaan op NOS teletekst van deze morgen).
   Er komen van weerszijden smoezen maar waarschijnlijk is de ware oorzaak dat Jumbo aan Heineken maar zoveel wil betalen wat Heineken dan weer te weinig vind en daardoor hun leveranties naar beneden bijstelt of misschien zal gaan stoppen.
   Grote supermarkten lijken zelf de prijs te bepalen voor hun aankopen bij de leveranciers maar wat nu als dit doorzet en ook voor voeding opgaat?
   Daarom is het misschien wel verstandig om nu een voorraadje in huis te halen?

  2. Odette.
   Misschien speelt dat waar jij de verwijzing naar geeft ook een rol maar als er dan al een tekort aan hop zou zijn is de actie van Jumbo niet echt logisch waarbij ze het tweede kratje voor halve prijs aanbieden.
   Jumbo moet ook de leverancier betalen en als dan druk wordt uitgeoefend op die leverancier van wij willen bij jullie wel bier afnemen maar dan wel voor de prijs die wij ervoor overhebben want anders dan gaan we op een ander merk over dan is dat een strop voor Heineken.(ik zeg niet dat het zo is maar het zou goed kunnen).
   De actie tweede kratje voor halve prijs moet toch betaald worden vandaar dat Heineken nu geen kratjes meer levert maar dozen wat de actie dus tegenwerkt omdat Jumbo de rekening waarschijnlijk bij Heineken op het bordje legt
   En dat Jumbo niet echt rekening houd met anderen blijkt wel uit de volgende verwijzing waar hun eigen personeel ook niet echt blij mee is/was.
   Acties zijn leuk maar niet als anderen daar de rekening van gepresenteerd krijgen zoals hun eigen werknemers/sters.
   http://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/55994/actie-tegen-werkdictaat-jumbo

  3. De verwijzing van Parabola in 36.1 en de verwijzing uit 36.3 geven precies aan waar de EU voor staat en naartoe wil.
   Denk dan ook aan TTIP wat grote bedrijven de mogelijkheid geeft hun wil tot wet te maken.
   De grote bedrijven hebben schijt aan hun medewerkers en gaan puur voor maximale winst ten koste van alle mensen.
   Lagere lonen
   Werktijden zoals het hun uitkomt zonder rekening met de werknemers/sters te houden.
   Omdat ze groot zijn kunnen ze toeleveranciers onder druk zetten en prijzen bepalen waardoor die medewerkers van de toeleveranciers dan ook slachtoffer zullen worden omdat hun bedrijf minder omzet heeft wat door zal werken op ook hun inkomen.
   Daarom vond ik deze reactie over Jumbo en Heineken wel passend om duidelijk te krijgen waar de EU voor staat en dat ze alleen maar oog hebben voor winst voor zichzelf en het liefst gratis arbeidskrachten vooral als je daarbij let op uitspraken die Schulz heeft gedaan en waar Hollande het kennelijk mee eens is.
   Tel daar dan weer de demonstraties in Frankrijk bij op want dat heeft ook weer met arbeidswetgeving te maken en het plaatje wordt steeds duidelijker.
   Daarom ben ik van mening dat wanneer de EU een eigen regering en parlement krijgt die over alle aangesloten landen mogen beslissen zonder overleg of verantwoording aan Nationale regeringen af te leggen zij iedereen zullen gaan onderdrukken desnoods met geweld net zoals dat in de oorlog ook gebeurd is.

  4. Hoi Arnold, Je hebt twee keer de zelfde link gepost 😉 Maar een reageerder zei dat er gewoon kratten in de winkel staan en dat Jumbo zeurt…
   Trouwens ook niet mijn favo winkel. Wat mij wel opviel op de site is dat de Turbo searchbox van hun partner Goldman Sachs toebehoord.

  5. lekker goedkoop in dienst van de staat en de mammoet ophokvreetcorporaties die stap voor stap samen under my umbrella ella ella goedkoop 1 worden http://delangemars.nl/2016/06/29/klacht-tegen-jumbo-meppel-voor-misbruik-uitkeringsgerechtigden/

   Quote:” “Ik heb besloten niet langer boodschappen bij de Jumbo in Meppel te doen. De reden: mensen met een uitkering worden daar, uiteraard met medewerking van de gemeente, te werk gesteld zonder dat zij een baan bij de Jumbo in het vooruitzicht hebben. Met behoud van uitkering moet je daar brood bakken of achter de kassa zitten. Jumbo hoeft zijn personeel niet langer te betalen, zoals fatsoenlijke werkgevers dat doen, Jumbo krijgt gratis arbeidskrachten aangeleverd door de gemeente, en krijgt ook nog een zak geld op de koop toe. Dan ben je pas echt goedkoop als supermarkt, ik begrijp nu ook beter dat Jumbo van lage prijzen houdt. Voor verrichte arbeid gaat dat in ieder geval op. Jumbo en de gemeente doen samen aan arbeidsverdringing. Zij houden kunstmatig de werkloosheid in stand. Immers, de verzette arbeid bij de Jumbo had ook gewoon betaald kunnen worden met iets dat “salaris” heet. Als er nu mensen zonder baan bij de Jumbo solliciteren is de arbeidsplek niet meer vacant, maar opgevuld door een “vrijwilliger.” ”

   Rihanna – Umbrella (Orange Version) ft. JAY-Z
   https://www.youtube.com/watch?v=CvBfHwUxHIk

  6. Arnold,
   De EU-commissie is er alleen maar voor de multinationals en banken omdat het maar 28 mensen zijn die ze hoeven om te kopen. Dat is makkelijker dan een heel parlement van de 28 EU-lidstaten.

  7. Hyper Alert.
   Elke grote supermarkt gaat op deze wijze te werk en niet alleen supermarkten maar ook andere bedrijfstakken doen daar aan mee maar telkens kun je ervan uit gaan dat goedkope arbeidskrachten de doelstelling is om zelf meer in hun zakken te kunnen houden.
   Het gemene is dat ze de consument voorschotelen dat ze goedkoper zijn dan de concurrent waardoor die concurrent dan ook gedwongen wordt om in prijs te dalen wat zoals eerder aangegeven doorwerkt in heel de branche maar waar de arbeidskrachten het slachtoffer van zijn.
   En natuurlijk de “bezuinigingen” wat gewoon diefstal is.
   Nu is er vandaag op teletekst ook te lezen dat de verzorging in verzorginstellingen ondermaats zou zijn ra ra hoe kan dat?
   Zoals in andere sectoren ook te zien is vakmensen worden verdreven door goedkopere mensen met minder kennis en dan gaan ze lopen roepen dat ze geen vakmensen meer kunnen krijgen daar komt dan ook nog bij dat velen niet kunnen doen waar zij voor aangenomen zijn vanwege bureaucratische rompslomp.
   Van Rijn wilde eerder nog 500 miljoen op de zorg bezuinigen wat genoeg zegt.
   En wat te denken van automatisering wat velen hun baan kost omdat die machine het werk overneemt van meerdere mensen en die machine kan je 24 op 24 uur laten draaien wat met mensen moeilijker en duurder is.
   Waar zijn die vakbonden?

  8. Mijn buurman zei ooit tegen mij: als ze je dwingen om te werken dan steek je gewoon de boel in brand.

   “The strong do what they can, the weak suffer what they must.”

   – Thucydides

  9. 36.10 en 36.11 Para en Arnold zo is het. 36.13 zo ongeveer wel Genies.

  10. Als reactie op Hyper zijn schrijven in 36.9.
   Overheidsinstellingen werken mee aan het verkrijgen van goedkope arbeidskrachten door mensen met een gewoon betaalde baan eruit te gooien om ze vervolgens met behoud van uitkering te dwingen (vaak) hetzelfde werk voor minder te doen waarbij dan ook voorbij gegaan wordt aan de maandelijkse bijdrage voor sociale voorzieningen die deze ontslagenen vaak betaald hebben voor het geval ze zelf daar gebruik van zouden moeten maken.
   Als de overheid dan van iedereen verlangt dat zij inleveren maar dat zelf nalaat dan is dat verkeerd beleid en een gemiste kans want waarom zetten zij dan bij de gemeente zelf geen door de overheid werkeloos geworden mensen in op beleidsfuncties waarbij de kans groot is dat die goedkopere kracht beleid maakt wat de maatschappij wel ten goede komt en niet alleen de zakken van de zakkenvullers.
   Feit hierbij is dat mensen bij bedrijven beleid maken om te overleven terwijl de overheid beleid maakt waar de uitwerking niet zo van belang is omdat ze toch uit die grote gemeenschappelijke pot kunnen graaien.

  11. http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/195267/beleid-ontslagen-straatveger-moet-voor-zijn-uitkering-stratenvegen.html
   Deze straatveger moest volgens de wethouder werkervaring opdoen en iedereen die dat raar vind omdat deze man jaren straatveger is geweest ziet het verkeerd.
   Misschien heeft deze wethouder gelijk maar wordt de straatveger op de verkeerde plaats ingezet.
   Mijn voorstel zou dan ook zijn om deze straatveger eens de bezem door het gemeentehuis te laten halen want de ervaring hoe daar dan op gereageerd wordt heeft deze straatveger nog niet.

  12. @arnold

   De moraal gaat altijd van boven naar beneden.
   Als onze leiders trouw zweren aan de massa moordernaar Rothschild dan is er dus niks te verwachten. Dit gaat slecht aflopen. En terecht. Veel te veel corrupte mensen die voor hebzuch en ambitie zichzelf laten corrumperen.
   Ik zie het allemaal lachend tegemoed.

 28. Kennelijk berokkende Juncker teveel schade aan de EU en is hij teruggefloten.
  Feit blijft wel dat hij z,n ware aard en daarmee de bedoelingen van de EU heeft laten zien.
  Zelfs nu gesproken wordt over dat parlementen toch mogen meedoen is het wel vreemd dat alvast delen van het verdrag in werking kunnen/mogen treden waarbij het de vraag maar is wat die delen dan inhouden.
  http://www.nu.nl/economie/4288493/toch-oordeel-kamer-vrijhandelsverdrag-tussen-eu-en-canada.html
  Of is het afleiding van het doordrukken van de arbeidswet door Valls in Frankrijk vandaag?

 29. Maar híj begrijpt het. Gevraagd naar de reden voor de uitkomst van het referendum, zei de altijd respectvolle Juncker: “if you are telling the public over years that something is wrong with the European Union (…) you should not be taken by surprise if voters do believe you”….
  Wat wordt ons eigenlijk allemaal ik weet niet hoe lang verteld, voorgehouden?

  Wat Ceta betreft, het verdrag tussen de EU en Canada, dat door sommigen wordt gezien als een ‘oefening’ voor TTIP, stelde Juncker de afgelopen week in een EU-vergadering dat het voldoende is hier op EU-niveau over te beslissen. De parlementen van de 27 overgebleven lidstaten hoeven er volgens hem niet meer over te stemmen.
  Sommige Duitse politici reageerden als door een wesp gestoken. Voor Merkel was het idee onacceptabel, net als voor Horst Seehofer (partijvoorzitter CSU).
  Sigmar Gabriel (leider van de SPD, minister van Economie en Energie en vicekanselier): “To now decide that the national parliaments have nothing to say about this trade agreement, is incredibly foolish.”
  Toch maar niet te snel denken dat je de geesten kunt scheiden. Gabriel:
  “If the EU Commission does this with Ceta, then the EU trade agreement with the US, TTIP, will also be dead.” Hij voegde er nog aan toe: “No one will still believe that TTIP won’t be the same as for Ceta.”
  Is de minister nu bezorgd om het behoud van iets van democratie, of is hij bang dat de verdragen er niet komen als het politieke spel niet goed gespeeld wordt?

 30. Nu merk ik dat ik niet alle reacties goed had gelezen, zoals die van zonet van Arnold, maar ‘k weet ook niet wat ik van het gedrag van Juncker en het relletje rond het al dan niet raadplegen van de nationale parlementen moet denken.

  1. “I believe that all government is evil, and that trying to improve it is largely a waste of time.”

   – H. L. Mencken

   Gewoon zelf propaganda doen met een doel. Les 1: Nederland is onbelangrijk. Dus ook de Nederlandse elite, politic en het volk.

  2. Janneke/Parabola.
   Parabola niet alle Duitsers zijn slechte mensen maar de invloed uit het verleden werkt tot op heden nog steeds door en OOK de zogenaamde GEALLIEERDEN die door de meeste mensen nog steeds als de bevrijders van toen worden gezien maken misbruik van de situatie.
   De soldaten van toen deden zowel aan Duitse zijde als aan Geallieerde zijde wat hen van hogerhand werd opgedragen (vaak stond op weigeren de doodstraf).
   Daarom ben ik van mening dat er inderdaad afschuwelijke misdaden zijn gepleegd AAN WEERSZIJDEN en ook door de Russen (denk aan de verkrachtingen in Berlijn aan het einde van de tweede wereldoorlog).
   De grootste misdadigers waren en zijn nog steeds de hoogsten die het beleid bepalen en niet de gewone militairen want die zijn afschuwelijk voorgelogen en misbruikt.
   Natuurlijk heb je onder die militairen ook moordenaars en criminelen denk dan aan AZOV die zelfs met dezelfde emblemen als van de SS toen nu in Oekraine huishouden.
   Ik schrijf dit omdat je het verleden niet kunt negeren omdat het tot op de dag van vandaag doorwerkt daarom moet het wel benoemd worden maar mag het niet opgevat worden als zijnde dat alle Duitsers slechte mensen zouden zijn.
   Janneke misschien dat het volgende je kan helpen waarmee ik je geen standpunt wil opdringen maar waarschijnlijk helpt het wel om een vollediger beeld van de hele situatie te krijgen.
   https://ejbron.wordpress.com/2013/01/28/geheim-rapport-europese-unie-legt-grondslag-voor-vierde-nazirijk/

  3. Hier nog een andere verwijzing maar het komt op hetzelfde neer.
   http://www.eu-facts.org/en/background/dark_roots_europe_lecture.html
   Alleen al de uitspraak van Juncker dat hij parlementen niet mee wilde laten beslissen duidt toch ook op het willen doordrukken van de wil van een bepaalde groep?
   Op aandringen van Merkel en Hollande heeft Juncker nu ineens wel gezegd dat parlementen mee mogen beslissen maar zijn bedoeling is voor mij duidelijk nu de Engelsen de EU verlaten en de Fransen ook met grote problemen en demonstraties opgescheept zitten in verband met die arbeidswet (welke Valls er ook probeert door te drukken zonder inspraak)zou dat nog erger kunnen worden waardoor er helemaal geen steun meer voor de EU is en wat als dat dan ook nog over zou slaan naar Duitsland?

  1. Odette.
   Geld is macht.
   Zoals al vaak geschreven is dat de “Elite” de dienst uitmaakt is dat ook hier weer het geval.
   Misschien zien wij het te kleinschalig en is het groter dan de meesten denken.
   Londen is het financiele hart van Europa en in New York is die andere gevestigd.
   Daarom denk ik dat er meer achter moet zitten namelijk de Engelsen onttrekken zich aan regels en wetten die wel gelden voor de EU leden en die zullen de gevolgen moeten dragen.
   Italie heeft grote problemen met banken maar ook die banken worden weer door de “Elite” bestuurd waardoor ik van mening ben dat het allemaal opzet is net zoals de ECB bv Griekenland verder de afgrond in duwt.
   Diezelfde Elite zorgen ook in Frankrijk voor problemen met die arbeidswet.
   Stel dat Engeland het begin is en dat Italie en Frankrijk volgen waardoor de EU uiteenvalt dan zou Europa stuurloos kunnen zijn en van onze landsbestuurders valt niet veel goeds te verwachten waardoor er echt chaos ontstaat zodat anderen volgens planning kunnen ingrijpen waardoor het lijkt of zij de redders zijn.
   Dit is zomaar een gedachte van mij wat niet betekend dat het dan ook zo zal gaan maar misschien wel een mogelijkheid is.

  2. Die zelfbenoemde elite probeerd maar war. Erg goed hebben ze er ook niet over nagedacht en ze overschatten zichzelf en onderschatten hun tegenstanders. Het probleem met slimme en goede mensen is dat ze zich niet tot het niveau van dit soort figuren willen verlagen. Ze moeten toch aangepakt worden.

 31. Argonaut, en ook Jim wellicht,

  zou je zo aardig willen zijn om deze docu te willen kijken?
  Het is wetenschappelijk onderbouwd en ik vraag me af omdat ik je reacties omtrent chemtrail/geo-engineering heb gelezen, of je argumenten niet al zijn ingehaald..?
  Kan je de bewijzen nog onderuithalen die in deze docu genoemd worden?

  https://www.youtube.com/watch?v=U-5VnMIiKPY

  Dank je wel, alvast 🙂

  1. Chemtrails. Dat hele vliegen duurt hooguit 200 jaar. Dan is de olie op en moeten ze iets nieuws verzinnen. Ik kan mij er niet druk om maken. Mocht het waar zijn dan zijn de politici ook weer het probleem. En de politic worden aangestuurd door de BANKIERS.

  2. In al die games van je, hebben ze toch wel andere aandrijvingen dan olie om te vliegen. Valt me tegen van je, had wat meer games fantasie verwacht.

  3. Soms kan ik beter niks zeggen. Dit is zo’n moment.

  4. Dank je wel Hyper, vind ik ook.
   Blijkbaar laten het Jim en Argonaut nu afweten…dat zou betekenen dat ze idd hier op wtk alleen de functie van trol hebben…zielig.

  5. Björn en Genies, verder nog iets te melden of schuiven we dmv onnozele reacties de inhoud maar even opzij?

  6. parabola,
   Tja, weer een filmpje. Zoals er zovelen zijn. Welke van mijn argumenten zijn hiermee achterhaald?

   Ik vind de wijze waarop Greenpeace ermee omgaat getuigen van veel realiteitszin en sluit me daar graag bij aan:
   “Please do not assume that a YouTube video or blog which convinced you will convince us. We’ve already seen them, and we weren’t convinced. Please do not think that accusing us of being part of the ‘chemtrail conspiracy’ will change our minds. We’re constantly accused by governments and security services of being in the pay of other governments and security services. It hasn’t changed the way we work and is unlikely to do so in the future.
   Greenpeace require a reliable evidence base before campaigning on any issue. So far, we haven’t seen any evidence supporting the chemtrails hypothesis”
   (http://www.greenpeace.org.uk/blog/other/greenpeace%E2%80%99s-view-%E2%80%98chemtrails%E2%80%99-20150313-0)

  7. Jim, je bent een trol…
   Of je wilt de bewijzen onderuit halen dan moet je wel kijken.
   Deze docu IS het bewijs voor chemtrails ivm geo-engineering.

   Greenpeace is net zo foute boel als jij.
   Die zijn al jaren geleden geïnfiltreerd net zo als groene partijen.
   Dat weet ik uit eigen ervaring.

   Of je wilt meepraten en dan moet je kijken en inhoudelijk reageren of je houdt voor eeuwig je ‘bek’.

   Ik neem je bij deze niet meer serieus.
   Grappig is ook dat je precies zo een figuur bent die ook in de wetenschappelijke docu gemeld wordt.
   Argonaut wil ik nog het voordeel van de twijfel geven…hij heeft ook nog niet gereageerd. Hoop dat die intelligent genoeg is om de samenhang te kunnen snappen.

   Jij hebt het voor me afgedaan…domme beledigende reacties zijn altijd een bewijs van onvermogen.

  8. Ja Anna, toen Irma nog belangrijk werk deed en zich niet voor het karretje liet spannen van een bepaalde groep.

  9. Parabola,
   In 42 zeg je “… en ik vraag me af omdat ik je reacties omtrent chemtrail/geo-engineering heb gelezen, of je argumenten niet al zijn ingehaald..?”
   Dan vraag ik in 42.8 netjes “Welke van mijn argumenten zijn hiermee achterhaald?”
   En dan komt er dus weer niets. Je hebt mijn reacties dan misschien wel gelezen, maar bent niet in staat deze naast jouw filmpje te leggen en vervolgens een goede analyse te maken die jouw suggestie, als zijnde mijn argumenten ingehaald, onderbouwt.

   Daarmee ben jij een roeptoeter, die anderen nakwaakt, maar niet in staat is zelf daar eens goed over na te denken en een krachtige analyse neer te zetten. Maar goed, ik blijf hoopvol 😉

  10. Jim,
   euhm omdat er geen argumenten van jouw kant komen, moet ik je argumenten weerleggen…??…hoe moet dat gaan?

   Je hebt geen argumenten alleen een mening en daar kan ik wel een ‘analyse’ neer zetten, heel simpel met 2 lettergrepen, ge-lul.

   Een analyse over inhoud zou ik kunnen doen, als je de docu wel hebt gezien. Immers is het beter als we ons als 2 volwaardige mensen uitwisselen..ik heb nu een voorsprong op jou, dat is niet eerlijk…daarom eerst kijken en dan inhoudelijk reageren, ja Jim?

   Wie is nou de roeptoeter?

  11. Parabola,
   je bent volledig in de war. Nogmaals dan.
   In 42 zeg je “… en ik vraag me af omdat ik je reacties omtrent chemtrail/geo-engineering heb gelezen, of je argumenten niet al zijn ingehaald..?”

   Je hebt het hier toch over mijn argumenten, right?

   Dus vraag ik in 42.8 “Welke van mijn argumenten zijn hiermee achterhaald?”

   En in 42.12: “euhm omdat er geen argumenten van jouw kant komen”

   Werk eerst maar eens aan begrijpend lezen en meld je maar weer als je zover bent.

  12. Goedemorgen Jim,

   Mijn vraag was in eerste instantie aan Argonaut gesteld, omdat ik hem beter in staat vindt om eerlijk te herkennen dat er iets mis is met het weer (klimaat) en dat geo-engineering definitief wordt toegepast. Een deel ervan heeft ook met vliegtuigen te maken die aerosolen verdelen.

   Dus Jim (daarom ook wellicht…ja) en dat wellicht heeft zich bevestigt in de zin van, nee die Jim is er nog niet aan toe, die is nog zo aan het vechten tegen de waarheid, dat die het gewoon niet wil snappen, wat dat voor ons allemaal betekent.

   Ik stel voor…slaap verder dan kan je het minst schaden aanrichten.

  13. Trouwens Jim…de docu al gekeken…?
   ….dat bedoel ik dus.. 🙂

  14. Mijn tijd is beperkt, geloof het of niet maar ik heb een echte job die op de eerste en plaats komt en ook nog een gezin, maar voor 1 keer zal ik die documentaire eens bekijken Parabola.
   Wel 2 dingen :

   1. Waarom noem je die video ‘wetenschappelijk’ onderbouwd? Omdat de makers dat zeggen? Of omdat je het hebt gecontroleerd? (Controleren wil zeggen : je hebt het artikel of gepubliceerde rapport opgezocht en nagelezen uiteraard)

   2. Bekijk jij dan ook deze (korte, +- 15 min) reportage uit 2013 over chemtrails : http://www.een.be/programmas/koppen/chemtrails-complot-of-niet

   Deal?

  15. @Parabola,
   Ik heb de video bekeken, speciaal voor jou. Niet veel nieuws t.o.v. andere docu’s over chemtrails. Bovendien is geen van mijn argumenten onderuit gehaald. Als jij daar anders over denkt, zie ik dat graag onderbouwd met (i) mijn argument en (ii) waar in de docu dat argument onderuit wordt gehaald.

  16. Wel Parabola, normaliter maak ik er een punt van te stoppen nadat ik de eerste duidelijke leugen of onvergeeflijke fout tegenkom in dat soort amateuristische complotfilmpjes, in dit geval was dat rond minuut 7 waarbij ze uitleggen wat contrails eigenlijk zijn.

   Bon, daarna gingen ze nog verder de dieperik in met de belachelijke insinuaties over ‘filaments’, te dom voor woorden zoiets en daarna kregen we een massa van interne inconsistenties en dom giswerk over klimaatbeinvloeding (terwijl die italiaanse idioot zelfs zo ver ging om AGW te ontkennen 🙂 🙂 en het feit dat wolken blijkbaar moeten voorkomen worden omdat dat radarcommunicatie zou verbeteren (of iets dergelijks), gezwam van de grootste categorie uiteraard.

   Maar bon, ik beet door ,wie weet kwam er toch nog 1 ding van waarde naar voren uit deze waardeloze rotzooi, maar toen begon die italiaanse idioot over’mindcontrol’ ergens rond minuut 28. Sorry, dit doet de deur dicht, ik ben niet van zinnens nog verder te kijken, ik ben 28 minuten verloren door jouw toedoen. Dat zal niet nog eens gebeuren.

   Samenvattend : deze idioten hebben niet 1 bewijs geleverd, niet 1 artikel aangehaald, niet 1 echt onderzoek gedaan. Ze ‘nemen’ gewoon chemtrails aan als vast gegeven en bouwen daarop gewoon een simplistische, domme, en lachwekkende ‘documentaire’ die een belediging is voor iedere wetenschapper.

   Als de complotgekken echt niet beter kunnen dan dit, zullen chemtrails NOOIT algemeen geaccepteerd worden, ik heb al beter bewijs gezien voor het bestaan van spoken en vampiers en zombies en nog veel beter bewijs voor de verschijningen van de maagd Maria. (zoals bvb. in Lourdes of Medjugorje)

   Jullie staan nog lang niet op gelijke voet met dat soort hersenspinsels, er is nog veel werk aan de winkel. Dit soort ‘documentaires’ van 30ste categorie maakt jullie claims enkel minder geloofwaardig en eerlijk gezegd, walg ik een beetje van de mensen die dit geproduceerd hebben.

  17. @ argonaut
   Ik ga niet in op al je argumenten betreffende chemtrails , daar gaan we niet uitkomen .Wat ik wel heel byzonder vind is het volgende jij zegt ” ik ben 28 minuten verloren door jouw toedoen.”. Is het wel eens in je opgekomen dat er niemand is die je kan dwingen iets te doen tenzij jij zelf instemt? Zo maar even neen losse observatie.

  18. Da’s natuurlijk waar Marcel, MAAR ik moet ook wel vaststellen dat Parabola deze video hier heeft aangeboden en voorgesteld als ‘wetenschappelijk onderbouwd).
   Op basis van dat kernmerk, wat dus een leugen bleek te zijn, heb ik de tijd genomen om te kijken.

   Als jij naar de bioscoop gaat om een film te kijken die een historisch drama moet uitbeelden, gebaseerd op de kruistochten en je krijgt een fantasy-film voorgeschoteld van slechte kwaliteit die puur slechte fictie is, dan kan je je toch ook bekocht voelen.

   Dat sentiment wou ik maar even tot expressie brengen; dat is alles. 🙂

  19. Natuurlijk Odette, natuurlijk.

   Jouw ‘persoonlijke’ definitie van Chemtrails omvat dus ook het lossen van brandstof tijdens bepaalde noodsituaties?

   Kijk en vergelijk :
   Vanaf 2:03 : https://www.youtube.com/watch?v=_Kc1agd6aEs&t=123

   Een vliegtuig dat ontploft tijdens de vlucht, zoals bvb. nabij Lockerbie of recent nog boven Egypte, dat russisch vliegtuig, waren dat ook gevallen van chemtrails? Als je het begrip zo gaat oprekken, kunnen we beter maar direct naar het extreme gaan nietwaar? Dan wordt het tenminste duidelijk hoe je ernaar kijkt…

  20. Het is interessant dit commentaar in 42.X .

   De chemtrails hebben er natuurlijk voor gezorgd dat de meerderheid van de Britten voor een Brexit hebben gestemd, het topic waar het hier over gaat 😀

  21. Natuurlijk Argonaut, natuurlijk fuel dumps horen daarbij,daar heb je zeker gelijk in, maar iedere dag en overal? Zoveel ‘noodgevallen’ iedere dag waar we niets van horen… Bijvoorbeeld in de vorm van een schaakbord? Wat moet ik mij daarbij voorstellen, een fuel dump pretpark?
   http://stateofthenation2012.com/wp-content/uploads/2015/08/chemtrails-criss-cross.jpg Het zou in plaats brandstof ook iets heel anders kunnen zijn, melkwitte strepen, melk? Ach kom toch wat een kerosine verspilling.
   http://globalskywatch.com/chemtrails/gallery/189/medium/2656.jpg
   Contrail vs chemtrail
   https://www.relfe.com/Images/contrail-break%20small.jpg

   En dan nog een report;
   http://holmestead.ca/chemtrails/r+z.html
   The following article was originally published in January 2004 in the German magazine Raum+Zeit (Space and Time).

   Raum+Zeit cover It was written by the Swiss freelance journalist and chemtrail activist, Gabriel Stetter and is an excellent summary of the European point of view of these issues.

   In June 1996 US-Air Force Colonel Tamzy J. House and two of his assistants in the Strategic Committee of the Air Force Chiefs of Staff delivered a lecture entitled – `Weather as a force multiplier: Owning the weather in 2025`. This lecture, which can be found on a US-Air Force website, shows how one is hoping to bring the weather under control worldwide by 2025 at the latest. The aim thereby is to develop the military-technological know-how necessary to bend and shape the earth`s weather in the exact manner desired (Footnote 4). This strategic paper speaks specifically of `cloud seeding`, meaning that clouds are to be provided with characteristics that make them effective chemically or climatologically.

   A particularly insidious idea the “Weather…2025” report

 32. Het is maar goed dat Jim hier dagelijks op de site commentaar geeft. Anders zou het hele commentaren blok op WTK overbodig zijn met steeds hetzelfde clubje dat zwelgt in één kortzichtig ideologisch idee.

  En nog veel erger, dan gaat het aantal unieke hits per maand sterk omlaag en worden er geen paar honderd euri meer ontvangen om de kosten van de site te dekken.

  1. Haha Björn,
   maak hem nou niet groter dan die is…
   tot nu toe gaat die vet af, want hij heeft geen argumenten die hout snijden, en inhoudelijk heeft die ook niet veel massa.
   Dat zouden jullie toch moeten weten, ‘fout’ roepen is te makkelijk, je moet wel zeggen waarom en dan graag evidence based…

  2. Haha, keek je toevallig net in de spiegel toen je dit commentaar aan het schrijven was?

  3. ‘Alle historische ervaring onderschrijft
   deze waarheid: de mens zou nimmer het mo-
   gelijke hebben bereikt, zonder te streven naar
   het onmogelijke,’ schreef de nuchtere realist
   Max Weber eens.

  1. Over CETA hoor je nog minder in MSM dan over TTIP. Ten onrechte. Ruim driekwart van de Amerikaanse bedrijven heeft een vestiging in Canada (heel kleine winkels/bedrijfjes misschien niet meegerekend). Als we zitten te slapen en CETA er zou komen, zijn we in feite ook al voor meer dan driekwart met TTIP opgezadeld, want verreweg de meeste Amerikaanse bedrijven kunnen dan via hun Canadese vestiging EU-landen aanklagen en onder druk zetten. Het gaat dus bij CETA niet enkel om een vrijhandelsverdrag met Canada.

   Nog iets. Toen hier de laatste keer een grote belastingherziening kwam, werd er volop in de media over geschreven en gedebatteerd, maar als er op Europees niveau iets wordt besloten en de meeste wetgeving wordt daar nu gemaakt, hoor je heel vaak pas iets (of niets natuurlijk) als de zaak al beklonken is. De wetgeving waar je je aan te houden hebt, kun je nauwelijks nog kennen. Vrijheid…

   De afgelopen maanden is de Europese Commissie bezig geweest met nieuwe belastingregels, officieel om fraude tegen te gaan (rapport Theurer-Kofod). Een paar citaten uit het rapport:
   – “verzoekt de lidstaten om voor de terugvordering van door criminele activiteiten verkregen activa of onrechtmatig verkregen winsten de bewijslast om te keren“. Huh? Omkering van de bewijslast?
   – “wereldwijd register met alle activa van personen, bedrijven en andere entiteiten, zoals trusts en stichtingen, waar belastingautoriteiten volledige toegang toe moeten krijgen”. Je zal maar de dupe zijn van een fout. Mensen van wie de identiteit is gestolen, worden nu al vaak vermalen door het systeem.
   Het is de bedoeling dat er een belastinggrondslag komt die gelijk is voor al die verschillende EU-landen, met al hun verschillende economieën. Dan is het natuurlijk handig als er een Europees belastingnummer komt. Daar is een poos geleden al over gesproken. Vermoedelijk worden we over een tijdje opnieuw genummerd en dan op z’n Europees.

   Het Europees Parlement heeft bij wijze van inspraak afgelopen woensdag gestemd over de nieuwe belastingaanpak om fraude te bestrijden. Citaat uit het verslag (de passage stond ook al in het rapport van de Commissie):
   – 60. “ondersteunt de oprichting van een goed uitgerust wereldwijd VN-orgaan dat de beschikking krijgt over voldoende aanvullende middelen, om ervoor te zorgen dat alle landen op voet van gelijkheid kunnen deelnemen aan de uitwerking en hervorming van het wereldwijde belastingbeleid; roept de EU en de lidstaten op aan een ambitieuze wereldwijde belastingtop te werken en te streven naar de oprichting van een dergelijk intergouvernementeel orgaan;” !!

  1. Als er geen vertrouwen is komt er altijd ruzie/oorlog.

   – Thucydides

   Dus dit is een goede ontwikkeling. De opstand van het volk tegen de elite komt er enkel dichterbij door. Dus praat ze nou geen verstand aan. Dit soort ontwikkelingen zijn goed op de lange termijn. We willen dat er minder vertrouwen is en niet meer. Of ben jij geen Sith Lord?

  2. Privacy. Bedankt voor het linkje Arend. Weet iemand hoe het dan in de praktijk gaat als je nu of over een poosje gebruik maakt van Windows 10? Ik weet dat je de instellingen kunt veranderen, om te voorkomen dat alle getypte en ingesproken tekst wordt doorgestuurd naar Microsoft, maar het is de vraag of bij een grote update de instellingen niet weer worden teruggezet. Vermoedelijk moet je regelmatig een check doen. Ik heb nog geen Windows 10, maar heb gehoord dat er een soort persoonlijke assistent, Cortana, is die ‘jou graag wil kennen’, net als de inhoud van je adresboek. Ik wil daar geen vriendjes mee zijn, geloof ik. Zegt de nieuwe privacy-wetgeving daar ook iets over… of toch niet?

  3. Met als bonus.. pokemon .. ppff.. wordt steeds gekker joh deze wereld waarin we ” zitten “..
   OPSTAAN ALLEMAAL MET HOOIVORKEN EN PEK EN ALLES PLATLEGGEN EEN WEEK LANG

   ooit las ik een citaat van ene konigin geheten wil(LY)HEL-MINA :
   ze zei ooit : zonder vertrouwen is er geen begrip en zonder begrip geen v e r d r a a g z a a m h e i d

   wat een wijsheid hey..ppfff

 33. Ruttexit en snel!!! met zijn hele handel van de vvd
  Geef Omtzigt of Roemer de leiding met een beetje mix van de blonde Mozart, een beetje (VEEL) van Thieme, en we hebben een FRIS EN NIEUW NEE-derland

  Het is niet meer de onderste steen.. wie gelooft het nog? !? !
  De nabestaande ( als die echt bestaan…sorry.. maar IK GELOOF NIETS VAN DE HELE MEDIA)

  Deze man leest geen eens de brief / antwoorden aan ” leiders ” van de oekraine en dat stuk frikandel curry en kornuiten
  Hij zegt het ” onderzoek ” niet te willen storen.. wat een bescheiden man is het toch hey.. behalve als hij met zijn altijd-brede-lach alles weglacht..
  Ze zeggen .. dat als apen lachen ze eingelijk hun venijn laten zien

  Is ruttelpruttel nu wel of niet een aap? haha.. zooitje allemaal,
  Amused by death luisteren van Waters

 34. luna wat jij daar zegt alles plat gooien maar dan ook alles zoals fabrieken die ook op de zondag werken dan raak je echt alles want dan leg je de hele ecenomieplat en de straat op zoals vroeger massaal maar dat ze er dan ook echt wat merken en voelen want anders haalt het nog niets uit laat ze daar in brussel maar eens bibberen v de kou wandt ze laten ook ons in de kou staan ze hebben gewoon grote lak aan de mensen wandt wij zijn voor hun gewoon vuilnis bakken die je gewoon even aan de straat zet met ge vriendelijke groeten v bas v iperen

 35. De mensen word weer bankbiljetten voor gehouden straks voor de verkiezingen van 2017 en iedereen die stemt weer op de zittende zooi VVD EN PVDA.
  Dus jullie houden het zelf instand die grote dieven in denhaag.
  Ze liegen alles aan elkaar en de burger trap er weer in.
  Zo ook met het imigratie gebeuren iedereen die ze helpen zijn ook uitschot van de zittende regering kom voor je eigen volk op en niet wat hier maar heen komt.
  En dat is niet rassisties.
  Zo zie ik het en zal beslist niet er anders over denken.

 36. In Nederland geeft Rutte geen gehoor aan de uitslag van het Oekraine referendum en schuift het op de lange baan zodat hij zaken kan blijven doen met Oekraine.
  Hetzelfde lijkt nu met de Brexit te gaan gebeuren want de uitreding uit de EU zal mogelijk pas eind 2019 worden.
  Gevolg zo houden ze tegen de wil van het volk in een vinger in de EU pap.
  http://www.hln.be/hln/nl/37422/Brexit/article/detail/2830337/2016/08/14/Brexit-wordt-mogelijk-uitgesteld-tot-eind-2019.dhtml

  1. En als je klus nog niet af is en je wilt nog meer schade aan alles en iedereen aanbrengen behalve aan de grote jongens dan bied je gewoon excuses aan in de veronderstelling dat alles wat je fout hebt gedaan weer recht getrokken is.
   Voor wat betreft Rutte ben ik ervan overtuigd dat hij niet zal schromen een coalitie met de PVV te vormen indien de VVD niet herkozen wordt en misschien geldt dat ook wel voor de PVDA.
   Normaal als iemand excuses aanbied dan probeer je de aangerichte schade zoveel mogelijk te herstellen maar dat vergeet Rutte voor het gemak maar even want ziet u enige beweging van hem om de schade te herstellen?
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/08/dit-geloof-je-toch-niet-blunderpremier-rutte-en-blunderadjudant-samsom-bieden-allebei-excuses-aan/

 37. Het bedrog der staat der Nederlanden.
  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/32/werkloosheid-daalt-onder-55-plussers
  terwijl in deze uitzending juist beweert wordt dat door de participatiewet ouderen juist ontslagen worden.
  http://www.npo.nl/nieuwsuur/17-08-2016/VPWON_1248558
  Minuut14.35-24.15.
  Minister Asscher zegt dan wel dat de wet indien nodig aangepast zou moeten worden en dat er meer rekening met de belangen van de ouderen gehouden zou moeten worden maar waar hij volledig aan voorbij gaat is het volgende:
  Veel bedrijven gaan failliet en nadien komt er vaak een doorstart door dezelfde lieden.
  Dat houd in dat zij geld overgehouden hebben aan hun failliete bedrijf (meestal door op een aparte rekening of andere naam te zetten) of het geld elders vandaan halen terwijl de ontslagen werknemer/ster vaak het slachtoffer is en zonder geld gezet wordt omdat eerst de schuldeisers betaald moeten worden(waaronder de belastingdienst die voorrang heeft).
  Als Asscher het dan heeft over aanpassen van de wet dan zou hij kunnen beginnen eerst regels te maken die het onmogelijk maken dat iemand die failliet verklaard is nadien gewoon vrolijk weer een ander bedrijf begint vaak onder een andere naam.(failliet is failliet en dan heb je niets meer anders klopt er iets niet).
  Past hij deze wetgeving/regels niet aan dan werkt hij in de hand dat op deze wijze ouderen gedumpt kunnen worden waarna de failliete zakkenvuller vrolijk met jongere goedkopere krachten verder gaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.