Advertentie

Nieuw WTC#7 gepland vóór 9/11..!!


silverstein enterprises

x

x

Larry Silverstein: “We got the designs.
x

 And the first design meeting was in April of 2000.
x

And construction began shortly thereafter, in 2002.”

x

x

x

Nieuw WTC#7 gepland vóór 9/11..!!

2016 © WantToKnow.nl
(gebaseerd op het artikel van Kevin Barrett, VT-Editor)

x

‘Lucky Larry’, zoals hij door velen wordt genoemd, naar aanleiding van een eigen kwalificatie, heeft een standaard gezet voor het woord ‘gotspe’.. (‘chutzpah’..) Hij is de man die, zoals je hieronder kunt zien, in eerste instantie toegaf, dat het WTC-gebouw #7, was neergehaald door de brandweer, die hem had gebeld, in de voormiddag van 11 september 2001.  Het gebruikte zelfs de term ‘pull it’, dat gebruikt wordt door vakmensen, wanneer een gebouw met explosieven, gecontroleerd wordt neergehaald..!

Gotspe (‘Chutzpah’) is een Yiddish woord en heeft eigenlijk geen equivalent in andere talen. Je kunt de betekenis afleiden uit deze omschrijving:
‘De kwaliteit van een man die, nadat hij zijn ouders heeft vermoord, de rechter om vrijspraak vraagt, omdat hij wees is“. 

Maar wat is daar zo bijzonder aan? Het gebouw, dat licht beschadigd de ineenstorting van WTC-torens #1 en #2 had overleefd op 11 september 2001, KAN NATUURLIJK NOOIT IN ÉÉN MIDDAG ZIJN ONDERMIJND..!! EN DUS, dus is dit van te voren beraamd en DUS is die aanslag helemaal niet het werk van de terroristen, maar van de kliek achter Silverstein. Jazeker, een Zionistisch onderonsje met de manipulerende Zionistische krachten áchter de regering Bush. We kunnen daarover hier uitgebreid gaan uitwijden, maar we verzoeken je jezelf te verzekeren, dat we hier niet bezig zijn met stemmingmakerij, maar met FEITEN..

Het laatste voorbeeld van de ongelooflijke brutaliteit waarmee Larry Silverstein loopt te ‘pronken’ met zijn US$ miljarden en ZIJN VOORKENNIS, is het volgende filmpje.. Hij vertelt impliciet dat het gebouw vervangen gaat worden, door een gebouw dat in APRIL 2000 AL WAS ONTWORPEN..!! Kijk naar het keiharde bewijs van deze uitspraak:

‘De eerste ontwerpvergadering (voor een nieuw WTC#7) , was in April 2000′..!!
Dat is de tekst die Larry Silverstein hieronder uitspreekt, tijdens een meeting met zijn broeders. Waarom een dergelijk ontwerpvergadering beleggen, als er in het geheel geen sprake was van het vervangen van gebouw #7. Het stond volstrekt niet op de nominatie om neergehaald te worden, nog om gerenoveerd te worden.. Het betreft dus de planning van een gebouw, op de plek waar een ander gebouw staat, ZONDER dat er sprake is -officieel- dat het gebouw neer zal gaan..! Luister zelf naar deze gotspe: “We got the designs.  And the first design meeting was in April of 2000. And construction began shortly thereafter, in 2002.”

Zoals je hoort, stapt hij volledig over de vernietiging van de Twin Towers, WTC #1 en #2 heen, alsof dat er allemaal niet meer toe doet. Hij stapt van de opmerking over de originele planning in april 2000, ineens over naar de aanvang van de werkzaamheden, voor de herbouw van WTC#7, in 2002..!

Dat 2 massief stalen torens sneuvelden in een krachtenveld dat zich direct daarna meteen uitte in dualiteit, is de symboliek ten top in dit geval. 11 in dualiteit of 11 in Eenheid?
De meest opvallende gebouwen van New York, naderen hun voltooiing in december 1970 (#1) en juli 1971 (#2). De gebouwen waren brandbestendig gemaakt, door asbestbeton op de dragende verdiepingsspanten te spuiten.

Larry Silverstein en het WTC-complex
‘Lucky Larry’ was in 2001 nog alleen eigenaar van het WTC7-gebouw, toen een deal werd gesloten, tussen hem en zijn maatje, de ultra-Zionist Lewis Eisenberg, de voorzitter van de bedenkelijke New York Port Authority, en een andere extreem-Zionist, de miljardair Frank Lowy, om het hele WTC-complex te verkopen aan Silverstein en het vervolgens terug te huren, voor een periode van 100 jaar..! De deal werd rond gemaakt in juli 2001 (!!) en Larry kwam in bezit van de gebouwen en.. de veiligheidsorganisatie rondom de WTC-gebouwen.

Maar eerst besloot onze Larry, om de bestaande verzekering om te gooien en deze keihard naar zich toe te trekken, in termen van bevoordeling bij schade..! Het liet het uit te betalen/verzekerde bedrag verdubbelen en in de voorwaarden werd vermeld ‘instant cash payout’.. (direct handje contantje!) En ja, hoe is het mogelijk, Larry heeft de jackpot getrokken.. Want op 11 september 2001 werden de gebouwen vernietigd en kon onze Larry zijn poen gaan opeisen. De beide WTC-torens waren vergeven van de asbest en stonden voor een groot deel leeg.

De gebouwen waren volledig uit de tijd en waren hoognodig aan een 100-miljoenen kostende grondige renovatie toe.Daarbij zou volgens moderne wetgeving, het asbest verwijderd dienen te worden uit de WTC-gebouwen, waarvan de kosten, volgens experts, in de vele miljarden dollars zouden zijn gelopen..! Kijk hieronder naar de manier waarop het asbestcement gespoten is op de dragers van de vloeren van de WTC-torens. Er is natuurlijk geen beginnen aan, om deze asbest los te krijgen en verantwoord af te voeren, zodat het schadelijk voor de omgeving was.

Maar het verhaal is nóg sterker: de New York Port Authority, zoals gezegd de eigenaar vóór Silverstein van het WTC-complex, had al een rechtszaak verloren, waarin zij ontslagen wilden worden van de VERPLICHTING het asbest uit de torens te verwijderen..!!

fireproofingDaarbij was de communicatiestructuur in deze gebouwen, volledig uit de tijd, wat de voornaamste reden was, dat er ook zoveel leegstand was. Het financiële hart van New York had dus feitelijk 2 ‘in-de-weg-staande’-kantoorgebouwen in de aanbieding..

Waar was ‘Lucky Larry’ eigenlijk die ochtend, de 11e september 2001..??
Bijna dagelijks had Larry Silverstein afspraken in het restaurant van het WTC in de Noordtoren, genaamd ‘Windows on the World’. Maar gelukkig voor Larry, maande zijn vrouw hem die ochtend om mee te gaan naar de dermatoloog. Waar ze regelmatig kwamen, maar waarvan vrouwlief kennelijk vergeten was, deze afspraak in zijn agenda te zetten. Larry had kennelijk ook niet afgezegd.

larry silverstein wallet heartMaar hij verklaart dat hij wel graag naar zijn werk was gegaan. Als zijn vrouw niet zo had aangedrongen, was hij zeker in het gebouw geweest. En wat blijkt? Larry’s dochter, die in de zaak bij papa werkzaam was/is, was ook ELKE OCHTEND aanwezig in het restaurant, bij haar vader. Maar ook deze dochter komt met een halfbakken excuus, zoals Larry dat keihard presenteert. Beiden overleefden dus de aanslag, de valse-vlag-aanslag, die kennelijk van te voren goed was gepland en WEL in de agenda’s stond. En helaas voor degenen die wél in het restaurant aanwezig waren: niemand overleefde. En vader en dochter voeren wel bij hun toevallige afwezigheid; sterker nog: het bleek te resulteren in een mega-explosie in hun eigen vermogens..!

Een dubbele aanslag op ZIJN gebouwen..!
Lucky Larry was echter nog maar nét begonnen met ‘Lucky’ te zijn. Want hij instrueerde zijn advocatenteam, om op basis van de nog maar nét gewijzigde verzekering, niet één maar 2 claims in te dienen. Het ging volgens Larry immers om 2 aanslagen met 2 vliegtuigen op 2 verschillende gebouwen. De rechter kon niet op tegen zoveel logica en moést de claim toekennen: Larry Silverstein Properties kreeg een bedrag uitgereikt, kennelijk handje-contantje, van US$ 4,5 MILJARD…!

WTC-gebouw nummer 7, een reus van 47 verdiepingen. Stortte zo even in, door een paar vuurtjes in het gebouw..
WTC-gebouw nummer 7, een reus van 47 verdiepingen. Stortte zo even in, door een paar vuurtjes in het gebouw..

Tja, dat was even mooie belegging zeg.. Een paar maanden tevoor nog maar iets minder dan US$ 15 miljoen verzekeringspremie betalen en dan dit megabedrag opstrijken. Cash. Zelfs nádat het beruchte filmpje publiek werd, waarin hij vertelt over het vernietigen van het gebouw WTC#7, bleek Larry in staat om de strop te ontlopen.. Zaten deze verzekeraars te slapen of durfden ze de confrontatie niet aan van de realiteit,waarin Zionisten willens en wetens deze torens sloopten..!?

Maar het was nog niet genoeg voor Larry, want hij keerde met zijn advocaten terug naar de rechtbank en eiste NOG EENS US$ 10 miljard.. Dit keer van de luchtvaartmaatschappijen die hem brodeloos hadden gemaakt, door slechte veiligheidsmaatregelen, waardoor de vermeende terroristen (Larry zelf dus niet..), in staat waren geweest ‘Larry’s’-complex aan te vallen. Maar dit ging zelfs de van voorkennis verdachte, Zionistische rechter Alvin Hellerstein te ver; de claim werd afgewezen.

Maar Larry stelt zijn geluk nóg verder op de proef
Want Larry ging opnieuw aan de slag, met zijn gouden bedelschaaltje. Op naar overheid; dit keer om te proberen een half miljard US$ los te weken van de federale overheid. Of de overheid zo vriendelijk wil zijn, de vernietigde gebouwen met hem te helpen herbouwen. Of die US$ 500 miljoen op tafel kan leggen, om de Zuidtoren te herbouwen, namens de bevolking van New York. De toren, die Larry zélf én zijn vriendjes, zo netjes neerhaalden op 11 september 2001.

Een zakelijk vastgoedtijdschrift (Real Deal) rapporteerde hierover:

911 silverstein‘Larry Silverstein’s Silverstein Properties probeert ongeveer US$ 500 miljoen aan financiering te krijgen, via het zogenaamde ‘EB-5 visa-programma’, om de constructie van gebouw #2 van het World Trade Center-complex te financieren. Dit ‘EB-5 programma’ geeft verblijfsvergunningen aan buitenlanders -in de praktijk vrijwel alleen Chinese staatsburgers- die banen creëren door investeringen in de VS..’

Om dit voor elkaar te krijgen, lijkt het erop, dat Larry de claim hard gaat maken, dat het financiële district van Manhattan, een ‘werkloosheidszone’ is, waar direct actie op nodig is..! Het tijdschrift is ook verbaasd, getuige dit citaat uit hetzelfde artikel:

‘Dit overheidsprogramma geeft echter niet de grenzen aan van zulke gebieden, op basis waarvan ontwikkelaars naar eigen inzichten de grenzen creatief kunnen aangeven en wel op zo’n manier dat het hun éigen gebouwen betreft, vaak in gebieden met een uiterst láge werkloosheid. De specifieke grenzen van de aanvrage van Silverstein zijn onbekend, maar zijn bedrijf heeft deze procedure eerder met succes op deze wijze aangewend.’

Wat zal dit onvoorspelbare mannetje als volgende op zijn planning hebben staan? Zal uiteindelijk nu eens iemand hem arresteren; eventueel met een zogenaamde ‘citizens arrest’..? Een burgerarrestatie, die in de praktijk nog maar weinig wordt uitgeoefend, maar volledig rechtsgeldig is. Zullen we dit mannetje nog ooit voor een rechter zien staan..? Of zal zijn geluk voortduren, totdat hij uiteindelijk door een natuurlijk oorzaak overlijdt, daarbij zijn miljarden aan bloeddollars verervend aan zijn erfgenamen, waarmee zij verder kunnen met nóg meer Zionistische manipulaties..?

Laten we kijken naar een relaas van waarheidszoeker Ken O’Keefe, die in 6 minuutjes meneer Lucky Larry levend -maar vooral virtueel – vilt..

Tot slot: gewoon even de feiten nog even; Danny Jowenko als deskundige
Zullen we tot slot onze Nederlandse explosievenexpert, de overleden Danny Jowenko nog even aan het woord laten? Danny’s woorden zijn een mijlpaal in de geschiedenis van de 11 september aanslagen. Want deze, duidelijk goed-voorbereide, gecontroleerde explosie is extreem zorgvuldig gepland, doordat het gebouw midden in de stad staat. En daarmee zijn ze weken aan de slag geweest, volgens Danny. Het zou kunnen dat ze heel snel ladingen hebben aangebracht, volgens Danny, maar dan is het natuurlijk heel bizar, dat dát nu juist wordt ontkend door de overheden.. Want  dát het gebouw is opgeblazen, is voor Danny 100% zeker..!x

x

* * *

x

x

x

x

conspiracy CIA

 

[bol_product_links block_id=”bol_56f10d722e466_selected-products” products=”1002004000081143,1001004001812328,1001004006435892,1001004001647815,1001004001463779,9200000051779152,1001004002292504,1001004001465318,1001004001644156,1001004001768663,1001004001615666,9200000033960425,9200000010857989,1001004002144441,9200000034683061,1001004007265398,1001004002320470″ name=”larry silverstein” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”C4C2FF” border_color=”4F4F4F” width=”728″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

14 gedachten over “Nieuw WTC#7 gepland vóór 9/11..!!

 1. Om een jood de waarheid te laten vertellen moeten een Rabbi en een Thora in één en dezelfde kamer zijn.
  Deze Zionistische Joden zien ons als “GOYIM” – (minder dan dieren) en mogen dan liegen dat het gedrukt staat.

  Het frappante is dat, wanneer er iets over wordt gezegd, er stante pede wordt gejammerd en een beroep wordt gedaan op antisemitisme, Jodenvervolging, haatzaaierij, etc., etc.

  In de geschiedenis van de mensheid zijn er vele tijden geweest dat Joden niet welkom waren. Hoe zou dat nu toch komen?

  Rothschild en consjorten zitten al meer dan 250 jaar achter elke (monetaire) crisis, (wereld)oorlog, holocausts (zowel de echte als de gemaakte), en menselijk leed dat je je maar voor kunt stellen, enkel en alleen om er zelf beter van te worden.

  Maar als je er iets van zegt ben je een racist. Schande!

  1. omgekeerd tijd om ons niet langer minder als dieren te gedragen? zie vaak ‘de mensen’ zo, van jongs af, zal mijn soul wel zijn, je kunt namelijk opgediend krijgen waar je zelf om vraagt, keihard maar waar, omgekeerd als je niet tot deze diersoort kan en mag behoren, waar moet je dan heen? een eigen kooi bouwen? of het tuig in een zelfgebouwde kooi drijven? briljant toch>>> gouwe Larry zei het recht in ons bek, ‘so we decided it was time to pull it’, maar tsjaah de waarheid is niet voor ons gullible schattige mensjes weg gelegd, das meer voor the rulers onderling kennelijk, let me be the fool and I’ll tell you some of the truth, as long as you can bear it, a tiny bit, before your small animal brains burn in disbelieve and discomfort, breaking down in smithereens all over the place, ik hou niet van easy small talk met een dikke laag vuiligheid vlak onder het tapijt, net als Jordan to the MaxWell, het zal wel aan mijn home planeet liggen, earth dwellers, met het accent op dweilen kreng… ass up face down, that’s the way we live…

   the ruling classes from behind their glasses (dark and Cool), Chrissie snapt ut, nu wij nog;

   Chrissie Hynde — Dark Sunglasses
   https://www.youtube.com/watch?v=So45vvvk5q0

   http://www.thefreedictionary.com/smithereens

   Face Down Ass Up- DJ Isaac
   https://www.youtube.com/watch?v=Pt50S-mfwMc

  2. Als je nu gewoon leest dat een jonge man, een moordenaar gewoon ergens rustig kan wonen tussen zijn geloofs genoten en uiteindelijke mede moordenaars, en dat zij dit heel normaal vinden, nu wat moeten wij dan verwachten die anderen.
   Voor de Joden is het geloof op dit moment de Holocaust religie, krent in de pap de veel misbruikte Anne Franck, en wij de anderen bestaan gewoon niet.
   En ze zitten overal de slechte jongens bedoel ik dus, Khazaren Turcomannen, OekraInse Fazisten, onechte Joden de Criptoos dus, uiteindelijk zijn de Palesteinen de echte Semieten, de rest in Israel zijn schaamteloze zich Jood denkend en voelend, en wij de anderen staan er bij en kijken er naar !
   En wij de anderen moeten de goede toch in onze gelederen opnemen, want er zijn genoeg eerlijke en weldenke Joden, die zien wat sommigen doen uit naam van en uit hun religie, want het kwaad huist overal, ook onder ons !

  3. Natuurlijk is het kwaad overal, maar het percentage Joden dat zonder moraal schaamteloos opereert is exorbitant. Er wordt de laatste tijd veel gesproken over “white privilege” maar wie in de media durft er eens te spreken over Joodse privileges? Denk niemand.

 2. Even een reactie op an argie.. Jullie hebben het over goyim, dit betekend heel simpel: ongelovige, dus dat is een niet-jood.maar daar mag je niet tegen liegen. de tora is geen koran hoor!
  Wat er met veel sites gebeurt, is dat de joodse en zionistische gemeenschap als slechterikken worden afgeschilderd. Heb het over Jezuieten en vrijmetselaarij, dan zit je goed met wat er gebeurd. dus niet de Joden en zionieten, Maar Jezuieten !

  1. Arie, kijk eens op deze site onder Zionisten en specifiek onder Auschwitz-gevangene Hajo Meyer.. Er is een wereld van verschil tussen Zionisten en Joden.
   Door ze maar door elkaar te blijven halen, kom je van de regen in de drup!!

  2. Het zionisme is pas een jaar of 150 oud , het werd bedacht in een rothchild instituut in basel/oostenrijk.
   Er waren al veel langer problemen met het jodendom , ze werden elk land uitgezet waar ze zich probeerden te vestigen , 109 keer om precies te zijn.
   Zo zijn ze op een gegeven moment ook hier terecht gekomen in amsterdam in 1592 toen ze spanje werden uitgezet. Ze waren nergens anders welkom in nederland overgens , maar waarschijnlijk vanwege hun geld vonden ze asiel in amsterdam en stonden daar onder bescherming van het koningshuis , een jaar later of wat vonden ze het speculeren uit en dat word nog altijd gevierd door het ophemelen van de tulpen. Ook de VOC periode werd met joods kapitaal en invloed in gang gezet.
   Een ander gedeelte van dat groepje , een stuk of 50 ,wat spanje werd uitgezet kwam in italie terecht en ging mee op de boot tocht van christoffer columbus naar America (en pleegde onderweg ook nog eventjes muiterij) en bracht zo doende de slaven handel naar de US.
   Maar dat is weer een ander verhaal..

   Wij hebben onze verlosser/messias al gehad in de vorm van jezus christus die stierf voor onze zonden , waarmee wij gered waren als volk.
   De joden hebben hun messias nog NIET gehad en er zijn dus joden die hun profetie uit hun heilige boeken een handje willen helpen.
   Die messias zou pas komen nadat de joden de wereld in hun macht hebben (NWO), volgens hun torah en talmud. Na de derde wereld oorlog.

 3. Een nog wat verdere ondersteunende getuigenis aangaande de hoge kosten die gemaakt moesten worden om de gebouwen onder normale omstandigheden in gebruik te kunnen houden. Was het niet gewoonweg voordeliger om de gebouwen te ruimen? Lag dat plan juist al op verborgen planken omdat ook het nieuwe plan voor veiligheid aangaande Homeland Security al voor 911 klip en klaar was voor die zeer gedenkwaardige datum. Bron Om dan nog maar te zwijgen over de verdere wereldwijde voordelen welke er aan te verbinden zijn om er globaal een buitengewone stevige veiligheids industrie mee uit de grond te trekken met dubbele agenda punten.

  Een videoclip uit de docu A New Pearl Harbor :
  Larry Silverstein’s Dirty Little Secret https://youtu.be/odt2Ke2zvIs

 4. Ik ben onder de indruk van je kennis en inzicht in deze, Guido.

  Het is exact zoals ik er over denk. Ook mbt de verzekering. Een verzekeringsexpert trapt hier nooit in, tenzij hij of haar door de directie wordt overruled. Normaal doet elke vm in een dergelijk geval een diepgaand onderzoek dat maanden, zo niet langer, kan duren en als ze ook maar het geringste bewijs van fraude vinden, keren ze niet uit! Ook van die kant bezien stinkt de zaak.

 5. Ja dat is taboe, je mag niets in de schoenen schuiven van de joden……doe ook maar niet. Zij de zionisten gebruik en precies hetzelfde en gooien alles op de Islam. We zijn beter af als we de drie grote godsdiensten niet hadden. Kan daar geen misbruik van gemaakt worden. Een goed artikel Dit. Ik hoop dat deze meneer alle schade claims mag gaan terug betalen, maar dan aan de slachtoffers!

  1. De oplossing ligt imo in het onderscheid tussen Israël, Joden en Zionisten. Door deze laatsten wordt Israël EN het Jodendom misbruikt voor smerige manipulatieve zaken.
   Het is de Likud-club van Netanyahu die het Zionistisch gedachtengoed van plundering, overheersing en het afslachten van ‘goyim’ hoog in het vaandel heeft.

 6. De hogere pieten zijn de Jezuïeten. Geschiedenis herhaalt zichzelf;J.P.Morgan=L.Silverstein,Atlantische Oceaan=New York, de HMS Titanic(de Olympic)i.p.v.de towers. Het komt niet door de ijsberg en ook de holografische vliegtuigjes hebben geen schuld. J.P.Morgan had net de verzekeringspolissen verhoogd net als L.Silverstein.Op het laatste moment waren ze allebei net niet op de plaats van onheil! https://www.youtube.com/watch?v=gRvMPc1KuJQ ,een heldere,plezierige commentator. Die boot bracht ons in de goot. Door de Olympic te zinken waren de machtige tegenstanders van de Federal Reserve (bank);de 3 grote zijn Benjamin Guggenheim, Isidor Strauss en de rijkste man van de wereld: John Jacob AstorIV verdwenen. Het volgende jaar ontstond de Federal Reserve en konden de Jezuïeten het Amerikaanse geld plunderen en zo ontstond het communisme,de wereldoorlogen en de leugenachtige pers(W.T.Stead is dead,hij was een goeie journalist,spiritualist en wou wereldvrede) http://www.pacinst.com/terrorists/chapter5/titanic.html
  Tot slot nog een goede site http://www.titanicuniverse.com/james-cameron-conspiracy-theory/556 Er staat veel informatie op de site maar die van de filmregisseur is heel goed;ik weet nu eindelijk wat de pilaren; Boaz en Jachin betekenen en dat er 2 stromingen in de vrijmetselaars zijn. Een grappige dag gewenst maar dit is geen 1 april grap!

 7. Het is 20 voor twaalf en het begin van de ramp voor de Titanic( Olympia).
  20 over twee is het schip helemaal gezonken. Atlantis zonk ook duizenden jaren geleden en de 20 voor/20 na het uur was ook daar belangrijk. (zie: Starsigns van Linda Goodman) Hier zijn nog een paar wetenswaardigheden: in 1898 kwam Futility or the wreck of the Titan uit, geschreven door Morgan(Shakespeariaanse betekenis: Belarius, een verbannen meester.Ierse betekenis: vechter van de zee)Robertson. Het gaat over het grootste onzinkbare schip die te weinig reddingsboten heeft en ook over verzekeringsclaims en secret societies. In 1915 in Atlantic City werd Morgan Robertson dood aangetroffen, staand met hoofd leunend op bureau.Verder heeft Morgan Robertson een patent proberen aan te vragen voor een nieuwe type van periscoop.(zien wat anderen niet zien)
  Het eerste reddingsbootje nr.7 die meteen vertrok met actrice Dorothy Gibson, haar moeder, enkele heren maar niet vol, aan boord. 29 dagen later is de film: Saved from the Titanic met in de hoofdrol een echte overlevende,Dorothy klaar!Iedereen wou het zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.