Advertentie

Zo’n € 300.000.000 aan griepvaccins vernietigd..


Natuurlijk ben je als minister van Volksgezondheid verantwoordelijk voor de volksgezondheid. Natuurlijk dien je preventief en ‘adequaat’ te handelen in het belang van de nationale volksgezondheid. Maar laat je je dan leiden door ‘angst’ en ‘érnst’, je door anderen opgedrongen..?

Wij vroegen ons destijds al ernstig af, waarom dhr Klink, maar liefst 34.000.000 vaccins tegen de Mexicaanse griep inkocht’..
Immers, uit ervaringscijfers, die natuurlijk vanuit ‘adequaat handelen’ OOK geraadpleegd dienen te worden, was al gebleken, dat een vaccinatiegraad in Nederland van ten hoogste 65/70% haalbaar was. We hadden dan gesproken over een TOTALE order van 24 miljoen vaccins.

Dr. Wolfgang Wodarg, de voorzitter van het gezondheidcommittee van de Europese Raad. "Wij hebben een fake-epidemie gehad". Lachen Chan (WHO) en Osterhaus nog steeds in hun vuistje?

Het was immers gebleken, uit gedegen onderzoek.., dat het het slimst was, om 2 vaccins toe te dienen, i.p.v. 1 griepvaccin.. Of niet..? Kijk eens naar DIT 7 minuten durende item op RTL over het vernietigen van de vaccins.

Wellicht heeft Klink zich de stuipen op het officiële lijf laten jagen, door een ijzingwekkende combinatie van de pandemie-verklaring van de WHO (wereldgezondheidsorganisatie) én de vergadering van Europes ministers…

Dus: ‘Voor elke Nederlander 2 vaccins’…  of  ‘Waarom niet voor alle Nederlanders 2 vaccins?’.. Maar naar de werkelijke redenen kunnen we nog steeds alleen maar raden..
Dit zijn Klink’s woorden uit het Tweede-Kamerdebat over de achtergronden van de commotie rondom Ab Osterhaus. Hoor hoe hij zelf, impliciet, maar heel duidelijk zegt, dat hij het eigenlijk ook niet wist…!

“Al snel stonden wij voor het besluit om wel of niet een vaccin aan te schaffen tegen dit virus. Dat was typisch een besluit in een crisisomstandigheid. Het was een besluit met verstrekkende gevolgen, niet alleen financieel, en op basis van weinig harde gegevens.”

In Nederland leek het vrij rustig te blijven en bleef het aantal patiënten, vergeleken met andere landen, betrekkelijk laag. Er heerste onduidelijkheid alom en het duurde enige tijd voordat de juiste impact van de epidemie kon worden ingeschat.

Welk bedrijf of organisatie maakt nou een 'logo' voor een 'pandemie'..?? Vaccin-injectienaald ervoor en voila.. Hoe officieel wil je te horen krijgen dat vaccinatie 'onvermijdelijk' is..?

Op 29 april hebben wij de Gezondheidsraad verzocht, met spoed te adviseren over een aantal vragen inzake de Mexicaanse griep en de mogelijkheid van een vaccinatie daartegen. Daarmee parallel liep een optie die wij namen op de afname van vaccins; wij hebben die optie genomen om een voet tussen de deur te krijgen en uiteindelijk niet mis te grijpen. Daar zat geen enkele juridische verplichting aan vast. Het was, zo u wilt, een voorzorgsmaatregel teneinde ons te kwalificeren voor het eventueel aankopen van de vaccins.

Het feit dat ik op Koninginnedag daar in Rotterdam stond, samen met de heer Osterhaus, had niets te maken met het feit dat wij toen vaccins aanschaften; wij deden niet anders dan een optie nemen.”

Enfin, we hebben het allemaal weer overleefd. Maar nogmaals.. Wat is nou de motivatie van Klink om 34 miljone vaccins aan te schaffen..?? We citeren opnieuw uit zijn antwoorden aan de Tweede Kamer. (overigens HIER op WantToKnow helemaal te lezen)

Ab Klink, in hetzelfde Tweede Kamerdebat, op 29 Oktober 2009.

1. In mei konden wij de medische risicogroepen nog niet detecteren en wisten niet hoe het virus om zich heen zou grijpen.
2. wij wisten ook nog niet hoe ernstig het virus zou worden.
3. wij hadden te maken met een wereldmarkt waarin zich een beperkt aanbod aan vaccins aan het aftekenen was. Ik gaf al aan dat wij een optie namen en vervolgens kochten,
omdat wij wisten dat er in augustus geen enkele dosis vaccin meer beschikbaar zou zijn.

Het is dus de pure angst bij Klink voor een epidemie geweest, in combinatie met het geraffineerd pushen van de farmaceutische industrie, dat ervoor gezorgd heeft dat Klink de beslissingen nam, die hij nam.

* * *

Klink bij Pauw & Witteman, november 2009. Vergeet hij te vertellen, dat hij ook 'bang' is gemaakt...!?

Enfin, we zijn 1 jaar later zowat..  De realiteit, zonder ‘angst’ en ‘ernst’ toont zich weer.

Die verschrikkelijke Mexicaanse griep, waar vele tientallen miljoenen mensen aan zouden gaan lijden, veel 100-duizenden het slachtoffer van zouden worden, is op geen ENKELE WIJZE maar in de buurt gekomen van de ‘ernst’ en vooral de ‘angst’ die ons werd voorgehouden.

Diezelfde ‘ernst’ en ‘angst’ die kennelijk bij Klink wel de doorslag gaf. Met een 1-2-3-in-Godsnaam werd de order de deur uitgedaan.
Een mooi LeeTowers-gebaar, ‘YES!’, van Ab Osterhaus was daarop te zien in de documentaire die de VPRO over hem maakte..

Klink verdomd vervolgens netjes de Nederlandse bevolking in te lichten over zijn werkwijze. Verdomd het democratisch systeem te eren met openheid. We mochten niet weten wat Big Pharma voor omzet scoorde via de Nederlandse regering. Dat was kenenlijk te pijnlijk, ‘niet-relevant’, enz.

Wat ons betreft stinkt het hele zaakje nog steeds. Als burgers al een rechtzaak moeten voeren, voor openheid van beleid, als het hele parlement zijn mond houdt over dit verhaal, daarmee in feite instemt met de uiterst laakbare houding van Klink, dan zijn we in de situatie beland, waar we nu zitten. En dat is de volgende, en let op, er staat WEER GEEN BEDRAG BIJ.. Kennelijk wil men de financiële zijde laten rusten, het is al té pijnlijk zo…

Deel vaccins Mexicaanse griep al vernietigd

26 Juli 2010 | ANP

DEN HAAG (ANP) – Nederland is begonnen het vernietigen van overtollige vaccins tegen de Mexicaanse griep. In totaal zullen 17,8 miljoen vaccins vernietigd worden omdat op den duur de houdbaarheidsdatum verloopt.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zei dat maandag naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws. Hierin werd onder meer gesteld dat demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid adviezen om minder vaccins in te kopen heeft genegeerd.

Een woordvoerder van het ministerie noemde de berichtgeving ,,onbegrijpelijk en onjuist”. Klink schafte vorig jaar 34 miljoen doses van het vaccin in, maar wegens het milde verloop van de epidemie waren die niet allemaal nodig. Het was al bekend dat overtollige vaccins die niet doorverkocht konden worden, vernietigd zouden worden.

Bron: ANP

Algemeen wordt aangenomen, dat de vaccins per stuk minimaal € 20,- PER STUK hebben gekost. Dat betekent dat, wanneer we hier praten over een vernietiging van 17.800.000 vaccins, EEN DEEL van de vaccins om precies te zijn we uitkomen op de vernietiging van minmaal zo’n € 300.000.000 aan belastinggeld. En het andere deel gaat nog eens komen natuurlijk…

* * *

Symbolische foto? Osterhaus in de 'twilight zone'?

Maar laten we -om het plaatje nog even breder te trekken- nog even quoten uit de brief van Ab Klink aan de Tweede Kamer, ook van 29 Oktober 2009.

Hij nam het op voor die andere ‘Ab’, namelijk Prof. Dr. Ab Osterhaus, dierenarts, viroloog, die ‘onze’ minister Ab adviseerde bij de aanschaf van de vaccins.

Citaat uit de brief van Klink:

“Sindsdien zijn in de media nog enkele andere berichten verschenen over mogelijke belangen van prof. dr. Osterhaus.

Daarbij ging het om zijn rol als voorzitter van de European Scientific Working group on Influenza (ESWI) en over zijn aandelen in het bedrijf Isconova.

EWSI is een not-for-profitorganisatie die als doel heeft om het aantal griepslachtoffers in Europa te reduceren door de vaccinatiegraad van met name de risicogroepen te verhogen. Dit doel deelt ESWI met bijvoorbeeld de Wereldgezondheidsorganisatie. ESWI financiert projecten met bijdragen van de farmaceutische industrie. Dat gebeurt in alle transparantie en openheid. ESWI bemoeit zich niet met de aanschaf van vaccin door de Nederlandse overheid.”

Als we dan even kijken wie deze ‘goedhartige farmaceutische filantropen’ zijn, bedrijven die alleen maar willen sponsoren, en NIETS terug willen voor hun geld, klikken we op deze pagina HIER en komen op het volgende rijtje..

* Baxter Vaccines
* Crucell
* Novartis
* Hofmann-La Roche
* Medimmune
* Nobilon
* Sanofi Pasteur MSD
* GlaxoSmithKline
* Solvay Pharmaceuticals
* Sanofi Pasteur

Een mooi gezelschap, waar ‘voorzitter’ Ab Klink zich staande weet te houden, tegen ‘ongewenste’ invloeden van de kant van deze farmaceuten. Is dát wat Klink bedoelt..?? Kom op zeg!

Deze farmaceuten presenteren zich op deze site gewoon op de sponsorpagina van ESWI, met hun EVM-clubje.. De ‘European Vaccination Manufacturers’.. En raad eens.. Dat zijn voor het grootste deel DEZELFDE bedrijven als de ‘sponsors’ van de ‘neutrale’  ESWI, onder voorzitterschap van Appie Osterhaus. Kijk HIER.

Hoe Klink het voor elkaar krijgt, om deze zinsnede in zijn brief op te nemen..?

“ESWI financiert projecten met bijdragen van de farmaceutische industrie. Dat gebeurt in alle transparantie en openheid. ESWI bemoeit zich niet met de aanschaf van vaccin door de Nederlandse overheid.”

Osterhaus bij Pauw & Witteman. Van belangenverstrengeling was geen sprake. Vergat ter plekke even zijn 3%-aandelenbezit in Isconova te vermelden. Totdat Pauw hem eraan 'moest' herinneren.

En Osterhaus is voorzitter van die club EN hij bemoeit zich niet met de aanschaf van vaccins door de Nederlandse overheid…? Dan bemoeit de ESWI zich toch met de aanschaf van vaccins door de Nederlandse overheid.

Of bestaat Ab Osterhaus uit twee delen? Zijn wij nou gek, of is Klink uiterst naief..?

Osterhaus weleens iets kritisch horen zeggen over vaccins? Osterhaus weleens iets horen zeggen over de enorme hoeveelheid belastinggeld die ermee gemoeid is om 34 miljoen vaccins aan te schaffen..?

‘YES!’, dat beeld van een ingetogen juichende Osterhaus blijft ons maar voor ogen staan.

Laten we het zo zeggen.. Onze conclusie is duidelijk:
De schijn van belangenverstrengeling kun je er met karrevrachten vanaf scheppen.

En of het allemaal nog niet genoeg is.. Osterhaus wordt gedecoreerd en krijgt prijzen.. Voor zijn uitmuntende contacten met de farmaceutische industrie.. Het NRC noemt het ‘omstreden talent’.. Nee, geen kletskoek.. Kijk HIER.

Of om het met deze quote van Zaplog te omschrijven:

“Zijn SARS bleek onzin. Zijn vogelgriep bleek onzin. Grote delen van de wereldbevolking zouden gevaar lopen. Niets gebeurde. Als je het preventief afslachten van miljoenen gezonde dieren niets wilt noemen tenminste.
Nu weer zijn Varkensgriep of Influenza-A, ook hier stond Ab aan de basis van de pandemie middels doemverhalen en bangmakerij.
Elke keer weer speelde deze man een belangrijke rol bij de ontdekking van en ontwikkeling tot pandemie. Niet één maal, niet twee maal, inmiddels al drie maal. De man is notoir onbetrouwbaar gebleken”.

De vraag is nu, na zoveel krampachtige ‘OSterhaus-verdediging’, hoe ‘schoon’ de handen van Klink zélf zijn.

Hij is immers de demissionaire (!!) minister, die vlak voor vertrek even besluit om het Hepatitus-B-vaccin aan babies toe te laten dienen, middels het ‘Rijksvaccinatieprogramma’. Zie hier. En uiteraard doet hij dat o.b.v. het advies van de Gezondheidsraad.. Maar wat weerhield hem, om dat niet meteen te doen, ná het advies, vorig jaar April..?? Politieke besluitvorming..?

Het wachten is nu op het resultaat van een eerdere beslissing van Klink.. Het vernietigen van het andere ‘Deel’ van de ‘aangeschafte-en-niet-gebruikte’ 34 miljoen griepvaccins..!

* * * * * * *

The most commom way

people give up their power

is by thinking they don’t have any

* * *

De meest gebruikelijke manier

waarop mensen hun eigen kracht opgeven,

is door te denken dat ze die niet hebben.

X

Alice Walker62 gedachten over “Zo’n € 300.000.000 aan griepvaccins vernietigd..

 1. Wat zijn jullie toch kort zichtig.
  Als hij ze niet had in gekocht wat dan? Hij laat ons zomaar dood gaan die zuinige Klink. Het lijkt wel een Zeeuw. Stel de griep had wel door gezet, en dan, wie krijgt er wel een en wie niet? Het commentaar was dan niet te beschrijven.

  1. De vraag is juist niet zwart/wit, Truus..! Het antwoord kan dat dus ook niet zijn. Kijk naar de vele, vele aanwijzingen, volg de geldstroom..!

  2. @truus het rivm heeft niet gekeken wie er met mex griep of wie er met de gewone griep liep. Het was ondoenlijk om een ieder met griepachtige verschijnselen te testen. Alle griepgevallen werden dus als mexgriep bestempeld, vaak geheel ten onrechte dus. Nu moet hij een heleboel vaccins laten vernietigen van wege de thiomersal in het vaccin moet dit op een nogal dure wijze (je kan het niet in het riool gooien)..De kosten van aanschaf worden dus nog eens verhoogd met de kosten voor het laten vernietigen als zwaar chemisch afval.(vanwege de kwik in de thiomersal moet het als chemisch afval worden behandeld volgens de ned. wetgeving) .Nee zuinig is klink niet geweest daar heb je volkomen gelijk in.

  3. @ Guido

   Oud Minister Zalm zwom ook stroom opwaarts, gevolgd door Kawouter Bos,
   die lummelde er vrolijk op los
   met geplons van goudenplakken in de geldbonusstroom.

   Ach niet iedereen zwemt ff mee, ik hengel alleen mee vanaf de kant, misschien ook die 27 1/2 miljoen vis van de staatsloterij.

 2. Kijk naar de vele, vele aanwijzingen, volg de geldstroom..!

  In eerdere items over deze onderwerpen zijn die vermeende aanwijzingen al voldoende en afdoende weerlegd met inhoudelijke argumenten en onomstotelijke feiten. Blijkbaar waren die allen aan dovemansoren gericht en bestaat de behoefte om een en ander nog eens dunnetjes over te doen omdat voor sommige mensen nu eenmaal alles blijft stinken.
  Dat ze zelf degenen zijn die voortdurend een kwalijke geur verspreiden gaat aan hen voorbij, zoals gebruikelijk imo.
  Weer o.a. draaien/verdraaien/suggestief quoten/suggestieve vragen onder foto’s/quoten wat in het straatje te pas komt(Zaplog) en het m.i. misbruiken van een tekst van Alice Walker.

  Er was geen sprake van een fake-epidemie en we mogen dankbaar zijn dat deze Nieuwe-Influenza-A in zijn algemeenheid redelijk mild is verlopen. De vele nabestaanden zullen daar anders tegenover staan en laten we vooral deze groep medemensen die rouwen om een dierbare niet overslaan/vergeten te benoemen.

  1. Je hebt gelijk Wilma. Er was geen sprake van een fake epidemie. Er was sprake van een epidemie. Een epidemie die er niet was en die nooit is gekomen, er dus nooit is geweest. En de ‘nabestaanden’ dat zijn wij allen die nog bij leven en welzijn zijn, degenen die het nooit bestaande gevaar hebben overleefd. Tja, na een gewóne wérkelijke griep ga je toch ook niet apelleren aan dat de nabestaanden niet vergeten mogen worden? Mensen die aan mex zouden zijn overleden hadden bijna allemaal onderliggend lijden weet je nog? Een ‘gewone griep’ zouden ze ook niet hebben overleefd. Maar nu ineens zijn degenen die de hoax hebben doorzien draaiers, verdraaiers en suggestief quotenden? Rare manier van verdediging hoor. Gewoon in je nakie staan daar waar het gaat om de waarheid en toch roepen dat die ander geen kleren aan heeft.

  2. @ wilmamazone De definitie van pandemie is verruimt nog voor de mexgriep uitbrak. Het nvi heeft voor dat klink ging kopen gezegd dat 1 vaccin per persoon ruim voldoende was. Klink wil nog steeds niet zeggen wie hem geadviseerd hebben, Maar heeft op vele adviseurs gesteund (naar eigen zeggen). Klink heeft nog geen uitsluitsel gegeven op vele vragen aangaande de vaccins,terwijl hij dat onder de wet op openbaarheid bestuur wel zou moeten. De who heeft nog niet de status 6 pandemie verlaagd en we leven dus nog steeds onder de “hoede “van deze niet democratisch gekozen kliek. Klink wil niet ingaan op beschuldigingen dat hij een verboden (bij nederlandse wetgeving) biocide in nederland heeft binnen doen brengen. Klink houd zich niet aan beantwoordings termijnen vastgelegd bij wetgeving.
   Letterlijke teksten van het rivm:
   * kwik is een lichaamseigen stof.
   * Mexicaanse griep valt te behandelen met virus remmers en gaat dan in 7 dagen over ,zonder medicatie duurt de griep 1 week.
   * We kunnen niet zeggen of thiomersal een verboden toevoeging is volgens nederlandse wetgeving.
   En ga zo maar door wie zijn hier nou de draaikonten en de leugenaars ? Bovendien is het rivm tegen het advies van de gezondheids raad in kinderen en zwangeren gaan vaccineren.
   Oja even voor de duidelijkheid de definitie van een pandemie was ; Een uitbraak van een besmettelijke ziekten die grote groepen mensen in verschillende landen treft met een hoge mortiliteit.
   De nieuwe definitie luid; Een uitbraak van een besmettelijke ziekte onder grote groepen mensen in verschillende landen.

   We zullen voor altijd een pandemie beleven daar er altijd wel mensen zijn die verkouden zijn op een gelijk tijdstip in diverse landen.

  3. @wilmamazone en dan hebben we het nog niet eens over de nabestaanden van mensen die zijn overleden door medische missers ,vaccinaties,(imo hetzelfde)en ander medische wetenschap gerelateerd leed. Houd moed op een dag gaat het de farmaceutische industrie niet meer om winstmaximalisatie en denken ze om de gebruikers van de door hen verstrekte giffen .Op een dag kunnen we weer gewoon gezond eten en drinken zonder ons zorgen te hoeven maken. Op een dag valt ab klink publiekelijk door de mand. En op die dag kunnen wij leren dat uiteindelijk vergeving en liefde de belangrijkste drijfveren voor de mensheid dienen te zijn .Dat geneeskunst de mens in het volle licht moet zetten en niet de ziekte. Dat werkende in de gezondheidszorg weer uitgaan van het verlengen van leven(slust) en niet het verlengen van lijden. Dat mensen weer elkaar recht in de ogen durven kijken, en zeggen gezondheid mag nooit ten prooi vallen aan winstmaximalisatie en beurs gerelateerde beleidslijnen .
   Tot die dag komt zal ik blijven werken aan een betere wereld en een groter wordend besef bij mensen dat je leven je eigen verantwoordelijkheid is .Niet klakkeloos een overheid geloven die zich niet houd aan de eigen regels. Niet vertrouwen op de ideeen van mensen die alleen bezig zijn met het verdienen van geld,het vertrouwen herstellen in elkaar omdat er liefde tussen ons bestaat. sterker nog,jezus zei wat ge de minste uwer naaste doet, doet ge mij. En dat gold en geld niet alleen jezus hij sprak daar voor een ieder,wij zijn een .Ook al wens je mij te bestrijden ik keer je mijn volle gezicht toe in liefde ,En wil alleen nog dit zeggen .Als ik je gekwetst heb spijt me dat het was niet mijn intentie,(Wel mijn toedoen in dat geval) .waarvoor excuus. Ik wens je werkelijk gezondheid kracht en liefde toe .liefdevolle groet marcel van “62

  4. A heart of gold that’s for sure. Never the less Marcel, je hebt helemaal gelijk als je het hebt over fouten die gemaakt worden en nog steeds gemaakt worden binnen de reguliere voor gewone mensen niet te bevatten reguliere zogenaamde gezondheidszorg. Mijn moeder heeft ook door ‘inschattingsfouten’ door deze ‘alwetenden’ het leven moeten laten. Ik ben er niet boos om omdat de afloop natuurlijk ook niet de bedoeling van de chirurg in kwestie heeft kunnen zijn ga ik van uit. Het blijft immers mensenwerk. Maar toch denk ik wel eens; een andere chirurg en een andere nabehandeling dan had ik misschien nog op visite gekund bij haar.

  5. Wilmatje,ben je nu nog steeds over de griep aan het giepen? Je weet dat we er helemaal in het begin over gediscussieerd hebben,kijk bij crypto even wat ik erover gezegd heb aub. Het is precies gekomen zoals het te verwachten was. Een fake die niet grter kan zijn. Wat ben je aan het verdedigen? het eigen ego en het ego van diegenen die hier schaamteloos gebruik maken van hun monopolipositie in het gezondheidswezen?

  6. @ Haddock

   Of aka Kapitein Gait !?
   Ben je er weer eens aanwezig onder 1 van je velen vermommingen?
   Groetjes aan Kuifje (crypto).

  7. Ik heb enkel het pseudoniem Haddock beste Paul.
   Ik kan een lichte geprikkeldheid waarnemen in je reactie op mijn reactie. Ik spreek mensen slechts aan op hun ontwijkgedrag. Wat ontwijk jij en wat ontwijkt onze lieve wilmazone? Ik heb het niet nodig jarenlang hetzelfde te roepen in iedere reactie.Mijn standpunt moge duidelijk zijn,we zijn marionetten in een vies spelletje en het is vrij makkelijk voor bepaalde lieden dat spelletje te spelen.
   Ik ben inderdaad na meer dan een half jaartje weer even binnengekomen hier en moet tot mijn verbazing ontdekken dat ook,nadat duidelijk wordt hoe we erin tuinen wat het gezondheidswezen betreft,er altijd nog mensen zijn die blind vasthouden aan dat wat ze tegen beter weten in beweerden.Dat heeft met ego te maken,en verder leidt het ertoe dat we verder om de tuin geleid worden. Verder is achtennegentig procent van de bevolking volledig willoos en machteloos tegen een kleine groep van bedriegers die ook nog ondersteund worden door een aantal fanaten die bijna religieus ijverig te noemen zijn.

  8. Daarbovenop wordt anderen een mening ontzegt op het gebied van de eigen gezondheid met het oog op zogenaamd kwakzalverschap.
   Ik laat mij mijn open en eigen mening niet ontzeggen om welke reden dan ook.

  9. Daarbovenop wordt anderen een mening ontzegt op het gebied van de eigen gezondheid met het oog op zogenaamd kwakzalverschap.
   Ik laat mij mijn open en eigen mening niet ontzeggen om welke reden dan ook. Grappig genoeg zijn er weinigen die het werkelijk interesseert en wordt ons gewoon verder een rad voor de ogen gedraaid.

  10. Natuurlijk worden mijn reactie’s op ”Cryptocheilus” niet toegelaten uit…..ja uit….vals medelijden? Wie is daar mee geholpen? het is uitermate vervreemdend dat dit zogenaamde valse ”medelijden”( misleidend gezondheidszorg genoemd) voor individuen in dit geval Wilmazone, wordt gebruikt om een uiterst lucratieve gezondheidsindustrie een hand boven het hoofd te houden.De enige zorg die bij allen bestaat is de eigen existentie. Wilma wordt met en in haar niet objectieve emotie ,die ook slechts uit een geloofsovertuiging of politieke overtuiging bestaat,mateloos misbruikt. Ze gaat door haar zelf genoemde redenen absoluut niet objectief met sowieso niet objectief gebruikte wetenschappelijke feiten om.

   Is er iemand bang voor deze directe uitspraken als het gaat om een andere ”waarheid”?
   Blijkbaar zijn daar heel veel bang voor..Maar de gezondheidspausen hebben dit soort mensen die onvoorwaardelijk achter dit systeem staan nodig voor de ”meerderheidsovertuiging” Ik noem meerderheidsovertuiging eigenlijk liever ”meerderheidsonverschilligheid”.

 3. De verwachting was ,dat 1 op de honderd besmette mensen zou overlijden, ik dacht dat bij een normale griep 30 % van de bevolking ziek word. dat is dan 4.800.000 miljoen mensen in nl. mocht het sterfte cijfer geweest zijn zo als voorspeld door de eerste cijfers uit Mexico dan hadden we het mogelijk over 48000 duizend doden gehad. dat was volgens mij globaal de uitgangssituatie. met die gegevens moest hij het doen.

  1. Jij dacht dat 30% van de bevolking de griep zou krijgen ? en dat waren de gegevens waar onze ab het mee moest doen?
   Beetje hoog van de toren ,gait dacht dit en dat minister ab klink doet het met die info. Geen wonder dat het zo’n zooitje is geworden.

  2. http://nos.nl/artikel/92217-zin-en-onzin-over-de-mexicaanse-griep.html
   de verwachting was dus schijnbaar zelfs 1 op de 3 !! voor die tijd kun je dat nooit zeker weten , met de berichten die uit Mexico zou het sterfte cijfer vrij hoog zijn. dan kom je dus voor lastige keuzes te staan. achter af is altijd makkelijk praten , en voornamelijk door een handje vol antivacinisten want meer is het niet , -beledigende rest van reactie verwijderd-

 4. Nergens lees je in de media dat de vaccins als chemisch afval moeten worden beschouwd en als zodanig vernietigd moeten worden (zoals onlangs wél in Zwitserland is gebeurd, breed uitgemeten in de pers)… Zullen we hier weer een WOB-verzoekje aan wagen?

  1. @Ellen

   Het is -in ieder geval in Nederland- al sinds jaar en dag het dringende advies om alle restanten/niet gebruikte medicatie oftewel in te leveren bij de apotheek of bij het klein chemisch afval te doen/inleveren bij het milieupark, waarna het op zorgvuldige wijze vernietigd wordt.

   Dit argument van Marcel w is derhalve vanalles, behalve steekhoudend:

   (je kan het niet in het riool gooien)..

   Er bestaat nl geen enkel medicijn dat met een gerust hart door de plee gespoeld kan worden of in een putje gegoten.
   Dat Marcel nog steeds het verschil tussen kwiksoorten niet kent en onjuiste informatie daarover blijft rondstrooien/broodjesaap verkopen is op zijn minst het echte opmerkelijke te noemen.

   http://www.wanttoknow.nl/overige/zon-e-300-000-000-aan-griepvaccins-vernietigd/?replytocom=42030#comment-42019

  2. @Wilmamazone En ik leefde in de veronderstelling dat begrijpend lezen niet moeilijk was voor jou. Maar helaas toon je mijn ongelijk in deze . Nergens zeg ik dat je welk medicijn dan ook zomaar door de plee mag spoelen(reciduen van medicijnen kunnen wel via ontlasting of urine in het riool terecht komen). Verder laat je wel heel veel van de argumenten onbetwist en dat vind ik nou weer opmerkelijk .
   Nee we moeten met zijn allen blij zijn met een man als klink. Hij helpt in deze moeilijke tijden toch maar mooi de farmaceutische industrie met grote financiele injekties. Ook de afvalverwerking wordt niet vergeten. Hulde aan deze man.

  3. Verder laat je wel heel veel van de argumenten onbetwist en dat vind ik nou weer opmerkelijk .

   @Marcel w

   Dat jij vanalles een argument vindt, betekent niet dat het dus een steekhoudend argument is!

   Die hele discussie over Thiomersal/de onjuiste aannamen daarover zijn inmiddels al zo’n vreselijk belegen broodjeaap dat ik momenteel noch zin noch tijd heb om daar wéér van voren af aan over te beginnen. Je had intussen sowieso al zelf beter kunnen weten, maar je wekt de indruk dat je het niet eens wil weten.

  4. @ wilmamazone Zegt de term projektie jou iets? Je hebt het over broodje aap verhalen, en vergeet daarbij de broodje aap verhalen van onze (niet de mijne hoor) overheid.Je stelde dat de mexgriep gelukkig mee viel. Er is geen sluitende telling geweest van het aantal mexgriep geinfekteerden. Alle griepjes werden op een hoop gegooid en voorzien van het kenmerk mexgriep. Er waren dus onwaarschijnlijk weinig Gewone seizoensgriepgevallen .Het RIVM zei hierover dat het namelijk ondoenlijk was een ieder (met griepverschijnselen ) te testen op de mexgriep. Kortom mijn conclusie is de volgende.We zijn belazerd waar we bijstonden de mexgriep(of wat daar voor door ging ) is gewoon de normale seizoens griepgeweest. Wanneer jij wetenschappelijk bewezen kan aantonen dat ik fout zit zal ik mijn conclusie herzien.
   Overigens was het zinnetje van mij over het niet in het riool kunnen gooien slechts bedoeld als illustratie dat we het nog niet over de verwijderingskosten hadden gehad .Alleen de vermoedelijke aanschafprijs werd genoemd. De totale kosten zijn dus veel meer .En dat was het enige dat ik daarmee wilde zeggen.

  5. @ wilmamazone Overigens kan je ook bij de argumenten die klink hanteerde (en die jij verdedigd ) je afvragen in hoeverre deze wel steekhoudend zijn. Waarbij je kan vaststellen dat een groot aantal zeker niet steekhoudend zijn .

  6. @Wilmamazone: aan de ene kant zeg je hier dus dat “die hele discussie over Thiomersal inmiddels al zo’n vreselijk belegen broodjeaap is” en aan de andere kant verzeker je ons van het bestaan aangaande “zorgvuldige behandeling van overbodige medicijnen die als chemisch afval worden gekenmerkt”.. Beetje tegenstrijdig niet? Zwitserland beschouwt Thiomersal als “zwaar chemisch afval” en gaf ook toe dit als zodanig behandeld te hebben. Jij schijnt er dus 100% van overtuigd te zijn dat Dhr Klink hier zorgvuldig mee omgaat. Mogen wij, bezorgde medeburgers, hierin delen? Met andere woorden, ben jij misschien de aangewezen persoon om onze ongerustheid weg te nemen?

 5. Hoe is het eigenlijk afgelopen met het onderzoek dat door Wolfgang Wodarg in gang is gezet? Is daar al iets uitgekomen of worden de resultaten daarvan ook doodgezwegen in de media?

  1. Dit was het resultaat (veel hierover in de buitenlandse media, sporadisch in Ndl):

   http://paulflynnmp.typepad.com/

   http://weblogs.vpro.nl/argos/
   26 juni 2010-Better safe than sorry?
   Geplaatst op 25 juni 2010 door Barbara Schreuders onder Afleveringen, Gezondheidszorg, Podcast
   De rol van de WHO bij de griep-pandemie onderzocht
   Deze week behandelde de parlementaire raad van de Raad van Europa het rapport van de Gezondheidscommissie over de mexicaanse griep-pandemie. In dat rapport wordt kritisch teruggeblikt op de griep-pandemie. Hoe is het mogelijk dat een- achteraf bezien -milde griep kon leiden tot zoveel paniek in Europese landen? En waarom gaven de meeste Europese regeringen miljoenen uit aan griepvaccins die achteraf gezien helemaal niet nodig waren? Waarom riep de WHO (World Health Organisation) op 11 juni vorig jaar fase 6 van de griep-pandemie uit? CDA-er Pieter Omtzigt was ondervoorzitter van de onderzoekscommissie. Hij vertelt over de conclusies van het rapport en de behandeling in de Parlementaire Raad.

 6. Als Klink nu ook een angst had om wat er voor kwik en andere toevoegingen van dieren, met gevaar volgens ex-pharma-onderzoeker van onbekende virussen die mee gespoten wordt met vaccinatie.. inzit, dan kan ik er wat mee. Maar hij heeft zich door de Pharma industrie, RIVM en WHO mooi laten inpakken. alle waarschuwingen tegen deze organisaties waren voor hem indianen verhalen.
  Maar deze verhalen kwamen wel van onafhankelijke onderzoekers en wetenschappers. Daarom verbaast mij niets dat er zoveel kanker in Nederland is. De chemische troep zit in ons eten, cosmetica, suiker (aspartaam) etc. en we willen schijnbaar niet anders. De oplettende mens wist al lang dat al die verschillende verhalen niet klopte. Openb 19:23 De handelaars der wereld misleiden alle volken met hun (grieks) Pharmica (leids) toverdrank . En dat past aardig in deze tijd.

  1. Dat is een mooie, haha, ik ken de Bijbel niet maar mooi gevonden, haha.

 7. Ik persoonlijk vraag me af hoe gaan ze het vernietigen ????
  Verbranden ???
  In de plee gooien of zijn er nog andere opties het blijft toch op de aarde of schieten ze het de ruimte in dan kunnen we nog een paar aliens vernietigen met een achterlijk griep virus !

 8. Truus die griep is gewoon verzonnen om geld naar de fharmaceutische industrie te sluizen hoe bestaat het nou toch nog dat mensen denken dat iedereen aan de griep dood gaat ik heb de Hong Kong griep gehad die was heel heftig maar ben er nog als je voldoende weerstand hebt zonder al die achterlijke inentingen want die breken alleen maar af !
  dan wordt je alleen maar sterker en ja joh mensen gaan gewoon een keer dood dat is het leven ! De zwakkere gaat misschien eerder zo werkt dat de ene zijn kaars is lang en de andere zijn kaars is korter thats live !
  Dus alle mensen die dit jaar die lekkere 2 injecties hebben gehad voor de mex griep a.u.b. doe het volgend jaar weer als je echt zo dom bent ! Je hebt een prachtig immuumsysteem in je lichaam dat bereidt is te vechten en dat ga je dan ondermijnen met injecties waar kwik in zit nou vraag ik je !!!!!!

  1. Gewoon iedereen opsluiten die ik niet vertrouw.
   Komt alles goed. Gelukkig zijn er nog Fema kampen, anders weet ik niet of er genoeg ruimte beschikbaar is. 😉

  2. @ kees de dutchie be my gast
   ,ik zou zo zeggen kom me maar halen ( scheeld al gauw een week hondebrokjes)

  3. Dutchie, Marcel W zal vanuit een bepaald perspectief óók achter tralies zitten dan. Tis maar net vanaf welke kant je het bekijkt natuurlijk. Als er meer gekken zijn dan zinnige mensen en al deze gekken opgesloten worden lijkt het uiteindelijk precies andersom. Dan wordt onder de gekken de mening gedeeld dat degenen die zich buiten het hek bevinden gelukkig buiten het hek staan omdat ze hun maatschappij bedreigen.

 9. Ab klink heeft in het voorjaar 2009 34 miljoen dosis van het zgn. Mex.griep-vaccin besteld, waarvan het grootste deel bij Novartis en een kleiner deel bij Baxter. Dat heeft hij op eigen naam gedaan, zonder toestemming van de Kamer !!

  Na het gebleken debacle van het hele varkens/Mex. griep-gebeuren, hebben de WHO en onze Ab Klink, aangekondigd onderzoek in te stellen naar het hele gebeuren.

  Ab Klink heeft dus een onderzoek naar zijn eigen gedrag gedaan, als Min. van Volksgezondheid en het resultaat was, dat hij het goed gedaan heeft!!??

  We hebben het over miljoenen euro’s aan bestelde vaccin’s door Ab Klink, die vernietigd worden.

  Mag ik U erop wijzen, dat WIJ dat betalen???

  Pas op 10-08-2010 heeft de WHO de hoogste alarm-fase over de Mex./varkensgriep opgeheven, met de mededeling dat het virus mogelijk zal muteren.

  Dat geloof ik zeker, diegenen die het vaccin wel gehad hebben, kregen levende virus-deeltjes ingespoten. Bekend is, dat deze gaan muteren. Dan heb ik het nog niet eens, over de zwaar giftige stoffen, zoals MF59, formaldehyde, aluminium. polysorbate80, Triton X100 , waar, vlgs. mij geen enkel mens gezonder door kan worden.

  Wie is er verbaasd, als dan blijkt, dat noch de WHO , noch AB Klink fouten heeft gemaakt. Mag ik nu iedereen , die een andere uitslag verwachtte, tenminste naief noemen?

  Hun relatie’s met de farmaceutische industrie is duidelijk en bekend; daarmee ook de uitslagen van deze zgn. onderzoeken.

  Merk op, dat Ab Osterhaus, sinds het bekend worden van zijn farmaceutische (meer dan dertien) connectie’s , niet meer in het nieuws is verschenen.

  Futiliteiten? Ik denk het niet! Als demissionair Minister van Volksgezondheid, heeft Klink er nog even het, meer dan gruwelijk, giftige Hep.B-vaccin erdoor gedrukt voor pasgeboren baby’s, wat nu opgenomen wordt in het RVP.

  Truus, mag ik je wijzen op bestaande documenten, gedateerd 2005, waar deze “pandemie” al voorbereid werd. Zie mijn web-site: http://www.Farmacie.Come2me.nl. Weerleg wat ik daar bewijs, dan praten wij verder.

  Zie niet alleen de documenten van de WHO over deze “pandemie” maar lees en constateer ook de zeer vroegtijdige, patient-applicatie’s over de “pandemie”. Het staat er allemaal.

  1. Hallo Annelies,
   Interessant materiaal heb je verzameld.
   Waarom zouden vele zaken die je weergeeft op je site NIET kloppen.
   De mensheid zit nu eenmaal zo in elkaar,er ontwikkeld zich een systeem waarin men probeert als ”sterkste” te overleven op kosten van anderen.

  2. “Wie is er verbaasd, als dan blijkt, dat noch de WHO , noch AB Klink fouten heeft gemaakt. Mag ik nu iedereen , die een andere uitslag verwachtte, tenminste naief noemen?”

   Beste Annelies,

   steeds weer blijkt het zo te gaan met allerlei zaken! Welke machthebber wordt er nou ooit voor zijn wandaden veroordeeld? Alles wat krom is wordt recht gesproken, maar het allerergste is dat het overgrote deel van de mensheid echt naïef en onwetend is en dat wil blijven.

   Het interesseert mensen niet dat hun wegen gevolgd worden via camera’s, mobiele telefoons of internet. Het maakt mensen niet uit dat ze hun gegevens gratis op sites als Hyves en Facebook ter beschikking stellen.
   Het maakt de meeste mensen niet uit of ze gezond eten binnen krijgen. (Ga maar eens kijken bij Ikea hoe er gegeten wordt door de massa!)

   Wij mensen zijn makke schapen die zo gehouden worden. We geloven onze machthebbers (leiders, wetenschappers, voedselgiganten) die het zogenaamd goed met ons voorhebben. Vaccinaties….zonder ben je al afgeschreven in de gedachten van de meeste mensen. Geïmplanteerde chips zijn alleen maar een handige nieuwe ontwikkeling, volgens velen. Gif op je eten… maakt niets uit, als het er maar mooi uitziet. De Matrix!

   Sinds ik een kind heb, ben ik geheel anders gaan nadenken over een heleboel zaken en ik heb er spijt van dat ik mijn wantrouwen niet eerder heb vertrouwd, want ons kind heeft helaas ook al die troep binnen gekregen, terwijl onze hond enkele maanden daarvoor door de vaccinaties is overleden.

   Nu ontmoet ik mensen met kinderen of zwangeren die ik op één of andere manier probeer op de hoogte te stellen en ik heb het idee dat het nog nooit is gelukt om ook maar één iemand op andere gedachten te brengen. Het meeste wordt afgedaan als “complot-theorieën” en altijd weer wordt “het geval Staphorst” erbij gehaald. Het vaccin tegen baarmoederhalskanker wordt klakkeloos gehaald, want de medische techniek heeft weer een overwinning gebracht.

   Ik schreef het al eerder: We zijn (juist ook de medici) zó enorm gemanipuleerd en geïndoctrineerd dat het heel moeilijk is om een verandering te brengen in het gedachtegoed.

   Genoeg mensen ook op deze site zijn er telkens weer hard mee bezig om dit soort “andere” gedachten te bombarderen, zodat we met z’n allen weer gaan twijfelen als er ook maar iets van een sluier opgelicht werd.

   Je website is hartstikke goed, maar ik kan er helaas niemand die ik ken naar toe sturen, want alleen al het erover hebben, zorgt ervoor dat de makke schapen even hun opgeschrikte hoofd optillen en vervolgens weer laten zakken om onverstoord verder te grazen in de weide, alsof er niets aan de hand is.

 10. Kan iémand mij het bijzondere fenomeen uitleggen van deze
  cijfers? Percentage gevaccineerden H1N1:
  Nederland: 75%!!, België: 7-8%, Frankrijk: 8% en zo zijn er nog meer voorbeelden.
  Ik blijf me hierover verbazen!

 11. wat slim ik ga toch ook niet naar de bakker om mijn vlees te halen kennelijk heeft meneer een dikke vette bonus gescoord…
  zeker familie van balkenende ik had een docu gezien van de bbc 4 jaar voor die pandemie het ging over h5n1 ;)en ook over de overdreven drive om vooral mensen bang te maken;) bange mensen is macht voor jou als je hen de ilussie geeft dat een prikje je beschermd… t vreemde was nieuw virus en ook gelijk meteen de cure… kom op word wakker… aids en kanker bestaan al zo lang maar helaas is de waarheid altijd het hardste te bevatten… de ideale auto die nooit stuk gaat levert maar een keer geld op dus wat doe je dan je maakt flut vaccins 😉 door dat mensen bang zijn om ziek te worden nemen ze toch wel gezondheid is je dierbaarste bezit… aids en kanker daar zouden allang medicijnen voor gemaakt kunnen worden maar ze verdommen het gewoon want dat is niet winst gevend genoeg…. en zo geven ze ons de illusie van veiligheid… dat werkt het beste om mensen voor eeuwig uit te kunnen melken totdat ze in de kist leggen… het is triest dat de mensen die verblind worden door een bult geld…

  1. “aids en kanker daar zouden allang medicijnen voor gemaakt kunnen worden maar ze verdommen het gewoon want dat is niet winst gevend genoeg”

   geloof je dit echt ?
   je hebt geen idee hoeveel wetenschappers wereldwijd bezig zijn met aids en kanker problematiek en het vinden van medicijnen hiervoor.

   je hebt het over het bangmaken van mensen maar zo te zien ben jij degene die jezelf “bang”maakt: jij denkt dat niemand bezig is om de grote gezondheidsproblemen te “tackelen” misschien moet je niet zo generaliseren.
   er zijn gelukkig genoeg “goeie”mensen op deze aardkluit je moet niet altijd uitgaan van de ene foute één in de byte…

   mooie vergelijking :
   de beste stuurlui(wetenschappers) zijn aan het varen jij ziet de boot voorbij komen en denkt jeetje waaarom varen ze langzaam ? willen ze niet op de bestemming(remedie) aankomen ??
   de reden dat ze zo langzaam varen is omdat er allemaal zandbanken onder water liggen waardoor ze wel langzaam moeten varen. zo is het in de medische wetenschap ook vaak doen researchers 2 stappen naar voren en dan 1 stap terug..

   het is allemaal niet zo makkelijk als het lijkt.. de wereld is immens dievers zo ook de mogelijkjheden en en de mensen die er leven.. complexiteit is overal om ons heen niks is zo simpel als het lijkt.

 12. ik snap dat de meeste van jullie geen hoge pet hebben van Ab Klink ikzelf ook niet maar ik moet hem (helaas) helemaal gelijk geven dat hij zoveel vaccins kocht en ach het is jammer dat ze nu moeten worden vernietigd.

  het is typisch een kwestie van met de kennis van nu hadden ze maar 5 miljoen of 7 miljoen vaccins gekocht.

  Maar met de kennis van toen heeft hij het goede besluit genomen Namelijk:

  99 procent kans dat er niks aan de hand is maar 1 procent kands dat er een ernstige dodleijke epidimie uitbreekt.

  nou die 1 procent kans is genoeg om de vaccins te kopen.
  MAW: je kunt geen geldbedrag zetten op levens van mensen en er ook niet op GOKKEN

  1. TF9,natuurlijk zoeken er miljoenen wetenschappers naar oplossingen,met allen dezelfde mentaliteit en methoden. Het zijn juist die mentaliteit en methoden die ervoor zorgen dat ziekten als kanker ontstaan,hoe kan je daar dan een oplossing verwachten.

   En juist dat gaat er bij die miljoenen kortzichtige wetenschappers dus niet in.We polen al onze gedachten gelijk en proberen iets op lichamelijk met chemie uit te roeien wat van origine mentaal ontstaat. Dat is handhaving van de verkeerde mentaliteit dus.

   Kanker is een ziekte die ontstaat bij de gratie van ons gedrag. En ”wetenschap” is een deel van het gedrag wat kanker juist doet ontstaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.