Advertentie

De griepvaccinatie: een paniekindustrie in actie!


Je kunt het leergeld noemen, die € 600 miljoen die CDA-dissident Ab Klink heeft besteed aan de aanschaf van vaccins tegen het levensbedreigende Mexicaanse-griepvirus..

2009: De angstbezweerders.. De Minister van Volksgezondheid zelf, Ab Klink, omgeven door zijn 2 onaantastbaar lijkende prinsen, de vaccinexperts.. Een eigen visie kwam nooit naar voren bij Klink. Zijn beleid tolde en draaide, ook toen wantrouwen terecht boven water kwam, liet Klink 'derden' het onderzoek doen...
2009: De angstbezweerders.. De Minister van Volksgezondheid zelf, Ab Klink, omgeven door zijn 2 onaantastbaar lijkende prinsen, de vaccinexperts.. Een eigen visie kwam nooit naar voren bij Klink. Zijn beleid tolde en draaide, ook toen wantrouwen terecht boven water kwam, liet Klink ‘derden’ het onderzoek doen…

Want leergeld is het enige dát je het misschien nog kunt noemen.. Zeker nadat bleek dat zowel de WHO (wereldgezondheidsorganisatie) als Klink’s eigen adviseurs, Ab Osterhaus en Roel Coutinho, er volledig naast zaten met hun voorspellingen over deze ‘pandemie’. En als het niet om te huilen was, zou het best wel grappig zijn nietwaar..? Wat een ongelooflijke verspilling van gemeenschapsgeld. Als je dit als manager in een bedrijf had gepresteerd, zou je er overdwars uitgevlogen zijn.

En het grappige is… eh in feite het trieste dus, is dat vooral Osterhaus dit soort blunders al meerdere keren heeft heeft uitgehaald.. Zijn geloofwaardigheid onder de deskundigen, collega-virologen en medische wetenschappers daalt dan ook zienderogen. En bizar genoeg is deze Osterhaus nou nét de voorzitter van de, houjevast: The European Scientific Working Group on Influenza.. (ESWI). Dat is zoiets als een -door de farmaceutische industrie gesponsorde- werkgroep, die stevig incestueus de banden tussen overheden en Big Pharma zo klein mogelijk tracht te maken. Officieel natuurlijk op het gebied van research en development…

En dan zijn we meteen bij de club die hier natuurlijk wél heel erg mee in zijn sas is, ‘Big Pharma’. Zij strijken wereldwijd, zeker als oligopolie-bedrijven (veel vragers, weinig aanbieders), de miljarden ‘angstgeld’ op, die er per land aan wordt bijgedragen. Dat inmiddels ruimschoots bekend is dat griepvaccins een werking hebben van 1%, dat de geur van fraude aan alle kanten uit de officiële kanalen lekt, dat vaccins niet getest worden op hun werking, etc. mag ‘m de pret allemaal niet drukken. Big Pharma lacht in zijn vuistje en mensen zijn BANG!.

Maar wat zou jij doen als je in hun schoenen stond…? Juist ja, nóg meer paniek veroorzaken..! Van het verdiende geld nóg meer geld proberen te maken. We zijn dus gewaarschuwd..! We worden met ons eigen belastinggeld nóg banger gemaakt..! Maandag 11 Oktober was het onderwerp van de lezing ‘De Paniekindustrie’ door Luc Bonneux aan de TU in Delft.

x

* * *

x

‘De griepvaccinatie: Paniekindustrie in actie’

2010 © WantToKnow.nl

x

Dr. Luc Bonneux, epidemioloog en wetenschappelijk onderzoeker aan het NIDI. (klik voor link)

De laatste twintig jaar hebben diverse pandemieën van paniek de wereld getroffen. Er hangt in de academische wereld ‘un parfum de corruption’ rond pandemieën. Het maakt niet uit hoe, als het maar geld opbrengt. Medisch onderzoek blijkt een goed te hypen product wat aanleiding heeft gegeven tot een enorme boost van academisch onderzoek met onduidelijke ‘accountability’. In de industrie zijn er tal van checks and balances die het algemene doel – het maken van winst – bewaken.
Het doel van onderzoekcentra echter is het binnenhalen van onderzoeksgeld. Grote (universitaire) laboratoria kunnen niet draaien zonder industrieel geld. Dat kweekt belangenverstrengeling. Vervolgens zitten deze zelfde ‘ziektedeskundigen’ vervolgens ook in beleidsorganen met dubbele agenda’s.

Officieel zijn het deskundigen die het algemene belang dienen; officieus moeten ze geld binnenhalen voor meer onderzoek naar ‘hun’ ziekte en hebben ze rechtstreekse en niet-rechtstreekse belangen in de met hen gelieerde industrieën.

Falend vaccinatiebeleid
Op Europees vlak is er geblunderd in het griepvaccinatiebeleid. Er is nooit een spatje bewijs geweest dat griepremmers werken – daarover is brede internationale overeenstemming onder wetenschappers..! Maar waarom zijn ze dan met miljoenen aangeschaft? Bij de laatste ‘pandemie’ was het vanaf dag drie duidelijk dat de nieuwe grieppandemie mild was. Luc Bonneux publiceerde dat al op 27 april 2009.

Hij kon bewijzen dat er geen indicatie van grote ernst was. Die is er, ook na een jaar terugkijkend, nooit geweest. Waarom riep de WHO dan dat er een groot risico was op een ‘verwoestende pandemie’?
We weten inmiddels met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, dat de beslissingsorganen van de WHO diep waren (en zijn?) geïnfiltreerd door industrieel gesponsorde experts.

Minister koopt 34 miljoen vaccins
En probeert er later weer 19 miljoen te slijten…!

Indirect wordt Ab Osterhaus via de Europese Raad tegen het licht gehouden. Een citaat uit 2005: “Er is nu besloten voor dertig procent van de Nederlandse bevolking voorraden aan te leggen; dat is ook genoeg, want niet iedereen wordt ziek of tegelijk ziek.” Maar waarom meneer Albert, adviseer je dan Ab Klink om 34 miljoen vaccins te kopen..!

Waar lawaaierige virologen in met name Nederland de burgers hebben geterroriseerd met doemscenario’s, bleef België, dankzij een rustige en bekwame viroloog, van de ergste vaccin-hetze gespaard. Bij velen in ons eigen land heeft het vaccinatiebeleid echter een groot wantrouwen veroorzaakt. De massale aankoop van het vaccin dat in Europa werd gebruikt tegen H1N1 is enkel verantwoord bij een gevaarlijke en onvoorspelbare pandemie.

In zo’n geval wil je iedereen vaccineren en heb je ontzettend veel vaccin nodig. De productiecapaciteit van deze entstof is echter beperkt. Bijgevolg wil je minder entstof in een pandemisch vaccin stoppen en werk je het verder op met adjuvantia (hulpstoffen) om de immuniteit op te jagen. Deze milde pandemische griep was echter niet gevaarlijk en niet onvoorspelbaar.

De Mexicaanse griep (H1N1) was erg stabiel en behalve voor aparte risicogroepen (zwangere vrouwen, chronisch zieke kinderen, mensen met astma of andere longziekten) veel minder gevaarlijk dan de normale wintergriep. De griepvaccins met adjuvantia werden in het verleden weinig gebruikt en hun meerwaarde bij de preventie van een milde griep is slecht gedocumenteerd

Het was de eerste keer in de geschiedenis dat we een pandemie zagen aankomen. Dat de maatschappelijke belangen geschaad zijn door paniekzaaierij, staat buiten kijf. De noodtoestand werd uitgeroepen als hypothese (de griep kan muteren); de alternatieve noodtoestand werd uitgeroepen als alternatieve hypothese (de pandemische vaccins zijn gevaarlijk). Het is niet bepaald moeilijk om daar complotten bij te bedenken. De farmaceutische industrie is bijzonder machtig en is geen filantropische instelling.

Maar wat doen we een volgende keer?

Wil je de presentatie van Luc Bonnieux van 11 Oktober jl. bekijken, dan kun je terecht op deze link van de TU-Delft. Een perfecte player, die je ook de slides van de presentatie laat zien.


61 gedachten over “De griepvaccinatie: een paniekindustrie in actie!

 1. Maar het nieuwe seizoensgriepvaccin 2010-2011 ligt inmiddels al klaar, mét de bewuste H1N1-variant van vorig jaar (dus 3-in-1). Wij hier in Frankrijk hebben de oproep tot vaccinatie al binnen en nota bene Sanofi leurt/promoot met dit vaccin als zijnde “ZONDER ADJUVANTEN”…

  En wel eens die europese cijfers naast elkaar gelegd? Aantal gevaccineerden mexicaanse griep 2009-2010: Frankrijk 8%, België 10% en Nederland maar liefst 75% !!!

  En die overtollige vaccins die ze vernietigd cq gesleten hebben aan ontwikkelingslanden en nu bv in Togo opduiken waar er de afgelopen maanden een forse vaccinatiecampagne tegen de H1N1 griep is ingezet; in Togo of all places, waar niet één slachtoffer is gevallen en waar ze ook nog in de waan worden gelaten en denken dat ze tegen malaria worden ingeënt !!!

  1. Hi Ellen,

   Als het waar is dan is het ongelooflijk… Ze moeten en zullen die spuiten verkopen en gebruiken… Temeer een bewijs dat het meer de centen zijn die het beleid bepalen.

  2. @ellen ik neem aan dat de cijfers die je aangeeft in jouw ogen niet kloppen. Als ik namelijk even snel reken 34 miljoen min 19miljoen is 15 miljoen ,gedeeld door 2 is 7.5 miljoen gevaccineerden in nederland (max). De nederlandse bevolking zou volgens deze telling bestaan uit 10 miljoen mensen. Nou heb ik de laatste sterftecijfers niet paraat maar 7 miljoen doden in een jaar had toch moeten opvallen. Kortom mijn conclusie is dat de genoemde cijfers in jouw posting van geen kanten kloppen.(ik neem aan dat je ze daarom ook even aanhaald)

   groet marcel

  3. @Marcel: wat bedoel je hier nou mee? “7 miljoen doden in een jaar had toch moeten opvallen.” Het RIVM heeft gemeld dat minstens 10 miljoen Nederlanders zijn gevaccineerd tegen de mexicaanse griep.. Tenzij hun eigen cijfers dus niet kloppen, maar dan nog blijft het een bizar fenomeen ten opzichte van die andere landen (en hoe zuidelijker je komt, hoe minder mensen zich hebben laten vaccineren, kan iémand hier de vinger opleggen?). Wat is dit voor schaapachtig, dociel gedrag? En die cijfers uit België en Frankrijk zijn de officiële van de overheid…

  4. Hier de juiste cijfers in Nederland in wèl de goede context:

   http://www.umcn.nl/OverUMCstRadboud/NieuwsEnMedia/archief/2010/September/Pages/Opkomstseizoenspriknietbe%C3%AFnvloeddoorMexicaansegriep.aspx

   quote:

   Nieuw virus

   In 2009 circuleerde een heel nieuw influenzavirus A/H1N1, ook wel Mexicaanse griep genoemd. Tegen dit virus is een vaccin ontwikkeld dat apart werd opgenomen in het Nationaal Programma Grieppreventie. De doelgroep van de prik tegen seizoensgriep kwam ook in aanmerking voor de twee prikken tegen de Mexicaanse griep. Van de reguliere hoogrisicopatiënten is 72 procent tenminste één keer tegen de Mexicaanse griep gevaccineerd bij de huisarts. 64 procent liet zich, conform het programma, twee keer vaccineren bij de huisarts.
   Van de mensen die zich lieten vaccineren tegen de seizoensgriep, kwam 64 procent ook tenminste één keer naar de huisartsenpraktijk voor de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep.

   Praktijkpersoneel

   Om overdracht van het virus aan patiënten te voorkòmen werd vaccinatie ook aanbevolen aan praktijkmedewerkers, dat zijn huisartsen, praktijkondersteuners en -assistenten. Van de huisartsen is 74 procent gevaccineerd tegen seizoensgriep en 89 procent tegen Mexicaanse griep. Het animo onder de praktijkondersteuners en -assistentes om zich te laten vaccineren was lager; respectievelijk 54 procent is gevaccineerd tegen seizoensgriep en 74 procent tegen Mexicaanse griep. Er was geen verband tussen de vaccinatiestatus van praktijkpersoneel en de patiënten.

 2. @ ellen en die cijfers geloof je? het rivm had al aangekondigd de cijfers uit te vergroten in d officiele rapportages. Ik bedoel dat er geen 75% van de nederlanders is gevaccineerd. verder reken is uit 2 vaccins p/p 34 miljoen doses ingekocht 19 miljoen weggedaan. Dan heb je 15 miljoen doses gebruikt(officiele cijfers zo jij die weergeeft). Dat is dus hooguit 7.5 miljoen gevaccineerden das geen 75 % van de nederlandse populatie. tenzij die nog maar 10 miljoen mensen was . (is toch 17 miljoen?) daar zijn de door mij gemoemde 7 miljoen niet verklaarde sterfgevallen (zijn er ook niet geweest)

  maar goed ik dacht dat ik duidelijk was helaas heb een steekje laten vallen dunkt me . Maar heb ik het hersteld ellen?

 3. @Guido,
  volgens mij is het zo dat je als manager elke fout kunt maken en toch je bonus uitgekeerd kunt krijgen.
  zeker in de gezondheids(ziekte)sector.
  bovendien maakt het niet uit wat voor onzin of je uithaalt in de (semi) overheids sector als manager je wordt er toch niet uit gegooid en al helemaal niet overdwars.
  ze zijn veel te bang om als patient weer terug te moeten keren omdat ze weten wat voor gif er allemaal wordt gebruikt als medicijn.
  vandaar dat de managers en dames en heren medici de grootste en trouwste gebruikers zijn van de alternatieve gezondheids aanbieders.

 4. Hmm. Luc Bonneux schreef ook dit :
  “Het moge duidelijk wezen, de hetze tegen vaccinatie is gevaarlijk. Vandaar ook deze concrete aanbeveling: als uw kind letsel heeft opgelopen door een kinderziekte die voorkoombaar was, aarzel niet om klacht in te dienen en schadevergoeding te eisen van de alternatieve arts die u heeft afgeraden te vaccineren. Een advies om iets niet te doen, is evengoed een advies. Dwazen moeten de verantwoordelijkheid opnemen voor hun dwaasheid.”
  van: http://www.kwakzalverij.nl/692/Vaccineren_tegen_onverantwoordelijke_dwazen_
  Een artikel geschreven voor de vereniging tegen de kwakzalverij notabene !
  Ik weet niet zo goed wat ik van deze meneer Bonneux moet denken.

  1. een nieuwe cryptovirale pandemie op komst. Als je al een blogje onder een nickname schrijft valt je boodschap nauwelijks serieus te nemen ,bovendien is het debateren van wel of niet onder de juiste naam geschreven, dan een beetje lachwekkend toch? Immers als je al niet met je werkelijke naam voor je beweringen staat, hoe waar zijn je beweringen dan? Nee alleemaal op een rijtje heeft ie ze imo niet of misschien wel maar dan met losse schroefjes her en der.

  2. @ hobbes geen van de bij de mensheid bekende ziekten is volledig uitgeroeid. Alleen al in militaire laboratoria zijn virussen alom aanwezig ten bate van het ontwikkelen van virale wapens. Voor deze tak van wetenschap is elk ernstig virus een zegen en een potentiele kandidaat voor het ontwikkelen van een wapen.

   Ook onder het mom van onderzoek is er viraal materiaal in burgerlaboratoria die je niet zou willen inhaleren. Een claim in de trant van de ziekte pokken is uitgeroeid is derhalve misleiding, of verdient minimaal een nuancering als hierboven. Als dus viraal materiaal van b.v. pokken in labs ligt opgeslagen bestaat de mogelijkheid van het ontsnappen van het virus .( of doen ontsnappen)

   En persoonlijk lijkt het me niet een heel vergezocht scenario dat dit laatste gegeven gebruikt wordt terzijnertijd door big pharma ,als de hoax griepjes niet meer het gewenste resultaat hebben .

  3. @Wilmamazone,
   Je link gaat over hetzelfde verhaal als hier, alleen dan superkritisch. Als het over de *mexicaanse griep* gaat dan heeft Bonneux toch zeker gelijk ? Heel veel geld aan vaccins uitgegeven, veel ophef gemaakt en uiteindelijk viel het wel mee, kan me niet voorstellen dat je achteraf niet vindt dat het een hoop gedoe voor niks was.
   @Marcel W,
   Ik snap niet zo goed wat je punt is (en het meeste was niet aan mij gericht hoop ik ?), het lijkt alsof je denkt dat mensen met opzet besmet worden met virussen ? (dat is voor mij toch wel iets vergezocht)

  4. @Wilmamazone,
   Je link gaat over hetzelfde verhaal als hier, alleen dan superkritisch.

   Het gaat er om en over dat bovenstaand verhaal niet van de hand van Luc Bonneux is en jij je afvroeg:

   Ik weet niet zo goed wat ik van deze meneer Bonneux moet denken.

   Waar ik benieuwd naar ben is wat Bonneux er zelf van vindt dat er nu op deze wijze omgesprongen is/misbruik gemaakt met zijn oorspronkelijke artikel: http://skepp.be/artikels/wetenschap/geneeskunde/de-griepvaccinatie
   Ik heb zo het gevoel dat hij er niet blij mee zal zijn.

  5. @Wilmamazone,
   “Waar ik benieuwd naar ben is wat Bonneux er zelf van vindt”
   Ja, daar ben ik het helemaal mee eens.
   @Marcel W,
   Het is niet dat ik je niet wil horen maar je schrijft nogal ‘wollig’ en je bedoelde waarschijnlijk iets anders dan hoe het overkwam. No worries.

  6. Luc Bonneux in de juiste context.
   quote:

   Over het algemeen is het Europese griepvaccinatiebeleid bijzonder duur geweest en kan het slechts weinig opbrengen, door de mildheid van de griep. Het is niet bepaald moeilijk om daar complotten bij te bedenken. De farmaceutische industrie is bijzonder machtig en is geen filantropische instelling.

   De antivaccinatielobby is een oude beweging, die van start ging met de verplichte pokkenvaccinaties van de Franse en Engelse legers in het begin van de negentiende eeuw. Ze put tegenwoordig uit de traditie van de alternatieve geneeskunde. Die weet zich al heel lang staande te houden, ondanks gebrek aan enig bewijs van de werkzaamheid van haar spulletjes. De lobby is een gesofisticeerde tegenstander, die uitstekend weet hoe angst in de markt te zetten. Door de verkoop van nepspullen heeft ze evenzeer grote financiële belangen bij paniekzaaierij. Waar paniekvirologie mensen angst aanjaagde voor de pandemie was het erg gemakkelijk om mensen angst aan te jagen voor pandemische vaccins. Zonder griepvirusbepalingen hadden we niet over een pandemie gesproken, maar hoogstens over een vroege en milde griep.

   Het was de eerste keer in de geschiedenis dat we een pandemie zagen aankomen. Dat de maatschappelijke belangen geschaad zijn door paniekzaaierij, staat buiten kijf. De noodtoestand werd uitgeroepen als hypothese (de griep kan muteren); de alternatieve noodtoestand werd uitgeroepen als alternatieve hypothese (de pandemische vaccins zijn gevaarlijk). Nadat België Europa een president heeft geleverd, zou het Europa ook een pragmatische aanpak kunnen aanbevelen: vermijd het behandelen van hypothesen, maar behandel de problemen die zich stellen als ze zich stellen.

   “Negen redenen om je niet tegen de Mexicaanse griep te laten inenten.”</b.
   Al gauw circuleerde er een gesofisticeerde reeks argumenten van de antivaccinatie-lobby tegen de paniekvaccinatie. Naast de hele en halve leugens staan er ook halve en hele waarheden in. Ik overloop ze punt voor punt.

   Noot:
   Sofisticatie betekent vervalsing.
   Een sofist is iemand die scherpzinnige drogredenen aanvoert, dus spitsvondig vals redeneert.

   Guido Jonkers beweert -zonder enige onderbouwing- in zijn voorwoord o.a.:

   Dat inmiddels ruimschoots bekend is dat griepvaccins een werking hebben van 1%

   Ik heb zo het gevoel dat Luc Bonneux daar óók niet blij mee zal zijn nu zijn naam verbonden wordt aan een nieuwe reeks gesofisticeerde argumenten.
   Bonneux is namelijk zelf van mening:

   Het publieke gezondheidsveiligheidsprofiel van de vaccins lijkt aanvaardbaar.” 25 tot 45% minder longontstekingen, ziekenhuisopname en doden door griep kunnen we moeilijk ‘bijzonder klein’ noemen.

  7. Fijn dat je weer van je onwetende kant laat zien Crypto.. Het hoofdartikel van vorige week laat zien, hoe je aan die werking van 1% komt. Dáár was jouw commentaar idd niet te vinden. Je valt opnieuw door de mand als farma-loog.. 🙄 Onjuist, onvolledig en onduidelijk.
   Manipulatie van conclusies, van wat de epidimoloog gezegd zou hebben, daar vervolgens weer uiterst persoonlijke conclusies aan verbindend. Deze niet presenterend als JOUW waarheid, maar als DE waarheid. Je bent weer helemaal in beeld, waarde farmaceut.

  8. @ Guido.

   -beledigend verwijderd-

   Verdiep je nu eens in de artikelen die je laat vertalen. Dan kan je er misschien iets zinnigs over zeggen.

   Het hoofdartikel van vorige week laat zien, hoe je aan die werking van 1% komt.

   Nonsense. Ga dat onderzoek nu eens bekijken, want dat heb je niet gedaan Guido. De link op de betreffende site is kaput dus hier maar even de link naar het Cochrane onderzoek. http://onlinelibrary.wiley.com/o/cochrane/clsysrev/articles/CD001269/frame.html
   Leg jij mij nu eens uit waarom ik fout zit als ik op basis van wat ik lees concludeer dat griepvaccins (bij een goede match) voor 75% effectief zijn?

  9. Is het beledigend als ik zeg dat je mijn comments op een kinderachtige manier verhaspelt of verandert of is de waarheid inmiddels beledigend? Is het beledigend als ik schrijf dat je nog geen artikel zelf kunt schrijven en onderbouwen of is de waarheid inmiddels beledigend? Is het beledigend als ik dan denk dat je lauwe antivaccinatiepapje ondoordacht is of is de waarheid beledigend.

   De waarheid is hard Guido. Nooit beledigend.

   -off topic verwijderd-

  10. @GuidoJ

   Jouw meerdere Ad Hominems aan mijn adres zijn wèl topic-gerelateerd? Ik mag derhalve niet vinden dat je een kei bent in drogredenaties?
   http://www.wanttoknow.nl/overige/de-griepvaccinatie-een-paniekindustrie-in-actie/#comment-46535

   Je hebt het (IMO, m.i., naar mijn mening) toch echt aan jezelf te danken dat je -en niet voor de 1e keer- een blooper van jewelste hebt gepost. Het originele artikel van Luc Bonneux gaat grotendeels over:

   Al gauw circuleerde er een gesofisticeerde reeks argumenten van de antivaccinatie-lobby tegen de paniekvaccinatie

  11. jahoor een nieuwe cryptoviruspandemie in de maak nou maar hopen dat er een vaccin tegen te ontwikkelen valt. Of gaat het net als een seizoensgriepje vanzelf weer over?

   @crypto het is zo makkelijk een ander af te kraken onder een nickname , zelfs jouw blogje gaat onder een nick . Niet echt een teken van dapperheid of een teken dat je staat voor wat je zegt. Sterker nog het getuigt van een laffe en onzekere levenshouding (imo)

  12. @ Marcel w
   Ik schrijf mijn artikelen zelf Marcel en omdat ik ook zelf zorg voor de onderbouwing kan ik daar dan ook helemaal achter staan en hoef ik niet erg lang te denken om eventuele vragen van bezoekers te beantwoorden. Had je nog argumenten of blijf je zoals de webmaster strooien met ad hominems? Sorry dat ik me niet voorgesteld heb. Mijn naam is Crypto w. Misschien zijn we wel familie!!11one! Weinig mensen met zo’n achternaam nietwaar?

   @ Guido
   Ik help je nog een beetje Meneer van Dalen wacht op antwoord.

  13. @ Marcelw

   Zo te zien zijn de groene crypto aardbeien neuzen weer terug het schimmelfedrag komt je weer te gemoet zelfs deze herfst nog.

   Waar schimmel opduikt duik ik ook met de R.N.F. weer op!

  14. @crypto ja je bent (helaas ) familie maar wel een tak die mij niet erg aanspreekt (je maakt deel uit van de mensheid vandaar). Vooral vanwege trollen gedrag en het bekende de pot verwijt de ketel( maar dan in overdrive).
   Kijk nog maar even in je blogje hoe vaak je daar b.v. guido te kakken zet. Maar ik ben niet haatdragend en wil je met plezier vaccineren hoor ( ben volledig bevoegd) . Het zijn allemaal veilige vaccins volgens jou dus wat let je. Misschien dat het zelfs helpt tegen het tegenwoordig wederom de kop opstekende cryptovirus.

  15. @ Paul

   Het gaat hier over een ziekte. Zie ik het nu goed en begin jij over een mislukt aardbeienseizoen? Weet je over het onderwerp verder niets zinnigs te melden en neem je daarom toevlucht in volkstuinwijsheid?

   Ik hou erg veel van raapstelen. Met aardappelen en spekkies. Receptjes uitwisselen?

  16. @ Marcel w

   Ik spreek jou wel aan. Laat dat maar aan mij over. Evenals dat vaccineren. Dat jij bevoegd zou zijn verontrust mij een beetje. That’s all.

  17. O en crypto 111????? beetje cryptisch en niet echt met een boodschap, gelukkig zijn we dat van jou wel gewend. Ik zou zo zeggen doe je huiswerk over en laat me weten als je wat verder gekomen bent.

  18. @ Marcel w.

   Huiswerk? Als ik boodschappen doe is dat buitenshuis. Nog iets inhoudelijks Marcel? Vervelend of niet, dat soort vragen?

   Je overdreven lachje illustreert je onzekerheid en behoefte aan bevestiging. Waarvoor dank. Ik ben gaarne bereid aan je behoefte tegemoet te komen. Je hoeft je overigens wat mij betreft helemaal niet zo belachelijk te maken. Zelfkennis wordt vaak overdreven.

  19. @ crypto je hebt het fout als je denkt dat jij mij aanspreekt, of bedoel je misschien dat je tegen mij wilt spreken. Ach dan is het altijd nog aan mij om daar op te reageren of niet. Ook je interpretatie van mijn comment laat qua diepgang en intelligentie te wensen over, maar dat had je vast zelf al door. Je schrijft namelijk je stukjes ook zelf en dat valt op.
   Het gebruik van latijnse termen om gestudeerd over te komen is ondertussen zo achterhaald, dat het haast zielig overkomt. maar goed dat is mijn mening en die zal jij wel niet delen.
   Als laatste wil ik je nog even wijzen op het feit dat studeren niet synoniem aan wijsheid is, en het gebruik van latijnse termen ook niet die schijn geven. Dus nog even op de man ik vind je een omhooggevallen ….. (maak het verhaaltje af en kleur de plaatjes) lijkt me meer op jouw nivo toegespitst.

  20. @ Marcel w

   Aan je afkeer van Latijn kan ik helaas niets doen. Ik dacht dat ik me daar over het algemeen toch heel weinig van bediende.

   Als ik in jouw ogen omhooggevallen ben, wat zegt dat dan over jou? Wat is de ‘diepgang en intelligentie’ die je van iemand van mijn niveau verwacht? Wat kan je zeggen over jouw eigen diepgang en intelligentie? Voor zover ik het kan bekijken ben ook jij, behalve het toevoegen van de gebruikelijke persoonlijke aanvallen, niet in staat enige bijdrage te leveren aan een inhoudelijke discussie. Voor wat dat betreft jouw diepgang en wijsheid.

   Je neemt het me vast niet kwalijk dat ik je daarom niet serieus neem.

  21. @ crypto ik neem jou in het geheel niets kwalijk, ook neem ik jou in het geheel niet serieus. Tevens verwacht ik van iemand van jouw nivo niet echt heel veel( proefondervindelijk vastgesteld dat dat nivo doordrenkt is met een vorm van megalomanie en een vertekent zelfbeeld). Om wel voor iemand van nivo te worden aangezien door mij, zou je blijk van enige diepgang en inhoud moeten vertonen hetgeen je nalaat. Evenals een gedegen zelfkennis (die jij eerder niet echt belangrijk vond),helaas die ontbeer jij imo. Dat kan nog groeien maar daarvoor zul je nog wat lesjes moeten doorlopen. Iedere ziel op zijn eigen tempo zullen we maar zeggen.
   Ook het feit dat je niet verder kunt kijken als je doet zegt m.i. veel over jou. Wat jij verder over mij vind is niet interressant( evenals jouw blogje)en laat mij verder koud. Als jij nog iets inhoudelijks te vertellen hebt ben ik een en al oor ,verwacht daar echter niet veel van.(gezien je trollen mentaliteit)Maar ik zou zo zeggen verras me.

  22. @ Marcel w

   Al goed. Blijf vooral met tien vingers van je af wijzen.

   Misschien dat jij me met de sommetjes kan helpen. Hierboven deed ik een stelling en stelde ik een vraag. Daar zouden we het eens inhoudelijk over kunnen hebben. Ik ben heel erg teleurgesteld m.b.t. de inspanningen van Guido dienaangaande. Vandaar. Hij was nog wel zo stellig met zijn beweringen. Wat denk je Marcel? Doen?

  23. Al goed. Blijf vooral met tien vingers van je af wijzen.

   Misschien dat jij me met de sommetjes kan helpen. Hierboven deed ik een stelling en stelde ik een vraag. Daar zouden we het eens inhoudelijk over kunnen hebben. Ik ben heel erg teleurgesteld m.b.t. de inspanningen van Guido dienaangaande. Vandaar. Hij was nog wel zo stellig met zijn beweringen. Wat denk je Marcel

   @ crypto Hierboven deed jij een stelling? ik poneer er een maar jij doet stellingen? Jij stelde wel meer dus over welke stelling die jij poneerde wil je het hebben? En je stelde een vraag, (dat waren er dus ook nogal wat meer dan een) welke van alle vragen die je hebt gesteld wil je beantwoord zien?

   Of moet ik uit je warrig commentaar destileren dat je met mij over guido”s inzet wilt spreken? Jammer ik spreek MET mensen niet OVER hen.

   Als laatste opmerking wil ik nog wel even kwijt dat alleen over jouw stellingen willen praten of jouw vragen beantwoorden ,volgens mij nogal uit een narcistisch zelfbeeld komt. Dus nee crypto w doe maar niet. Ik peaat namelijk graag met echte oprechte mensen, vind ik interressanter.

 5. Op mijn web-site http: http://www.Farmacie.Come2me.nl heb ik bewijzen genoeg staan, dat de voorbereiding van de ons voorspelde pandemie in 2009 reeds in 2005 begonnen was. Zie de patent-aanvragen voor het pandemimische Mex.griep-vaccin.

  “Men” wil en zal ons toch het zgn. Mex.virus , H1N1 toedienen, door het nu aan de jaarlijkse griep-prik toe te voegen. Dus iedereen die de jaarlijkse griepprik krijgt ( waarvan bewezen is dat het niet werkt ) krijgt nu het virus ingespoten waar wij een jaar geleden terecht NEE tegen zeiden.

  http://www.huisartsvandaag.nl/content/view/18118/1/

  http://www.cdc.gov/h1n1flu/

  Wat kan de reden zijn, om alsnog het H1N1 toe te voegen een de jaarlijkse griep-prik toe te voegen. Het verder verzwakken van het immuum-systeem ? Want dat gebeurt zeker.

  1. Ik had eerder al aangestipt dat hier in Frankrijk het 3-in-1 griepvaccin van dit jaar ZONDER ADJUVANTEN wordt aangeboden door Sanofi, waardoor velen over die kritische streep worden getrokken. Zonder dit te willen promoten, waarom zouden GSK, Novartis e.a. zo hardnekkig vasthouden aan die, blijkbaar onontbeerlijke, toevoegingen? Heb jij hier een verklaring voor, Annelies?

 6. Op het blog van Paul Flynn, Europarlementariër (http://paulflynnmp.typepad.com/)

  Baltic waste

  In case you are having withdrawal symptoms, I must update on the rumbling row on the swine flu pandemic that never was.

  There is conference on this subject in Costa Rica this week. I was invited to speak but I had other commitments. A 17-hour flight there was also a bit daunting.

  Estonia is dumping its unused medicines. The Estonian Health Board is about to dispose of nearly 80,000 doses of the pandemic flu vaccine Celvapan that expired on Sept. 30. During the pandemic alarm Estonia bought 148,000 doses of Celvapan for 18.2 million kroons. Of that amount 79,800 doses remain unused. In Estonia nearly 35,000 people or 2.6 percent of the population were vaccinated against swine flu during the past season, the Estonian Health Board said. That ratio is one of the lowest in the EU.

  The country bought in all 248,000 doses of swine flu vaccine for nearly 35 million kroons. The other vaccine that Estonian bought is Pandemrix, which expires in September 2011.

  The Estonia Press reported the Council of Europe’s involvement. As we were the strongest critics of the unfounded scare, our report is quoted worldwide.

  The Estonian press report,’ The Social, Health and Family Affairs Committee of the Parliamentary Assembly of the Council of Europe in a report this summer suggested the World Health Organization (WHO) had exaggerated the swine flu threat. The committee said it was “troubled by some of the consequences of decisions taken and advice given leading to distortion of priorities of public health services across Europe, waste of large sums of public money, and also unjustified scares and fears about health risks faced by the European public at large.” The WHO has denied that its response to the pandemic was influenced by drug companies that make antiviral drugs and vaccines.”

 7. @Wilmamazone & Cryptocheilus,

  Als meneer Bonneux het niet eens is met wat er in het artikel staat (met zijn naam en foto erbij) waarom laat hij het dan niet verwijderen ?
  Waarom schrijft hij zelf niet een comment om uit te leggen wat er niet aan klopt als hij het er zo mee oneens is ?
  Als jullie meneer Bonneux zo goed kennen dan weet hij natuurlijk al lang van dit ‘schandaal’.

  1. Onderschrift van die foto:

   Dr. Luc Bonneux, epidemioloog en wetenschappelijk onderzoeker aan het NIDI. (klik voor link)

   Dus ff klikken Hobbes en je vindt het mailadres van Bonneux/kan je jouw prangende vragen aan hemzelf stellen.

  2. @Wilmamazone,
   Dat zou een rare email worden ;
   “Beste meneer Bonneux, ik las laatst een artikel met uw naam en foto erboven, volgens Wilmamzone (bekend van internet) bent u het helemaal niet eens met dat verhaal, klopt dat ?”

   Hetzelfde artikel staat trouwens ook bij de TU delft:
   http://www.dezebra.com/sg/publiek/agenda.asp?courseID=637
   Denk je nou echt dat Bonneux het niet eens is met de aankondiging van z’n eigen lezing ?

  3. @ Hobbes

   Onder een artikel van zijn hand zet hij dat men het woordelijk mag kopiëren(dat betekent het hele artikel en niet quoteminen)mits men een vermelding van een Copyleft-noot maakt en men (ik zal geen beledigende namen noemen) doet dat niet, impliceert dat voor mij dat Bonneux het daarom a priori niet eens is met een weergave van zijn woorden op deze manier.

 8. Ellen,

  Het H1N1-virus is geen adjuvant. H1N1 is het virus dat de Mex. griep “pandemie” veroorzaakte en wordt nu aan de reguliere griep-prik toegevoegd.

  Het opkomst-percentage voor de Mex.griep-prik zul je ongetwijfeld van het RIVM hebben. Ik wil je graag wijzen op de RIVM-documenten op mijn web-site over o.a. het HPV-vaccin dat de overheid opkomst-cijfers sterk zal uitvergroten en bijwerkingen niet openbaar zal maken, om mensen niet ongerust te maken. Dat staat er letterlijk in.

  Ellen, cijfers van de overheid zijn pure leugens !!! Klink heeft een onderzoek laten instellen, naar de gang van zaken over de bestelling van die 34 miljoen vaccin’s. De man heeft het zelf besteld !!! Zonder de kamer erin te betrekken !! En door wie wordt dan het onderzoek gedaan ?? Het RIVM !!

  Nog een voorbeeld: De zaak Freek Haagoort.

  Er is nog steeds niet duidelijk of Freek (8 jaar) door het BMR-vaccin overleden is en de rechtbank heeft besloten en “onafhankelijk” onderzoek in te laten stellen door Lareb.

  Lareb is het RIVM ! Het RIVM is de overheid, documenten bewijzen dat ze overdrijven of onthouden van informatie, maar zeker ook liegen als je kijkt op hun web-site over het HPV-vaccin.
  Wat kreeg de St. SAN uiteindelijk, na diverse rechtzaken over de werkelijk ingredienten van het Mex. griep vaccin? Documenten die meer zwart gemaakte woorden en zinnen bevatten en dus niet de informatie waarom gevraagd werd.

  1. Zonder nu al te vervelend te willen doen wil ik opmerken dat je in bovenstaand comment niet ingaat op de vraag van Ellen.

   waarom zouden GSK, Novartis e.a. zo hardnekkig vasthouden aan die, blijkbaar onontbeerlijke, toevoegingen? Heb jij hier een verklaring voor, Annelies?

   Dat jij in je comment de gelegenheid aangrijpt om voor wat de vraag betreft irrelevante zaken aan te halen doet daar niets aan af.

 9. Onzin zo’n griepprik! Een virus is veel te slim, het muteerd. Vooral zo’n mexicaanse griep. Zonde van je afweersysteem, om er zo veel rommel in te laten gooien. Een vriendin met suikerziekte neemt hem niet eens. Ze is veel buiten, beweegt veel en eet gezond, en komt altijd prima de winter door. Ze zegt ik ben dan wel een risicogroep, maar geen proefkonijn. Er is zelfs een jaar geweest dat er zeer verlaat een griepprik werd uitgedeeld. Dit was omdat er een behoorlijk aantal mensen overleden na een prik. Hij was toen zelfs onveilig. Er wordt veel geld verdient aan die rommel, dat staat voor de overheid voorop. Ze denken echt niet alleen maar om jouw en mijn gezondheid, daar ben je nog altijd steeds zelf verantwoordelijk voor, ik geeft dit niet uit handen! Als ik mij rot voel, zit ik daar zelf mee.

 10. @Guido:

  en hoef ik niet erg lang te denken om eventuele vragen van bezoekers te beantwoorden.

  Wahazuuup? Rekenmachine Kapot? Het minste wat je me kunt geven is even een ‘short update’. Zet de schroom eens helemaal van je af!

 11. @Guido:

  @ Guiso

  en hoef ik niet erg lang te denken om eventuele vragen van bezoekers te beantwoorden.

  Wahazuuup? Rekenmachine Kapot? Het minste wat je me kunt geven is even een ‘short update’. Zet de schroom eens helemaal van je af!

  1. Ben je er ook weer eens?

   Vond je laatst nog al veel op die Pipo lijken van ene Brains uit de Thunderbirds…

   Nog niet je Herfst Halloween Pumpkin vaccinetje binnen gehad ?!

   Daarom ben ik ook maar weer eens terug van weg geweest.

  2. Wat ontzettend attent van je Paul. Mijn afwezigheid had vooral te maken met het strak afgestelde filtertje alhier. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij hier een handje in gehad hebt.

   Hoe was je verblijf in een van de Nederlandse zorginstellingen? Heb je nog een halfvol glas voor ons?

   Oh, voordat ik het vergeet. Heb je nog inhoudelijke argumenten? Antwoorden?

  3. cryptocheilus, krijg bijna het idee dat je informatie hebt die a) hier niet thuis hoort en b) neigt naar voorinformatie en dat roept de vraag op wie ben jij? Dat naar aanleiding van je vraag aan Paul………. is er sprake van infiltratie of is er slechts sprake van uitdaging? Goed voor @Guido dat eens te onderzoeken.. Wie ben jij te vragen naar zijn verblijf in een van de Nederlandse zorginstellingen? Brutaal en buiten de context.

  4. @Mathilde van Toscane

   Er is zeker sprake van infiltratie. Infiltratie van rare gedachtes in jouw hoofd. Je kunt natuurlijk Guido vragen hiernaar een onderzoek te doen. Laat je voor wat betreft de eventuele bereidheid van Guido en de uitslag hiervan nog even iets weten?

   Brutaal is overigens mijn middle name.

  5. je draait er omheen en geeft geen antwoorden, misschien ben je in staat sommige mensen een rad voor ogen te draaien maar TW dat doe je bij mij niet!

  6. Wel, nu is cryptocheilis stil………… moet je nadenken over het antwoord? wie heb je nodig om terug te kunnen slaan? We mogen dankbaar zijn dat Klink uit de politiek is gestapt, vraag blijft natuurlijk nu dan wel hoe objectief en (niet) beïnvloedbaar de volgende minister zal zijn. Vraag is ook in hoeverre het allemaal strategie is geweest. Op je hoede blijven is dus essentieel:)

  7. @ Cryptomaniak

   Is jammer dat je zelf niet ter observatie aanwezig was eerwaarde, dan had ik je toch iets meer voorgeschoteld met meer spectiviteit.

   Goede dokters kunnen meer vertellen dan kwakzalvers, zeker gezien je betoog val je duim en breed zeker thuis in die groep van de laatste categorie.

   Hoe meer men overschreeuwt aan de kwakhandelingen des te minder iets goed uit de mouwen komt en soms heb je nog wel eens iemand nodig diekennis van zaken heeft, gelukkig ben ik niet in jouw handjes gevallen anders was ik nu een uitgewrongen dialoog geweest.

   @ Mathilde van Toscane

   Dank je voor je mooie tussenkomst, ik zou je niet na kunnen doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.